Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus
 1. Pottakameli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
 2. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Minua aina ihmetyttää mistä ihmiset löytävät tämän tyyppisiä pätkiä, täytyy seikkailla erikoisilla sivustoilla.
   
 3. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
 4. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Lainaus:
  Onneksi rikosten uhrit voivat ainakin olla varmoja siitä, että he saavat naisten maksettaviksi määrätyt korvaukset täysimääräisinä. Varastaminen kun ei kuulu kulttuuriin.
   
  roottori tykkää tästä.
 5. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Lisäisin tähän myös, että vanhempien kunnioittaminen kuuluu kulttuuriin, joten eiköhän ne korvaukset makseta täysmääräisenä + korot päälle.
   
 6. ultrar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Arsenal
  Lainaus:
  Ajattelin juuri sitä samaa eli vanhempien ihmisten kunnioittaminen on ollut aina kyseisen etnisen ryhmän ominaispiirre, jota ei voi kuin ihailla.

  Jossain joku kirjoitti, että nuoret naiset ovat tämän ryhmä tulevaisuus ja sieltä noustaan ylös. Yhtä lähellä toteutumista, kuin että suomalainen pikajuoksija voittaa sadan metrin juoksussa olympialaisissa koko paskan. Toisaalta joku oli myös sitä mieltä, ettei tämä ryhmä voi nousta ylös normaalien veronmaksajien joukkoon, kun heitä ei oteta töihin kuitenkaan. Aika pientä se into on hakea töihin. Itselläni on ollut töissä ehkä 4000-5000 ihmistä monista eri kulttuureista, tarkoittaa ehkä noin 30-40 tuhatta hakijaa vuosikymmenten aikana, mutta yksikään romaani ei ole koskaan edes hakenut töitä. Yksi oli kerran harjoittelussa yhden päivän, mutta se lopetettiin, kun harjoittelija löytyi varastosta kahden muun romaanin seurasta. Varmasti kaikilla oli kyllä hyvä tarkoitus inventoida varastoa, mutta tämä ei ollut ko. henkilön toimenkuva.
   
  Raatelurakki, Merovingi & Klausuuli tykkäävät tästä.
 7. Partakus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa
  Aamulla Lidlissä käydessäni oli taasen mersu ovenpielessä. No sieltähän ulostautui kuitenkin isohkoksi kasvanut valakolaismies. Sanoin sille että veit sitten Mannen paikan. Katto vaan ku halpaamakkaraa. Sanoin että makkarat on sisällä ja muutakin halpaa.
  No ompahan päivään tähänkin hyvä työ tehtynä, kun yritin sorsitun romaniväestön puolia pitää.
   
  Gardemaister tykkää tästä.
 8. Iisoppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
  Ystäväni paras ystävä on mustalainen. On yrittänyt häivyttää taustaansa pärjätäkseen työelämässä. Otti lukion jälkeen käyttöönsä äitinsä äidin tyttönimen, etunimi oli sellainen että käy hyvin valkoisen nimestä. En edes aluksi tiennyt että hän on mustalainen. Kun asian nyt tietää niin osaa katsoa ja näkee hänessä mustalaisen, melko tumman ja melko äänekkään naisen. Koulut hän on käynyt kunnialla ja töitä tehnyt koko ikänsä (toisin kuin esim. minä joka olen välillä ollut työttämänä) ja varkaana en häntä osaa pitää. Koska lähin kontaktini mustalaisen kanssa on tämä nainen niin en oikein osaa suhtautua negatiivisesti kaikkiin mustalaisiin.
   
  Txjokeri tykkää tästä.
 9. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Lasten kanssa mustalaiset ovat erittäinkin näkyvästi julkisilla paikoilla. Linnanmäellä, ruotsinlaivalla, ruokakaupoissa ym. Kakaroille ei pidetä mitään kuria ja jonossa saa ohitella, kusta ohi pisuaarin ja kaupassa tökkiä sormilla hedelmiä ym. Näitä samoja juttuja näkee toisinaan myös valtaväestön lasten tekevän, mutta lähestulkoon poikkeuksetta lapsen vanhempi puuttuu siihen. Kulmahousukansa antaa niiden vapaasti rellestää. Siinähän sitä oppii jo pienestä pitäen olemaan kunnioittamatta yhteisiä pelisääntöjä.
   
 10. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Ilkeämieliset kertovat että etenkin kaupassa tämä härvääminen johtuu siitä että vanhempi väki pystyy sitten varastamaan tavaraa. Tosin yleensä olen nähnyt tällaista käytöstä silloin jos perheen isä ei ole paikalla. Aikoinaan kun Lidlissä olin töissä niin mustalaisperheen lapset härväsivät hetken aikaa, mutta härvääminen loppui siihen kun perheen isä totesi viileästi että kunhan päästään täältä ulos niin haen oksan tuolta koivusta ja pieksen teidät. En tiedä toteuttiko uhkauksensa.
   
  Sir von Aulis tykkää tästä.
 11. vsmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, ManU, syntipatiat Vaasan Sportille
  Riihimäen Hongkong-myymälässä huvitutti, kun yksi suorapuntti kävi läpi ensin elektroniikkahyllyjä katsoakseen, että onko kaikissa tuotteissa varkaudenestot kunnossa. Seuraavaksi yritti livahtaa alakautta miehittämättömän tiskin taakse, josta myös olisi ollut kalliimpaa tavaraa tarjolla.

  Kassatytön kommentti: "Voisimmeko tällä kertaa olla jotenkin avuksi?" kertoi omaa tarinaansa siitä, oliko tämä syrjinnän takia työhalunsa menettänyt yksilö ensi kertaa liikkeellä.
   
 12. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Lainaus:
  Olen pari kertaa todistanut kaupassa shown, että romanijengi, n. 6-8 lasta ja kaksi naispuolista aikuista tuli pienehköön markettiin sisään tiiviissä ryhmässä. Sitten, kuin olisivat jonkun merkin saaneet, lapset alkoivat juosta kaupan käytävillä kaikki eri suuntiin, ja ryhtyivät sullomaan pieniä tavaroita vaatteisiinsa. Kaupan myyjät juoksivat paniikissa lasten perässä ja alkoi aivan mahdoton sekasorto kun lapset ja myyjät kiljuivat ja karjuivat. Aikuisten romanien liikkeisiin ei tosiaan siinä hötäkässä kukaan tainnut kiinnittää mitään huomiota... Poliisia ei soitettu ja romaneita vain pyydettiin poistumaan.
   
 13. Stevie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Ei ole pitkä aika, kun Bilteman myyjä hätisteli ja karjui kaksi kansallispukuihin pukeutunutta naista ulos liikkeestä. Villi veikkaus, että aiemmin on tavaraa lähtenyt luvattomasti matkaan. Myyjän vittuuntunut ilme kertoi paljon.
   
 14. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Käyn yleensä elintarvikekaupassani työpäiväilyni jälkeen ja muillakin on sama rutiini. Kunnassa on huomattava romaniväestö, joten väistämättä heihin törmää eli myös muutamiin miehiin, jotka ovat hakeneet lapsensa hoidosta duunin jälkeen ja ostavat ruokaa perheelle. Myös muutaman kerran olen havainnut naisen yksinään kera lapsien ostoksilla.
  Miksi olen tuon noteerannut: koska yleensä aikuisiakin romaneja pitää olla joukkio kun kauppaan lähdetään, hyvinkin sosiaalisia ovat he.Toisaalta se lienee kustannustehokasta joukkoliikennettä, mutta nuo yksinäiset vanhemmat lastensa kanssa vaikuttavat minusta jotenkin uudelta, ehkä jopa valkolaisten kulttuurin omimiselta.
   
 15. Peltinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Joskus marketissa oli rauhallisen oloinen mustalaispariskunta yhden lapsen kanssa ruokaostoksilla. Hauska oli seurata, kun myyjätytöt napit korvissa supattaen seurasivat näitä vaivihkaa kuin jossain agenttifilmissä. En sitten osaa sanoa, oliko kyseessä tuttu sakki vai oliko se vaan normaalia enn...varuillaanoloa.
   
 16. SeitsemäsPakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sydämellä pelaavat
  Lainaus:
  Aikoinaan olin kyseisessä firmassa töissä. Tiesin että sakki pöllii kamaa sieltä. No menin heitä "auttamaan" ostoksissa. Jossain vaiheessa minulle tuli tunne, että nyt lähti jotain mukaan. Jälkeen päin tarkastin nauhoilta, niin kääntäessäni selän pariksi sekunniksi toinen naisista laittoi hameensa alle silikonipistoolin. Kyseinen tuote maksoi muistaakseni 2,5€. Kai siellä oli tulossa kylppäriremppa tai jotain.
   
 17. ultrar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Arsenal
  Lainaus:
  Teit hyvin, kun et puuttunut asiaan. Nyt saivat tehtyä sen kylppäriremontin, jonka ansioista yhteiskunta ei joutunut korvaamaan suurta vesivahinkoa vakuutuskorvauksista.

  Itse pystyisin kertomaan lukuisia hauskoja ja osa ei niin hauskoja tarinoita näistä henkilöistä. Olen ollut todistamassa tapahtumaa, jossa yrittivät ajaa esim. vartijan päälle autolla, kun syntyi erimielisyyksiä, minut on luvattu tappaa useita kertoja, viimeisin tilanteessa jossa noin parikymppinen nuoripari pysäköi invapaikalle ja vahingossa kuljin ohitse. Kyselin luvan perään ja he esittivät jonkun kirjastokortin näköisen, jolla eväsin pysäköinnin, voi olla että annoin myös hiukan palautetta parin käytöksestä, mutta sitten uhkailu muuttui aika rajuksi. Lopputuloksena oli ikuinen porttikielto ja kaksi vihaista nuorta kaahasi pois parkkipaikalta. Jotain vastaavaa tapahtuu vuosittain useasti, mutta siihen on niin turtunut, ettei sitä osaa edes miettiä poiekkavaksi käytökseksi. Pahimpia ovat lähes poikkeuksetta Ruotsin kilvillä liikkuvat seurueet, näillä on erittäin usein tarkoitus näpistää/ varastaa ja toisaalta käytös on myös astetta pahempi, koska lähistöllä asuvat joutuvat hiukan enemmän miettimään sitä kuinka käyttäytyvät.

  Toisaalta tiedän harrastukseni kautta, että on siellä ihan asiallisia henkilöitä joukossa, toki en voi olla varma, miten järjestävät elantonsa, mutta minulle riittää, kun eivät aiheuta häiriöitä.
   
 18. peruspata Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
  Lainaus:
  Tämä on vaikea juttu. Ymmärrän ennakoinnin, mutta kyylääminen ärsyttää niitä, jotka ihan kassan kautta maksavat ostoksensa. Joskus ovat jotkut tuttuni hyvin hiiltyneetkin vartijoille ja myyjille. Joskus ovat saaneet anteeksipyynnönkin epäsopivan käytöksen jälkeen.

  Niin väärin kuin on liian monen varastelu, se ei tee aiheettomasta ei-varastavan nolaamisestakaan hyväksyttävää. Ainakaan vielä.
   
 19. Meiken Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Aikoinaan olin vuosia kaupassa vartijana ja silloin ainakin meillä oli hyvin tiedossa, että ketkä näistä ovat niitä varastelevia. Paljon kävi myös niitä, joista ei ainakaan meidän kanssa ollut mitään harmia. Saivat tehdä ostoksiaan ihan rauhassa.
   
 20. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Harrastaakohan romaniväestömme osaltaan sukututkimusta siinä kuin muutkin ns. suomalaiset?

  Luultavasti eivät, heillä ei aikaa riitä herraskaisiin harrastuksiin ja ehkä muutenkin tuntevat sukujuurensa kuin aateliset konsanaan.
  Aivan turhaa nykerrystä, elämän peliajan kuluttamista, harrastamista on tuollainen mikrofilmien ja kirkonkirjojen tiirailu. Heillä on vahva perimätieto. Varsin yksinkertainenkin eli simppeli lienee se.
  Vähemmän muuttajia, muuttujia.
   
  Viimeksi muokattu: 10.07.2019 klo 01.15
 21. Ruutu8 Jäsen

  Yhtenä päivänä seurattiin rouvan kanssa, kun kaksi romaninaista meni isojen ostoksien kanssa erään Prisman itsepalvelukassalle. Ei tarvinnut kovin suuri oman elämän salapoliisi olla, kun huomattiin, että noin joka viides tuote meni ilman viivakoodinlukua hihnalta läpi. Noh, mietin jo että huikkaan asiasta omalle kassalle ja pyydän henkilökuntaa paikalle, sen verran tuo käytös taas itseäni vitutti.

  - Mutta eipä aikaakaan, kun mannet olivat saaneet maksetut ja ei-maksetut tuotteensa pakattua ja lähtivät kärryjensä kanssa pois kassoilta, kaksi vartijaa tuli pysäyttämään heidät.

  Olivat luultavasti katselleet koko spektaakkelin kameroista ja antoivat Huldan ja Mirandan tehdä ensin kauppa-aktinsa loppuun ja vasta sitten pysäyttivät nämä sorretun kansanryhmän viattomat ihmisparat.

  Alkoi järkyttävä älämölö vartijoita kohtaan, itse päätimme siinä vaiheessa hymyssä suin poistua paikalta.
   
 22. Jannacci Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Toi älämölö on ihan käsittämätöntä. Itse todistin vuosia sitten Vihdin S-marketissa tapausta, jossa romanirouva oli ostoksilla. Kun ostokset oli luettu ja oli maksun aika, hän antoi maksusitoumuksen, mutta myyjä ilmoitti, että tupakkaa ja alkoholia ei voi ostaa sillä. Sitten alkoi hyvin intensiivinen älämölö, mutta myyjä ei antanut periksi ja tupakat ja alkoholituotteet jäivät kassalle.
   
 23. Zodiac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Thunder Bay Bombers
  Muuan mustalaisakka tuli taakseni pummimaan kun olin palauttamassa juhannuksen hylsyjä. "Annas mulle puolet tuosta pullokuitista että saan lapselle ruokaa". Sopivasti oli jäänyt yksi tölkki pussin pohjalle joten palautin sen erikseen ja laitoin akan käteen ja sanoin että "Rouva pitää vaan koko kuitin niin ei tarvi puolitella". Vittuahan tuo jäi sinne haistattelemaan kun läksin ostoksille.
   
  Captain Slow, Merovingi, Myrsky74 ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 24. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Edellisten muutaman kirjoituksen yhdistävä tekijä on valtava älämölö kun ollaan tehty jotain väärin - en siis toki yleistä, mutta näin vaikuttaisi valitettavan usein olevan.

  Taannoin näin mielenkiintoisen episodin: vastaani ajeli auto ilman kilpiä ja hieman ihmettelin kun ei ollut edes siirtokilpiä missään. Käväisin asioillani ja takaisin ajaessani karsiin matkan varrella olevan kaupan pihaan ja siellä olikin operaatio käynnissä: poliisit olivat keskustelemassa kahden romaninaisen kanssa ja vieressä oli aiemmin mainittu kilvetön auto. Ohi kävellessäni näin kyllä kojelaudalla hyvin näkyväisyydeltä piilossa olevan siirtokilven - hyvin oli aseteltu - ihan kuin olisi ollut tarkoituskin ettei sitä näe kunnolla.

  Naiset huusivat ja kiroilivat kuin merirosvot - asusteet olivatkin toki valmiiksi kuin Pirates of the Caribbeanista, mutta silmalappua tai papukaijaa en kyllä huomannut kummallakaan olevan. Lentoonlähtö ei myöskään ollut kaukana, sillä kädet heiluivat tuulimyllyn lailla molemmilla vähemmistön edustajilla. Kaupasta ulos tullessani tilanne oli rauennut: kilvetön auto oli parkkipaikalla ja Spinal Tap (11) äänenvoimakkuuden saavuttaneet romaninaiset sekä poliisit olivat tehneet katoamistempun. Dokumentit eivät ilmeisesti värikkäästä keskustelusta huolimatta olleetkaan muuttuneet hyväksytyiksi.

  Huutamalla yritetään kaiketi aiheuttaa niin paljon sekaannusta, että sillä pääsisi pois tilanteesta kuin koira veräjästä. Tuo ei kyllä käytännössä toimi kovinkaan usein - voisin kuvitella jonkun osalle heistä tämän vinkin antaneenkin.
   
  Viimeksi muokattu: 10.07.2019 klo 11.02
  mayra, Schwein & Ilmari Ahde tykkäävät tästä.
 25. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Lainaus:
  Käsitykseni mukaan romanit tietävät oikein hyvin, mitä seutuja pitää väistää, ettei yllytetä toisen romanisuvun edustajia kuittaamaan vanhaa (veri)velkaa.