Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus
 1. Konsta Kepuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Athletic Bilbao, Millwall FC, Pool,Saints
  Lainaus:
  Enpä usko. Kun ei ole kansallisuutta, uskontoa tai virallista kieltä "manne" joilla luokitella ko. porukkaa. Ehkä jotain tietoja voi olla haastatteluin toteutettu johonkin tutkimusprojektiin.
   
 2. Rannelaukaus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Naapurin romaneilla oli hetki sitten viikonloppuna ruotsalaiset sukulaiset isolla Audilla kyläilemässä asuttamassaan kaupungin vuokratalossa ja poliisit ajelivat varsin taajaan talon ohitse. Kävivät paikalliset sitten itsekin uudehkon pikku-Audin hakemassa ja yhdessä ihastelivat uuden auton tuoksua. Pyhänä illalla kuuden aikoihin huomattiin, että nythän rouva avustaa tarmokasta miestään kiipeämään toisen talon parvekkeelle erääseen häädössä olevaan huumeluukkuun. Hätäkeskuksen kanssa ei tarvinnut hirveästi pohtia, että lieneekö heiltä vain avaimet unohtuneet, kun saivat alle minuutissa koirapartion paikalle. Rouva saatiin helposti kiinni, mutta herra linnoittautui parvekkeelle. Poliisi huuteli parvekkeelle, että "mitä sinä siellä teet, taidat olla jumissa siellä", johon nuori romaniherra tokaisi huolettomasti "kävin vessassa".

  Taisi Audien osarirahat tulla tai Haaparannan kautta kamana ja jollain asiakkaalla olla maksuhäiriöitä, koska sinne samaan kämppään oli viikkoa aiemmin jo murtauduttu ja viikko tämänkin sattuman jälkeen taas kiivetty - taas kiinni jääden. Vaan mitäpä sillä sakolla väliä, kun ei niitä tarvitse maksaa yli suojaosan eikä muutenkaan korvata. Toista se on, kun työssäkäyvä ajaa 7km/h ylinopeutta..
   
 3. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Raittius- ja urheiluseura Rauman Lukko
  Olen ennenkin sanonut että mustalaisten invapaikoille pysäköinnen selittää se päässä oleva vamma.
   
 4. Pompino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Joo, iso käsi yksittäistapauksille ja mustalaisten omalle %-kerholle!!! Malmillakin piti palkata kirjastonhoitajaksi mannemamma kuria pitämään, koska valkolaistahan tuo porukka ei totellut lainkaan.
  Hyysärithän aina jaksaa muistuttaa, että kuinka mannet arvostaa vanhoja ihmisiä. Kyllä kyllä, kunhan se vanhempi on kanssa manne ja sopivaa sukua, se jää hyysäreiltä aika usein mainitsematta.
  Vähän positiivistakin, pari kertaa olen Nummelan Lidlin parkkipaikalla nähnyt tilanteen, että invapaikat ovat vapaana ja mannemersu on parkissa muualla. Ehkä se kehitys kehittyy tässäkin porukassa...
   
 5. Jari66 Jäsen

  Lainaus:
  Kyseessä lienee ollut romani-invalidi. Hehän eivät tietenkään käytä invapaikkoja.
   
  Merovingi, Gardemaister & Oto Hascak tykkäävät tästä.
 6. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Lainaus:
  Käänteisesti ne senioriromanit eivät sitten enää kunnioitakaan ketään. Aivan käsittämättömän törkeää kohtelua saa kokea heidän taholtaan asiakaspalvelutehtävissä. Julkisuudessa siitäkin esiintyy lähinnä päinvastaista tarinaa.
   
 7. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Itselläkin on kokemusta tästä jengistä kun nuorempana tein huonekalumyyjän hommia. Aivan uskomattomia persereikiä, poikkeuksetta joka ainoa manne jonka tapasin. Ei sitä halua yleistää, mutta kun en elämäni aikana ole yhtään rehellistä tai miellyttävää mannea tavannut niin hankala se on kuvitella muita olevan olemassakaan. Eikä otanta ole mikään 5-10.
   
 8. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Lainaus:
  Huhhuh... kyllähän nää aika sanattomaksi vetää. Ja sitten porukka jakaa ja syyllistää somessa ihmisiä, kun nämä kansan sankarit kuvaavat jonkun videon kun heitä taas "syrjitään". Toki jätetään mainitsematta, että videomateriaalia varten veljet on mahdollisesti tehnyt vuosien terrorisointia, että saa jonkun kansalaisen kilahtamaan.

  Porissa mennä vuosien kantakapakassa oli kanta-asiakkaana ihan hyvätapainen ja mukavan oloinen romani. Tuonkin kapakan tarjoilijat joutuivat oikeuteen vastaaman rasismisyytöksistä kun kieltäytyivät myymästä varasteleville, häiriköiville ja väkivaltaisille romaneille. En muista tosin, että tuomittiinko näitä ravintolan työntekijöitä. Niin ja valitettava tosiasia on, että niitä väkivaltaisia varastelevia ja huonotapaisia romaneja on suunnilleen joka oksalle..

  Siskonikin sai hyväuskoisena hyvän opetuksen maailman tavoista, kun osti auton joltain hevosmieheltä. Auto oli joku tonnin vekotin. Hieno peli, missä oli ties mitä herkkuja ja kahdet renkaat... joista toinen sarja tosin oli Jyväskylässä kun kauppiaan vaimo oli sinne muuttanut. Mutta onneksi tämä ei muodostunut ongelmaksi, nimittäin herrasmies lupasi toimittaa puuttuvan rengassarjan viipymättä kun täällä päin kuitenkin jatkuvasti liikkuu. Näin sisko sai sitten auton ostettua.

  Voin kertoa, että hiukan katsoin monttu auki kun sisko kaupasta ja yksityiskohdista kertoi... oli siinä ihukan naurussa pitelemistä. Ja kaikkihan tietää, mitä tarinassa kävi, ilman että sen kummemmin loppuratkaisua tänne kirjoittaa?
   
 9. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Lainaus:
  Nykyisessä ammatissani olen päässyt kauhukseni todistamaan, miten alakoulun alkumetrejä käyvä kaveri leimasi kanssaan autoleikkejä leikkineen aikuisen "huijariksi" jolta "älä ikinä osta autoa" koska hän myi kertojahenkilölle "ruostuneen romun".

  Kysymys oli tietenkin leikistä, mutta itselle tuli olo että olenko piilokamerassa kenties, kun satuin olemaan vain keikalla ko. toimipaikassa.

  Naurattaa tosiaan aina, kun lehdestä saa lukea miten on taas romaniväestön satunnaisedustajaa vähittäiskaupan yksikössä X huonosti kohdeltu. Tulee mieleen se vanhempi rouva, jonka hameen vanteet ilmeisesti kiristi helteessä ohimoita niin, että (lopulta) kovaan ääneen huutaen uhosi kiroavansa ensimmäisen lapseni vammaiseksi, kun en suostunut kampanja-alennustuotteesta lusäalennuksia antamaan. Siinä tapauksessa paikalla oli kyllä myös minua kohtaan hyvin käyttäytyvä nuori rouva, mutta kenties juuri kunnioituksesta ei edes ilmeen värähdyksellä osoittanut paheksuntaansa noita-akalle.
   
 10. Pottakameli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Itse olen töiden kautta tutustunut vanhempaan Herraan, joka on kyllä huikea suustaan. Juttu ei lopu ikinä ja hiljaisia hetkiä ei tule. Se on sitten eri miten on elämänsä elänyt ja sählännyt kaikenlaista, mutta tuollaisessa ympäristössä todella hauska mies. Tosin mustalaisveri kuohahtaa ilmeisesti tarpeen mukaan aika reilusti.
   
 11. teppana Jäsen

 12. Rainer Zufall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Kävin juuri katsomassa isääni hoivakodissa. Vierailuni aikana sisäpihalle ja siellä sijaitseville ulko-oville johtavalle ainoalle ajoluiskalle oli ilmestynyt vinopysäköity mersu, joka esti tehokkaasti kaiken muun mahdollisen autoliikenteen – esimerkiksi invataksien, joilla sekä asukkaat että heidän iäkkäät omaisensa usein liikkuvat (itse olen sentään hieman vetreämpi). Apukuskin paikalla avoimen oven takana istui vanha mustalaismummo kännykkään uppoutuneena, eikä kuskia näkynyt missään.

  Sisäpihalla mahtuu kyllä pysäköimään tilapäisesti sen verran syrjemmällekin, ettei tuki huolto- ja pelastusreittejä, joille nimenomaan noissa paikoissa on usein tarvetta. Tosin oma kulkumatka pitenisi silloin viisi metriä suuntaansa.

  Miksi ihminen toimii noin? Eikö voi yhtään ajatella muidenkin huonojalkaisten liikkumista?
   
 13. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Koska romani ylpeilee sillä, ettei noudata valkolaisten sääntöjä. Jos sääntöä rikkomalla voidaan hankaloittaa valkolaisen elämää kunnon romanin kunnia vaatii tämän säännön rikkomista.
   
 14. luukkumies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, maajoukkue , voima
  Miten mahtaa olla? Tekevätkö nämä ihmiset koskaan mitään? Tarkoitan asioita , jotka on meille valtaväestön edustajille ihan itsestään selviä ja normaaleja juttuja. Onko kukaan tavannut heitä esim seuraavissa aktiviteeteissa?

  Lenkkeily / ulkoilu yksin tai kaverin kanssa (koiran kanssa).
  Sieni / marjametsä
  Kalastus / metsästys
  Lapsen kanssa yleisellä paikalla, leikkipuisto tms hoploppi
  Kirjasto, museo, mikä tahansa kulttuuririento pl tanssilavat.
  Mikä muu tekeminen tahansa, joka luetaan harrastukseksi.

  Itse en kyllä ole onnistunut yhyttämään ainuttakaan, joka teksi jotain ns perusnormaalia askaretta. Tai sitten ollaan vaan niin kaukana toisistamme ja harrastukset ei kertakaikkiaan kohtaa. Ikinä
   
 15. muaddib Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Neutraalit Tarkkailijat
  Lainaus:
  Tampereella muinoin joku manne oli kävellyt uimahallille ja "lainannut" sieltä polkupyörän. Kai se voidaan laskea triathloniksi.
   
  Merovingi, Tadu, Voittaja ja yksi muu tykkäävät tästä.
 16. CuJo#31 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins | HIFK | Leijonat
  Lainaus:
  Kuinka sattuikaan, juuri eilen näin romaniperheen Hop Lopissa. Isä, äiti ja kaksi lasta.

  Isä jopa kiipeili muksujen perässä kaikissa mahdollisissa paikoissa. Hän tosin puhui samalla koko ajan bisnespuheluita suureen ääneen. En itse asiassa reilun tunnin aikana nähnyt tätä perheenpäätä lainkaan ilman luuria korvallaan.

  En myöskään tiedä jättivätkö autonsa invapaikalle.
   
 17. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Ylellä oli pari päivää sitten joku isompi juttu romaneista ja "ennakkoluuloista", joissa taas joku romani selittelee kuinka ennakkoluulot vaivaavat heidän kulttuuriaan. Varastaminen ei kuulu kulttuuriin ja heidän joukostaan tulee myös lääkäreitä ja asianajajia jne jne.
  Toki varmasti rasismi ja ennakkoluulotkin ovat iso ongelma, mutta kyllä se ihan sisältä lähtee se syy.

  Uutisessa vielä luki, että Suomessa on noin 10 000 romania. Omasta mielestäni yllättävän pieni luku siihen nähden, kuinka paljon näistä saa aina uutisia lukea ja kokemuksia nähdä ihan omin silmin.

  Eilen tuli nähtyä taas ihan uskomaton pysäköintisuoritus. Lähikaupan oven eteen kävelytielle vedetty Ruotsin kilvissä oleva Opel parkkiin.
  Kaupan vieressä noin 10m päässä on kadun varrella parkkipaikkoja ja kauppaa vastapäätä on kaupan viralliset pysäköintipaikat noin 20m päässä ja tyhjiä olivat, mutta ei, vaan suoraan oven eteen niin että auton joutui kiertämään invaluiskaa pitkin, jotta pääsi liikkumaan.

  Jos olisi ollut joku avoin juoma mukana tai vastaavaa, niin olisin varmaan sen kipannut avoimesta ikkunasta sisään.
   
 18. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Lainaus:
  Nyt oli ilmeisesti ollut tässä tapauksessa pahasti selkävaivaisia ravivalmentajia ta todell suurien suurperheäitejä liikkeellä, yleensä ovat meilläpäin vielä notkeasti vaivautuneet parkkeeraamaan invapaikoille ja lapsiruutuihin. Olen funtsinut, että heidän koulutustasollaan, yhteisöllisyydessään voidaan hyvinkin käsittää eli mieltää jonkun suvun jäsenen invaliditeetin oikeuttavan invaparkkeeraukseen. Samoin on näyttänyt nuorten miesten mersun pysäköinti perhepaikalle, normimeininki, luultavasti perustuvan siihen että suvussa on lapsia. Tai siihen että on itse jonkun lapsi.
  Minulla on vielä jokin moraalikynnys ylitettävänä, jotta pystyisin yksinäisenä urpona viemään tuon tilan parkkitilan. Jaksan kyllä kävellä kymmenenkin metriä enemmän kuin sorretut eivät näköjään tule ikinä tule vaivautumaan.

  Oikeasti vituttaa tuollaiset pienetkin asiat eli ylimieliset kusipäät yhteiskunnassa. Vittuileeko ne meille tietoisesti vai ovatko vain niin helevatan tyhmiä, itsesiittoisia?
   
 19. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  En olisi kovinkaan huolissaan, jos on nähnyt töitä tekevän romanin.
   
 20. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Toisaalta jotkut romanit työskentelevät tavalla, joka ei mahdu Suomen lakien sisäpuolelle. Itse olin ymmärtävinäni kyseisen puhelun olevan nimenomaan tämänkaltainen.
   
 21. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Osaa ne valkolaisetkin jättää verojaan maksamatta.
   
 22. Brett Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
  Lainaus:
  Olen todistanut omin silmin, kuinka aikuinen pussihousu ulkoilutti koiran pentua muutaman viikon aikana useammankin kerran. Sitten luopui koirasta, kun alle kouluikäiset lapsensa eivät jaksaneet hoitaa koiraa.

  Eräs 57-63 -vuotias manne taas oli puheidensa mukaan kova kala- ja marjastus mies. Kerran näin sen laittavan onkivapoja autoon. Jutut olivat muutoinkin sellaisia, että kova oli huomattavasta ylipainoinosta huolimatta kuntoilemaan ja rakennushommia on tehty koko ikä. Lopulta jäi hieman erikoinen olo kaverista, kun näin hänet useamman kerran sauvakävelemässä ja punttisalillakin ihan hikoili. Josko sittenkin?
   
 23. Rannelaukaus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tosin romaneista vain murto-osa oikeasti suorittaa korkeakoulututkinnon, eikä romanirouvan muillekaan väittämille löydy mitään lähteitä. Peruskoulun päättötodistusta vaille tosin jää enää viidennes, kun aiemmin määrä oli kaksinkertainen. Pari vuotta sitten Ylellä oli juttu aiheesta:
  https://yle.fi/uutiset/3-9433162

  THL:n mukaan alle 30v romaneista 75% on työttömiä. Siitä kun siivoaa eläkeläiset ja opiskelijat vielä pois, niin aika karut luvut. Tuo siis Wikipedian viittaamana:
  https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Suomen_romanit

  Romanihameen käyttämisestä varasteluun taasen löytää ihan Poliisin antamia selvityksiä kirjoittamalla nuo kaksi sanaa Googleen.
   
 24. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kun mm. tätä ketjua lukee ja tietää vähän miten nuoria romaneja opiskelu- ja työelämässä kohdellaan, en yhtään ihmettele noita lukuja. Romanit ovat maineensa ansainneet omilla toimillaan, mutta valitettavan usein nuoret romanit luovuttavat ympäristön paineen alla. Suvun vanhemmat pitävät kiinni perinteistä ja valtaväestö tukee heitä ennakkoluulojen kautta.

  Kuten olen useasti sanonut, muutos on hidasta, mutta se on tapahtumassa. Nuoret naiset muuttavat myös romanikulttuuria.
   
 25. Sisäliitin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:

  Itse tiedän yhden mannen joka sekä ulkoiluttaa koiraa(mannet ei yleensä välitä koirista),käy lapsensa kanssa yleisurheilu ja sählytreeneissä,rakentanut pari omakotitaloa ja jotain pihasaunoja väsäilee myös. Tuskin nuo remppahommat mitään verollisia on mutta kuitenkin tekee muutakin kuin trokaa autoja tai puuhailee hevosten kanssa.

  Isovanhemmilla oli joskus maatilalla kiireapulaisena mustalaismies,kova oli painamaan hommia silloin kun ei ollut lusimassa. Lusiminen johtui aina jostain toisen heimoveljen pieksennästä,ei koskaan varastelusta. Pientä poikaa vähän ihmetytti kun koodinimi Allan oli navetassa luomassa paskaa ja heinäpellolla aina samoilla lakerikengillä ja taksikuskihousuilla.
   
  Merovingi ja Konsta Kepuli tykkäävät tästä.