RIP-ketju

  • 2 927 474
  • 11 764

Jakedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Gandolfinin kuolema koskettaa enemmän kuin monen muun julkkiksen pitkään aikaan. Juuri toissa päivänä katsoin Mustan Nuolen mainitseman loistavan Killing Them Shoftlyn ja viimeistään nyt tajusin kuinka loistava näyttelija herra oli.

Gandolfini sai yhdessä loistavan käsikirjoituksen kanssa luotua Tony Sopranosta yhden tv-historian kompleksisimmista hahmoista. Pinnalta hiemankin ehkä kliseinen, hyvä perheenisä, huono aviomies, mafioso, on pinnan alta emotionaalisesti täysin rikkinäinen sosiopaatti. Minä en katsonut Sopranosia siksi että olisin 'hurrannut' Tonyn seikkailujille, minä katsoin koska se oli niin helvetin laadukas.

Toisaalta Killing Them Softlyssä mies esittää monilta osin Tonyä muistuttavaa hahmoa. Huoria panevaa, alkoholia juovaa, masennuksesta kärsivää ammattirikollista. Silti heti ensimmäisten sekunttien aikana tajuat, että tämä mies ei ole Tony, rähjäämisestä huolimatta. Siinä missä Tonyn ansaitsema kohtalo olisi kuula päähän, myrkkyruisku tai vähintään elinkautinen, niin katsoja toivoin, että Mickey saisi asiansa kuntoon.

Toisaalta on vielä mainittava se arvostettava seikka, että 'Big-Jim' ei missään vaiheessa Sopranosin menestyksen jälkeen lähtenyt tekemään mitään pahiksen rooleja Hollywoodin paskalaatuissa kesäleffoissa. Mies keskittyi pitämään pienempää roolia julkisuudessa ja tarkan valikoinnin jälkeen näyttelemään pienemmissä rooleissa.
 

lade

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitkästä aikaa pysäyttävin "lähteminen" itselleni. Sopranosia pidän parhaimpana sarjana ja se onkin katseltu se 3-4 kertaa läpi, viimeksi aivan muutama viikko sitten katselin viimeisen tuotantokauden. Tony Soprano, aivan huikea rooli G:ltä, toista vastaavaa suoritusta ei tule.

RIP
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Rip Halli-Ana.

Halli-Ana oli yhtä merkittävä osa Hippoksen "campusaluetta" kuin Juha Virenius ja Jari Mönkkönen.
Halli-Anan pelipaitaa ei nosteta koskaan Synergian kattoon, mutta hänet muistetaan muuten. Tarinat elävät. Halli-Ana oli aito ihminen ja osa yhteisöä.

Kuolema on maailman suurin tasa-arvotaistelija. Nyt Halli-Ana on löytänyt paikkansa Tony Sopranon rinnalta. Ainakin tässä ketjussa.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Arturo Vega menehtyi parisen viikkoa siitten 65 vuoden iässä. Arturo on suunnitellut ehkä yhden tunnetuimman ja suuriman paitaprinttimäärän saaneen bändilogon, eli The Ramonesin logon. Tämän lisäksi hän suunnitteli kiertupaitoja ja muuta The Ramonesin visuaalista ilmettä koskevia materiaaleja. Kiertueella hän toimi mm. valomiehenä/suunnittelijana ja omien sanojensa mukaan häneltä jäi väliin vain kaksi Ramonesin noin 2400 keikasta.

RIP Arturo Vega, Gabba Gabba Hey!
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Pääkonsuli Heikki Tavela on kuollut, uutisoi mm. HS. Elinkeinoelämän ja työnantajapuolen järjestöjyrä ja viimeisen päälle hieno porvarivaikuttaja on täten poistunut riveistä.

Heikki Tavela oli mukaansatempaava persoona. Tavelasta kertoo paljon se, että häntä pidettiin tv-hahmo kauppaneuvos Paukun esikuvana. Tavela oli myös raskaan sarjan gastronomiaharrastaja ja Etelärannan Palacen osaomistaja. Palacessa Tavela isännöi kuuluisaa Läskisoosiklubia, johon kuului elinkeinoelämän pääjohtajatason kermaa.

Elämään ovat jääneet myös Tavelan monet haastattelut, joissa pääkonsuli ei jättänyt mielipiteitään vakan alle. Näitä olivat mm. (ei sanatarkasti) "perheenäidit ovat suurin uhka suomalaiselle ruokakulttuurille, koska naiset syöttävät perheilleen pelkkiä eineksiä", "minäkin syön kerran vuodessa eineksiä, jotta muistasin kuinka kammottavaa syötävää einekset ovat" ja "kirjolohi ei ole kala vaan elävä eines, se on jonkinlainen altaassa elävä hömpönpömppö".

Kohotan virtuaalisen lasillisen Dom Perignonia Heikki Tavelan muistolle.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Viimeksi muokattu:

MikkoT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Canadiens
Muun muassa Shaw Brothersin kung fu -spektaakkeleista tuttu ohjaaja/koreografi/näyttelijä Lau Kar Leung (Liu Chia-Liang) kuoli leukemiaan 76 vuoden iässä. Suurena genren ystävänä ja mestari Laun fanina kosketti kyllä tämä uutinen. Todellinen legenda alallaan.

Lisätietoa (kungfucinema.com)
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Nelson Mandela Life Support Shut Down as Respected Humanitarian Dies Age 94 | The Guardian Express

Eli Nelson Mandelan elämää ylläpitävät toiminnot on sammutettu.

edit: muttei vieläkään Dannyn..
Nyt tuli se kuolema, joka vetää kylmät väreet joka paikkaan näin kesähelteilläkin. Kirjoitin viime tai tänä vuonna Jatkoaikaan, että jos saisin valita yhden ihmisen maailmasta, jonka haluaisin tavata, niin ykkönen olisi Nelson Mandela. No, nyt se ei enää onnistu. 94 on todella kunnioitettava ikä ja Nelson Mandela oli todella hieno mies. Ei tähän nyt muuta pysty kirjoittamaan.

edit. Luotettavilta lähteet kuulemma, mutta odotetaan vielä vahvistusta.

edit2. Vähän kyllä epäilyttää, että onko tämä sittenkin vain huomion kalastelua Guardianilta, kun kuolemaa ei vahvisteta muualta. Ei silti, jos Mandela on vielä elossa, niin tuskin on enää kauaa.

edit3. Mandelan tila on kuulemma kohentunut. Oli joku huijaus tai huomion kalastelu tuo linkki. Se on nyt poistettu.
 
Viimeksi muokattu:

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Selänteen pelaaja-agentti kuollut@IL.fi

Eli Don Baizley on kuollut 70-vuoden iässä. Kaverin nimi jäi mun muistiin ilmeisesti ikuisiksi ajoiksi silloin ysärin alussa kun tajusin hänen hoitavan Selänteen asioita.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Vähän kyllä epäilyttää, että onko tämä sittenkin vain huomion kalastelua Guardianilta, kun kuolemaa ei vahvisteta muualta.
Sellainen tarkennus, että kyseessähän ei ollut se oikea brittiläinen The Guardian, vaan tämä oli Las Vegasin lehti The Guardian Express. Kohtalaisen hämäävä nimi, ja jotenkin pikaisesti vilkaisemalla tuosta sai vähän Seiska-päivää tyylisen vaikutelman.

Don Baizleylle kepeät mullat, kyllä moni suomalainen huippukiekkoilija saa häntä kiittää paljon. Ja tietysti muutkin pelaajat, keitä mies auttoi elämänsä aikana.
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Baizley tuli tutuksi MHM 2000:sta, kun se yritti aina mun parhaita pelaajia kalastella. Ikinä en pyyntöön suostunut. RIP.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Pitäisikö tänne nyt sitten raportoida R.I.P. Sm-liiga (vrt. Jokereiden siirtyminen KHL:ään), kun tänne kaikenlaisia ennenaikaisia uutisia laitetaan (vrt. Mandelan "kuolema")?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitäisikö tänne nyt sitten raportoida R.I.P. Sm-liiga (vrt. Jokereiden siirtyminen KHL:ään), kun tänne kaikenlaisia ennenaikaisia uutisia laitetaan (vrt. Mandelan "kuolema")?

No jos SM-liigan viidenneksi parhaan joukkueen lähtö kaataa SM-liigan niin joutaa sitten mennäkin.

...jat otsikkoon liittyen RIP Bobby "Blue" Bland joka vaihtoi Juhannuksena keikka-areenat autuaammiksi. Viimeisiä vanhan liiton Blues-artisteja. BB King taitaa olla vielä jäljellä.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tänne voi kaiketi lisätä Nelson Mandelan, joka tietojen mukaan on vegetatiivisessa tilassa. Lääkärit ovat suositelleen äijän perheelle hengityskoneiden kytkemistä irti.

Sinne menee siis tämäkin mies. Mun yksi suosikkikielikuvia on jo pitkään ollut "kärsii kuin mandela".
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Brittikoomikko Mel Smith on saanut sydärin ja kuollut. Lunta tupaan oli hauska ohjelma.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yllättäen tuli ja aika nuorena lähti. Lunta tupaan lisäksi pitää mainita myös Ei yhdeksän uutiset, jonka kautta tuli pinnalle niin aisapari Rhys-Jones kuin Rowan Atkinsonkin.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Kepeät mullat Mel Smith. Nuorena poikana nauratti Ei yhdeksän uutiset. Myöhemmin tuli katsoa tapitettua Lunta tupaan sarjan kaikki jaksot. Nykyisin ei enää tehdä "laadukasta" sktsiviihdettä...
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No hitto, ei kyllä ollut vielä mitenkään turhan vanha Mel Smith.

Mielestäni yksi parhaista brittikoomikoista viime vuosikymmeniltä, myös ohjannut ihan kelpo komedioita. Griffith Jonesin kanssa muodosti aivan huikean parivaljakon. Äkkiseltään vastaavantasoisista ei muistu mieleen kuin Hale & Pace.

Rauhaisat levot.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Brittiläisen sketsiviihteen suurena ystävänä tämä olikin ikävä uutinen. Jos omistaisin vielä vhs-kokoelmani niin sieltä löytyisi monta jaksoa Lunta tupaan- sarjaa mutta youtube ajakoon sen asian tänään.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Lunta tupaan oli kyllä ehdottomasti yksi suosikkikomedioistani ja on edelleenkin. Apeaksi vetää tämä uutinen. R.I.P. Mel Smith...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös