Townen kädenjälki näkyi taustalla muun muassa Kummisedän sekä Bonnie ja Clyde -elokuvan käsikirjoituksissa.
Vuonna 1974 ilmestyneen Chinatownin käsikirjoitusta on pidetty yhtenä Hollywoodin historian parhaista käsikirjoituksista.
Chinatownin lisäksi Towne sai käsikirjoituksistaan kolme muuta Oscar-ehdokkuutta.
Towne kuului tuohon ystäväklikkiin Robert Evansin, Warren Beattyn ja Jack Nicholsonin kanssa.
Muistaakseni Chinatownin käsikirjoituksen kohdalla taisi esimerkiksi Paramountin elokuvajaoston pomo Robert Evans todeta tyyliin, että hän ei tajunnut siitä yhtään mitään vaikka luki sen kaksi kertaa läpi (eikä ollut ainoa), mutta että samalla hän luotti Robert Townen taitoihin. Evans tosin toi ison pyssynsä, eli Roman Polanskin ohjaajaksi, joka vielä osaltaan hioi Townen kanssa käsikirjoitusta.
Tosiaan Towne toimi hyvin maksettuna "script doctorina", uudelleenkirjoittajana ja konsulttina lukuisissa elokuvissa. Hän saattaa olla elokuvahistorian kuuluisin siinä hommassa yhdessä Ben Hechtin kanssa. Towne sanoi soveltuneensa paremmin vaihdosta sisään tulevaksi pelaajaksi kuin aloittajaksi. Townen kuuluisimpia lisäyksiä lienee se Marlon Brandon puutarhakohtaus Kummisedässä. Townea varjosti loppu-uransa, ettei hän koskaan onnistunut kirjoittamaan toista Chinatownia. En ole koskaan sen jatko-osaa Two Jakesia nähnyt, mutta se taitaa ymmärtääkseni olla ihan kelpo elokuva kuitenkin loppupeleissä. Se ei vain ole Chinatown, mutta mikä olisi.
Towne toi osaltaan näkyvästi jälleen esiin sen Los Angelesin, jota elokuvissa rakastan eniten. Kauneus yhdistettynä melankoliaan. Viettelijä, joka murskaa unelmia. Illuusio. "Unelmoit olevasi paratiisissa, mutta yhtäkkiä heräät pimeässä".
Ja Towne muuten aloitti elokuvauransa kuinkas muuten kuin kaksi kuukautta sitten kuolleen Roger Cormanin tallissa.