Raipe, Joppe, Pulu ja Mikke Kanadassa 2011 eli Suomen otteet nuorten MM-kisoissa.

  • 139 148
  • 457

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eilisessä pelissä koitin oikein seurailla Armian menoa kentällä (siis sen, mitä miniläppärin ruudulta nettistreamista selvää sai). Eipä se kyllä paljoa sitä kiekkoa saa ja välillä näytti siltä, ettei oikein tiennyt mihin mennä, kun kaverit paahtaa kiekon kanssa ymäriinsä ilman sitä helppoa syöttöä... aina pitää joko tehdä ite tai ainakin antaa se ratkaiseva syöttö sitten.

Kyllähän tämä sama pätee myös itse Armiaan. Koko tuo kenttä pelaa todella epäjoukkueellisesti (hirveä sana, anteeksi), eikä kukaan liikuta kiekkoa lainkaan. Tämä näkyy mm. siinä miten vähän pakit saavat paikkoja tuon kentän takana. Jostain hämmentävästä syystä tämä tyyli on kuitenkin yllättävän tehokasta, joten ehkä asian kannattaa vaan antaa olla.

Toinen asia, mitä aloin miettimään, että montakohan maalia Armia olisi tehnyt niistä tonteista, joita MiG ja muut Pululle järkkäsi? Ei tietysti välttämättä yhtään, mutta heikkoa oli tuo Pulkkisen osumatarkkuus.

Tätä ajattelua en tajua sitten lainkaan, sillä en usko hetkeäkään, että Armia olisi noin montaa paikkaa saanut. Pulkkisella ja MiGranlundilla on erittäin vahva kemia jo tässä vaiheessa uraa. He ovat olleet jo vuosia ne ikäluokkansa ykköshyökkääjät, ajattelevat pelistä hyvin samalla tavalla ja kaiken lisäksi heidän pelityylinsä sopivat loistavasti yhteen. Minusta se kertoo jo paljon ketjun ja sen kemioiden tasosta, että he saavat noin paljon maalipaikkoja luotua, vaikka niistä ei olekaan tehty tarpeeksi isolla prosentilla.

Tuntuu muutenkin, että nyt kun Pulkkinen on tuhlaillut paikkoja, niin hänen pelintekoansa vähätellään jatkuvasti. Eilen Ruutun maaliin loistavan syötön antoi Mikke, mutta lähes kukaan ei sanallakaan kehunut Pulkkisen ensimmäistä poikkisyöttöä, jolla löydettiin se yksinäinen Mikke maalinkulmalta. Muutenkin Pulkkinen on pedannut useita maalipaikkoija, joista ei ole tehty maalia.
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllähän tämä sama pätee myös itse Armiaan. Koko tuo kenttä pelaa todella epäjoukkueellisesti (hirveä sana, anteeksi), eikä kukaan liikuta kiekkoa lainkaan. Tämä näkyy mm. siinä miten vähän pakit saavat paikkoja tuon kentän takana. Jostain hämmentävästä syystä tämä tyyli on kuitenkin yllättävän tehokasta, joten ehkä asian kannattaa vaan antaa olla.

Tämä tosiaan on hieman kaksipiippuinen juttu. Eilinen kakkoskentän ylivoima oli aivan karmeaa katseltavaa. Armia ei päässyt keskialueen lihamuurista kikoillaan yhtään mihinkään ja Donskoi menetti kiekon yleensä viimeistään vastustajan siniviivalla. Toisaalta ykkönen pelasi todella pitkää vaihtoa ja em. kenttä joutui usein aloittamaan muualta kuin vastustajan hyökkäyspäästä, mutta silti.

Toisaalta taas tehoja tulee ihan hyvin, mutta jotain tuossa jää silti kaipaamaan. MaG voisi ehkä hieman rytmittää tuota touhua, jos nyt pääsee siinä edes kokeilemaan.
 

DDR

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nappasin wikipediasta pistepörssin. Slovakia matsin jälkeen saattaa hyvinkin Pulkkinen Granlund parivaljakko olla kärkipaikalla. Parasta tässä hommassa tosiaan on, että tehoista huolimatta kavereiden yhteispeli on vasta alkanut luistamaan paremmin. Tietää hyvää jatkopelejä ajatellen. Muutenkin Granlundhan yleensä aina pelaa parhaat pelinsä vasta pudotuspeleissä.

Mielenkiintoista muuten, ettei tuo Venäjän Evgeny Kuznetsov ole saanut mitään aikaiseksi muissa peleissä kuin siinä murskavoitossa Latviaa vastaan.

Koodi:
Scoring leaders
Pos 	Player 	          Country 	GP 	G 	A 	Pts 	+/− 	PIM
1 	Mark Stone 	  Canada 	4 	7 	2 	9 	+8 	2
2 	Nikita Gusev 	  Russia 	4 	3 	6 	9 	+8 	0
2 	Evgeny Kuznetsov  Russia 	4 	3 	6 	9 	+3 	2
4 	Max Friberg 	  Sweden 	4 	7 	1 	8 	+3 	22
5 	Teemu Pulkkinen   Finland 	4 	5 	3 	8 	+5 	2
6 	Ryan Strome 	  Canada 	4 	3 	5 	8 	+8 	6
7 	Jonathan Hub.	  Canada 	4 	1 	7 	8 	+8 	4
8 	Sebastian Collb.  Sweden 	4 	4 	3 	7 	+2 	0
9 	Mikael Granlund   Finland 	4 	1 	6 	7 	+5 	0
10 	Miikka Salomäki   Finland 	4 	3 	3 	6 	+1 	2
10 	Erik Thorell 	     Sweden 	4 	3 	3 	6 	+6 	0

Raipelle jo nyt onnittelut välieriin pääsystä. Slovakia kun tulee olemaan läpihuutojuttu Suomelle. Eikä välierien Ruotsikaan ole vastustajana mikään ylitsepääsemätön, joten itse olen tässä jo ruvennut haaveilemaan revanssista Kanadaa vastaan finaalissa. No, ehkä ei sen Ruotsin ohi kannata kuitenkaan vielä katsoa.
 
Hassua, että Kuznetzov saa eri foorumeilla hirveää suitsutusta, vaikka näissä kisoissa ainoa näyttö on tullut Latviaa vastaan. Granlund saa kritiikkiä jo väärän merkkisistä luistimen nauhoista ja se ehkä kertoo, kuinka paljon kovemmat odotukset Mikestä on.

Slovakian pitäisi olla suupala.
 
Kyllähän tämä sama pätee myös itse Armiaan. Koko tuo kenttä pelaa todella epäjoukkueellisesti (hirveä sana, anteeksi), eikä kukaan liikuta kiekkoa lainkaan. Tämä näkyy mm. siinä miten vähän pakit saavat paikkoja tuon kentän takana. Jostain hämmentävästä syystä tämä tyyli on kuitenkin yllättävän tehokasta, joten ehkä asian kannattaa vaan antaa olla.
Tilastojen mukaan Armia ei laukonut eilisessä matsissa kertaakaan kohti maalia, kuten ei myöskään sentteri Salomäki. Vastaavasti Donskoi laukoi viidesti, mikä on sama määrä kuin Armialla koko turnauksessa yhteensä. Armian vikahan se tietenkin on.

Minä kuitenkin taipuisin enemmän sille kannalle, että kolmessa ekassa ottelussa ilman maalia jäänyt Donskoi alkoi olla täysin kypsä siihen, ettei hänellä ollut tilastoissa maalia ja päätti tehdä kaikkensa paikatakseen tuon.

Joukkueen edun mukaista on järjestää vetopaikkoja ennen muuta niille, jotka pistävät paikoista kovimmalla prosentilla sisään. Ei siten, että kaikille järjestetään vetoja tasaisesti, eikä varsinkaan siten, että järjestetään vetopaikkoja niille, joiden osumaprosentti on helvetin huono.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Kakkosketju

On totta, että Donskoi-Salomäki-Armia -vitjan kemiat eivät kohtaa ja kiekkoa kuskataan vuorotellen, mutta jostain kumman syystä tehoja ja laadukkaita maalintekopaikkoja tulee tasaisesti. Ykkösketju yrittää yhteispelillä ja Pulkkisen laukauksilla tehdä maalit, mutta kakkonen pyrkii ensisijaisesti maalille, joko kikkamaaleja tekemään lähietäisyydeltä tai ripareita hakkaamaan sisään.

Tällä hetkellä ykkösketju on niin järkyttävän hyvä ja suhteessa kakkoseen tyyliltään niin erilainen, että kakkonen paistaa räikeästi silmään, mutta tarkemmin miettien, ei välttämättä huonolla tavalla. Kakkonen siis pyrkii tekemään maalit lähietäisyydeltä, ja se onkin yleensä tehokkain maalintekoalue, sinne on vain vaikeampi päästä. Osittain senkin takia kakkosen laukaisutilastot ovat vaatimattomammat kuin ykkösellä. Vähemmän laukauksia, mutta pitkässä juoksussa (pitemmässä kuin tämä turnaus) osumaprosentti saattaisi olla paljonkin korkeampi kuin ykkösellä.

Tämä on minun näkemykseni siitä, miten kakkonen yrittää pelata. Onko se oikea tapa pelata tässä joukkueessa ja tässä turnauksessa? En tiedä, mutta niin kauan kun pojat pääsevät sinne maalinedustalle ja tulostakin tulee, niin ihan sama.

Yhdysvaltoja vastaan oltiin tiukilla, mutta niin vain nimenomaan kakkoskenttä ja Armia teki ne tärkeimmät maalit. Miksi sama ei voisi toteutua Ruotsiakin vastaan?

Huom. Olen tietoinen, että pelitavan ja joukkuepelin kannalta kakkonen on ihan karmeaa katsottavaa, mutta mitä sitten, jos tulosta tulee? Jo muinaisten Tshekin ja Venäjän useiden huippuketjujen tehot ovat perustuneet yksilötaitoon yhteispelin sijasta. Suomessa tämä on ilmeisesti uusi ja pelottava ilmiö. Vai pitäisikö tämäkin ilmiö - puhtaasti yksilötaitoon nojaava junnuketju - nyt sitten tappaa? "Nuori Suomi" hieroo jo kämmeniään yhteen ja odottaa uutta uhria. Raipe, olet vahvempi! Vastusta sitä!
 
Osittain senkin takia kakkosen laukaisutilastot ovat vaatimattomammat kuin ykkösellä. Vähemmän laukauksia, mutta pitkässä juoksussa (pitemmässä kuin tämä turnaus) osumaprosentti saattaisi olla paljonkin korkeampi kuin ykkösellä.
Mainitaan sellainen yksityiskohta, että Armialla on tällä hetkellä koko kisojen paras osumaprosentti. Voisin jopa ajatella, että Suomen menestys on pitkälti riippuvainen siitä, kuinka hyvin Armialle saadaan maalipaikkoja järjestettyä. Siksi pistäisin viimeistään välierästä alkaen Granlundin ja Armian samaan ketjuun ja samaan ylivoimaan.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Raipen pelitapa

Useamman pelin tarkkailun jälkeen vasta tämän kirjoitan. Kuten jo Sihvonen ja Seppänen ovat sanoneet, niin pystysuunnankiekkoa "Meidän Pelin" mausteilla.

Kiekkoa nakataan usein kulmaan keskialueelta, että saadaan paine varmasti vastustajan päätyyn, hyökkäyksen "laadun" kustannuksella. Toki taitavimmat yksilöt kuljettavat kiekon alueelle, kun on mahdollisuus. Kakkonen erityisen usein tätä kuljettamista tekee, mutta kuvittelisin, että päätyyn hekin nakkaavat melkein puolet ajasta. Viivelähtöjä ja muita tuumaustaukoja on vähemmän kuin puhtaassa kiekkokontrollissa, mutta enemmän kuin puhtaassa pystysuunnan kiekossa. Puolustaminen ja vastahyökkäyksetkin olivat korostetun suuressa roolissa USA:n kaadossa.

Tästä olen päätellyt, että (lähes) kaikki pelitaparatkaisut ovat sallittuja ja jollakin asteella myös käytössä, mikä siirtää vastuuta enemmän yksilöille, juuri niin kuin Raipekin on haastatteluissa toivonut: temporikasta ja pelaajakeskeistä. Luultavasti pelitapaohjeet ovat olleet hyvinkin yleisluontoisia, eli "raipemaisia". "Nopeasti, mutta palauttaakin saa" -tyyliin.

Tämä "Meidän Pelin" ja Ilveksen pelitavan kompromissi sopii kokemattomalle valmennukselle ja saattaa jopa kehittää junnuja. Hyvä homma!
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Mielestäni on kuitenkin aika loogista ajatella, että Suomen menestys on pitkälti riippuvainen tehokkaimman maalintekijän maksimaalisesta hyödyntämisestä.

Ei ole, jos muut pelaajat saavat maaleja aikaan samassa tahdissa kuin tähän asti. Mutta hyvä kärjistys sinällään.
 

emz1

Jäsen
Tuonnempana.
Mielestäni on kuitenkin aika loogista ajatella, että Suomen menestys on pitkälti riippuvainen tehokkaimman maalintekijän maksimaalisesta hyödyntämisestä.
Suomen menestys on riippuvainen siitä että milloin Armia lopettaa ylimielisen surffailun ja alkaa pelaamaan joukkueelle.

Joo, kyllä on tehnyt myös maaleja.
 

Sökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuossa ihmeteltiin tuota hajatelmaani siitä, että monta maalia Armia olisi tehnyt Pulkkisen paikoista. Toisessa viestissä joku heitti analyysin ykkösen ja kakkosen eroista. Kakkosesta puuttuu vääntö- ja taklausvoimaa. Salomäki ja Donskoi ovat kommenttien mukaan hyvä parivaljakko muuten. Siispä miksei Pulkkinen täydentäisi tätä ketjua? Samoin ykkösessä, kun siellä nyt puuttuu sitä maalille ajamista, niin Armian voisi kuvitella sopivan tuohon ketjuun. Mikke ja Makke (voi prkl, kas kunnei tiku ja taku) osaavat kyllä luoda paikat. Viime kaudella nähtiin, että Joppe parhaimmillaan kyllä osaa viedä kaverit kahville ja luoda itselleen tai ketjukaverilleen tekopaikan. Nyt syystä tai toisesta tuo kikkailu ei toimi (pidetään tarkemmin? pää jäässä? kädet jäässä?), mutta maalin osaa edelleen tehdä, kun paikan saa. Etenkin MiG tekee aivan jäätäviä paikkoja ketjukavereilleen. Näin kaverin pelaavan ekaa kertaa viime kaudella jossain EHT-pelissä ja kattelin, että joo-o onhan se hyvä. Mömmöm kisoissa taas tajusin, että se on jumala.

Eli vaikka Armia ei saisi niitä Pulun paikkoja, niin hän saattaisi saada vielä enemmän paikkoja parhalta malintekosektorilta, kun ykkösen kaverit osaa niitä luoda.

Jossittelua, kyllä. Mutta näin "analyysi-"tasolla voisi toimia. Se, että kannattaako lähteä koittamaan tuota onkin toinen asia. Toistaiseksi tulosta on tullut kakkoskentältäkin ja ykkönen vasta heräilee. Keskustelussa vaan tuppaa tuleman eri vaihtoehtoja ja näkökulmia esille.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Tuntuu muutenkin, että nyt kun Pulkkinen on tuhlaillut paikkoja, niin hänen pelintekoansa vähätellään jatkuvasti. Eilen Ruutun maaliin loistavan syötön antoi Mikke, mutta lähes kukaan ei sanallakaan kehunut Pulkkisen ensimmäistä poikkisyöttöä, jolla löydettiin se yksinäinen Mikke maalinkulmalta. Muutenkin Pulkkinen on pedannut useita maalipaikkoija, joista ei ole tehty maalia.

Itsekin samaa ihmettelin, kun täältä ja hfboardsilta selailin kommentteja (etenkin tuosta Pulkkinen-Granlund-Ruuttu -maalista), niin mielestäni nimenomaan Pulkkisen poikittaissyöttö oli erinomainen oivallus, mutta toki myös Mikke antoi hienon passin ei siinä mitään. Pulkkinen tulee olemaan erittäin tärkeässä roolissa vielä jatkopeleissä (ja toivotaan että niitä tulee yhden sijaan vielä kolme - ehdottomasti pitää tulla nyt) kun maalihanoja halutaan availla. Ja kuten aina, tämä ei tietenkään mitenkään pois Granlundilta, päin vastoin. Hieno parivaljakko, kerrankin Suomella!
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mainitaan sellainen yksityiskohta, että Armialla on tällä hetkellä koko kisojen paras osumaprosentti. Voisin jopa ajatella, että Suomen menestys on pitkälti riippuvainen siitä, kuinka hyvin Armialle saadaan maalipaikkoja järjestettyä.

Otanta on kyllä niin pieni etten tekisi liikaa johtopäätöksiä tuosta osumaprosentista, etenkin kun USA-pelin maaleissa Armialla näytti olevan enemmän tai vähemmän mäihää mukana mm. kiekon karatessa lavasta maaliin. Noissa maaleissa pitää silti antaa kunniaa Armialle mm. läpiajoon pääsemisestä sekä hienosta karvauksesta, mutta viimeistelyn suhteen en tekisi hirveän isoja johtopäätöksiä. Koko uran ajan analyysit on sitten asia erikseen.
 

tomukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue
Otanta on kyllä niin pieni etten tekisi liikaa johtopäätöksiä tuosta osumaprosentista, etenkin kun USA-pelin maaleissa Armialla näytti olevan enemmän tai vähemmän mäihää mukana mm. kiekon karatessa lavasta maaliin. Noissa maaleissa pitää silti antaa kunniaa Armialle mm. läpiajoon pääsemisestä sekä hienosta karvauksesta, mutta viimeistelyn suhteen en tekisi hirveän isoja johtopäätöksiä. Koko uran ajan analyysit on sitten asia erikseen.

Tuo on juuri se asia mitä täällä Helsingissä ei Armiasta tajuta. Se jätkä ujutti ne kiekot tarkoituksella juuri niin kuin ne meni, koska se on niin käsittämättömän lahjakas. Juuri ton kyvyn takia se vietiin ekalla kierroksella, samalla tavalla kuin MiG vietiin ekalla kiekalla sen aivan käsittämättömän peliälyn takia. Täällä Helsingissä luullaan että se on mäihää, mutta kun seuraa pelaajia kymmeniä pelejä paikan päällä niin johan kuvat muuttuu.

MiG on jo Helsinkiläisten ylimielisissä mielissä asettunut HIFK kasvatiksi, mutta se on napapiirin rajoilla kasvanut ja ulkojäillä ittensä karaissut mies. Oululainen pelaaja, jossa ei ole tippaakaan Helsinkiläisyyttä ja toivottavasti lähtee änäriin ennenkuin ehtii pisaraa tullakkaan. Joo, olen itse asunut elämäni täällä, kuten isäni ja isoisäni.
 

Advertius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Itsemoderointi
Tuo on juuri se asia mitä täällä Helsingissä ei Armiasta tajuta. Se jätkä ujutti ne kiekot tarkoituksella juuri niin kuin ne meni, koska se on niin käsittämättömän lahjakas.

Ensimmäisessä maalissa Armia ei kunnolla osu kiekkoon ja pyyhkäisee kiekosta melkeinkä vain lumet päältä, jolloin kiekko lipuu veskan längeistä sisään.

Toisessa maalissa Armia teki sen ainoan asian, mitä tuollaisessa tilanteessa voi tehdä eli sutaisi kiekon maalia päin. Se upposi sisään ja varmisti Suomen voiton USA:sta.

Kaikki kunnia Armialle näistä maaleista. Eiväthän kaikki edes pääse näihin tilanteisiin. Mutta tomukku voi käydä itse katsomassa maalit TSN:n nettisivuilta ja todeta tilanteen.
 

Andrew

Jäsen
Yksi asia mitä näissä keskusteluissa ei aina huomioida on se, että maalintekijät varmasti tuhlailevat paikkoja mutta se, että osaa hakeutua maalipaikkoihin on osa hyvän maalintekijän peliä. Se ei ole niin yksinkertaista kuin kuulostaa.Tästä Pulkkinen on hyvä esimerkki.

Esimerkiksi Markus Granlund ei osaa hakeutua samalla tavalla paikkoille, kun Pulkkinen. Siinä Mikael Granlundin turha tehdä peliä keskeltä, jos laituri ei osaa lukea peliä.

Nimimerkki Tomukku, ennen draftia missä Armia varattiin viime kesänä niin puhuttiin jo paljon siitä, että Armia ei ole joukkuepelaaja parhaasta päästä ja tämä osittain saattoi tiputtaa kaverin numeroa. Kysymys ei ole siitä etteikö kaverilla olisi taitoa vaan pääkopasta. Olen katsonut kaikki Suomen pelit lukuunottamatta Tanska peliä ja vaikuttaa siltä, että Armia ei aina ole motivoitunut pelaamaan joukkueelle, valitettavasti.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Vaikka Raimo Helmisellä olisi kuinka suojatyöpaikassa tahansa, niin ei ole hänelläkään helppoa ei. Kaikki tappiot laitetaan surutta hänen piikkiinsä, kun taas mahdolliset voitot ja menestys tulee vain siksi koska on niin hyvä joukkue.

Mielenkiintoista, että esimerkiksi Sihvonen on ollut aivan hiljaa viime päivinä. Toisaalta johtuisiko hiljaisuus tästä:

"Nämä turnaukset ovat pitkiä ja Vauvaleijonat mitataan lopullisesti vasta Tshekkiä vastaan. Sen pelin voittamalla Helminen voi pelastaa paitsi omat kasvonsa myös rautakansleri Kalervo Kummolan diktatuurin, jossa nuorten MM-kisoihin voidaan mielivaltaisesti lähettää päävalmentaja, jolla ei ole käytännössä ollenkaan päävalmentajakokemusta." - P. Sihvonen.

Hyvä Raipe! Olet siis pelastanut kasvosi sekä Kummolan itse Johtavan analyytikon asettamien mittarien mukaan.
 
Viimeksi muokattu:

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Hyvä Raipe! Olet siis pelastanut kasvosi sekä Kummolan itse Johtavan nalyytikon asettamien mittarien mukaan.

Niin, todennäköisesti Sihvonen keskittyy vain haukkumaan Tshekkiä tavalla tai toisella ja vie huomion pois edellisistä kirjoituksistaan. Samalla taktiikallahan nuo sihvoset tuppaavat aina pelaamaan.

Ei sillä, ei Raipen pitäisi tuolla paikalla olla missään tapauksessa meriittiensä puolesta. Mutta jos joukkue menestyy, niin varmasti Raimokin ansaitsee kiitoksensa.

Itselläni on mennyt pari viime peliä ohi, mutta hienoa että tulosta on alkanut tulla. Toivottavasti samanlaiset murskajaiset saadaan käyntiin myös Slovakiaa vastaan, että sama positiivinen henki joukkueessa säilyy. Finaalipaikkaan on kuitenkin kaikki saumat.
 

lindros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vaikka Raimo Helmisellä olisi kuinka suojatyöpaikassa tahansa, niin ei ole hänelläkään helppoa ei. Kaikki tappiot laitetaan surutta hänen piikkiinsä, kun taas mahdolliset voitot ja menestys tulee vain siksi koska on niin hyvä joukkue.

Mielenkiintoista, että esimerkiksi Sihvonen on ollut aivan hiljaa viime päivinä. Toisaalta johtuisiko hiljaisuus tästä:

"Nämä turnaukset ovat pitkiä ja Vauvaleijonat mitataan lopullisesti vasta Tshekkiä vastaan. Sen pelin voittamalla Helminen voi pelastaa paitsi omat kasvonsa myös rautakansleri Kalervo Kummolan diktatuurin, jossa nuorten MM-kisoihin voidaan mielivaltaisesti lähettää päävalmentaja, jolla ei ole käytännössä ollenkaan päävalmentajakokemusta." - P. Sihvonen.

Hyvä Raipe! Olet siis pelastanut kasvosi sekä Kummolan itse Johtavan nalyytikon asettamien mittarien mukaan.

Nojoo. Kyllähän Johtava on ollut oikealla asialla tuossa saunakaveri -asettelussaan.

P.S. 28.12.
Nyt ei auta muu kuin tukeutua suomalaiskansalliseen sapluunaan eli puolustuspaketti kasaan, hyökkäykset vastahyökkäyksillä, nappipeli maalivahdilta ja Granlundin veljekset kera Teemu Pulkkisen tekaisevat yhden ylivoimapelimaalin. Tällä meiningillä Vauvaleijonat ahdistanevat USA:n maalinpeliin, joka päättyy jommallekummalle 2-1.

Kaikki kunnia yhdelle kaikkien aikojen suomalaiselle kiekkomiehelle, mutta ei tuolla valmennuskokemukselle pitäisi olla tuon tason työpaikalla. Nyt Helmisen ja muun joukkueen on toki pelastanu uskomaton maalivahtipeli, varsinkin USA-ottelussa, jossa kaveri oli kenttäpelissä kuskin paikalla ja Suomi Aittokallion varassa. Ja ottelu eteni liki juurikin Sihvosen ennustamalla tavalla. Myös Tsekki ottelu olisi normaalitason veskalla ollut aivan toinen, vaikka vastus ei ollut kovinkaan kummoinen.

Jos Suomen materiaalia katsoo, niin kiekollisesta pelistä ei ole saatu likimainkaan sitä irti, mitä siitä saatavissa olisi. Toisaalta, eihän se Helmisen vika ole, että tuolla pallilla istuu.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Tuo on juuri se asia mitä täällä Helsingissä ei Armiasta tajuta. Se jätkä ujutti ne kiekot tarkoituksella juuri niin kuin ne meni, koska se on niin käsittämättömän lahjakas. Juuri ton kyvyn takia se vietiin ekalla kierroksella, samalla tavalla kuin MiG vietiin ekalla kiekalla sen aivan käsittämättömän peliälyn takia. Täällä Helsingissä luullaan että se on mäihää, mutta kun seuraa pelaajia kymmeniä pelejä paikan päällä niin johan kuvat muuttuu.

MiG on jo Helsinkiläisten ylimielisissä mielissä asettunut HIFK kasvatiksi, mutta se on napapiirin rajoilla kasvanut ja ulkojäillä ittensä karaissut mies. Oululainen pelaaja, jossa ei ole tippaakaan Helsinkiläisyyttä ja toivottavasti lähtee änäriin ennenkuin ehtii pisaraa tullakkaan. Joo, olen itse asunut elämäni täällä, kuten isäni ja isoisäni.

Voi elämä :D Kyllä kyläjuntti on kyläjuntti vaikka voissa paistaisi. Käyppä katselemassa vielä 10 peliä lisää jos pääsisit sitten tähän lajiin jotenkin sisälle.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Jos Suomen materiaalia katsoo, niin kiekollisesta pelistä ei ole saatu likimainkaan sitä irti, mitä siitä saatavissa olisi. Toisaalta, eihän se Helmisen vika ole, että tuolla pallilla istuu.

Pieni kaukalo sekä nuoret kundit. Saa siis olla melkoinen velho, joka onnistuu noissa olosuhteissa viemään pelitavan täydellisesti sisään.

Jos Suomi pääsee välieriin, niin ilmeisesti pelit on väärin voitettu?
 

lindros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pieni kaukalo sekä nuoret kundit. Saa siis olla melkoinen velho, joka onnistuu noissa olosuhteissa viemään pelitavan täydellisesti sisään.

Jos Suomi pääsee välieriin, niin ilmeisesti pelit on väärin voitettu?

Niin. Kyllähän tuo pieni kaukalo isosti vaikuttaa siihen, että kiekkokontrolli pelaamista on haastavampi toteuttaa. Eilinenki peli oli varsinkin 1. ja toisen erän osalta sellaista hawaiji-ryntäilyä puolelta toiselle, että kyllä siinä kiekkokontrolliteot loistivat poissaolollaan. Pelaajien nuoruuteen nyt en lähtisi tässä kohtaa vetoamaan. Kyllä pelaajat ovat olleet pelitaktiikan alla jo reilusti kymmenen vuotta. Toisaalta pelejä on kautta aikain voitettu ja tullaan voittamaan loistavan maalivahtipelin kannattelemana ja Suomikin on sen usein tehnyt. Mutta maalivahtipelin ollessa noin suuressa roolissa ottelusta toiseen, pitää valmentajan onnistumista katsoa pidemmällä aikavälillä ja toisaalta siitä, mitä tuloksen takana on ollut pelillisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös