Quo vadis – mihin menet HPK?

  • 450 926
  • 2 239

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Hyvissä joukkueissa (=varmasti play-offeihin) tälläisiä pelaajia pidän aina suhteellisen huonoina hankintoina.

Nyt kun tähän vanhojen muisteluun mentiin, niin Pardavyhän ei sinänsä täydellisesti hyytynyt pleijareissa, vaan kiekko ei vaan mennyt mistään sisään. Muuten peli oli mallikasta ja huonoa tuuriakin oli paljon mukana.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
En ota näihin muisteluihin kantaa, mutta täytyy sanoa että vituttaa kuin pientä oravaa pakkasella kun on käpy jäässä, kun katsoo miten Blues meni ensin myyntiin, kaikki oli auki, tuli uusia tekijöitä, kunnianhimoa ja tavoite. toki touteutus me nähdään sitten tulevaiuudessa, mutta onpahan ees yritystä.

Sitten sitä Hämptonissa avaa HPK:n nettisivut ja toivoo että olis oikeesti jotain sanottavaa seurajohdolla, niin paskat, samaa settiä kuin aina ennenkin. Miksi ei me jos ne muut? Voishan sitä tulla avoimesti kertomaan tilanteesta, asettaa tavoitteeksi vaikka maltilliset 1500-2000 myytyä kausikorttia, kääriä hihat ja alkaa paiskoon hommia, onko tuo nyt niin paljon vaadittu?

Runko ja valmennus on nyt kuitenkin jo selvillä kaikille, on jotain mitä myydä ja markkinoida, on jotain minkä päälle lähtee rakentaan tavoitetta ja asettaa suuntaviivoja ja avoimesti ilmoittaa niistä kiinnostuneille. Kohta on huhtikuu, ei se jääkiekkoväki enää kauaa jaksaa liigasta kiinnostua, kohta on finaalit, alkaa mömmömmit ja sen jälkeen koko touhu unohtuu. Kyllä sitä rautaa vois ees yrittää vielä takoo kun se on kuuma. Kesäkuussa on oikeesti hankala myydä niitä lippuja.
 

TJ MACKEY

Jäsen
– Pelitapahtuman täytyy olla sellainen, missä viihdytään. Sen kehittyminen on erittäin tärkeä asia. Sitä tulemme ehdottomasti tekemään."
Tähän on pakko tarttua. Voi kun joku Kerhon johdosta ihan oikeasti ottaisi tämän asian vakavasti ja pyrkisi tekemään asialle jotain. Faneilta tähän on tullut paljon ehdotuksia, hyviäkin, mutta seurajohdossa on tämän palvelun suhteen oltu ylimielisiä ja menty tekosyiden taakse.

Kentällä tapahtuva toiminta on tottakai se tärkein juttu. Voittava joukkue, viihdyttävä pelityyli, mielenkiintoiset pelaajat yms. Mutta jos nämä itsestään selvyydet siirretään hetkeksi syrjään, niin miten HPK:n ottelutapahtumaa voisi parantaa? Tai käännetään, mikä siinä tällä hetkellä oikeasti toimii?

+ Ravintolatilat ja tarjonta hyvää tasoa
+ Ravintolat pelin jälkeen kuulemma auki niin kauan kun asiakkaita riittää

Ja mikä sitten ei toimi;

- Mediakuution hyödyntäminen
- Äänentoisto
- Videot/musiikki
- Alkuhypetys puuttuu kokonaan
- Koko SHOW on aika valju ja vanhentunut

Sitten niihin kahteen pyhään asiaan, saako niistä puhua...? No otetaan nyt kuitenkin esille. Uusi aikakausi on aloitettava jostain, nyt se "se on siellä" rillutus vaihtoon. HPK:n on uudistuttava, samoin fanien, ollaanko joistain asioista valmiita luopumaan? Samoin miettisin tarkkaan Iskelmä Jannen selostuksia kotipeleissä. Jos ottelua haluaa seurata reaaliajassa, pitää tehdä kaikki sen eteen, että porukka saadaan hallille. Vieraspeleihin selostukset ok.

Miettikää nyt oikeasti, pohjakosketuksen jälkeen yleisö olisi varmasti fiilareissa syksyllä halliin mennessään nykyaikaisesta äänentoistosta, nostalgia-henkisistä ja tyylillä toteutetuista videoclipeistä, (seuralla on upea historia ja videopätkää varmasti löytyy, miksi tätä ei hyödynnetä??) kunnon alkushowsta ja pelin aikana katsojaa palvelevasta videokuutiosta. Niin ja siitä jo mestaruuskaudella löydetystä ja sitten nopeasti kuopatusta sumutorvesta.

Edellä mainitut vaativat investointeja ja rahaa kuluu. Ikävä kyllä nämä toiminnot ovat jo arkipäivää monessa hallissa. Nyt on pakko toimia. Riiva, tässäkin toimii se mainitsemasi viisaus hengiltä säästämisestä:
"Ottelutapahtumaa ei voi säästää hengiltä".
 
Viimeksi muokattu:

Kennedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Noutajat
Ja mikä sitten ei toimi;

- Mediakuution hyödyntäminen
- Äänentoisto
- Videot/musiikki
- Alkuhypetys puuttuu kokonaan
- Koko SHOW on aika valju ja vanhentunut

Sitten niihin kahteen pyhään asiaan, saako niistä puhua...? No otetaan nyt kuitenkin esille. Uusi aikakausi on aloitettava jostain, nyt se "se on siellä" rillutus vaihtoon. HPK:n on uudistuttava, samoin fanien, ollaanko joistain asioista valmiita luopumaan. Samoin miettisin tarkkaan Iskelmä Jannen selostuksia kotipeleissä. Jos ottelua haluaa seurata realiajassa, pitää tehdä kaikki sen eteen. että porukka saadaan hallille. Vieraspeleihin selostukset ok.

Miettikää nyt oikeasti, pohjakosketuksen jälkeen yleisö olisi varmasti fiilareissa syksyllä halliin meniessään nykyaikaisesta äänentoistosta, nostalgia-henkisistä ja tyylillä toteutetuista videoclipeistä, kunnon alkushowsta ja pelin aikana katsojaa palvelevasta videokuutiosta. Niin ja siitä jo mestaruuskaudella löydetystä ja sitten nopeasti kuopatusta sumutorvesta.

Huhun mukaan Kerho investoi tulevalle kaudelle äänentoistoon ja ottelun aikana olevat biisivalinnat menevät uusiksi. Ja sitten pientä huumoria, kaveriani lainaten "Kunhan vaan joku pitää Hanski Savolaisen poissa, ettei tuleva sisääntulobiisi ole Kirkan Hengaillaan". Syksyllä nähdään mitä tuleman pitää.

Joissain asioissa uudistuminen on hyvästä, mutta perinteitäkin täytyy vaalia ettei homma mene taas munuksilleen kuten ritarilogoon vaihdettaessa. Meillä on yksi koko sarjan rakastetuin ja vihatuin maalibiisi, jota en ikinä vaihtaisi. Suomen mittapuulla laulu on verrattavissa legendaarisuudeltaan, kuten myös tepsin maalibiisi, Stompin Tom Connorsin - The Hockey Song -lauluun (linkki: youtube). Toki muiden joukkueiden fanilauluja väheksymättä.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
TSamoin miettisin tarkkaan Iskelmä Jannen selostuksia kotipeleissä. Jos ottelua haluaa seurata reaaliajassa, pitää tehdä kaikki sen eteen, että porukka saadaan hallille. Vieraspeleihin selostukset ok.

Olisi muuten oikeasti asia, mitä pitäisi ajatella. Eipä ole tullut mieleen edes kyseenalaistaa kotimatsien selostuksia.
Todellakin, jokainen korvapari radion äärestä pitää saada silmäpariksi hallille.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
+ Ravintolatilat ja tarjonta hyvää tasoa
+ Ravintolat pelin jälkeen kuulemma auki niin kauan kun asiakkaita riittää

Näihin ehdoton peukku, mutta täyttä idiotismia on se että muut kiskat menevät tokan erätauon jälkeen kiinni. Koska alaikäiset eivät ravintolaan pääse on esimerkiksi mahdoton tarjota heille mitään jos ei myyntiä ole. Väitänpä että joku pikkupetteri voi ostaakkin suklaapatukan kotimatkalle.. Itsellä ongelma on settä aina ei jaksa lähteä hallin ravintolaan pikkupurtavan takia vaan jää sitte ostamatta.
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Ja mikä sitten ei toimi;

- Mediakuution hyödyntäminen
- Äänentoisto
- Videot/musiikki
- Alkuhypetys puuttuu kokonaan
- Koko SHOW on aika valju ja vanhentunut

Nämä(kin) asiat ovat kyllä niin perseellään kuin vain voi olla, mutta ovat ehkä helpoiten korjattavissa ja kuten Kennedy jo mainitsikin, niin käsittääkseni nämä kaikki asiat menevät remonttiin. Hyvä niin.

Kaikki kunnia toki viime kaudellakin käytetyille biiseille, mutta tuollainen "See You Later Alligator" ei ehkä kuitenkaan ole se paras mahdollinen biisi soitettavaksi juuri ennen kotijoukkueen sisääntuloa. Halli pimeäksi, video pyörimään kuutiolle, taustalle joku tunnelmallinen biisi soimaan josta sujuvasti vaihdetaan sisääntulobiisiin. Ei tää oo niin vaikeeta hei.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Laitetaan nyt jotain pientä ajatusta tuosta ottelutapahtumasta. Lähtökohta pitäisi olla se että se ottelun "alkulämmittely" (ei se lämiminen molarille:) on niin mielenkiintoinen että ihmiset haluavat nähdä sen ja tulevat jo paikalleen ajoissa eivätkä valu ovista sisälle kun eka pelikatko on jo takana. Miten tämä sitten toteutetaan?

- n. 10 minuuttia ennen pelin alkua valot pois hallista, oranssi tunnelma valaistus ja valonheittimet kiertämään katsomoa ja jäälle kerhon logot pyörimään.
- Ottelutapahtuman isäntä/juontaja alkaa hehkuttamaan ja samalla hyvän musan tahdissa näytöllä alkaa pyörimään viime matsien kohokohtia: maaleja, torjuntoja, taklauksia, tappeluita.
- tämän jälkeen alkaa intro, joka lähtee rakentamaan tarinaa kerhon historiasta ja Hämeenlinnasta. Vaihtelevasti eri otteluihin koosteita historiasta ja voitoista, juhlista, fiiliksistä, entisistä tähdistä, tarinoita omien kasvattien urista, kasvutarinoita jne.
- Sen jälkeen otteluisäntä aloittaa sisääntulon valmistelun. Näytölle ilmakuvaa Hämeenlinnasta missä näkyy Aulanko, Linna, Vesistöt, Ahvenistot ym, ja päädytään jäähallille, otteluisäntä kuuluttaa joukkueen sisään ja mukaansa tempaava rokki pauhaa.

Ihan varmasti jengi aistii yleisön hyvän fiiliksen ja saa heti hyvän latauksn peliin. Uskon että jo tolla parissa minuutissa kyhätyllä ajatelmalla päästään aika hyvään fiilikseen.
 

d2uce

Jäsen
Ja mikä sitten ei toimi;

- Mediakuution hyödyntäminen
- Äänentoisto
- Videot/musiikki
- Alkuhypetys puuttuu kokonaan
- Koko SHOW on aika valju ja vanhentunut

Joskus silloin Rautakorven aikana ennen matsin alkua kuutiolla pyöri joku video jostain villeviitaluomasta lämimässä kiekkoa pimeässä hallissa. Oli siinä videolla jotain muutakin ja se oli jotain ennennäkemätöntä Rinkelinmäellä. Sittemmin ei ruudulla ole pyörinyt muuta kuin mainoksia ja satunnaisia väliaikatilanteita muilta paikkakunnilta. Nahkiaisen tiedot puuttuvat.

Mediakuutiota hyödynnetään tällä hetkellä siis lähinnä mainoksien pyörittämisessä. Näistä varmaan jotain rahaa tuleekin seuran kassaan ja ovat täten ns. välttämätön paha. Kuitenkin jotain pelisilmää pitäisi kuutiota käytettäessä olla. Usein maalin, jäähyn tai muun kohahduttavan tapahtuman jälkeen hidastuksien päälle puskee joku vitun Martela juuri väärällä hetkellä.

Tuntuu siltä, että sisääntulobiisikin on vaihtunut nyt joka kaudelle. Sisääntulon valoshow savukoneineen on kaiketi ainakin pari kautta takaperin ollut ulkopuolisen tahon ns. omakustannehommana ilman merkittävää panostusta seuran puolelta. Nykytilanteesta ei ole tietoa, mutta kyllähän sinne joka kausi jotain uusia tuikkuja on eri paikkoihin ilmestynyt.

Äänentoiston toimivuus riippuu siitä, missä kohtaa hallia kuuloelimesi kulloinkin sijaitsevat. Jossain ei kuulu mitään, suuressa osassa hallia kuuluu puuroa ja muistan minä sellaisenkin tilanteen, että kuului ihan hyvinkin.

Sitten niihin kahteen pyhään asiaan, saako niistä puhua...? No otetaan nyt kuitenkin esille. Uusi aikakausi on aloitettava jostain, nyt se "se on siellä" rillutus vaihtoon.

Eikös tuo maalilaulu ole ollut jo muutaman kauden ajan "Eläköön elämän rikkaus ja Lammin Säästöpankki"?

HPK:n on uudistuttava, samoin fanien, ollaanko joistain asioista valmiita luopumaan? Samoin miettisin tarkkaan Iskelmä Jannen selostuksia kotipeleissä. Jos ottelua haluaa seurata reaaliajassa, pitää tehdä kaikki sen eteen, että porukka saadaan hallille. Vieraspeleihin selostukset ok.

Iskelmä Jannelta voisi vaihtaa selostajan. Ihan sama miten pelit menee, niin Joksi ei ainakaan tule houkuttelemaan lisää katsojia lehtereille.

"Noniin."
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Sitten niihin kahteen pyhään asiaan, saako niistä puhua...? No otetaan nyt kuitenkin esille. Uusi aikakausi on aloitettava jostain, nyt se "se on siellä" rillutus vaihtoon. HPK:n on uudistuttava, samoin fanien, ollaanko joistain asioista valmiita luopumaan? Samoin miettisin tarkkaan Iskelmä Jannen selostuksia kotipeleissä. Jos ottelua haluaa seurata reaaliajassa, pitää tehdä kaikki sen eteen, että porukka saadaan hallille. Vieraspeleihin selostukset ok.

Muistelut Svitekin lavasta eivät kuulu tähän ketjuun, koska Svitekin lavalla ei ehkä kuitenkaan ole tekemistä sen kanssa, mihin Kerho on menossa. Nämä hallin palvelut sekä ottelutapahtuma-asiat ovat siinä rajoilla, mutta koska uudistumisen ja tulevaisuusajattelun tulee koskea myös kaikkia yksityiskohtiakin, kommentoin tätä. Asia ei missään nimessä ole vähäpätöinen.

Mielestäni "Se on siellä" voisi joutaa vaihtoon maalibiisinä. Ei kuitenkaan kokonaan hylkyyn, vaan sitä voisi esimerkiksi soittaa ennen peliä tai erätauoilla. Biisihän on legenda ja jo osa HPK-perinnettä, mutta ehkä maalibiisinä voisi käyttää jotakin muutakin. Onhan noita vastaavanlaisia biisejä muillakin, Junnu Vainion "Tappara on terästä" vähemmän käytetyistä ehkä tunnetuimpana: sekin käsittääkseni soi Hakametsässä Tapparan voitettua.

Noista selostuksista: muistakaa nyt, että erittäin moni HPK -fani asuu muualla, kuin Hämeenlinnassa. Minäkin asuin vuosia ulkomailla ja hyvinkin usein kuuntelin nettiradiosta matsia Joksin selostamana. Varsinkin playoffeissa. Se oli hienoa iltaohjelmaa ja piti tunnelman lähellä. Hieno palvelu Iskelmä-Jannelta ja HPK:lta.

Radio- ja TV-lähetyksiä ei muutenkaan saa pitää minään uhkina, vaan pikemminkin erinomaisina markkinointimahdollisuuksina ja lisäksi väistämättömänä tulevaisuudenkuvana. Jo nyt on mahdollisuus katsoa kaikki matsit Urho-totalin kautta ja lähes varmasti jokaisen matsin katsominen TV:stä tulee entistä helpommaksi. Lähetysten laadun parantuessa tunnelma välittyy katsojille, jotka puolestaan saattavat sen perusteella tulla itse matsiin seuraavalla kerralla.

Ja sen tunnelman luonnissa suurin vastuu on faneilla itsellään. Seura voi sitä ainostaan tukea näillä viimeisimmissä viesteissä esiintuoduilla asioilla.
 

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
Paljon hyvää pohdintaa ottelutapahtumasta aiempana.

Maalilauluun en kajoaisi, sillä se on todellakin legendaarinen, ja meidän pitää olla ylpeitä siitä. Se oikeasti vituttaa vastustaa ja heidän kannattajiaan.Itselleni tulee aina valtava myötähäpeä englanninkielisistä ja yms maalilauluista. Mutta tässä asia, jonka haluan takaisin, ja jonka puolesta on jo adressikin: Palauttakaa maalisummeri Rinkelinmäelle - Adressit.com

Ilveksellä on muuten tällä kaudella todella vaikuttava sisääntulo. Kuutiolla pyörii video, jossa on kuvattu pelaajia ympäri Tamperetta, ja vähitelleen kaupungin eri paikat ja nähtävyydet muuttuvat keltavihreiksi. Taustalla jonkinlaista mahtipontista musiikkia: http://www.youtube.com/watch?v=LzWAxOzO4ng (kuvan laatu heikko)

Tehdään töitä ja mennään tosi kovaa eteenpäin
 

lartama24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Jäähonka + espoolaiset, HIFK
.... Ben_D toi hyvin ilmi asian, jonka minäkin olen huomannut: HPK:n perinteisiin perustuvat vahvuudet.

Totta.

Tässä ketjussa on sittemmin mainittu mm. Svitek ja Pardavy. Miksi ? No siksi että he olivat persoonia ilman että verkko olisi merkittävästi heilunut.

Ok, kelataas vähän. Miksi ostat Saarioisten maksalaatikon ? Siksi että se on markkinoitu helposti valmistettavana, syömäkelpoisena eineksena joka tekee tehtävänsä, eli vie nälän ja täyttää energiavarantoja (no sori tästä). Tämä mielikuva ei ole sattumalta syntynyt, vaan se on markkinamiehen myymä, ja aika moni sen ostaa koska ne helvetin maxalaatikot koristaa kaikkien kauppojen hyllyjä vuodesta toiseen. Kai sekin on jokin perinne.

Nyt jos olisin Kerhon markkinamies, koittaisin vaikka hädissäni verrata uusia joukkueeseen tulevia hankintoja "uusina Varvioina, Ylösinä, Tuuloloina, Varjosina, Laukkasina, Lassiloina, Kuznetsoveina, Timofejeveinä, Holdeneina, Jelinekeinä, Kuharcikeina" etc. Jokaiselle uudelle pelaajatyypille löytyisi kyllä Kerhosta perinteikäs esikuva johon voisi uutta kaveria peilata. Tämä nyt ainakin omasta mielestäni helpottaisi sijoittamaan aina jokaisen uuden tulijan kartalle omien vahvuuksiensa osalta.

Sillä jumalauta tämä tilanne vaatii ammattimaista myyjää joka argumentoi tuotteen arvon mainostajalle, nyt kun se menestys ja näkyvyys ei tule automaattisesti sponsorille kuten ennen kuin vähintään välierät oli "varmat".

Ikävää, että eihän tätä lähes vertaansa vailla olevaa historiaa ja perinnettä osata hyödyntää. Ei kai tästä ole edes montaa kautta kun Kerho oli vielä "90-00 luvun" keskimäärin menestynein seura. Nyt se kaikki tuntuu niin menneeltä. Mutta siitä menneestäkin voisi nostaa upeita asioita ylös joilla markkinoida nykyisyyttä, sitä uutta miltei-dynastiaa odotellessa.

Itselleni riittäisi hyvää peliä pelaava suosikkijoukkue jonka otteista voisin olla ylpeä. Samoin kuin Svitekillä (vai Svitck, muistaako kukaan :-) ) verkko ei heilunut, pystyn hyväksymään menestymättömyyden, mutta on vaikeaa kestää sitä saamattomuutta mitä markkinointi ainakin oman käsitykseni mukaan tekee, tai siis ennemminkin on tekemättä.
 

I.Colliander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvän ja pelaavan jääkiekon ystävä.
Uusi aikakausi on aloitettava jostain, nyt se "se on siellä" rillutus vaihtoon. HPK:n on uudistuttava, samoin fanien, ollaanko joistain asioista valmiita luopumaan? Samoin miettisin tarkkaan Iskelmä Jannen selostuksia kotipeleissä. Jos ottelua haluaa seurata reaaliajassa, pitää tehdä kaikki sen eteen, että porukka saadaan hallille. Vieraspeleihin selostukset ok.

Ensimmäiseen kohtaan heitän ehdottoman ein. "Se on siellä" on perinne, eikä perinteitä pidä tuhota. Kuution käyttöön, äänentoistoon ja varsinkin ottelun alun hehkuttamisiin pitää ilman muuta puuttua ja kovalla kädellä, mutta tuota ei saa vaihtaa.

Toinen asia eli selostukset ei liity HPK:hon millään muulla tavalla kuin sillä, että Iskelmä Janne selostaa HPK:n pelejä. Ei HPK voi estää mediaa selostamasta otteluita ellei liiga tee sitten jotain yksinoikeussopimusta jonkun Radio Superxxx:n kanssa liigapelien selostamisista. Enkä usko, että niin käy. Iskelmä Janne selostaa pelit, koska se on sille hyvä tuote.
 

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
En ota näihin muisteluihin kantaa, mutta täytyy sanoa että vituttaa kuin pientä oravaa pakkasella kun on käpy jäässä, kun katsoo miten Blues meni ensin myyntiin, kaikki oli auki, tuli uusia tekijöitä, kunnianhimoa ja tavoite. toki touteutus me nähdään sitten tulevaiuudessa, mutta onpahan ees yritystä.

Sitten sitä Hämptonissa avaa HPK:n nettisivut ja toivoo että olis oikeesti jotain sanottavaa seurajohdolla, niin paskat, samaa settiä kuin aina ennenkin. Miksi ei me jos ne muut? Voishan sitä tulla avoimesti kertomaan tilanteesta, asettaa tavoitteeksi vaikka maltilliset 1500-2000 myytyä kausikorttia, kääriä hihat ja alkaa paiskoon hommia, onko tuo nyt niin paljon vaadittu?

Runko ja valmennus on nyt kuitenkin jo selvillä kaikille, on jotain mitä myydä ja markkinoida, on jotain minkä päälle lähtee rakentaan tavoitetta ja asettaa suuntaviivoja ja avoimesti ilmoittaa niistä kiinnostuneille. Kohta on huhtikuu, ei se jääkiekkoväki enää kauaa jaksaa liigasta kiinnostua, kohta on finaalit, alkaa mömmömmit ja sen jälkeen koko touhu unohtuu. Kyllä sitä rautaa vois ees yrittää vielä takoo kun se on kuuma. Kesäkuussa on oikeesti hankala myydä niitä lippuja.

Toimistolla luetaan näköjään jatkoaikaa :D
Hämeenlinnan Pallokerho - Varaa kausikorttisi nyt - voita etelänmatka, taulu-tv, tietokone, VIP-aitio tai MM 2012 VIP-paketti!! | Ajankohtaista
 

valkosulka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Eiköhän yksi vahva syy sille että on pidetty nykyinen maalilaulu ole myös se että se on niin ammattaitaitoisesti tehty. Siitä vain paremmaksi.

Tunnuslaulun soittaminen sitten kun on ensin "hassuteltu" kunnon johtoon voi ensin kuulostaa hyvältä, mutta eikö vastustajaa lannistavaa biisiä tarvita myös ennen sitä? Vai onko tarkoitus viestittää että nyt ollaan voittamassa peli ja voidaan alkaa tyylittelemään?

Summerin soittaminen (varsinkin kotijoukkueen) maalin hehkuttamiseksi on hyvä idea.

Kun jäähyaition ovi on auki, niin tilannetta voisi elävöittää joku rikollisuuteen liittyvä teema, niinkuin muistaakseni joissakin kisoissa on ollut käytäntönä. Mieleen tulee esim. Hitchcock-tai Peter Gunn-teema. Löytyisiköhän joillekin muillekin tyypillisille tapahtumille sopivaa tunnusmusiikkia? Mikä lohduttaisi nyytiä esim. kun omissa soi?
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Tähän nettiradio-juttuun toisin tälläisen uuden (?) tulokulman. Miksei kotiottelut olisi maksullisia?
Kuten jo joku sanoi, ei Kerholla ole minkäänlaisia lihaksia lähteä vaatimaan tuollaista. Ja toisekseen Jannella ei ole suunnilleen yhtäkään syytä suostua siihen.

Kun jäähyaition ovi on auki, niin tilannetta voisi elävöittää joku rikollisuuteen liittyvä teema, niinkuin muistaakseni joissakin kisoissa on ollut käytäntönä. Mieleen tulee esim. Hitchcock-tai Peter Gunn-teema. Löytyisiköhän joillekin muillekin tyypillisille tapahtumille sopivaa tunnusmusiikkia?
Kuluneella kaudellahan oli kai joku mainos, kun vastustaja sai jäähyn, semmoista kotkotusta. Siis selkeä "chicken"-viittaus, ei vaan ollut kai kauhean toimiva, enkä edes muista mitä se mainosti.

Yleisesti ottaen, erittäin hyvää pohdintaa täällä. Paitsi että Se on siellästä ei luovuta, perkele! Mediakuutio ja äänentoisto tekisivät jo helvetin paljon yleisön viihtyvyyden kannalta: mulle toki on ihan sama vaikka ei soisi musiikki lain ja olisi se vanha kello, kun kiinnostaa vaan peli, kalja/kahvi ja ajoittainen hotsi, mutta suurinta osaa se nappaa vitusti. Plus että semmoinen perusasia, kuin maalintekijät, jäähyt jne. jää aika monella pimentoon, kun ääntä ei kuule ja kuutiota ei vittu osata käyttää.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Kuten jo joku sanoi, ei Kerholla ole minkäänlaisia lihaksia lähteä vaatimaan tuollaista. Ja toisekseen Jannella ei ole suunnilleen yhtäkään syytä suostua siihen.


Kuluneella kaudellahan oli kai joku mainos, kun vastustaja sai jäähyn, semmoista kotkotusta. Siis selkeä "chicken"-viittaus, ei vaan ollut kai kauhean toimiva, enkä edes muista mitä se mainosti.

Yleisesti ottaen, erittäin hyvää pohdintaa täällä. Paitsi että Se on siellästä ei luovuta, perkele! Mediakuutio ja äänentoisto tekisivät jo helvetin paljon yleisön viihtyvyyden kannalta: mulle toki on ihan sama vaikka ei soisi musiikki lain ja olisi se vanha kello, kun kiinnostaa vaan peli, kalja/kahvi ja ajoittainen hotsi, mutta suurinta osaa se nappaa vitusti. Plus että semmoinen perusasia, kuin maalintekijät, jäähyt jne. jää aika monella pimentoon, kun ääntä ei kuule ja kuutiota ei vittu osata käyttää.
Tuohon mediakuutioon on muuten pikkusen pakko tarttua. Mä oon nähnyt lentävää narria joka ajaa ritarin kumoon satulasta jo about 10 vuotta sitten. Olen nähnyt vaikka minkämoista elukkaa ja otusta hakkaamassa ritarin maanrakoon. Tähän päivään mennessä en ole silti nähnyt edes yhtä kertaa kuinka se Ritari tekis jotain takasin. Enkä nyt todellakaan tarkoita että tarvis osallistua tollaseen perseilyyn.

Olen ollut muunmuassa katsomassa kun Kerho nousi jotain Selännettä (&co)vastaan 4-6 tilanteesta voittoon (jos meni luvut oikein), olen katsellut kuinka peliaikaa oli jäljellä sekunti ja porukka valui ulos hallista ja jostakin taiottiin maali. Materiaalia,siis sitä video sellaista, olisi vaikka muille jakaa jos vähän viitsisi penkoa. Paljonko vaatii oikeesti käyttää sitä kuutiota niin että sillä on vaikutus? Muutenkin kuin se Lammin säästöpankki. Eihän se nyt oikeasti voi olla niin vaikeaa, joltain perus medianomi linjalta löytyy kavereita tekeen vaikka ilmaseks sellasia pätkiä että nykyhallissa olisi suut auki ihmetyksestä, kuinka oikeasti olisi edes sitä yritystä.

Tuo kommentti tuosta maalibiisistä ja sen käytöstä on helvetin hyvä. Itse kyseistä biisiä ei tulisi koskaan hylätä, mutta olisko sen käyttö kuitenkin näissä 1-6 tilanteissa "hassutteluineen" mietinnän paikka?
 

Topnaattori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho ja Kulman Pojat
Meikäläinen kannattaa myös Se On Siellä - biisin pitämistä maalilauluna, se vain jotenkin kuuluu Rinkelinmäelle nimenomaan maalilauluksi. Enkä näkisi tuossa edes mitään "kannatuksellista" vikaa tai siis että kukaan ei sen tahdissa taputtaisi. Sen tahdissa on mukava taputtaa ja aika hyvin yleensä yleisö siihen tuntuu yhtyvän.
Kun jäähyaition ovi on auki, niin tilannetta voisi elävöittää joku rikollisuuteen liittyvä teema, niinkuin muistaakseni joissakin kisoissa on ollut käytäntönä. Mieleen tulee esim. Hitchcock-tai Peter Gunn-teema. Löytyisiköhän joillekin muillekin tyypillisille tapahtumille sopivaa tunnusmusiikkia? Mikä lohduttaisi nyytiä esim. kun omissa soi?
Tuo Peter Gunn jäähybiisiksi voisi olla varsin hauska. Aika monessa paikassa soi jäähybiisinä Alice Cooper - Hey Stoopid, joka voisi myös toimia ainakin vierasjoukkueelle. Onneksi nyt on huhujen mukaan se äänentoisto ja kuution käyttö menossa remppaan, niin saa varmasti hallimusiikeistakin enemmän irti.

Kerhon pelistä tulisi saada aikaan tapahtuma. Varsin suurelle osalle olisi varmasti tärkeää, että hallissa olisi muutakin katseltavaa kuin 1-4 turpaanotto HMV-Lukolta ja erätauolla istuskelu/jonottelu. Ensi kaudella pitäisi Selinin alaisuudessa onneksi olla hieman viihdyttävämpää peliä, äänentoisto, kuution käyttö jne. uusintaan, joten aineksia parempaan huomiseen on. Vielä mielestäni erätauoille ja ottelun alkuun pitäisi keksiä uutta ohjelmaa, nykyiset ovat hieman kulahtaneita. Tai siis eihän ottelun alussa ole edes mitään muuta kuin kuulutus "Älkää pitäkö jalkoja istuimilla tai istuimien selkänojilla, kiitos.". Junnujen rankkarit erätauoilla on OK, mutta niiden lisäksi ensimmäiselle erätauolle tai vuorotteluun toiselle erätauolle pitäisi keksiä jotain, johon yleisö voisi osallistua ja seurata. Lahdessa esim. on aarteenetsintä, jossa etsijälle (siihen saa hakea kuka vain) sidotaan huivi silmien eteen ja pyöritetään muutama kerta keskusympyrässä ja sitten täytyy lähteä etsimään aarretta (mönkijä tms.). Yleisö auttaa aina huutamalla kun etsijä on menossa oikeaan suuntaan. Jotain tämän tyylistä.

Ja muuten, mitä mieltä porukka olisi jos erätauoille aina himmennettäisiin valoja? Aika monella paikkakunnalla noin tehdään ja minusta toisi pienen lisän "showhon".
 

J.Petke

Jäsen
Tuo Peter Gunn jäähybiisiksi voisi olla varsin hauska. Aika monessa paikassa soi jäähybiisinä Alice Cooper - Hey Stoopid, joka voisi myös toimia ainakin vierasjoukkueelle.

Onkohan jo monessa paikassa jäähybiisinä Martti Servon - Mikä on kun ei taidot riitä? Jos ei ole niin siinä olisi loistava ralli.

Kuution käytössä taitaa tulla eteen aina se, että kenelläkään ei ole taitoa ja aikaa tuohon panostaa. Nämä on juuri niitä juttuja missä Hamkia voisi ottaa mukaan.

Mitä tulee kausikortteihin niin ensimmäinen asia mikä pitäisi saada kuntoon on se, että kausikortti olisi selkeästi edullisempi kuin 30 irtolippua. Siis siten että vaikka jäisi muutama peli katsomatta niin et jäisi heti tappiolle.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mitä tulee kausikortteihin niin ensimmäinen asia mikä pitäisi saada kuntoon on se, että kausikortti olisi selkeästi edullisempi kuin 30 irtolippua. Siis siten että vaikka jäisi muutama peli katsomatta niin et jäisi heti tappiolle.
Ite olen ostellut liput aina kertalippuina. Laskeskelin tossa nyt ilmoituksesta seisomakausikortin (250€) hintaa VERSUS irtoliput. Sain irtolipuille minimihinnaksi 30 peliin (10€+1€)*30=330€, lippuja kun ei tullut edellispelissä osteltua. Taisin katella jotain 25-27 peliä, joten hintahaitari olis ollut 275€-297€, eli kannattelin seuraa sitten suuremmalla summalla pääsylippujen suhteen. Hetkonen, tais mennä 2€ noin viidessä pelissä lippuluukulla ja yli 20€ jollekin vitun Piletille. Eli periaatteessa jos ei asu hallin vieressä 7 peliä voi jättää seisomakatsomokortilla katsomatta ja tulee halvemmaksi (siis korkoja en laske) sekä ei tartte jonotella/tulostella ja tapella Piletin sovelluksen kanssa.
 

Svitek

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK juniorijääkiekko
Nyt tulee jokseenkin off-topic, mutta minkä ihmeen takia tuo Svitekin nimi nousee usein esiin loistavia ulkomaalaisvahvistuksia muisteltaessa? Miehen tehot HPK:ssa olivat Eurohockeyn mukaan 9+11=20, ja pelejä mies pelasi 42.

Vladimir Svitek - player profile and career stats

Ehkä me 20 vuoden päästä muistelemme Leavittiakin mahtihankintana...

Vai oliko Svitekissä jotain sellaista, mikä ei näy tilastoissa?
En ole kirjoitellut muutamaan vuoteen, mutta nyt oli pakko tarttua...

Legendaarinen pelaaja kerta kaikkiaan. Hankitanahan Svitek oli tuolloin ihan maailmanluokkaa. Ihan eri planeetalta kuin Leavitt. Pelannut Tsekkoslovakian maajoukkueessa 10 ottelua tehoilla 4+6 keväällä 89. Piti olla todella kova kaveri. Ei vaan jostain syystä onnistunut silloisessa ryhmässä eikä heikon alkukauden jälkeen enää päässyt kärkikentissä pelaamaan.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Ensimmäistä viestiä tälle palstalle...

Tässä ja muissakin viestiketjuissa on huudeltu HPK:n ja HAMK:in opiskelijoiden välisen yhteistyön perään. Itselläni on varmana tietona kertoa, että Kerho todella tekee tällä hetkellä jonkinlaista yhteistyötä Lahden ammattikorkeakoulun liiketalouden alan opiskelijoiden kanssa.

Kyseessä on jonkinlainen tiimeittäin tehtävä portfoliotyö yrityksestä, joka sisältää myös parannusehdotuksia yrityksen toimintaa. Itse olen päässyt vilkaisemaan Kerhon markkinointia käsittelevää osaa ja omaan silmääni näytti olevan ihan ok visioita markkinoinnin tehostamisesta. Tiedä sitten otetaanko neuvoista vaaria. Tuttava on osa tuota tiimiä, joten tämä on varma tieto.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös