No itsekin vastustan Suomen Nato-jäsenyyttä eikä Venäjän ja Ukrainan tilanteella tai sillä mitä mieltä presidentti ja hallitus siitä ovat ole minulla merkitystä. Näkemykseni perustuu sille, ettei Suomella ja Venäjällä ole tällä hetkellä intressiristiriitoja. Venäjälle Nato on vihollinen ja Nato on Venäjälle vihollinen. Tämän ovat tuoneet ilmi sekä Venäjän hallinto että Naton johtaja Stoltenberg, joka määritteli Venäjän Naton viholliseksi. Nykyinen tilanne on paras sekä Suomelle että Venäjälle.
Suomen asemointi osaksi Natoa tekisi Suomesta sotatilanteessa Venäjän ensi-iskun kohteen, nykyisten Puolan ja Baltian lisäksi joihin on sijoitettu Naton ohjusjärjestelmiä.
Toinen syy vastustukselleni on se, että olen havainnut Nato-kannatukseen sisältyvän paljon ideologista painolatausta. Kyse ei ole pragmatismista, vaan ideologiasta. Halusta asemoida Suomi "länteen" ja vihollisuuteen Venäjän kanssa, riippumatta siitä onko tällä Suomen turvallisuuden kannalta positiivista tai negatiivista vaikutusta. Näen tämän vaikutuksen enemmän negatiivisena. Tähän ideologiaan liittyy vahvasti vanha kunnon ryssäviha. Sama ideologia joka ajoi ensin henkiseen liittolaisuuteen Saksan kanssa 1930-luvulla ja myöhemmin sotilaallisteen liittolaisuuteen 1940-luvulla.
Naton "pääkannattajat" ja ne jotka jäsenyyttä eniten mainostavat ovat lähes kaikki Venäjään äärimmäisen negatiivisesti ja vihamielisesti suhtautuvia henkilöitä. Ei tämä voi olla vain sattumaa. Näiden "pääkannattajien" joukossa on, kuten kirjoitin, paljon vaikutusvaltaisia median edustajia, päätoimittajia jne. Suomalaisen median kirjoittelu Natosta on siksi äärimmäisen myönteistä ja kritiikitöntä. Siis eräänlainen käänteinen suhtautuminen siihen nähden miten se suhtautuu Venäjään. Eräs hassu piirre näiden henkilöiden viestinnässä on se, että mediassa Natosta on aivan yleisesti alettu käyttää nimitystä "puolustusliitto". Nato on sotilasliitto, ei puolustusliitto, eikä se ole historiansa aikana käynyt yhtään puolustuksellista sotaa, vaan kaikki sen sodat ovat olleet ns. "interventioita", joka nimitys on mediassa annettu Naton käymille hyökkäyssodille.
Näillä henkilöillä on vahva halu viedä Suomi osaksi tätä "puolustusliittoa". Kansan enemmistön päätöksellä se tuskin onnistuu, koska kansa ei ole kaikesta "oikeasta viestinnästä" huolimatta kääntynyt Naton kannalle.