Puolivälieräsarja 2004-2005 HIFK - Lukko

  • 222 495
  • 1 396
Tila
Viestiketju on suljettu.

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Re: faktaa

Viestin lähetti Hegu
Pakko tarttua tähän yhteen provoon tosissaan... :) Oli sen verran jo huono.

Puolustajien pistepörssiä tältä kaudelta.
17. X 44ott. 9+12=21 +6 63min
20. Y 49ott. 7+13=20 +11 36min
Provosoitunut nauraa, kun IFK:n "nobody" pakilla on yhtä hyvät tilastot kuin Lukon ykköspakilla. Buhaa haaa.


Pitää sen verran korjata tuota että tämä lukkofani vertaili Niskalan maalimäärää kaudelta 2003-2004 joka oli 21 maalia Pikkaraisen tämän kauden 2004-2005 pisteisiin...
No tottahan tuo oli mutta Niskala taitaa olla varjo menneestä vai olisiko ajatukset muualla... (Rantaloma etelässä)
Provoa voi harrastaa mutta totuus on että peli pelataan kaukalossa ja näiden kirjoitusten merkitys on hiiren paskan pieni.
Vai käykö Ara ja Takatukka lukemassa näitä?
Kibe ja Saarela kilvan kirjoittavat tänne...
Tämä on mulle ainakin kivaa ajankulua ja kiva on kuulumisia vaihtaa ja parasta on jos tunteetkin välillä kuumenevat.
Jääkiekko on mukavaa kun sitä ei ota liian vakavasti...

Ja parasta on vain kunhan narrit ja tupsut saa köniin...
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Viestin lähetti Morrow10
Niin ihan pakko vielä kysyä että mitä tekee Hermomies? Onko sillä hyvät hermot, niinkuin Peter Enckelmannilla oli sen brittifanin kanssa? Vai onko sillä huonot hermot niinkuin Jari Korpisalolla?

Onko sillä yliluonnollisia voimia?

Hermo mies (toim.huom. ei siis hermomies, joka kuuluu ominaisuuksiltaan ja ulkonäöltään eri lahkoon) on lajina verraten yleinen, yleensä noin 10-15 % populaatiosta. Ulkonäön erityispiirteinä mm. tuima katse sekä mahdollinen punavärin hehku iholla. Luonteenpiirteiltään [hermo mies] on äkkipikainen, arvaamaton, jopa väkivaltainen ja joissain tapauksissa hieman ajattelematon.

Toivoisin, että näitä yksilöitä olisi luonnonvaraisena enemmänkin, siksi olen iloinen, että tässä sarjassa heitä esiintyy useita kappaleita.

Loppukaneettina, älkkää ny ottako nii kauhian tosissanne, on se Pikkarainenki pelimiäs.
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Jääkiekko sem pare vaa o kivaa kunhan kui mun nysse tarttis sano sitä ei ota nimpal mukavst liian sem pare vaa vakavasti...
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan mukavastihan tämäkin ketju on "lämmennyt". Lienee kevätaurinko tehnyt tehtävänsä. Kaukaa katsoen olisitte nyt puolin ja toisin tyytyväisiä, varmasti hyvää lätkää ja fiilistä luvassa.

Pakko tarttua noihin ansiokkaisiin joukkuevertailuihin. Jotenkin mulla on sellainen kutina, että vertaamalla ensin veskareita, sitten puolustajia ja lopulta hyökkääjiä keskenään mennään aika pahasti metsään. Lätkää kuitenkin pelataan viisikkoina ja ehkäpä kentällisten vertailu olisi hedelmällisempää.

Koska aina on kiva veikata, niin minä veikkaan että ensimmäisen pelin voittanut joukkue vie koko sarjan. Molemmilla on ihan riittävän laadukas materiaali ja eka matsi näyttää mihin suuntaan homma kääntyy.
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Viestin lähetti Lakaisija
Mitä vittua!?

TurkuTampereSaamea?

Tais olla turkulaattori joka tuon käänsi mutta epäilen tuota tekstiä....
Ja helvetti jos asustan vielä Turun ja Rauman välissä niin vietävä.
Millä minuakin on rangaistu?????
Kiitokset maksalle kun se kaiken kesti.
 

Pakki105kg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, New England Patriots
Tää on niin tasainen ottelu pari että varmaan ratkeaa seitsämännen ottelun jatkoajalla keskikentän lämäriin... kummalle, siitä ei tietoa..

Jos joka matsin näkis, olis ihan mukavaa, tästä sarjasta tullaan puhumaan vielä pitkään.. Ylilyönnit ja muut mukana...

Ei pysty veikkaamaan lopputulosta..
 

#12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Komppaan muita ja totean että tämä sarja on kaikista kiinnostavin ja jossa todennäköisesti pelataan oikeaa kiekkoa. Sitä se tosin olisi, vaikka tuossa vierasjoukkueen kohdalla olisi jonkun muun noubadijengin nimi.

Porin kettutytöt saavat kyllä halailla, koukkia ja roikkua tosissaan ettei sarja ole heti neljästä poikki. Mikä olisi sääli, koska HIFK:n ottelutuntuma saattaisi kärsiä. Toisaaltahan taas kauden aikana maaottelu- ja muut tauot eivät ainakaan heikentäneet HIFK:n peliä. Tämä siitä huolimatta, että melkein puoli joukkuetta edusti eri maiden maajoukkueita. RTK-laiset taisivat samaan aikaan olla koko miehistöllä luuttuamassa ydinvoimalan lattioita taksvärkkimeiningillä. Olisi mielenkiintoista seurata joukkueiden valmistautumista. Etenkin HIFK:n. Mikä se toinen joukkue olikaan?
 

Santtu

Jäsen
Viestin lähetti Lakaisija
Mitä vittua!?

TurkuTampereSaamea?

Jotain sellaista juuri :) Veikkaan, että joku malmin kasvatti koitti olla hauska, mutta kun asuu itä-snadissa niin aivot on yleensä kustu lautaterassin reunoille jo isän toimesta, joten menee aika väkinäiseksi.

Voittakaa jullit!!
 

Santtu

Jäsen
AAA

Viestin lähetti Metsästäjä
Poika, joka kannattaa seuraa nimeltä Idrottsföreningen Kamraterna i Helsingfors haukkuu raumalaisia ruåttalaisiksi :D. On ainakin Raumalla perinnettä jo Ruotsin vallan alta ja 1550 luvulla pakotettiin raumalaiset asuttamaan Helsinkiä. Mitäs me ruåttalaiset! En sinusta tiedä, mutta ainakin esi-isäsi olivat ihan kivaa porukkaa...

Taidan lopettaa tämän kirjoittelun ja provoilun nuoremmille. Palaillaan play offien alettua taajuuksiille!

Hyvä kommentti. Mikäs onkaan siellä teillä muuten sen torin nimi, josta pakkosiirrettiin ihmisiä tänne Helsinkiin? Venäläiset toimivat siirtäjinä ja heti kun "miliisien" silmä vältti niin Rauman pojat juoksivat takaisin kotiin, sillä ei ryssien kaupungissa ollus siihen aikaan hyvä olla. Pirun koominen kommentti kyllä HIFK-faneilta, oma sakki on umpisvedu ja kaupunki umpiryssä niin siinä on kyllä pirun hyvä heilutella henkseleitä ;)
 

puna-hundi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Mike Keenanin jengit
Viestin lähetti bozik
Pakko tarttua noihin ansiokkaisiin joukkuevertailuihin. Jotenkin mulla on sellainen kutina, että vertaamalla ensin veskareita, sitten puolustajia ja lopulta hyökkääjiä keskenään mennään aika pahasti metsään. Lätkää kuitenkin pelataan viisikkoina ja ehkäpä kentällisten vertailu olisi hedelmällisempää.
Jep. Tästä ollaan samaa mieltä, ja kerrankin näin päin. IFK fani vertaa starboja ja narrifani puuhuu viisikkopelaamisesta. Plussaa Bozikille hyvästä oivalluksesta vaikka teikäläiset muuten on sitä alinta kastia maan päällä.

Mitä Lukko sarjaan tulee on kaikki oleellinen kai jo sanottu. Stydiä vääntöä alusta loppuun.

Tietääkö kukaan milloin fläbärit tulee myyntiin?
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Viestin lähetti puna-hundi

Tietääkö kukaan milloin fläbärit tulee myyntiin?

Flabarit tulee myyntiin 15.3. eli ensi tiistaina.

t. Hermomies
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Taas on murhetta suomenruotsalaisista. Satakunnasta RKP:n miehet veivät jo veikkausliiga joukkueen tuhoon. Nyt tämä vähemmistö yrittää laittaa lopun Lukon mestaruus haaveille. No, tuskin näin tulee tapahtumaan, ajatuskin pistää puistattamaan, mutta siihen on varauduttava, että jopa poromiehille menee sympatiat tänä keväänä.

Kamraternalla on mainekkaampi rosteri, mutta paremmuus ratkaistaan kentällä, eikä paperilla. Lukko tullee jyräämään yhtenäisenä joukkueena, hermo miehistä kootun ryhmän jään rakoon suoraan voitoin 4-0.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yeah! Tasan viikko ja sitten mennään taas tosissaan. Eilisestä pelailusta huolimatta uskoni IFK:n riemukulkuun pleijareissa ei ole heikentynyt pätkääkään. En tarkoita tällä tosin sitä, etteikö punapaidat kärsisi matkan varrella mahdollisesti jokusen tappionkin - onhan se mukavaa seurailla mahdollisimman montaa tosipeliä kuten esimerkiksi viime kaudella. Lukko on erinomainen joukkue ja olisin suonut sille menestystä tällä kaudella, mutta nyt vain tähtimerkit eivät käyneet yhteen. Normaalisti pleijareiden alla olen ollut varovaisen ylioptimistinen, mutta tällä kaudella päätin vapauttaa "lievän" ylimielisyyden sisältäni koskien IFK:n menestystä. Mä nyt vaan satun olemaan satavarma mestaruudesta ja olen päättänyt alkaa nauttimaan tätä huumaa jo hyvissä ajoin. Turha tulla varoittelemaan siitä mitä suustaan päästää ja käskeä menemään peilin eteen. En mä siellä kentällä pelaa. Mä vaan maksan sen näkemisestä ja otan omalla tavallani kaiken ilon irti. Pelaajien ajatusmaailma on tottakai asia erikseen.

Tässä sarjassa valmennus ja mv-peli on tasoissa. Puolustajia vertaillessa HIFK vie väännön. Pakistojen fysiikassa ei ole merkittäviä eroja, mutta taitotasossa punaiset pesee keltaiset mennen tullen - sarjan kannalta ratkaisevasti. Hyökkäyspäässä HIFK:lla on ennen kaikkea OJ, jokaa pystyy ja tuleekin ottamaan dominoivaa roolia tässä taisteluparissa ratkaisten jopa "yksin" pelejä. Ja kaiken lisäksi meidän pakisto pystyy huomattavasti tehokkaammin tukemaan hyökkääjiä vastustajan päädyssä. Erikoistilanne pelaaminen on tiukoissa peleissä aina tärkeää: HIFK oli runkosarjan 1. alivoimapelaamisessa ja 3. ylivoimatehokkuudessa, joka kylläkin on parantunut loppua kohden huomattavasti.

Sanoisinpa vielä, että IFK:n sisäinen hierarkia huokuu tasapainoa kauden aikana tapahtuneesta vaihtelusta huolimatta - tämä on nähty tämän vuoden puolella pelatuista peleistä. Esimerkiksi Brett Harkins on ammattimiehen elkein hyväksynyt kakkossentterin roolin ja vähentyneen peliajan Päällikön saavuttua taloon. Itse asiassa Brettin tehot ovat parantuneet tätä myötä - johtuukohan siitä, että saa useammin vetää happea aitiossa :). Jarkko Ruutukin on näyttänyt kuinka hermo pitää, kun siihen tarvetta on pelikiellon uhatessa viimeisissä peleissä. Ja koko joukkue on pystynyt pelaamaan jopa ylilyöden kurinalaisesti, kuten viimeisen Ilmalan ottelun 3. erässä nähtiin. Sarja menee IFK:lle 4-1/2.
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Viestin lähetti Santtu
Jotain sellaista juuri :) Veikkaan, että joku malmin kasvatti koitti olla hauska, mutta kun asuu itä-snadissa niin aivot on yleensä kustu lautaterassin reunoille jo isän toimesta, joten menee aika väkinäiseksi.

Voittakaa jullit!!

Erehdyit aika pahasti pojankoltiainen.
Taidat olla narri kun tuollaista puhut.
Onko siellä jokruleirissä noin kauhea hätä ?
Pakka sekasin ja kun vielä on turkulainen valmentaja joka yrittää kertoa mitä kentällä tehdään...
Koittakaa tuota turkulaattoria niin ymmärrätte mitä se Jortsu sanoo...
Let's play hockey!!!!!
 
Viimeksi muokattu:

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Arvon raumalaiset!

Suunnitelmissani on tulla Raumalle katsomaan toista peliä ensi perjantaina. Mihin katsomoon saa edullisemmat liput? Teillä lienee vielä perinteinen seisomakatsomo, selviääkö sieltä hengissä? Onko jäähallilla hyvin parkkitilaa?

Ystävällisin terveisin
Turisti Helsingistä
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti Kimmo_Ahteri
Arvon raumalaiset!

Suunnitelmissani on tulla Raumalle katsomaan toista peliä ensi perjantaina. Mihin katsomoon saa edullisemmat liput? Teillä lienee vielä perinteinen seisomakatsomo, selviääkö sieltä hengissä? Onko jäähallilla hyvin parkkitilaa?

Ystävällisin terveisin
Turisti Helsingistä

Liput tulee tänään myyntiin ja viime vuoden perusteella ne myös kaikki tänään menevät, siis istumapaikat. Halvimmat liput ovat D,K,E,F-katsomoihin, jotka ovat kulmia ja päätyjä;näihin 15 eur. F,G,A1,C2 maksavat 17 eur, ensinmainitut ovat matalammalla pitkällä sivulla ja viimeksi mainitut ns.pääkatsomon reunoja. Pääkatsomon keskelle A2,B1,B2,C1 maksaa 21 Eur.

Seisomakatsomo lienee myös täynnä, kyllä siellä hengissä selviää kunhan ei ala liikaa vittuilemaan.

Parkkitilaa on hyvin hallin siellä puolella, missä on harjoitushalli. Siellä on iso ohjattu parkkialue.
 

Taustailija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti Kimmo_Ahteri

Suunnitelmissani on tulla Raumalle katsomaan toista peliä ensi perjantaina. Mihin katsomoon saa edullisemmat liput? Teillä lienee vielä perinteinen seisomakatsomo, selviääkö sieltä hengissä?
Viestin lähetti yellow
Halvimmat liput ovat D,K,E,F-katsomoihin, jotka ovat kulmia ja päätyjä;näihin 15 eur.
Suosittelen E- tai F-katsomoa. Siellä lienee eniten IFK kannattajia ja tunnelma siis kannaltasi parhaimmillaan.

Seisomakatsomo taas on suuri eli tilaa riittää IFK kannattajillekin. Koska hallin pubistakin näkee peliä, niin pahimmat häiriköt lienevät siellä.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Viestin lähetti yellow

Parkkitilaa on hyvin hallin siellä puolella, missä on harjoitushalli. Siellä on iso ohjattu parkkialue.

Kannattaa kyllä tulla ajoissa, jotta mahtuu pysäköimään. Nykyään tuo parkkipaikka tulee kovin helposti täyteen. Onneksi lisätilaa löytyy Karin kentältä.
 

bystander

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki, Mika Saukkosen lenkkikengät
Nämäp nagei o vast!

Viestin lähetti yellow
Liput tulee tänään myyntiin ja viime vuoden perusteella ne myös kaikki tänään menevät, siis istumapaikat.

Tämä on muuten mystinen juttu, koska kotona aloittavan jengin liput tulevat myyntiin vasta tiistaina. Mikähän tähän oikein on syynä? Ymmärrän että kausareita halutaan myydä mahdollisimman pitkään, mutta olisin kuvitellut että IFK alkaa myymään omia lipareitaan suunnilleen samoihin aikoihin kuin Lukko. No, samapa tuo. Pitää olla tiistaina heti aamusta hereillä tai voittaa lotossa ja ostaa playoff-kausari.

Bismarckilta ansiokas kirjoitus. Luotto omiin on kova myös minulla. Huolimatta siitä, että psykoisin excelissä Lydman ei mahdu sarakkeeseen "fyysiset pakit" ja silläkin uhalla, että joku järjen jättiläinen sekoittaa tämän uhoamisen IFK-pelaajien ylimielisyyteen.

Mm.. nakki tuoksuu nenässä..
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tässä puolivälieräparissa ovat vastakkain SM-liigan joukkueet, jotka pystyivät parhaiten hyödyntämään NHL-työsulun. Molemmat ovat onnistuneet hankkimaan vahvistuksia kaikille pelipaikoille. On harmi, että vain toinen joukkueista jatkaa välieriin. Toisaalta on hyvä, että juuri nämä joukkueet kohtaavat edes jossakin vaiheessa pudotuspelejä. Toivottavasti Maikkari on hereillä ja tajuaa näyttää edes yhden ottelun Hockey Nightissa.

Runkosarjan päättymisiltana Nelosen/IS:n urheilu-uutisissa Tuomas Nyholm arvioi ottelusarjasta tulevan erityisen kuuman. Hän arvioi valmentajien kykyä kontrolloida pelaajiensa tunteita ja totesi tässä Rautakorven etevämmäksi. Itse asiassa hän sanoi, että Aravirralla on "tunnetusti" tällä alueella ollut ongelmia.

Molempien mainittujen valmentajien pestit joukkueissaan päättyvät tähän kevääseen. Edelliset projektit kaksikolta loppivat 2 vuotta sitten, keväällä 2003. Aravirran pesti Suomen jääkiekkomaajoukkueen peräsimessä loppui kotikisojen fiaskoon, Rautakorpi juhli Suomen mestaruutta Tapparan pelaajien kannattelemana.
Fiaskon ainekset ovat taas olemassa, kun HIFK toimitusjohtajaansa myöten unohtaa, että loppuotteluihin päästääkseen on pelattava myös puolivälierät ja välierät.

Arvoitus: Lähti mestarina ja palaa mestarina. Kuka ja mihin?
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Playoff on aina playoff

Nythän täytyy kaikkien muistaa se vanha klisee, eli palyoff pelit ovat aivan oma juttunsa. Vaikka tämän toitottaminen tuntuu varmasti monelle naurettavalta, mutta näin se vaan on. On aivan eri asia mättää pisteitä pleijareissa tai runkosarjassa. Esim. viime vuonna Pasi Saarela sai neljässä pelissä tehot 0+1 ja -4. Liekö tässä syy miksi Saarelaa ei enää nähdä maajoukkueessa?

Siihen löytyy monta selvää syytä miksi playoff pelit vaativat aivan erilaista osaamista kuin runkosarja:

- pelit pelataan todella tiuhaan tahtiin, joten vaatii aivan erilaisia ominaisuuksia pelaajilta
- paineet aivan eri luokkaa
- joukkueet pelaavat huomattavasti puolustusvoittoisemmin
- taktinen puoli korostuu huomattavasti ja vastustajan parhaat ja huonot puolet tutkitaan ja hyödynnetään varmasti
- joukkueet oppivat tuntemaan vastustajan erittäin hyvin
- yleensä kolmos- ja nelosketjunkin pelaajat hoitavat omat hommansa mallikkaasti (eli pystyvät 0-0 peliin)
- maalivahtipeli ja leveä puolustusmateriaali ratkaisevassa asemassa, eli parilla hyvällä pakkiparilla ei jaksa koko sarjaa pelata
- optimitilanteessa kaksi ratkaisuihin pystyvää ketjua ja kaksi jarrukenttää. Tällöin vastustaja ei pysty eliminoimaan yhtä ketjua ja pitokenttiäkin löytyy kaksi
- fyysinen peli vähenee sarjojen pitkittyessä (ei vaan jaksa ajella tilanteita aina loppuun asti)
- valmentajan panos kasvaa
- erkoistilanteet todella suuressa arvossa
- jokaiselle miehelle oltava oma rooli selvä, eli ketjut on syytä saada kuntoon heti

Nämä asiat kun huomioidaan sanoisin että IFK:lla on todella optimitilanne tällä hetkellä. Meillä on kaksi liigan kärkikastiin kuuluuvaa kenttää, jotka molemmat pystyvät erinomaiseen ylivoimaan. Puolustusmateriaali on aivan uskomattoman leveä ja maalivahtipelaaminen on varmasti huippua. Kaiken kukkuraksi meiltä löytyy kaksi erinomaista 0-0 kenttää, jotka tietävät oman tehtävänsä täysin ja voivat vain keskittyä sihen.

Mitä taas tulee Araan, niin on naurettavaa väittää Aran olevan meidän heikko lenkki. Aran saavutukset ovat aivan käsittämättömät ja olen aivan varma että ei tule koskaan toista maajoukkueen valmentajaa, joka johdattaa jengin yhtä monta kertaa mitalleille samassa ajassa. Ei niitä MM-kultia ole kuin yksi ja sekin tuli juuri silloin kun se oli helpointa ottaa. Eli kyllä MM-kullan ottaminen vaatii Suomelta aina hirveetä munkkia. Lisäksi sanoisin että Aran saavutukset SM-liigassa ovat aivan uskomattomat. Esnin Jypin kanssa teki ihmeitä, johdatti Jokerit mestaruuteen ja viime vuonna sai IFK:n melkein finaaleihin, vaikka joukkue oli todella kapea materiaaliltaan (yksi ketju ja pari hyvää pakkiparia).

Uskon myös että tämä viimeinen tappio Lukolle oli aivan mahtava juttu. Se sai extra keskittymisen heti sarjan alkuun. En usko että löytyy ketään puolueetonta jääkiekon asiantuntijaa, joka väittäisi ettei IFK ole aivan selvä ennakkosuosikki tähän ottelupariin. Toki raumalaiset ja IFK:n vihaajat haluavat nähdä asian toisin, mutta se ei muuta tosiasiaa miksikään: IFK on selvä suosikki.

Mutta pelit pelataan laatikossa ja vanhat meriitit eivät ole painolastina eikä ansioina nyt pätkääkään. Nyt ratkaisee päivän vire. Paras voittakoon!
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Viestin lähetti Hearsay
Runkosarjan päättymisiltana Nelosen/IS:n urheilu-uutisissa Tuomas Nyholm arvioi ottelusarjasta tulevan erityisen kuuman. Hän arvioi valmentajien kykyä kontrolloida pelaajiensa tunteita ja totesi tässä Rautakorven etevämmäksi. Itse asiassa hän sanoi, että Aravirralla on "tunnetusti" tällä alueella ollut ongelmia.

Rautakorpi epäonnistui tässä viime keväänä. Esimerkiksi ongelmalapsi Torkki otti jokusen turhan jäähyn ihan vaan sen takia, että Rautakorpi ei saanut joukkuetta ruotuun ensimmäisen pelin tapahtumien jälkeen.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Viestin lähetti sopuli
Olli Jokinen ja enhooel:) Kuten huomaat, arvoitus oli huonohko...

Vastaus ainakin, koska Jokinen ei mestarina NHL:stä poistunut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös