Mainos

Presidentinvaalit 2006

  • 307 888
  • 4 281
Tila
Viestiketju on suljettu.

msg

Jäsen
vilperi kirjoitti:
Kuinkahan paljon enemmän olisi työpaikkoja, mikäli johtajat pitäisivät näiden työpaikkojen pysymistä tärkeämpänä kuin sitä, että saa entistä enemmän voittoa? Eli toisin sanoen ajattelisi omaa napaansa vähän pidemmälle?

Saattaisipa olla ainakin yksi johtaja vähemmän tai ainakin mennä vaihtoon.
Kotimainen yksityisomistus, jota siis kovasti kadehditaan taitaa kuitenkin tarjota niitä Suomessa pysyviä työpaikkoja.

vilperi kirjoitti:
Valitettavasti oikeisto haluaisi luopua ala-rajasta palkan suhteen, mikä merkitsisi sitä, että jotkut joutuisivat tekemään työtä alehinnoin. Ja sitten oikeistolaisten parannusehdotuksia ovat pätkätyöt jne. Nämä eivät ole parhaita mahdollisia vaihtoehtoja.

Mitä sinä sitten olet mieltä vasemmiston hellimästä työllistämisestä työllistämistuella?
Itse olen sitä mieltä, että on parempi että edes osa tulosta tulee muualta kuin yhteiskunnalta. Toki voidaan mennä niin kuin tähänkin asti eli pidetään tiukasti kiinni olemassa olevasta ja maksetaan sitten useammalle työttömyyskorvausta. Oletko sinä tyytyväinen vallitsevaan työttömyystasoon ja jos et niin, millä toimilla sinä lähtisit liikkeelle.
 
Jahas, Happo ilmoittautui mukaan siihen joukkoon joka ei tajua mistä Niinistö puhuu ja mikä on hänen kampanjansa teema. Tiedä sitten onko kampanjateema liian haastava, vai kansa tyhmä kun näitä koko ajan ilmestyy lisää tähänkin ketjuun.
Happo kirjoitti:
Uskon Niinistön ajavan Suomalaisten etuja, ja ajattelevan meidän parasta, mutta työväen hyvinvointia hän ei aja. Sen paradoksin lisäksi, että työväen presidenttiehdokas lähes vihaa SAK:ta, hänen työn lisäämis "kamppania", ei tarkoita työläisten etujen parantamista. On hieno ajatus, että lisätään työpaikkoja, mutta jos se tarkoittaa yhä useammalle pienituloisia pätkätöitä, niin alkaa monen hymy hyytyä.
SAK...todellinen vapaan markkinatalouden kirosana. Kun paperimiesten kahvinkeittimestä loppuu porot, hypätään barrikaadeille ja lakkoon. Olen työväkeä ja minulle on kunnia-asia olla liittymättä SAK:n riveihin ja alkaa maksaa heidän riistoprosenttejaan joilla todelliset "työväen puolustajat" sitten mässäilevät, ja joita he syytävät Halosen vaalitoimistolle.

Edelleen keskustelussa pomppii tämä "mobiilipelikoodari". Samaa palkkaa kuin mobiilipelikoodari, sattumoisin saa kouluttamaton haalarimies tehtaassa. Hänellä ei vastuu paina, työ ei muuta kuin sen verran että jaksaa raahautua paikalle, ja työhön "koulutauttuu" päivän perehdytyksellä. Palkka on sama tai tehtaasta riippuen jopa parempi kuin mobiilikoodarilla, joka kävi kouluja 6 vuotta ja äheltää nyt pitkää päivää konttorilla "ei-oikeissa-töissä".

"Kaikki muu on ulkomaista paitsi työvoima, mutta sehän meillä on tunnetusti halpaa (heh heh)" - sanoi erään tehtaan verstaspäällikkö kun kesätöihin menin. Kehui samalla opiskelijoita siitä, että heiltä homma käy ja työ maistuu, että ottavat aina ilolla korkeasti kouluttautuvia kesähommiin.

Mitähän SAK tekee kun paperitehtaat lopettavat suomessa - nehän eivät ole tuotantolaitoksiinsa investoineet (tietääkseni, olenko oikeassa?) aikoihin. Mikähän lienee syy...No pikku lakko piristää aina kesähelteiden sattuessa. Samaan aikaan kun mobiilikoodari tekee vaativaa hommaansa samalla palkalla inisemättä.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Pahoittelut pitkästä jaaritteluviestistä. Piti aluksi laittaa vain pari henkilökohtaista syytä äänestyskäyttäytymiseeni, mutta karkasi mopo käsistä :) Alla henkilökohtaiset syyni, miksi ääneni menee Niinistölle. Ei siis mitään uutta, vain omia kantoja peilattuna ehdokkaisiin.

NATO
Oma Natokantani on jyrkkä KYLLÄ, koska en henkilökohtaisesti usko lähialueiden rauhan kestävän loputtomiin. Niinistö vie Suomea rehellisesti Natoon. Hän ei voi tietenkään sanoa julkisesti uhkakuvia eriteltäessä, että muuan epävakaa suurvalta saattaa olla uhka tulevaisuudessa. Omasta mielestä Venäjä voi tulevaisuudessa olla uhka. Radion vaalitentissä Niinistö viittasi Talvisotaan, johon Halonen "NYT ELETÄÄN VUOTTA 2006!!", johon Niinistö "mutta minä katsonkin vuoteen 2030". Juuri näin ajattelen itsekin.

Radion vaalitentistä
Halonen: "Asejärjestelmien yhteensopivuus on erittäin tärkeää, koska jos jostain sattuu, niin me osataan antaa apua tai me voidaan saada sitä muilta."
Niinistö: "Minä en usko, että pelkästään yhteensopivat asejärjestelmät tuottaisivat meille oikeuden saada apua Natolta. Ei todellakaan."

Mitähän Halosen päässä liikkui, kun tuollaisen pökäleen heitti? Onko meidän turvatakuut siis siinä, että meillä on yhtenäinen asejärjestelmä Naton kanssa? Ei saatana. Veikkaan, että Tarjankin kielteinen kanta Natoon unohtuu aika pian, mikäli hänet valitaan. Natohan on kansalaisten silmissä yhtäkuin USA ja kielteisellä kannalla saa tällä hetkellä luonnollisesti enemmän ääniä. Saulikin tietää tämän, mutta ei alennu samaan halpaan.

Henkilömiinat
Tarja Halonen ajaa miinojen täyskieltoa, Sauli ei. Minäkään en luopuisi meidän kustannustehokkaimmasta puolustusaseesta sillä perusteella, että toisella puolella maapalloa niitä käytetään holtittomasti. Niistä on joka tapauksessa luovuttava nykyisten miinojen vanhetessa 20 vuoden päästä. Ongelma siis ratkeaa väkisinkin tuohon mennessä, eikä ole mitään syytä nopeuttaa luopumista.

Hyvinvointi
Vaikka en nyt rahoissa pyörikkään, päin vastoin, niin tarkoitus on tehdä elämässä oikeita ratkaisuja ja helvetisti töitä sen eteen, että joskus tulevaisuudessa henkilökohtaista varallisuutta on Suomen mittapuun mukaan runsaasti. Vaikka en ole vielä lähelläkään tavoitettani säälittävillä kk-tuloillani, niin silti ympärillä on aistittavissa käsittämätön kateuden ilmapiiri ja suoraakin vittuilua sellaisten ihmisten suunnalta, jotka tienaavat jonkun verran vähemmän. Yhteistä noille ihmisille on se, että he eivät näe toisilla olevaa parempaa hyvinvointia ansaittuna, vaan tuurilla hankittuna. He eivät usko, että vaurautta voi luoda tyhjästä, vaan luulevat vaurauden vain vaihtavan paikkaa siten, että se on aina joltain toiselta pois. Mahdollisuuksia ei nähdä, omaan menestymiseen ei uskota, eikä sen eteen viitsitä tehdä lainkaan töitä. Valitetaan vaan nykyisestä paskaduunista, riistotyönantajasta ja haetaan toistuvasti aiheetonta saikkua. Oma otos on äärimmäisen pieni, mutta pääasiassa nämä surkimukset äänestävät Halosta. Omillaan toimeen tulevat ja eteenpäin pyrkivät "oman elämänsä sepät" tuntuvat äänestävän Niinistöä. En väitä, että Halonen on saamattomuuden esikuva, mutta jos tuntemani häviäjät antavat hänelle äänensä Niinistön sijaan, niin jossain on annettu vääränlaista signaalia.

Edustavuus
Tarja Halonen on ylipainoinen ja kasvoiltaan vastenmielisen näköinen. Kun kuvittelee mielessään Saulin tai Tarjan kansainväliseen televisioon vaikka jossain lentokenttäkuvissa, niin kyllä Saulin imago voittaa. Toisaalta, Tarja saattaa jäädä paremmin mieleen, mutta onko se sitten hyvä asia, en tiedä. Sauli Niinistö puhuu Halosta parempaa suomea ja englantia. Puhevika on tahatonta, mutta silti pitkä miinus, kun puhutaan edustavuudesta. En osaa myöskään kuvitella, että Sauli Niinistön ollessa presidenttinä Suomelle avovittuiltaisiin tyyliin "Minä hurmasin Halosen".

Vaalikeskusteluissa on tullut esille myös Halosen tyyli puhua muiden päälle. Esim. tänä aamuna radiossa Halonen ei malttanut kertaakaan odottaa Niinistön puheenvuoron päättymistä, vaan tiuski ja keskeytti jatkuvasti. Niinistö joutui useasti pyytämään, että "saanko puhua loppuun". Eikä ollut kyse mistään pitkistä jaaritteluista.

Yksittäisiä miinuksia Haloselle
- Korkeimman oikeuden presidentin valinta (vähemmän pätevä nainen ohitti pätevän miehen). Niinistön suuhun asetetut kirjastohöpinät ovat näpertelyä tämän faktan rinnalla.
- "Nokia on Kiinan suurin veronmaksaja"
- Armeijan ylipäälliköllä ei ole arvomerkit hallussa. Ehkä harmiton, mutta kuitenkin loukkaava puute minulle, joka olen antanut elämästäni 335vrk valtiolle.
- Halonen pitää yksinhuoltajanaisia sankareina. En tuomitse kaikkia yksinhuoltajia suoralta kädeltä, mutta useimmat tuntemani tapaukset ovat kaikkea muuta kuin sankareita. Ei heitä tarvitse julkisesti tuomitakaan, mutta sankariheitoille löytyisi kyllä osuvampiakin kohteita.
- Halosen myönteinen kanta seksuaalivähemmistöihin ja niihin liittyvät henkilökohtaiset taustat. Oma kantani on päinvastainen. Ei homot rikollisia ole, mutta en näe niissä mitään ihannoitavaa. En tiedä Saulin kantaa, mutta eiköhän se ole ainakin hitusen lähempänä omaani.

Tärkeimpänä yksittäisenä syynä äänen antamiseen Sauli Niinistölle on hänen myönteinen kantansa Natoon liittymisestä. Pressa ei päätä jäsenyydestä, mutta vaikuttanee kuitenkin mielipiteisiin, mikäli asiasta järjestetään kansanäänestys.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
msg kirjoitti:
Mitä sinä sitten olet mieltä vasemmiston hellimästä työllistämisestä työllistämistuella?
Itse olen sitä mieltä, että on parempi että edes osa tulosta tulee muualta kuin yhteiskunnalta. Toki voidaan mennä niin kuin tähänkin asti eli pidetään tiukasti kiinni olemassa olevasta ja maksetaan sitten useammalle työttömyyskorvausta. Oletko sinä tyytyväinen vallitsevaan työttömyystasoon ja jos et niin, millä toimilla sinä lähtisit liikkeelle.

Ensinnäkin Suomessa on oudohko tilanne tällä hetkellä. Siinä missä valitetaan työttömyyttä, niin samalla valitetaan työvoimapulaa. Tässä on ensimmäinen kohta,mihin täytyy tarttua.

Suomalaisia työttömiä pitäisi saada houkuteltua opiskelemaan sitä alaa, missä tuota työvoimapulaa ilmenee. Sitten tavallisista töistä täytyisi tehdä nykyajan nuorisolle mielenkiintoisempi imago.

Toinen keino on sitten yritysten lisääminen, etenkin näiden pienyritysten ja sitten näiden pienyritysten isontaminen.
Olisi paikallaan parantaa sen verran yritysten perustamistukipaketteja, että näitä yrityksiä olisi helpompi perustaa ja tulisi lisää työpaikkoja samalla.

Kolmas juttu on ulkomainen työvoima. Tästä halpatyövoimasta täytyy päästä eroon. Tämä vie suomalaisilta työpaikkoja.

Paha juttu on myös sitten tämä yritysten myyminen ulkomaille. Tästäkin päästävä eroon.

Tuossa neljä asiaa. Luulenpa, että jos nuo asiat saadaan kuntoon, olisi Suomessa työttömyys edes hiukan pienempää.

Niin ja mielestäni työllistämistuki on ihan hyvä juttu.

Näin saadaan ihmisiä töihin, ja tästä seuraa ainakin se, että ihmiset eivät syrjäydy liikaa työmaailmasta. Syrjäytymisellä, kun on huonot jälkiseuraukset.

Itse en tiedä kovin paljon tästä työllistämistuesta, mutta sanon että se ei saa olla kuin tilapäinen ratkaisu. Esimerkiksi niin, että palkattaisiin vuodeksi korkeintaan joku tällä tuella ja sitten olisi mahdollisuus yrityksellä,kunnalla tai valtiolla palkata oikein palkalla. Tai siis, tämä työllistämistuki toimisi koe-ajan palkkana.

Mutta en tue työllistämistukea kuin tilapäisenä ratkaisuna, korkeintaan vuosi.
 
Viimeksi muokattu:

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
msg kirjoitti:
Itse olen sitä mieltä, että on parempi että edes osa tulosta tulee muualta kuin yhteiskunnalta.

Aivan pakko kysyä: mitä yhteiskunta mielestäsi sisältää ja mitä ei? Sinänsä hyvä, että politiikka kiinnostaa, mutta vielä parempi olisi, jos peruskäsitteet olisivat jonkinlaisella tarkkuudella hallussa.
 

Happo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Voimalaituri kirjoitti:
Jahas, Happo ilmoittautui mukaan siihen joukkoon joka ei tajua mistä Niinistö puhuu ja mikä on hänen kampanjansa teema. Tiedä sitten onko kampanjateema liian haastava, vai kansa tyhmä kun näitä koko ajan ilmestyy lisää tähänkin ketjuun.

Päinvastoin hyvä Voimalaituri, ymmärrän täysin Niinistön teeman. Se on vain suuri silmänkääntötemppu. Uskon että hän haluaisi Suomeen lisää työpaikkoja, mutta hänen ajama linja johtaa huonosti palkattujen ja pätkätyöläisten työvoiman lisääntymiseen, työehtojen kustannuksella.

Hän ei ole työmiesten/naisten asialla, tätä asiaa ajan takaa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Voimalaituri kirjoitti:
Edelleen keskustelussa pomppii tämä "mobiilipelikoodari". Samaa palkkaa kuin mobiilipelikoodari, sattumoisin saa kouluttamaton haalarimies tehtaassa. Hänellä ei vastuu paina, työ ei muuta kuin sen verran että jaksaa raahautua paikalle, ja työhön "koulutauttuu" päivän perehdytyksellä. Palkka on sama tai tehtaasta riippuen jopa parempi kuin mobiilikoodarilla, joka kävi kouluja 6 vuotta ja äheltää nyt pitkää päivää konttorilla "ei-oikeissa-töissä".

Kysyntä ja tarjonta ovat tosi vaikeita juttuja: kuuden vuoden koulutus, investointi, omaan pätevyyteen, ei sinänsä automaattisesti "takaa" korkeata palkkaa, täytyy myös valita ala, jossa kysyntä on korkea ja tarjonta suhteellisen vähäinen. En usko että näiden tekijöiden suhde sinänsä on suoraan verrannollinen opiskelun vaativuuteen tai sen eettiseen arvoon. Palkan tason määrää kysynnän ja tarjonnan kohtaaminen tietyissä yhteiskunnallisissa ja lainsäädännöllisissä puitteissa, ei se miten eettisesti arvokkaana oma panos tai työ itse nähdään, tai yleisesti nähdään. Paperityöläiset puolestaan ovat onnistuneet kollektiivisella toiminnalla säätelemään hyvin tuottavan työnsä tarjontaa, mikä on tietysti nostanut sen hintaa "suhteettomasti", kuten itsekin vähän epämarkkinataloudellisesti ajattelet. (Tietysti jos näkee ay-liikkeen ja lakko-oikeuden "luonnottomana" vapaiden markkinoiden manipulointina, voi aivan loogisestikin, vaikka ehkä ei järkevästi, nähdä asian tällä tavoin.) Nämä ovat kuitenkin verraten neutraaleja asioita, ja tämä neutraalius, objektiivisuus on tässä se eettinen ongelma. On päivänselvää, että hoito-, pelastus- ja suojelutyö ovat eettisesti paljon arvokkaampia kuin vaikka mainosten tai mobiilipelien tuotanto tai "urheilu"kolumnien kirjoittaminen Iltalehteen. Mutta markkinat eivät tee arvo-arvostelmia - ja on oikeastaan aivan turha syyttää niitä siitä etteivät niin tee.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
vilperi kirjoitti:
Suomalaisia työttömiä pitäisi saada houkuteltua opiskelemaan sitä alaa, missä tuota työvoimapulaa ilmenee. Sitten tavallisista töistä täytyisi tehdä nykyajan nuorisolle mielenkiintoisempi imago.

Moni työvoimapulaa poteva ala ei tarvitse minkäänlaista koulutusta. Suomen ongelma tulee olemaan ennemminkin se, että tiettyihin työpaikkoihin vaaditaan aivan käsittämättömiä tutkintoja, vaikka työn voisi itse opetella nopeastikin ilman mitään usean vuoden koulutusohjelmia. Tätä menoa meillä on pian varmaan vaatimuksena AMK-tutkinto siivoojille. Turha koulutus on yksi valtion rahoja syövä elementti.

Toinen keino on sitten yritysten lisääminen, etenkin näiden pienyritysten ja sitten näiden pienyritysten isontaminen.
Olisi paikallaan parantaa sen verran yritysten perustamistukipaketteja, että näitä yrityksiä olisi helpompi perustaa ja tulisi lisää työpaikkoja samalla.

Kaiken maailman perustamistukipaketit lisäävät byrokratiaa aivan turhaan. Yrittäjyyteen kannustaminen pitäisi aloittaa mieluumminkin ylimääräisten kustannuksien karsimisesta, mikä karsisi myös valtion kustannusrakennetta. Esimerkiksi eräs tuttuni perusti maalauspalveluita tarjoavan yrityksen. Hänelle yksi työntekijä maksaa kaikkine maksuineen 34 euroa tunnilta, yrityksen aloituskustanusten kanssa hänellä meni 3 vuotta, että yritys tuotti koko olemassaoloaikanaan nettovoittoa. Ja hän veloittaa asiakkailta 40 euroa tunnilta per maalari, mikä on aika julmetun kova hinta yksityishenkilölle nykypäivänä, mutta halpa hinta Suomessa ammattimiehen työstä.

Yrittäjyyden tukeminen on Kokoomuksen arvoissa erittäin korkealla, Kokoomus myös tarjoaa ehdotusta yrittäjyyden helpottamiseksi. Vasemmalla tämä on vain sananhelinää ilman mitään konkreettista asian hyväksi.

Kolmas juttu on ulkomainen työvoima. Tästä halpatyövoimasta täytyy päästä eroon. Tämä vie suomalaisilta työpaikkoja.

Ulkomaisesta työvoimasta suuri osa työskentelee aloilla, joille ei suomalaisia saa. Esimerkkeinä siivoojat ja bussikuskit. He ovat ahkerampia ja iloisempia kuin suomalaiset, joita ei kyseisiin töihin kovinkaan helposti saa.

Paha juttu on myös sitten tämä yritysten myyminen ulkomaille. Tästäkin päästävä eroon.

En ihmettele yhtään sitä, että paremman kilpailukyvyn vuoksi yrityksiä karkaa Suomen ulkopuolelle. Globalisaation ongelma, johon Tarja tai kukaan muukaan vasemmalla ei tuo minkäänlaista ratkaisua.
 
AnaMasa kirjoitti:
Vaalikeskusteluissa on tullut esille myös Halosen tyyli puhua muiden päälle. Esim. tänä aamuna radiossa Halonen ei malttanut kertaakaan odottaa Niinistön puheenvuoron päättymistä, vaan tiuski ja keskeytti jatkuvasti. Niinistö joutui useasti pyytämään, että "saanko puhua loppuun". Eikä ollut kyse mistään pitkistä jaaritteluista.

Samaa jatkuu myös näköjään illalla, koko lähetyksen. Varmasti fiksu ihminen, mutta tavoissa opettelemista.
 

Cube

Jäsen
Ouzala kirjoitti:
Samaa jatkuu myös näköjään illalla, koko lähetyksen. Varmasti fiksu ihminen, mutta tavoissa opettelemista.
Ööh, kyseessä pitäisi kai olla väittely? Lakatkaa nyt hetkeksi tärisemästä ja kuunnelkaa mitä siellä sanotaan.

Ihme hyssyttelyn perään täälläkin huudellaan. Vittu kunnon vääntö kehiin ja hanskat jäähän!
 

Happo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oli aamulla Niinistölläkin ässä hihassa:
"Älkää nyt hermostuko", "ei ole syytä hermostua, "ei tarvitse hermostua".
Halonenhan ei tosiasiassa hermostunut missään vaiheessa, mutta tuo on helppo keino saada kuuntelijoille kuva hermostuneesta Halosesta.
 
Cube kirjoitti:
Ööh, kyseessä pitäisi kai olla väittely? Lakatkaa nyt hetkeksi tärisemästä ja kuunnelkaa mitä siellä sanotaan.

Ihme hyssyttelyn perään täälläkin huudellaan. Vittu kunnon vääntö kehiin ja hanskat jäähän!

Hanskat jäähän, mutta vituttaa kun toinen keskeyttää koko ajan. Ja väittelyssä jaetaan yleensä puheenvuorot, joilloin saat asiasi esittää.
 

HemmoP

Jäsen
Humpauttaja kirjoitti:
No sanokaapas paremmin näitä hommia tuntevat, että kumpis tuon ekan erän nyt sitte vei?


Sauli 6 - 1 Tarja

Tarjalta ei yhtään ässää, vaan ohitettiin verkolle nousseena helposti peruslyönneillä. Saulilta varma peruspeliä.
 

Happo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tais mennä aika tasan. Saulilla oli hieman maltillisempi strategia, kuin aikaisemmin, ja Tarja taas oli hieman hyökkäävämpi joten...

Molempi parempi.
 

pXi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, EPS
Humpauttaja kirjoitti:
No sanokaapas paremmin näitä hommia tuntevat, että kumpis tuon ekan erän nyt sitte vei?
Tjaa, en ole paremmin tietävä, mutta niukka "voitto" toiselle. Saavat kuumakallet valita sitten sen paremman. Omasta mielestäni mitään ratkaisevaa askelta ei otettu suuntaan tai toiseen, jos sitä nyt edes kukaan odotti. Ensimmäiset n. 20 minuuttia olivat aika yhdentekevää pyörittelyä ennen kuin päästiin asiaan (suurin piirtein "maaseudun tulevaisuudesta" eteenpäin). Ihan jees keskustelu muttei yhtään enempää. Välillä tuntui, että molemmat enemmän flirttailivat kuin väittelivät.

Omassa arvaustoimistossani lopulliset lukemat ovat tällä hetkellä Halonen 56% - Niinistö 44%. Pistäiskö maikkari äksöniä kehiin? Kuuleko Cannes ja Porttila, nyt ois käyttöä...
 

masu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Cube kirjoitti:
Ööh, kyseessä pitäisi kai olla väittely? Lakatkaa nyt hetkeksi tärisemästä ja kuunnelkaa mitä siellä sanotaan.

Ihme hyssyttelyn perään täälläkin huudellaan. Vittu kunnon vääntö kehiin ja hanskat jäähän!

Juu, kyseessä on väittely eikä huutokisa. Ilmeisesti sinusta hyvä tapa väitellä asioista on puhua toisen päälle koko ajan?

Asiakysymyksissä Sauli vei tämän selkeästi.

Ai niin, kaikesta huolimatta (tai ehkä juuri siksi) äänestän samaa henkilöä kuin ensimmäisellä kierroksella.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
JimmyMac kirjoitti:
Ei varmastikaan ole kaikki 17% niitä lorvijoita. Oikeasti apua tarvitsevia on joukossa - sen tiedän. Mutta hekin voisivat saada paremmin ja tehokkaammin apua, jos näitä yhteiskunnan järjestelmiä tehostettaisiin, ja perättäisiin myös yksilön vastuuta omasta hyvinvoinnistaan. Eikä vain koko ajan korostettaisi, että valtio kyllä pitää huolen - se lisää näitä lorvijoita.

Siinä olet oikeassa ettei yhteiskunnan pidä liikaa kannustaa nuoria (tai ketään muitakaan) yksinomaan tuudittautumaan siihen, että yhteiskunta tulee ja pelastaa kaikissa tapauksissa. Ihmisen itsensäkin on otettava vastuuta elämästään, yhteiskunnan on sitten autettava siinä vaiheessa jos yksilön resurssit eivät todellakaan riitä elämässä pärjäämiseen, apua annetaan sitten niin kauan kuin se on tarpeen mutta samalla kuitenkin koetetaan aktivoida ihmisiä toimimaan oma-alotteisesti jotta pääsisivät irtautumaan tukiverkosta. Toisaalla kuitenkin yhteiskunnan on sitten huolehdittava niistä jotka ovat kokonaisuudessaan pudonneet rattailta - ainakin niin kauan, että nämä pääsevät kipuamaan takaisin rattaille, (tällaisia ryhmiä jotka putoavat kokonaan rattailta ovat esim. mt-ongelmista kärsivät ja näiden määrä nousee jatkuvasti tässä yhteiskunnassa johtuen osaltaan siitä etteivät kaikki yksinkertaisesti kestä jatkuvaa kilpailua ja taistelua päivittäisessä työelämässä tai opiskelumaailmassa).

Olen itse tehnyt suht' pitkän päivätyön ikääni verrattuna. Mitä olen nuorten kanssa jutellut työpaikallani ja muuallakin niin paljon löytyy heitä jotka ovat uupumassa kovassa paineessa jota menestyminen ja pärjääminen aiheuttaa. On suoriuduttava opinnoista, on päästävä työelämään ja raskaaksi tämän tekee erityisesti se, että monilla aloilla on tarjolla vain pätkätöitä tai osa-aikaista työtä - vuosien työskentely osa-aikaisena tai pätkätyöläisenä kuluttaa ihmistä kumman paljon kun ei voi rakentaa tulevaisuuttaan minkään varaan. Osa tästä porukasta sitten väsyy lopullisesti, osa ajautuu hoitokierteeseen, osa vain alistuu kohtaloonsa ja hakeutuu työkkärin luukulle jaksamatta uskoa, että tulevaisuudella olisi mitään tarjolla, joillain jää opinnotkin kesken. Kun on nähnyt monta surkeaa ihmiskohtaloa niin ei aina edes jaksa tuomita heitäkään jotka ihan oikeasti ovat näitä lorvijoita tai joiden sanotaan olevan lorvijoita - aina ajattelee, että kenties siellä taustalla on jotain mikä on "hajonnut" ja sen tähden yksilö ei jaksa kivuta takaisin rattaille.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, All Blacks
Itseäni ärsytti taas suunnattomasti, että Halonen keskeytti jälleen jatkuvasti Saulin puheenvuorot ja alkoi monesti puhumaan päälle kun Saulilla oli puheenvuoro. Niinistön taas en huomannut tekevän samaa. Vaikken ehkä tarkastele asiaa aivan objektiivisesti, niin mielestäni Niinistö vei tämän erän.

Edit. pari kirjoitusvirheen korjausta
 

duud

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
msg kirjoitti:
Edelleen mietin mikä voisi olla jatkoaikalaisten mielestä se enimmäisprosentti omasta palkasta, joka joutuisi tähän yhteiseen kassaan maksamaan?
Jokuhan voisi vaikka ajatella, että jos yli puolet palkasta viedään pois tähän yhteiseen kassaan, niin se olisi liian suuri osuus.

Tähän on mukava takertua. . .

Mielelläni maksaisin 50% palkastani yhteiseen kassaan suoraan verona, jos palvelut todellakin niistä rahnoista hoidettaisiin kaikille. Nyt mullakin on halvempaa ajella tunti autolla duunilääkärille, kuin kävellä 500 metriä tuohon lähi terkkarille. Onko siinä mitään järkeä? Hoito on varmasti parempaa kuitenkin. Melkein sama raha katoaa muutenkin nykyisin. . . jonnekin... ....

Itsestäni en silti ole huolissani. Huolissani olen noista vanhoista ihmisistä, jotka eivät jaksa tai heidän itsetuntonsa ei anna periksi käydä vinkumassa hoitoa ja palveluja, jotka he olisivat oikeutettuja saamaan.

Noh, tulihan avauduttua,

-duud-
 

Barnaby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari Gold
vilperi kirjoitti:
No joka tapauksessa Suomessa pitäisi kiinnittää entistä enemmän huomiota oman maan asioihin ja auttaa oman maan ihmisiä ennen kuin mennään auttamaan ulkomaan ihmisiä.
Varmaan tiedätkin kumpi presidenttiehdokkaista haluaa nimenomaan suojata suomalaista työtä globalisaatiota vastaan ja kumpi haluaa parantaa maailmaa tyhjiä ympäripyöreyksiä ladellen? Ollaan siis samaa mieltä.

vilperi kirjoitti:
Valitettavasti oikeisto haluaisi luopua ala-rajasta palkan suhteen, mikä merkitsisi sitä, että jotkut joutuisivat tekemään työtä alehinnoin. Ja sitten oikeistolaisten parannusehdotuksia ovat pätkätyöt jne. Nämä eivät ole parhaita mahdollisia vaihtoehtoja.
Tuleeko sinulle jokin politiikan Seiska? Kerro nyt mitkä ovat hyviä tai parhaita vaihtoehtoja nykyiseen malliin ja menoon verrattuna? Jos menisit vaikka työttömänä työnhakijana naapurin Hessun rakennusfirmaan pienellä palkalla ja saisit kokemusta ja osaamista, minkä jälkeen Jore seuraavan korttelin putiikista tarjoaisi paikkaa tuplaliksalla, niin oikeistoko siihen väliin tulisi estelemään että hei, sinun on työsi tekemän alennetulla minipalkalla jotta johtajat voivat syödä hanhenmaksaa?
 

Barnaby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari Gold
vilperi kirjoitti:
Paha juttu on myös sitten tämä yritysten myyminen ulkomaille. Tästäkin päästävä eroon.
Nokiaa on "myyty" pörssissä ulkomaille, lähinnä amerikkalaisille eläkevakuutuslaitoksille tukuittain. Se omaisuudensiirto ja suomalaisten nokialaisten optioidenlunastus on tuottanut Suomelle satoja miljoonia markkoja ylimääräisiä verotienestejä. Ilmeisesti siitäkin olisi pitänyt päästä eroon jo hyvissä ajoin?! "Ei ne johtajat mitää oikeita töitä oo tehnyei nemitää n tiedä"

Nim. putkimiehet valtaan!

P.S. Pohjois-Koreassa ei voi myydä yritysten omistusta ulkomaille, eikä joissain muslimimaissakaan. Käytännössä muualla maailmassa voi näin vapaasti tehdä. Otetaanko Pohjois-Korean freesi malli käyttöön? Ei tarvitse sinunkaan vaivata päätäsi pitääkö kaikille jakaa opintotukea ja onko minimipalkka paholaisen keksintö.
 

duud

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kraztog kirjoitti:
Joidenkin tekstiä lukiessa huomaa että he ovat iloisia siitä että teollisuus ja työpaikat katoavat,ja ihmisiä jää työttömiksi.Sairasta mielestäni.

Sinun tekstiä lukiessa saa ainakin pään säryn. Se on jotenkin sairasta myös....

Ei kai kukaan ole iloinen, jos tehtaita laitetaan kiinni ja ihmisiä toisten elä tettäviksi jää? Onko sinulla jokin esi merkki kertoa?

-duud-
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Maple Leaf kirjoitti:
Onneksi muutaman sukupolven päästä olemme kaikki myös kulttuurisesti kaupunkilaisia, ja maaseutu paikka, jota eivät asuta joka käänteessä kaupunkilaisten kukkarolla olevat "yrittäjät". Tyhjene, maaseutu, ja nopeasti! ;)

Mikäli tämän päivän presidenttiehdokkaiden puheisiin on luottaminen, niin he ovat molemmat täsmälleen päinvastaista mieltä maaseudun kehittymisestä pitkällä ajanjaksolla.
Tarja Halonen on kertomansa mukaan vasta presidenttinä päässyt tutustumaan maaseudun elämään ja pitää tärkeänä, että se pidetään elinvoimaisena. Hän pitää tärkeänä periaatetta, että Suomessa leipä saadaan "pellolta pöytään" eli, että Suomessa on korkea omavaraisuusaste maataloustuotteiden tuottamisen suhteen.
Sosiaalidemokraattien ryhmäpuheenvuoron eduskunnassa käyttäneen kansanedustajan vaatimusta maatalouden kotimaisten tukien lopettamisesta Halonen ei pitänyt asiallisena keskustelun aiheena otettavaksi presidentinvaalikeskusteluun.
Niinistö totesi lyhyesti, että maatalous ei ole menneisyyttä vaan tulevaisuutta!
Molemmat näkivät maaseudun kaikkinaisen kehittämisen maatalouden lisäksi varsin tärkeänä.
Onnittelut hannes_ko:lle, kun uskalsit täällä JA:n kaupunkiälykköjen vastaväittäjänä puolustaa maaseudun monipuolista kehittämistä. Sait kannallesi kaksi melkoista vaikuttajaa, Tarja Halosen ja Sauli Niinistön.
 

Kaivanto

Jäsen
siffa kirjoitti:
Molemmat näkivät maaseudun kaikkinaisen kehittämisen maatalouden lisäksi varsin tärkeänä.

Kippurassa sai nauraa tälle kepun äänien huoraamiselle. Ensin Halonen kertoi käyneensä jo vuosia Farmari-näyttelyissä, sitten Niinistö kertoi käyneensä lapsena maalla, sitten Halonen muisti, että hänen sukuunsa on naitu joku maalainen Salosta. Noin läpinäkyvässä nöyristelyssä en pysty näkemään kuin Peteliuksen kadonneen sketsin, mutta kaipa tuolla massoista jokusen äänen repii.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös