Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Presidentinvaalit 2006

  • 308 064
  • 4 281
Tila
Viestiketju on suljettu.

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jaahas, kokeillaanpa taas jos lähtisi hedelmällistä väittelyä liikkeelle tästä hyvinvointi-tappelusta. Eli lyhyesti sanottuna en pidä tulonsiirtoja ja hyvinvointirakenteita vain itsessään oikeudenmukaisina mutta myös järkevänä tapana säilyttää demokraattiset rakenteet ja dynaaminen markkinatalous. Kapitalismi ilman merkittävää progressiivista verotusta ja hyvinvointia on varmasti lyhyellä tähtäimellä tehokkaampi: se luo enemmän tuottoa sijoitukselle ja tuotto myös jakaantuu melkoisen lavealti. Mutta ei universaalisti: tehokas kapitalismi vaatii selkeitä tuloeroja, myöskin vaativa ja kaoottinen yksilöiden kilpailu luo pakosta epäonnistujia ja häviäjiä vain puhtaan epäonnen takia (eikä pelkästään kilpailykyvyttömyyden seurauksena).

Merkittävien tulonsiirtojen puute johtaa siihen, että julkinen terveydenhuolto ei ole kovin tehokas, ei myöskään julkinen koululaitos. Suuria määriä tuloa investoitaisiinkin tällöin yksityisiin rakenteisiin, mutta se joukko joka jää näiden tulojen ulkopuolelle, jää samalla myös kilpailusta: vanhempiensa huonon onnen (esim. huonon terveyden) takia voi lahjakaskin lapsi joutua käymään hyvin heikkotasoista julkista koulua, mikä johtaa siihen, ettei hän pysty tehokkaasti kilpailemaan hyvistä työpaikoista - näin köyhyys ja vauraus alkavat periytyä. Vähitellen yhteiskunta luutuu, siihen tulee kitkaa ja kasvavassa määrin äärimmäistä poliittista radikalismia, mikä puolestaan vaarantaa yhteiskuntarauhan ja talouden dynaamisuuden.

No, tähän argumenttiin ilmeisesti tässä ketjussa kaikki oikeistolaiset paitsi scholl vastaavat, ettei tämä mitenkään olekaan päämäärä. Eli myönnetään siis että johonkin rajaan asti tarvitaan merkittäviä tulonsiirtoja ja markkinatalouden luontaisesti synnyttämien erojen pitämistä kapeina ainakin siinä mielessä, että laadukas terveydenhuolto ja koulutus pysyvät avoimina kaikille yhteiskuntaryhmille. Tähän mittaan asti ollaan siis jo tultu vastaan puhdasta sosiaalidemokratiaa. Mitä sitten tapahtuisi jos tilanne olisikin vapaaehtoinen - jos yritykset saisivat ilman ay-liikkeen ja lainsäädännön säätelyä määrätä työn hinnasta, jos suurituloiset saisivat itse päättää tämän kohtuullisen verotuksen tason?

Olen sen verran karuilla linjoilla, että uskon ettei vapaaehtoisuus toimisi vaikka laajalti itse toimijat olisivatkin samaa mieltä sen toimimattomuuden huonoista seurauksista. Karuun ihmisluontoomme kuuluu toimia lyhyen tähtäimen yksityisen edun mukaan, jos on valittavana sen ja pitkän tähtäimen julkisen edun väliltä. Eli niinpä kun täällä mesotaan yrittäjien ja yritysjohtajien jaloudesta ja vasemmiston ahneudesta niin itse asiassa tilanne ei ole niin yksiselitteinen. Yrittäjät ja yritysjohtajat eivät ensinnäkään ole sen jalompia kuin muutkaan kansalaiset eivätkä he yksin päättäessään maan asioista välttämättä tekisi Suomen tilanteesta paremman vaan pitkällä tähtäimellä ehkä hyvinkin karun. Eikä tilanne pysyisi tasapainossa ilman sosiaalidemokratian vahvaa vaikutusta (yksi syy siihen, miksi kommunistit tapasivat perinteisesti niin vahvasti pitää sosiaalidemokraatteja pahimpina vastustajinaan.)

Kysyisin nyt oikeistolaisilta että missä kohtaa tämä analyysi menee vikaan jos sitä mieltä kerran olette?
 
Viimeksi muokattu:

Viljuri

Jäsen
mjr kirjoitti:
Eikä tilanne pysyisi tasapainossa ilman sosiaalidemokratian vahvaa vaikutusta (yksi syy siihen, miksi kommunistit tapasivat perinteisesti niin vahvasti pitää sosiaalidemokraatteja pahimpina vastustajinaan.)

Kapitalismin destruktiivisen dynaminismin omaksuminen ja kertakaikkinen sisäistäminen (vrt. uskoon tulo) näyttää johtavan itse kullakin varsin halveksuvaan asenteeseen Suomen perustuslakia kohtaan (esimerkiksi kansalaisten yhdenvertaisuus, oikeusvaltioperiaate, vallan kolmijakoperiaatteen syrjäyttäminen), en ainakaan perustuslain tekstistä löytänyt viittauksia yksipuoluejärjestelmän kertakaikkiseen siunauksellisuuteen.

Kysehän ei ole vain teoreettisen tason asiasta, vaan näyttää toteutuvan myös käytännön tason politiikan toimijoiden ratkaisuissa. SAK-SDP rakastaa valtaa, SAK-SDP hamuaa lisää valtaa...

Yhteiskuntaa ei tule viedä minkään filosofivaltion suuntaan, oli liput sitten minkä värisiä tahansa, toisin kuin implisiittisesti näytät uskovan. Ei ole sellaista viisivuotiskomiteaa (tai supertietokonetta), joka suuressa viisaudessaan aina tietäisi, että mikä on yhteiskunnalle hyväksi tai varsinkaan yksilön näkökulmata oikeudenmukaista. Yksilöähän ei systeemilähtöisessä näkökulmassasi kunnioiteta lainkaan, vaikka yritätkin sillä perustella interventiomallisi legitimiteettiä.

Miksi muuten on vaikea myöntää, että monissa Euroopan maissa on varallisuutta tavallisilla ihmisillä paljon enemmän kuin vastaavaa työtä Suomessa tekevillä? Puhutaan siis omistusasumisesta ja sen sellaisista pienistä asioista...
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
mjr kirjoitti:
Kysyisin nyt oikeistolaisilta että missä kohtaa tämä analyysi menee vikaan jos sitä mieltä kerran olette?

Lasken itseni kysymyksen kohderyhmään, vaikken itseäni suoranaisena oikeistolaisena pidäkään. Oikeistolaisuutta kun ei Suomessa juurikaan ylipäänsä edes ole.

Luettelit viestissäsi muutamia hyvinvointiyhteiskunnan perusaatteita. En minä, ei Sauli eikä kukaan muukaan Kokoomuslainen ole näitä missään nimessä lähtemässä purkamaan. Arvokysymys tässä on se, millä tavoin tämä järjestelmä sekä nimenomaan sen ylläpito tulisi kansainvälistyvässä kilpailussa ylläpitää.

Itse ainakin näkisin nimenomaan työnteon - varsinkin pk-sektorin - tukemisen olevan juuri yksi konkreettisimmista asioista siinä, miten Suomen hyvinvoinnin rahoitus tulevaisuudessa turvataan. Oli sitten kyseessä kuka tahansa mattimeikäläinen, Nokia tai Suomen valtio, omien varojen yli eläminen iskee aina tulevaisuudessa takaisin. Vasemmiston ratkaisu tuntuu monesti olevan esimerkiksi ulkomaisten lainojen otto, mikä esimerkiksi korkojen muodossa aiheuttaa sen, että entistä suurempi osa tulevaisuuden positiivisesta kassavirrasta valuu ulkomaille. Ja mikäli rahoitus olisi nyt kunnossa vain tulevaisuuden tai jonkun uskomattoman onnenpotkun kustannuksella, tulevaisuudessa ei ole sitä isoa kirstua, mistä sen rahan voi nyhtää. Ja siinä tapauksessa tulevaisuudessa heikko-osaisten olot ovat vielä heikommat kuin nykyisin.

Siksikin valintani on Sauli.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
mjr kirjoitti:
Kysyisin nyt oikeistolaisilta että missä kohtaa tämä analyysi menee vikaan jos sitä mieltä kerran olette?

Puhun tietenkin vain omasta puolestani, mutta sinänsä ansiokkaan analyysilähtökohdat ovat erikoiset, onko joku täällä, ainakaan tässä ketjussa esittänyt yhteiskuntamalliksi anarkokapitalismia?

Oletan, useimpien rivioikeistolaisten lähinnä haluavan vielä hieman kaventaa ay-liikkeen valtaa ja lisätä yksilöiden vastuuta itsestään ja muista.

Toivovan, että yhteiskunnan sijaan ottaisimme vastuun omasta ja läheistemme hyvinvoinnista. Emmekä maksattaisi sitä kokonaan veronmaksajilla.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Jaahas, kolmas vaalitentti takana...

Kommentoidaas nyt vähän tätä Nelosen vaalitenttiä:

Alussa Niinistö seisoi kuin "paskat housussa", kun Halonen taas hymyili oikeinkin kauniisti.
Niinistön vastaus ensimmäiseen yleisökysymykseen ympäripyöreä.

Sitten oli vuorossa tämä puhe. Mielestäni Halosen puhe oli parempi, rennompi ja mielenkiintoisempi, kesti hieman liikaa, mutta muuten ok.
Niinistö yritti tuoda uutta esille ja alussa peittosikin Halosen tällä. Niinistöllä kuitenkin saman toistoa, tosin uusin sanoin.
Niinistön puhe venähti myös reippaammin yli.

Halosen mielipide turkistarhauksesta karsinee jonkin verran Vihreiden äänestäjiä, sillä sallisi turkistarhauksen, kunhan olosuhteet ok. Painotti kuitenkin sitä, että kuluttajalla ostopäätös. Tosin, mitä muutakaan olisi voinut sanoa, paha sanoa jyrkemmin kyllä tai ei, koska jomman kumman puolen äänet olisivat menneet sen siliän tien...

Niinistöllä hyvä idea tuosta, että osa sosiaaliturvaa ja osa palkkaa. Korosti, että ei tekemistä irtisanomisen kanssa. Mutta tunnusti kyllä, että lisäisi matalapalkkaista työtä. Mutta painotti, että hyvä mahdollisuus syrjäytyneille. Hyvä kannanotto, mutta matalapalkkaisten työpaikkojen lisääminen pelottanee työväkeä...

Niinistö kumosi hyvin Halosen, kun oli puhe siitä kun Halonen ensin haukkui Niinistön teot valtiovarainministerinä, tästä pisteet Niinistölle.

Halonen valitsi Suomen uhkaavammaksi kriisiksi pandemian ja Niinistö ilmaston lämpenemisen. Tästä Haloselle pisteet ainakin studioyleisöltä, sillä pandemian valitsi myös yleisö.

Halosen vastaus ilmastonlämpenemiseen jonkin verran myös sai aikaan vihantunteitakin jopa kansalaisten suunnalla, sillä Halonen sallisi sähkön hinnan nousun pakon edessä ja rajoittaisi yksityisautoilua. Niinistöltä miedompi vastaus, ja tästä hälle pojot. Ei rajoittaisi yksityisautoilua. No jaa, pojot? riippuu ihmisestä, mitä pitää tärkeämpänä. Etenkin Vihreiden suunnalla Halosen vastaus saanee enemmän kannatusta kuin Niinistön.

Halonen vastasi mielestäni hyvin turvallisuuspolitiikan kysymykseen. Oli aika jäävi tähän vastaamaan ja vetosi siihen, että jos hän vastaisi voisi vaikuttaa vahingollisestikin Suomen ulkopoliittiseen tilaan. Tässä kohtaa isänmaallinen vastaus, hyvä näin.

Halonen veti selvästi pisteet kotiin, kun kadulta kysyttiin minkä kirjan olette viimeksi lukeneet. Siinä, missä Halonen vastasi Bo Carpelanin Värin eli Kesän varjot, niin Niinistö vastasi muistaakseni Brownin kirjan (meni hiukan ohi...) jonka on alennusmyynnistä ostanut. Ja tällä hetkellä Halosella on työn alla Hirvisaaren uusin kirja ja Niinistöllä joku novelliteos.

Kirjoista sen verran, että Halosella paljonkin enemmän kirjat sellaiset, mitkä ovat koko kansan suosikkeja, Niinistöllä taas hiukan tuntemattomia. Niinistö ei paljon kirjoihin panosta, sillä alennusmyynnistä ostanut viimeksi lukemansa kirjan, no ei paljon kerro hyvää. Halonen ei muistanut heti Hietamiehen uutta nimeä, mutta lopulta sen muisti. Hirvisaarihan se.
Halonen veti etenkin kysyneeltä pisteet kotiin sillä, että kysyi häneltä onko Erwingilta ilmestymässä uutta kirjaa Suomeksi. Kysyjä selvästi otettu. Hyvä vastakysymys.

Niinistöllä pitkähköä ja puuduttavaa vastaamista idolikysymykseen ja lopulta päätyi sanomaan, että kohtele toisia, niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan. No, tuo sanoma on tuttu klisee.
Halonen sen sijaan nimesi selvästi idoleikseen Miina Sillanpään, jota kehui, tämä oli mielestäni oivallinen veto, kun ajattelee että Halonen ajaa myös tasa-arvoisuutta. Tämän lisäksi Halonen vastasi sodan jälkeiset presidentit näistä uusista, hyvin mielestäni tämäkin vastaus.

Sittenhän Haloselta saatiin kuulla pitkä listaus siitä, mitä on tehnyt naisten hyväksi näiden kuuden vuoden aikana. Tämä luultavammin kerää jonkin verran ääniä naisäänestäjiltä.

Viimeisestä kysymyksestä jotenkin minulle tuli tunne, että Halosen vastauksesta, missä hän näkisi Niinistön, jos hänestä ei tule presidenttiä, niin jotenkin pilkahti varman voiton olo. Sanoi, että Luxemburgissa varmasti Niinistöä jo odotetaan. Niinistöltä hienot ja kehuvat sanat Halosesta.

Yhteenveto:

Halonen oli tänään se Halonen mitä tässä on jo odotettukin. Rento ja mukavanoloinen. Hyviä vastauksia. Ja plussana myös se, että hänellä oli hyvä ote näihin yleisökysyjiin.

Niinistö puolestaan oli jotenkin nyt se, mitä Halonen on tässä aiemmin ollut. Hän ei pystynyt parhaimpaansa. Ja oli jotenkin väsyneen, epäinnostuneen ja epäkiinnostuneen ja äreähkön oloinen. Niinistöllä myös muutama tylsähkö vastaus.

Lopputulos:

Halonen-Niinistö 4-2.
 

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
Gentleman kirjoitti:
Toivovan, että yhteiskunnan sijaan ottaisimme vastuun omasta ja läheistemme hyvinvoinnista. Emmekä maksattaisi sitä kokonaan veronmaksajilla.

Kun yksilön vastuuta korostava näkemystä tarkastelee käyttäytymistieteiden valossa ja vertaa suomalaista yhteiskuntaa yhteiskuntiin, joissa yksilön vastuu korostuu, selviää nopeasti, ettei vastuun korostamiselle ole rationaalista perustetta. Totuus kun tilastojen valossa on se, että köyhät tuppaavat köyhtymään ja rikkaat rikastumaan. Hyvinvoivat voivat entistä paremmin ja huono-osaiset vajoavat entistä syvemmälle. Matteus vaikutukseksikin tätä kutsutaan. Se pätee niin sosiaaliseen asemaan, henkiseen pääomaan kuin materiaaliseenkin pääomaan.

Ennustan, että seuraava merkittävä tieteen läpimurto biotieteiden kehityksen myötä tulee olemaan se, että tahto ja moraalinen vastuu osoitetaan huuhaaksi. Siitä on olemassa merkkejä jo nyt. Niinpä näen yksilön vastuun korostamisen sattuman vaikutuksen korostamisena.

Tämäkään kirjoitus ei ollut kumpaakaan ehdokasta vastaan.
 

Viljuri

Jäsen
Vilpertti kirjoitti:
Erwingilta ?

Onko Julius ruvennut kirjoittelemaan...

Tarkoittihan kuitenkin Irvingiä?

Muutoin ei aivan perseemmästä olevaa analyysiä, toki antaisin pisteet 5-3 Niinistölle.

Esimerkiksi Finlandia palkittujen kirjojen lukemista ei kyllä pidetä juurikaan "lukemisena". Erityisesti jos kyseessä on Bo Carpelan. Tässä mielessä hiemankin kirjojen kanssa funderaannut antaa pisteet Niinistölle, ja kyllä kirjoista kiinnostuneet ostavat niitä alennusmyynneistä, koska muutoin niitä ei ole varaa ostaa tarpeeksi.

Sivistystasosta siis pointit Niinistölle.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Viljuri kirjoitti:
Vilpertti kirjoitti:

Onko Julius ruvennut kirjoittelemaan...

Tarkoittihan kuitenkin Irvingiä?

Muutoin ei aivan perseemmästä olevaa analyysiä, toki antaisin pisteet 5-3 Niinistölle.

Esimerkiksi Finlandia palkittujen kirjojen lukemista ei kyllä pidetä juurikaan "lukemisena". Erityisesti jos kyseessä on Bo Carpelan. Tässä mielessä hiemankin kirjojen kanssa funderaannut antaa pisteet Niinistölle, ja kyllä kirjoista kiinnostuneet ostavat niitä alennusmyynneistä, koska muutoin niitä ei ole varaa ostaa tarpeeksi.

Sivistystasosta siis pointit Niinistölle.

No tostahan näet, että minä en paljon kirjoista välitä...

Mutta kyllähän nuo Halosen kirjat olivat enemmän näitä, mistä koko kansa tykkää ja ajattelin niin, että usea suomalainen ajattelee, että toikin ostelee noilla palkoillaan kirjansa alemyynnistä...

Niin ja kyllähän Niinistön palkalla noita kirjoja ostaa ihan normaaleinkin hinnoin, vaikka ei meidän rahoilla näin tekisikään...

Ja jos ostaa kirjan normaalilla hinnalla, niin saahan siitä kauppias isomman tuoton ja sitten on varaa hankkia vaikka näitä uusia työntekijöitä... Missäköhän on Niinistön ajatukset siitä, että yrittäjän asemaa parannettava jne...
 

Klassikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pronssikerho
Niinistö on aiemmin maininnut suosikkikirjailijakseen Veikko Huovisen, mikä takaa tällä osa-alueella pistevoiton 100-3 Niinistölle.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Tuntuu enemmän siltä, että Tarja haukkasi kilon paskaa tuolla naispuheenvuorollaan. Ainakin itseäni miehenä se ärsytti, että tasavallan presidentiltä irtoaa puhetta vain, kun puhutaan naisista ja heidän tilanteestaan, vaikka Suomessa on todistetusti miehilläkin ongelmia. Uskoisin tuon kääntyvän nimenomaan Tarjaa vastaan miesäänestäjien kohdalla.

Varsinkin tuo kirjakysymys oli sellainen, jossa taas Niinistön linja erosi aika huomattavasti Tarjan linjasta. Tarja lukee suomeksi suomalaisten tusinakirjoja, kun taas Sauli puhui kirjailijasta, josta en ole kuullutkaan. Olikohan alelaari muuten Suomessa vai Luxemburgissa?

Muuten tuntui siltä, että Tarja yritti vastata tavalliselle "tollolle" tavallisista asioista heitä nuoleskellen, kun taas Sauli pyrki puhumaan asiasta niille, jotka siitä ovat ehkä hieman jopa perillä. Toisaalta tämä oli oma näkemykseni asiaan, saa siitä olla eri mieltä. Tämän keskustelun hyötyjä riippuu siitä, missä televisiota katseltiin.
 

Barnaby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari Gold
vilperi kirjoitti:
Mutta kyllähän nuo Halosen kirjat olivat enemmän näitä, mistä koko kansa tykkää ja ajattelin niin
Toisin sanoen Halonen nuoleskelee äänestäjien takamuksia valitsemalla juuri oletetusti ne kirjat joista kansa tykkää. Populismia? Kyllä. Jotain uutta Haloselta? Ei.


vilperi kirjoitti:
että usea suomalainen ajattelee, että toikin ostelee noilla palkoillaan kirjansa alemyynnistä...

Niin ja kyllähän Niinistön palkalla noita kirjoja ostaa ihan normaaleinkin hinnoin, vaikka ei meidän rahoilla näin tekisikään...

Ja jos ostaa kirjan normaalilla hinnalla, niin saahan siitä kauppias isomman tuoton ja sitten on varaa hankkia vaikka näitä uusia työntekijöitä... Missäköhän on Niinistön ajatukset siitä, että yrittäjän asemaa parannettava jne...
Tyhjäpäistä logiikkaa osa 9. Ehkä työväellä ei aina ole varaa ostaa normaalihinnoilla? Ehkä kirjat kannattaa tästä lähtien jättää sinne alehyllyyn niin tuetaan kauppiasta? Mistäs luulet Halosen saaneen kirjansa: lahjoituksina vai Pentin S-kortilla hakiksen maxista?
 

Barnaby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari Gold
Nelosen TV-tentistä

Halonen oli tentissä yllättävän rauhallinen ja hyväntuulinen. Oletan että syy oli vaatetuksessa - nyt pääsi tunnustamaan koko kannattajakunnan väriä. Tai ehkä väri oli hämäävästi tummansävyinen. Tai sitten Erkon mielipidemafian läheisyys toi hymyn kasvoille. Sen verran pitää kehua, että Tarja ei tänään puhunut kuin kertaalleen Niinistön päälle. Toki sen keskeytyksen vastakeskeytys sitten kestikin vähän liian pitkään ennen kuin rouva presidentti tajusi hiljentyä.

Vastauksissa taas peruskauraa, eli Halonen jatkaa kyllä/ei- ja muihinkin kysymyksiin vastaamista standardimantrallaan globalisaatio-kansainvälisyys-sillanrakentaminen-tasa-arvo. Niinistö oli kuivakan asiallinen, kertaalleen olisi voinut typistää 50 sanan jargoninsa yhteen ytimekkääseen lauseseen.

Yhtä asiaa vain en voi sietää enkä käsittää. Miten ihmeessä nyt on keksitty että nimenomaan Niinistö onkin syyllinen niihin 90-luvun leikkauksiin, kun on kiistatomman totta että päätökset tehtiin yhteisinä. Halonen ei millään tavoin kummonut tätä Niinistön puolustusta. Kuitenkin Halosen punakoneiston SAK on juuri näillä argumenteilla sahannut ehdokkaan jalkoja - toivon ja uskon että oman ehdokkaansa. Tähän päälle vielä Lipposen täyskäännös isojen poikien hamekauppaan päin, niin ei voi kuin ihmetellä kuinka suurelta osin SAK:n kampanja - anteeksi Halosen - perustuu mustamaalaukseen ja loanheittoon.

Loppuun tämän väittelyn skore: Halonen...ei, olen tämän kampanjan ajaksi tehnyt päätöksen, etten tule vastaamaan kysymyksiin joissa kysytään miten olisin arvostellut, ei se kuulu asiaan eikä ole olennaista...
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Barnaby kirjoitti:
Mistäs luulet Halosen saaneen kirjansa: lahjoituksina vai Pentin S-kortilla hakiksen maxista?
Saulilta ja Tarjalta kysyttiin osakesalkun kokoa:

- Sauli: "Parisataatuhatta euroa"
- Tarja: "En kommentoi"

Salkusta ei siis tiedetä, mutta Halosella kolme kämppää Helsingin keskustassa ja iso huvila. Arajärven salkku on reilut 600000 euroa. Kulissiavioliitolla Arajärvelle loppuelämäksi 5000 euroa kuukaudessa puhtaana käteen (pressan puolison eläke).

Puolitoista kärpästä yhdellä kysymyksellä. Varallisuus jättää vähän arvailun varaan, mutta avoimuus ei juurikaan.

Tai ehkä Tarjalla on vaan käynyt tuuri.
 

Barnaby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari Gold
AnaMasa kirjoitti:
Saulilta ja Tarjalta kysyttiin osakesalkun kokoa:

- Sauli: "Parisataatuhatta euroa"
- Tarja: "En kommentoi"
Muista että Tarja ymmärtääkin arjesta. Ei kannata pilata arkista imagoa paljastelemalla porvarimetkuja.

Ja jos tosissaan ollaan, niin tämä Halosen salailu kertoo omaa karua kieltään. Niinhän se on, että työväen presidentti kertoo julkisesti salkun koon, muilla onkin salailtavaa.

AnaMasa kirjoitti:
Salkusta ei siis tiedetä, mutta Halosella kolme kämppää Helsingin keskustassa ja iso huvila.
Eli varsinainen salaporvari.

AnaMasa kirjoitti:
Arajärven salkku on reilut 600000 euroa. Kulissiavioliitolla Arajärvelle loppuelämäksi 5000 euroa kuukaudessa puhtaana käteen (pressan puolison eläke).
Arajärven kannalta kuitenkin aika vaatimaton liksa noin karusta rupeamasta...
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Halonen 2min. sitten Punaisessa Langassa (ei sanatarkasti, mutta yritän). "On oikein, että joku saa yrittämällä, ahkeruudella, koulutuksella tai muulla enemmän, mutta jossain menee raja. Raha on kuitenkin rajallinen ja se on aina jostain pois."

edit: Halonen teki hurjan paljastuksen. Hänellä on hammasimplantti "Silloin kun Esko Ahon hallitus aloitti säästöleikkaukset, niin puraisin hampaat niin lujaa yhteen, että.. (en muista tarkasti, mutta näin hän aloitti)" :)))

Tastula kouluttaa! Esittää juuri oikeita kysymyksiä ja vastakysymyksiä.

ps. Tälle pitäisi saada "otteluseurantaketju" !!
 
Viimeksi muokattu:

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Halonen taas möläytteli omiaan FST:n vaalitentissä sanomalla: "Jos kuuntelee kaikki puheet eduskunnassa niin välillä siellä puhutaan ihan mitä sattuu." Niinistö heti kuittasi (korjasi), että ei se nyt ihan sentään näin ole.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Aika hauska pressa tässä maassa. Ei osaa toista kotimaista eikä tunne arvomerkkejä puolustusvoimien ylipäällikön asemassa. No ei se mitään, "vi har kansalaisjärjestöt".
 

Viljuri

Jäsen
AnaMasa kirjoitti:
Halonen 2min. sitten Punaisessa Langassa (ei sanatarkasti, mutta yritän). "On oikein, että joku saa yrittämällä, ahkeruudella, koulutuksella tai muulla enemmän, mutta jossain menee raja. Raha on kuitenkin rajallinen ja se on aina jostain pois."

Halonen ei ole sitten kuullut talouskasvusta.

Jakopolitiikkona on tietysti vaikea nähdä, että kakku voi kasvaa. Kun se kakku voi kasvaa (kohota) vielä niinkin vastenmielisten tekijöiden toimesta, kun hiivojen.

Nämä hiivat ovat epäilyttäviä. Jos kakku kasvaa liikaa, saattaa legitimaatio ja yksinvalta kakunjakajalta mennä. Tästähän tässä on kysymys...

EDIT: Tastulan kysymykset ovat varsin osuvia. Tastulan työpaikka vaarassa?
 

Alkiolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue ja Jokerit
Punainen lanka on vielä kesken, mutta siitä huolimatta vedän tämän päivän vaalikeskusteluja yhteen. Halonen näyttää todellakin saaneen otetta - johtukoot sitten Uutisvuodosta tai saamastaan arvovaltaisesta tuesta demarileiristä - tähän hommaan. Oli sinut itsensä kanssa Nelosen ja Hesarin vaalitentissä ja ruotsinkielisessä tentissä sai ajatuksensa Niinistöä selvemmin esille, joka joutui vaikeaselkoisia asioita selittäessään selvästi miettimään myös yksittäisiä sanoja - olkoonkin, että "jääkaappi" oli ainoa sana, jota Niinistö ei muistanut. Huomenna ja ylihuomenna Salen on mielestäni skarpattava tai muuten ei sunnuntaina kunnian kukko laula!
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Viljuri kirjoitti:
Tastulan kysymykset ovat varsin osuvia.

Itse olin juuri tulossa sanomaan aivan samaa. Tastulan kysymykset liittyen mm. toimeentulotukeen olivat suoraan niitä, joita itsekin olisin halunnut Haloselta kysyä. Halonen meni täysin lukkoon, eikä osannut sanoa mitään.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Birkku kirjoitti:
Aika hauska pressa tässä maassa. Ei osaa toista kotimaista eikä tunne arvomerkkejä puolustusvoimien ylipäällikön asemassa. No ei se mitään, "vi har kansalaisjärjestöt".
Tässä on hyvä syy lopetta pakkoruotsin opiskelu Suomessa, kun presidenttikään ei osaa ruotsia kunnolla.
 

Viljuri

Jäsen
Alkiolainen kirjoitti:
ja ruotsinkielisessä tentissä sai ajatuksensa Niinistöä selvemmin esille, joka joutui vaikeaselkoisia asioita selittäessään selvästi miettimään myös yksittäisiä sanoja - olkoonkin, että "jääkaappi" oli ainoa sana, jota Niinistö ei muistanut. Huomenna ja ylihuomenna Salen on mielestäni skarpattava tai muuten ei sunnuntaina kunnian kukko laula!

Halosen ruotsinkielentaito ei kyllä ole missään vertailussa Niinistön vastaavaan.

Luulisi näillä näytöillä jossakin Ahvenanmaalla tulevan edes hieman toisenlainen tulos, mutta eivät taido katsoa Suomen TV-kanavia.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Tarja Halosen turvatakuut (vastus NATO-kysymykseen): "Me sovimme EU:n kanssa, että mihin me annamme apua ja sitten me toivomme, että mekin jotain saamme."
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Birkku kirjoitti:
Aika hauska pressa tässä maassa. Ei osaa toista kotimaista eikä tunne arvomerkkejä puolustusvoimien ylipäällikön asemassa. No ei se mitään, "vi har kansalaisjärjestöt".

Tuli heti mieleen se Turun Sinapin mainos, "Nou vihannes".. =)

Itse en nähnyt kuin noin kymmenen minuuttia ruottalaisten tv-tentistä, joten hankala sanoa kumpi oli niskan päällä. Itseäni ärsyttää suunnattomasti se Halosen tapa yrittää koko ajan puhua päälle. Ensi on itse saanut puhua monta minuuttia rauhassa, mutta ei kunnioita vastaehdokasta sen vertaa, että antaisi hänelle mahdollisuuden myös tuoda rauhassa oman kantansa esille.

Pääosin henkilöön liittyvistä syistä äänestän Niinistöä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös