Presidentinvaalit 2006

  • 306 778
  • 4 281
Tila
Viestiketju on suljettu.

ipaz

Jäsen
Nuo kaksi eli helikopterit ja ohjusjärjestelmä nyt ovat päällimäisenä jääneet mieleeni, mitä mediassa ollaan puhuttu kervaavasta asejärjestelmästä. Vlad todellakin toi esiin hyviä pointteja miksi näihin ei välttämättä kannata turvautua. Nopeasti liikkuvat ja raskaasti aseistetut maajoukot riittävän tykistötuen tukemina voisivat olla riittävät pitkän itärajamme puolustukseksi, mutta mistä Suomi saa tarpeeksi väkeä ja laadukasta raskasta materiaalia (=tankit) suojaamaan koko aluetta? Nytkin ostettiin vanhoja Saksan jämiä kun Leopardit tulivat T-72:n rinnalle. Ovat toki paljon parempia, mutta ehkä miinattomassa tulevaisuudessa tämän lajin välineitä tarvitaan rutkasti lisää.

Esim. NATOn täysjäsenenä Suomessa mitä todennäköisemmin olisi vähintään yksi tukikohta, jossa kalusto ja miehistä olisi monikansallista. Tällöin omia resursseja ei tarvittaisi läheskään niin paljoa ja rahaa jäisi käyttöön muuhun tärkeään, kuten esim. nopeasti ikääntyvän väestön peruspalvelujen kehittämiseen ja ylläpitämiseen. Sillä tällä menolla me työikäiset saamme muutaman vuoden päästä maksaa melko suuria veroja, jotta meidän vanhemmillamme on eläkepäivillään leppoisat oltavat.

NATO-kysymys tuntuu monelle olevan enemmänkin moraalinen, kuin järkiperäisesti ajateltu kannanotto puolueettoman Suomen puolesta. Kysynkin mitä haittaa NATOn jäsenyydestä on ollut mm. Norjalle tai Baltian maille?
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
ipaz kirjoitti:
Tällöin omia resursseja ei tarvittaisi läheskään niin paljoa ja rahaa jäisi käyttöön muuhun tärkeään, kuten esim. nopeasti ikääntyvän väestön peruspalvelujen kehittämiseen ja ylläpitämiseen. Sillä tällä menolla me työikäiset saamme muutaman vuoden päästä maksaa melko suuria veroja, jotta meidän vanhemmillamme on eläkepäivillään leppoisat oltavat.

Juuri näin. Tästä nimenomaan on kysymys. Vastuun kantamisesta niin että kansakunnan elinmahdollisuuksista pidetään huolta muutenkin kuin vain seisomalla joka männyn juurella vartiossa odottamassa idän pirua tulevaksi.

Toki eläkeläisten - varsinkin tulevien - on syytä totuttautua siihenkin ajatukseen, että se eläke ei jatkosas välttämättä mitään leppoisia oltavia takaa. Se mahdollistaa asiallisen ja riittävän elintason vanhuuden päiviä varten, mutta leppoisuuden joutuu yhä enenevässä määrin kustantamaan omasta pussista erikseen. Joku varmaan edelleen luulee säästäneensä itseään varten eläkerahoja koko työuransa ajan. Näinhän ei todellakaan ole. Niitä rahoja ei ole korvamerkitty. Eläkemaksuja maksamalla lunastaa vain oikeuden saada eläkettä sitten kun se kohdalle tulee. Sen alkamisajankohta ja eläkkeen suuruus ovat aina ajassa eläviä käsitteitä.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaukalon laidalla kirjoitti:
Tuskin Lipponen on muuttanut mieltään Natosta. Hän sen sijaan paheksuu Niinistön tyyliä esitellä eurooppalaista Natoa, jota ei oikeassa maailmassa ole olemassa. USA oli ja on keskeinen tekijä Natossa, ei sitä voi sivuuttaa vaalitaktisísta syistä.

Siitä huolimatta suurin osa NATO-joukoista ovat eurooppalaisia sotilaita ja niiden sijoituspaikka on Euroopassa.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Daespoo kirjoitti:
Vähän OT mutta mielenkiinnolla olen huomannut kuinka paljon Halosen kannattajia on nimeomaan HIFK:n suosikkijoukkueekseen nimeävien joukossa. En olisi heti uskonut.

Kerrankin ollaan samaa mieltä. Hävettää perkele.
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
Isaksson kirjoitti:
Kerrankin ollaan samaa mieltä. Hävettää perkele.
Älä huoli. Moni muukin kärsii HIFK-kannattajuudesta ja pystyy silti elämään lähes täysipainoista elämää. Ei nykypäivänä tarvitse tuollaista hävetä.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Isaksson kirjoitti:
Siitä huolimatta suurin osa NATO-joukoista ovat eurooppalaisia sotilaita ja niiden sijoituspaikka on Euroopassa.

Kun Suomi ja Ruotsi liittyvät mukaan, niin entistä isompi osa Naton joukoista on eurooppalaisia.
Eiköhän Euroopan puolustus ja kriisinhallinta ole tarkoituksen mukaisinta toteuttaa eurooppalaisilla Nato-joukoilla? Ajatus kai olisi, etteivät Naton eurooppalaisten jäsenmaiden turvatakuut ja kriisinhallinta perustuisi vain USA:n sotilaalliseen voimaan?
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Menee jo aika ot:ksi, mutta pakko kommentoida:

Mistä ihmeestä on syntynyt se käsitys, että Nato-jäsenyydellä säästettäisiin rahaa? Vaikka Nato ei suoranaisesti sanelekaan rahankäyttöä, se on käytännössä silti edellyttänyt uusilta jäsenmailta, että puolustusbudjetti on vähintään 2,0% BKT:stä. Suomen tämänhetkiset puolustusmenot ovat 1,4% BKT:stä eli suositeltavan minimitason saavuttamiseksi tulisi määrärahoja kasvattaa yli puolella!

ipaz kirjoitti:
NATO-kysymys tuntuu monelle olevan enemmänkin moraalinen, kuin järkiperäisesti ajateltu kannanotto puolueettoman Suomen puolesta.
Itse odottelen järkiperäisiä kannanottoja Naton puolesta, siihen asti pidän liittoutumattomuutta sekä järjellisesti että moraalisesti parempana vaihtoehtona. Turvallisuusvajeella pelottelu on turhaa, ellei ole esittää sellaista konkreettista uhkaa, jolta nimenomaan Nato suojaisi. Kaikista hulluimman perustelun esitti Max Jakobson, jonka mielestä Natoon pitäisi liittyä "suomettumisen viimeisten rippeiden karistamiseksi" (en muista tarkkaa sanamuotoa). Psykiatri tulisi halvemmaksi.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
OldTimeHockey kirjoitti:
Mistä ihmeestä on syntynyt se käsitys, että Nato-jäsenyydellä säästettäisiin rahaa?

Niin menee OT:ksi. Aiheesta on tiuskittu puolin ja toisin toisessa ketjussa (Asevelvollisuusarmeijasta luopuminen).http://keskustelu.jatkoaika.com/showthread.php?t=25792&highlight=armeijasta+luopuminen
Vinkki: puolustushallinnon credit ja debet ei kerro paljoakaan.


Itse odottelen järkiperäisiä kannanottoja Naton puolesta,

Kävisikö: Asevelvollisuusarmeija ei ole enää uskottava pelote.
Toinen on tietenkin jo edellä mainittu taloudellisuusnäkökulma ja kansainvälisen kilpailukyvyn heikentäminen verrattuna niihin valtioihin, jotka pääsevät hyödyntämään koko väestönsä osaamisen sillä aikaa, kun Suomi kouluttaa heistä nurmiporia.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Muuten, eikös kumpikin ehdokas ole luvannut että tämä melkoisen monitahoinen kysymys ratkaistaan kansanäänestyksellä? Yksi Niinistön yllättävimpiä vetoja minusta, mutta hyvin tehokkaastihan se suojaa hänen selustaansa. Tässä integraatio-kriittisessä ilmpapiirissä voin hyvin kuvitella, ettei kansalle tule riittämään pelkkä valtiojohdon selkeäkään jäsenyyden kannalle asettuminen - vastapuolelle asettuisi melkoisia populismin ja yksinkertaistamisen mestareita. Sinänsä kysymys toki on erittäin loogisesta askeleesta. Tuskinpä jäsenyys juuri rahaa säästäisi, muuten kuin ehkä sitä potentiaalista rahaa, joka kuluisi siihen että tulevaisuudessakin ylläpitäisimme itsenäistä ja uskottavaa puolustusta. Lähinnähän tämä luontevasti tulee johtamaan laajasti toteutetusta asevelvollisuudesta luopumiseen sekä tietysti jonkinlaiseen rajoitukseen Suomen sotilaallisen liikkumavapauden suhteen.

Hyvin loogista jatkoa integraatiolle, aivan luontevaahan on ettei meitä tule erottamaan Belgiasta muu kuin sijainti, normaali pieni länsimaa, ja silti jotenkin mietityttää - tämä ehkä kuulostaa suorastaan Timo Soinin mielipiteeltä: mutta eihän tässä enää suomalaisen hallintokoneiston käsissä ole pian jäljellä kuin verot, tulonsiirrot ja paikallishallinto. Verotusta ollaan jo harmonisoimassa, tulonsiirrot ovat täysin alisteisia talouden kilpailukyvylle, mutta varmasti tänne ainakin kunnanjohtajat jäävät jäljelle (kaikki 22 jos SDP:ltä asiaa kysytään...) Aika aikaansa kutakin, ei kai tässä sinänsä tule tätäkään kansallisvaltiota ikävä, jos se vähitellen mennäkseen olisi, mutta ainakin meidän tapauksessamme kansallisvaltioon yhdistyi myös voimakas kansallinen demokratia ja poliittisten eliittien kansalaiskontrolli. Mitä jää Suomen tasavallan periaatteista, sen kansalaisuuden sisällöstä, jäljelle kaikkien näiden loogisten, aina vaihtoehdottomien ja talouden rakenteiden sanelemien integraatio-askelten jälkeen? Mutta joo, löysää löpinäähän tämä: Suomen puolustuspolitiikastahan tässä "vain" puhutaan ja voi hyvin olla ettei näköpiirissä ole muuta järkevää ratkaisua hoitaa tämän alueen puolustus.
 

Ender00

Jäsen
OldTimeHockey kirjoitti:
Mistä ihmeestä on syntynyt se käsitys, että Nato-jäsenyydellä säästettäisiin rahaa? Vaikka Nato ei suoranaisesti sanelekaan rahankäyttöä, se on käytännössä silti edellyttänyt uusilta jäsenmailta, että puolustusbudjetti on vähintään 2,0% BKT:stä. Suomen tämänhetkiset puolustusmenot ovat 1,4% BKT:stä eli suositeltavan minimitason saavuttamiseksi tulisi määrärahoja kasvattaa yli puolella!

Eikös tämän hetkiset puolustusmenot ole 1,6% BKT:stä?


Matti Ahola kirjoitti:
http://blogit.yle.fi/node/508
”Merkittävä muutos tilanteeseen tulee vuosikymmenen vaihteessa, jolloin huomattava osa sodan ajan joukkojen materiaalista vanhenee sekä teknisen käyttöikänsä että suorituskykynsä puolesta. Nykyisillä resurssikehityksillä ei kyetä enää tuolloin säilyttämään uskottavaa kansallista puolustuskykyä eikä osallistumista kansainvälisiin kriisinhallintaoperaatioihin entisessä laajuudessa.”

”Edessä on jo seuraavassa selonteossa selkeä tarve puolustusratkaisuvaihtoehtojen uudelleenarviointiin. Perinteisen kansallisen, uskottavan ja sotilaalliseen liittoutumattomuuteen perustuvan puolustuksen ylläpito edellyttää vähintään noin 200 miljoonan euron vuosittaista tasokorotusta puolustusbudjettiin. Tällä summalla kyetään korvaamaan osa poistuvasta suorituskyvystä. Silti puolustusjärjestelmää ja –ratkaisua on tarkasteltava uudelleen niissä puitteissa, minkä silloinen turvallisuuspoliittinen tilanne sallii. Toimenpiteet on käynnistettävä vielä tämän vuosikymmenen puolella, jotta puolustuksen uskottavuuteen ei tulisi notkahdusta.”
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
mjr kirjoitti:
Muuten, eikös kumpikin ehdokas ole luvannut että tämä melkoisen monitahoinen kysymys ratkaistaan kansanäänestyksellä? Yksi Niinistön yllättävimpiä vetoja minusta, mutta hyvin tehokkaastihan se suojaa hänen selustaansa. Tässä integraatio-kriittisessä ilmpapiirissä voin hyvin kuvitella, ettei kansalle tule riittämään pelkkä valtiojohdon selkeäkään jäsenyyden kannalle asettuminen - vastapuolelle asettuisi melkoisia populismin ja yksinkertaistamisen mestareita.

No, mutta mjr, muutoksen raikkaat tuulet puhaltavat ja sinä olet valoja sammuttelemassa ja maljapuheita pitämässä!! Arviosi todellisen päätöksenteon osalta on varmaan oikeaan osunut. Tiukassa ytimessä "päätös" lienee jo signaalien perusteella tehty, mutta sen markkinoiminen alemmille tasoille ja kansan valistaminen on vasta aluillaan eikä sinällään mikään helppo tehtävä, joka hoituisi yksioikoisella pelottelulla. Pidän yhä mahdollisena, että vaikka valtikkaa heiluttelisi edelleenkin Halonen, voivat liittymisneuvottelut käynnistyä tulevalla kaudella. Neuvoa antava äänestys järjestetään varmasti, mutta päättäjät eivät hirtä itseään siihen. Kansa kypsyy asiaan kypsytellen.

Lähinnähän tämä luontevasti tulee johtamaan laajasti toteutetusta asevelvollisuudesta luopumiseen sekä tietysti jonkinlaiseen rajoitukseen Suomen sotilaallisen liikkumavapauden suhteen.

Haistanko tässä kommentissa sinunkin jo piirun verran liikahtaneen asemistasi verrattuna siihen, mitä olemme vääntäneet tuolla toisessa ketjussa? Puhuttaessa yhä vain potentiaalisesta kehityksestä ilman arvolatauksia.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Hitsin hitsi. Maaliskuun alussa Suomi joko siirtyy oikeistodiktatuuriin tai sitten kommunistinen vallankumous alkaa kuuden vuoden pohjatyön jälkeen. Eipä ole paljon järkeä. No, mielummin sentään kommarilesbo tai natsi kuin joku ruohoa poltteleva Hautala, kansalaisten olisi varmaan pitänyt alkaa lajitella jätteet heti pääsiäisestä lähtien. Entä se Lax tjsp? Hurri! Paras ehdokas olisi tietenkin ollut Kallis, koska silloin suomalaisista olisi tullut uskovia ja kirkoissa kävisi taas väkeä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Yläpesä kirjoitti:
Haistanko tässä kommentissa sinunkin jo piirun verran liikahtaneen asemistasi verrattuna siihen, mitä olemme vääntäneet tuolla toisessa ketjussa? Puhuttaessa yhä vain potentiaalisesta kehityksestä ilman arvolatauksia.

En minä tästä kehityksestä pohjimmiltaan ole suuresti eri mieltä. Mutta niin vähän prosessi on ollut avoimen keskustelun kohteena, ettei pirukaan ota selvää mitä tästä tarkalleen ajatellaan ulkopoliittisen eliitin ytimessä. Toivottavasti ei suurta askelta oteta kevyin perustein. Minusta ei ole suuria mahdollisuuksia nähdä tulevaisuuteen tällä hetkellä ja olisi hyvin varaa odottaa useampikin vuosi, mutta näin ei ehkä käy, kunhan saadaan nämä ja ensi eduskuntavaalit pois alta.
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Yläpesä kirjoitti:
Kävisikö: Asevelvollisuusarmeija ei ole enää uskottava pelote.
Mainoslauseet eivät riitä. Pitäisi tietää, ketä pitäisi pelotella nykyistä enemmän ja miksi.

Vaikka Nato-jäsenyys varmasti olisikin paras turvatakuu Venäjää vastaan, niin samalla se heikentäisi maittemme välisiä yhteistyö- ja neuvotteluasetelmia (mitä kävi Viron ja Venäjän rajaneuvotteluille ensinmainitun liityttyä Natoon?). Kannattaako se hinta maksaa täysin kuvitteellisen uhan torjumisesta, kun lisäksi vielä altistuisimme paljon todellisemmalle turvallisuusriskille - terrori-iskulle USA:n liittolaisvaltiota vastaan?

Onneksi kumpikaan ehdokkaista ei ole meitä suin päin viemässä Natoon, kun Niinistökin ilmoitti kannattavansa kansanäänestystä. Oivallinen taktinen veto muuten.
 

13~

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
OldTimeHockey kirjoitti:
- - - lisäksi vielä altistuisimme paljon todellisemmalle turvallisuusriskille - terrori-iskulle USA:n liittolaisvaltiota vastaan?

Asian sivusta, mutta terrorismin pelko on mielestäni aika kestämätön peruste NATOa vastaan, koska sehän tarkoittaisi nimenomaan nöyrtymistä terrorin edessä.

Ja minulle on aivan yksi ja sama millaiset suhteet meillä on Venäjään - en tosin ole asiaa kovinkaan pitkälle ajatellut.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
13~ kirjoitti:
Ja minulle on aivan yksi ja sama millaiset suhteet meillä on Venäjään - en tosin ole asiaa kovinkaan pitkälle ajatellut.

Ihan vaan vinkkinä, kannattaisi ajatella.

Venäjä on suuri mahdollisuus suomalaisille yrityksille joten tässä suhteessa on järkevää, että suhteet ovat normaalit eivätkä mitkään kitreät tai jopa täysin tulehtuneet koska se vääjäämättä heijastelisi kaupankäyntiin sekä mahdollisesti energianpolitiikkaan - Suomi on myös osaltaan riippuvainen Venäjältä tulevasta energiasta.

Useat asioihin perehtymättömät* tuntuvat pitävän Venäjää edelleen yksistään peikkona Suomelle vaikka kaikkiaan Venäjä on muutakin kuin tämä kuviteltu peikko, se on suomalaisille yrityksille suuri mahdollisuus ja tähän kannattaisi kaikella tapaa panostaa vienninedistämistyössä.

vlad.

*: ei kohdistettu kehenkään yksittäiseen kirjoittajaan täällä JA:ssa.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Daespoo kirjoitti:
Vähän OT mutta mielenkiinnolla olen huomannut kuinka paljon Halosen kannattajia on nimeomaan HIFK:n suosikkijoukkueekseen nimeävien joukossa. En olisi heti uskonut.
Miten se yllättää? Mä en itse ainakaan keksi mitään hyvää syytä olla poliittisesti jotain "tiettyä" mieltä, koska olen lapsesta asti digannut nimenomaan IFK:ta ja fanitan agressiivista ylilyöntijääkiekkoa. Pitäisikö nyt alkaa välittämään mitä mieltä muut ovat ja mennä lampaana perässä? Mä kun olen kuitenkin tottunut luottamaan lähinnä omiin ajatuksiini näissä asioissa, enkä mihinkään valmiisiin malleihin.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Puolustetaanpa Kari Arolaa, kun tämä on nostettu niin esille tässä ketjussa. Tämä Jatkoajan presidenttikeskustelu on kyllä niin täydellisen yksisilmäistä panettelua, että pahaa tekee.

Paananen kirjoitti:
Arola sanoo: "Olen tähän saakka naureskellut Niinistön vaalitoimiston isolla rahalle tehdyille tyhmille sloganeineille.

Paananen sanoo: Halosen sloganithan ne vasta viisaita ovatkin, ja tietysti pienellä rahalla tehtyjä.

Vastakkainasettelun aika on ohi. Sauli Niinistö on koko työväen presidentti. Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, että jo nyt tutkimusten valossa huonosta työviihtyvyydestä kärsivät suomalaiset työntekijät on istutettava entistä paremmin tehokkuusvaatimuksiin. Se kun on kaikkien edun mukaista. Pois kaikki vastakkainasettelu ja kaiken maailman yleissitovat työehtosopimukset. Yrityksen voittohan tässä tärkeintä on.

Noh, mikäs tämä porvariyhteistyö nyt sitten on? Eikö se ole vastakkainasettelua pahimmista päästä? Arvot ja mielipiteet jäävät taustalle, koska demari kuuluu väärään yhteiskuntaluokkaan. Porvarit yhdistykää!
Arola sanoo: "En taida enää uskaltaa tehdä niin, sillä mainonnalla näytetään sittenkin muutettavan mustaa valkoiseksi.

Ne, joiden poliittinen muisti ulottuu muutama kuukautta kauemmaksi eli aikaan, jolloin Niinistö oli aktiivi toimijana kotimaan politiikassa kokoomuksen puheenjohtajana ja valtiovarainministerinä muistavat toveri Niinistön olleen kova vastakkaisasettelija ja oikeistoporvari."

Paananen sanoo: Niinpä. Vastakkaisasettelijapa hyvinki. Ja vielä oikestoporvarikin. Kuka sitten oli se vasemmistoporvari?

Mitä vastakkainasettelu muuten tarkoittaa? Sitä, että ihmiset eivät saa olla eri mieltä? Iiro Viinasen monetaristinen ja pienyrittäjäystävällinen kokoomuslainen talouspolitiikkakin oli niin hieno asia, koska vastakkainasettelun aika on ohi? Ollaan samaa mieltä kaikesta, ei ole vastakkainasettelua ei.

Arola sanoo: "Monet näkyvät porvaripoliititikot - muista puolueista kuin kokoomuksesta ovat ilmoittaneet tukevansa ja äänestävänsä Sauli Niinistöä.

Runsaan viikon kuluttua nähdään seuraako kansa poliitikkoja vai tekeekö se sittenkin omien tuntemustensa mukaan äänestyspäätöksen.

Se mahdollisuus on olemassa, että ajattelevat ja aikaansa seuraavat äänestäjät piupaut välittävät näkyvien poliitikkojen ohjailusta ja tekevät äänestävät vaaleissa itsenäisesti, kuten vapaissa demokraattisissa vaaleissa on oikeus tehdä."

Paananen sanoo: Porvareiden tuki Niinistölle paha, Vasemmistoliittolaisten ja mm ex-taistolaisen Satu Hassin tuki Haloselle hyvä. Niinistön kannattajat filungin ja ohjailun uhreja, Halosen kannattajat itsenäisesti ajattelevia (Mihin niitä pitkiä listoja sitten tarvittaisiin?)

Näytä minulle se kohta, jossa Halonen puhuu itsestään vasemmiston presidenttinä? Missä puhutaan vasemmistoyhteistyöstä? Halosen takana ovat varmasti lähes kaikki ns.perinteiset vasemmistolaiset, mutta se ei tapahdu keinotekoisesti vastakkainasettelun kautta. Voi tietysti yksilöiden mielissä tapahtua, mutta ei Halosen toimesta.

Jos pohjoismaista hyvinvointivaltiota kannattava ja nykyistä talouspolitiikkaa liian uusliberalistiseksi luonnehtiva Bjarne Kallis äänestää Niinistöä, niin ratkaisu ei perustu ainakaan arvoihin ja asioihin. Ratkaisu perustuu kuviteltuun luokkajakoon. Hirveä meteli taisi täälläkin olla siitä, kun Halonen totesi ihmettelevänsä porvariyhteistyön merkitystä, koska Vanhasen ulkopoliittinen linja on paljon lähempänä häntä kuin Niinistöä. Niinistön toteamus siitä, että ihmiset ajattelevat itse, oli kuulemma hyvä. Eivätkö asiat ja arvot ratkaise? Luokkajaossa ne ihmiset vasta ajattelevatkin.

Mutta eipä siinä, ääniä kalastellaan keinolla millä hyvänsä. Osa Niinistön tukijoista on argumentointitasonsa osoittanut kampanjoiden aikana jo moneen kertaan.

Arola sanoo: "Tyhmäkin kyllä huomaa, että Niinistön porukat ovat jakamassa Suomea kahteen leiriin, oikeistoon ja vasemmistoon.
Halonen on puolestaan ollut ja olisi jatkossakin koko kansan presidentti."

Paananen sanoo: Koko kansan presidentin tukijoukot ovat parhaillaan Ihalaisen, Lipposen, Gustafssonin ja kumppaneiden toimesta poistamassa
vastakkainasettelua ja tekevät pyyteettömästi töitä yhdistääkseen koko kansan.

Arvot ja asiat riitelevät, eivät henkilöt tai yhteiskuntaluokat. Missähän sitä marxismia on kaikkein eniten jäljellä?

Ja jos tuota Arolan kirjoitusta pidetään jotenkin ihmeellisen puolueellisena, niin lukisittepa Aamulehteä. Lehden linja tulee aivan puoluelehden tavoin esille. Jopa niin, että ne mielipiteet korvaavat monesti perustelut. Terveisiä Kari Huovialalle ja muutamalle muulle.
 
Viimeksi muokattu:

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
13~ kirjoitti:
Asian sivusta, mutta terrorismin pelko on mielestäni aika kestämätön peruste NATOa vastaan, koska sehän tarkoittaisi nimenomaan nöyrtymistä terrorin edessä.
Miten niin? Nöyrtymisestä voitaisiin keskustella, mikäli Suomi tukisi USA:n valitsemaa linjaa terrorismin torjunnassa, muttei siitä huolimatta liittoutuisi. Näin ei kuitenkaan ole, vaan suomalaisten USA-kriittisyys on Euroopankin mittakaavassa poikkeuksellisen vahvaa. Miksi kansalaiset pitäisi altistaa uudenlaiselle uhalle sitoutumalla johonkin, jota kansa ei alunperinkään tue - varsinkin, kun tätä sitoutumista vielä perustellaan turvallisuusvajeella!

13~ kirjoitti:
Ja minulle on aivan yksi ja sama millaiset suhteet meillä on Venäjään - en tosin ole asiaa kovinkaan pitkälle ajatellut.
Taloudellisesti se ei ole aivan yksi ja sama.
 

13~

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
OldTimeHockey kirjoitti:
Miten niin? Nöyrtymisestä voitaisiin keskustella, mikäli Suomi tukisi USA:n valitsemaa linjaa terrorismin torjunnassa, muttei siitä huolimatta liittoutuisi. Näin ei kuitenkaan ole, vaan suomalaisten USA-kriittisyys on Euroopankin mittakaavassa poikkeuksellisen vahvaa. Miksi kansalaiset pitäisi altistaa uudenlaiselle uhalle sitoutumalla johonkin, jota kansa ei alunperinkään tue - varsinkin, kun tätä sitoutumista vielä perustellaan turvallisuusvajeella!.

Jos jätetään jotain tekemättä terrori-iskun pelossa niin silloinhan terroristit ovat saavuttaneet tavoitteensa?

OldTimeHockey kirjoitti:
Taloudellisesti se ei ole aivan yksi ja sama.

Varmasti näinkin, mutta kyllä kapitalismi näyttää poltiikalle persettä, eli esim. Suomen vientiä Venäjälle on turha kytkeä liikaa maiden poliittisiin suhteisiin.
 

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
PTS kirjoitti:
Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, että jo nyt tutkimusten valossa huonosta työviihtyvyydestä kärsivät suomalaiset työntekijät on istutettava entistä paremmin tehokkuusvaatimuksiin. Se kun on kaikkien edun mukaista. Pois kaikki vastakkainasettelu ja kaiken maailman yleissitovat työehtosopimukset. Yrityksen voittohan tässä tärkeintä on.

Tämä minuakin häiritsee. Suomen korkeasti koulutettu (tarkoitan myös ei-akateemisia) väki tekee jo nyt moniin muihin maihin verrattuna työtä pienellä palkalla, kovalla tahdilla, sairastuu (myös henkisesti) eikä viihdy työssään, mutta silti monet ovat valmiita luopumaan oikeuksistaan omistajien eduksi yhä lisää.

Suomalainen työläinen vaikuttaa selkärangattomalta nöyristelijältä, joka ei osaa pitää huolta omista edustaan ja oikeuksistaan. Vaihtoehtoinen näkemys on se, että suomalainen työläinen luulee itsestään liikoja ja kuvittelee olevansa niin arvokas ja pystyvä, että hyötyy pelkästään oman onnensa varaan heittäytymisestä sen sijaan että häviäisi siinä.

Voittoa tekeviä laitoksia lopetetaan ja työläisten oikeuksia pyritään ajamaan alas samaan aikaan kun voitot kasvavat. Joustoja vaaditaan - työläisiltä. Eikä siellä missä työväki on joustanut, ole tulos aina ollut erityisen hyvä.

Tämä ei ollut kummankaan puolesta eikä kumpaakaan vastaan. En tiedä vielä itsekään, kumpaa äänestän.
 

Ali Voima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sale pärjäsi tentissä aikas hyvin 4-1 mielestäni.
 

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Hemingway kirjoitti:
Voittoa tekeviä laitoksia lopetetaan ja työläisten oikeuksia pyritään ajamaan alas samaan aikaan kun voitot kasvavat. Joustoja vaaditaan - työläisiltä. Eikä siellä missä työväki on joustanut, ole tulos aina ollut erityisen hyvä.

Saisiko tästä esimerkiksi 1-2 esimerkkiä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös