Puolustetaanpa Kari Arolaa, kun tämä on nostettu niin esille tässä ketjussa. Tämä Jatkoajan presidenttikeskustelu on kyllä niin täydellisen yksisilmäistä panettelua, että pahaa tekee.
Paananen kirjoitti:
Arola sanoo: "Olen tähän saakka naureskellut Niinistön vaalitoimiston isolla rahalle tehdyille tyhmille sloganeineille.
Paananen sanoo: Halosen sloganithan ne vasta viisaita ovatkin, ja tietysti pienellä rahalla tehtyjä.
Vastakkainasettelun aika on ohi. Sauli Niinistö on koko työväen presidentti. Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, että jo nyt tutkimusten valossa huonosta työviihtyvyydestä kärsivät suomalaiset työntekijät on istutettava entistä paremmin tehokkuusvaatimuksiin. Se kun on kaikkien edun mukaista. Pois kaikki vastakkainasettelu ja kaiken maailman yleissitovat työehtosopimukset. Yrityksen voittohan tässä tärkeintä on.
Noh, mikäs tämä porvariyhteistyö nyt sitten on? Eikö se ole vastakkainasettelua pahimmista päästä? Arvot ja mielipiteet jäävät taustalle, koska demari kuuluu väärään yhteiskuntaluokkaan. Porvarit yhdistykää!
Arola sanoo: "En taida enää uskaltaa tehdä niin, sillä mainonnalla näytetään sittenkin muutettavan mustaa valkoiseksi.
Ne, joiden poliittinen muisti ulottuu muutama kuukautta kauemmaksi eli aikaan, jolloin Niinistö oli aktiivi toimijana kotimaan politiikassa kokoomuksen puheenjohtajana ja valtiovarainministerinä muistavat toveri Niinistön olleen kova vastakkaisasettelija ja oikeistoporvari."
Paananen sanoo: Niinpä. Vastakkaisasettelijapa hyvinki. Ja vielä oikestoporvarikin. Kuka sitten oli se vasemmistoporvari?
Mitä vastakkainasettelu muuten tarkoittaa? Sitä, että ihmiset eivät saa olla eri mieltä? Iiro Viinasen monetaristinen ja pienyrittäjäystävällinen kokoomuslainen talouspolitiikkakin oli niin hieno asia, koska vastakkainasettelun aika on ohi? Ollaan samaa mieltä kaikesta, ei ole vastakkainasettelua ei.
Arola sanoo: "Monet näkyvät porvaripoliititikot - muista puolueista kuin kokoomuksesta ovat ilmoittaneet tukevansa ja äänestävänsä Sauli Niinistöä.
Runsaan viikon kuluttua nähdään seuraako kansa poliitikkoja vai tekeekö se sittenkin omien tuntemustensa mukaan äänestyspäätöksen.
Se mahdollisuus on olemassa, että ajattelevat ja aikaansa seuraavat äänestäjät piupaut välittävät näkyvien poliitikkojen ohjailusta ja tekevät äänestävät vaaleissa itsenäisesti, kuten vapaissa demokraattisissa vaaleissa on oikeus tehdä."
Paananen sanoo: Porvareiden tuki Niinistölle paha, Vasemmistoliittolaisten ja mm ex-taistolaisen Satu Hassin tuki Haloselle hyvä. Niinistön kannattajat filungin ja ohjailun uhreja, Halosen kannattajat itsenäisesti ajattelevia (Mihin niitä pitkiä listoja sitten tarvittaisiin?)
Näytä minulle se kohta, jossa Halonen puhuu itsestään vasemmiston presidenttinä? Missä puhutaan vasemmistoyhteistyöstä? Halosen takana ovat varmasti lähes kaikki ns.perinteiset vasemmistolaiset, mutta se ei tapahdu keinotekoisesti vastakkainasettelun kautta. Voi tietysti yksilöiden mielissä tapahtua, mutta ei Halosen toimesta.
Jos pohjoismaista hyvinvointivaltiota kannattava ja nykyistä talouspolitiikkaa liian uusliberalistiseksi luonnehtiva Bjarne Kallis äänestää Niinistöä, niin ratkaisu ei perustu ainakaan arvoihin ja asioihin. Ratkaisu perustuu kuviteltuun luokkajakoon. Hirveä meteli taisi täälläkin olla siitä, kun Halonen totesi ihmettelevänsä porvariyhteistyön merkitystä, koska Vanhasen ulkopoliittinen linja on paljon lähempänä häntä kuin Niinistöä. Niinistön toteamus siitä, että ihmiset ajattelevat itse, oli kuulemma hyvä. Eivätkö asiat ja arvot ratkaise? Luokkajaossa ne ihmiset vasta ajattelevatkin.
Mutta eipä siinä, ääniä kalastellaan keinolla millä hyvänsä. Osa Niinistön tukijoista on argumentointitasonsa osoittanut kampanjoiden aikana jo moneen kertaan.
Arola sanoo: "Tyhmäkin kyllä huomaa, että Niinistön porukat ovat jakamassa Suomea kahteen leiriin, oikeistoon ja vasemmistoon.
Halonen on puolestaan ollut ja olisi jatkossakin koko kansan presidentti."
Paananen sanoo: Koko kansan presidentin tukijoukot ovat parhaillaan Ihalaisen, Lipposen, Gustafssonin ja kumppaneiden toimesta poistamassa
vastakkainasettelua ja tekevät pyyteettömästi töitä yhdistääkseen koko kansan.
Arvot ja asiat riitelevät, eivät henkilöt tai yhteiskuntaluokat. Missähän sitä marxismia on kaikkein eniten jäljellä?
Ja jos tuota Arolan kirjoitusta pidetään jotenkin ihmeellisen puolueellisena, niin lukisittepa Aamulehteä. Lehden linja tulee aivan puoluelehden tavoin esille. Jopa niin, että ne mielipiteet korvaavat monesti perustelut. Terveisiä Kari Huovialalle ja muutamalle muulle.