Pohjoismainen liiga?

  • 173 055
  • 1 283
Mikäli mainitut viisi lähtisivät, voisi jäljellejäävistä muodostaa esim. seuraavan 12 joukkueen liigan (8 pudotuspeleihin jne.):

Blues, Espoo*
HPK, Hämeenlinna
Ilves, Tampere
JYP, Jyväskylä
KalPa, Kuopio
Lukko, Rauma
Pelicans, Lahti
SaiPa, Lappeenranta
Sport, Vaasa
TuTo, Turku
Ässät, Pori
+"Helsingin hait" (KiVa vaihtaa omistajaa)/Kiekko-Vantaa/Hokki/Jokipojat/KooKoo

* = Espoossa olisi tosin varmaan rajua tunkua "EHL:ään". Toiminta voisi muuten olla vaakalaudalla, ellei Salonoja ole todellinen pyhimys.

Minulle itselleni tuo kelpaisi vallan mainiosti ja kävisin mielelläni noitakin pelejä katsomassa. Fokusta saataisiin varmasti myös juniorikiekon puolelle, kun nuorille A:n jannuille olisi enemmän näyttöpaikkoja pääsarjatasolla.

Ajatus on jopa mielenkiintoinen. Mitäköhän mieltä muut palstaveljet ovat?
 
Viimeksi muokattu:

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mikäli mainitut viisi lähtisivät, voisi jäljellejäävistä muodostaa esim. seuraavan 12 joukkueen liigan (8 pudotuspeleihin jne.):

Blues, Espoo*
HPK, Hämeenlinna
Ilves, Tampere
JYP, Jyväskylä
KalPa, Kuopio
Lukko, Rauma
Pelicans, Lahti
SaiPa, Lappeenranta
Sport, Vaasa
TuTo, Turku
Ässät, Pori
+"Helsingin hait" (KiVa vaihtaa omistajaa)/Kiekko-Vantaa/Hokki/Jokipojat/KooKoo

Ajatus on hyvä, mutta jätetään suosiolla nimeämättä etukäteen nuo nousijat. Eikö urheilussa ole ideana, että annetaan joukkueiden näyttää kentällä mikä joukkue ansaitsee nousun ja mikä ei. Tämän kauden mestisjoukkueista nousun tavoitteekseen ovat asettaneet vain Sport ja KooKoo. Muistan Kärppien kannattajien useaan otteeseen kertoneen, että parhaat muistot ja fiilikset ovat Kärppien liiganousun ajoilta ja siihen nousuhuumaan verrattuna jopa liigamestaruus on jäänyt toiseksi. Jos lajin pariin halutaan uusia katsojia, niin lopetetaan nämä kabineteissa tehtävät sarjojen väliset joukkuesiirrot ja annetaan joukkueiden näyttää paremmuutensa kaukalon puolella.
 
Ajatus on hyvä, mutta jätetään suosiolla nimeämättä etukäteen nuo nousijat. Eikö urheilussa ole ideana, että annetaan joukkueiden näyttää kentällä mikä joukkue ansaitsee nousun ja mikä ei.

On... tai... mutta... valintani perustuivat markkina-alueiden kokoon eli joukkueen saavuttamaan näkyvyyteen ja potentiaaliin menestyä yleisömäärissä paikkakunnallaan. Esim. 30-40 tuhannen asukkaan kaupungeissa on todennäköisesti erittäin vaikea selvitä, riippuen tosin uuden liigan luonteesta. Jos haetaan esim. 3000-4000 katsojaa pitää paikalla olla 10% koko kaupungin väestöstä... Lisäksi kaikki halli-investoinnit ja muut jutut ovat valtavia projekteja tällaisten kaupunkien verovaroilla.

Siksi nostin tältä kantilta itsestään selvät TuTon ja Sportin ja yritin väkisin ängetä jengin pääkaupunkiin.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
On... tai... mutta... valintani perustuivat markkina-alueiden kokoon eli joukkueen saavuttamaan näkyvyyteen ja potentiaaliin menestyä yleisömäärissä paikkakunnallaan.

No Kouvolassa on 90.000 asukasta (Suomen 10. suurin kaupunki) ja liigatason halli, johon mahtuu 6.000 katsojaa. Eli kyllä mestiksessä on enemmän potentiaalisia paikkakuntia ja joukkueita kuin kolme. Liigassa on tällä hetkelläkin pienempien paikkakuntien joukkueita.

Pitäisiköhän tässä sitten järjestää karsintasarja, johon osallistuisivat kaikki potentiaaliset joukkueet KooKoo, Sport, Jokipojat, TuTo ja K-Vantaa, ja tämän karsintasarjan kolme parasta nousisivat liigaan?
 

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Maikkarilta kyllä melkoisen värikäs ulostulo eurooppalaisen kiekkosarjan tiimoilta. Ihan ensi alkuun pistää kyllä mietityttämään tämän uutisoinnin perimmäiset motiivit, sen verran ylitsepursuavan innokkaasti uutta sarjaa nyt tuotiin/tuodaan tykö. En tiedä olenko nyt ymmärtänyt oikein, mutta ruotsalaisilla on nyt siis konsultti tekemässä selvitystyötä, jonka on määrä valmistua tässä lähiaikoina ja sen pohjalta tehdään sitten päätöksiä siitä mitä mullistavaa halutaan keksiä. Yksi vaihtoehto ilmeisesti kuitenkin lienee myös se, että mikään ei sen suuremmin muutu, vaan jatketaan vanhaan malliin ja kehitetään olemassaolevia instituutioita.

Ymmärtääkseni missään joukkueurheilumuodossa ei pelata sarjaa, joka olisi nyt kaavaillun eurooppalaisen kiekkosarjan kaltainen. Eli siis että joukkueet eivät pelaisi lainkaan kansallista sarjaa, vaan ainoastaan kansainvälistä sarjaa. Konseptina kyllä todella erikoinen visio, jos miettii tällaisen sarjan ainutlaatuisuutta eurooppalaisessa urheilumaailmassa. Jalkapallossa UEFA on kehittänyt upean tuotteen, Mestareiden liigan, joka antaa esim. Englannissa mammuttimaisiin mittoihin kasvaneille suurseuroille mahdollisuuden hakea urheilullista ja taloudellista menestystä kansainvälisiltä kentiltä. En tunne jalkapallomaailmaa sen paremmin, mutta ainakaan kovin äänekkäästi sillä rintamalla ei siirtymistä pelkästään kansainväliseen sarjaan olla puuhasteltu.

Jääkiekkopuolella nyt sitten Maikkarin uutisoinnin mukaan ollaan tosiaankin tutkimassa mahdollisuutta muodostaa eräänlainen Euroopan oma "valioliiga", jossa ottelun pelattaisiin koko Euroopan alueella. Visiona hieno, mutta ennen kuin asiasta esitettäisiin jollain tasolla realistiset suunnitelmat, kuinka homma saataisiin toimimaan käytännössä, en kykene uskomaan moiseen ideaan. Ensinnäkin kyseessä on todella suuri taloudellinen haaste. Ja nykyisestä maailmantilanteesta johtuen kovin pikaisesti en usko niiden rahahanojen aukenevan, joilla tämä suunnitelma rahoitettaisiin. On puhuttu venäläisestä rahasta ja KHL:n motiiveista eurooppalaisen kiekkoilun suhteen... Uskoakseni Venäjälläkin nykyinen taloudellinen taantuma lyö hieman suunnitelmia pienemmälle, kun öljy- ja muiden raaka-aineiden kysyntä hiipuu ja hinnat laskevat.

Oma ongelmansa uudessa konseptissa tulee varmasti olemaan myös omistusrakenne sekä promoottorin valinta. Jos on suomalaisilla liigaseuroilla vaikeuksia saada päätöksiä aikaiseksi nykyisellä omistajarakenteella, niin asia tuskin paljon helpottuu, kun pöydän ympärille lyödään seurajohtajia Euroopan eri kolkista. Kaipa toimivin ratkaisu loppujen lopuksi olisi hankkia sarjakonseptille oma Bernie Ecclestonensa, joka diktaattorimaisin ottein veisi hommaa määrätietoisesti eteenpäin; suuri visio tarvitsee toteuttajakseen vahvan ja määrätietoisen johtohahmon.

Ihan käytännön tasolta tarkasteltuna en näe millään tavalla toimivana konseptia, jossa suomalainen joukkue ei pelaa suomalaista sarjaa lainkaan, vaan juoksee suurempien seteleiden uskossa lähestulkoon kaikki vierasottelunsa ulkomailla. Ensinnäkin se on aivan helvetin kallista, ja toisaalta joukkuessa pitää olla sellaisia elviksiä pelaamassa, että jossain Sveitsissä tultaisiin Tampereen Tapparaa hallille katsomaan, että ihan halpaa ei olisi myöskään joukkueiden rakentaminen rosterin puolesta. Sarjan uskottavuuden vuoksi joukkueissa pitäisi olla oikeasti kovia nimiä, joilla kiekkokansaa liikuteltaisiin uuden mahtisarjan luo.

Selvää vastavoimaahan tässä NHL:n ja KHL:n väliseen maastoon halutaan. Eli argumentointi siitä, että palkkataso tippuisi, koska pelaajat suostuisivat pelaamaan kansainvälistä sarjaa näyttöpaikkojen toivossa halvemmalla, on kyllä täyttä paskaa. Kansainvälinen sarja tarkoitttaa toki suurta mahdollisuutta, mutta samalla se edellyttää huomattavasti suurempia taloudellisia panostuksia ihan kaikkeen (pelaajapalkkiot, matkustaminen, markkinointi jne.), ja myös riskit ovat tähtitieteellisiä verrattuna nykyisiin. Jos nykyisellä tasolla seurojen tahkoamat nettotappiot osuvat suurimmalta osalta akselille 0 - 1 miljoona euroa, niin kansainvälisessä ympäristössä pelatessa uskallan väittää, että tuo mittakaava muuttuu hyvin huomattavasti mikäli liiketoimintariskit toteutuvat. Tuollaisessa sarjassa kukaan ei todellakaan halua olla häviäjän housuissa, sillä kun taloudelliset panostukset ja riskit ovat suuret, myös urheilullisen menestymisen pakko on suuri.

Itse en näe käytännössä eurooppalaisen jääkiekkoilun kannalta mitään muuta järkevää ja toimivaa konseptia kansainvälistymisen ja liiketoiminnan laajentamisen kannalta kuin nyt ensimmäistä kautta olemassaolleen CHL:n kaltaisen sarjan, joka toimii kansallisten sarjojen lisänä. Itse en pysty uskomaan, että jääkiekko nykyisen kokoisena lajina voisi Euroopassa ylläpitää kannavasti sellaista sarjaa, jossa pelaisi täysipäiväisesti joukkueita eri maista.

Kuten jo viestin alussa sanoin, uutisoinnin motiivit hieman kyllä mietityttävät, ja etenkin nyt kun liigassa tosiaan viisi seuraa on jättänyt osakassopimuksen allekirjoittamatta. Ettei nyt vaan liigan televisiointioikeudet katkerasti menettänyt MTV3 olisi halunnut ottaa roolikseen näiden SM-liigan osakassopimukseen tyytymättömien seurojen puhetorven roolin? Suomessa jääkiekko herättää suuria tunteita ja SM-liiga on kotimaassamme ainoa aito ammattilaisurheilusarja. Kovin paljon on asioita, jotka jättävät suuhun nyt sen maun, että tässä haluttaisiin ennen kaikkea huikeita visioita esittelemällä saada liigan osakkaiden keskuuteen hieman enemmän nöyryyttä kuunnella isojen ja mahtavien seurojen tahtoa.

Siitä olen Harkimonkin kanssa yhtä mieltä, että nykyinen liiga on liian suuri joukkueiden lukumäärän osalta. Ja itse näkisin mieluusti, että SM-liigan kehittäminen ei olisi sellaista pakkodemokratiaa mitä se tällä hetkellä tuntuu olevan; hankitaan se "bernie ecclestone" tänne Suomeen viemään meidän kotimaista sarjaa eteenpäin ja kehittämään urheilumarkkinointia täällä. Toisaalta Euroopan tasolla meidän pitää ilman muuta olla mukana CHL:n kaltaisessa hankkeessa ja kehittää myös sitä aktiivisesti eteenpäin. Mutta jo riskienhallinnan kannalta on mielestäni perusteltua lähteä siitä lähtökohdasta, että jokainen seurajoukkue Euroopassa osallistuu omaan kotimaiseen sarjaansa eikä lähdetä haihattelemaan minkään eurooppalaisen NHL/KHL-vastineen perään. Askel kerrallaan. Ja ensimmäinen askel on CHL. Sitä kehittämällä eurooppalaisen kiekkoilun profiilia voidaan takuuvarmasti nostaa ja visiota yhteisen sarjan osalta kehittää. Kokemuksia keräämällä varmasti saadaan parempaa tietoa siitä kuinka jääkiekosta on mahdollista tehdä yhä parempi bisnes Euroopan mittakaavassa.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Mikäli mainitut viisi lähtisivät, voisi jäljellejäävistä muodostaa esim. seuraavan 12 joukkueen liigan (8 pudotuspeleihin jne.):

Blues, Espoo*
HPK, Hämeenlinna
Ilves, Tampere
JYP, Jyväskylä
KalPa, Kuopio
Lukko, Rauma
Pelicans, Lahti
SaiPa, Lappeenranta
Sport, Vaasa
TuTo, Turku
Ässät, Pori
+"Helsingin hait" (KiVa vaihtaa omistajaa)/Kiekko-Vantaa/Hokki/Jokipojat/KooKoo
Joo, kiinnostavia matseja olisi kauden aikana tasan 0. Pakko kai Bluesinkin on eurojäille lähteä, kun jäljelle jäävä sarja näyttää tuolta.

Tämä "Helsingin hait" on kyllä aika moinen riski. Kaupungissa on jo kaksi vahvan fanikannan omaavaa joukkuetta jotka pelaavat ylemmällä sarjatasolla. "Haiden" otteluissa kävisi varmaan sellainen 800 - 1200 katsojaa.
 
Joo, kiinnostavia matseja olisi kauden aikana tasan 0. Pakko kai Bluesinkin on eurojäille lähteä, kun jäljelle jäävä sarja näyttää tuolta.

Mitkä matsit siellä sitten kiinnostaa? Ei ainakaan Tappara tai TPS. HIFK varmaan, mutta esim. Jokerit ei enää tällä kaudella ole säväyttänyt allekirjoittanutta yhtään. Hirveää nyhjäämistä kaikki Jokerit-pelit. Viime kevään playoffs-pari oli aivan toista maata... Tosin en ole Blues-kannattaja, vaikka joukkue onkin minulle sitten se "kakkonen".

Kärpätkin varmaan kiinnostaa, mutta kuinka paljon? Osaako espoolaisyleisö arvostaa näitä melko tasokkaita mittelöitä?
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Mitkä matsit siellä sitten kiinnostaa?
Ehkä tämän voisi kiteyttää sen sillä tavalla, että vastustajan pitää olla tarpeeksi hyvä (kunnianhimoinen?) ja uskaltaa pelata myös vieraissa. Nyt liigassa on niin suuret tasoerot, että suurin osa Espooseenkin tulevista joukkueista vaan pakittelee ja pelaa nollanollaa. Sitä haluaisin nähdä vähemmän. Mielummin sitten vaikka niin, että Blues on se joka joutuu puolustuskannalle.

Toinen asia on tietysti huipputaitavat yksilöt. Syväsalmet ja Sammalkankaat eivät juuri säväytä. Suurin osa "säväyttävistä" pelaajista Bluesin ulkopuolella on juuri Kärpissä, Jokereissa ja HIFK:ssa. Muilla vaan loppuu resurssit kesken (pl. Lukko, mutta jotain sielläkin puuttuu).
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Joo-o, on se kyllä ankeaa olla Blueskannattaja kun mielenkiintoisia pelejä on kaudessa 6-10. Ei siinä ainakaan kannata kausikorttia olla. On se pissa sielläkin noussut nopeasti päähän kun yhtäkkiä ollaan niin vitun isoja että vaikka vasta jokin aika sitten noustiin liigaan.

Eipä silti ei se Blueskaan nyt niin paljoa Porissa kiinnosta kuin vaikka Tampereen joukkueet noista jäljelle jäävistä. Kuitenkin, kyllä itse ainakin hankin kausikortin ja menen aina kun mahdollista katsomaan peliä. Minä kun olen kotijoukkueen kannattaja niin menen katsomaan kotijoukkuetta enkä vastustajaa.
 

NiXu89

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves Ry
Tähän keskusteluun voisin tuoda parii oma argumenttia. Ranskalaisin viivoin tietty.

- Hifk ei pärjää edes liigassa, tässä uudessa liigassa varmasti olisi ryminää ja mitä vielä?
- Blues on menestynyt jo montako kautta? 1 vai 2? kyllä nyt ollaan niin euroopan suurseuraa ettei riitä enää kotimaan ympyrät?
- Tappara ja Tps? Ei riitä rahat pelata liigaakaan, puolet budjetista menisi matkustamiseen?
- Jokereista sen verran että jos nämä ympyrät on liian pienet niin tervemenoa minun puolestani vaikka sinne änäriin.
- Pk-seudun kannattajat vinkuvat koko ajan kuinka muissa seuroissa ei ole mielenkiintoisia pelaajia? Ketäs teillä on siellä 3. kentässä? Ruotsalaisissa seuroissa varmasti joku perus ruotsalaisjamppa on paljon mielenkiintoisempi kuin kotimaiset kehittyvät pelaajat?

Ja ei tartte ottaa provona eikä *ittuilina, ärsyttää vaan sen verran kun me muut ollaan niin värittömiä että pk-seudun porukat saa mennä ihan mihin huvittaa. Muut seurat voi jäädä kehittämään tätä liigaa, ja jos tuo paljon puhuttu liiga menee nurin, saa nämä juudakset omasta puolestani alottaa liigaan nousun sieltä mistä muutkin, eli divareista.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tähän keskusteluun voisin tuoda parii oma argumenttia. Ranskalaisin viivoin tietty.

- Hifk ei pärjää edes liigassa, tässä uudessa liigassa varmasti olisi ryminää ja mitä vielä?
- Blues on menestynyt jo montako kautta? 1 vai 2? kyllä nyt ollaan niin euroopan suurseuraa ettei riitä enää kotimaan ympyrät?
- Tappara ja Tps? Ei riitä rahat pelata liigaakaan, puolet budjetista menisi matkustamiseen?
- Jokereista sen verran että jos nämä ympyrät on liian pienet niin tervemenoa minun puolestani vaikka sinne änäriin.
- Pk-seudun kannattajat vinkuvat koko ajan kuinka muissa seuroissa ei ole mielenkiintoisia pelaajia? Ketäs teillä on siellä 3. kentässä? Ruotsalaisissa seuroissa varmasti joku perus ruotsalaisjamppa on paljon mielenkiintoisempi kuin kotimaiset kehittyvät pelaajat?

Ja ei tartte ottaa provona eikä *ittuilina, ärsyttää vaan sen verran kun me muut ollaan niin värittömiä että pk-seudun porukat saa mennä ihan mihin huvittaa. Muut seurat voi jäädä kehittämään tätä liigaa, ja jos tuo paljon puhuttu liiga menee nurin, saa nämä juudakset omasta puolestani alottaa liigaan nousun sieltä mistä muutkin, eli divareista.

Tässä viestissä on pääpirteittän kiteytynyt tästä asiasta keskustelemisen suurimmat ongelmat.
Todella monet liigan vastustajat tuntuvat nimenomaan olevan näitä joilla on jo valmiiksi esim. Jokereita ja Bluesia vastaan jotain hampaankolossa ja se näkyy valitettavan selkeästi läpi joka taas johtaa siihen että toisen puolen vastaus tulee samalla provokatiivisella tavalla ja sitä samaa kehää kierrellään sitten ympäri uudestaan ja uudestaan.

Tästäkin viestistä oli jäänyt Kärpät kokonaan pois vaikka se on toinen näistä suurimmin äänessä olleista lähtijöistä, mutta Jokerit on kyllä muistettu mainita vaikka molemmat joukkueet ovat puhuneet julkisesti täysin samoista asioista.

Jos esimerkiksi Kärpät näkevät että voivat kasvattaa liikevaihtoaan ja parantaa koko organisaation toimintaa siirtymällä isompien markkinoiden äärelle niin miksi ihmiset ottavat tämän niin henkilökohtaisesti ja provosoituvat aivan äärimmilleen siitä ?

Ja se tietysti muistetaan mainita ettei lähteviä jäädä kaipaamaan ja liiga kiinnostaa vielä ihan samalla tavalla mutta silti ollaan niin kovin raivoisan pelokkaita siitä että ne lähtevät.
Todella monelle tuntuu olevan myös mahdotonta myöntää että jotkut (yleensä nuo suuret) joukkueet kiinnostavat omaa joukkuetta enemmän katsojia ja otetaan siitä herneet nenään kun joku sanoo että mielenkiintoisten pelien määrä laskee tuntuvasti jos IFK , Jokerit ja Kärpät lähtevät liigasta.
 

PJx

Jäsen
Realismia on, että liiga kestäisi yhden tai kahden joukkueen lähdön "nykymuodossaan". Pikkasen pelkään, että tämä nykyinen soutaminen ja huopaaminen on vahingollisempaa. Toivottavasti lähiaikoina tulee joku ratkaisu ja piste turhalle spekuloinnille (ja eri suuntiin tempoiluille).

Ennakointina voisi arvata, että edellytykset ylikansalliselle liigalle ovat aika heikot. Suomea lukuun ottamatta kiekko ei ole ykköslaji. Ruotsia myöten se on pikemminkin pikkukaupunkien kuin suurkaupunkien juttu.

Kun pohjoismainen liiga on haudattu, niin mikä olisi uuden liigan peitto ja kuka rahoittasi startin? Jotenkin tuntuu, että keskieurooppalaisilla on parempiakin kuvioita tarjolla Tsekki-Slovakia-Saksa tai Sveitsi-Itävalta-Italia-(Saksa) yms. Seuraavaksi katse kääntyykin itään...
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Itse pidän erittäin paljon nykyisestä CHL:stä ja toivon sen nousevan elinvoimaiseksi maanosan ykkösturnaukseksi futiksen malliin - kansallisten liigojen kärsimättä. Mitään EHL:ää tai vastaavaa turhaketta en menisi katsomaan jos Blues siellä pelaisi. SM-liiga oli tälläkin kaudella omissa prioriteetteissani selkeästi CHL:ää yläpuolella ja tulee olemaan jatkossakin.

CHL näytti myös sen, että kahden raskaan sarjan pelaaminen yhtä aikaa on todella kuluttavaa. Jos jonkunlainen sarjamuotoinen EHL joskus toteutuu, tarkoittaa se osallistuville jengeille käytännössä SM-liiga-sarjapaikasta luopumista. Jos nämä mainitut jengit, Blues mukaanlukien, poistuvat liigasta, äänestän itse ainakin jaloillani ja lopetan matseissa käynnit. Kyllä vapaa-ajalle nimittäin löytyy lähes aina parempaakin käyttöä kuin jäähallilla notkuminen.
 

jap1812

Jäsen
Suosikkijoukkue
ESPOON BLUES
Pitääkö aina kasvaa ja kasvaa? Ihmiset kyllästyvät uuteen liigaan kumminkin jossain vaihessa. Mitä sitten?

Nykyisessäkin liigassa löytyy paljon kehittämisen aiheita esim.:

- pelipäivät, ketä kiinnostaa maanantaipelit? Aivan turhaa pakkopullaa. Lauantai vakituiseksi pelipäiväksi

- kaukaloa voitaisiin pienentää malliin "Prahassa", elikkäs nykyisen eurooppalaisen ja NHL- mallisen välimuotoon.

EI uudelle liigalle, CHL:lle KYLLÄ.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nykymuotoinen CHL voisi nousta hyvinkin seuratuksi sarjaksi Suomessa, mutta ei voi kuin kummastella logiikkaa työntää se "esittelykaudellaan" maksulliselle kanavalle. Sen lisäksi asiantuntijoiksi on rekrytoitu kokemattomien studioisäntien seuraksi niinkin mielenkiintoisia persoonia kuin Sami Mettovaara ja Mika Toivola?!

Ensin olisi pitänyt pari kautta ajaa tätä sisään vaikka persnetolla laajalle yleisölle ja vasta tämän jälkeen lähteä yrittämään rahastusta.
 

Wilson-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Itse en ainakaan tahtoisi Bluesin pelaavan jossain pohjoismaiden liigassa. En ehkä tuntisi enää samanlaista kipinää jääkiekon seuraamista kohtaan. Olen kuitenkin totutellut tähän sm-liigaan ja sen muihin joukkueisiin ja niiden kanssa vääntämiseen. Olisi kyllä melkoista perinteiden raiskaamista ja sm-liigan alistamista niiltä seuroilta, jotka tuohon liigaan lähtisivät.

CHL riittää varsin hyvin mittaamaan suerajoukkueen tason Euroopan mittakaavalla. Toki jos joukkue ei ole kyllin hyvä sinne pääsemään, niin tuskin silloin kannattaisi mihinkään yhdistelmäliigaan lähteä.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Pitääkö aina kasvaa ja kasvaa? Ihmiset kyllästyvät uuteen liigaan kumminkin jossain vaihessa. Mitä sitten?

Nykyisessäkin liigassa löytyy paljon kehittämisen aiheita esim.:

- pelipäivät, ketä kiinnostaa maanantaipelit? Aivan turhaa pakkopullaa. Lauantai vakituiseksi pelipäiväksi

- kaukaloa voitaisiin pienentää malliin "Prahassa", elikkäs nykyisen eurooppalaisen ja NHL- mallisen välimuotoon.

EI uudelle liigalle, CHL:lle KYLLÄ.

Näin. Kehitetään mielummin SM-liigaa kuin aletaan perustamaan tällaista uutta eurooppalaista megasarjaa.

Minulle ainakin riittää SM-liiga ja CHL. Ei kyllä loppupeleissä oikeastaan edes kiinnostaisi jos HPK pelaisi jossain uudessa Euroopan sarjassa. Enkä oikein tiedä kiinnostaisiko SM-liigakaan enää niin paljoa mikäli sieltä poistuisi Kärpät, Tappara, Jokerit ja HIFK sekä TPS?

Minkäs kuitenkaan teet, kun lopulta raha ratkaisee.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Mites sulla nyt noin nykäs? Eihän kukaan ole väittänyt, että Blues olisi jotenkin "iso" tai mitään vastaavaa. Itseäni ei vaan toi sm-liigan räpellys mailaviidakkoineen kiinnosta. Onko Bluesilla sitten saumat päästä mahdolliseen liigaan on kysymysmerkki. Itse toivon, että on ja pääsee. Jos sinua, Ässiä tai muita ei kiinnosta, niin sillä selvä. Turha täällä lähteä kusipääksi mollaamaan, jos toinen sattuu pitämään eri asioista. Koita nyt vähän käyttää päätäsi.
- Blues on menestynyt jo montako kautta? 1 vai 2? kyllä nyt ollaan niin euroopan suurseuraa ettei riitä enää kotimaan ympyrät?
Mistäs sä löysit sen "suurseura" jutun? Riittääkö ympyrät Bluesille ja sen johdolle, siitä en tiedä. Itse näkisin vastassa mielummin FBK:ta ja muita huippujoukkueita kuin esimerkiksi Ässiä (sori hirveesti korkki). Oma mieleipide on se, että pitää uusiutua ja hakeutua isommille apajille, jos mahdollista. Bluesin menestyksestä sen verran, että nythän menee ihan jees ja tulevaisuus näyttää niin ikään hyvältä, mutta kukas siitä taas tietää.

Voihan olla, ettei uutta liigaa edes tule. Jos tulee toivon, että Blues on mukana.
 

Wilson-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Niin minulta jäi mainitsematta tuossa aikaisemmassa viestissä, että jos joku euroliiga tulee, niin jos sarja on tullainen, mitä ylhäällä lukee toivon Bluesin olevan mukana euroliigassa. En kylläkään missään nimessä toivo, että tuo toteutuu.

Ainoat sm-liiga joukkueet mitkä tuossa liigassa sitäpaitsi saattaisivat pärjätä olisivat Blues, Jokerit ja Kärpät. Jotkut Tapparat ja Hifkit naurettaisiin sieltä ulos ensimmäisen kierroksen jälkeen. Jopa kivikova Kärpätkin sai niin kylmää kyytiä eurokaukaloissa, että sinne on tuha mennä minkään paskajengien edes yrittämään.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Ainoat sm-liiga joukkueet mitkä tuossa liigassa sitäpaitsi saattaisivat pärjätä olisivat Blues, Jokerit ja Kärpät. Jotkut Tapparat ja Hifkit naurettaisiin sieltä ulos ensimmäisen kierroksen jälkeen. Jopa kivikova Kärpätkin sai niin kylmää kyytiä eurokaukaloissa, että sinne on tuha mennä minkään paskajengien edes yrittämään.
Kyllähän kaikilla noilla mainitsemillasi joukkueilla on sellaiset resurssit, että menestyminen on varsin mahdollista. Se, että tämä kausi ei ole mennyt nappiin ei haittaa niin paljoa kuin, jos sellainen sattuu pienemmälle joukkueelle.
 

Wilson-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kyllähän kaikilla noilla mainitsemillasi joukkueilla on sellaiset resurssit, että menestyminen on varsin mahdollista. Se, että tämä kausi ei ole mennyt nappiin ei haittaa niin paljoa kuin, jos sellainen sattuu pienemmälle joukkueelle.

Mutta entäs sitten TPS? Hehän olivat ilmeisesti menossa mukaan. Vastikään kuitenkin uutisoitiin veikkaajassa, että konkurssi on lähellä.
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Jotkut Tapparat ja Hifkit naurettaisiin sieltä ulos ensimmäisen kierroksen jälkeen.... sinne on tuha mennä minkään paskajengien edes yrittämään.

Missä vaiheessa Bluesista on tullut niin iso menestyjä, että Tapparat ja Hifkit ovat nykyään sen rinnalla paskajengejä. Esimerkiksi Tappara on 2000-luvulla toiseksi menestynein liigajoukkue. Paskoja kausia tulee kaikille joskus ja luulisi, että se on Espoossakin joskus huomattu.

Sitä paitsi Blueshan ei ollut edes näissä maikkarin esiin nostamissa suunnitelmissa mukana, joten turhia murehdit.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Mutta entäs sitten TPS? Hehän olivat ilmeisesti menossa mukaan. Vastikään kuitenkin uutisoitiin veikkaajassa, että konkurssi on lähellä.
Tällä hetkellä näyttää siltä, ettei TPS ole ihan "eurokelpoinen", mutta tuohan voi muuttua melko nopeasti.
 

Wilson-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Missä vaiheessa Bluesista on tullut niin iso menestyjä, että Tapparat ja Hifkit ovat nykyään sen rinnalla paskajengejä. Esimerkiksi Tappara on 2000-luvulla toiseksi menestynein liigajoukkue. Paskoja kausia tulee kaikille joskus ja luulisi, että se on Espoossakin joskus huomattu.

Sitä paitsi Blueshan ei ollut edes näissä maikkarin esiin nostamissa suunnitelmissa mukana, joten turhia murehdit.

Sanoisin, että eipä olisi Tappara tai mikään mukkaan joukkue (ehkä Jyp) olisi edennyt välieriin Chl:ssa. Tapparan nykyotteilla ollaan kuitenkin lähempänä mestistä kuin euroliigaa.

edit. Tosiaan kyllähän Tappara saattaa tässä nostaa tasoaan, mutta se kannattaisi tehdä ennen kuin edes harkitaan siirtymistä pois sm-liigasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös