Sitten ymmärrän ruotsalaisten innon ehkä hieman helpommin. Suomeen tuo ei taas vaikuta mitenkään.Niin oli minunkin taulukkoni liigasta. Joko arvaat mistä liigasta?
Sitten ymmärrän ruotsalaisten innon ehkä hieman helpommin. Suomeen tuo ei taas vaikuta mitenkään.Niin oli minunkin taulukkoni liigasta. Joko arvaat mistä liigasta?
Suomeen tuo ei taas vaikuta mitenkään.
Siinä on toki kaksi työsulkukautta, mutta unohdin boldata toisen ja se näköjään osoittautui ylivoimaiseksi tehtäväksi bongata. Tämä on kylmää faktaa, eikä mitään haihattelua.Nyt alkaa taas kuulostamaan enemmän uskon asialta kuin faktalta. Jos tuon yhden kauden perusteella olet sitä mieltä, että kyseessäolevien SM-Liigaseurojen yleisömäärät eivät voi enää kasvaa paremman pelin ansiosta, niin ole sitten. Mutta jos tuo oli se kuuluisa fakta mihin täällä on koko ajan vedottu niin nauran ääneen HAH HAH.
ja zone55 ja dodi, sisälukutaito missä pelaa? Ei tässä nyt mistään pokaalin nimestä ole kysymys, koska se nimi tulee sille pokaalille ajan myötä. Tässä oli kyse siitä, että kuka rahoittaa liigan niin kauan että mm. tuo nimi saavutetaan.
Siinä on toki kaksi työsulkukautta, mutta unohdin boldata toisen ja se näköjään osoittautui ylivoimaiseksi tehtäväksi bongata. Tämä on kylmää faktaa, eikä mitään haihattelua.
No jatkuvuudesta voit käyttää vaikka samaa tilastoa ja vertailla yleisömäärien kehitystä vaikka 90-luvun lopun, jolloin liiga oli tasokkaampi, ja nykypäivän väliltä.Mitä nämä todistavat siitä, jos se taso olisi pysyvästi korkeampi? Jatkuvuuteenhan tämä liiga tähtää eikä yhden kauden ihmeeseen.
Käsittääkseni tuossa viitattiin juuri siihen historia-korttiin, jonka itsekin olen täällä nostanut kun on ollut puhe sarjan vetovoimasta.dodi kirjoitti:No kyllähän BitterX esitti selvän kysymyksen, että mistä tässä pelataan ja lisäkysymyksenä vielä esitti Pohjoismaiden mestaruuden.
Ei se ole pääasia mistä tittelistä uudessa liigassa pelattaisiin. Ei mestaruutta tarvitse nimetä Pohjoismaiden mestaruudeksi tai Suomen ja Ruotsin mestaruudeksi, aivan yhtä hyvin voidaan pelata Nordic Trophystä kuten nyt jo harjoitusturnaus on nimetty.
Ei tittelin nimellä ole niin merkitystä, eikä sitä tarvitse nimetä Pohjoismaiden mestaruudeksi. Kun suomalainen kiekkoilija lähtee Pohjois-Amerikkaan tavoitteena valloittaa pelipaikka ja voittaa Stanley Cup, niin hän yksinkertaisesti vain on Stanley Cupin voittaja. Aivan yhtä hyvin se voisi olla Harry Cup tai Mario Cup, mutta aikanaan sattuneista syistä siitä tuli Stanley Cup. Ei sinne mennä voittamaan Pohjois-Amerikan mestaruutta tai vastaavaa. Samalla tavalla uudessa Pohjoismaisessa liigassa voitaisiin pelata Nordic Trophystä. Vai kuvitteletko, että jääkiekkoilija valitsisi mielummin heikompitasoiset ja huonompi palkkaiset Ruotsin ja Suomen "divarit" vain sen vuoksi, että saisi pelata Ruotsin tai Suomen "mestaruudesta"?
BitterX kirjoitti:Yksi asia, mikä keskustelusta on kokonaan unohtunut, on brändäys. Minkä tittelin tuommoisen pohjoismaisen liigan voittaja voittaa? Mistä finaaleissa kamppaillaan? Mikä on se asia, jonka pitäisi finaaleissa vetää halli täyteen hurmioituneita faneja? Pohjoismaiden mestaruusko? Mikä kumma on Pohjoismaiden mestaruus? Stanley Cupista on pelattu vuodesta 1893 asti, Suomen mestaruudesta vuodesta 1928 asti, Ruotsin mestaruudesta vuodesta 1922 asti. Jääkiekon Suomen mestaruus, Ruotsin mestaruus sekä Stanley Cup ovat käsitteitä, jotka sisältävät valtavat määrät perinteitä ja tunnetta. Näitä perinteitä ja tunteita ihmiset rakastavat. Vai kuinka suuret tunteet olisivat medialla ja yleisöllä pinnassa, kun Frölunda ja Kärpät tahkoavat ensimmäisiä pohjolan liigan välieriä? Minkälainen kansanjuhla Senaatintorilla olisi, kun Jokerit on kukistanut "Nordic Trophy" -finaalissa HV-71:n ja joukkue tuo himoitun pystin näytille?
...
Kuinka paljon parin Mikko Luoman, Jukka Voutilaisen tai Esa Pirneksen kaltaisen pelaajan saaminen joukkueeseen korvaa näiden mainittujen perinteisten arvojen menettämistä?
SM-Liigalla on ongelmia, mutta se on edelleen suomalaisten rakastama tuote.
Minä en ihan oikeasti tajua tätä logiikkaa. Tuolla logiikalla missään lajissa ei Suomessa olisi junioritoimintaa kuin pääsarjajoukkueilla. Silti Suomessa tehdään valtavasti juniorityötä sellaisissa seuroissa, jotka tietävät, etteivät koskaan tule pelaamaan ylimmällä sarjatasolla. Onpa jopa joukkueita, jotka ovat tämän suoraan ilmaisseetkin. Esimerkkinä OLS, joka tekee hienoa työtä jalkapallon puolella, sillä ei ole mitään suunnitelmia pelata Veikkausliigassa.Kun kotimaista mestaruussarjaa ei käytännöllisesti katsoen ole enää olemassa, on seuraukset kohtalokkaat koko maan kiekkoilulle. Mitä mieltä on tehdä pitkäjänteistä juniorityötä Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Mikkelissä ja Kouvolassa sen hyväksi, että menestytään jossakin pseudo-mestaruussarjassa? Samaan aikaan Helsingissä tehdään pitkäjänteistä juniorityötä, jotta menestytään semmoisessa sarjassa, joka ei kiinnostakaan ihmisiä sen enempää, kuin vanhakaan sarja. Seuraus on selvä: suomalainen juniorimylly tuottaa vähemmän pelaajia, josta kärsii lopulta myös pohjoismaista liigaa pelaavat Oulun Kärpät ja Helsingin Jokerit. Missä on se pitkäjänteisyys, jolla Suomesta tehtiin yksi maailman johtavista jääkiekkomaista?
Esimerkkinä OLS, joka tekee hienoa työtä jalkapallon puolella, sillä ei ole mitään suunnitelmia pelata Veikkausliigassa.
Entä sitten? Mitä se kaupunki tässä ratkaisee? Oulusta on lähinnä lähdetty muille liigapaikkakunnille tähän asti (Nurmela, Niemi ym. pitkä lista). Miksi OLS:ää pitäisi kiinnostaa logiikkasi mukaan se, että naapuriseura saattaa pelata liigaa?No mutta samassa kaupungissa on kuitenkin joukkue joka saattaa siellä ensi vuonna pelata. Pelaajilla on kuitenkin toivoa paremmasta.
Entä sitten? Mitä se kaupunki tässä ratkaisee?
Itse olen siinä käsityksessä, että valtaosa lajien parissa toimivista valmentajista tekee työtä ihan muusta syystä kuin siitä, että samassa kaupungissa on pääsarjajoukkuekin. En tietenkään voi kaikkia Suomen juniorivalmentajia tuntea, mutta näin tuntemieni muutaman kohdalla.En toki väitä että palloilu loppuisi kokonaan jos kaupungissa olisi vain kakkosen joukkueita, mutta ei se ainakaan lisäisi sitä innostusta?
Juniorit sitten treenaavat lajia, jos tykkäävät siitä. Siinä taas kiinnostus riippuu mielestäni vähän eri asioista.
Juuri näin, tällä hetkellä jääkiekko on vielä "koko kansan laji". Jos kotimainen liiga kuopataan, panostukset jääkiekkoon romahtavat monessa kaupungissa. Tämä johtaa hitaasti koko lajin kiinnostuksen laskuun Suomessa.Pointtini on lyhyesti:
Miten junnu voi tykätä lajista jos ei ole koskaan sitä aloittanutkaan. Tarkoitan nyt sitä hypeä jolla saadaan mahdollisimman moni aloittamaan lajin. Myös ne nuoret joilla ei ole minkäänlaista jalkapallotaustaa perheessä.
Jos laji ei ole ihmisten huulilla niin sitä hypeä ei ole.
Kun kotimaista mestaruussarjaa ei käytännöllisesti katsoen ole enää olemassa, on seuraukset kohtalokkaat koko maan kiekkoilulle. Mitä mieltä on tehdä pitkäjänteistä juniorityötä Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Mikkelissä ja Kouvolassa sen hyväksi, että menestytään jossakin pseudo-mestaruussarjassa?
Tässä ei nyt kyse ole niinkään mistään kaupungin osien nassikoiden g ja f-junnuhöntsistä, vaan niistä pelaajien kehittämisen kannalta kriittisimmistä eli vanhempien edustusjoukkueista. Kyllä ne nimenomaan liigajoukkueiden junnut ovat jotka junnutoimintaan eniten tässä maassa panostavat. Panostaminen tarkoittaa siis A, B ja C-juniorikiekkoilun taloudellista tukemista, ammattivalmentajan tarjoamista yms., sillä ilman toimivaa A-junnujoukkuetta liigajoukkueella ei ole tarvittavia reservejä. Jos ei ole liigajoukkueita, ei paikkakunnalla ole myöskään kukaan ylläpidä yhtä ammattitaitoista junnutoimintaa. Toki jotkut yksittäistapaukset voivat 15-18-vuotiaina muuttaa toiseen liiga-kaupunkiin, pois perheen luota pelaamaan junnukiekkoa, mutta iso heistä ei siihen valmiita ja halukkaita ole. Tuossa iässä kun lopettamiskynnys on muutenkin korkeimmillaan, niin taatusti tuolla tavalla lahjakkuuksia hukataan. Ihme juttu että tällaistakin asiaa pitää jääkiekkopalstalla edes rautalangasta vääntää.Itse olen siinä käsityksessä, että valtaosa lajien parissa toimivista valmentajista tekee työtä ihan muusta syystä kuin siitä, että samassa kaupungissa on pääsarjajoukkuekin. En tietenkään voi kaikkia Suomen juniorivalmentajia tuntea, mutta näin tuntemieni muutaman kohdalla.
Rovaniemeltä tunnetusti onkin tullut kasapäin hyviä liigakiekkoilijoita. Erkinjuntti kyllä, joka tietenkin sekin löi Hokissa itsensä läpi. Kuitenkin tuon kokoiselta paikalta jossa luonnonolosuhteiden puolesta harrastusmahdollisuudet ovat taatusti kunnossa, niitä pitäisi olla lukuisia. Tilastollisesti on selvä, että siellä on hukattu lahjakkuuksia kun tasokkaampaa junnutoimintaa ei löydy.Aika etelä-suomalainen näkemys asiaan, kun muistaa, miten etelässä jopa Oulu on. Tästä on vielä puolet Suomea pohjoiseen päin jäljellä ja silti mm. Rovaniemellä pelataan vielä kiekkoa.
Esim. Englannissahan olisi kohtuullisesti jäähalleja ja NHL:ääkin näkee töllöstä, mutta silti jopa lentopallo kerää enemmän harrastajia lajin ääreen. Lajin kasvamiselle on siis äärimmäisen tärkeää olla myös maantieteellisesti laajalle levittäytynyt. Siksihän NHL:kin on pyrkinyt saamaan joukkueita Yhdysvaltain Nascar-ja baseball-valtaisille alueille.
On taas ihan uutta tietoa. Siirtyivätkö Boston, Chicago, New York ja Detroit ns original six joukkeista Kanadalta USA:lle mahdollisesti jonkun sodan seurauksena? Vaikka jääkiekko on etelään levittäytynyt, niin ei Kanadalaisten joukkueiden määrä ole vähentynyt 80-luvusta kuin yhdellä. Winnipeg ja Quebec ovat poistuneet, mutta Ottawa on tullut tilalle. Toki nuo kaikki kolme olivat aktiivisia 1992-1995 välisen ajan.Toisaalta Kanadassa pelataan edelleen lätkää, vaikka NHL on karannut kauas synnyin seuduiltaan. National on viittaus Kanadaan: se oli 100% kanadalainen perustettaessa.
Yleinen väärä käsitys NHL:n synnystä. En tiedä, kuka koko original six -typeryyden on keksinyt. Nämä ns. original six -joukkueet pelasivat keskenään NHL:aa vuosina 1942-1967. NHL on toki perustettu 1917 kanadalaisin voimin. Neljä joukkuetta aloitti liigassa silloin, mutta Wanderers joutui lopettamaan jo kuuden ottelun jälkeen tulen tehtyä tehtäväänsä.On taas ihan uutta tietoa. Siirtyivätkö Boston, Chicago, New York ja Detroit ns original six joukkeista Kanadalta USA:lle mahdollisesti jonkun sodan seurauksena?
On taas ihan uutta tietoa. Siirtyivätkö Boston, Chicago, New York ja Detroit ns original six joukkeista Kanadalta USA:lle mahdollisesti jonkun sodan seurauksena?
Juuri näin, tällä hetkellä jääkiekko on vielä "koko kansan laji". Jos kotimainen liiga kuopataan, panostukset jääkiekkoon romahtavat monessa kaupungissa. Tämä johtaa hitaasti koko lajin kiinnostuksen laskuun Suomessa.
charger kirjoitti:Olisi edes pieni ripe jäljellä sitä "hittovie me näytetään" asennetta joka eri paikkakunnilta ja alueilta kumpuaa. Sitä huumaa joka saa ihmiset hallille runsain mitoin huutamaan "omat" voittoon!
Raymond Pearl kirjoitti:Eiköhän juniorityö jatku entisellään, mutta miten taata potentiaalisten nuorten rekrytoituminen lajin ääreen, jos uusi liiga ei enää kiinnostakaan kuin muutamilla rannikkopaikkakunnilla? Muksut kaipaavat esikuvia ja kipinä kiekkoon lyödään näkemällä näitä esikuvia mahdollisimman läheltä.
Tässä ei nyt kyse ole niinkään mistään kaupungin osien nassikoiden g ja f-junnuhöntsistä, vaan niistä pelaajien kehittämisen kannalta kriittisimmistä eli vanhempien edustusjoukkueista. Kyllä ne nimenomaan liigajoukkueiden junnut ovat jotka junnutoimintaan eniten tässä maassa panostavat. Panostaminen tarkoittaa siis A, B ja C-juniorikiekkoilun taloudellista tukemista, ammattivalmentajan tarjoamista yms., sillä ilman toimivaa A-junnujoukkuetta liigajoukkueella ei ole tarvittavia reservejä. Jos ei ole liigajoukkueita, ei paikkakunnalla ole myöskään kukaan ylläpidä yhtä ammattitaitoista junnutoimintaa. Toki jotkut yksittäistapaukset voivat 15-18-vuotiaina muuttaa toiseen liiga-kaupunkiin, pois perheen luota pelaamaan junnukiekkoa, mutta iso heistä ei siihen valmiita ja halukkaita ole. Tuossa iässä kun lopettamiskynnys on muutenkin korkeimmillaan, niin taatusti tuolla tavalla lahjakkuuksia hukataan. Ihme juttu että tällaistakin asiaa pitää jääkiekkopalstalla edes rautalangasta vääntää.
No joo, ihan oikeassa olette.En viitsi alkaa kahlaamaan, että mikä oli ensimmäinen jenkkikaupunki, joka NHL:än kelpuutettiin, kun pikkuisen on amerikan maantieto hakusessa.