Varma jumbosija sakkojen ja muiden takia muutamaksi vuodeksi taitaa olla näiden suomalaisseurojen kilpailukyvyn kannalta todella järkevä startti tuollaiseen sarjaan.
Ihan oikeasti, nuo sinun juttusi kuulostavat siltä, että sinulla on p*skat housussa, kun pelkäät tätä liigaa niin paljon. Ihan kuin lapsen kiukuttelua.
"Varma jumbosija, miljoonien vahingonkorvaukset"...
Norja ja Tanska ehkä mutta kyseisten maiden "painoarvo" kansainvälisessä liitossa on sen verran pieni, että heillä ei ole varaa alkaa hyppiä muiden varpaille.
Mitä intressiä suurimmalla osalla maita olisi estää ko. liigan perustamista? Eivät halua, että Kummola suuttuu?
Ruotsin liitto pyörittää Elitserieniä se on tuskin halukas vapaaehtoisesti laskemaan mestaruussarjansa tasoa.
Tuo ei ollut vastaus.
Niin samaa omaan napaan tuijottelua tuo uuden liigan suunnittelu tuossa muodossakin on samalla "tuhotaan" jääkiekko monelta paikkakunnalta Suomesta.
Ihan niin kuin liigan sulkeminenkin tuhosi jääkiekon monelta paikkakunnalta?
Tuon liigan jälkeen on 100% varmaa, että esimerkiksi Kuopiossa ja Jyväskylässä mielenkiinto omaan junioritoimintaan lopahtaa kun todellista hyötyä näistä kavereista ei saada omalle seuralle missään vaiheessa.
No heh heh.
Eivät junnut varmasti niin Kuopiossa kuin Jyväskylässä kehity enää niin hyvin kun ei ole mahdollista pelata kovia pelejä.
Eivätkä tietysti Mestiksessä pelaavien seurojen junnutkaan kehity...
Samalla tavalla sinä ja muutamat muut ovat esittäneet perättömiä "hyötyjä" tuosta uudesta liigasta.
Perättömiä? Kuten mitä?
Ei tuollaista liigaa voi ihan tuosta vaan potkaista tyhjästä käyntiin sillä sellainen ei toimi.
No, se on hyvä, että sinä tiedät tämän paremmin kuin seurapomot.
Kannattaa nyt huvikseen katsoa yleisömääriä tulevassa CHL:ssä kuten jo aiemmin tässä ketjussa väitin, että noissa peleissä Blues ja Kärpät saavat ilman mitään ilmaislippukampanjoita kauden huonoimmat yleisömäärät (SM-liiga ja CHL pelit lasketaan).
No, omalta kohdaltani voin sanoa, että en luultavasti mene katsomaan noita pelejä ihan sen takia, että en pääse kausikortilla sisään. Luokkaa 800 euroa vuodessa on jo ihan tarpeeksi sijoitusta yhdelle kiekkokaudella. Ilmaislippukampanjaa ei tietääkseni ole tulossa.
Eikä ilman sitä sammon keksimistä tuolle liigalle löytyisi mistään niin isoja rahoittajia, että se pääsisi kilpailemaan edes Venäjän kanssa palkoista eli tilanne ei nykyisestä muuttuisi käytännössä mitenkään.
Kyse on ns. suhteellisesta kilpailukyvystä. Logiikkasi ei yksinkertaisesti toimi, koska sen pitäisi silloin päteä myös kuvitteellisessa tilanteessa, jossa suomalaisseurojen nykybudjetit olisivat murto-osan nykyisestä.
Joku yksittäinen pelaaja voisi ehkä palata Sveitsistä, mutta Sveitsissä on taas muita etuja mitä tuossa pohjoismaiden liigassa ei ole.
AHL:ssä pelaavia voisi tulla paljon lisää. Ei olisi niin kiire siirtyä kahden suunnan sopimuksella rapakon taakse. Ruotsista tulisi Suomeen paluumuuttajia. Ja tietysti parhaat Suomessa pelaavat "tiivistyisivät" näihin seuroihin, jos niiden palkanmaksukyky olisi parempi.
Mitä tulee vastustajien kiinnostavuuteen, niin uskallan veikata, että sarjassa olisi lohkojako, jolloin kotimaisia vastustajia vastaan pelattaisiin useammin kuin muiden maiden.
Mitä tuloihin tulee, niin ensin pitäisi selvittää, minkä arvoinen TV-sopimus Ruotsissa ja Suomessa on. Uuden liigan sopimus olisi suurella todennäköisyydellä isompi kuin Ruotsin nykyinen (olisihan potentiaalisia katsojiakin kolme kertaa enemmän).
Sitten voidaan ajatella, että ainakin aluksi sarjassa olisi sen verran kiinnostusta, että lippujen hintoja uskallettaisiin nostaa esim. 20%. Ja uskoisin, että aluksi katsojamäärät kasvaisivat, kotimaisten huippuseurojen otteluissa katsojamäärät olisivat samat, mutta kun häntäpään joukkueet korvattaisiin ruotsalaisilla huippujoukkueilla, niin kokonaismäärät kasvaisivat.
Jos esimerkiksi ajatellaan, että lippu maksaa tällä hetkellä keskimäärin 17 euroa (Kärppien kalleimmat yksittäisipaikat on 21 euroa, halvimmat seisomapaikat 10,50e, mutta niitä on aika vähän), niin keskiarvon lisääntyminen 500:llä nostaisi ottelutuloja per ottelu 8500e, plus oheistuotemyynti, joten sanotaan, että 10,000. Jos lisäksi lipun hintaa nostettaisiin 20%, niin tulot 30:n kotiottelun kauden aikana nousisivat sellaiset 350-400,000 euroa. Plus aitioiden hinnat kallistuisivat varmasti selvästi. Eli sanotaan nyt varovasti, että pelkästään suorat ottelutulot voisivat kasvaa 500,000 euroa kaudessa.
Tämä olisi tosin olettavasti vielä pieni osa lisääntyneistä tuloista. Ihan rahi-menetelmällä veikkaisin, että ainakin suomalaisjoukkueiden osalta TV-rahat vähintään tuplaantuisivat (Suomen sopimus on arvoltaan Ruotsin vastaavaa pienempi ja uusi sopimus olisi varmasti rahakkaampi kuin Ruotsin nykyinen). Nykyisen sopimuksen arvoa en löydä mistään (Vuorinen ei sitä ole suostunut kertomaan), joten varsinaista vaikutusta olisi vaikea arvioida. Mutta uskoisin, että olettamukseni pitää paikkaansa, ellei sitten nykyinen sopimus ole törkeästi ylihintainen.
Plus vielä sponsorointisopimukset, joiden arvo olisi varmasti nykyistä selvästi suurempi (mitä isompi potentiaalinen yleisö, sitä arvokkaammat sponsorointisopimukset). Varsinkin ensimmäisellä kaudella, kun kiinnostus olisi suurinta.
Sopii miettiä, mitä jo parin miljoonan euron liikevaihdon nousu tarkoittaisi seuroille ja kokoonpanoille. Tällä hetkellä kalleimmat tienaavat sellaiset 350,000 euroa kaudessa. Tuollainen nousu tarkoittaisi, että parhaille voitaisiin tarjota puolen miljoonan vuosipalkkaa, tai jopa enemmän. Varsinkin nykyisen dollarin kurssin aikana tuo on helkkarinmoinen rahamäärä NHL:ään nähden, puoli miljoonaa euroa kun on kun on yli 700,000 dollaria. USA:n puolella tietysti verot on paljon matalammat kuin Suomessa, mutta Kanadan puolella selvästi korkeammat. Ja kun katsoo noita NHL:n pelaajien palkkoja¹, niin siellä on paljon 500-600,000:tta dollaria tienaavia. Eli tuollainen 30%:n parannus joukkueiden pelaajabudjetteihin voisi olla varsin merkittävä.
¹
http://www.nhlpa.com/thePlayers/index.asp
Tämähän on pelkkää spekulaatiota, mutta turha kuvitella, että seurat lähtisivät tällaiseen ilman tarkkaa selvitystyötä. Sponsoreiden ja TV-yhtiöiden kiinnostus kartoitettaisiin varmasti ja markkinatutkimuksia tehtäisiin. Kyllä seuroilla olisi aika tarkka käsitys siitä, millaiseksi budjetit ensimmäisten parin, kolmen kauden aikana muodostuisivat. Sen jälkeen kriittiseksi tulisi se, saadaanko kiinnostus sarjaan pysymään.