Playoffsit 07/08

  • 78 766
  • 332

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mutta täytyy toivoa Baxulla olevan sen verran huikeat systeemit etten edes minä niitä ymmärrä, saatika sitten Sihvonen, jolla nuijitaan Blues.

Mitä, tekeekö HIFK shokeeraavan valmentajavaihdon ennen Blues-sarjaa ja PeeÄs tulee syöttämään Bluesille hatullisen pelikirjaa?

No, ihan oikeastikin Baxterilta huono esitys. Kuvitelkaa Blues eilisen kaltaisessa tilanteessa, missä HIFK rupeaa puolustamaan 1 maalin johtoaan jo ottelun puolivälissä? Pitäisi olla maalissa Nieminen ja Lundell.

Kovanen ei kyllä ollut kummoinen perjantaina, mutta eilen isolla jäällä erittäin jees. Blues sitten taklaakin ihan toiseen malliin kuin TPS, joten ennuste Kovaselle ei ole kovin kummoinen. Toivottavasti lasinkerääjä osoittaa tämän paskapuheeksi. Korhosen Lasselta taas tulikuuma esitys eilen, syötti 3. erässä TPS:lle 2-1 -tilanteen "purkaessaan" kiekkoa. Ja Turun prinsessat toki sössivät senkin.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No, ihan oikeastikin Baxterilta huono esitys. Kuvitelkaa Blues eilisen kaltaisessa tilanteessa, missä HIFK rupeaa puolustamaan 1 maalin johtoaan jo ottelun puolivälissä? Pitäisi olla maalissa Nieminen ja Lundell.

Tjaah, itse pidän eilistä kypsänä standardisuorituksena katkaistaessa sarjaa, jossa paras kolmesta menetelmällä mennään jatkoon. TPS itse pelasi erittäin passiivisesti ja eilinen taktiikka meni nappiin, sillä siten TPS ei saanut pienintäkään mahdollisuutta takaa-ajoon. Hyvä reagointi ottaen huomioon ottelun luonteen ja vastustajan pelitavan. HIFK pelasi kauniisti ajan pois tai oikeastaan antoi TPS:n pelata sen pois puolestaan.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Hyvä reagointi ottaen huomioon ottelun luonteen ja vastustajan pelitavan. HIFK pelasi kauniisti ajan pois tai oikeastaan antoi TPS:n pelata sen pois puolestaan.

Pohdin itsekin tätä vaihtoehtoa vasta tänä aamuna. Matsin aikana kolmas erä oli aika vässykkää katsottavaa. Hyvänä puolena eilisessä oli se, että joukkue lähtee oikeasti Bluesia vastaan fyysisesti hyväkuntoisena. TPS-sarjaa ei voi parhaalla tahdollakaan pitää fyysisesti rankkana. Voisihan meillä nyt olla kolme jätkää rikkinäisenäkin. Joten ehkä Isä Paul on rakennellut jonkuntyyppistä kokonaiskaarta tässä? Vanhana optimistina haluan uskoa tähän, mutta realistina pelkään HIFKin olevan pakitteleva vastaantulija Bluesille.

Tamimaisesti: tulos ratkaisee ja jälkikäteen tästä jää aikakirjoihin HIFK;n puhdas 2-0 -voitto TPS:stä. Todellinen tasonmittaus alkaa ylihuomenna.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Mielestäni Hifk pelasi sen verran mitä pitikin eikä yhtään liikaa. Mitä järkeä on laittaa kaikki peliin jossain säälipleijjareissa ja sitten ollaan muutama päivä ihan puhki? Nyt pelataan voitosta ja tyyli on sitten mitä on. Vain voitot muistetaan jatkossa!
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Valitettavasti, sano Martti Ahtisaari

Hyvänä puolena eilisessä oli se, että joukkue lähtee oikeasti Bluesia vastaan fyysisesti hyväkuntoisena. TPS-sarjaa ei voi parhaalla tahdollakaan pitää fyysisesti rankkana. Voisihan meillä nyt olla kolme jätkää rikkinäisenäkin.

Ikävä kyllä tuo '3 jätkää rikkinäisenä' ei riitä, sillä rikkinäisiä ukkoja on enemmän kuin 3. Loppukauden ovat poissa Fagu,AA,Turunen, Jouhkimainen ja Laakkonen. Kiikunkaakun osastoa löytyykin sitten useita = 1 maalivahti, 3 puolustajaa ja 4 hyökkääjää. Noin niinkun nopeasti laskettuna.Puudutuspiikkiä peliin!
Kiitos ja anteeksi.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vanhana optimistina haluan uskoa tähän, mutta realistina pelkään HIFKin olevan pakitteleva vastaantulija Bluesille.

Niin, itsekin toivon parasta ja pelkään pahinta, mutta jollain oudolla tavalla diggaan hiukan friikistä Paulista - jotain siinä on. Eniten vituttaa (ehkä liian vahva termi, koska nyt on kauden juhla-aika) HIFK:n joukkueen rakennus. JOS puolustuksessa olisi herra A (Rafalski/Zidlicky/Murphy) ja herra B (Jergus parhaimmillaan), niin tasapaino hyökkäyksen kanssa olisi kohdallaan. Täällä on paljon esitetty aiheellistakin kritiikkiä St. Paulin peliopusta kohtaan, mutta kannattaa huomioida, että puolustuksen taitotaso vaikuttaa myös toteutettavaan pelikirjaan. Valmentajan on pakko huomioida tämä. Toki Paul on vienyt tämän äärimmäisen simppeliksi, mutta loppujen lopusta tulosta on tullut katastrofaalisen alkukauden jälkeen (TPS-sarja + marraskuusta lähtien pelatut 38 runkkarimatsia eli 40 ottelua on sisällyttänyt vain 8 tappiota varsinaisella peliajalla ja 40 ottelua on iso otos)

HIFK:n puolustus on taitotasoltaan ja peliälyltään puutteellinen juuri noiden herrojen A:n ja B:n edustamien pelaajatyyppien verran, jotta tasapäisestä mestarikandidaatista voisi puhua ja toki maalivahtipelin verran (tässä elän optimistisesti vielä nykyhetkessä ja pidän Niemistä vielä voittamattomana). Simple, mahdollisimman varioiva hyökkäyspeli tarvitsee myös puolustajia. Ei riitä, että joukkueeseen ostetaan kolme ketjua erinomaisia hyökkääjiä.

Suuri optimisti kuitenkin herää minussa aina näin keväällä ja uskon ihan oikeasti HIFK:n mestaruuteen. En toki pety pahasti vaikka sitä ei tulekaan ;).
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Ikävä kyllä tuo '3 jätkää rikkinäisenä' ei riitä, sillä rikkinäisiä ukkoja on enemmän kuin 3. Loppukauden ovat poissa Fagu,AA,Turunen, Jouhkimainen ja Laakkonen.

Mikäs Jouhkimaista vaivaa? Eilen oli merkattuna kokoonpanoonkin (ei tosin pelannut).
 

scholl

Jäsen
Pöysti ja Wärn ovat pelanneet ihan hyvin, joten vaikka Jouhkimainen olisikin toipunut niin ei silti mahdu välttämättä pelaamaan. Eiköhän hänelläkin ollut se flunssa, mikä monella on ollut.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Eiköhän hänelläkin ollut se flunssa, mikä monella on ollut.

Tuota minäkin muistelin. Ihmettelin vaan, olenko missannut jonkin loukkaantumisen tmv, kun Brewer tuossa yllä puhuu, että Miikka olisi poissa loppukauden.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Blues soi espoossa

Hienoa IFK. Silloin kun on paikka antaa tunnustusta, niin annetaan. Sen verran on tullut valiteltuakin tuossa kauden aikana. Loistosuoritus ja kotietu on vaihtanut paikkakuntaa. Nyt vaan pidetään kiinni kotiedusta! Ja tietenkin vielä onnea Janille jälleen loistavasta iltapuhteesta...voittoputki senkuin kasvaa. Onneksi olkoon, äläkä anna nousta kuuppaan.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Hienoa IFK. Silloin kun on paikka antaa tunnustusta, niin annetaan. Sen verran on tullut valiteltuakin tuossa kauden aikana. Loistosuoritus ja kotietu on vaihtanut paikkakuntaa. Nyt vaan pidetään kiinni kotiedusta! Ja tietenkin vielä onnea Janille jälleen loistavasta iltapuhteesta...voittoputki senkuin kasvaa. Onneksi olkoon, äläkä anna nousta kuuppaan.

Komppaan täysin. Loistava ja ehjä suoritus. Nyt kai viimeistään aletaan "asiantuntijoidenkin" piirissä uskoa, ettei tämä nyt ihan helppo pala ole Bluesillakaan.

Niemiseltä jälleen hyvä peli, enkä laita todellakaan tuota yhtä maalia juurikaan hänen piikkiin, kyllä siinä oli myös Hankki vähän ulkona tilanteesta.

Loistava fiilis, kiitos IFK!
 

Stigu

Jäsen
Ei jumalavita, tää eka Blues-matsi oli kyllä IFK-fanin unelmien täyttymys. Fyysisyyttä, vauhtia, tsemppiä, taklauksia, ja muutama maalikin. IFK luultavasti taklasi matsissa enemmän, kuin viimeisen kolmen kauden aikana yhteensä. Tätä on odotettu! Kiitos IFK, kiitos Baxter!
 

Wesku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lennu, Isä Paul ja Pyhä Henki(+jumalan jalka) iskivät ja voitot 1-0. Pakko tunnustaa, että tuli todella melkolailla puskista tämän illan shöy. Olin ihan saletti, että vedetään villasukat jalkaan ja ollaan ihan hiljaa ja varovasti eikä ainakaan taklata ajautuen niukkaan tappioon, jota sitten olisi voinut selitellä sillä perinteisellä "tähtipelaajamme jne..." tiedätte kyllä.

Vaan mitä vielä. Sieltä "pelikirjasta", jota olin pitänyt Baxterin osalta vanhan Jallun ja 70-luvun Valittujen Palojen yhdistelmänä, löytyi kuin löytyikin se perinteinen HIFK-peli höystettynä, ei ylilyönneillä, vaan todella kurinalaisella ja päättäväisellä puolustuspelaamisella. Herran jumala.

Todella upea avaus tälle sarjalle. Lennu on huikea soturi !

Nyt äkkiä mopon etupyörä takaisin asfalttiin ja perjantaita odottelemaan.
 

Js11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotain on tehty oikein myös harjoittelussa kun nyt ei peli hyytynyt kolmanteen erään niin kuin viime vuonna HPK:ta vastaan tuntui käyvän. Jalat kävi ja virtaa riitti. Toisaalta nyt on kolme kovaa ja yksi ok ketju eli leveyttää riittää. Kolmanteen myös selvästi höllättiin karvausta.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Lennu on huikea soturi !

-Lennu on todellinen taistelija, joka vetää kaikki tilanteet loppuun, toivottavasti ei kuluta itseään loppuun, sillä keväästä tulee pitkä.
- Kille laukoi. Kille laukoi melkein joka paikasta, mistä vaan maalia kohti pystyi vetämään. Ja vaikka Killen kenttä taisi olla hivenen erikoisvartioitu, niin tilanteita riitti. Kyllä ne onnistumiset tulevat tuolla asenteella.
-Jani on kassari. Isoilla kirjaimilla, Kiitos!
- Mukavaa, kun puolustus pelasi Janin edessä isolla sydämellä ja #55:sta ei näkynyt.
 
Viimeksi muokattu:

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Laskin ennen tepsukkasarjaa näitä todennäköisyyksiä, ja olin sitä mieltä että tämä eka matsi oli aivan jumalattoman tärkeä. Jos Blues olis voittanu, ois niiden todennäköisyys voittaa koko sarja ollut mun laskelmien mukaan luokkaa 60%. Neljä voittoa tarvitaan, mutta tän yksittäisen arvo oli aivan varmasti isompi kun ne muut. Nyt meidän todennäköisyys voittaa koko sarja nousi mun silmissä jo yli viidenkymmenen prosentin. Kunhan voitetaan kaksi seuraavaa kotipeliä, voidaan huoletta hävitä siinä välissä Espoossa ja oltais silti jo 3-1 johdossa. Vaikka tässä sarjassa kotietu ei ehkä ole yhtä isossa roolissa kun muissa puolivälieräpareissa, on kotona kaikesta huolimatta paljon helpompi voittaa (pienempi kaukalo, viimenen vaihto, enemmän punaista katsomossa jne). Nämä kaksi kotipeliä kun voitetaan on meillä ottelupallo kolme kertaa putkeen. Jossain niistä kolmesta pelistä on vaan pakko tulla voitto. Nyt on myös apina pois selästä ja lisää itseluottamusta, joten voiton ottaminen perjantaina on helpompaa kun jos Blues olis voittanut ekan.
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä heitto Niemiseltä tosta maalista: "no Sakke on opettanut mua".

Missä vaiheessa tämä lausunto annettiin? Missasin täysin. Voisi katsoa nauhalta jos tietäisi kohdan josta etsiä.

Yllättävä tulos, tosin Bluesilla oli vielä vähän pelaamattomuus päällä. Varmasti perjantaina uusi ääni kellossa.
 
Viimeksi muokattu:

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Hifk on nyt pelannut 3 PO peliä joista on tullut 3 voittoa. Eipä voi juuri arvostella joukkuetta. Nyt annetaan joukkueen pelata tyylistä välittämättä tai siitä tekeekö se kakkosen sentteri joka pelissä pisteen tai maalako se ykkösen laituri illasta toiseen. Tärkeintä on tässä vaiheessa vain ja ainoastaan voitot eikä mikää muu. Tyylipisteitä ei jaeta eikä. Hyvin on mennyt tähän asti. Eilinen voitto tiesi sitä että Blues laitettiin samaan asemaan mitä me oltiin vielä eilen aamulla ja otettiin koti etu itselle. Ei huono alku.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yllättävä tulos, tosin Bluesilla oli vielä vähän pelaamattomuus päällä. Varmasti perjantaina uusi ääni kellossa.

Mulle ei mahdu kaaliin millään miksi tämä nyt oli niin yllättävää. Blues on runkosarjan kakkonen joo ja IFK seitemäs, mutta silti. Mikä tahansa tilasto, missä jätetään runkosarjan alun koomailut pois näyttää, ettei eroa näillä joukkueilla ole juurikaan. Lisäksi vielä molemmat ovat voittaneet kerran kotona ja kerran vieraissa. Bluesilta on avainpelaajat olleet loukkaantuneina, eikä ilman niiden panosta näitä otteluita yksinkertaisesti voiteta. Kyllä IFK on vahvoilla, mutta perjantai näyttää jo suuntaa sitten paremmin.
 

trumppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt alkaa jutun juoni selvitä. Isä-Paul on ilmiselvästi Pena, joka on vetänyt Baxter-naamarin päähän. Juoneen kuuluu, että HIFK:n syksyn surkeat esitykset olivat bluffia, jolla hämättiin vastustajat. Niemisen kyvyt ovat myös olleet tiedossa ja häntä säästeltiin pleijareihin yllätyskortiksi ja Jannen 'selkä kipeytyi' juuri sopivalla hetkellä. HIFK menee pleijareissa kuin Vieteri ennenvanhaan kuninkuusraveissa, ulkokautta ohi koko porukasta, turvan mitalla voittoon. Pena-Paul kyykyttää kaikkia, jopa itseään. Tähän eivät muut pysty. Amen.

Ps. Nakit (HK, ei mitään v..tun atriaa) on jo ostettu.
 

CaGe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hifk on nyt pelannut 3 PO peliä joista on tullut 3 voittoa. Eipä voi juuri arvostella joukkuetta. Nyt annetaan joukkueen pelata tyylistä välittämättä tai siitä tekeekö se kakkosen sentteri joka pelissä pisteen tai maalako se ykkösen laituri illasta toiseen. Tärkeintä on tässä vaiheessa vain ja ainoastaan voitot eikä mikää muu. Tyylipisteitä ei jaeta eikä. Hyvin on mennyt tähän asti. Eilinen voitto tiesi sitä että Blues laitettiin samaan asemaan mitä me oltiin vielä eilen aamulla ja otettiin koti etu itselle. Ei huono alku.

Komppaan täysin. Vaikka Vesce ei tekisi pisteen pistettä pudotuspeleissä on hän tehnnyt valtavan työn IFK:n eteen joka tapauksessa ja on ollut onnistunut hankinta. So not kunhan peli toimii ja sehän toimii, for now.
 

RCY#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, Dallas Stars, Habs, Liverpool, Suomi
Pieni pelko persiissä oli elettävä, kuinka loppuun asti kestetään, mutta loisto tulos Espoosta saatiin. Toivoin, että Bluesin pelaamattomuus hiukan näkyisi ja niinhän se taisi alussa ollakin ja saatiin tarvittavat maalit siihen. Ylivoimalle toivoisi terävämpää viimeistelyä, varsinkin, kun siellä on ukkoja joilla on taidot siihen. Muuten en viitsi hirveästi analysoida, kun en peliä valitettavasti nähnyt. Avausvoitto on kuitenkin helkkarin tärkeää mentaalipuolelle ja tästä on hyvä jatkaa. Matkaa on vielä paljon edessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös