Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Playoffs 2018 välierät: SaPKo – TUTO Hockey

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Musta Nuoli, 20.03.2018 klo 04.54.

 1. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Mihin ihmeen pronssipeliin? No joo, aiemmin nämä seiskapelit tässä vaiheessa on hävitty, mutta luottoa on edelleen. Pitäisikö lähteä paikan päälle oikein?
  Minulta kun tuo G7 peli on jäänyt kokematta paikan päällä.
   
 2. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Peruspessimistinä lähden siitä liikkeelle, että viimeisen vuosikymmenen epäonnistumiset todennäköisesti jatkuvat ja sauma päästä finaaleihin meni tämäniltaisessa kotihäviössä. Pessimistisen asenteen etuna on se, että sitten voi yllättyä iloisesti jos TuTo voittaakin vieraissa tiistaina - ja jos ei voita, niin sitten voi todeta, että näinhän se on yleensäkin mennyt ja että kauden voi päättää liki traditionaaliseen pronssiotteluun.

  En tietenkään pane pahakseni, jos TuTo finaaleihin yltäisi, se vain on nyt selvästi epätodennäköisempää kuin mitä se oli ennen tämän illan mahdollisuutta katkaista sarja kotona.

  Toivottavasti joukkue ja mahdolliset vierasmatkalaisfanit pääsevät ehjin nahoin Savonlinnaan asti ja takaisin, huomiseksi on luvattu kovaa lumimyrskyä ja sellainen voi vaikuttaa tiistainakin.
   
 3. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Hieno ottelu jälleen TuTon ja SaPKon välillä, vaikka se finaalipaikka jäi TuTolta lunastamatta. Tänään TuTon maalinteko oli todella vaikeaa. Parjattu Urpolahti venytti tänään 41 torjuntaa SaPKon maalissa ja oli vieraiden voiton takuumies. Pohjanoksa pelasi myös TuTo maalissa loistavasti, mutta ei vain voinut vieraiden maaleille yhtään mitään. TuTon puolustus teki muutaman ison virheen tänään enemmän ja hyökkäys ei onnistunut tarpeeksi hyvin viimeistelyssä omista paikoistaan. Siinä se ero oikeastaan pelissä oli ja siten SaPKo ansaitsi voittonsa.

  Paikkoja TuTolla riitti, mutta vain Aki Keinänen onnistui saamaan tänään kiekon hyväksytysti maaliin. Kerran Keinänen taisi kolauttaa ylärimaankin ja Kangasmäki ampui avopaikasta ohi, sekä Lahtinen sai kiekon maaliinkin maalin siirtymisen kanssa samoihin aikoihin. Loistopaikkoja oli myös SaPKolla, mutta vaikeaa oli välillä heidänkin maalintekonsa. Ratkaiseva maali tuli lopulta vasta ajassa 58:15. Lopussa TuTo yritti vielä kiriä, mutta aika loppui kesken. Erikoista päivän pelissä oli erkoistilannemaalien puuttuminen. Molemmat joukkueet pelasivat hyvää alivoimaa.

  GameSeven tuo sitten ratkaisun lopulta tähänkin tasaiseen sarjaan. SaPKo sai ratkaisevalla hetkellä kotiedun takaisin itselleen ja nyt molemmat joukkueet pelaavat selät seinää vasten. Saapa nähdä miten paljon väkeä seuraavaan peliin tulee. Tänään rikottiin 2000 katsojan raja kupittaalla ja ehkä seuraavaksi SaPKo lyö nyt uudet pohjat tämän kauden pudotuspelien yleisöennätykseen. Varmaan ämpäreitä on halli täynnä ja meininki sen mukainen. Pientä ihmettä TuTon finaalipaikka nyt vaatii, mutta pakko siihen on vielä uskoa. Toivon jos menettää, niin pelikin on menetetty.
   
 4. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Ei tällaista tosiaan saisi tässä vaiheessa tapahtua. En tiedä kuinka pitkään tällainen tilanne oli palvelussa päällä ja sen vaikutuksia on vaikea arvioida laajemmin. Karkeasti kuitenkin arvioiden esimerkiksi n.100 maksavan katsojan menetys voisi maksaa seuralle tuloja jopa 2000€, jos lipun hinnat ovat keskimäärin n.13-15€ ja oheismyynti lasketaan mukaan.
   
 5. Oadie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  #50
  Jospa nyt kerrankin TUTO selviäisi näistä peleistä voittajana. Mikään ei siihen viittaa, mutta joskushan se on jo tilastollisestkin onnistuttava näissä. Mitäs se sitten vaatii? Pohjanoksan maagista peliä, Urpolahden hieman heikompaa iltaa ja ripauksen Rouva Fortuunaa..
   
 6. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Vakavasti näytti G6 ensimmäinen erä siltä, että TUTO katkoo sarjan, mutta ei sillekään maistunut helpotkaan paikat. SaPKollekin sitten pelin jatkossa siunautui ainakin kaksi ihan miljoonan egen paikkaa mutta ei niin ei.
  Koko sarjan on isossa kuvassa näyttänyt, että TUTO on raskaalla jalalla, mutta pari viimeistä peliä SaPKo on ollut ihan yhtä väsy. Käykääpä huviksenne katsomassa tämän viimeisimmän pelin laukaisukarttaa ja sieltä kolmas erä, sekä näyttöön pelkät torjutut laukaukset. Joo, juuri siltähän se näyttikin.
  Nyt on sitten tilanne, että varmaan vedonlyönti kääntyi kertoimissa SaPKolle. En tiedä miten TUTO meinaa matkustaa mutta sanoisin pieni etu on palautumisessa SaPKolla. En tiedä yhtään mikä Matias Pullia vaivaa, mutta siinä olisi jalkoja SaPKo alakertaan jos pystyy tiistaina pelaamaan.
  Vaikka Urpolahti oli tänään ihan ok, niin yhdessä Kurosen kanssa sen TUTOn ainokaisen lahjoittivat. Kuronen oli se juurisyy, mutta sitä tuttua Urpolahden tunarointia olikin jatkot. Tietysti kun päästää vain yhden maalin ja torjuu 40 kiekkoa niin hyvä pelihän se on pitänyt olla, vaikka tänäänkin onni paikkaili. Minä en taivu millään kehumaan maalivahtia jonka torjuntatyöskentely on todella epävarmaa ja paluukiekkoja ei pysty lainkaan kontrolloimaan. Olkoot vaikka miten toiset kiekot pakkien niin hyvä maalivahti niitä ei tuossa määrin pudottele ykkössektoriin.
  Toinen puoli että ihan sama onko maalivahti hyvä vai huono jos se ottaa tuon määränä torjuntoja ja se riittää voittoon.
  Toivotaan nyt, että G7 ei laske yhtään helppoa maalia. Se nyt vaan on fakta että TUTOn kolmesta viimeisestä maalista SaPKo on lahjoittanut kaksi ja yksi golftermein puttaus onnistui jotenkin menemään veskarin paketin läpi verkkoon.
   
 7. Hanibal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Ketterä
  Murkulan kanssa samaa mieltä tuosta maalivahtipelistä, oli muuten kiva silti katsoa jännää peliä, joka on kääntyi SaPKolle - pitkä kotimatka oli paljon mukavampi. SaPKon voitto oli kyllä pitkälti Tuton viimeistelyn huonoutta ja huonoa tuuria kun maalivahdin ja puolustuspeliin hyvyyttä, mutta voitto olikin nyt vaan se pääasia. Taisi se SaPKon vähälukuinen kannatusporukka pääosin koostua pelaajien vanhemmista ja sukulaisista Helsinki-Tampere-Pori-Turku akselilta. Tiistaina taas jatkuu Talvisalossa, ei muuta kun tervetuloa sinnekin kannustamaan poikia.
   
 8. Linnankundi Jäsen

  Lainaus:
  Itä-Savossa Räsänen kertoi Pullin olevan flunssassa eikä pelaa viikonloppuna eli voi olla jo tiistaina kaukalossa.
   
 9. SideburnsPsycho Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Veikkaukseni runsasmaalisesta pelistä meni pieleen mutta eipä haittaa.
  Tiukka on sarja. Jossain moitittiin että on säyseää peliä mutta onhan tuo raskas sarja. Paljon matkustamista ja kun olosuhteet eivät ole aivan nhl-tasoa ei ihme jos pientä väsysmystä. SaPKolle on kuitenkin tullut jokunen kilometri bussissa istumista pudotuspelien aikana.
  No, tiistaina tämä sarja menee joka tapauksessa poikki. Nyt se on kotivoiton paikka.
   
 10. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Kyllähän kaikki merkit viittaa siihen, että SaPKo tästä finaaleihin menee. Olishan se melekosta, että sarjavitonen hakee kaksi vierasvoittoa sarjakakkosen kotihallista välierissä. TUTOlla nyt tupannut muutenkin olemaan vaikeuksia välieristä selviytyä finaaliin, niin itse ainakin painasen hyvillä mielin SaPKoa isolla lapulle. Toisaalta, ehkä kuitenkin toivoisin enemmän TUTOn menevän finaaliin, että sinällään taas aivan sama kumpi voittaisi. Mutta kuitenkin, toivottavasti G7 on todellakin se paras peli tähän mennessä näistä pudotuspeleistä, koska näin muuten puolueettomalle seuraajalle ollut jokseenkin antikliimaksinen sarja. Myönnettäköön, että jokaista peliä en ole katsonutkaan.
   
 11. essulu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:
  Joskus se huono tuuri sattuu TUTO:llekin, kun sitä on ollut pelkästään SaPKo:lla...
   
 12. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Vieläköhän Laamanen on ylimääräinen mies jos Pulli tulee kokoonpanoon. Se puolusti taas Turussa niin pirun hyvin, että ei olisi vara pitää penkilllä. Tuskin näin käy, koska pelasi tuolla kolmanteen erään eniten vaihtoja ja vain Marvalla oli siihen erään suurempi peliaika.
  Ihan mielenkiintoisia tilastoja tuolla näyttäisi olevan ja ei onneksi tarvitse itse päättää millä miehillä pelataan. Paven tai Väinölä olisi minun valinta penkille ja vaikka Pavenin suoritustaso on aika kuraa niin kuitenkin luottaisin tässä tapauksessa kokemukseen.

  Huomenna ei tule Talvisalossa olemaan yleisöenntyksiä koska on arkipeli ja paikkakunnalla pääsiäistä viettäneet ovat asuinpaikkakunnillaan. Veikkaan että 1054 katsojaa voisi olla ja sekin on paljon.

  Onkos kukaan katsonut ketkä huomenna viheltävät pelin? Tänä keväänä on jo kolme kertaa vihelletty oma alaspäin syöttö pitkäksi kiekoksi niin jännittää vähän vieläkö se huomennakin tapahtuu.
   
 13. LL90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:
  Joo tosiaan kerrankin nyt päin että TUTO ei saanut paikoistaan maalia. Aikasemmissa matseissa SaPKolla ollut enemmän maalipaikkoja ja hävitty tehottomuuteen.
   
 14. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Olis siellä SaPKollakin sitä samaa ongelmaa. mm. 2 vs 0 hyökkäys joista pitäisi rankaista 100/100 kiekko maaliin. Samassa erässä Keskilohko ?? pääsi lyömään paluukiekko pienestä kulmasta tyhjään maaliin mutta suti sen Pohjanoksan ja maalin välisä kulmaan. Tuollaiset paikat vaan pitää käyttää. Monto pääsi YV:llä aika makoisasta paikasta riipomaan ja Lämsä ennen ylivoimalla ottamaansa jäähyä ihan ykkössektorista maalin eestä tälläämään.
  Se Kangasmäen paikan tuhriminen oli ehkä kuitenkin pahin munaus. Tehottomuutta kummallakin, mutta TUTO tyri nuo paikkansa sellaisessa vaiheessa peliä että niillä olisi voinyt katkoa pässinrangat.
   
 15. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Pakkansa oli pelissä molemmilla, mutta SaPKo oli niissä juuri sen aavistuksen terävämpi. Hieno maali tuo ratkaiseva osumakin oli ja juuri tuollaisia osumia TuTolta puuttuu, missä ketjussa olisi sitä kemiaa joilla ketjukavereita löydetään ja syötöissä tuntuu olevan silmät selässä.

  TUTO - SAPKO ottelukooste (1.4.2018) - YouTube

  SaPKo selvisi pääsiäisen koettelemuksista ja vaaka kallistuu nyt hieman heidän suuntaansa. Mikään ei kuitenkaan ole varmaa ennen kuin viimeinen summeri soi ja kaikki aika pelissä on varmasti käytetty. Matka jatkuu nyt sarjan viimeiseen taistoon ja pian lopullisesti katsotaan kenen linnoitukset kestävät ja kenen kaatuvat. On se vaan huimaa, että lopulta koko sarja kulminoituu yhteen peliin.
   
 16. LL90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:
  Joo en siis nähnyt peliä koska ajoin autolla takaisin pk-seudulle kun ei viittinyt maanantain lumimyräkkään jättää paluuta kotiin. Kuuntelin vain lähetystä läppärillä. Lähinnä toi kommenttini oli sen perusteella mitä muut täällä sanoneet.

  Btw onko turkulaiset nähny KeuLuJypin tekemän hassutteluvideon? Käykääpä tsekkaa jos ei ole nähnyt. Sanoisin että SaPKo tai TuTo kumpi sinne finaaliin nyt meneekään voisivat tehdä jtn nasevaa KeuLuJypistäkin! Muustaakseni TuTOhan tais viime kaudella "kiekko-jokereista" jtn läppää heittää

  Videon linkin takaa:
  "Savonlinnalainen pässi, mitä sinä sitä oikein kyttäilet?" — Katso hauska video: Keuruun metsissä tarkkaillaan mahdollisia Mestis-finaalivastustajia - Itä-Savo
   
 17. Linnankundi Jäsen

  Lainaus:
  Aika hyvin on liput käynyt kaupaksi, istumapaikoille reilu 700 lippua. Pubi ja VIP varmaan täynnä eli varmaan tuo 1054 menee rikki. Itseasiassa istumapaikkoja näyttäisi jo olevan enemmän mennyt kaupaksi kuin edelliseen peliin ennakkoon ostettiin.
   
 18. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Kyllä, Pelkonen on mielestäni aika laadukas Mestistuomari. Ruuska on se jonka homma heilahtelee, mutta ei siinä määrin kun vaikkapa parilla paikallisella hemmolla. Pelkonen on mielessä tuomarina joka antaa pelata eikä pistä salomoneja jokaisesta maalineduskärhämästä, saati sitten että löytäisi yhden syyllisen.
  Ennakkoon ihan hyvä tuomaripari. Linjatuomarit sen sijaan vetelivät ihan pitkin v''¨¨ja edellisen pelin.
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2018 klo 14.07
 19. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Saapa nähdä millä tavalla lähdetään tätä ottelusarjaa katkaisemaan. Onko hidasta kyttäilyä vai heti vaan iskemään ratkaisua. Pohjanoksa saanut luottoa, kun on omalla pelillä antanut mahdollisuuksia joukkueelle. Nyt vaan pitäisi jatkaa samaan malliin ja muun joukkueen vastata siihen. Kunhan peli ei ihan alussa ratkeaisi kummallekaan, niin tulisi tälle sarjalle hyvä päätös. TUTO taisi edellisessä pelissä lopussa väsähtää ja tänään sitä ei saisi tapahtua. Vääntö, taistelua, röyhkeyttä. Sitä tarvitaan kurin ja huolellisuuden lisäksi.
   
 20. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Missä on Henry Mäntylä, kun puolustukseen hänen tilalleen on nostettu viimeksi Naantalissa pelannut Antti Helanto. Olli Kaskinen on palannut Tepsiin. Tänään parempi voittaa ja on ansainnut paikkansa finaaleissa.
   
 21. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Eikös Mäntylä talutettu pois siihen malliin, että ei varmaan palaa vähään aikaan. Jalalle jotain tapahtui. Kausi siis varmaan ohi.
   
 22. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Minä luulen että SaPKo lähtee vauhdilla alusta saakka. TUTO on ollut lähes joka pelissä jatkuvasti loppua kohti väsyneempi, mutta edellisessähän kävi niin että SaPKo aloitti kolmannen kovaa, mutta viimeiselle kympille uupui vaikka saikin sen maalin tehtyä.
  Huomasiko muuten porukka miten Räsänen alkoi siinä vaiheessa pistää askiin molempien päiden aloituksissa kahta sentteriä.
  Kutospelin voittomaalikin tuli 3. ketjun sentterin syöttämänä ja 1. ketjun sentterin laukomana.

  Katotaan, jos pelin avausmaalissa menee pitkään niin saattaa tulla pitkä ilta ratkaisua odotellessa. Jos jompikumpi aloittaa tänään kovalla iskulla niin se on vähän all in ja maalinteossa pitää onnistua. Muuten voi tulla väsy ja vastustaja iskee.
  Minä luulen että tänään nähdään yli 2 maalin ero lopputuloksessa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2018 klo 15.33
 23. Oadie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  #50
  Ei auta mikään kun väkisinkin deja-vu ilmiö tulee mieleen. Sama tunne saattaa olla aika monella TUTO:a seuraavalla tällä hetkellä. Kokoonpanoja kun tuijottaa niin SaPKo:han tämän vie, mutta onneksi urheilussa ei pelkällä listojen vilkaisulla vielä lopputuloksia ratkota. TUTO tosiaan on vaikuttanut hieman SaPKo:a väsyneemmältä ja kuinka henkinen puoli toimii kun taas kerran ei saatu hommaa ratkaistua vaikka siihen tuhannen taalan paikka oli. Pahasti pelkään että Kupittaalla pelataan jo perjantaina jälleen se "viimeinen ottelu". Toivottavasti joukkue on eri mieltä eikä nähdä mitään pahaa taipumista kentällä.
   
 24. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Ajjai, pitäisikö itsekin alkaa pelkäämään pahinta niin voi olla pettymättä tai riemastua isosti. Varmaan tuo lopputulos jotain tuntemuksia herättää, mutta edelleen on vähän sellainen niin ja näin tunne näistä pelistä ja edessä siintää ne kevään MM-kiekot.
  Lähtökohtaisesti paperillahan TUTOlla on selvästi nimekkäämpi joukkue, mutta SaPKolla aika paljon voittamaan tottunut nippu.

  Jos TUTO tänään vie niin minulla on valmis selitys. Kalle Saramäki, jonka vääntöpelaamista on tässä sarjassa ollut vähän ikävä.
   
 25. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Toivottavasti tämän illan ottelun voittaja menee ns. päätyyn asti, eli voittaa mestaruuden. Olisihan se ihan mukavaa vaihtelua useiden puolivälierä/välieräsarjatappioiden jälkeen, jos TuTokin pääsisi taistelemaan mestaruudesta ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen, mutta jos näin ei käy (ja hiukan sellainen kutina on kuudennen välieräottelun häviämisen jälkeen) niin SaPKolle vain mehukannu.

  KeuPaa voisi muuten ajatella "sympaattisena pikkuseurana", mutta se on osoittautunut niin puhtaaksi farmiksi, että sellaiselle konseptille ei ainakaan mestaruutta toivoisi. Minulla ei ole yhtään mitään keuruulaisia eikä KeuPaa sinänsä kohtaan, mutta en vain kovastikaan arvosta nyky-Mestiksen linjaa jossa farmitoiminta vain lisääntyy koko ajan.