Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Playoffs 2018 välierät: SaPKo – TUTO Hockey

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Musta Nuoli, 20.03.2018 klo 04.54.

  1. Musta Nuoli Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
    Välieräparit varmistuivat, ja SaPKo kohtaa TuTon ainakin toistaiseksi seuraavalla aikataululla:

    Pe 23.3. SaPKo - TuTo
    La 24.3. TuTo - SapKo
    Ma 26.3. SaPKo - TuTo
    Ke 28.3. TuTo - SaPKo
    tarvittaessa:
    Pe 30.3. SaPKo - TuTo
    La 31.3. TuTo - SaPKo
    Ma 2.4. SaPKo - TuTo

    Aikataulu on toistaiseksi alustava siksi, että ainakin TuTon kohdalla pelipäivät ovat menossa päällekkäin TPS:n SM-liigapudotuspelien kanssa ja TuTon tiedotteessa oli seuraavanlainen lause: "Ottelupäiviin saattaa vielä tulla muutoksia, sillä pyrimme siihen, että turkulaisesta kiekkokeväästä päästään tänä vuonna nauttimaan ilman päällekkäisyyksiä."

    Aiempinakin vuosina on ollut vastaava tilanne, silloin muutoksia ei ole tehty vaan pelejä on pelattu järjettömästi yhtäaikaa mikä on syönyt katsojia kummaltakin. Toivottavasti nyt olisi jotain muutosta mahdollista järjestää.

    Omasta mielestäni peräkkäisten päivien ottelut ovat järjettömiä muutenkin: miksi Mestiksen kevään kohokohta on pakko tahkota mahdollisimman nopeasti kasaan? Etäisyydet ovat pitkiä ja joukkueet kuitenkin ns. amatöörijoukkueita. Ei ole oikein järkeä pelata eri kaupungeissa peräkkäisinä päivinä, varsinkin kun jatkoerien mahdollisuus on aina todellinen. Pari jatkoerää ja sitten joukkueet vain bussiin -systeemi syö pelin tasoa kummaltakin pahasti. Kaipaisin jenkkimallista systeemiä, jossa edes alussa pelattaisiin kaksi kotipeliä Savonlinnassa ja sitten kaksi kotipeliä Turussa.

    SaPKo sijoittui runkosarjassa kakkoseksi ja on näin ollen selkeä ennakkosuosikki, mutta TuTonkin vire on ollut noususuuntainen. Voittopaineet ovat tietysti hallitsevalla mestarilla.
     
  2. Linnankundi Jäsen

    Peräkkäiset pelipäivät ovat kyllä ikäviä, mutta tällaiset jutut pitää korjata ennen kuin sarja alkaa jo syksyllä eikä sitten kun nähdään kuka siitä kärsii. SaPKolle on tällä kertaa otteluohjelma suotuisa ja koska tässä voittoa haetaan, en lähtisi suostumaan ottelusiirtoihin. Vuosien varrella SaPKollakin on näitä paskanakkeja ollut ja vielä siten, että paremmin runkosarjassa sijoittuneena joutunut samanlaisiin tilanteisiin kuin nyt TUTO. Mutta liiton pitäisi olla hereillä, kun noita pelipäiviä valitsee. Sen verran olisin valmis antamaan TUTOlle periksi, että pelisarja menisi la-su-ti-to-la-su-ti. Tällöin tuo päällekkäisyys TPS:n kanssa poistuisi.
     
  3. Eesau_65 Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    TuTo
    Peräkkäiset pelipäivät on sellaisia, jotka varmasti sovittu ja niistä ei varmaan ole kyse. Tämä mihin nyt varmaan halutaan muutosta on samanaikaiset pelit naapurin kanssa. Siis kotipelit.
    Tässä otteluparissa SaPKo on ehkä ennakkoon suosikki. Maaleja on kyetty iskemään aika runsaasti. Toisaalta omaankin päähän on aika lailla osumia tullut.
    Runkosarjassa aika tasaisia pelejä, mutta voittoja ei TUTO näistä saanut. TUTO:lla maalivaahtiosasto on parempi. Puolustus ehkä tasaisempi. Molemmilla siinä ehkä hieman heikkouksia, mutta ainakin TUTO paransi sitä pudotuspeleissä. Hyökkäys tasainen ja molemmilta löytyy ratkaisijoita. TUTO:n tehot jakaantunut tasaisesti, kun taas SaPKo:lla muutama isompaa määriä tehnyt.
    Tähän asti TUTO on päässyt lähiaikoina monesti ja joutunut pettymään. Jospa nyt löytyisi se jokin, joka vie eteenpäin ja miksi ei loppuun asti.
     
  4. LL90 Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    SaPKo
    nonni turkkuseen kävisi tie lauantaina. Millos liput tulee myyntiin?

    TuTo on sen verran erityylinen joukkue kuin IPK että uskoisin, että maaliverkot ei heilu samaa tahtia kuin IPKta vastaan. SaPKon on vaan pakko pelata eri tavalla ja hieman enemmän puolustuspainottaisesti kuin IPKta vastaan. Toki maalivahtipeli oli todella heikkoa IPk sarjassa. Jos maalivahtipeli saataisiin samalle tasolle kuin runkosarjan lopussa, niin sillä saataisiin tasaisia pelejä aikaan. Vaikka toki runkosarjan peleillä' ei ole merkitystä, niin kyllähän se nähtiin kuitenkin että tasaisia pelejä olivat ja ei niitä maaleja kovinkaan paljoa tullut runkosarjapeleissä.

    Odotan tiukkaa ja todella tulista vääntöä. Tuto on ollut aika "kiukkuinen" runkosarjamatseissa ainakin ja sortunut ajoittain täydelliseen "päänhajoamiseen". TuTon onni sen osalta että Lusse ei tähän sarjaan pääse sotkemaan peliä jäähyjen muodossa.
     
  5. Hokipedia Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Underdog
    Heti kättelystä @Moderaattorit voi varmaan korjata otsikosta TuTon TUTOksi, jotta menee oikein?
     
  6. Hokipedia Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Underdog
    Lainaus:
    Tänään tulee liput myyntiin, heti kun oikeat ottelupäivät ja -ajat selviävät :)
     
  7. Flyingbird Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    TUTO Hockey, Mestis, SJS
    Tuton facebook sivuilta löytyy uudet otteluajat ja päivät. Kännykällä en nyt onnistu linkkiä antamaam.
     
  8. VapaahetoisGM Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    V-Suomi, En Gång IFK, Alltid IFK, KAPA
    Uudet ottelupäivät ja ajat löytyy täältä: https://www.facebook.com/TUTOHockey/posts/1636200003135647

    Pe 23.3. Klo 18:30 (Savonlinna)
    La 24.3. Klo 19:00 (Turku)
    Ti 27.3. Klo 18:30 (Savonlinna)
    To 29.3. Klo 18:30 (Turku)
    La 31.3. Klo 17:00 (Savonlinna)
    Su 1.4. Klo 17:00 (Turku)
    Ti 3.4. Klo 18:30 (Savonlinna)

    Merkittävimmät muutokset boldattu.
     
  9. NatKingCole Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Avoin kilpailu
    Ja mestiksen sivuillakin ovat jo:

    pe 23.3. klo 18.30 SaPKo – TUTO Hockey

    la 24.3. klo 19.00 TUTO Hockey – SaPKo

    ti 27.3. klo 18.30 SaPKo – TUTO Hockey

    to 29.3. klo 18.30 TUTO Hockey – SaPKo

    tarvittaessa:
    la 31.3. klo 17.00 SaPKo – TUTO Hockey

    su 1.4. klo 17.00 TUTO Hockey – SaPKo

    ti 3.4. klo 18.30 SaPKo – TUTO Hockey
     
  10. Linnankundi Jäsen

    Nyt on oikeamielinen ratkaisu niin TUTOn kuin SaPKon kannalta. Pelipäivät pe-la-ti-to-la-su-ti. TUTO ei menetä katsojia TPS päällekkäisyyden vuoksi ja SaPKo saa pitää suotuisan otteluohjelman. TUTOn lauantain peli alkaa klo19, en tiedä sitten minkä verran auttaa katsojamäärissä.
     
  11. LL90 Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    SaPKo
    Lainaus:

    Ihmettelen tuota lauantain alkamisaikaa kello 19.. eihän TPS pelissä olevat katsojat mitenkään kerkeä seiskaksi kupittaalle, kun yleensä pelit kuitenkin kestää yli 2h ja sitten kun ottaa huomioon vielä sen että matkaa TPS hallilta kupittaalle taitaa olla aika paljon? Lisäksi jännä että SaPKo ton hyväksyi, sillä luulis että SaPKon kannalta hyödyllisempää olisi ollut se, että TUTOlle jää vähemmän palautusaikaa perjantai pelin jälkeen..Nooi muut muutokset nyt ovat ihan hyviä ja perusteltuja.
     
  12. Linnankundi Jäsen

    Taitaa lieventää hiukan tuota bussimatkustelun rasituksia tuo kahden tunnin siirto, saa nukkua hieman pidemmät unet.
     
  13. mrkrw Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    TUTO, Habs
    Lainaus:
    Mikäli Tepsin peli ei mene jatkoille, niin loppu varmaan juuri seiskan maissa. Sitten Turkuhallin ruuhkat ja 10km matka Kupittaalle niin aika turhahan tuo on. Toki jos SaiPa nakuttaa ekaan erään 0-5 niin gloryhunterit kerkeää vaihtamaan vielä hallia.
     
  14. Flyingbird Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    TUTO Hockey, Mestis, SJS
    Lainaus:
    Yhtä paljon matkaa ja palautusaikaa Turkuun. En nyt ymmärrä.
     
  15. LL90 Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    SaPKo
    Lainaus:
    Siis jos peli olisi alkanut klo 17. Toki molemmille jäisi vähemmän palautusaikaa, MUTTA TUTOlle se vaikutus on merkitsevämpi, koska pääsevät nukkumaan myöhempää kuin SaPKo --> Nyt saavat 2h käytännössä lisää unta ja palautusaika lisääntyy. SaPKolle taas ei niin iso merkitys kun loppuverryttelyjen jälkeen pääsevät heti nukkumaan ja palautuminen alkaa heti, joten toi 2h lisää ei niin merkittävä SaPKolle kuin TUTOlle.
     
  16. Flyingbird Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    TUTO Hockey, Mestis, SJS
    Lainaus:
    Kyllähän Tuto varmasti jäisi Savonlinnaan nukkumaan, jos sillä vaikutusta. En usko, että vaikutusta on.
     
  17. Murkula Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Jääkiekko!
    Noniin, odotettavissa varsin kova sarja. SaPKo vei TUTOlta runkosarjassa kaikki voitot päästäen neljään otteluun vain 4 maalia. Tosin tekikin vain 10.

    SaPKon maalivahtipeli ei ollut hyvää IPK:ta vastaan mutta eilen G6 Toivonen oli yhtä lipsahdusta vaille todella hyvä, ja rauhallisen varma. En ihmettelisi vaikka kesken sarjan SaPKon maalilla seisoisi Niilo Halonen. Ihmettelen jos ilman täydellistä floppia Urpolahti pitää vielä laittaa tolppien väliin. Urpolahdellakin on saumat hyvään peliin, mutta aika paljon on epävarmuustekijöitä.

    SaPKon isoimmat ongelmat ovat ohuessa rosterissa ja aikalailla varmasti Kalle Saramäen kausi on paketissa jos eilen kopista tulleet tiedot pitivät paikkansa.
    Pulli on ollut Fofanovin taklauksen jäljiltä pois rosterista, mutta siitä on aikaa jo reilun viikon verran niin saattaa vaikka jo perjantaina pelata. Kuronen puuttui eilisen rosterista ja syystä ei ole minulla tietoa. Veikkaan tuota Savonlinnan seudulla miestä niittävää flunssaa.

    Mikäs on TUTOn terveystilanne?

    Penkin takana SaPKolla on iso etu. SaPKo on huomattavan paljon laadukkaammin valmennettu kuin TUTO, mutta TUTOlla on paperilla kovempi joukkue.
    Maalivahtipeli TUTO:lla on parempaa, mutta viisikkopuolustus ollut ainakin ruonkosarjassa aika-ajoin pahasti hukassa.

    SaPKolla on neljä vahvaa kenttää joilla kaikilla on hyvä potentiaali maalin tekemiseen. Näin on TUTOllakin.

    Minulla on vähän paha kutka tästä sarjasta. Tuo Saramäen puuttuminen kokoonpanosta on SaPKolle todella paha kolaus koska se rikkoo hyvin toimineen ketjun.
    Se on myös niin, että pakistossa pitää olla parhaat kuusi puolustajaa käytettävissä tai käy kylmät.
     
    Viimeksi muokattu: 20.03.2018 klo 13.25
  18. Flyingbird Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    TUTO Hockey, Mestis, SJS
    Tuto pelasi puolivälierät parasta kiekkoa oikeastaan koko Elomon valmennusjakson aikana. Varsinkin viisikkopelaaminen nosti huimasti tasoa. K-Vantaa taisi viiteen peliin saada ainoastaan kaksi maalia 5v5-pelissä. Viisikon tasapaino pysyi Tutolla hyvin kasassa ja ylivoima hyökkäyksiä omiin ei tullut juuri ollenkaan. K-Vantaa joutui vetämään kaukaa sektorista, josta Tuton puolustus hienosti hoiti irtokiekot pois. Maalivahtipeli oli myös odottamattoman hyvää ja vahvaa molemmilta maalivahdeilta. Koko joukkueen voisi sanoa nostaneen tasoa runkosarjasta. Joukkue oli myös kurinalainen. vaikka koittivat Mäkisten veljesten johdolla Tuton ihon alle päästä, jopa Keinänen oli aivan villipytty ja perääntyi aloituksissakin tökkimistilanteista vain pois. Joukkue osoitti sellaista henkistä vahvuutta, mikä on viime vuosina puuttunut näissä peleissä. Pelikunnossa olevia miehiäkin on varmaan enemmän kuin koko kauden aikana.

    Nyt on kuitenkin aivan eri vastustaja ja luulen SaPKon olevan taas sama vahva ärsyttävä vahvan ja tiiviin puolustuspelin osaava vastustaja. Vaaditaan taas kärsivällisyyttä ja uskoa tekemiseen. Maalille pitää uskaltaa mennä ja laittaa irtokiekot maaliin.

    Jatketaan pessimistisellä linjalla, koska tuntuu toimivan. Veikataan SaPKoa jatkoon 4-3.
     
  19. Eesau_65 Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    TuTo
    TUTO:n loukkaantuneiden lista lyheni, mutta siellä tietääkseni on Jokila ja Suominen, jotka loppukauden poissa. Hyvärisen tilanne auki eli voi ehkä vielä palata kokoonpanoon, mutta ehkä vasta ihan lopussa. Hyvin epävarmaa siis.
    Viimeisessä pelissä taisi Virkki myös tippua, mutta tarkempaa tietoa ei ole siitä mikä oli syy. Pelasi vain ekan erän.
     
  20. mrkrw Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    TUTO, Habs
    Itselläni on todella levollinen mieli, vaikka tunteella elänkin näissä peleissä mukana. Edellisen kerran näin hyvä fiilis oli MM-kisoissa 2011. Ja tämä olo on ollut koko kauden, vaikka joidenkin mielestä olisi pitänyt antaa kenkää kaikille.
     
  21. Murkula Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    Jääkiekko!
    Lainaus:
    Tässä on ne pari oleellista ja vaikuttavaa pointtia TUTOn viisikkopelaamiseen. Kiekko-Vantaa oli jo runkosarjan 2018 puolella melko heikko kärsien kaksikin 4 ottelun tappioputkea. Se viittaasi siihen että kausi tulee olemaan lyhyt. SaPKo taas selvitti tiensä ennen playoffeja vähintään jatkoajalle 16 ottelua peräkkäin, eikä hävinnyt niistä kuin 4 peliä.
    Eli tässä vaiheessa sanoisin, että tulee ihan toisen tason mittari vastaan välieräsarjassa.
    Eipä silti, pidän TUTOa vähän ennakkoon tässä vahvempana, koska näin SaPKon IPK sarjassa. Ajoittain se hyvä keskialueen puolustaminen loisti poissaolollaan ja silloin IPK miehet seilailivat varsin vapaasti maalipaikkoihin.
     
    Viimeksi muokattu: 20.03.2018 klo 17.29
  22. Numero 1080p Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    TUTO H
    Lainaus:
    Heh joo, välillä lynkkausmieliala on ollut sen sorttinen, että monoa olisi pitänyt antaa kaikille lipun- ja kahvinmyyjiä myöden.

    Onhan se usko hiukan ajoittain horjunut, mutta en mä ole ollut halukas antamaan kenkää kenellekään. Äijiä on ollut koko ajan telakalla enemmän kuin lääkäri määrää, tai oikeastaan juuri sen verran, mutta silti ollaan nähty mihin joukkue parhaimmillaan kykenee. Eikä noilla runkosarjan peleillä kuitenkaan ole juurikaan merkitystä, ainostaan sillä on, että saako itse kukin sitä parastaan irti näissä ratkaisupeleissä.
     
  23. Eesau_65 Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    TuTo
    SaPKo oli kieltämättä runkosarjan lopussa vahva. Lisäksi se yksi peli IPK:ta vastaan (5-1) tilanteesta nousu osoitti että pelata osataan. TUTO pelasi kuitenkin nyt aika hillitysti ja jokainen tuntui tietävän ja haluavan voittoa. Minusta siis aika tasaväkisiltä joukkueet tuntuvat nyt olevan. Veikkaan kuitenkin, että eka peli kertoo aika paljon. Pelejä pelataan kuitenkin niin tiheään tahtiin, että paljon ei muutettavissa enää ole. Kyllä nyt jo odotus tuntuu pitkältä. Saisi alkaa jo huomenna.
     
  24. LL90 Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    SaPKo
    Lainaus:
    Kyllä tässä ei meinaisi jaksaa odottaa. Toivotaan lisäksi, että Jokipojat hoitaa Keu-Lu-Jypin niin finaalissa olisi takuuvarmasti kaksi perinteistä divarijengiä!
     
  25. Knap Jäsen

    Suosikkijoukkue:
    IPK, Bruins
    Sarja joten tulen seuraamaan enemmän kuin Jokipo-KeuPa sarjaa, joten heitetääs pienet ennakkoasetelmat ulkopuolisena.

    Maalivahtipeli
    TUTO - Aivan ylivoimaisesti vie tämän kohdan kahdella erinomaisella maalivahdilla. SaPKolla taas kummatkin maalivahdit olleet heikkoja, ja ehdoton akilleen kantapää, vaikkakin Toivoen viimeinen matsi herätti pientä toivoa.

    Puolustus
    SaPKo - TUTOlla on ehkä vakaampi puolustus, mutta SaPKon kaikki puolustajat ovat taitavia kiekon kanssa (pl. Laamanen) ja hyviä avaamaan peliä. Ehkä heikkous tulee itse puolustamisessa.

    Hyökkäys
    SaPKo - Jokaisessa kentässä löytyy ratkaisuhaluja, eikä ykköstykki ole saanut vielä itsestään mitään irti (Niklas Salo). Lahtela johtaa pudotuspelien pistepörssiä 4 pisteen erolla seuraavaan, mutta oli eilen todella näkymätön. En usko Lahtelan voittavan koko pistepörssiä, mutta ainakin tulikuuma juuri nyt. Toivottavasti Saramäki ei loukkaantunut eilen, yksi SaPKon parhaista playoff pelaajista.

    Erikoistilanteet
    Tasan. Pakko myöntää, että en ole nähnyt TUTOn peleistä kun pätkiä, joten en ole paras ihminen kommentoimaan näitä ylipäätään. SaPKolla rupesi sarjan edetessä pyörimään ylivoima todella nätisti, mutta alivoima ei ole niin hyvältä näyttänyt.

    Valmennus
    SaPKo. Räsänen on tämän sarjan yksi parhaista, ellei paras valmentaja. Elomo kuuluu mielestäni myös TOP-5 vähintään, Säteri tituleerasi Jasia ja Elomoa parhaiksi valmentajaksi taannoin, ihan btw.

    Kuitenkin. Lyhyen lyhyehkön ennakon päätän omaan veikkaukseen. Sinällään ihan sama kumpi tämän sarjan voittaa, TUTO ehkä ansaitsisi sen, on kuitenkin tehnyt loistavaa työtä, ja tekeekö jopa positiivista tulosta taloudellisestikkin. Respect. Toisaalta, jos SaPKo vie tämän, niin voin ainakin sanoa, että hävittiin mestarille. Sarja päättyy 4-3 SaPKolle.