Ilmoitukset

Nimimerkki MENTALSPORT on viikon sivussa viestien heikon kieliasun vuoksi.

Nimimerkki Lähemäen Dynamo on passitettu pariksi viikoksi rauhoittumaan, sillä keskustelun sijaan hän on keskittynyt jatkuviin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin ja provosointiin.

Nimimerkit heavy ja Kari Runk ovat saaneet viikon pelikiellon "Ampumavälikohtauksia maailmalla"-ketjun lainauksista, joissa vääristeltiin viestin alkuperäistä sanomaa.

Sulje ilmoitus

Playoffs 2018 välierät: SaPKo – TUTO Hockey

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Musta Nuoli, 20.03.2018 klo 04.54.

 1. essulu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:
  Samaa mieltä. TUTO vei käytännössä loistavan maalivahtipelinsä ansiosta finaalipaikan. SaPKo:lta puuttui kärisiväälisyys syötöissä ja ehkä liian heppoisi vetoja sai Pohjanoksa ottaa kiinni. Urpolahdella mene AINA se yksi hellpo ja tässä matsissa se ratkaisi lopullsiesti TUTO:n pääsyn finaaliin. Paremman maalivahdin joukkue yleensä voittaa sarjan, niin nytkin. Uskon, että ei tuolla epätasaisella veskaripelillä olisi mestaruutta kuitenkaan voitettu. Onnittelut TUTO:lle. Se ansaitsi finaalipaikan. SapKo pelaa pronssista Jokipoikien kanssa, tällä hetkellä ei se matsi voisi vähempää kiinnostaa.
   
 2. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Sama fiilis löytyy täältä kuin monelta muultakin pitkäaikaisella TuTon kannattajalla. Täysin uskomatonta ja voiko tämä sittenkään olla totta. 10 vuoden odotus on ohi. Lucenius on vapautettu vankilasta. Kirous on murrettu. Hallitseva mestari kaadettu. Finaalit odottavat. Pohjanoksalle patsas hanke vetämään kupittaalle. Kiitokset myös koko joukkueelle ja myös valmennukselle. Elomo teki kuin tekikin sen tällä joukkueella. Itseltä taas jo usko alkoi loppua, mutta joukkueelta ei. Loistavaa työtä myös kaikilta TuTon taustajoukoilta ja iso kiitos heillekin. Tällaisen odotuksen jälkeen fiilis on tässä vaiheessa jo lähes kuin olisi mestaruuden voittanut. Vielä olisi kuitenki se yksi steppi mahdollista ottaa ja tuoda jääkiekkoliiton mestaruus vihdoin kotiin.

  Sympatiaa heruu myös SaPKolle. Todella kova joukkue SaPKo on ja Räsänen on loistava valmentaja. Voisi sanoa, että kohtuuttoman kova kohtalo on tämän seitsemännen pelin häviäminen, mutta jotenkin se ratkaisu on aina pakko saada.
   
 3. essulu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:
  Näinpä. Kyllä SaPKo:n johdon ensimmäinen tehtävä on pistää se maalivahtipeli kuntoon. Se on ihan ensimmäinen A ja O. Nyt se epäonnistui siinä surkeasti.
   
 4. Näkökulma Jäsen

  Onnittelut Turkuun! Jos mestaruuden aidotte viedä, niin ei kai sitä Luceniusta kannata enää ottaa mukaan sotkemaan loistavaa joukkuetta? Voittoja rupesi tulemaan, kun yksi poistui. Nyt sitten takaisin ja sotkemaan pakka, kuten Nummelin viime kaudella. Vaikka yksilönä onkin loistava, niin tuskin olisi vailla pelipaikkaa tai TUTO:ssa, jos joukkueelleen arvokas.

  Pronssiotteluista olen sitä mieltä, ettei niitä pitäisi pelata ollenkaan.

  Hyvät kesät kaikille ja syksyllä sitten uudestaan...
   
 5. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Onnittelut Turkuun. Yhdellä maalilla ei usein voita. Vielä harvemmin voittaa maalivahdilla joka päästäisi norsupallotkin sählymaaliin.
  On nyt TUTOn suoranainen velvollisuus voittaa sarja. En usko että kukaan itseään kunnioittava sapkolainen hyppää KeuPan gangbangfagottiin.
   
 6. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Niin ja rehdit onnittelut TUTOlle unohtui. Onnea finaalipaikasta.

  Kyllä tämä TUTOn tasonnosto yllätti. Tähän asti oma mielikuva TUTOsta on ollut se kaudesta toiseen kovan materiaalin omaava, herkästi kuumeneva alisuorittaja ja ratkaisupelien häviäjä. Nyt näyttää olevan hyvä henki joukkueessa mikä ilmeni tässäkin sarjassa riittävän nöyränä pelaamisena. Aika nousujohteinen ottelusarja turkulaisilta.
   
 7. Isopappa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Kyllä vanhankin lätkääijän silmäkulma kostui kun vihdoin voitettiin ns. kuolemanpeli. Kymmen vuoden odotus ja nyt se on totta. Voitettiin Mestiksen kovin lätkäjoukkue. Mielestäni Sapko se oli, vaikka jäikin runkosarjassa toiseksi. Perinteinen lätkäjoukkue ninkuin TuTo:kin! Eiköhän Sapko hoida pronssimitalit Savonlinnaan!

  Eiköhän anneta Luselle vielä mahdollisuus. Tuskin syylistyy enää hölmöihin toilailuihin kentällä. Nyt pelataan Mestiksen mestaruudesta ja siinä ei ole sijaa hölmöilyihin.
   
 8. essulu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Lainaus:
  Kyllä minäkin olen nyt TUTO:n puolella, vaikka vitutus on vielä edelleen päällä. Tuomarit eivät tätä peliä ratkaiseet, mutta kyllä ihmetytti lopussa SaPKo:lle annettu jäähy Game 7:ssä, kun kova paine oli tasoitukseen, samanlaisia kiinnipitämisiä jäi monta viheltämättä.
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2018 klo 22.40
 9. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Vaikka olen yleensä yltiöoptimisti niin tänään olin vähän sillä mielellä, että turpaan taitaa tulla. Sitä makeampi voitto sitten oli.

  Kiitos hyvästä ottelusarjasta SaPKolle ja sen mukaville faneille. Meidän yhteinen taival jatkuu ensi syksynä ja TuTon pelit perjantaina. Tällä kertaa kevät on tutolaisen parasta aikaa.
   
 10. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Uskomattoman hienoa! Sunnuntain jälkeen usko oli kovilla, mutta niin vain tämä sitkeä joukkue punnersi finaaleihin. Mahtavaa, edellisestä kerrasta on 10 vuotta.

  Pohjanoksaa on kiittäminen finaalipaikasta, Julle oli todellinen Turun muuri tänäänkin. Ja kyllä, TUTO:lla on jokeri pakassa finaalisarjaan; Lucenius on pelikelpoinen finaalisarjan ottelusta 3 alkaen.

  Kiitos Savonlinna, oli hirmuisen tasainen sarja. Mestiskiekkoa kahden huipputasaisen joukkueen välillä, lätkädraamaa koko rahan edestä.
   
 11. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Kannattaa olla pessimisti, silloin iloiset yllätykset tuntuvat vielä suuremmilta. En olisi tätä finaalipaikkaa odottanut, mutta onneksi minä en ole jäällä pelaamassa vaan joukkue. Hieno homma!

  Vastahan siitä on tosiaan vuosikymmen kun TuTon edellisiä finaaleja olin seuraamassa sekä Kupittaalla kotipelejä katsomassa että Kultaisessa Hirvessä katsomassa ratkaisevaa vieraspeliä. Silloin oli ilo ylimmillään ja riemu suurimmillaan kun tuli mestaruuden ratkaissut voitto.

  Sääli, että Kultaista Hirveä ei enää ole vaan sen tilalla on joku geneerinen lähikauppa.
   
 12. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  En ihan täysin osta tätä. Olen aina vihannut pessimististä asennetta, jossa mietitään, että ei kumminkaan voiteta mitään ja voiton hetkellä alkaa se perinteinen onneksi olin väärässä. Itse ennemmin olen optimisti, koska silloin tappion hetkellä tuntee miten tästä lajista oikeasti välittää ja se tyhjän takin tunne on sanoin kuvaamaton. Olisin voinut olla ennen Turun kuudetta peliä pessimisti ja ajatella, ettei tästä kumminkaan jatkoon mennä, mutta olisi jäänyt paljon kokematta.
   
 13. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Nyt oli tietysti tiukka tasatilanne, joka olisi voinut kääntyä kummin päin tahansa, mutta eipä TuTon häviö välierissä olisi lopulta hetkauttanut elämää sen enempää kuin aiemmatkaan puolivälierä- ja välierähäviöt viimeisen 10 vuoden aikana. Itse asiassa olisi hetkauttanut vähemmän kuin ennen, koska ennen minäkin välitin sekä Mestiksestä että koko lajista huomattavasti enemmän kuin nykyisin. Nykyisin voitot otteluissa ovat luokkaa "ihan kiva", eikä mitään tyhjän takin tunnetta tule enää koko jääkiekosta missään ottelussa. Sellaiseksi on varsinkin suomalainen sarjakiekkoilu suljetun SM-kultapossukerhon ja Mestiksen farmiksi muuttumisen myötä mennyt, kiinnostus on vähentynyt vuosi vuodelta.

  Viimeinen kokemani "takki tyhjä"-efekti taisi olla Vancouverin olympialaisten välierässä 2010, jossa Suomi sai rajusti ja erittäin nopeasti turpiinsa Yhdysvalloilta. Tämäkin johtui enemmänkin totaalisesta ja nopeasta täystuhosta jota USA esitti kuin itse lopputuloksesta. Piru vie juuri oli kotisohvan kisastudio pistetty pystyyn ystävän kanssa ja valmistauduttu otteluun monta tuntia, sitten matsi on täystyrmäyksellä ohi muutamassa minuutissa. Sitä ennen varsinainen traumatisoiva shokkihäviö olikin Torinon olympiafinaalissa 2006, se on jäänyt liki ikuisesti mieleen.

  Mestiksestä on intohimo kuihtunut hiljalleen pois: joka kerta kun joku seura on Mestiksestä nostettu kabinetin kautta SM-liigaan ja joka kerta kun uusi farmijoukkue on syntynyt niin sitä mukaa on yksi henkisen sitoutumisen säie katkennut pysyvästi.

  Toivon nyt toki ehdottomasti, että TuTo mestaruuden voittaisi, se olisi tärkeää seuralle itselleen ja myös näpäytys nyky-Mestikselle siinä suhteessa, että mitkään farmiseurat eivät pyttyä nostelisi, mutta jos käy toisin niin ei se maailmaa kaada. Hopea ei ole häpeä ja MM-kisatkin ovat kohta ovella (tosin eipä niissäkään ole niin väliä miten tällä kertaa käy).
   
 14. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Hiljaiseksi vetää. Kaiken sen pessimistisyyden, epätoivon, tappioiden jälkeisten unettomien öiden, Luceniuksen ja Keinäsen pelikieltojen, sen koko kauden ajan kestäneen vitutuksen jälkeen. Tämä JOUKKUE pelaa finaalissa!

  Aivan uskomattoman tasainen sarja. Jokaisessa pelissä riitti jännitettävää 60min tai vähän pidempäänkin. Näissä taisteluissa oppi vastustajaltakin löytämään omat suosikkinsa ja inhokkinsa. Isoin joukkueet erottava asia löytyi maalinsuulta ja siihen homma ratkesi. Näiden joukkueiden olisi kuulunut kohdata finaalissa ainakin, jos mietitään millaisella sydämellä pelaajat pelaa joukkueelleen.
   
 15. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Onnittelut täältäki Turkuun! Toittovasti TUTO n jalka riittää Keuruun kaatamiseen, tuo kolmas erä oli vähä tukkosen näköstä. Tsempit finaaliin.
   
 16. LL90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Onnea tosiaan TuTolle!! Paremman maalivahdin jengi meni finaaliin ja niinkui joku jo sanoikin nii tössä sarjassa se maalivahdin vakkutus oki vaan todella suuri. Maalivahdit toistepäi niin ei olis game7 tarvittu. Urpolahtikin pelasi periaatteessa hyviä pelejä jos kokopeliä katsoo mutta jokaisessa pelissä meni vähintäön 1 helppo, joita Pohjanoksalla ei mennyt yhtään.

  Toivottavasti kairaatte KeuLuJypin oikeen kunnolla jäänrakoon! Kukaan muu kuin keuruulaiset tuskin haluaa että farmi tämän homma vie..
   
 17. Hanibal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Ketterä
  Onnea TuTolle finaaleihin. Harmi, ettei valmennuksella ollut ”munaa” laittaa Toivosta maalin edes G7aan. Kaiken kaikkiaan sarja kaatui SaPKon osalta maalivahti peliin ja puolustuspeliin. Tietysti maalejakin pitää pystyä tekemään enemmän kuin vastustaja, mutta aina ne helpot maalit syövät kenttäpelaajien mieltä. Lisäksi täytyy sanoa, että pois lähtevät pelaajat eivät olleet enää täysin mukana loppupeleissä - oli varmaan omat tavoitteet jo saavutettu. Ensi kausi ja uudet kuviot.
   
 18. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
  Niin tosiaan, ainakin sen verran vielä tästä sarjasta, että oli kyllä mukava seurata sitä tällä foorumillakin, sillä keskustelut sujuivat mukavasti asiallisten savonlinnalaisten kanssa. Eli kiitos teillekin.

  Me TUTOn kannattajat jos ketkä tiedetään miten kitkerältä jatkosta putoaminen tuntuu. Mitä tulee pronssipeliin, niin sinne vaan hallille. Tavallaan se on määrätyllä tavalla haikeaa katsottavaa, mutta kun sitä paikan päälle menee katsomaan, niin ihan mukavaa katsottavaa se aina on. Ja ihan kiva voittaa, kaikesta huolimatta.
   
 19. Makopide Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, (sympat Anaheim Ducks) Karsinnat takasin
  Lainaus:
  Kiitos samoin sinne Turun suuntaan. Hienot joukkueet ja hienot fanit.

  Ja pronssipelistä niin kyllähän se kausi mukavampi olisi voittoon päättää. Kuten aiemmin mainitsin niin ehkä se sitten kesälomilla se pronssimitalikin tuntuu ihan hyvältä. Ja jääpähän parannettavaa ensi kauteen ainakin yksi kappale tollasia Pohjanoksan tasosia veskareita jostain päin vois onkia pässeihin ;)
   
 20. SideburnsPsycho Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Ensiksi onnea TUTO:lle finaaliin. Kaksi vierasvoittoa SaPKosta joten paikkansa ovat ansainneet, parempi meni jatkoon ei kahta sanaa.

  Itse näin neljä-viisi SaPKon peliä kauden aikana ja niissä missä Urpolahti oli maalissa jokaisessa lipsahti yksi helppo. Mukaan mahtui tietysti tärkeitä torjuntojakin. Mutta tukea olisi tarvinnut koko kauden aikana lisää. Olisiko kuitenkin ollut paikallaan peluuttaa jossain välierässä Toivosta ja antaa Urpolahdelle lepoa. Mene ja tiedä.
  Mutta ei homma pelkästään maalivahtiin kaatunut. Neljä viimeistä peliä olivat vähämaalisia, SaPKo teki niissä 5 maalia. Harvoin noilla lukemilla voitetaan. Tehot puuttuivat ja ylivoima välierissä huonoa.

  Silti hyvä kausi. Muutama vuosi sitten en olisi uskonut ikinä että SaPKo menee neljän joukkoon. Nyt takana mestaruus ja välieräpaikka. Hyvin tapeltu pieneltä itsenäiseltä seuralta. Ja toivotaan että perjantaina se pronssi vielä tulee.

  Sympatiat finaalissa 100-0 TUTOlle, on kuitenkin perinteikäs seura.
   
 21. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
  Lainaus:
  No, tuosta voi olla montaa mieltä. Tosin niinhän sitä aina sanotaan, että parempi voittaa aina, kun on kyseessä maalintekopeli. Tämä on hiukan sellainen ikuisuuskysymys, mutta sanotaan nyt vaikka niin, että kyllähän TUTO melko puhtaasti Pohjanoksan ansiosta voitti. SapKo oli suurimman osan ajasta niskan päällä, mutta Pohjanoksa oli liian suuri vuori kiivettävästi, ja vastaavasti Urpolahti päästeli helppoja.

  Jos nyt vaikka eilistä ajattelee, niin menihän TUTOn maaleista kaksi ihan täysin Urpolahden piikkiin, Pohjanoksa taas torjui kaiken mahdollisen ja mahdottomankin.
   
 22. Näkökulma Jäsen

  Vielä kerran onnittelut Turkuun ja haluan myös kiittää kaikkia SaPKo:n ja TUTO:n kannattajia loistavasta palstakeskustelusta. Joukkueet tarjosivat meille todella upean ottelusarjan ja vaikka Mestiksen tilanne on mikä on, niin nämä joukkueet pelasivat hyvän sarjan ja viihdyttäviä otteluita. Kyllähän nuo ylläolevat kommentit sarjasta, siitä miten intohimo on kadonnut, Mestiksen ajaminen täysin farmisarjaksi, yms:ta, niin pitävät paikkaansa. Kyllähän aikanaan -95 SaPKo:n pelatessa Ilvestä vastaan Liigakarsintaa tilanne oli hiukan toinen.

  Olin silloin B-juniori-ikäinen ja muistan kyllä tunnelman olleen hiukan toinen kuin nykypäivänä. II-Divisioona -aikoihin täällä pelasi LaiPa-niminen joukkue ja paikallispelit olivat silloin tunnetta täynnä. Olin tosin vielä aika nuori, mutta yli 3000 katsojaa veti niin LaiPa-peleistä ainakin joku ja samoin Ilves aikanaan. Silloin hallin kapasiteetti oli hiukan nykyistä isompi ja aika täyteen oli Talvisalo ahdettu. Lienee "kakkosdivarin" ennätys ne yleisömäärät. Samoin Ketterän kanssa oli huikeita pelejä, I-Divisioonaan nousu aikanaan Tirkkosen Ason jatkoaikamaalilla...Olihan koko jääkiekko ihan erilaista.

  Pahoitteluni myös jos joku otti tuon Luceniuksen ja Nummelinin kommenttini "pahasti"...Pahoittelen, koska sen ei ollut tarkoitus millään lailla olla muuta, kuin oma mielipiteeni.

  En tiedä, miten "Lusse" on treenannut tämän välin, en tiedä, olisiko hyvä ottaa tuoretta jalkaa, varmaan. Onhan Lucenius kiistatta sarjan paras hyökkääjä, kun jättää nuo hölmöilyt pois. Tuntui vaan siltä, että ainakin runkosarjan otteluissa vei paljon peliaikaa, se on aina joltain pois ja nyt pitkä pelaamattomuus, jne...

  En myöskään tiedä, kuinka tiivisti hän on ollut joukkueen mukana ja kaksi ottelua finaaleista pelattu, niin kolmanteen taitaisi vapautua pelikiellostaan. Vaikea asia varmasti Elomollekin ja eipä sitä voi kukaan tietää, miten vaikuttaisi joukkueeseen.

  TUTO rupesi voittamaan ilman häntä ja joukkue oli erittäin kurinalainen. Siinä SaPKo:a parempi ja vähemmän typeriä jäähyjä.

  Nummelinin tulo viime kaudella, niin joukkue rupesi häviämään pelejä, SaPKo:n runkosarjan voitto varmistui sen vuoksi hyvissä ajoin ja täysin näihin perustan mielipiteeni. En todellakaan loukatakseni "TUTOlaisia"...Joten...Onnea finaaleihin ja voittakaa nyt se pytty!