Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Playoffs 2017 välierät: Tappara – HIFK

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Virveliä kainaloon, 01.04.2017 klo 21.53.

 1. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Lainaus:
  Ei savua ilman tulta...Makkosen Kari vaan pyysi röökiinsä tulta, johon Jukka, ei mulla oo, mut käy kysyyn tuolta tuomareiden kopilta. Media poimi vaan rivien välistä... ;)
   
 2. Luke72 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuomaristo, Kaavin Kaiku
  Kateus lyttää pelin, valmentajat ja joukkueen. Ihan huikeeta! Kaikki on huonosti kun Tappara voittaa, ei voi muuta kuin nauraa. Tämähän on ollut ihan hyvää hokia koko sarja, toista se oli Ilves pelit, ihan staattista tähän verrattuna. Jännittäviä kyllä ne ottelutkin oli.
  Maalin pelejä kohta kuukausi pelattu ja moni vinkuu vaan. Väärin voitettu on ehkä kaikista parhaiten voitettu.
   
 3. Stevie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Taitaa muutamia HIFK-faneja ketuttaa Tapola, Kääriäinen, oranssihatut nyt vähän liikaa jo heh.
   
 4. Visiiri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Maajoukkue, Kuopion KalPa
  Nyt on IFK:n aika risteyttää yön aikana apina ja raivo ja viedä sarjaa pitemmälle huomenna jotta minäkin pääsen keväällä juopottelemaan nordikselle!
  Ei siis yhtään oma lehmä kallavedessä : D
   
 5. Kimmo_Ahteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Mutta jos katsot siitä valosta että Tappara on paukuttanut 55 yv maalia kauden aikana melkein 30% teholla niin kyllä Tapolana haluaisin käyttää jokaisen mahdollisuuden hyväkseen ja tosissaan hakea yv häkkiä. Tapparan ykköskorin jätkät eivät ole olleet ihan hirveässä iskussa vaan eilenkin esim. Haapala oli todella näkymätön. Onnistumiset yv:ssä nostaisi itseluottamusta ja varmaan ruokkisi onnistumisia jatkossa. En tässä näkövinkkelissä ymmärrä Tapolaa (miksi pelata passiivista ylivoimaa yrittämättä maalia) mutta näen kuitenkin että hänellä on kirkas visio siitä miten tämä sarja klaarataan. Tapparan alku oli eilen todella puolustusvoittoinen joten yhtäkkiä pelin kääntäminen hyökkäysmoodiin ei vaan onnistu? Vai oliko niin ettei uskallettu kuljettaa kiekkoa keskialueella jos pelkona on tulla ajelluksi? Jasun kolaamisen jälkeen Tappara on vähän hillinnyt vastaavia kiekon ylöstuonteja ja se osaltaan vaikuttanut Tapparan peliin?

  Saako sanoa jotain positiivista IFK:stakin? Aloitukset on napsittu ihan hyvällä prosentilla. Alivoima näyttää toimivan. Ylivoima on noussut ihan uudelle tasolle sitten edellisen sarjan. Keskialueen sumppu Tapparaa vastaan näyttää parin matsin otannalla toimivan (ei ole vitsi!). 5vs5 pelissä vastustajalla ei parissa viime pelissä kovin montaa maalipaikkaa ollut.

  Kolmannessa erässä IFK:sta tuli Tappara ja molemmat yrittivät viivelähdöillä päästä eteenpäin. Oli aika huvittavan näköistä kun IFK yrittää olla Tappara. Heitän villin arvauksen ja väitän että ensi matsi jatkuu siitä mihin kolmas erä jäi. Molemmat yrittävät tulla viivelähdöillä keskialueen yli mutta pelaavat niin että saavat heitettyä kiekon päätyyn ja sitten siirtyvät trap-asetelmaan. Yhden maalin peli.
   
 6. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Jos peli jostain syystä on tylsää, niin se syy on ollut HIFK:n surkeus. Pikkuisen vaikea on syyttää joukkuetta, joka on tehnyt runkosarjassa eniten maaleja ja playoffeissakin painanut viiden tehdyn maalin otteluita. Sen sijaan HIFK ei saa kotonaan kiekkoa kertaakaan edes lähelle maalia - se on tylsää.

  Harmi, että tällä hetkellä näyttää siltä, ettei Tapparalle löydy kunnon vastusta enää loppukaudeksi (toivottavasti HIFK vielä heräisi). Älkää nolatko enää itseänne noilla "väärin voitettu" -mantroillanne. Ne saavat vain näyttämään teidät ja teidän seuranne pieniltä, varsinkin kun vastassa on Liigan eniten maaleja tekevä joukkue.
   
 7. Apheu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Onpas uskomatonta kirjoittelua osalla IFK -faneista. Ihan hävettää. Tapparan tämän kauden joukkue on hieno sekoitus nuoria ja kokeneita Liiga -tähtiä, joilla on nopeutta, taitoa ja pelisilmää hurjan paljon. Lisäksi nuori Hrachovina vetää unelma kevättä maalilla.

  Olen ylpeä Tapparan joukkueesta, pelaajista ja siitä, kuinka siellä sitoudutaan tähän yhteiseen touhuun. Vuodesta toiseen jätkät painaa valtavaa duunia, kehittyvät kauden aikana ja hiovat yhteispeliään. Ongelmia on joka kaudella ollut kauden mittaan, mutta pudotuspeleissä kasaan saadaan tiivis joukkuepeli, josta yksilöt hienolla yksilötaidollaan pystyvät ratkaisemaan otteluita.

  Jos IFK olisi parempi joukkue, Tappara olisi häviölläkin välillä ja joutuisi avaamaan peliään ja ottamaan enemmän riskejä. Olihan viime matsi tylsähkö viihdearvoltaan, mutta aivan uskomattoman lapsellista, että siitä syytetään Tapparaa. IFK oli kotiluolassaan hävettävän heikko.
   
 8. Masculine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  No itse asiassa ei lähtenyt.

  Lainaus:
  Tuossa ei missään kohtaa puhuta nyky Tapparasta, vaan Tapparasta yleisesti. En ihan rehellisesti sanottuna saa Kantolasta millään Mäntylää tai Kankaanperää likaisempaa tai "apinampaa" pelaajaa. Mäntylä toki pelaajana tuosta porukasta paras, mutta voisin hyvin uskoa Finleyn nousevan tuonne (prime) Kankaanperän tasolle, jos pelaa Suomessa vielä jonkun aikaa ja oppiin Liigan tavat. Kanki ja Finley eivät loppu peleissä ole ihan kauhean erilaisia pelaajia.
   
 9. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Ok, En tiedä mistä syystä asia pitäisi erikseen mainita. Finleyn liike ei riitä lähellekään Kankaanperän parhaiden päivien liikettä. Lisäksi Kankaanperä noudattaa koodia ja kunniottaa tosia pelaajia. Lainaamasi pelikiellot on koko uran ajalta. Finley on yhdessä kaudessa onnistunut sikailemaan samoille sivuille itsensä. Muutama kausi lisää ja on ohi. Ihan eri kaliiperin äijät kysymyksessä.
   
 10. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Eikös tämä ole jo toteutettu?

  T:Raivo Summanen
   
 11. Punanuttu_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lainaus:
  Melkoista. 2 yhden ottelun pelikieltoa jalkapyyhkäisyistä, pari matsia tappelusta Yonkmanin kanssa ja sitten se epäurheilijamainen käytös mistä napsahti yksi peliä kakkua. On se sika. Lisää voisi tietysti tulla siitä taklauksesta Repoon, mikä olisi ainakin mun mielestä ihan oikein.

  Mäntylä sentään kutsuttiin kylään oikein sivun kokoisella mainoksella Aamulehdessä. Saataisko Finleylle samanlainen hesariin? :)
   
 12. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ehkei tässä oltu ihan samalla aaltopituudella, oma pointtini ei koskenut sitä pelaako Tappara antilätkää vai ei, vaan yritin pohtia miksi Tappara pelaa IFK:ta vastaan kuten se pelaa.

  Lainaus:
  Kyllä vain, Tappara rytmittää peliä myös muita vastustajia vastaan, mutta IFK:ta vastaan Tapola on nähnyt että pelin hidastamisen lisääminen sataa Tapparan laariin, ja se on yksi (ei pääsyy) syy miksi Tapolan Tappara on ollut niskan päällä Törmäsen IFK:ta vastaan, Stögön lätkän identiteetti kun perustuu jatkuvaan pelin virtaamiseen, ja IFK:n joukkue on monilta osin rakennettu sitä varten. Edelleen korostan, etten näe järkevänä pelkästään Törmäsen syyttämistä siinä että Tappara pelaa kuten pelaa, jos Tappara haluaa hidastaa pelin rytmiä pitämällä vaikka kiekkoa 15 sekuntia oman maalin takana, niin ainoa mitä Stögö voi virtauksen kasvattamiseksi tehdä esim. tuossa viivelähdössä, on ajaa se pelaaja sieltä maalintakaa pois kuten game1-2 nähtiin satunnaisesti, tämä nosti hetkellisissä tilanteissa pelin virtausta, mutta Tappara onnistui edelleen pitämään pelin rytmin varsin hitaana ja omaan peliin sopivana.

  Peli on suhteessa vastustajaan, mutta on typerää väittää (en tarkoita lainaamaani käyttäjää vaan muutamaa muuta tässä ketjussa kirjoittanutta) että Törmäsen IFK on se ainoa joka tekee tästä pelistä sitä mitä se on. Varmasti olisi olemassa keinoja joilla Törmänen voisi enemmän vaikuttaa mm. pelin virtaamiseen, mutta edelleen Tapolan Tappara pystyisi esim. kiekollisena määräämään sitä rytmiä ilman että siihen toinen joukkue voi määräänsä enempää vaikuttaa. Ja edelleen, keskustelu on varmaan lähtenyt liikkeelle antilätkä puheista, ja oma tarkoitukseni ei ole syyttää sen kummemmin ketään, vaan pohtia miksi IFK-sarjassa nähty jääkiekko on ollut nähdynkaltaista, ja toki sitä tuskin kukaan väittää etteikö tuo ole ollut tapahtumaköyhää playoff-kiekoksi, ja oman mausteensa on tietenkin tuonut juurikin Törmäsen IFK joka ei ole viime peleissä edes yrittänyt enää pitää sitä pelin rytmiä nopeampana, vaan lähtenyt oman identiteetin vastaisesti pelaamaan ylikorostettua kiekkokontrollia, ja passiivista träppiä, jotka ovat hidastaneet pelin rytmiä vielä entisestäänkin.

  Lainaus:
  Se on juuri näin, minua ja varmaan montaa muutakaan IFK-fania tuskin haittaisi vaikka Törmäsen IFK pelaisi maailman kuvottavinta lätkää, jos se olisi se keino jolla Tappara voitettaisiin neljä kertaa.

  Lainaus:
  Taktisessa mielessä viihdyttäviä kyllä, mutta ne pelit joita Tapparan ja Marjamäen Kärppien väliltä näin, olivat lähempänä tätä IFK-sarjassa nähtyä shakkia kuin vauhdikasta ja tapahtumarikasta jääkiekkoa, jota nähtiin mm. JYP:n ja IFK:n välieräsarjassa viime keväänä. Tämän kauden runkosarja Tappara pelasi sensijaan oikeasti taktisuuden lisäksi viihdyttävääkin jääkiekkoa, ainakin niissä peleissä joita itse näin. Tässä ketjussa mainitut Tapparan maalimäärät myös antavat suuntaa sille, ettei Tapparan peli ollut runkosarjassa mitään pelkkää maalinestopeliä. Tapola laittoi playoffeissa suitsia tiukemmalle, ja kun voittamisesta puhutaan niin aika hyvin on toiminut.
   
 13. Lainaus:
  Mikä ihmeen sädekehä Kankaanperällä on pään päällä? Kankaanperä ei sen kummemin kunnioita vastustajia, vaan lähinnä omaa joukkuetta. Pelaa jatkuvasti sääntöjen rajamailla ja melko monta kertaa yrittää aloittaa esim. nyrkkitappelun taitopelaajan kanssa. Noh, nehän ei luonnollisesti kangen kanssa lähde, joten tyytyy leipomaam hanskan kanssa tai ilman. Saaden toki pikkukakkosia niistä. Tekijämiesten kanssa ei liene Vopatin jälkeen lähtenyt? Ei minulle Kangesta mitään koodipelaajaa jää millään mieleen vaan kovaa pelaavan peruspakin, jota toisinaan pystyy aivan helposti rotaksikin sanomaan.
   
 14. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Ehkä sitten omaa myös rotta puolen. Finley on sen verran kovat näytöt lyönyt pöytään, ettei kuitenkaan samaa leveliä hänen kanssaan. Kunnossa ollessaa oli Kankaanperä myös hemputin kova pelimies. Olisi pelannut ja pärjännyt huipputasolla ilmankin kovisteluja pelkillä pelillisellä annilla. Wipii, mitä tästä nyt sitten opimme,? Jopa Tapparassa on joskus menneisyydessä pelannut joku puolirotta. En tiedä mitä se sitten todistaa. Kantola, Åsten ja Finley porsastelusakki ei edelleenkään mahtuisi nyky Tapparaan.
   
 15. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Viiksi-Mikki pitää fokuksen terävänä eikä tuhlaa vähiä rahoja tuollaiseen.
   
 16. Driver#66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Uskomatonta juttua. Kankaanperästä ei todellakaan olisi ollut koskaan mitään hyötyä millekään joukkueelle ilman tuota rotta-puolta. Kanki käyttää maalin edessä moninverroinen enemmän esim. poikittaista mailaa kun yksikään mainitsemistasi hinki-pelaajista (ah, tuntui ihanalle kirjoittaa tuo). Hieroo myös jatkuvasti hanskaa naamaan yms. Eli täysin samaa kuin esim. Åsten, mutta väitän että Åstenista on joukkueelle enemmän hyötyä monipuolisuutensa vuoksi. Kanki on muuten viiden vuoden sisällä voittanut kaksi kertaa jäähykuninkuuden ja ensimmäinen näistä Tapparassa. Senhän sinä tiesitkin ja syy on todennäköisesti tuomarien. Finley on jo tällä kaudella esittänyt enemmän hienoja ja kovia taklauksia kuin kanki koko urallaan. Usko minua, Hifk-fanit tietävät kuka on Kankaanperä. Harvalle jäi ikävä.

  Sinänsä minulle on aivan sama miten vertailet pelaajia, mutta yritä ymmärtää että ei se objektiivisuus aina pysy mukana kun kiihkoissaan vertailee fanittamaansa jengiä muihin. Hauskaa muuten että Tapparan organisaatiossa on tuo pelaajien rekrytointi ulkoistettu faneille. Mietinkin miten Tappara saadaan suistettua valtaistuimeltaan, mutta eiköhän se toteudu itsestään kun fanit pääsevät palkkaamaan jengin täyteen Saravoja, Mäntylöitä, Kankaanperiä ym.
   
 17. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  @Driver#66
  Joo, Saravokin luisteli viime pelissä kohti vastustajaa ja he törmäsivät toisiinsa. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella (tai oikeastaan n. 3 kauteen) voisi vilkkaammalla mielikuvituksella sanoa Saravon taklanneen. Ja sitten on se kaikki muu ekstra, jota Peksi tuo. Kuten alivoima, seksi, potkulauta, lämäri, kahdenmailanpelaaminen. Muistinko muuten mainita jo seksin? Kyllä joka joukkueeseen mahtuisi yksi Pekka "pekkasaravo" Saravo, mieluummin kaksi. Siinä olisi K-31 pakkipari. Äidit ja tyttäret lukkojen taa.

  Joo, ei se Kanki mikään pyhäkoulupoika ole. Tai Marjamäki. Mäntylälläkin tuli välillä niitä pissapäisiä suorituksia. Ja Tomi Pekkala, hyi. Muistatteko muuten Marko Ojasen ja niskatuen? Siinä vasta pomo-pienihuijaus.

  EDIT: Pekka Saravon myynti-ilmoituksessa olisi varmasti maininta "ryhdikäs hirsitalo". Saravo, mies kuin perinteinen, ryhdikäs hirsitalo. Ei mikään hyökkäävä elementtitalo.
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2017 klo 23.12
 18. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  Toki nekin olivat shakkia hieman samaan tapaan kuin tämä nyt käsillä oleva sarja. Viivelähdöt, välillä äärimmäisen hitaatkin olivat osa pelejä. Ei se mitään "sattuu ja tapahtuu" -jääkiekkoa missään vaiheessa oikein ollut. On niissä Tappara-Kärpät -sarjoissa ja tässä nyt käsillä olevissa sarjoissa yksi erokin olemassa, vauhti. Niissä Tappra-Kärpät -sarjoissa molemmat joukkueet osasivat pelata sitä yrittämäänsä pelitapaa. Se loi huomattavasti vauhtia noihin shakkisiirtoina toteuttettuihin keskialueen ylityksiinkin. Vahvasta "pelitapa-shakista" huolimatta niitä sarjoja ja pelejä niissä ratkottiin melko kovien yksilöiden toimesta (Laine, JMA jne Maalissa nähtiin melkoisia sankareita sielläkin Metsolan, Rynnäksen, Karhulan muodossa...) Tässä nyt käsillä olevassa sarjassa niin Tapola kuin Törmänen yrittävät pelata sitä shakkia. Vain toinen joukkue vaikuttaa osaavan tuon tyylin. Törmäsen IFK:lla ei vieläkään ole sitä pelitapaa, millä tuota Tapolan pystyttämää muuria saataisiin murrettua. Tappara ja Kärpät kykenivät toistensa träppien läpi pelaamaankin. Ainakin ajoittain.

  Lainaus:
  Tapparan hyökkäys riittäisi maalintekokilpailuunkin. Tuo tiivis viisikkopeli ja rosterin laajuus (Vertailun vuoksi, JMA:n pistellä oltaisiin Tapparan sisäisessä pistepörssissä sijalla 4 runkosarjassa) mahdollistavat sen kyllä. Ne 6-5 hassuttelut oli ihan hauskoja silloin loka-marraskuussa. En ole ihan varma kestäisikö fanin/fanien psyyke tuota enää tässä vaiheessa kautta. Varsinkin kun Tappara on totuttu pudotuspeleissä näkemään hieman toisessa moodissa. Tuota vasten palstalla (pääosin IFK-fanien toimesta) esiintyvä huoli Tapparan-pelin viihdyttävyydestä fani-näkökulmasta on absurdia. Lähinnä se kertoo siitä, ettei tuota Tapparaa tunneta laisinkaan. Ei tuo pelin jäädyttäminen ole ainoa keino, mutta siihen palataan kevät toisensa jälkeen, erityisen korostuneesti IFK:ta vastaan, koska se on osoittaunut voittavaksi kiekoksi. Viihdytetään faneja niissä loka-marraskuisissa peleissä sitten enemmän, keväällä on parempi keskittyä siihen, että yritetään voittaa.

  ***
  Sarjaa on jäljellä 1-3 peliä. Alkaa näyttää todennäköiseltä, että Törmäsellä ei ole sitä tarvittavaa pelitavallista taikatemppua hihassaan tänäkään keväänä. IFK tarvitsee kuitenkin jotain, kun enää ei ole varaa hävitä peliäkään. Pitäisikö IFK:n yrittää lyödä kaikki peliin alkuun ja toivoa avausmaalia, jonka jälkeen vetäytyminen tuohon träppiin ja toivoa puolustuksen kestävän? Olisi hieman riskialtis taktiikka, IFK:n puolustus ei varsinaisesti ole virheettömyydellään vakuuttanut (Eronen, Generous jne...) Pitäisikö IFK:n ottaa uusi yritys karvauksen suhteen ja toivoa, että joukkue osaa toteuttaa karvauksen viisikon liikaa hajoamatta? Pelin nopeutuminen olisi kiistatta etu IFK:lle, mutta jos se ryhmitys karvaajan/karvaajien taustalla rakoilee, niin Tappara tulee nopeasti maalipaikkaan, mikäli karvauksen alta kiekottelu onnistuu. Voisiko potkia JMAn hereille yksin ratkomaan pelejä? Ikäväkseni muistan JMA:n joskus Tapparaakin vastaan jotain ratkoneen. (Voi Palola minkä teit...)
   
 19. Voimalaituri Jäsen

  Lainaus:
  Onhan tuo Finleyn sijoittuminen ja pelinluku PAPPissa todella mielenkiintoista. Hän ei saa koostaan, eikä ulottuvuudestaan juuri mitään hyötyä irti, pl. taklaukset. Tappara hallitsee maalinedustaa lähes säännönmukaisesti, kun Finley on kentällä. Toki siellä on sattunut ja tapahtunut pakistossa koko leveydeltä ja iso mies on helppo huomata kentällä, varsinkin kun on rottailullaan nostanut itsensä muutenkin framille.

  Ylipäätään tämä kausi on vahvistanut käsitystä siitä, että "fyysiset peruspakit" ovat yliarvostettuja. Tapparan puolustuksen pienikokoisuus saatettiin nähdä riskinä ennen kauden alkua, mutta tässä sitä ollaan vähintään top-4:ssa ja nollattiin juuri "fyysinen" IFK maalipaikoissakin.
   
 20. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Mielestäni pitäisi. Törmänen kokeili lähteä mukaan tuohon Tapparan tempoon ja säädellä sitä osin itse, ja se pystyi sillä tekemään tuloksellisesti tasaisia pelejä, mutta ei tuolla pelillä IFK tule voittamaan Tapparaa kolmea kertaa putkeen, ei sitten millään. Tuskin tulisi voittamaan vaikka löisi ns. kaasun pohjaan tuohon vieraspeliin, mutta mielummin lähtisin sillä kokeilemaan, kuin edelleen vetämään tuota kävelyvauhtia. Törmäsen tulisi lanseerata seuraava peli pelaajille ''all in'' -pelinä juurikin alun kannalta, ideaalitilanteessa 1-2 nopeaa maalia ja sen jälkeen riskittömämpi vaihde päälle, pahimmassa tapauksessa tuo ''all in'' voisi tarkoittaa rökäletappiota, mutta olisipahan ainakin annettu pelaajille mahdollisuus jättää kaikki jäälle ja kaatua saappaat jalassa, sen sijaan että kaadutaan kävelykengät jalassa. IFK ei ole tehnyt kertaakaan avausmaalia tässä sarjassa ja se on päästänyt Tapparan sikäli helpolla, Tapparan ei ole tarvinnut alkaa avaamaan omaa peliään kuin siinä game3:ssa kun olivat tappiolla. Kyllähän Tappara olisi varmasti nopeuttanut peliään jos tulos pelin sisällä olisi siihen pakottanut.
   
 21. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Hauskaa keskustelua kyllä. Täysin ottelusarjan vierestä.

  Lainaus:
  Et voisi enemmän olla kassalla. Kankaanperä on maalinedustapuolustaja, joka poistaa olemassaolollaan vastustajalta korkeimpien prosenttien maalipaikkoja. Saattaa ottaa paljon jäähyjä runkosarjassa joo, mutta playoffseissa sallitaan erilainen linja. silloin miehen vahvuudet erityisesti nousee esiin. Lisäksi, Kankaanperä tekee vastustajan maskimiehen elämän sen verran vaikeaksi, että harva sinne enää jaksaa edes tulla painimaan. Tässäkin prosentit joukkueelleen ostaa Kankaanperä, koska maalivahdin elämä helpottuu maskimiehen pysyessä muualla. Jääkiekon taktinen perusasia ja näitä teille pitää täällä rautalangan kanssa opettaa. Nyt Helsinki, vähän yrittäkää edes, opiskelkaa jääkiekkoa.

  Åsten ei näitä Kankaanperän hommia tee, vaan on lähinnä pörräävä erergiapelaaja, jolla on joku vaikutus ja sitten tappaa AV:ta, muttei ole läheskään niin merkittävä AV-pelaaja kuin Kankaanperä parhaimmillaan oli. Koska ei sodi tätä maskimiestä vastaan. Hyökkääjä blokkaa vain viivavetoja, joilla pienempi merkitys.

  Jollain taklauksilla sun muulla ei ole merkitystä isossa kuvassa, mutta näillä maalinedustan maalipaikkojen poistamisella on iso merkitys.
   
 22. Gubar Jäsen

  Selkä seinää vasten pakotettuna, uskon HIFK:n voimaan tänään. Lukemat ei tule olemaan rumat, mutta kääntää ottelusarjan luonteen. Partanen nostetaan pelaamaan toivottavasti. @Henkka 'n mainitsemat "taklauksilla sun muulla ei ole merkitystä" -heitot tulevat vielä kummittelemaan, pahasti.
   
 23. Sassa Barkov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ymmärsin joo, mutta en vaan pysty kyllä mitenkään samaistumaan tekstiisi, vaikka olisin teidän leirissä.
  Kyllä mestaruus voitetaan useimmiten hyvällä pelikirjalla, mutta on viime vuosilta myös poikkeuksia kuten Ässät 2013. Tämä "luomukiekko" vaatii vaan ihan jäätävän flow -tilan, altavastaaja roolin ja rutkasti onnea. Ilves kävi lähellä tätä yllätystä.
   
 24. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  Lainaus:
  Lainaus:
  No ei todellakaan, jotain aivan muuta.
   
 25. Mac^ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
  Lainaus:
  Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato. :)

  Lainaus:
  Väitätkö, ettei Ässillä ollut hyvä pelikirja? Kyllä vain oli. Mukana oli hyvä pelitunne, mutta myös hyvä pelikirja. Jos toinen olisi puuttunut, Tappara olisi kyllä sarjan voittanut. Ilveksen peli vasta puhdasta pelikirjakiekkoa olikin. Kivi iski Tapparan heikkouksiin, ja niin hyvin iskikin, että Tappara meinasi kaatua.

  Karri Kivi on yksi Liigan parhaimpia pelikirjavalmentajia. Kysykää keneltä vain asiantuntijalta. Lisäksi on hänellä loistava kyky mitata materiaalista paras mahdollinen irti. Tämä on nähty moneen kertaan. Kiven joukkueet pelaavat hyvää pelikirjakiekkoa loistavalla tunteella, varsinkin tärkeimmissä peleissä.