Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Playoffs 2017 välierät: Tappara – HIFK

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Virveliä kainaloon, 01.04.2017 klo 21.53.

 1. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  En uskonut näkeväni tätä päivää. Jukka "Varo ettei talos pala" Rautakorpi, kahva- ja robottikiekon kruunaamaton kuningas nähdään sympaattisena vaihtoehtona Tapparan penkin taakse. Hieno fiilis. Sääli, että tämä unohtunee viimeistään runkosarjan ekoilla kierroksilla ensi syksynä, mutta nyt on tämäkin nähty.
  Lainaus:
  Siellä linja oli eilen tasapuolinen, mutta jäähytasapaino ei toteutunut. Kaksi eri asiaa. Tapparalle olisi eilen voinut kiinnipitämisestä/kahvaamisesta/estämisestä viheltää eilen sääntöjen puitteissa useammankin jäähyn. Sama IFK:n suuntaan. Eilen vaan otettiin pois noita täysin selviä idioottimaisuuksia ala Finley ja Åsten. Ei Tappara esittänyt mitään noiden tekojen kanssa verrannollista. Estopeli sen sijaan oli eilenkin molemmille joukkueille yhteistä. Siinä taas ei ole mitään uutta, että johtoa puolustava joukkue hyötyy löysemmästä tuomarilinjasta. Ei se linja silti nimenomaan Tapparaa suosinut vihellysten osalta, linja vain oli salliva kauttaaltaan. Liigan tuomarilinjan sallivuus taas ei voi yllättää ketään Liigaa edes hetken seurannutta.

  Lainaus:
  Kai tuossa pronssipelin olemassaoloon viitattiin...
   
 2. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NP#1, Liverpool
  Lainaus:
  (boldaus oma) Joo eli Tapolalle vaan terveisiä :)

  En mä ole missään sanonut, ettei Tappara olisi pelannut IFK:ta paremmin. Onhan se, ja onnittelut siitä. Sarja on 3-1 teille, eikä esim. 2-2 tai samoin luvuin meille. Tappara toteuttaa hyvin pelitapaansa, mutta tässä sarjassa kyllä häiritsee tuo junnaava pelaaminen, tuomaripeli ja Tapolan vinkumiset lopputulosten (kolmen) lisäksi.

  Lainaus:
  Joo kyllä Rautakorpi tiedetään. Silti mielummin ne käytävällä suoritetut talonpoltto-uhkaukset kun tuo mistä tuolla aiemmin mainitsin!
   
 3. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Lainaus:
  Jos eivät Nordiksella, niin Hippoksella tai Niiralassa sitten. ;)

  Edit.typoja...
   
 4. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Mites (itku-)Antti Törmänen? :D
   
 5. Lainaus:
  Samaa mieltä, löisin vetoa asiasta vaikka kaikki rahani... Pronssipeli pitää vielä pelata jos huomenna häviää.
   
 6. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
 7. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NP#1, Liverpool
  Lainaus:
  Just, ihan turhaan meni aikaa tähänkin zättäilyyn sun kans :)
   
 8. Jakke76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Boston Bruins, Man United
  Lainaus:
  Niin kuin eilen työTOVERUUDELLE sanoin, niin Luttinen yritti varastaa Peksin luistimen terät. Näin olisi edes joku kentällä kenestä Arttu pääsee luistellen ohi.
   
 9. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Olet yksiselitteisesti väärässä. Menneisyyden kaiveleminen (ja sieltä oikeutuksen hakeminen) ei poista sitä faktaa, että yksikään kolmikosta Åsten, Kantola tai Finley ei pääsisi\mahtuisi tämän hetkiseen Tapparaan. Mikäli tuollaisia ei joukkueelleen pelaavia kuumakalleja pitää etsiä, niin Niklas Lucenius ja Dragan Umicevic ovat hyviä esimerkkejä Tappara historiasta. Etenkin Umicevic oli taitojen puolesta erittäin pätevä kaveri, ja olisi ollut halukas jatkamaan. Hänen joukkuehengen vastaiset otteensa kaukalossa kuitenkin tekivät sen, että Tappara ei kyseisen pelaajan kanssa halunnut sopimusta jatkaa. Sama koskee noita HIFK pelureita. Heillä ei olisi asiaa nyky Tapparaan, koska meillä edellytetään sitoutumista joukkuuen yhteisiin tavoitteisiin. Tavoite on menestys, pelaajakehitys. Keihästykset ja tarpeettomat kuumenimiset (joista jäähyjä) ei sovi kuvioon. Näillä Finleillä ja muulla edari meiningillä tulette häviämään myös jatkossa.

  Tilastollisesti helposti on todistettavissa, että Tappara on tällä kaudella pelannut runsas maalisen runkosarjan. Tehden eniten maaleja. Sen otteluissa on käynyt eniten yleisöä vieraspaikkakunnilla. Tappara on pelannut viihdyttävää kiekkoa.
  Nyt on pudotuspelit. Tällä hetkellä pelataan vain tuloksesta PISTE Toivottavasti se ei tullut kellekkään yllätyksenä. Antikiekko vinkumisista tulee mieleen vain huono häviäjä. Se että TPS päästi ilmaiseksi maalintekopaikoille ei ole mitään Tapparalta pois.
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2017 klo 14.08
 10. Pori67s Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ude&Parru
  Kyllä tää Tapparalle menee 4-1 valitettavasti.
   
 11. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
 12. Stevie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tärkeä voitto Tapparalle eilen. Tuosta on vaikea nousta Hifkillä, mutta kaikki on mahdollista. Kliinistä suorittamista eilen.
  Tapolaakin tönitty hallin käytävällä. Ei kait sen naama voi niin paljon vituttaa :)
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2017 klo 13.46
 13. PuukäsiPakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  Onpa syöpäinen ketju :D Tappara vie meitä 100-0 eikä vastalääkkeitä ole kolmeen vuoteen keksitty. Ollaan siis huonompia. Puusilmäisyyksiä sivusta toiseen. Lauantaina itkivät Tapparan kannattajat koska he saivat enemmän jäähyjä, ja nyt HIFK:n.

  Mä ymmärrän ihan täysin itkun tuosta Tapparan pelitavasta, mutta suotakoon se heille jos tykkäävät katsella tuon näköistä voittavaa kiekkoa. Itse olen enempi nopean lätkän kannalla, jolloin saadaan viihdearvoa ihan eri tavalla kuin nyt. Mutta kyllähän nää Tapparasarjat on aina ihan helvetin puuduttavia jos verrataan nyt vaikka tämän kauden kahteen edelliseen sarjaan, tai viimekauden Pelicans ja JYP sarjaan joissa ihan oikeasti nähtiin sitä taistelua. Nyt nähdään taistelua siitä saadaanko edes kerran erässä luotua maalipaikka jompaankumpaan päähän kenttää. Kiekko on enemmän molempien maalin takana kuin liikkeessä. Mä en ikinä halua nähdä IFK:n puuduttavan tempoa noin ja nyt ollaan jouduttu itsekin siihen pakotettuina.

  Alkukaudesta koitettiin pelata nopeammin mutta melko nopeasti tuli selväksi ettei tän kauden jengi siihen kykene viimekauden tapaan. Loukkaantumiset varmaan söivät tätäkin, eikä Antin pelikirjassa ollut muita sivuja. Sitten alettiin pelaamaan sitä kärsivällisyys-kiekkoa ja siitä lähtien koko kausi on ollut melkoista paskaa, jonka kruunaa tämä sarja jossa ei tapahdu mitään muuta kuin se mihin on jo totuttu, eli Tapparan juhlii pelin päätyttyä. Kärppä ja TPS sarjoissa meidän hyökkäyspelissä alkoi näkymään liikettä ja syöttöjä jotka edistivät peliä ja peli virtasi päästä päähän molemmilla ollessa omat momentuminsa. Tässä sarjassa ne momentumit on nollassa lukuunottamatta jotain pieniä pyörityksiä mitä molemmat joskus saavat aikaan. Ihan helvetin tylsää katsottavaa. Pleijareissa on tottunut näkemään taistelua, kovaa vauhtia, maalineduspaineja, väkisinrunnottuja maaleja sekä taistelun taannuttua omat ruskeaksi värjäytyneet kalsarit.

  Sanoin jo ennen sarjan alkua kaverille että Tapparan mentyä 1-0 johtoon voit huoletta sulkea television koska pelissä ei tule tapahtumaan enää mitään. Ja niinhän se on ollut. Varmasti suurin syy on IFK:ssa ettei sitä kunnon takaa-ajoa olla käyntiin saatu. Meidän peli kun perustuu siihen tunteeseen ja vauhtiin jotka Tappara mestarillisesti tappaa meitä vastaan.

  Sekava postaus, mutta niin on tunnetilakin, kun ei tiedä haukkuako omat vai vastustajat vai molemmat tuollaisen oksennuksen tarjoamisesta maksaville katsojille. Tuli kai tehtyä kaikki noista :D
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2017 klo 14.22
 14. Sassa Barkov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tää oli ihan allekirjoituskamaa :D Uskon, että kuka fani tahansa tykkäisi nähdä oman joukkuuen voittavaa kiekkoa. Ei näissä peleissä oo väljä miten ne 4 tarvittavaa W otetaan.
   
 15. PuukäsiPakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  Lainaus:
  Voit käyttää allekirjoituksena ihan rauhassa, olihan tuo hienosti kirjoitettu itseltäni :D Muokkasin nyt kuitenkin selventääkseni mitä tarkoitin. Ymmärsit kuitenki varmaan pointtini jos luit koko postin. On voittavaa kiekkoa ja voittavaa kiekkoa jota jaksaa katsoa. Mä en jaksa katsoa jos kotipeleissäkin pelataan maalinestopeliä henkeen ja vereen.
   
 16. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tämä nyt on hieman outo kommentti, kun IFK kuitenkin voitti lauantaina, vaikka Tappara meni 1-0 johtoon.
   
 17. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  Lainaus:
  Juu no ei se ole tuollaista ollut oikeastaan muita kuin IFK:ta vastaan, ehkä TPS:aakin ajoittain. Ei Tapparan yksinkertaisesti kannata lähteä höntyilemään yhtään alivoimaisena, koska mitä enemmän Tappara hyökkää epäorganisoituna IFK:ta vastaan, sitä todennäköisempää on IFK:n menestyminen ottelussa.

  Tappara saa IFK:ta vastaan täydellisen kontrollin viemällä yhdellä miehellä kiekon punaiselle, mihin IFK päästää ja reagoi pudottamalla trapin, sen jälkeen Tapparalta palautus ja tuoreella viisikolla helposti pelin painopiste hyökkäysalueelle. IFK:n avauspeli on niin huonolla tasolla suhteessa Tapparan keskialueeseen ja karvaukseen, että pelin ollessa IFK:lla omassa päädyssä menee seuraava maalipaikka 50-50 jommalle kummalle, kun Tapparan lähtiessä on sillä selkeähkö etu. Kaikki tämä johtuu siitä, että toisella joukkueella on riittävä määrä yksinkertaisia ja toimivia variaatioita kaikilla osa-alueilla, ja koko viisikko osaa käyttää niitä, kun toinen joukkue ei osaa toteuttaa omia mallejaan, tai ne eivät toimi.

  Tappara taisi tehdä eniten maaleja runkosarjassa, muttei päästänyt vähiten. Ei kuulosta maalinestopeliltä. Sääli, ettei IFK päässyt koskaan vääntämään RD:n Lukkoa vastaan, olisi saatu nämä epäkiekkojutut ja tuomari-itkut uudelle tasolle.
   
 18. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Lainaus: HIFK-legenda isukki fanittamassa JYPpiä ja poika kannattaa Tapparaa. Aika ironisesti kertoo tämän hetken HIFK:n tasosta/kiinnostavuudesta.

  Oli muuten särmä poika. Istui takanani tuossa sarjan kakkospelissä. Huudot lähti ihan reteesti. Toivottavasti johtaa joskus Tappara-fanien Helsingin alajaostoa.
   
 19. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Lainaus:
  Väärin. Marjamäen viimeisellä kärppäkaudella useampi kärppäfani valitti pelin tylsyydestä vaikka pääsääntöisesti voitettiin. Ennemmin olis kuulemma tiputtu viihdyttävällä pelillä. Voitettiin siis väärällä tavalla. Itse en siis tähän sakkiin kuitenkaan kuulunut, mutta kyllä näitä on!
   
 20. Pascal Lemoix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Näihin viihdearvokeskusteluihin voisi kommentoida omalta osaltani sen verran, että ehkä runkosarjassa vielä onkin tilanteita, joissa tavallaan on varaa hävitä. 5. tammikuuta sanoin ääneen, että tänään olisi periaatteessa varaa vaikka hävitä Ilvekselle. Tapparahan otti ja hävisi ja ei se kyllä millään tasolla hyvältä tuntunut.

  Pudotuspeleissä kuitenkaan ei ole ikinä "varaa" hävitä. Sarjan asetelma muuttuu joka otteluvoiton myötä niin oleellisesti. Ehkä tähän ajatteluun vaikuttaa esimerkiksi 2014 finaalisarja Kärppiä vastaan, kun Tapparalla oli 3-1-johto ja kuohujuomat kylmässä jne. Sitten tulee Kärpät peli peliltä ja vie seitsemännen jatkoajalla. Hieman suututti.

  Ehkä tämä playoff-historia on sitten vaikuttanut siten, että vain voitot lasketaan. Finaalien voittamista piti Tapparan kolmesti harjoitella ennen kuin neljännellä onnistui. Lämmitti aika vähän kesällä 2014 tai 2015, oliko pelattu hienosti vai ei, kun voittoa ei kuitenkaan tule. Ehkä ensi vuonna voidaan sitten yrittää sitä hienosti voittamista, jos tähän saadaan tavallisia muutama alle.
   
 21. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tai sitten se kertoo enemmän tämän IFK-legendan IFK-legendaarisuudesta, etenkin kun paita on Ilmalan hallin katossa.
   
 22. Masculine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Miten Finley liittyy millään tavalla keskusteluun Kankaanperästä ja Mäntylästä? Se että Finley tekee tyhmiä asioita ei poista Tuukan ja Markuksen tekoja, eikä tee heistä yhtään sen puhtaampia pelaaja.

  Liigan kurinpito on nimenomaan vuosia kussut siinä, että rumistakin taklauksista on annettu maksimissaan noita mainitsemiasi mini-pelikieltoja (max 3 peliä). Toisaalta jos sinun mutuilusi kumoaminen kiistattomilla faktoilla on trollaamista, niin en näe juurikaan syitä jatkaa tätä keskustelua tämän pidemmälle. En usko palstalta sinun lisäksesi löytyvän ihan hirveän montaa ihmistä, joiden mielestä Mäntylä ja Kankaanperä eivät olisi likaisia pelaajia.
   
 23. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Onko Tapparan kiekko sellaista voittavaa kiekkoa, josta voi tai saa nauttia? Eilen ei ehkä ollut, mutta yleensä kyllä mielestäni on, esim. siinä pelissä kun mentiin 5-0 johtoon Helsingissä niin ihan viihdyttävää oli.

  On kai aika harvinaista, ettei faneille kelpaa oman joukkueen menestys pelityylin takia. Ihmismieli on sillä tavalla joustava, että mikä vastustajan toteuttamana on jääkiekon syöpää, on oman joukkueen toimesta hieno taisteluvoitto.

  Ainoat poikkeukset lienee jotkut HIFK-fanit, jotka ottaisi mieluummin ryminäpronssin kuin neppailemalla saadun mestaruuden. Sekä Kärppien fanit, joille Marjamäki-kiekko alkoi viimein maistua puulta. Siihen tosin varmaan vaikutti kyllästyminen mestaruuksiin ylipäänsä. Parin mestaruudettoman kauden jälkeen heillekin saattaisi taas maistua väärällä tyylillä voittaminen.
   
 24. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Tämä keskustelu lähti liikkeelle siitä, kun kerroin että Finlellä, Åstenilla ja Kantolalla ei olisi mitään asiaa nyky Tapparaan. Hyppäsit keskusteluun sivusta, niin et sitä tiedä. Keskustelu eteni seuraavaan väitteeseen, jossa todettiin että: olispa koska teillä on joskus pelannut pelaaja x ja y. Mäntylä ja Kankaanperä ovat edelleen paljon enemmän pelimiehiä, kuin edellä luotellut pelaajat. Missään vaiheessa en ole sanonut, että he olisivat puhtaita pulmusia olleet. Eikä miesten historia suoranaisesti edes kiinnosta keskustelun aiheena juuri nyt. Kummatkaan eivät pelaa tällä hetkellä Tapparassa.
   
 25. Lainaus:
  Ei, vaan vinkkaa tuomarille, että kannattaa sellaisen kanssa olla varovainen, kun tuli perseen alla menee.