Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Playoffs 2017 välierät: Tappara – HIFK

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Virveliä kainaloon, 01.04.2017 klo 21.53.

 1. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Onnittelut Tapparalle. Parempi meni jatkoon, ei jäänyt epäselvyyttä.

  Tämän voitte ottaa talteen:
  Vielä tulee se päivä, kun te putoatte meidän toimesta. Ei ehkä ensi vuonna, ei ehkä sitä seuraavana, mutta joskus se tulee. Sen on pakko tulla. Sitten tulen tänne sanomaan, että siinäs näette! Kukaan ei pudota IFK:ta jatkosta viittätoista kertaa putkeen!
   
 2. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Dynastia-puheet vielä sikseen, mutta huikean tasaista työtä on toki tehty.

  Siitä 2013 finaaliporukasta taitaa olla mukana enää vain Pekka Saravo, Jukka Peltola ja Jan-Mikael Järvinen. Joka vuosi joukkue uusiutuu sopivasti ja taso pysyy. Runkosarjassa 2-2-2-3-1 viimeiset 5 vuotta ja joka vuosi finaaliin.
   
 3. muaddib Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Neutraalit Tarkkailijat
  HIFK häviää tyylikkäämmin kuin suurin osa jengeistä voittaa. Kom igen, HIFK, ja kiitos hyvästä vastuksesta. Toivottavasti lisää finaaleja tiedossa Tapparan ja HIFKin välillä.

  muaddib
   
 4. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Uskon pitää olla vahva, hyvä niin. Urheilullisuus, sitoutuneisuus, ammattimaisuus, näissä asioissa kun otatte askeleen tai pari eteenpäin niin voidaan taas hieroa finaaleja. :D
   
 5. Sabaton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
  Kiitos IFK:lle ja onnea pronssipeliin. Tyylikäs seura ja tyylikkäät kannattajat, jotka osaavat onnitella voittajaa myös vaikeina hetkinä. Ei meinaan onnistu ihan kaikilta, joten respect. Provot lenteli sarjan aikana puolin ja toisin, mutta suurin osa "järkikirjoittajista" pysyi näistä sivussa, joten toivottavasti kumpaakaan faniporukkaa ei leimata muutaman lapsenmielisen takia.

  Tapparalla matka jatkuu ja finaalipaikasta huolimatta olo ei tällä hetkellä ole mitenkään helpottunut tai tyytyväinen. Pikemminkin jännittynyt ja odottava. Hieman on myös sellainen fiilis, että irtosipa finaalipaikka tänä keväänä helpolla. Voin olla mielipiteeni kanssa yksin mutta tuntuu, että Tappara pelaa tällä hetkellä heikommin kuin neljänä edelliskeväänä. Tänään kolmannen erän tehohetki antoi paljon anteeksi, mutta eihän Tapparalla kahdessa ensimmäisessä erässä paljoa hyökkäyspeliä ollut. Oikeastaan koko sarjaa leimasi Tapparan äärimmäisen kova tehokkuus maalipaikoissa ja totutun toimiva trap sekä oman alueen puolustuspeli.

  Tuli sieltä vastaan JYP tai KalPa niin helppoa sarjaa ei ole tulossa. Hieman on ainakin tämän kannattajan päässä huolenaiheita Tapparan peliin liittyen, kun vastaan tulee pelivälinettä ja jalkaa IFK:ta nopeammin liikuttava KalPa/JYP.
   
 6. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Onnittelut Tapparalle. Parempi voitti ihan ansaitusti. Asiakirjoittelua on aina mukava lukea, vaikka niihin ei aktiivisesti ottaisikaan osaa. Vaatimustaso on kuitenkin asetettu tällä hetkellä Tapparan mukaan ja toivottavasti tulevaisuudessa löytyy enemmän haastajia, ennenkaikkea omasta joukkueesta. Toivottavasti Tukka tarjoaa valmentaja viihdettä ensi kaudella. Kaikki väri liigaan on hyvästä.
   
 7. Paarma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Oilers, Nordiques
  Lainaus:
  Ootko kovakin Walking Dead -fani? Rick Grimesin sanojen pohjalla kyllä totuuden siemen. Jonain päivänä tuo tulee toteutumaan.

  Kiitos vastuksesta. Sympatisoin hifkiläisiä, koska tiedetään tällä aidan puoliskollakin, miltä tuntuu aina hävitä samalle vastustajalle. Raumalta saanee myötätuntoa myös. Samaa hoitoa me saatiin Oulusta joskus.
   
 8. Kake74 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Automaatiolätkän Airueet(ei ole moite) etenivät taas finaaliin, onnee sinne!!
  On siisti huomata, että Mikki kasaa jengin, jolla voi pärjätä. Jussi luo pelitavan, jolla voi pärjätä. Petri valmentaa veskarin, jolla voi pärjätä.
  Ja joukkue Isolla J:lla joka asian toteuttaa.
  Odotan päivää, että IFK on yhtä sitotunut, tiedostaa ja toteuttaa toimivaa pelitapaa illasta toiseen. Ja kruununa häärii oma(tai lähes) junnuveskari, joka voittaa vastustajan veskarin.
  Tappara on asettanut standardin, ja sitä kohti on muiden mentävä.
  Saattaa tosin olla, näin 43-vuotispäivänäni asiaa miettiessäni, että maallinen vaellukseni päättyy ennen kuin IFK alkaa tätä sarjaa hallita.... ;)
   
 9. SOF1969 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, "Respect all, fear none", 106-105
  Nukutun yön jälkeen, vilpittömät onnittelut Tapparalle finaalipaikasta. Hieno jengi, hienoja pelaajia ja aivan uskomaton kapteeni. Hattu päästä. Oikeastaan jo runkosarjan back-to-back -viikonlopun jälkeen tiesin, että jos Tappara tulee vastaan, niin noutaja saapuu. Silloin jo näytti että Tapparalla olisi ollut tarvittaessa varaa painaa lisää kaasua tarvittaessa. Silloin ei tarvinnut, nyt vähän piti.

  Vaikea kuvitella että finaaleissa tulisi kovin vaikeaa, KalPa voinee pistää kampoihin, mutta JyP menee varmaan 4-0. Vaihdan tästä HIFK:n fudispuolen seuraamiseen, ylihuomenna eka himamatsi. Hyvää kesää!

  P.S. Tapola on molo. Molo-Tapola. Mutta se ei ole Tapparalta pois.
   
 10. Nännimäinen Jäsen

  Kyllähän HIFK -leiristä löytyy sitä selkärankaa tappion hetkellä, hieno huomata että kiekkokulttuuria löytyy. Toki ne tietyt heinähattua ja junttia huutelevat, liian isonumeroisella postinumeroalueella asuvat toisen polven hesalaisräkänokat loistavat tästä häppeningistä poissaolollaan. Ei haittaa, ei ole ikävä.

  Ja kyllä se voittovuoro sinnekin vielä tulee, ihan varmasti. Melkein sitä jo toivoisi Tapparallekin - vai oliko se nykyään se Trappara - pientä kyykkäystä. Tämä finaalipaikkakaan ei aiheuttanut mitään valtavaa tunteenpurkausta, just another day at the office voisi melkein sanoa. Ja se ei tässä urheiluviihteessä ole mikään hyvä asia. Onneksi sentään pelaajat vaikuttavat sitten kuitenkin olevan juuri riittävän nälkäisiä, tai ainakin se Peltolan Jugi.

  Ei tullut mitään ikimuistoista klassikkoa tästä sarjasta, mutta siitä huolimatta, tai ehkä juuri siitä johtuen: Kom igen, HIFK. Kiitos, tack.
   
 11. anatomia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LeKi
  Kiitos HIFK , kiitos Tappara.

  HIFK:lla itse asiassa on hyvä jengi. Kun mietin senttreitä sillä on Elkins ja Malinen, molemmat taistelee samassa kastissa Lajusen kanssa. Siis edellä kaikkia muita Tapparan senttereitä. Sitten on Hinz ja Leino. Hinzistä en oikein tiedä mikä se on, enemmän sellainen ollijokinen tyyppinen "shooting center", kuten Kanadassa sanotaan. On niin nopea, että on usein hyökkäyksen kärkenä rakentamisen sijaan. Pari seuraavaa vuotta varmasti kertoo, mitä hänestä tulee.

  Laitahyökkääjiä mm. Rask, Aaltonen, Puustinen ja Partanenkin veti hyvän lopun runkosarjassa. Kaikki nopeita taitavia pelimiehiä.
  E: Samaan syssyyn on sanottava Åstenista, että hän on jäänyt vähän tuohon edaripaskaan kiinni. Siltä odotetaan sitä kaikkea säätöä, niin se kuluttaa energiansa sellaiseen. Minusta hänen kannattaisi lähteä johonkin maakuntaan hakemaan hiukan kiekollista vastuuta, tyyliin Sport tai Ässät. Uskoisin, että hänestä kuoriutuisi ihan kelpo pelimies tähän liigaan.

  Maalivahteina Lankinen ja Backström. Hyvä tandemi, vaikkei ihan Hussoja olekaan.

  Pakisto oli ainoa jossa muille annettiin eteen. Jos 17 vuotias vetää ykköspakkina, niin kaikki ei ole oikein. Tuon ikäinen taitava kaveri on hyvä olla osa runkoa, mutta kyllä vastustajan kärkijätkät pitäisi nollata muulla porukalla. Sit junnu onnistumaan kakkos- kolmospariin. Jos tulee hyviä suorituksia, niin kaikista plussaa. Mutta vastuun kantaisi pääosin muut.

  Minusta tuo oli hyvä joukkue, joka ei vain pelannut hyvin.

  Tuli tuossa mieleen, että tekikö Husso Törmäsestä hyvän valmentajan? Niinhän se sananlasku menee, että "näytä mulle hyvä maalivahti, niin mä näytän sulle hyvän valmentajan".

  Hieno nousu HIFK:lta ysipaikalta mitalipeliin ja tosiaan toiset mitalipelit putkeen. On toi kuitenkin hyvä veto, vaikkei siltä ehkä juuri nyt tunnu.

  Tapparan runko on kasattu sellaisista projektipelaajista. Pelaajista jotka ovat tulleet sinne menemään eteenpäin. Savinainen mukaanlukien, he ovat ehkä saaneet organisaatiolta muutakin kuin rahaa. Itsensä kehittämistä fyysisesti ja henkisesti. Ehkä silloin antaa organisaatiolle enemmän, kun siltä on saanut muutakin kuin rahaa. Valmiita huippupelaajia tuossa taitaa olla vain Lajunen ja Kuusela. Varauksin ehkä Kemiläinen ja Rantakari, jotka olivat jo hyviä pelimiehiä, mutta viimeinen valokeila vielä saavuttamatta. Nythän Kemiläinen sai jo EHT kutsun jne.

  Voi olla vain fiilistelyä, mutta sellainen fiilis mulla on. :)
   
  Viimeksi muokattu: 13.04.2017 klo 09.24
 12. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NP#1, Liverpool
  Niin kauan kun Nybondas puuhastelee meidän UTJ:na, niin Tappara tulee olemaan monessa asiassa edellä urheilupuolella. Isona poikkeuksena viime kausi, jolloin HIFK ja Tappara olivat hyvin 50-50 tilanteessa mestaruustaistossa, mutta tällä kaudella ero kasvoi kyllä turhan isoksi taas,
   
 13. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Onnea Tapparalle kannattajineen! Parempi voitti, ei kahta sanaa ja kyllä runkosarjan selvä voittaja finaalipaikkansa ansaitsee. IFK taisteli hienosti eikä tuota viimeistä matsia tarvinnut jäädä häpeämään, vaikka harmittaakin vietävästi että IFK:n jopa hallitessa kerrankin pelitapahtumia mm. Erosen hölmöilyihin ja kenties Bäcströmin heikkoon iltaan luhistui juuri kasaan saatu korttitalomme. Peltola on kyllä hieno pelaaja, kuten toki erittäin moni Tapparan pelaajista muutenkin.
   
 14. Roy#33 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tapparalle onnea finaaleihin!

  Tässä sarjassa kävi juuri niin kuin pelkäsin, IFK ei pystynyt kuin ajoittain tosissaan haastamaan Tapparan. 3 kausi putkeen kun juuri Tappara meidät tiputtaa ja se kertoo jostain...

  Mitä tähän sarjaan tulee ja täälläkin heitettyihin provoihin, voisin henk.koht. mielipiteeni vielä antaa. Onko Tapparan peli kuolettavan tylsää trapia ja kahvaamista? Kyllä, mutta se on tehokasta ja tuo juuri sääntöjen rajamailla pelaminenkin on taitoa eikä tämä sarja vain sen takia ollut normaalia tylsempi välieräsarja vaan suurin syyllinen on IFK. Eihän Tapparan tarvinnut tehdä muuta kun pelata tällä tavalla ja katsoa kun IFK hakkaa päätään seinään. IFK oli unettavan tylsä ja yksiulotteinen joukkue koko kauden ajan. Ja vaikka minä en henk.koht pidä Tapparan tyylistä pelata jääkiekkoa, niin varmaan kelpaisi tännekkin jos IFK edes osaisi pelata niin. Enkä todellakaan tarkoita etä Tapparan pelisysteemi oli pelkkää trapia ja kahvaamista, sieltä löytyy vaikka mitä muutakin ja nimenomaan asioita mitä kenen tahansa joukkueen kannattajat katsovat kateellisina.

  Vielä kerran onnittelut Tampereen Tapparalle finaalipaikasta ja toivotaan että kuka tahansa sieltä teille vastaan tuleekin, hakkaa ne teidät maanrakoon! ;)

  EDIT: Ja todellakin parempi meni jatkoon, no doubt!
   
 15. janneojanenonjumala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Omasta mielestäni Ilves oli kaikkea muuta kuin heikko ja parempaa vastustajaa ei ole enää tulossa, ehkä piirun terävöityneempi pelien myötä. Paikallisvastus on aina pahin mahdollinen ja Karri Kivi oli loihtinut joukkueestaan runkosarjan lopun parhaan joukkueen ja Tapparaa vastaan antoivat viisi matsia 125% sitten väsyen.
   
 16. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ilvestä kovempaa vastusta ei todella ole tulossa. Ilves pelasi hurjassa flow-tilassa ja aivan käsittämättömän korkealla tasolla. Ilves vei sarjaa game 1-game 6:n jatkoaika, vaikka Tappara pystyikin ne Ilveksen kotipelien pienet marginaalit käyttämään. Ilves rupesi väsymään game 6:n kolmannella jatkoajalla ja sitten Tapparan lepoetu rupesi näkymään game 7:ssä. Ilves oli kyllä niin lähellä tiputtaa Tapparan, että tuon lähemmäksi ei voi päästä.

  Toki tosiasiat sitten taas toistamiseen: lähellä ei lasketa.
   
 17. Wiltord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Se voi olla. Itse ainakin Ilvestä nähneenä, niin ei kovinkaan paljoa vakuuttanut. Paransi toki ja pelasi tiukan sarjan Tapparan kanssa, josta olisi pelillisesti ansainnut mennä jatkoonkin, mutta kyllähän siinä oli mukana Tapparan heikkoutta. Ilveksen materiaali oli todella köykäinen ja näkisin, että Kalpa tai Jyp ovat sekä materiaaliltaan että pelillisesti paljon kovempia kuin Ilves, ei välttämättä puolustuksellisesti mutta hyökkäyspäähän löytyy jotain annettavaa. Runkosarjasijoitus ei ole koskaan sattumaa.
   
 18. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Runkosarjan Ilves ja IFK olivat siinä mielessä samanlaiset, että kummaltakin oli miehiä loukkaantuneena enemmän kuin laki sallii kesken runkosarjan, mutta loppua kohti saivat rosterinsa kelvolliseen kuntoon. Pudotuspelien otteiden perusteella kumpaisenkin runkosarjasijoitus oli pari pykälää alhaisempi mitä se olisi voinut olla suhteellisen normaalilla sairastuvan täyttöasteella.
   
 19. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  Lainaus:
  No joo, ehkä Ässät olisi voinut olla vähän alempana. Tuon taakse kun pääsivät Kärpät ja (jälleen) Pelicanskin.
   
 20. Pascal Lemoix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Kiitos IFK:lle sarjasta. Oli mielestäni tiukempi kuin mitä lopulliset numerot näyttävät. Vaikka Tappara vain kahdessa pelissä pääsi esittämään parastaan, niin kyllä IFK sen verran laadukas oli, että se tämän parhaan Tapparasta pakotti esiin.

  Hyvää IFK:ssa oli alivoima ja taistelu. Loppua kohti parhaita Partanen, Petrell, Malinen, jopa Jääskä. Fyysisyys meni myös IFK:lle ja helpotuksesta voi huokaista, etteivät onnistuneet pudottamaan kuin Jasun.

  Tapparalla parempaa oli maalivahtipeli, yleinen tasaisuus ja lopulta terävämmät kärkiyksilöt. Kuvaavaa oli se, mitä Peltola haastattelussa sanoi. Ettei Tappara voi pelata "täydellä rähinällä" koko aikaa. Pitää ikään kuin katsoa, milloin mennään ja milloin ei.

  Ja tämäkin koko projekti olisi voinut kaatua Ilvestä vastaan kutosottelun lopulla... Hurjaa!
   
 21. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Ei onneksi kaatunut. Loppuviimeeksi paremmin hoidettu talous oli se ratkaiseva tekijä. Ilvesläiset kovasti toivoivat paremman viimeistelyn perään... nooh, sitä saa hoitamalla talouden kuntoon, ottamalla esim ne läpsyttimet käyttöön. Läpsyttimeenhän sponsori ostaa mainoksen, toivottavasti Risto Jalokin tämän tietää ja sitä kautta hankkii sponsorirahoja kovempiin ratkaisijoihin, jottei jatkossa tarvitse murehtia yhden tekemättömän maalin perään. Eli loppuviimeeksi läpsyttimet nämä sarjat ratkaisee. Tämänkin kevään kaikki mitalistit tulevat olemaan läpsytinjoukkueita (en usko HIFK:n pronssiin, anteeksi vaan) ja Kärpät jo aiemmin perusti dynastiansa niihin. Oliko peräti Juha Junno läpsyttimien äiti ja isä? Mies joka pystyy myymään mummonsakin, jos se vaan on organisaation etu.
   
 22. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Onnittelut Tapparalle täältäkin.
  Ketjun lukemisen jätin täysin väliin, joten en tiedä minkälaista toimintaa täällä on ollut. Omasta puolestani kuitenkin kiitän niitä, jotka osasivat keskustella asiallisesti ja lampaanpersettä provoajille ja epäasiallisille mouhoajille, suosikkijoukkueesta riippumatta.
  Jääkiekon aktiiviseuranta jatkuu omalta osaltani taas ensi kaudella.
   
 23. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Myöhäiset onnittelut vielä Tapparalle munkin puolesta, selvästi parempi meni jatkoon siitä ei ole kahta sanaa. Viisi finaalipaikkaa putkeen on kunnioitettavan kova saldo, ja tuplamestaruus on mun papereissa todennäköinen. Tästä sarjasta ei nyt irtoa sen kummempaa analyysia, vaikka IFK nosti paljon tasoaan playoffeihin, niin kokonaisuutena IFK:n kausi oli iso pettymys, ja fiilis nyt sen mukainen.
   
 24. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tsemppiä vielä tulevaan @Warrington. Tule vahvana takaisin. Analyysejasi on aina yhtä mukavaa lukea, kun ne jaksat kirjoittaa. :)

  Oot yksi niistä harvoista kirjoittajista täällä, jotka kerää arvostusta puoluerajojen yli. Myös Tappara.co:ssa kaivataan asiantuntevaa otettasi, joten rekisteröidyhän sinnekin syksyllä :)