Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Playoffs 2017 – kultaa vai multaa?

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana Gorbatjovi, 13.03.2017 klo 10.48.

 1. Sudan1 Jäsen

  Huvittavaa seurattavaa miten lopputulos ohjaa mielipiteitä. Ensin kaikki on paskaa ja nyt sitten muka ihan erilainen peli JYPiltä. Samanlaisia nämä kaikki kolme peliä ovat olleet. Vaatimustaso korkea ja tolppa sisään/tolppa ulos ratkaisee voittajan.
   
 2. k0l1kk0 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Niin sanotusti pihalla kuin lumiukko...

  Täysin erimieltä. JYP pelasi tänään paljon paremmin kuin kaksi aiempaa. Maalipaikkoja ei siunaantunut niin paljon ehkä, mutta kokonaisuus oli huomattavasti parempaa. Ja tottakai lopputulos ohjaa mielipiteitä, sehän se lopulta kaikkein tärkein?
   
 3. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Olen hyvin usein täysin samaa mieltä kanssasi siitä, miten otteluihin kokonaisuutena suhtaudutaan lopputuloksen perusteella, mutta tällä kertaa lopputulos ei ollut vääristämässä otteluiden kokonaiskuvaa. Kotimatsissa perjantaina JYP oli monilla osa-alueilla selvästi jäljessä KalPaa ja lopputulos oli ansaittu. Lauantain matsissa nähtiin täysin erilainen, energinen, keskittynyt ja työteliäs JYP. Lopputulos olisi voinut olla luokkaa 1-3, joka olisi ehkä kokonaisuutena kuvannut ottelua paremmin, mutta joka tapauksessa mielipiteet näistä kahdesta ottelusta ovat yleisesti olleet kohdillaan. JYP ei todellakaan pelannut samalla tavalla molemmissa otteluissa.

  Mutta sarjan avausmatsin kohdalla lopputulos on kyllä ohjannut mielipiteitä. Se ei ollut JYPiltä yhtä hyvä, kuin tämä viimeisin ottelu, mutta lopputulos ei myöskään kerro koko totuutta. Siinä ottelussa oli paljon hyvääkin, mutta kun lopputulos on maaleitta jääminen ja tappio, niin ymmärrettävästi on vaikeaa nähdä ja muistaa niitä hyviä asioita.

  Yleisesti ottaen minua rasittaa todella usein se, kuinka paljon lopputulokset ohjaavat ihmisten mielipiteitä. Lopputulosten takaa on toki ymmärrettävästikin aika hankala nähdä kokonaiskuvaa ja etenkin hävityn ottelun jälkeen on vaikea ajatella hyviä asioita. Voitettujen otteluiden kohdalla ollaan yleensä paremmin kartalla, kun huono fiilis ei ohjaa mielipidettä liikaa ja huonojakin asioita on helpompi tuoda esille, kun yleinen fiilis on voiton myötä kuitenkin hyvä.

  Mutta tosiaan, näiden tämän viikonlopun kahden matsin kohdalla mielipiteet ovat yleisellä tasolla osuneet mielestäni varsin hyvin maaliin.
   
 4. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  JYP onnistui eilen siinä missä se oli epäonnistunut kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Se onnistui estämään KalPan pitkät pyöritykset omassa päässä. Se onnistui pelaamaan keskialueen paremmin kiekottomana eikä päästänyt KalPan pelaajia maskiin Olki-Jussin eteen. Kamppailupelaaminen oli myös parempaa.

  Lyhyesti sanottuna, JYP paransi napsulla pelin jokaisella osa-alueella.
   
 5. mikkekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Murskavoitto tai tappio ilman itkua jälkikäteen
  Lainaus:
  No jos vaikka muutama "tilasto" tukisi tätä "erilaista" peliä.

  Suorahyökkäyspelin maalipaikat Rantasen laskuopilla 4-4 eli JYP antoi Kalpalle 4 maalipaikkaa suorista hyökkäyksistä, kun perjantaina niitä tuli 3 Kalpalle yhden JYP ylivoiman aikana.

  Pitkiä pyörityksiä alueella Kalpalla oli vain yksittäisiä, kun normaalisti se on Kalpan ase varsinkin kotikaukalossa.

  Torjunnat tasan, voitettiin aloitukset toisin kuin perjantaina, jäähyt niukasti Kalpalle

  Sitten oma fiilis:
  JYPin liikkuminen Kuukkaa lukuunottamatta oli yllättävän hyvää ja enemmänkin Kalpa näytti vähän kärsivän back to back pelistä.

  Ja pienenpieni toive vielä:
  Nättinen herätys siellä on playoffit
   
 6. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Helppo allekirjoittaa.

  JYP oli eilen päättäväinen. Muutamia kertoja kuultu "tolppa sisään, tolppa ulos" -tyylinen itselleen valehtelu loisti poissaolollaan. Virtasen JYP on silloin parhaimmillaan kun se ei luule vaan tietää. On alusta saakka kunnolla ytimessä. Nyt pitää saada offensiiviset avainyksilöt(huomenta Suomela, Nättinen ja Tuppurainen) myös kunnolla hereille. Tässä on nyt Virtasella paikka todistaa ettei hänen joukkueensa murene henkisesti ja fyysisesti välierissä. Tuohon tuskin voi saada parempaa boostia kuin nollaamalla KalPan sen kotijäällä.

  Ps. Ylivoimakoostumukset nyt kunnolla sekaisin ja yksinkertaiseksi ohjeeksi miestä ja kiekkoa maalille. On nimittäin kohtuullisen karmeaa katsottavaa kun viisi leftin äijää siirtelee kiekkoa vailla mitään päämäärää. Jahka pelkistetymmällä tavalla syntyisi vapauttavaa tulosta.
   
  Viimeksi muokattu: 09.04.2017 klo 10.28
 7. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Tämä! Mua ihmetyttää myös se mikä funktio sillä pelaajalla on neliön keskellä. Hänelle pelataan kiekko, hän pelaa sen ykkösellä takaisin. Miksei ole kunnollista maskipelaajaa maalivahdin edessä häiritsemässä hänen näkökenttäänsä. Jos maalivahti ei näe kunnolla kiekkoa, hänellä on vähemmän reaktioaikaa torjuntaliikkeeseen.
   
 8. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Veikkaisin että esimerkiksi Suomelan porukan ylivoima rupeaisi saamaan tontteja jos #14 alkaisi haastamaan alivoimaneliötä. Sen sijaan että tyytyy vain siirtelemään kiekkoa siinä oikealla. Ylipäätään noiden ylivoimien olisi saatava aktiivisuutta ja röyhkeyttä tekemiseen. Nyt homma on niin jumissa että yksinkertaistaminen on ainoa keino.
   
 9. Tepi#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Samaa mieltä. JYP paransi juuri niillä osa-alueilla missä oli ongelmia kahdessa ensimmäisessä pelissä, huolellisempaa ja tiiviimpää pelaamista, mitä Kuopion lentokentällä pitääkin olla. Kokonaisuutena paljon parempi suoritus ja se riitti voittoon. Ylivoimaan pitäisi saada tehoja jollain keinolla.
   
 10. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Löysihän se Virtanen jonkun kanin hatustaan, posia. Itseasiassa yksinkertaisemman kun osasin ajatellakaan, vaikka vastaus näkyi koko ajan silmien edessä perjantaina, en sitä älynnyt. Homma oli siis niin yksinkertainen, että kun mennään runkoon kiinni, kieputtajilta loppuu tila kieputtaa ja aika rakentaviin syöttöihin vähenee, samalla kun syöttösuunnat vähenevät. Tätä jos JYP jaksaa jatkaa, saadaan se kuuluisa "tuima otatus" näiden joukkueiden välille, sen se vaatii, pää saatiin auki kumminkin. Kehuja jos on jaettava, niin pakistosta Friman, taso sitä, mitä vaaditaan ja Pulli on päässyt pelaamaan avuillaan. Vielä kun Kalteva pääsisi napsun parempaan iskuun, olisi alakerran runko paremmin kuosillaan. Vastus on kuitenkin tällä kertaa luokkaa kova. Ylivoima vaan ei tahdo lähteä kulkemaan ja kun sieltä on vielä Turkulainen poissa oivalluksineen, työmaata Virtasella piisaa, toki myös pelaajilla. Seuraava peli on sitten taas arvossaan, niinkuin tietysti jokainen jatkossakin, joten toivoa sopii, että joukkue saa taktiikallaan lisää hiekkaa kalpan pimppiin, sillä se kärsivällisyys tekemiseen vähenee.
   
 11. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Tosiaan yksi voitto ja vielä vieraskentältä. Siitä kelpaa jatkaa kotipeliin ja jos kotona voitetaan, niin alkaisiko näkyä joukkueiden kokemusero kovista peleistä? KalPa ei olisi enää mukavasti kuskin paikalla. Tämä sarja tuntui aluksi kamalalta, että niinkö vaan hävitään ihan pystyyn neljä peliä. Mutta edellisen pelin taistelu loi ainakin itseeni uskoa siitä, että ei meillä ole mitään hävettävää (paitsi YV). Kyllä voidaan voittaa tämä sarja.
   
 12. knttrtknkn1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Samoilla ketjuilla mennnään kuin lauantaina. Yonkman seiska pakki Vainion tilalle. Itse oisin ottanut Sundin Saaren tilalle jakamaan painetta KalPa puolustukseen. Ihan hyvä kokoonpano kuitenkin taas jalkeilla.
   
 13. Joe Plop Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Kiitos... Mikolle hyvin hoidettu.
   
 14. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Hurraa, Hurraa, Hurraa!!! Perkele kun maistuu hyvältä juuri nyt! Tässä on mahdollisuudet vaikka mihin, on tää vaan KOVA porukka!
   
 15. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Olkinuora jatkoi vakuuttavia otteitaan mutta nyt tulee silti pari miinusta.

  - Tuppurainen. Ihan poissa elementistään. Syötöt eivät napsu kohdilleen eikä saa pelattua itseään maalipaikkaan normaaliin tapaan.
  - Tavi. Maali aivan tyhjänä ja vaikka kulma oli hieman kapeahko niin silti tuosta tilanteesta pitää tehdä maali joka kerta kun kuitenkin etäisyyttä maaliviivaan oli alle metri. En yhtään ihmettele että JYP on halunnut Tavista eroon.

  Onneksi tänään silti voitettiin kokonaisvaltaisella pelillä mutta siinä on kaksi herraa jotka tarvitsevat nostaa tasoaan ja roimasti. Tavi sentään pääsee vielä maalipaikkoihin mutta kun tehokkuus on jopa Louhivaaraa huonompaa niin eihän tuo heidän kohdallaan hymyilytä. Ei edes epäuskoisesti.
   
 16. Kuokkalan Kone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Hippoksen tekojäiltä lähteneet
  Lainaus:
  Näkisin nyt kuitenkin että on mukavasti päästy jo omassa pelissä eteenpäin, suoria hyökkäyksiä ei KalPalle ole pariin peliin annettu, puolustuksessa hyökkääjät tukevat hyvin pakkeja, hyökkäämään lähdetään jos on paikka edetä ja omalla puolustusalueella maalinedustalle ei päästetä keltapaitoja hakkaamaan kiekkoa sisään. Parantamista vielä on maalinteon rentoudessa, jota Veltsukin taisi pressissä tarkoittaa.Parasta JYPiä ei vielä ole nähty, mutta kun joka pelissä parantaa vähän, niin ollaan jo aika pitkällä.
   
 17. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Eikös tuo ole nyt sitä kokonaisvaltaista peliä josta kirjoitin tekstissä jonka lainasit? Okei, miinus ylivoima vaikka Veltsu olikin sitä mieltä että se meni oikeaan suuntaan. Minusta se ei mennyt. KalPa pelasi parempaa ylivoimaa ja heillä oli käytössään aktiivinen maskipelaaja. JYPin ylivoiman passiivisuus myös saa sen aikaan että KalPa voi pelata isolla neliöllä alivoimaa kun JYP joutuu supistamaan maskimiehen takia.
   
 18. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Edelleen jos maalinteko saadaan kuntoon, niin olemme todella lähellä mestaruutta, jos jatketaan tällä puolihuolimattomalla viimeistelytehokkuudella, niin finaaliin pääseminenkin on kovan työn ja tuskan takana.

  Katsellaan, miten #hurrikaanikevät etenee.
   
 19. Rostislav Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Pääsiäisen kärsimykset ovat edessä ja nähtäväksi jää kumpi nousee lopussa kuolleista hallitsemaan Tapparan oikealla puolella, mutta ainakin sen joukkue on tänä keväänä jo näyttänyt, ettei sitä pidä kieltää kolmesti ennen kuin kalakukko laulaa. Laulukuoro kuopiolaisia nimittäin odottaa jos joukkueiden kehityskäyrät jatkavat nyt nähtyihin suuntiin. Toisin kuin etukäteen ajattelin, sarjan venyminen saattaa sittenkin kääntyä JYPin eduksi.
   
 20. Kuokkalan Kone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Hippoksen tekojäiltä lähteneet
  Lainaus:
  On se sitä kokonaisvaltaista peliä, JYPin YVllä kiekon pitää liikkua nopeammin, nyt on helppo lukea syöttösuunnat pois kun mietitään mitä tehdään seuraavaksi, suoraan syötöstä vetoja maalille ja sinne hakkaamaan ripareita sisään.
   
 21. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Huomenna on taas kova matsi tiedossa. JYPin pitää jatkaa vain kovalla vaatimustasolla. Yhtään ei saa antaa periksi eikä tason saa antaa laskea. JYPillä toimii hyvin ohjauspeli, kamppailupelaaminen, henkinen kantti on kunnossa ja näyttää se taktiikka myös toimivan. Liikkeessä ei enää pariin peliin JYP ole ollut jäljessä mikä mua vähän on positiivisesti yllättänyt. Kuten sanottua, vaatimustaso on kova ja jotta finaaliin voi paikkansa ansaita niin riman on oltavakin korkealla.
   
 22. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Ei tarvitse erikseen värjätä tai koristella. Tänään ollaan ison äärellä. Tänään ruutuun palaa myös Putous kun Marko Virtasella on edessään näytön paikka. Kahtena viime keväänä JYP ei ole kyennyt iskemään viidennessä ottelussa ja viime vuonna sarja ratkesi vastustajalle juurikin kyseisessä ottelussa. Kuudes oli muodollisuus kun vastustaja piti teurastusbileet Synergialla. Tänään on se hetki kun nähdään onko Virtanen oppinut aiemmasta ja saako hän ruoskittua laumansa voiton päähän finaaleista.
   
 23. Tepi#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Jep. Olen itsekkin tästä yllättynyt. Positiivisesti totta kai. Toivotaan, että jaksetaan jatkaa ja jauhaa vielä tarvittavat matsit samaan tapaan. Kun vaan saataisiin tehoja ylivoimalla. Huikean iso peli tänään, jännää.
   
 24. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Lainaus:
  Tämä oli mielenkiintoinen pointti. Tosiaan tänään on ison hyppäyksen paikka, tästä ei olla menty veltsun aikakaudella eteenpäin. Saavutetaanko tänään iso merkkipaalu eli kolmas voitto välierissä? Jännä nähdä.
   
 25. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Tämän pelin tärkeys korostuu myös siinä että heti huomenna jatketaan. Toinen joukkueista joutuu todella kusiseen paikkaan olemattomalla palautumisella ja toinen pääsee pelaamaan vapautuneemmin kahdella ottelupallolla.