Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Playoffs 2017 – kultaa vai multaa?

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana Gorbatjovi, 13.03.2017 klo 10.48.

 1. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Miten mulla on sellanen muistikuva, että pitkin kautta olet huudellut, kuinka edes finaalipaikalla Veltsu ei saa sinulta synninpäästöä.. Noh, hyvä jos olet tullut järkiisi tämän suhteen.

  En lähtisi silti ihan noin radikaalisti erottelemaan koko kauden lopputulemaa yhden ottelun perusteella. Toki merkitys huomisella seiskapelillä on suuri, mutta onhan se nyt typerää, jos koko pitkän kauden määrittelee se, sattuuko kiekko menemään huomenna tolpasta sisään vai ulos.

  Vaikka tulisi mestaruuskin, niin eihän tämä mikään virheetön kausi ole ollut, mutta tuskin käytännössä millään mestarijoukkueella tällä tasolla sellaisia kausia tuleekaan. Kausi on jo nyt tässä vaiheessa katsottuna ollut hyvä, vaikka se finaalipaikka jäisikin niukasti saavuttamatta. Tämän tason ammattilaisurheilu on raakaa touhua ja etukäteen menestymistä ei millään sanoilla tai rahoilla voi ostaa. On oikeasti kova juttu saavuttaa tämän kauden liigassa välieräpaikka, vaikka odotusarvot olisivat mitä tahansa. Siellä jokainen joukkue haluaa kuitenkin menestyä ja tekee kovasti töitä sen eteen.

  Muualla Suomessa osataan kyllä arvostaa JYPin kestomenestystä, mutta JYPin kannattajien keskuudesta tätä arvostusta ei läheskään aina saa. Mielestäni siinä on mietinnän paikka yhdellä jos toisellakin kaverilla. Lasken myös itseni tähän, sillä eihän sitä aina meinaa ymmärtää ja muistaa, että miten kovan työn takana tällainen menestyminen on. Joillekin tämä ehkä kolahtaa vasta sitten, kun se heikompi kausi tai pidempi heikko ajanjakso vääjäämättä joskus taas kohdalle osuu.
   
 2. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Mulla tulee mieleen tästä sarjasta kevät 2014. Silloinkin näytti siltä että hävitään SaiPalle ja sitten game six voitettiin jotain 5-1 jyväskylässä. Ja sitten game seven on jäänyt historiaan mahalaskujen mahalaskuna. Tämä menee ihan samaa kaavaa...
   
 3. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Siihen game sevenin tappioon oli vain ja ainoastaan yksi syy. Mitään kollektiivista koko joukkueen mahalaskua ei nähty, vaan yksi osa-alue petti epäonnisen sattuman vuoksi. Ei mielestäni oikein ole verrattavissa tämän hetken tilanteeseen.
   
 4. k0l1kk0 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Hyvä että uskoa löytyy!
   
 5. Corvus corax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, LA Kuninkaat
  Lainaus:
  Enpä voisi enempää olla herran kanssa samaa mieltä. Amen.

  Toivottavasti joukkueessa ei olla yhtä vaatimattomia kuin osa porukasta täällä.
  Kun osa runkkarista pelattiin JYPin näköistä lätkää ja onhan sitä hetkittäin nähty myös näissä kevään peleissä (esim. viime peli),
  ihan kuin se antaisi synninpäästön runkosarjan alkupuolen kyntämiselle sekä tason heittelemiselle myös kevään peleissä (esim. game 5 Kalpa sarjassa).

  Huomenna pitää näkyä Himokas ja voittava vierasjoukkue Kuopiossa, mikään muu ei riitä.
   
 6. david Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Mitäs sitten, jos huomenna pelataan himokasta lätkää ja vaikka dominoidaan peliä? KalPa voi silti mennä pompulla jatkoon. Pointtini on se, että huominen peli voi ihan hyvin ratketa yhdellä pompulla ja se on fakta!

  Koko kauden arviointi huomisen perusteella on todella näköalatonta. Itse olen sitä mieltä, että 50 % Virtasen kaudesta oli paskaa, vaikka nostettaisiin kannuakin vielä. Yhtä lailla annan kuitenkin Veltsulle posia siitä, että pystyi siitä huolimatta luotsaamaan taas jengin mitalipeleihin. Mites se "kaikkien mielestä Virtasta parempi" Selin onnistui vähän kalliimmalla nipulla?

  Tämä on se pointtini siinä, että arvioidaan kokonaisuutta eikä yhden pelin lopputulosta.
   
 7. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Lainaus:
  No kyllä sitä löytyy! Ei jää siitä kiinni. Mutta ei se minun uskoni riitä, game seven pitää silti voittaa.
   
 8. spaceman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, #26, #15, #11, #44, RD
  Kiitos (super)hyvän runkosarjan lopun, HPK-sarjan nousun 1-2 tilanteen jälkeen ja taas game 7:n voiton, ja nyt KalPa-sarjassa kahdesti noustu ahdingosta, tämä kausi on jo kovasti plussan puolella omasta mielestäni.

  Jos jotain, Marko Virtasen JYP tarjoaa jatkuvaa draamaa. Ja sehän on viihdettä parhaimmillaan! Olisi helkutin tylsää johtaa sarjaa alusta loppuun, vain hävitäkseen finaalit jollekin landejengille. Tokihan se sylettää, kun huippupelin jälkeen jengi tulee kentälle surffailemaan, mutta ainakin tähän mennessä se kovin paikka on saanut JYPin lopulta syttymään. Toivottavasti huomennakin.

  Loppukaudesta olen alkanut ymmärtää Virtasen reagointikiekon hienouden. Nyt osataan sopivilla hetkillä hidastaa peliä, jos sitä tilanne vaatii, ja toisaalta välillä hönkiä päälle kuin yleinen syyttäjä. Tai traktorirobotti. Joka tapauksessa ei koohoteta itseä piippuun puolessa pelissä. Kyllä kun katsoo JYPin ja KalPan kiekollisesti varmaa, mutta vauhdikasta peliä, niin molemmat ovat saavuttaneet modernin kiekkoilun ytimen, tosin eri reittejä pitkin. KalPa on lisännyt suoraviivaisuutta ja JYP kiekkokontrollia.

  @HOOLIGAN_ On aika paljon vaadittu, jos "Kulta-hopea = Onnistuminen tai vähintään puhtaat paperit. Pronssi-neljäs = Epäonnistuminen". Vain puhtaat paperit jos lopulta voitetaan mestaruus tällaisen taistelun jälkeen? Kyllä finaalipaikkakin nyt kelpaisi aika hyvin.

  Jos JYP huomenna häviää flegmaattisuuteen, sopii syyttää valmennusta. Mutta jos hävitään siksi että KalPa ja tuomarit vaan pelaavat paremmin, niin sille ei voi mitään.

  Pronssia voi pitää jo varmana, ja mitali sekin on, etenkin kotona.
   
 9. Pottakameli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Jos tappio tulee tiukan väännön päätteeksi, niin en ole harmissani. Jos tappio tulee paskalla pelillä ja hölmöilyn takia, niin sitten kyllä hieman ärsyttää.

  Tappio ei siis ole mikään katastrofi. Top 4 sijoitus on tasaisessa sarjassa kova saavutus
   
 10. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Lähtökohtaisesti näin, mutta kun tosiaan ottaa mukaan @ZayWest'in mainitsemat seikat, niin kyllä oikeasti pitäisi Virtasen viedä joukkue jo seuraavalle tasolle. Nyt kun varsinkaan emme voi todellakaan huudella, että vastustajan materiaali on niin paljon kovempi, että tämä oli maksimisuoritus.Mikäli seiskapeli hävitään, niin siksi kausi menee nyt pettymysten puolelle.
   
 11. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Nimenomaan. Muuten sitä herkästi käy ajattelemaan että pronssimatsi olisi Veltsun maksimi mihin meidän nykyinen päävalmentaja parhaimmillaan pystyy.

  Vaikka kuinka olisi pompuista kiinni, sitä ei välttämättä suuri yleisö enää muista millainen se ratkaisumatsi on ollut. Tulos on paljon helpompi muistaa.
   
 12. knttrtknkn1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Olen sitä mieltä, että kun pelataan paras 7 systeemillä, niin kyseessä ei todellakaan ole pelkästään huomisen yksittäinen tilanne tai "tolppa sisään tolppa ulos." Molemmilla on seitsemän peliä aikaa ottaa 4 voittoa, jos JYP olisi pelannut kaikki edeltävät 6 peliä ns. täysillä ja kaikki olisi tehnyt joka pelissä parhaan mahdollisen suorituksen, ja silti oltaisiin otteluvoitoissa tilanteessa 3 - 3 niin sillon vois sanoa, että joku pomppu voi ratkaista sarjan. JYP pelasi ottelusarjan ekat kaksi peliä niin paskasti että jos huomenna tulee kuokkaan niin ei voi kun katsoa peiliin.

  Mutta, on tuo meidän nippu omalla tavallaan aivan helvetin huikea, aina pystytään kaivamaan paras esitys kun sitä tarvitaan. Uskon että näin tehdään huomennakin.
   
 13. Hypodermic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ai että ei harmita jos tiputaan finaalista, tai korkeintaan hieman ärsyttää. Toivottavasti joukkue ajattelee täysin päinvastoin. Minua ainakin mahdollisen tappion tullessa vituttaa ja harmittaa isosti. Kyllä ne finaalipelit viiden vuoden jälkeen maistuisi, sen sijaan että hävitään jollekin saakelin KalPalle välierissä.
   
 14. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Suuren yleisön muistot eivät ole sama kuin absoluuttinen totuus onnistumisen tasosta. Tottakai yksi ottelu nimenomaan voi vaikuttaa ratkaisevasti monien mielissä asioihin, mutta kokonaiskuvassa se ei ole yhtä ratkaiseva.

  Monet täällä puhuvat, kuinka on typerää olla tyytyväinen näihin välieräpaikkoihin. Tietenkään täydellisen tyytyväinen ei saa eikä pidä olla, mutta jos välieriin mennään vuodesta toiseen ja tulos on esimerkiksi budjettiin nähden tasoissa, niin paljon on tehty asioita oikein. Vuosien saatossa on nähty varsin usein, kuink liigan kovimmilla budjeteilla ja rostereilla on jääty vastaaviin tai jopa merkittävästi huonompiin tuloksiin, kuin mihin JYP on viime vuosina pystynyt.

  Jotkut täällä tuntuvat nostavan esille Veltsun julkisesti esille tuomia tavoitteita hirveään arvoon. Tässä liigassa on arviolta vähintään 5-6 joukkuetta, joiden selkeä tavoite kaudella on voittaa mestaruus. Silti vain yksi sen voi voittaa, eikä se tarkoita, että kaikki muut joukkueet ovat epäonnistuneet pahasti. Veltsun rohkea julkinen lausunto kääntyy joidenkin mielissä hyvin negatiiviseksi asiaksi, jos tuo äärimmäisen kova tavoite ei lopulta täytykään.

  Minulle joka ikinen muuhun kuin mestaruuteen päättynyt kausi on jollain tapaa pettymys, mutta usein lähinnä sillä hetkellä, kun se kausi päättyy. Jokaisella kaudella lähden siitä ajatuksesta liikkeelle, että JYP tulee mestaruuden voittamaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kausi on kokonaisuutena suuri epäonnistuminen ja pettymys, jos mestaruus jää saavuttamatta. Aina täytyy pyrkiä parempaan, vaikka olisi mestaruuskin voitettu, mutta samalla pitää osata arvostaa niitä saavutuksia, mihin on päästy. Toki jos kausi on oikeasti ollut täyttä paskaa, niin sitten pitää tehdä suuria toimenpiteitä ja sellaisista kausista on vaikea löytää mitään hyvää, mutta jos välieriin päästään kausi toisensa perään, niin paljon asioita on myös tehty oikein.

  Esimerkiksi Tapparan kausi päättyi monta kertaa putkeen suureen pettymykseen, kun jäivät hopealle. Jos näiden kausien jälkeen olisi vain voivoteltu, että kaikki meni päin persettä ja mistään ei tullut mitään, niin Tappara ei olisi koskaan voittanut mestaruutta. Jos kaudesta löytyy hyvää, niin niitä asioita pitää osata arvostaa ja käyttää voimavarana. On typerää ajatella kaikkea vain pettymyksen ja negaation kautta, jos ultimaattiseen tavoitteeseen ei päästä.
   
 15. Pottakameli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tietysti sitä mieluummin seuraisi finaaleja, mutta en siltikään saa mitään järjetöntä vitutusta, jos huonosti käy. Enkä varmaankaan katso finaaleja jos JYP tippuu, joten kyllä se kuitenkin sen verran kouraisee sielua. Mutta ehkä mä olen ihan pikkuisen "aikuistunut" siitä mitä olen ollut joskus ja pääsen mahdollisesta tappiosta yli.

  Ja tietysti joukkue haluaa voittaa ja laittaa likoon sen mitä lähtee.
   
 16. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Helppo olla samaa mieltä. Tärkeintä juuri nyt on, että jos hävitään, niin hävitään jalat maassa taistellen. En voi hyväksyä sitä, että tähän paikkaan pelattaisiin huono ottelu, jossa ei laitettaisi kaikkea likoon.

  Tottakai tappio ottaa päähän ihan pirusti, mutta siitä on huomattavasti helpompi selvitä, jos on hävitty kunnialla.

  Mutta siitä tietysti lähdetään, että voitto otetaan! Luotan kyllä tähän joukkueeseen, että selkä seinää vasten pystytään pelaamaan hyvin ja taistelemaan se voitto kotiin.
   
 17. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Jaahas se ois taas seiskapeli tiedossa. No ei se mitään, onpahan jännä peli siis tiedossa. Nämä itseasiassa ovat paljon jännempiä pelejä katsojallekkin, koska on isot panokset. Voipi olla että persaus nousee sohvasta pariin otteeseen tätä katsellessa.
   
 18. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Jahas saatiin ilmeisesti taas Veltsun erikoinen seiskapeliin. Hienoa, not..
   
 19. Hypodermic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Niku-Yonkman kaksikolta varmaa tekemistä, voi morjens. Myös Eero vienyt taas mv-pelin.

  Edit: Ja lopuksi Olkinuora tekee Jyppiveskareille tyypilliset "Tuokkolat". Siihen loppui Veltsun jengin eväät. Taas.
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2017 klo 19.22
 20. Tähtipakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Forza Kimi!
  Oli kyllä niin paskaa alusta loppuun, että ei paljoa jossitteluille jää varaa. Ihan itkettää katsoa tuota harhasyöttöjen ja muiden virheiden määrää. Jollain tavalla menee laariin "pelaajan henkilökohtainen virhe", mutta kun se on pelaajiston vaihtuessa silti jokavuotista, niin vähän vihaisemmin tulee taas seuraavalla kerralla kuulapäätä katsottua.
   
 21. knttrtknkn1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Aika hankalaa on ku kaksi ensimmäistä peliä pelataan aivan luokattomasti. Sen jälkeen pitää voittaa 4 peliä viidestä. Ei voitettu.
   
 22. nixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Ei vaan riitä, ja ei se voi olla yksittäisen pelaajan vika jos veltsun kanssa välierissä aina lauluun. Valmistautuminen, taas kerran..
   
 23. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Ikinä koskaan en ole jälkiviisas, MUTTA nyt on ihan pakko sanoa että tämä oli odotettavissa jo ennen peliä 6. Aivan tyypillinen hengen ohuus oli nähtävissä. Voitto maistui liikaa ja teki hyvän olon puseroon, se kostautui ihan niinkuin aikoinaan. Välierävirtanen ja hänen rajoittunut työkalupakkinsa näyttivät taas totuuden.
   
 24. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tähän on pakko todeta, että sun kirjoituksista nimenomaan jatkuvasti paistaa läpi jälkiviisaus.

  Seiskapeli kaatui yksilövirheisiin, mutta taisteltiin sentään varsin kohtalaisesti. Ei riittänyt. Tämä sarja hävittiin jo heti alkuunsa, kun otettiin kaksi ensimmäistä matsia turpaan.
   
 25. david Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Tämä kulminoitui mielestäni siihen, että runkosarjan tavoitteeseen eli kahden joukkoon ei päästy. Se toi eka kierroksella vastaan hurjan kuluttavan kerhon ja sitten kotiedulla operoiva KalPa oli liikaa näillä energioilla.

  Game seven pudotuspeleissä on pelattu liigan hirstoriassa nyt 22 kertaa, joista kotijoukkue on voittanut 19 kertaa. Taas siinä palataan siihen, että runkosarjasta on saatava vielä paremmat asetelmat pudotuspeleihin. Olen ihan varma siitä, että JYP olisi nyt finaalissa jos tämän parin kotietu olisi ollut toisinpäin.

  Tänään oli Nikulta kyllä vaatimaton peli. Harmillista, mutta näitä tulee nuorelle pojalle joskus. Kaveri on kuitenkin meidän ykköspakki, vaikka tänään tulikin virheitä.