Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Playoffs 2017 – kultaa vai multaa?

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana Gorbatjovi, 13.03.2017 klo 10.48.

 1. Hyman Roth Jäsen

  Tämä voipi olla meikäläisen viimeinen viesti ikinä tänne, mutta menee edes oikeaan osioon. Tehkää kalakukkeleista selvää ja sitten mestaruuteen kirvestisuja tai kamraatteja vastaan. Lupaan saapua torille/kävelykadulle, vaikka en täällä enää aikaani tuhlaakaan. Over and out.
   
 2. Tepi#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Tuli jo aikaisemmin todettua, että toivottavasti JYP jaksaa jauhaa ja jatkaa 2 viime pelin tasolla. Kaksi ensimmäistä erää tänään on olleet suuri pettymys. Ei mitään järkeä JYPin pelaamisessa kahden erän jälkeen. 2.erä alkoi vielä surkeammin kuin 1.erä. Tuolla pelaamisella ei tasoihin tulla, joten iso muutos pitäisi erätauolla taikoa. Noh, katsellaan vielä kolmas erä.
   
 3. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Jotenkin tuttu ja vähän jopa turvallinen olokin. Nyt jännittää että päättyykö tämä leikki huomenna 0-4 vai game sevenissä 4-2. Riippuu paljolti siitä että kiroileeko Virtanen nyt käytävillä. Vakavammin sanottuna tämä peli vastasi kyllä kysymyksiin. Kahdesta viime keväästä ei ole opittu kun pitäisi ottaa ratkaisun avaimet käteen.

  Pääasia on kuitenkin se että pelitapa on modernisoitu ja nyt pelataan raikasta ja jopa iloittelevan hyvää kiekollista peliä. Ajatella miten typerältä vaikuttaisi jos valmennuksen neljännelläkin sesongilla peli olisi sekaisin kriittisellä hetkellä. Ja hei muistakaa piste fi, taas ollaan mitalipeleissä.
   
 4. Hypodermic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Viiteen otteluun kolme tehtyä maalia, joista yllätys yllätys nolla ylivoimalla. Virtanen siellä näemmä itkenyt dummareista, kun taas tuli tärkeimmällä hetkellä turpaan. Saas nähdä tuleeko huomenna taas yksi mahalasku, vai vieläkö joukkue jotenkin kampeaa itsensä game seveniin.
   
 5. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Multaa multaa multaa.. sitten pronssipelissä semikiva esitys, pronssit kaulaan ja kaikilla on niin mukavaa.. Farssihan nämä pudotuspelit on taas olleet, vaikka vieläkin mahdollisuudet isoihin tekoihin on.
   
 6. knttrtknkn1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Uskomatonta ettei JYP saa välierien 5-pelissä tuon enempää irti!! Parilta aiemmalta keväältä luulis olevan vähän kokemusta näistä. Pihlman, Pulli ja Kanninen ehkä ainoat jotka saa puhtaat paperit, koska näytti siltä että nämä laittoi koko ajan kaikki peliin, mikä pitää olla vähimmäistavoite. Muista ei oikein voi sanoa samaa. Samalla voisi todeta, että Virtasella on ehkä hieman syytäkin valittaa tuomareista. Tuli pari niin helppoa jäähyä pelin alussa, mikä osaltaan sekoitti pelin kulkua, ja sen jälkeen linja tietysti muuttui. Oli vähän kiekon sulkemista maalinedessä jne.. Joka tapauksessa KalPa oli eilen parempi ja nälkäisempi, voitti kaksinkamppailut ja oli valmiimpi pelaamaan sillä tasolla missä välierissä kuuluukin.
   
 7. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Mainitaan vielä että JYPin viime kauden rupusakki oli tehnyt välierissä ennen kuudetta ottelua 14 maalia. Omissakin luonnollisesti oli kolissut huolella, mutta sarja oli 3-2 vastustajalle. Tämän sesongin tähtituotteet ovat väsänneet kolme uunia viiden välieräpelin aikana. Omissa taasen kolissut vähemmän kuin vuosi sitten.

  Taistelu jatkuu, mutta läpi pudotuspelien on kärynnyt se että JYPissä on liikaa tulosyksikköön itsensä profiloineita pelureita. Rumimmalla tavalla tuo on näkynyt Tuppuraisen tekemisessä. Kauden alla pakiston vajaavaisuus herätti kysymyksiä, mutta yllättäen rosterin epätasapaino on vaikuttanut ikävimmällä tavalla hyökkäykseen. Tällä hetkellä pakisto ja hyökkäys ovat liian kaukana toisistaan monellakin tasolla ja ehjää sekä itseluottamusta vahvistavaa kokonaisuutta ei pääse syntymään.

  Posia taasen voi hakea juurikin siitä että varsin ailahtelevalla esiintymisellä ollaan näinkin pitkällä. Eli vielä on mahdollisuus parantaa reilusti ja edistää kasvutarinaa. Tänään on kuitenkin viimeinen hetki tuohon. Saa nähdä päättyykö kausi valmennuksen asettaman tavoitteen osalta 0/2 vai onko tämän kuoleman kanssa flirttailun tarkoitus että palataan elävien kirjoihin vahvempana kuin kertaakaan tänä keväänä.
   
 8. RaakaSamppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylän JYP, FC Barcelona & Ben Bloodin vlogit
  Lainaus:
  Tämä. Viime kaudella ei lähtökohtaisesti joukkueessa ollut niin paljoa ns. maalintekijöitä, mutta silti sieltä nousi ratkaisijoita laajalla skaalalla korvaamaan tyhjiötä. Nyt taas tuntuu että kun joukkue on täynnä runkosarjassa maalinsylkijöiksi nousseita ukkoja niin etenkin tässä sarjassa kaikki katoaa.
  Etenkin Miklik ja Suomela (pl. 4. ottelun maali) ovat olleet aivan yössä KalPa-sarjassa. Kyllä tämän sarjan voitto vaatii näiltä kahdelta ratkaisijan roolia ja isoa tasonnostoa tämän päivän ja toivottavasti lauantain otteluun.


  Toki JYP on pelannut tällä kaudella jo vaikeissa paikoissa ja noussut voittoon, niin luottoa löytyy vielä.
   
 9. Maalari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Jos tällä rosterilla vielä noustaan mestaruustaistoon ja haastamaan tosissaan Tappara niin joukkue on kyllä ylittänyt itsensä. Maalivahtipeli ja puolustuspeli ovat olleet kysymysmerkkejä jo ennen kautta. Pahin skenaario ollaan vältetty mutta ihan priimatasoa tuo ei ole ollut. HPK voitti maalivahtipelin selkeästi ja Kilpeläinenkin on jonkin verran meidän veskoja edellä. Puolustuspeli onkin sitten asia, jossa annetaan tasoitusta huomattavasti enemmän. Nikua ja Kaltevaa lukuunottamatta koko muu puolustuskalusto on koko ajan pari askelta vastustujaa perässä.

  Ihmettelen pelejä seuratessani sen mihin vanha kunnon purkukiekko on unohtunut? Kalpa on sellainen vastustaja, jota ei pitäisi päästää mukavoitumaan heille sopivaan liikkuvaan peliin. Pitkää kiekkoa päätyyn vaan reilusti. Tällä estetään väsyttävät pyöritykset ja saadaan rikottua Kalpan liikettä.
   
 10. Hypodermic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Näitä pieniä juttuja pelissä, joita itsekin olen ihmetellyt. Sen sijaan että heitettäisiin tylysti pitkä päätyyn, annetaan mieluummin vielä se yksi syöttö oman maalin takaa johon KalPan prässi sitten yleensä ehtii antaa paineen tai heitetään luokaton syöttö omalle siniselle suoraan vastustajan lapaan. Eilen KalPa pääsi hyödyntämään sille ominaisia pitkiä hyökkäyspään myllyjä, toisin kuin maanantaina Jyväskylässä. Oma asiansa on sitten ne pelit ja hetket joissa avauspelaaminen ei toimi Jypillä lainkaan, vaan heitetään vaan norsukiekkoa keskialueelle...
   
 11. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Tämä on ihmeellinen näkemys asiaan. Omassa päässä jos peli vietettäisiin, väitän, että JYP siinä väsyisi enemmän ja rikkoisihan se pakosti myös JYPin pelin. Kalpa on tällä hetkellä edellä niin kiekollisena joukkueena, kuin luisteluvoimassa ja taitaa se ainoa lääke olla, että kaikissa tilanteissa pitäisi jaksaa ajaa runkoon kiinni ja viedä sillä Kalpan rakentelu pois. Kahdessa pelissä on jopa toiminut, mutta liekö liian raskasta tälle joukkueelle toteuttaa jatkuvasti. Kuitenkaan en saa tervaa ja höyheniä tästä kummallekaan, en joukkueelle, enkä valmennukselle, kaikki kun on suhteessa vastustajaan. JYPillä on vielä onneksi aikaa yrittää löytää peliin avaimet, vaan parempi näistä jatkoon menee väistämättä. Tätä on ollut mielessä jo aiemmin kirjata, mutta kirjattakoon nyt: jo edellisessä sarjassa huomiota on kiinnittänyt, että Suomela ei oikein omissa ole parhaimmillaan ja tähän Virta on iskenyt säälittä ja tuloksella, myös HPK sarjassa jo kiinnitti huomiota, miten kusessa nuo olivat omissa. Mitään tilastoja en ole katsellut, vaan ihan silmillä päätellyt. Miklikin jäähy toki pisti naurattaan, toisessa parissa Hifk pelaaja esitti identtisen vastataklauksen, jopa samassa kulmassa ja studio hehkutti kuinka mahtava ja peliä edistävä teko se oli ja Miklik jäähylle väkivaltaisuudesta, tragikoomista. Se, että pakit joutuu omissa kuseen avausta etsiessään on seuraamus kahdesta tekijästä: pakisto ei kykene riittävään tempoon kiekollisena ja toisaalta kenttä ei osaa antaa riittävästi tarjontaa, eli peli on kuin kaupungin kadunrakentajien työskentelyä, kun yksi tekee muut katsoo...Eilisen pelin voi kiteyttää, että kädettömät ja jalattomat hävisi. Sarjassa on toki ollut kummallisuuksia, en muista sarjaa, jossa toinen häviää jokaisessa pelissä nollille ja katsomisen voisi lopettaa siihen, kun toinen tekee maalin! Miksei pelinkin, kun lopputulos on jo selvillä. Paksu leidi ei kumminkaan ole vielä sjungannut.
   
 12. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Ketjuruletti tässä vaiheessa kunniaan. Kaikki keinot käyttöön ja sekotellaan pakkaa ihan huolella. Mitä nyt valmiiksi sekavaa palettia mennä turhaan järjestelemään? Kaaos on hyvästä.
   
 13. knttrtknkn1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Sund on ihan hyvä lisä, olisin ottanut jo edelliseen kotipeliin mukaan. Miklik on ollut jonkun verran yössä Hytösen vierellä niin eipä tuo välttämättä pahaa tee kokeilla jonkun muun vierellä. Todennäköisesti Hytöset pelaa nyt Rissasia vastaan. Mielestäni ketjut näyttävät nyt tasapainoisemmilta kuin aiemmissa peleissä. Tärkeintä on tietysti saada keskittyminen kuntoon ja sitä kautta kunnon yritystä ja kaksinkamppailupelaamista.
   
 14. Joe Plop Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  On tää aika huikeeta... Toinen Game Seven tähän kevääseen... Eiköhän se kolmaskin vielä tule...
   
 15. Tepi#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  On hurjaa. Kyllä vähän rupes hirvittämään, kun KalPa meni johtoon. Sieltä noustiin ja mentiin ohi. Game 7 siis. KalPalla lievä etu, koska iso kenttä jne. JYPin pitää pelata vaan samalla tapaa kuin edellisessäkin voitossa Niiralan lentokentällä.
   
 16. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Nyt nopeasti vain kaksi asiaa.

  - Henkinen vahvuus. JYP oli henkisesti vahva ja nousi tappioasemasta voittoon asti.
  - Miklík ja maalinteon hankaluus. "Mikki" teki runkosarjassa hyvällä teholla maaleja mutta nyt ei osu edes tyhjään maaliin. Missä vika?
   
 17. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Eipä nyt unohdeta, että teki vielä puolivälierissäkin maaleja mukavalla tehokkuudella. Tässä sarjassahan ei ole juurikaan edes paikoille päässyt sen erään taklauksen jälkeen.

  Säästelee myöhemmälle?
   
 18. Tepi#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Sen kun tietäisi. Ihmetyttää miten on noin jäässä. Parissa pelissä ihan tyhjä maali, mutta ei vaan mene. Tänään Tuppurainen rakensi ja Michelillä tyhjä maali, mutta ei niin ei. Tavilla samaa ongelmaa, onneksi kuitenkin jaksaa yrittää edelleen, pakko sen on joskus upota.
   
 19. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Aikamoista vuoristorataa on jypin pelaaminen. Oikeestaan aina veltsun aikana on menty laidasta laitaan näissä kevään peleissä. Taas kahden edellisen pelin ero on kuin yö ja päivä. Nyt toivotaan kovasti että lankalauantaiksi osuisi mieluummin päivä kuin yö.

  Tästä pelistä kuitenkin jäi hyvät fiilikset. Vitsi kun oiskin aina tuota tasoa esiintyminen niin hyvä tulisi! Mutta ehkä täydellisessä maailmassa...
   
 20. Marcus Juslin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tuo tämän iltainen olisi pitänyt laittaa sisäsään, mutta Lukka kahvasi aika hyvin takajalan housun helmasta kiinni, joten ei saanut kunnolla laitetuksi tyhjästä sisään. Hyvin pelattu Lukalta, mutta silti. Vähän vaikuttais, että ne Slovakiasta tulleet fanit ovat laittaneet Miklikille apinan selkään. Vai joko he ovat lähteneet Jyväskylästä? Miklikillä olisi vielä pikkaisen oppimista tuossa JYPin päätypelaamisessa, mutta vielähän tässä on 8 peliä aikaa oppia.

  Olen ollut Kannisen mollaaja koko kauden. Nyt en kommentoi sen kummempaa, mutta pikkaisen ihmettelen, kun tuohon pelin loppuun piti Kanninen ottaa Rooban tilalle Suomelan kenttään. Että varmistetaan voitto. No joo, onneksi ei käynyt pahemmin joten turha mussuttaa, mutta en vaan ymmärrä tuota Kannisen saamaa luottamusta. Rooba pelasi molempiin suuntiin hemmetin hyvin.
   
 21. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Täytyy myöntää, että tämä meni minulta pelin tuoksinassa ohi, mutta voisiko liittyä siihen, että Kanninen on varsin pätevä aloittaja? Pelin loppuvaiheissa kun aloitusvoittojen merkitys korostuu.
   
 22. nixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kyllähän se oli ihan taktinen veto että kentällä oli lopussa kaksi sentteriä.
  Aloittajaa vaihdetaan liigassa niin herkästi niin ei voi olla sellainen tilanne että laituri joutuu aloittamaan jos sentteri vaihdetaan pois.
   
 23. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Se on nyt sitten karua leikkiä, gameseven jos voitetaan mahdollisuus kultaan ja vaikka finaaleissa hävittäisiin ja näin ei tavoitetta saavutettaisi niin jopa minä antaisin Virtaselle hyväksyvän lauselman. Mikäli gameseven hävitään ja mennään pronssimatsiin, eli multa kamppailuun niin en todellakaan anna Veltsulle puhtaita papereita. Ymmärrän kyllä jos joku haluaa tähän tarttua, miten yksi matsi voi vaakakuppia heittää noin rajusti, mutta mielestäni tässä ammatissa on tulosvastuu. Veltsulla on kuitenkin näitä välieräsarjojakin valmennusuran pituuteen nähden hyvä määrä alla, syytä olisi jo voittaa sellainen ja edetä seuraavaan vaiheeseen, eli finaaliin.

  Kärjistetysti voisi sanoa, että kulta-hopea = Onnistuminen tai vähintään puhtaat paperit. Pronssi-neljäs = Epäonnistuminen

  Joukkueessa vaikuttaisi olevan sitkeyttä, toivottavasti Kuopiossakin JYPin orastava maalinteontehokkuus löytyy myös ja voitto savosta haetaan. Virtanenkin samalla saisi pieniä haamujaan poistettua.
   
 24. david Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ymmärrän tavallaan tämän ja tavallaan en. Huominen peli voi olla mallia pomppu sisään, pomppu ulos. Virtasen mahdollisuudet vaikuttaa vaihtoaitiosta yksittäisen pompun kohtaloon ovat melko rajalliset.

  Mielestäni näitä asioita pitää arvioida isompina kokonaisuuksina. Itse sanoisin, että Virtasen syksy oli sysipaska ja kevät loistava. Kevään loiston kuorruttaisi upeasti finaalipaikka, mutta mitalipelitkin riittävät osaltani synninpäästöön.

  Nyt maksetaan hintaa siitä, että syksy meni niin heikosti, että runkosarjan tavoite jäi vajaaksi. Sillä sai vastaan todella kuluttavan kerhon ja joutui vieraskentältä KalPan kimppuun. Voi hyvinkin olla, että KalPan kanssa se pieni ero jää tuosta kotiedusta kiinni, mutta katsotaan nyt.

  Jos pelataan keväällä mitaleista, niin kausi on aina onnistunut, olivatpa ennakko-odotukset ja työpöytätavoitteet mitä tahansa. En ole ainakaan vielä nähnyt JYPillä niin ylivertaista materiaalia suhteessa muihin, että tätä suurempaan ylimielisyyteen olisi varaa.
   
 25. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Asia on lopulta hyvin yksinkertainen. Valmennus on ensinnäkin itse asettanut selkeän tavoitteen. Toisekseen tässä on nyt ollut neljä kautta aikaa räätälöidä pelitapa siihen kuosiin että pelataan voittavaa ja kehittyvää lätkää. Hölinät yksittäisten pelien pompuista ovat täyttä kuraa kun tänäkin vuonna on ollut pitkä runkosarja aikaa valmistaa joukkue kevään tärkeimpiin peleihin. On myös valmennuksen epäkunnioitusta jos ei kunnioita heidän asettamia tavoitteita. Materiaalin taakse on kiva piiloutua, mutta nyt se ei todellakaan kelpaa selitykseksi kun katsoo vastustajan suuntaan. Viime kautta lukuunottamatta Virtasella on ollut finaaleihin riittävä materiaali käytössään muutenkin.

  Itse lähden liikkeelle siitä että Virtanen kyykyttää allekirjoittanutta taas kerran huomenna.