Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Playoffs 2017 – kultaa vai multaa?

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana Gorbatjovi, 13.03.2017 klo 10.48.

 1. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Lainaus:
  No joo kyllä paistaa täällä Jatkoajassa. Mutta normaalissa elämässä ei. Paitsi nyt.
   
 2. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Täyttä paskaa tämä. Niku alusti vastustajan kaksi ekaa maalia ja tälläisessä pelissä se on fataalia. Toisaalta, on myös tunnustettava, että sarjan paras valmentaja vei joukkueensa finaaliin. Kun jokainen joukkueen pelaaja kirjaa itsensä tehoille välieräsarjassa se on silloin nimenomaan joukkue ja nimenomaan valmentajan luoma taktiikka, joka toimii. Toivottavasti viimein JYPissä ruvetaan jo uskomaan, että kiekolla pelata osaava voittaa aina lopulta. Itse en kuitenkaan ole pettynyt, vaan tuon joukkueen Virtanen vei mitalipeleihin vastoin omaa ajatusta, koska rosteri ei minusta olisi pitänyt riittää edes tänne asti. Ilman kiekollisuuutta ei voi koskaan pelata mestaruudesta.
   
 3. GM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NY Islanders
  Jälkiviisaana kyselisin että minkä takia Hytönen käy selvittelemässä kentällä ollessansa joka kerta tuomareille ja minkä takia tämä valmentaja Virtanen kokee joka tuomiossa joukkueensa saavansa vääryttä.
   
 4. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lopulta korostui taas tuo kotietu näissäkin välierissä. Virtasen JYP antaa joka syksy liikaa etumatkaa muille ja välierissä sitten tiputaan, kun kotietu on vastustajalla. KalPa oli epäilemättä parempi joukkue kotikaukalossaan ja tästä syystä kotietu ja pienempi kaukalo olisi ollut elintärkeä JYPille.

  Täytyy myös hieman ihmetellä miten ne tietyt asiat epäonnistuvat lähes toistuvasti tässä vaiheessa kautta. Hyvästä ylivoimapelistä/alivoimapelistä (ok tänä vuonna toimi AV) ei ollut tietoakaan, valmistautuminen liian moneen pelin aivan täysin luokatonta ja siihen päälle vielä täysin lannistunut maalinteko. Välillä tuntuu, että pelaajat yrittävät hakata sitä kiekkoa läpi maalivahdista sen sijaan, että laittaisivat ohi.
  Tuolla materiaalilla pitää pystyä parempaan, pelitavallisesti Virtanen tekee paljon asioita oikein, mutta tietyt asiat tältä epäonnistuvat joka hemmetin kausi ja sen takia täällä ei olla pelattu finaaleissa Virtasen aikakaudella.

  Toki tämäkin peli oli loputa aika tolppa sisään, tolppa ulos. Kuukan pyssy sisälle ja KalPalla olisi iskenyt hätä puseroon.
   
 5. k0l1kk0 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Pelitapahan ei itsessään ole huono. Virtanen on hyvä valmentaja, mutta miksi ei erinomainen? Nyt on monta välierää takana eikä yhtään finaalia.

  Materiaali oli tällä kaudella tarpeeksi hyvä jopa kannu nostoon runkosarjan viimeiset 30 peliä oltiin reilusti paras joukkue ainakin pisteiden valossa. Miksi poffeissa oli sitten niin vaikeaa?

  Ennakkoon tiedettiin että isoimmat kysymysmerkit oli puolustuksessa sekä maalivahdeissa. Sitten tuli Olkinuora ja näytti et perkele meillä onkin kaksi hyvää maalivahtia, siitä ei jää kiinni. No CHL:sä Tuokkola käytännössä tuhosi JYPin jatkoon menon ja Liigan poffeissa tärkeimmässä pelissä viimeistään Olkinuora katkaisi JYPin selkärangan. Niku selvästi jännitti todella paljon peliä ja tuli lukuisia virheitä. Vehviläinen ei missään vaiheessa vakuuttanut vakuuttanut ja lopulta lähti lainalle. Viimeisessä pelissä huomasi että JYP alkoi antamaan sen kuuluisan 110% vasta kun oltiin kahden maalin taka-ajossa. Henkimaailman juttuja siis paljon tällä kaudella. Taistelu näitä vastaan on vaikeaa, mutta sitä varten hankittiin tämä kallonkutistaja JYPiin (mielestäni hyvä idea teoriassa), mutta mikä hänen panoksensa oli? Mielestäni JYP, varsinkin poffeissa oli pulassa nimenomaan pääkopan takia. Eli jollain tapaa tämä henkinen valmentaja epäonnistui vähintään yhtä paljon kui päävalmentaja.

  Holtari teki kaikkensa että JYP pääsee finaaliin ja hommasi Miklikin sekä Olkinuoran. Holtari siis täytti täysin oman paikkansa tällä kaudella. Toimitusjohtaja mikälie oli näkyvissä tämän aamun jäällä mutta muuten, mikä hänen rooli on ollut ja onko täyttänyt tehtävänsä? Tosiasiassa minä en edes muistanut että tommonen ukko seurassa on.

  Kaiken kaikkiaan hieno kausi ja jännitystä tunnelmaa riitti, pettymys tietysti päällimmäisenä mielessä, mutta semmosta se urheilu on.

  Vitutuksesta (aivan armoton) huolimatta kiitos joukkueelle, Virtaselle ja koko JYP organisaatiolle! Varmasti teitte parhaanne, nyt se riitti pronssipeliin (jota ei pitäisi pelata). Ensi kaudella uudet kujeet ja kannu jahtiin!
   
 6. GM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NY Islanders
  Lopulta se oli myös tolppa sisään tolppa ulos myös hpk sarjassa.Tänään varsinkin maalivahtipeli oli Kalpan puolella enkä voi tarttua myös aiheeseen minkä takia Hytönen ei tsemppaa jengia vaan tuomareita.Sen ymmärrän että Virtanen itkee tuomarien edessä.Koska Ulmalan Ristot housuissa.
   
 7. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Hytönen on joukkueen kapteeni ja kapteenien yksi tehtävä on pitää avointa dialogia tuomareiden kanssa. Hytönen juttelee aina paljon tuomareille, mutta yleensä hyvässä hengessä, eikä kyse ole mistään turhasta valittamisesta. Virtanen puolestaan on yksi asiallisimmin tuomareita kohtaan käyttäytyvistä valmentajista, joten koen varsin erikoisena, että tämän kaltaista kommenttia lähtee hänen suuntaansa. Hänkin kyselee usein tuomareilta selvennyksiä, mutta ottaa yleensä tiedot vastaan tyynesti. Jälleen kerran varsin normaalia dialogia päävalmentajan ja tuomareiden välillä.
   
 8. Saleva kehiin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Kannattajana on hienoa kun saa kokea kaikkia mahdollisia tunteita.. Ylpeyttä, häpeää.. iloa, surua.. vitutusta..ja riemua.. Mitä voimakkaammin sen parempi.

  Viime vuosina lähes joka kausi on antanut ns. rahat takaisin. Välillä meinaa mennä hermot ja välillä taas on niin hienoa. Itse asiassa mitä tässä muuta kaipaa? Pitkässä juoksussa joskus saattaa tulla mestaruuksia, mutta todennäköisesti joskus käydään taas pohjallakin. Voin vain kuvitella, miten hienolta Kalpan kannattajista nyt tuntuu. On nimittäin siellä ollut sitä V-käyrää ihan riittämiin. Hienoa, että joskus saavat maistaa menestystäkin.

  Annan JYPille joukkueena ja organisaationa tästä kaudesta kiitettävän. Ja se on niin hemmetin subjektiivinen näkemys, että en ala edes perustelemaan. Viittaan noihin aikaisempiin riveihin. Enkä muuta arvosanaa, vaikka häviäisivät pronssin.

  Tämä on ollut hieno kausi.
   
 9. Kuokkalan Kone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Hippoksen tekojäiltä lähteneet
  Parempi meni jatkoon, JYPin peli näissä KalPa väännöissä oli maalinteon osalta melkoista via dolorosaa. Seitsemään peliin kahdeksan tehtyä maalia on niin vähän, että ei sillä mitään loppuottelupaikkaa voi ansaita. Hyökkäyspeli hyytyi ratkaisevalla hetkellä, syötöt lipsui minne sattuu, ja kun olisi pitänyt naulata maali, niin se oli veskarin logossa, tai pitkin pleksejä. Erikoismaininta Tuppuraiselle, joka hävisi täydellisesti kuvasta. Veltsun roolia näissä välierissä saa ja pitää kyseenalaistaa, miksi Veltsu ei saa joukkuetta pelaamaan parasta kiekkoa näissä välierissä?

  Nyt ei paljon pronssipeli lämmitä, tavoite oli. mennä päätyyn asti ja kun se ei täyttynyt, niin vituttaahan se.
   
 10. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Hieno kirjoitus ja totta joka sana. Sama fiilinki täällä.
   
 11. spaceman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, #26, #15, #11, #44, RD
  Lainaus:
  No tunteita laidasta laitaan kyllä. Olen kanssasi samaa mieltä, se on se mistä itse saa kiksejä. Kyllä tässä mestaruusnälkä taas kasvoi.
   
 12. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Multaa jäi käteen. Se on tosiaan surullisinta ettei pelillisesti menty eteenpäin taaskaan vaan otettiin takapakkia. Kahteen aiempaan kevääseen verrattuna oltiin jo umpikusessa kerhoa vastaan(jonka valmennus oli ruoskinut ynnämuutsijat odotusarvorosterin huippuiskuun) ja umpikusessa myös KalPaa vastaan(jonka valmennus oli ruoskinut myöskin ennakkoon nihkeän poppoon huippuiskuun).

  Liekkö tässä ongelmana se että välierät riittävät ja siten voidaan asiat kääntää aina hyväksi. Ei tarvitse edistyä kunhan löytyy pysyvyyttä.
   
 13. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Oma tulkintani on että tässä on kaksi syytä ylitse muiden.

  1. Joukkueen oikeaan mielentilaan saattaminen. Se on myös jokaisen pelaajan tehtävä mutta erityisesti valmentajien pitää puheillaan motivoida joukkue sellaiseen iskuun että se antaa kaikkensa. Virtanen ei ole siihen pystynyt kuin ajoittain. Liian harvoin sanoisin.

  2. Reagointi pelin sisällä tai oikeastaan reagoimattomuus. Liian usein JYP vaan jääräpäisesti on puskenut ns. päätä seinään. Esimerkkinä nyt tuo ylivoima joka ajaantui ongelmiin jo runkosarjan lopussa eikä sille tehty oikeastaan mitään. Välierissä se viimeistään kostautui. Se ainoa maali tuli KalPan alivoiman ylipelaamisen seurauksena, ei niinkään ylivoimakuvion tuloksena. Tuo reagoimattomuus ei kuitenkaan rajoitu pelkästään ylivoimaan vaan myös pelitaktiikkaan vaan aikalisiin tai siihen ettei niitä osattu ottaa ajallaan. Eilenkin sellainen olisi pitänyt ottaa heti KalPan 2-1 johtomaalin jälkeen.

  Tälläisiä asioita kaiken vitutuksen keskellä.
   
 14. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:

  1. Virtanen selitti kahtaa ekaa peliä HPK -sarjalla. Ok, tuon ymmärrän selitykseksi miksi jäätiin vähän jalkoihin noissa peleissä. Mutta tuo 5. peli... mikä siinä on, että Virtanen ei saa suitsittua joukkuettaan antamaan kaikkea 5. pelissä, kun tilanne on 2-2? HPK -sarjassakin välillä tuntui, että JYP on vain suoriutumassa kentällä. Ei ollut semmoista vimmaa mitä parhaimmillaan oli KalPaa vastaan.

  2.Tuota ylipelaamista oli KalPalla muissakin peleissä alivoimalla, mutta JYPin syötöt olivat lähes tulkoon järjestäen luokattomia ja täysin ennalta arvattavissa yv:llä ja näin ollen tuota KalPan av-nelikkoa ei missään vaiheessa saatu puhkottua parilla syötöllä, vaikka avaimet suorastaan tarjottiin käsiin. Toki osin se selittyy ihan materiaalilla, mutta vielä enempi sillä, että JYPin yv-miehitys vain seisoo staattisesti fläppitaululle piirretyillä paikoilla, eikä mitään muutoksia edes haeta siihen. Toki myös tuo, että molemmat YV -pelaavat samaa neppailua helpottaa, av-porukan pelaamista. Viivassa ei ole peloitetta, eikä ohjureita edes yritetä viivasta. Kunhan vain siirreellään kiekkoa hitaasti puolelta toiselle.

  Reagoimattomuus pelin sisällä on Virtasen isoin synti ollut koko tämän neljän vuoden ajan, eikä tuolla saralla tunnu kehitystä yksinkertaisesti löytyvän. Virtanen on kyllä saanut iskostettua joukkueeseen tekemisen meininkiä eratauoilla ja otteluiden välissä (sekä samalla tuunaten pelityyliä), mutta, jos joukkue on ihan kusessa maalinteon kanssa ei peleissä voi antaa vastustajille paria vapaaerää, kun peli on jo ohi kolmannessa erässä, kun JYP alkaa pelaamaan.
   
 15. RaakaSamppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylän JYP, FC Barcelona & Ben Bloodin vlogit
 16. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
 17. RaakaSamppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylän JYP, FC Barcelona & Ben Bloodin vlogit
  Lainaus:
  Kyllä, siis ilmeisesti on jo tänään pelaamassa. Nopeata toimintaa. Mietin vain että ehtiikö takaisin pronssipeliin vai kestääkö nuo junnukisat vielä pitkälle ensi viikkoon?
   
 18. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
 19. RaakaSamppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylän JYP, FC Barcelona & Ben Bloodin vlogit
 20. Ahar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
  Mikäli tästä kaudesta pronssia tulee, niin pidän kautta onnistuneena. Henkilökohtaisesti en ymmärrä puheita pronssi -ottelun tarpeettomuudesta, koska jokaisen urheilijan pitäisi kyllä arvostaa SM-pronssia. Mikäli joukkueessa on pelaajia, joita tuo peli ei kiinnosta, niin enpä haluaisi heitä nähdä ensi kauden joukkueessa.
   
 21. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Minusta tuo vaan osoittaisi, että omaan tekemiseen ei oltu aivan tyytyväisiä ja tavoitteet vain ja ainoastaan kultamitalissa kuten kuuluukin. Mieluummin minä tuollaisia pelaajia JYPissä näen, kuin niitä jotka on tyytyväisiä mahdolliseen pronssimitaliin. Pronssipeli on muutenkin suhteellisen turha, pettyneiden joukkueiden ja kannattajien läpsyttely, tuo mitali voitaisiin jakaa puhtaasti runkosarja sijoituksen mukaan.
   
 22. david Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Pronssipeliin pitää ehdottomasti panostaa kaikki, mitä vielä puserossa on! Kausi on todella paljon mukavampi lopettaa mitsku kaulassa voittoon kuin tappioon.

  Ei niitä mitaleja varmasti kenelläkään liikaa ole.
   
 23. Pottakameli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Se on kuitenkin tälle joukkueelle viimeinen yhteinen pelikokemus. Monesti pronssipelit on vähän läpsyttelyä, mutta kyllä niistä jokainen voiton haluaa.
  Ei finaalista tippumiseen tarvitse olla tyytyväinen, mutta ei se sulje pois sitä, että lähdetään hakemaan viimeistä yhteistä kokemusta ja mieluummin voitokasta sellaista mitalien kera.
   
 24. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Miten se Tuppurainen pronssiottelusta sanoikaan? Tai tarkemmin sanottuna pronssiottelun erätauolla.

  Itseisarvo taitaa nyt olla siinä että kausi päästään päättämään kotiottelussa. Luulen että faneillekin on joka tapauksessa yes päästä tsekkaamaan kauden viimeinen matsi Synergialla. Hyvä tapa aloittaa viikonloppu ja vastustajakin kiinnostava.
   
 25. Aito Taisto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Tänään ehkä jopa 10 pelaajaa pukee JYP nutun viimeistä kertaa päälleen.