oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Huoh tuomarit. Huoh. Tässäkään pelissä ei pysynyt linja. Liiga on liiga....
No tässä pelissähän nyt kuitenkin pysyi se linja. Siellä tuli pari kevyttä vihellystä ja muutama rike jäi viheltämättä, mutta linja sinänsä säilyi kyllä. Liigan keskitasoa parempaa tuomarointia eilen.
 
Kyseenalaiset vihellykset ovat menneet melko tasan, mutta viheltämättä jääneissä tilanteissa TPS johtaa selvästi. Voisitte olla onnellisia, että linja on linjattomuus. Hyvin nopeasti Tepsillä olisi ollut 3x enemmän jäähyjä. Toki Kärpillä näitä tilanteita on myös ollut, mutta ei niin paljon kuin turkulaisilla.

"Mutq seo pleijarikiekkoa!!" -Ei ole. Katsokaa peiliin ja miettikää olisiko se vika siellä. Tilanne voisi olla hyvinkin 2-3, jos Selin keskittyisi oikeaan peliin tuon mediapelin sijaan.

Kiitokset asiallisille Töpsyfaneille, teidän kanssa on ollut ilo seurata sarjaa. Jokaiseen talliin vain mahtuu näitä rikkaruohoja.
 
Piilokamera jää pois ohjelmistosta

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Tässä sarjassa ollaan nähty niin linjatonta, epätäsmällistä ja ala-arvoista tuomaritoimintaa, että vaikka Kärpät olisi pelillisesti parempi, niin ei heitä tarvitsisi lisäksi vielä näin paljon suosia tuomarien puolesta. Eikö niillä ole mitään häpyä? Nyt tuntuu, että kaiken maailman risauksista ja hipaisuista lähtee jäähylle, mutta selkeät rikkeet jätetään etenkin Kärppien kohdalla viheltämättä.
Kun koko turku tätä tarpeeksi toistelee niin se muuttuu varmaan todeksi.

Ketään ei ole suosittu tuomioissa, ei edes TPS:aa. Jos katsoisitte niitä pelejä muutenkin kuin persesilmällänne huomaisitte, että niitä helppoja on vihelletty yhtä paljon molemmille ja niitä rikkeitä on jäänyt viheltämättä yhtä paljon molemmilta.

Monessa playoff-sarjassa olen nähnyt moitteita tuomaroinnista ja ihan aiheesta. Nyt tuo itku on saanut ihan ennennäkemättömät mittasuhteet sellaisessa ottelusarjassa jossa siihen itkuun ei ole aihetta. En pysty käsittämään. Ilmiön täytyy liittyä jotenkin varsinais-suomalaiseen geeniperimään.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Yhyy, nessupaketinko tarvitset?

Tämä on tätä oululaisten väsynyttä läpinää, jota ovat jaksaneet kauhistella koko sarjan ajan. Oulussa ollaan todennäköisesti vielä ensi vuoden puolellakin järkyttyneitä Pyhän Patrikin kyynärpääsuojien heittelystä, talkkarin ryntäilystä ja Selinin kommenteista. Etäkärpät ja muut poromiehet ovat menettäneet jo yöunensa ja kertovat terapiaksi turkulaisvitsejä, jotta ahdistusta voisi vähän lievittää. Lisäksi muistutellaan Lassilan viikatelyönneistä ja Paren viiksistä ja muusta mikä nyt vähääkään Tepsiin liittyy.
Yyyhyyy, tarjoatko mullekin, kun tuo sun viestis ei ollut mulle suunnattu?

Mä niin mieleni olen pahoittanut!
Eikäku... Naureskelen vieläkin aika usean TPS fanin (esim. nyt vaikka sinä) vinkumiselle, joka matsin jälkeen on fanit/vastapuolenpelaajat/vastapuolenkoutsit/dumarit tehneet kaiken väärin kun TPS hävisi. Koskaan ei ole voinut TPS:n vika olla.
Tuo tuntuu ainakin sinun kommenttisi olevan lähes joka asiaan :D
Täällä ei tosiaan kauhistella, taino "kauhistelen" tuota sinun säälittävää jatkuvaa avautumista. Hieno mies(?)!
 
Been there, done that: St. Petersburg; Super Six 2005, 2006, 2008. Berlin; CHL 2008.
"Seppis; EtäKärpät: Oulusta karkuun muuttaneita pitkätukka-it-työttömiä."

Zinetula

Jäsen
No tässä pelissähän nyt kuitenkin pysyi se linja. Siellä tuli pari kevyttä vihellystä ja muutama rike jäi viheltämättä, mutta linja sinänsä säilyi kyllä. Liigan keskitasoa parempaa tuomarointia eilen.
Samaa mieltä! Eihän kaikille voi olla mieliksi koskaan. Osa keskustelupalstoilla sanoo, että tuli liikaa jäähyjä ja poikien pitäisi antaa pelata ja jotkut toiset taas puhuvat, ettei mistään vihelletty. Kuitenkin suurin osa jäähyistä oli selviä kuten Tallinderin kiekko katsomoon, Paren taklaus Ahoon sekä maalipaikkojen rikkeet Malmivaaralle ja Tikkaselle. Näistä tuli nämä 5-3 yv:t. Maalipaikoissa tulee puhaltaa vaikka vastaavat rikkeet olisivat tuolla linjalla voineet mennä ohikin kaukana maalista tehtyinä. Muutamaa jäähyä voi kenties kyseenalaistaa kuten Paren poikkaria tai Mäenalasen molempia jäähyjä. Toisaalta enempikin olisi voinut muutamasta tilanteesta puhaltaa, mutta jäähytasapaino oli hyvä. Kärpät hallitsi paremmalla liikkellä ja TPS joutui eilen pelaamaan enemmän mailalla. Paren jälkimmäisestä jäähystä voi sanoa, ettei kasetti kestänyt. Aho tehnyt sarjassa monta kovaa kiekonriistoa häneltä ja nyt piti käydä napauttaa Kallion kanssa kamppailussa kiinni ja matalalla olevaa Ahoa. Toisessa pelissä huitoi Ahoa joutuen jäähylle. Nämä eivät ole voittavia eikä peliä edistäviä asioita Parelta eli kasetti ei kestänyt ulkkariavulta kovassa paikassa. Olisi ennemmin vaikka pitänyt Puljua tilanteessa, eikä Tikkanen olisi joutunut rikkomaan. Näin kumpaakaan jäähyä ei kyseisestä tilanteesta olisi tullut.

Pidin ennen sarjaa Kärppien jatkisfanejakin hyvin keskustelevina, laaja-alaisina näkemyksiltään ja fiksuina kirjoittajina. Olin pahasti väärässä.
Minä pidän edelleen niitä Tepsi- ja Kärppäfaneja asiallisina, ketkä ansaitsevat sen viesteillä kerta toisensa jälkeen. Lue oma viestisi ja pohdi vaikka omassa mielessäsi, mihin kategoriaan itse kuulut.
 
USA:n 1980 olympiaihmeen takuumies Herb Brooks kehui Reijo Ruotsalaista maailman parhaaksi luistelijaksi.
– Kun pyytää Rexiä tekemään tavallisia luisteluharjoituksia, se on kuin pyytäisi Picassoa maalaamaan autotallia, Brooks on sanonut.

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mjaa, sielä on viime lauantain pelistä (ei siis eilinen peli vaan viikko sitten lätkitty peli) joku mielensäpahoittaja tehnyt rikosilmoituksen tuosta Pikkarainen, Virtanen, Moisio - komediasta. Ei käy tosin selväksi että onko rikosilmoitus tehty TPS:n joukkueen julkisesta nolaamisesta vai mistä tämä ko. henkilö on niin mielensä pahoittanut. Ehkä tuomareista?
 

juaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt kun on yö nukuttu ja saatu pahin vitutus laantumaan, on aika kirjoittaa jotain tästä otteluparista. Se, että tilanne on Kärpille "vain" 3-2 on mielestäni TPS:ltä väkevä suoritus tässä kohtaa. Täytyy myöntää, että odotin Kärpiltä kovemman luokan ylikävelyä mallia 4-0,1.

Nyt tilanne alkaa olla se, että TPS:ltä loppuu bensa. Kärpät pääsee pyörittämään koko ajan useamman pelaajan rotaatiota pelistä toiseen kun TPS joutuu peluuttamaan puolustajia hyökkääjinä. Loukkaantumisten taaksehan ei saisi mennä, mutta kyllä tuo TPS:n vempparyhmä alkaa osoittautua liian isoksi tässä vaiheessa. Olisiko tilanne toinen jos mukana olisi Tukonen, Kumeliauskas ja/tai Spina? Ei voi tietää, ehkä ei.

Tuomareista en jaksa lähteä sanomaan mitään. Eiköhän täällä ole jo kaikki tarpeellinen ja tarpeetonkin siltä saralta sanottu. Toivotaan, että TPS tulee vielä kerran kotonaan. Olisi aivan mahtavaa nähdä G7.
 

Iceberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC ja FC TPS
Pitkään oon lätkää seurannut, niin en oo tällaiseen koskaan törmännyt. Listalla on maksetut tuomarit/kurinpito/Liiga, Rouvali, Sentenced, Tapani Kansa, Marjamäen keskustelut, Aittokallion sikailut, kultapoika Kukkonen.

Lempilapset,oksettavaa, tuulimyllyt, ongelmat, kulman taakse? Oikeasti? Voisko sitä peiliin kerran edes katsoa? Edes ulkomailla?
En mene detaljeihin, niitä on täällä vatvottu jo ihan tarpeeksi. Totean vain, että jos joku ihan tosissaan värilaseista huolimatta väittää, että kurinpito ja erotuomaritoiminta on ollut tasapuolista, on kyllä jääkiekosta niin kujalla kuin olla ja voi.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Nyt on tämä skandaali julkistettu. Eli Pikkarainen ei lähtenyt viimeisessä runkosarjassa tappelemaan Grattonin kanssa, vaikka kutsun sai. VITUN ÄMMÄ.

Sillä ei varmasti mitään merkistystä ollut, että toinen joukkue lähti sen ottelun jälkeen Yyterin rannoille ja toinen valmistautumaan Sportin kaatamiseen.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yhyy, nessupaketinko tarvitset?
Kiitos huolenpidosta, mutta en tarvitse Nessuja. Minulla on levollinen ja rauhallinen mieli. Jos olet pudotuspelisarjaamme seurannut, olet varmasti huomannut, että kyseinen tarjous kannattaa esittää kannattamasi joukkueen kapteenille ja valmennusjohdolle. Uskon myös, ettei nenäliinojen tarvitse välttämättä olla Nessuja, muukin merkki heille kelvannee.

Se, etten välitä tämän kauden Tepsistä, ei tarkoita sitä, etten tuota peinteikästä seuraa arvostaisi. Tyylikäs seura on kyseessä, eikä sitä poista se, että Pikkarainen ja Selin ohjaavat sitä tällä hetkellä karikkoja etsien. Olin erittäin iloinen siitä, miten TPS-kannattajien hiljainen enemmistö täällä Jatkoaika.comissa reagoi viime viikolla toisen puolivälieräottelun hölmöilyihin. Minusta silloin kumpusi esiin tämän urheilullisen ja perinteikkään seuran syvä rintaääni. Sitä ei pysty hiljentämään edes tämä äänekäs rääväsuujoukko, jolla hermokontrolli tuntuu olevan samanlainen kuin TPS:n valmennusjohdolla. Kun ei asiasta kestetä keskustella, mennään henkilökohtaisuuksiin.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ketään ei ole suosittu tuomioissa, ei edes TPS:aa. Jos katsoisitte niitä pelejä muutenkin kuin persesilmällänne huomaisitte, että niitä helppoja on vihelletty yhtä paljon molemmille ja niitä rikkeitä on jäänyt viheltämättä yhtä paljon molemmilta.
Persesilmäisyydestä puheenollen, on mielestäni omituista jos Kärppien leirissä ei ymmärretä sitä että ne tilanteet ovat paperilla hyvin pitkälti lähelle tasan, ja että puolin ja toisin jää viheltämättä, mutta tilanteissa joissa peli vielä on auki ja tehdään päätös rikkeestä tai pari kertaa tässä sarjassa useammasta rikkeestä parin minuutin sisään (tuloksena viiskolmonen) niin nämä päätökset on satanut liki poikkeuksetta Kärppien laariin. Tästä ei ole kysymystäkään. Eli tekstissäsi juurikin näihin viimeisen lauseesi kohtiin on lähestulkoon helppo yhtyä mutta kun se pelin kuva ja kontrasti ratkaisuhetkien tilanteissa ei ole kertaakaan ollut oululaisten totuuden torvien toimesta esillä, on vähän kyseenalaista julistautua täällä voittajaksi tässä tuomarointi-keskustelussa ja kyseenalaistaa varsinaissuomalaista geeniperimää yms. turhailua.

Eilen jos Keränen olisi saanut 5min + prk, niin Palloseura olisi vitosen ylivoimalla saanut tappaa Kärppien flowta, joka 35 minuuttia oli huikean vahvaa. Kenties tehdä maalin tai parikin siinä. Siihen olisi myös voinut päälle jonkun Kukkosen poikkarin maalin edestä viheltää. Tämä kaikki siis 0-0:ssa. Sitten oltaisiin oltu hyvin lähelle sellaista tilannetta ja ottelun tarinaa, jossa Tepsi on toistuvasti ollut tässä sarjassa ja jossa Kärpät ei ole kertaakaan ollut. Perusteluina tuolle vitoselle on että vähän överiksi sen touhun sinne oululaisten suuntaakin voisi tuomareiden toimesta heittää (vrt. TPS:n saamat sanktiot game 2:sta) ja lisäksi se että Berger loukkaantui tilanteessa eikä pelannut enää ottelussa. Miten tuo erosi Parén tilanteeseen on nimenomaan tuo jälkimmäinen, jossa Aho ei loukkaantunut. Kauhea poruhan täällä oululaisten toimesta oltaisiin tuosta nostettu mutta se olisi ollut tilanne joka on emotionaalisesti hyvin lähelle sitä mitä me turkulaiset ollaan koettu tässä sarjassa. Siihen päälle sitten olisi voinut vielä antaa pari boksia Kärpille helposti ja sen jälkeen, tilanteen ollessa Tepsille 0-2 tai 0-3, oltaisiin voitu antaa Palloseuralle perätysten (ehkä jokusen päällekkäisenkin) boksia muutaman kerran.

Ihan loistava sarja on kyllä ollut, mutta tämä turkulaisille vittuilu tilanteessa jossa oma joukkue on saanut pienimuotoista hyötyä tuomaroinnista on turhaa. Kärpät on nimenomaan niin hieno ja taitava nippu ettei se tarvitse mitään ylitulkinnallista apua tuomareilta vaan asiallista viheltämistä jossa tuomari ei hae sitä roolia itselleen. Playoff-kiekon henkeen ei myöskään kuulu antaa toiselle joukkueelle korkeista mailoista aina jäähy, ja poikkareista jatkuvasti boksia, samalla kun toiselta ei vihelletä korkeita mailoja pois yhtä suurella tehokkuudella eikä myöskään anneta noita poikittaisten mailojen bokseja nimeksikään.

Yritin kuvata noita spesifejä tilanteita vähän pienemmällä latautuneisuudella mutta en tiedä onnistuinko. Toivottavasti joku saa kiinni mitä hain ja ottaa siihen kiinni mieluummin kuin tarjoaa heti nessuja seuraavassa viestissä.

Yyyhyyy, tarjoatko mullekin, kun tuo sun viestis ei ollut mulle suunnattu?

Mä niin mieleni olen pahoittanut!
Eikäku... Naureskelen vieläkin aika usean TPS fanin (esim. nyt vaikka sinä) vinkumiselle, joka matsin jälkeen on fanit/vastapuolenpelaajat/vastapuolenkoutsit/dumarit tehneet kaiken väärin kun TPS hävisi. Koskaan ei ole voinut TPS:n vika olla.
Tuo tuntuu ainakin sinun kommenttisi olevan lähes joka asiaan :D
Täällä ei tosiaan kauhistella, taino "kauhistelen" tuota sinun säälittävää jatkuvaa avautumista. Hieno mies(?)!
Tyylikästä tekstin tuottoa, näin sliipattua kirjoitusasua on aina hieno lukea. +1. Tässä muutenkin nimimerkki joka nähdäkseni on ylivoimaisesti eniten ns. kassalla näiden tähän sarjaan liittyvien ketjujen perusteella. Kirjoitustapa myös ehkä junttimaisin mitä Jatkoajasta löytää.
 
The more I see, the less I know for sure. -John Lennon

Stouts77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
"Tunnelma hallissa oli kuin haudassa sillä erotuksella että haudassa ruumis mätänee nopeammin kuin mitä Jokeripelaajat liikkuvat luistimilla."
Suosikkijoukkue
TPS, TUTO, Leijonat, NHL:n suomalaiset
Eniten minua huolestuttaa jäljellä olevat yksi tai kaksi peliä sen tähden, ettei TPS-pelaajien kupoli tunnu kestävän. Tätä sarjaa on nyt pelattu viisi peliä. Neljässä pelissä TPS-pelaajien osalta on nähty epäurheilijamaisia sikailuja. Vain torstain peli oli tältä osin puhdas.
Ensimmäinen Turussa pelattu peli nyt oli kaikkien rimojen alitus Palloseuralta, ja eilen himonussijaviiksineen pelaava Pare sikaili, mutta mites noi Oulussa pelatut G1 ja G3? Tämä siis ilman mitään vittuilua vaan, kun itse en nähnyt tuota ensimmäistä peliä enkä vahvojen mustavalkoisten lasien läpi nähnyt mitään epäurheilijamaisia sikailuja tuossa G3:ssa.

Täytyy myös todeta, että positiivisesti olen yllättynyt että sarja on vielä kesken. Uskoin että Palloseura vie korkeintaan yhden matsin kovalta Kärppälaumalta, mutta mitä vielä. Toivottavasti bensaa vielä löytyy ja huomenna Palloseura kairaa voiton. Joka tapauksessa ollut hieno sarja (pl. Turun eka ottelu), hyvin on TPS taistellut/räpiköinyt, mutta ei vaan tahdo riittää. Aho muuten pelaa väärässä sarjassa, liian hyvä tähän sarjaan.

Toivottavasti turkulaiset löytävät huomenna hallille!
 
TPS on liigan häpeäpilkku. Pelkästään kahden avokätisen miljonäärin turvin yhä olemassaoleva toimitusjohtajansa näköinen niljake. (Jatkoajan kolumni 21.4.2020)

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei näihin kannata lähteä. Ei liity mitenkään tähän sarjaan. Pikkarainen ei halunnut lähteä Grattonin kanssa iskujen vaihtoon. So what? Toisella jatkuu pelit ja toinen jäi lomalle.
Jep ei liity tänne mitenkään. Holappa oli laittanut lisäinformaatiota sen jälkeen kun olin tänne kirjoitellut asiasta, niin ei kehannut enään poistellakaan viestiä kun joku kerkesi siihen vastaamaan.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Etta, ACO
Kiitokset @juaakko, kun on yritystä palata varsinaiseen aiheeseen.

Rikosilmoitus? HuhHuh!

Ei tosiaan itseäni tyydytä Kärppien panos tähän mennessä. TPS on niin halutessaan pelannut mallikasta poff-kiekkoa. Trendi Kärpille on eilisen perusteella parempaan suuntaan, mutta ei tämä vielä vakuuta. Tavoite on pidemmällä tämän kevään osalta kuin tämä sarja ja tähän asti nähdyn perusteella ei riitä. Ratkaisevassa osassa on 17v ja 18v pojat ja viime kauden pörssivoittaja nauttii poppareita. Epäselvää on yritetäänkö edes hirsosta ulosmitata potentiaalia. Yksittäinen pelaaja ei saa olla joukkuetta tärkeämpi.

Seb Ahosta on jos sanottu kaikki mahdollinen, mutta ei pieni lisä ole pahitteeksi. Yhdestä vuosituhannen parhaimmista Liigassa esiintyneistä pelaajasta on kysymys. Tampereen suunnalta vakiovastaus "Barkov on parempi". Uskallan väittää Ahon näyttöjen Liigassa olevan kovemmat, mikä ei tietenkään takaa yhtä huikeaa NHL-uraa.

Ikävää tuo on, jos ottelusarja ratkeaa TPS väsymiseen ja materiaalin ohkaisuuteen. Osittain tuo on omaa syytä. Kärkihankinnat ovat hyviä, mutta laajuuden suhteen epätasapainoinen rosteri.

Puhuttaisiinko jääkiekosta vaihteeksi?
 
Viimeksi muokattu:

Zinetula

Jäsen
Mjaa, sielä on viime lauantain pelistä (ei siis eilinen peli vaan viikko sitten lätkitty peli) joku mielensäpahoittaja tehnyt rikosilmoituksen tuosta Pikkarainen, Virtanen, Moisio - komediasta. Ei käy tosin selväksi että onko rikosilmoitus tehty TPS:n joukkueen julkisesta nolaamisesta vai mistä tämä ko. henkilö on niin mielensä pahoittanut. Ehkä tuomareista?
Vuoden kukkahattutäti tai -setä palkinto tälle rikosilmoituksen tekijälle. Toki sen ymmärrän, että voi jotakin esim. paikallaolijaa sylettää, jos on maksanut lipuista ja tuonut omaa jälkikasvuaan paikalle. Tällaisiahan kommentteja oli useita FB:n puolella pelin jälkeen. Siis jos tällaisesta kyse, ymmärrän toisaalta hänen käytöstään.

Mutta eihän tuosta saa kaukalon ulkopuolisia tuomioita millään tavalla. Rikosilmoitus on joo tehty, mutta pitää olla kyllä ylimääräisiä resursseja jos otetaan edes tutkintaan. Tuomarit tekivät palkkansa eteen töitä estäessään Pikkaraisen ja Moision yksipuoliset hipat. Eikä kukaan ollut edes uhattuna. Vai antoiko Kukkonen kenenkään mielestä sellaisen vaikutelman, että hänellä oli edes pienintäkään huolta terveytensä puolesta..
 
USA:n 1980 olympiaihmeen takuumies Herb Brooks kehui Reijo Ruotsalaista maailman parhaaksi luistelijaksi.
– Kun pyytää Rexiä tekemään tavallisia luisteluharjoituksia, se on kuin pyytäisi Picassoa maalaamaan autotallia, Brooks on sanonut.

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Juuri nuo @Scissors mainitsemat poikkarit, jotka olivat lähinnä kevyitä tönäisyjä, eivät todellakaan istuneet muun mailahäirinnän ja painimisen suhteen käytössä olleeseen linjaan. Eivät ne oikeastaan istu mihinkään muuhunkaan linjaan jos jääkiekosta puhutaan. Salibandyä en paljon seuraa, mutta kovempia tönäisyjä siellä näkee ilman jäähyjä.

Perrin siinä ottelun alussa kammettiin kenttään melkoisella junttaotteella maalinedustan irtokiekkotilanteessa, mutta väärä paita. Näitä nyt tapahtuu, harmi ettei molemmille.

Kumma sattuma, että oululaiset ovat pääosin tyytyväisiä tuomarityöskentelyyn, kun taas TPS-kannattajien puolella tuntuu jokin vähän hiertävän. Mistähän moinen.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ensimmäinen Turussa pelattu peli nyt oli kaikkien rimojen alitus Palloseuralta, ja eilen himonussijaviiksineen pelaava Pare sikaili, mutta mites noi Oulussa pelatut G1 ja G3? Tämä siis ilman mitään vittuilua vaan, kun itse en nähnyt tuota ensimmäistä peliä enkä vahvojen mustavalkoisten lasien läpi nähnyt mitään epäurheilijamaisia sikailuja tuossa G3:ssa.
Kiitoksia asiallisesti esitetystä kysymyksestä.
G1:ssa Kaijomaan suorittama keihästäminen.
G3:ssa Tikkasen suorittama keihästäminen.
 

Sir Smokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kumma sattuma, että oululaiset ovat pääosin tyytyväisiä tuomarityöskentelyyn, kun taas TPS-kannattajien puolella tuntuu jokin vähän hiertävän. Mistähän moinen.
Ei se ole sattumaa. Häviämisen kulttuurissa vikaa etsitään tuomareista ja mediasta. Voittamisen kulttuurissa huomio kiinnitetään omiin tekemisiin. Kyllä TPS on aivan itse hankkinut maineensa sikaa pelaavana joukkueena. Runosarjan sikatilastossa TPS oli kakkonen ja Kärpät kolmastoista. Vähiten jäähypenkkiä kulutti Tappara. Jostain syystä loppuottelijat yleensä löytyvät sieltä sikatilaston loppupäästä.
 
Miten Jokerit pääsee mukaan finaaliin?
Ostamalla pääsyliput.

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Persesilmäisyydestä puheenollen, on mielestäni omituista jos Kärppien leirissä ei ymmärretä sitä että ne tilanteet ovat paperilla hyvin pitkälti lähelle tasan, ja että puolin ja toisin jää viheltämättä, mutta tilanteissa joissa peli vielä on auki ja tehdään päätös rikkeestä tai pari kertaa tässä sarjassa useammasta rikkeestä parin minuutin sisään (tuloksena viiskolmonen) niin nämä päätökset on satanut liki poikkeuksetta Kärppien laariin.
Ensinnäkin, yhtään kahden miehen alivoimaa ei ole tässä sarjassa virheellisesti annettu. Toiseksi Kärpät on pistänyt omistaan sisään paremmin kuin TPS. Tottakai se sielläpäin tuntuu siltä että just ratkaisuhetkillä tulee helppoja jäähyjä kun toinen pelaa paljon parempaa ylivoimaa kuin oma joukkue. Ei se silti ole niin.
 
Suosikkijoukkue
TPS, TUTO, Leijonat, NHL:n suomalaiset
Kiitoksia asiallisesti esitetystä kysymyksestä.
G1:ssa Kaijomaan suorittama keihästäminen.
G3:ssa Tikkasen suorittama keihästäminen.
Kiitos, mennyt iteltä ihan täysin ohi nämä tapaukset. G3:ssa Tikkasen keihästys on varmaan tapahtunut kolmannessa erässä, 3-0 maalin jälkeen en enää niin tarkkaan katsonut peliä, sivu silmällä viiminen 10 minuuttia tuli katsottua.
 
TPS on liigan häpeäpilkku. Pelkästään kahden avokätisen miljonäärin turvin yhä olemassaoleva toimitusjohtajansa näköinen niljake. (Jatkoajan kolumni 21.4.2020)

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tutkintapyynnön tehneellä todennäköisesti on hamekangasta jo valmiiksi päällepuettuna. Mitäpä, jos lajin annettaisiin pitää itsensä siistinä, sotkematta siihen poliisia. Kiitos jo etukäteen.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Perrin siinä ottelun alussa kammettiin kenttään melkoisella junttaotteella maalinedustan irtokiekkotilanteessa, mutta väärä paita. Näitä nyt tapahtuu, harmi ettei molemmille.
Katsos kun näitä tilanteita menee molemmin puolin koko ajan. Ero on siinä että täällä ei kukaan jaksa listata niitä TPS:n viheltämättömiä rikkeitä siinä määrin kuin teilläpäin näkyy olevan tapana. Siitä saattaa tulla sellainen virheellinen illuusio, ettei niitä olisi.
 

Zinetula

Jäsen
Juuri nuo @Scissors mainitsemat poikkarit, jotka olivat lähinnä kevyitä tönäisyjä, eivät todellakaan istuneet muun mailahäirinnän ja painimisen suhteen käytössä olleeseen linjaan.
Kyllä se merkkaa tuomareille paljon, jos rikotaan selkeässä maalipaikassa. Malmivaara ei ehtinyt huonolta sijoittumiseltaan muuhun kuin vetämään Kukkosen nurin selvässä maalipaikassa. Samaa mieltä toki siitä Paren poikkarista, mutta välillä noita tulee. Mäenalasen molemmat jäähyt olivat myös kyseenalaisia. Eritoten jälkimmäinen, missä hän rimpuili irti Erosen käsikynkästä ja se tuomittiin väkivaltaisuutena. Molemmat 5-3 yv:t olivat hyvin selkeitä, mitkä täytyi vaan puhaltaa. On niitä Tepsilläkin ollut tässä sarjassa, mutta unohtuuhan ne jos ei tule maalia.
 
USA:n 1980 olympiaihmeen takuumies Herb Brooks kehui Reijo Ruotsalaista maailman parhaaksi luistelijaksi.
– Kun pyytää Rexiä tekemään tavallisia luisteluharjoituksia, se on kuin pyytäisi Picassoa maalaamaan autotallia, Brooks on sanonut.

Zinetula

Jäsen
Katsos kun näitä tilanteita menee molemmin puolin koko ajan. Ero on siinä että täällä ei kukaan jaksa listata niitä TPS:n viheltämättömiä rikkeitä siinä määrin kuin teilläpäin näkyy olevan tapana. Siitä saattaa tulla sellainen virheellinen illuusio, ettei niitä olisi.
Juuri näin. Ei se tuomareiden vähäisempi kritiikki tarkoita sitä, että tyytyväisiä niihin oltaisiin. Se voi olla myös sitä, että keskittyy olennaiseen eli peliin. Tuomarit tekevät vain työtänsä. Mutta onhan näitä tuomareiden tekemisiä ruodittu molemmissa leireissä ja se on selvä, kuuluvat lajin kuvaan.

Se edellinen kotipeli vaikka voitto tuli, niin viisi selvää rikettä jäi perätysten viheltämättä Tepsille. Eilisessä pelissä Junttilaa rikottiin Tepsin toisessa maalissa, Jullella olisi ollut nopeana pelaajana ollut sanottavansa tilanteessa ilman sitä. Samaten matsin lopussa joku tepsipelaaja löi kunnon kirvesiskun kärppäpelaajaan, ei jäänyt nimni/numero mieleen. Näitä on puolin ja toisin, mutta pitkässä sarjassa menevät yleensä tasan eikä paras seitsemästä -sarjassa kannata liikaa keskittyä niihin.
 
USA:n 1980 olympiaihmeen takuumies Herb Brooks kehui Reijo Ruotsalaista maailman parhaaksi luistelijaksi.
– Kun pyytää Rexiä tekemään tavallisia luisteluharjoituksia, se on kuin pyytäisi Picassoa maalaamaan autotallia, Brooks on sanonut.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy