Goljat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Aho, Jesse Puljujärvi
Tepsihän sieltä Kärpille tuli vastaan, niinkuin odottaa sopikin. Ihan mielenkiintoinen ottelusarja edessä omasta mielestäni. Todennäköisyys TPS:n jatkoonmenolle on kyllä pieni, mutta tottakai mahdollisuudet Kärppien tipauttamiseen on olemassa. Runkosarjassa kohdattiin 4 kertaa, joista TPS voitti yhden kotipelin ja Kärpät loput. Pisteet meni 8-3 maalieron ollessa 13-6. Tuo viimeinen 8-2 murskavoitto kasvatti maalieroa, sillä muut pelit päättyi maalin erolla. Odotan Kärppien vievän sarjan selkeähkösti, mutta uskon että pelit noudattaa runkosarjasta tuttua tiukkaa kaavaa.

Liput on perjantain avausmatsiin hommattu, on se mukava ku kevät tekee tuloaan!
 
"älä tuu mulle selittään"

mackeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
täysin epäoikeudenmukaiset munkkimaalit
Kärpät voittaa kerran kotona ja kerran vieraissa, mutta sehän ei tunnetusti riitä. Jos Tallen pysyy askissa ja Lassila pysyy hereillä, ei suurempaa hätää pitäisi olla.
 
Mielenkiintoista on ettei 11000 Turkulaista pärjää Sambaryhmälle. -nimim. "Pikkarainen" 15.03.2009

Meiken

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onneksi TPS sai sarjan poikki suoraan kahdessa matsissa, niin nyt on aikaa ladata akkuja ennen ensimmäistä matsia. Tiukka sarja on varmasti tulossa. Onhan Kärpät suosikki, mutta TPS saattaa yllättää. Joukkueesta löytyy niin paljon kokemusta näistä peleistä. Totta kai sitä kokemusta löytyy myös Oulusta.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
Pisteet meni 8-3 maalieron ollessa 13-6.
Mihin tuo yksi piste hukattiin? :o

Vielä ei uskalla mitään sanoa sarjasta, sen verran fiilareissa on vielä Spårtin kaadosta. Kassellaan lähempänä mietteitä.
 
Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat olivat lyöneet ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

@Kahvaajapakki - "Ei Per niin huono ollut kuin tilastot näyttävät. Oli ihan vitusti huonompi. #88"

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nukkuva jätti on vasta alkanut heräillä piiitkiltä talviuniltaan ja seuraavaksi päästään tekemään turkkia nyljetyistä kärpistä. Sen lämmöllä sitten jaksetaan kohti lämpenevää kevättä ja tosipelejä! Maanantaina on katkon paikka kotona ja pelin jälkeen Il Capitano #71 purjehtii muun joukkueen harteilla suoraan Helsinkiin jossa Nordikselta väkijoukot pakenevat kauhuissaan lähikuntiin. Loppu onkin vielä helpompaa Ei muuta kun tori varaukseen ja kaappi täyteen shamppanjaa ja sikareita! Tää on meirän kevät!

Vapise Kärpät!
 

Apheu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Seattle Kraken
Toivottavasti TPS saisi ainakin haastettua Kärppiä ja pystyisi nappaamaan sen 2-3 voittoa, vaikka TPS:n jatkoon menoon ei oikein löydy uskoa. Tapparan kannalta olisi tuiki tärkeää, että mikäli selvitetään todennäköisesti raastavassa ja pitkässä sarjassa Lukko, ja sieltä tulisi se Kärpät vastaan, niin he eivät olisi saaneet pitkää huilitaukoa. Tokihan eniten toivotaan sitä, että TPS tästä parista jatkaisi. :)
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Urheilullisesti avoin Liiga & Mestis
Tämä on mielenkiintoisin puolivälieräsarja IMO ehdottomasti ja menee myös allekirjoittaneen seurantaan Ruutu+:n kautta. Edelle ajaa vain Tappara-Lukko sarja siinä tapauksessa, että se on "studio-pelinä" :D

Kärpät tottakai selkeähkö suosikki, mutta mielenkiintoista nähdä miten TPS:n kokenut kaarti ja Lassila vastaavat haasteeseen.
 

Vaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tiukka sarja on tulossa ja uskon, että suurin osa otteluista päättyy maalin erolla. Toki voihan se ohipeli sattua kummalle vaan, jolloin lukemat saattavat venähtää.

Tepsin jatkoon menemistä puoltaa hyvät ja kokeneet ja jo aiemmin vaikka mitä voittaneet johtavat pelaajat. Kärppien jatkoon menemistä puoltavat em. syyn lisäksi parempi valmennus ja tasaisempi ja laajempi pelaajamateriaali. Kotiedusta en sano mitään.
 
Oulun Kärpät: 1981, 2004, 2005, 2007, 2008, 2014, 2015 ja 2018.

SoJy

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
TPS on arvaamaton vastustaja, oikea kevään musta ratsu. Siellä on Kallion Tomin kaltaisia kovia konkareita, jotka syttyvät varmasti kevääseen. Tämä tulee olemaan kaikkea muuta kuin läpihuutojuttu. Uskon kuitenkin taistelun tauottua ja savun hälvennyttyä vikkelien pikkukärppien voittaneen.

Molemmilla on heikot kohteensa, mun mielestä ekoina nuo maalivahdit. Puolustuksen pitää toimia moitteetta, niin se antaa sitten anteeksi jotain maalivahdiltakin.Hyökkäyksistä löytyy kyllä maalintekijöitäkin, joten se puoli on hyvällä tolalla. Turussa on Perrin ja Kallio ne kovimmat. Meillä Kärppien sielu on Sebastian Aho, mutta löytyyhän sieltä Pyörälää, Puljua, Niemeä...Jos vielä saataisiin Hirsokin hereille niin a vot!

Saas nähä kestääkö hermo katsoa tai ees kuunnella. Verenpaine tulee olemaan kovilla!Parempi voittakoon, niin simppeliä se on.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Näkisin että vain Kärppien täysi masu voisi johtaa TPS:n jatkoonmenoon. Eihän ihmismieli aina jaksa voittaa koska siitä tulee silloin liian tylsää. Toisaalta sieltä löytyy useita äärimmäisen taitavia ja nälkäisiä nuoria jotka eivät toki ole kyllästyneet voittamaan. Tepsillä on silti ehken enemmän nälkää ja intoa taistella pitkän kuivan kauden jälkeen... Eli tältä osin (asenne) ei taida muodostua eroja suuntaan eikä toiseen.

Katseeni kohdistuukin heti asennekysymyksen jälkeen TPS:n maalin suulle. Pelin henki on selvä: Jos Lassila - Georgijev päästää 1-2 helppoa joka pelissä niin loma koittaa varmasti hyvissä ajoin. Eli avainkysymykset ovat mielestäni:

1. Onko Kärppien masu täynnä vai onko asenne ns. tapissa?
2. Tepsin maalivahtipeli? Sanoisin että keskimäärin alle kolme rysää per peli saa mennä jotta ottelusarjan voitosta päästään taistelemaan.
3. Raksila on varmasti tupaten täynnä joka peli-iltana mutta miten liikahtaa Turkulaisyleisö? Iso merkitys Tepsin kotipelejä ajatellen.
 
"Loppujen lopuksi se on ihan sama kuka turakainen siellä vaihtoaitiossa valmentajana heiluu" -Kai Suikkanen-

Dorian Gray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johdossa oleva joukkue
Minä näen Tepsille kohtalaisen yllätysmahdollisuuden. Joukkueella on yksilöratkaisuihin pystyviä pelaajia ja Lassila on nykyisin ailahteleva mutta parhaimmillaan pelejä ratkova vahti.

En ole myöskään yhtä vakuuttunut Marjamäen neroudesta kuin moni muu: viime vuonna hänellä oli käytössään yksi kaikkien aikojen liigaketjuista, kaksi vuotta sitten samat miehet vähän nuorempina, Juhis, kovassa tikissä ollut Pyörälä ja niin edelleen. Katsotaan toimiiko sama sapluuna pykälää kevyemmällä materiaalilla
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Kärpät on selvä suosikki, mutta mikäli kaikki natsaa on TPS:llä kaikki mahdollisuudet tehdä tästä oululaisille hankala sarja. Jos viisikkopuolustus on sitä mitä se parhaimmillaan (hetkittäin) runkosarjassa oli, Lassila löytää maalinsuulla parhaan vireen ja kärkiyksilöt ovat hyökkäyspäässä maalipaikoissa tehokkaita voi tästä tulla pitkä sarja. Ei sillä, joku 4-1 otteluvoitot Kärpille taitaa olla etukäteen ajateltuna se todennäköisin tulos. Järkyttävän heikon runkosarjan lopun jälkeen Sport-sarja todisti ainakin sen, että TPS:n kokeneen konkarit parantavat suoritustasoaan tosipelien alkaessa.

Toivotaan, että TPS pelaa kauden parasta kiekkoa ja haastaa Kärpät tosissaan. Materiaaliltaan vahva ja hyvin valmennettu nippuhan siellä on vastassa, joten kovan työn takana jokainen voitto on.
 

Kendo26

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Vegas Golden Knights
Tulee olemaan hieno tunne, kun heitetään kaksinkertainen mestari kesälomille. Tiukkaa tekee, mutta Kärpät on sopinut Tepsille yllättävän hyvin tällä kaudella. Pikkarainen kuiskuttelee Ahon, Puljujärven ja Nutivaaran korviin ja poikien peli menee ihan sekaisin. Hirso on palkkasoturi, joka ei heittäydy tarpeeksi kiekkojen eteen. Ikonen luulee itsestään liikoja ja päätyy polvilleen Lassilan edessä. Kokeneet Pyörälä ja Kukkonen tekevät parhaansa, mutta eivät kahdestaan saa Tepsiä kaadettua. Loppujen lopuksi sarja ratkeaa game sevenissä, jonka Kallio ratkaisee Nummelinin syötöstä jatkoerässä.
 
Nyt kaikki negapetterit käymään kylmässä suihkussa. Me pelaamme mestaruudesta ja sitä tosiasiaa kannattaa tulla paikalle katsomaan.

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Kärpät voittaa kerran kotona ja kerran vieraissa, mutta sehän ei tunnetusti riitä. Jos Tallen pysyy askissa ja Lassila pysyy hereillä, ei suurempaa hätää pitäisi olla.
Tällä tuli oikeasti vähän hymyiltyä! :)

Veikkaan Kärppien jatkavan tästä sarjasta, mutta mitään he eivät tule ilmaiseksi saamaan. Runkosarjassa viimeistä katastrofia lukuunottamatta, muut pelit olivat ihan tasaisia.

Onko Tepsin kassassa rahaa lentää pelimatkat? Bussilla Ouluun matkustelu on henkiseltä rasitukseltaan paljon suurempi kuin siellä pelaaminen fyysiseltä.
 

KemmiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tällä tuli oikeasti vähän hymyiltyä! :)

Veikkaan Kärppien jatkavan tästä sarjasta, mutta mitään he eivät tule ilmaiseksi saamaan. Runkosarjassa viimeistä katastrofia lukuunottamatta, muut pelit olivat ihan tasaisia.

Onko Tepsin kassassa rahaa lentää pelimatkat? Bussilla Ouluun matkustelu on henkiseltä rasitukseltaan paljon suurempi kuin siellä pelaaminen fyysiseltä.
Samalla charterilla Kärppien kanssa on Saipat ja muut viime vuosina matkustanut. Voisi kuvitella saman käytännön jatkuvan. Ei kukaan varmasti halua nähdä ottelusarjaa, jossa Kärpät lentää välit ja TPS matkustaa bussilla.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
TPS oli se joukkue, jonka halusinkin puolivälieriin vastaan. Varmasti vaikein noista vaihtoehdoista, mutta tätähän sitä halutaan - hyvää peliä ja Kärppien voittoa. Helppoa ei tule olemaan kummallakaan joukkueella, mutta pakko on luottaa omiin niin paljon, että voitto tästä tulee. Toivottavasti Kärpät käyttää hyvin taukonsa ja on oikealla tavalla latautunut ensimmäiseen otteluun. Joskus on näyttänyt enemmän siltä, että pidempien taukojen jälkeen Kärpät on hieman sekaisin ennen kuin rutiini taas painaa päälle.
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pitkään näytti siltä, että Lukon mestaruuden edessä on trio Tappara-HIFK-Kärpät. Tässä järjestyksessä. Tepsin herääminen totaaliunesta toi toisenkin vaihtoehdon: jos TPS alkaa pelaamaan, sen hommaksi tulee raivata reitillään finaaliin Kärpät ja HIFK. Hypoteettista, kyllä, mutta mahdollista! Lukon pitäisi voittaa Tapparan jälkeen Jyp/Saipa, päästäkseen kotiedulla finaaliin Tepsiä vastaan. Kyll ai!
Pakko veikata, että Tepsin ykkönen tekee enemmän pisteitä kuin Kärppien ja siihen tämä sarja sitten ratkeaakin.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Realistisesti ajateltuna Kärpät jatkaa tästä sarjasta voitoin 4-0 tai 4-1. Pelistä ei kuitenkaan koskaan tiedä ja jos Tepsin kokenut kaarti jaksaa painaa ja sytyttää kokemattomankin osan joukkueesta, niin voi tulla yllättävänkin tiukka sarja. Toki on sitä kokemusta ja voittamisen kulttuuria Kärpilläkin. Odotan tiukkoja maalin-kahden erolla ratkeavia tasaisia taisteluja, joista Kärpät kuitenkin etenee suurelta osin leveämmän materiaalin ja paremman maalivahtipelaamisen turvin jatkoon. Toivottavasti Tepsi jaksaa laittaa kampoihin.

Joukkueen virallisena tavoitteena taisi olla pudotuspeleihin pääsy ja sen vieressä olevaan boksiin voi nyt piirtää rastin. Hyvin latautuneena ja suht' paineettomassa altavastaajan asemassa Kärppien kimppuun. Pudotuspelit, ihanaa saatana!
 
"People who knew hockey and Finland spoke about Urpo Ylönen the way Jedis would talk about Yoda or Obi-Wan Kenobi"

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
Ennakoitavissa enemmänkin shakinpeluuta kuin oikeata poffia - ainakin runkosarjaotteluiden perusteella.

Kärppien maalivahtitilannetta pidän hyvänä, mutta kestääkö kärppänuorison pää? Kärppärintamalla kysymysmerkkinä on myös joukkueen loukkaantumistilanne. Tämän vuoden Kärpät on helpommin lyötävissä kuin kahden edellisen kauden jo puolivälierissä. 5vs5 pelissä aika-ajoin maalinteko on ollut todella tahmeaa.

Voittaakseen Kärpät on TPS:n saatava Kärppien murhaavan tehokas YV aisoihin ja onnistuttava itse ylivoimissaan. TPS:n yksi hasardipakki on Nummelin, jota kannattanee peluuttaa vain ylivoimissa. Lisäksi TPS:n maalivahtitilanne ei oikein vakuuta. Tämän vuoden TPS:iä en ole seurannut, mutta kärkiosaamista joukkueesta löytyy yllin kyllin - Pikkaraista kannattaa seurata niistä ei niin nimimiehistä. Pelannut yllättävän siistin kauden.

Nyt mitataan sitten Marjamäen kanttia, että uskaltaako hän peluuttaa niitä, joilla kulkee ja laittaa ne katsomoon, joilla ei kulje nimistään huolimatta. Veikkaan, että tämä sarja ei ole mikään 4-0 sarja vaan kääntyy Kärpille otteluvoitoin 4-2. En usko, että sarjassa on mitään suurta tunteen paloa, vaan enemmänkin kliinistä lätkää puolin ja toisin. Ehkä puolivälieräsarjan haukotuttavin pari, josta vain valmentajat sanovat, että hyvää ja kypsää lätkää. Ottelutuloksina jotain 1-0 tai 2-1 tyyppisiä joko jatkoajalla tai ilman.
 
Viimeksi muokattu:
mutta hyvältähän tämä näyttää

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Hyvä sarja! Hienoa että TPS tuli noista 7-10 sijoista vastaan niin ei tule mitään läpsyttelysarjaa. Pelit tulee olemaan tiukkoja maalin pelejä ja Kärpät jatkoon kuitenkin selvästi 4-1. Välierissähän ne pleijarit sit kunnolla vasta alkaa Tapparaa vastaa ;)
 
Pärko!

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Tämä ottelusarja tulee ratkeamaan pitkälti pelikirjatasolla. Niin sanotusti "normaalitasoilla" joukkueiden suorittaessa Kärpät voittaa 4 peliä ehkä noin viidestä eli Atu Selinin ja Jarno Pikkaraisen yhdessä Rintsin sekä Stounin kanssa tulee löytää Kärppien heikko lenkki mihin iskeä, sillä runkosarja-keinoillaan TPS tulee enemmän häviämään kuin voittamaan Kärppiä vastaan.

Tepsin tulee yrittää pysyä tiiviinä pelin alla sitoutuneesti ja välttämään jäähyjä viimeiseen asti. Jos lähdetään höntyilemään ja juoksemaan kiekon perässä, niin Kärpät yksilöidensä kautta rankaisee. Lassilalta vaaditaan elämänsä pleijarisarja, niin se vain on. TPS lähtee varmasti enemmän rikkomaan kuin rakentamaan, vaikka aivan bussikiekkoon joukkue tuskin ryhtyy, sillä sellaisella pelillä voidaan voittaa ehkä yksittäinen peli, mutta ei sarjaa. Vastahyökkäykset sekä laadukkaat rintamahyökkäykset Kärppien sitä vähiten odottaessa on Tepsin ase. Mikään supervastahyökkäys-remmi TPS ei ole, koska joukkue on aika raskasjalkainen, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Joukkue on kuitenkin vahva kamppailupelaamisessa sekä kaiken toimiessa yv-pelissä.

Paljon on Tepsillä yksilöiden varassa. Veskaripelin on oltava moitteetonta, Tallinder&Numppa ja muutamaa muu pakki kellottavat hirmuminuutit ja hyökkäyksessä Kallio, Perrin, Pare ja Spina ovat totutusti ne keiden harteilla pisteiden tekeminen on. Talkkari Pikkaraisen rooli on päivänselvä; Sonnin tulee yrittää tehdä kovilla taklauksilla, karvaamisella ja hämmentämisellä tehdä Kärppien nimimiesten ja ihmejunnujen peli mahdollisimman epämukavaksi, jotta pelillinen tuska saadaan Kärpille sekä pelihuumori pois. Huml käynee jo valmiiksi kierroksilla, joten siinä hyvä kuumentamisen kohde. Perkaaja Moisio voi stuntata yhdessä Jonnen kanssa, jos Talkkari tarvitsee tukea.

Erittäin tärkeää olisi, että TPS yllättäisi Kärpät heti alkuun housut kintuissa ja saisi Raksilasta ensin Big stealin ja sitten viljasiillosta kotivoitto. Muussa tapauksessa sarja alkaa kääntymään oululaisille, kun alkukankeuden jälkeen heillä alkaa peli luistaa. Toivottavasti jatkoaikoja nähdään mahdollisimman vähän, silloin kevytjalkaisempi Kärpät on vahvoilla.

Raksilassa on pystyttävä voittamaan, se on selvä. Oli hienoa katsoa muutama kuukausi sitten, miten Frölunda CHL-finaaleissa riisui Kärpät aseistaan taidokkaalla syöttelyllä ja liikkuvalla pelillä. TPS ei samaan ehkä kykene, mutta se pystyy varmasti saamaan koneestaan, niin paljon irti että Kärpille tämä on kaikkea muuta kuin läpihuutojuttu. Kärpät on tänä vuonna voitettavissa, se on fakta.
 
Viimeksi muokattu:
"En seuraa pallopelejä, seuraan urheilua" - Seppo Räty

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pikkarainen - Virtanen - Moisio- ketju kasaan niin saadaan keskitettyä ne kaikki kivat jälkipelit ja koiruudet yhteen ketjuun! :) Muut voivat keskittyä survomaan räkäkiekkoja Samien taakse.
 
"Loppujen lopuksi se on ihan sama kuka turakainen siellä vaihtoaitiossa valmentajana heiluu" -Kai Suikkanen-

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Tämä ottelusarja tulee ratkeamaan pitkälti pelikirjatasolla. Niin sanotusti "normaalitasoilla" joukkueiden suorittaessa Kärpät voittaa 4 peliä ehkä noin viidestä eli Atu Selinin ja Jarno Pikkaraisen yhdessä Rintsin sekä Stounin kanssa tulee löytää Kärppien heikko lenkki mihin iskeä, sillä runkosarja-keinoillaan TPS tulee enemmän häviämään kuin voittamaan Kärppiä vastaan.
Tämä on varmasti totta. Kärpillä on jo kolmas vuosi menossa omaa juttuaan Marjamäen kanssa ja moni asia tulee jo automaatiolla. Ja onhan siellä kovia yksilöitä myös. Mitä jäähyttömämmin TPS onnistuu pelaamaan, sitä parempi.

CHL -finaali on hieman heikko vertailukohta, koska se oli vain yhden pelin otanta. Koskaan emme saa tietää, olisiko Frölunda jaksanut luistella sellaisella temmolla paras 7 -sarjaa Kärppien pelitapaa vastaan. Sanoisin, että ei Tepsi voi edes yrittää samaa kuin ehkä ensimmäisessä pelissä. Loppuu paukut viimeistään 4 - 5 pelissä, kun juostaan koko ajan paremmin ja paremmin toimivan syöttömyllyn perässä.

Oma lääke tähän on tiukka keskustan pelaaminen ja Kärppien avauksissa heidän sentterinsä lähes täydellinen pimentäminen. Pakotetaan Kärpät pelaamaan ensimmäinen syöttö aina laitaan ja estetään jatkosyöttö/puolen vaihto. Antaa sen laiturin tulla yksin ja pidetään muut kiinni. Tai jos ko. laituri pudottaa alas takaisin pakille, niin sama juttu. Sentteri/puolenvaihto tässäkin tapauksessa pois. Samalla paineistetaan oman sinisen ja punaisen väli siten, että Kärpät joutuu mahdollisimman paljon siirtokiekkoihin Tepsin päähän. Niistä pitää sitten vain selvitä syöttelemällä ulos, kun tulee painetta. Koko viisikko mahdollisimman alas auttamaan pakkeja ja tarjoamaan sitä helppoa syötön paikkaa, jolloin kulmiin saadaan 3-2 ja 4-3 ylivoimatilanteita. Lassila hoitakoon sitten ne laukaukset, jotka tulevat ns. sektorin ulkopuolelta. Tylsää, mutta minkäs teet.

Ja kyllä omassa hyökkäyspelissä pitää löytyä myös keinot pitää kiekkoa välillä.
 
"On vaarallista puhua korkealentoisista järjestelmistä ja strategioista. Toiminta on aina paikallista..." -V. Horttana-
Suosikkijoukkue
TPS
Jee: TPS pelaa puolivälierissä ensimmäisen kerran sitten mestaruuskevään 2010. On näitä pelejä odotettukin!

TPS otti Sportista selvän 2-0 -selkävoiton. TPS eteni sääleistä jatkoon ansaitusti, ja esitti kypsää, vahvaakin peliä. Sportin "huonous" oli toki osin Sportin yli-innokasta jännittämistä, mutta paljon myös TPS:n hyvyyttä, kylmäpäisyyttä ja tiivistä viisikkopuolustamista. Luulen, että Sport-pelien ansiosta TPS on puolivälierissä vahvempi kuin olisi ollut ilman säälikierrosta.

Jos sääleissä TPS oli ennakkosuosikki ja Sport altavastaaja, puolivälierissä TPS on selvä altavastaaja. Kärpät on koko Liigan ennakkosuosikki, hallitseva mestari ja 2000-luvun kestomenestyjä, jolla on vahva organisaatio, huipputaitoiset yksilöt, taitava valmennus; voittamisen kulttuuri. Vähän kuin TPS ysärillä ja vuosituhannen vaihteessa.

TPS:n tavoitteena oli tälle kaudelle kunnianpalautus ja pudotuspelipaikka. Ne tavoitteet on siinä mielessä saavutettu, että TPS on kaudessa kasvanut heikosta heittopussista uskottavaksi pudotuspelijoukkueeksi. Tästä eteenpäin TPS:llä on vain voitettavaa ja joukkue voi pelata selvää ennakkosuosikkia vastaan vailla turhia paineita, sillä toisin kuin Oulussa, Turussa ei mestaruustoreja liene tälle keväälle vielä varailtu.

Lähdetään siitä, että Kärpät on pelin kaikilla osa-alueilla suurempi ennakkosuosikki. Toki TPS:n kärkipelaajat Kallio, Perrin, Pare, Tallinder ja Spina ovat yksilöinä siellä Kärppien kärkiyksilöiden tasolla, mutta heti kärkipelaajien jälkeen Kärppien pelaajamateriaali on TPS:n suorittajia edellä. (No, TPS:llä puolestaan lienee hämmentävämpi hämmentäjäosasto pudotuspeli-ihme Ilkka Pikkaraisen johdolla.) Mutta pelitavassa, puolustuspelissä, ylivoimassa, valmennuksen voittamisen rutiinissa, pudotuspelipelaamisessa... kaikessa Kärpät on ennakkoon vähintään pykälän vahvempi.

Aika moni on veikannut sarjaa Kärpille malliin 4-0 tai 4-1. Itse veikkaan Sport-esityksiäkin peilaten, että TPS kyllä taistelee sarjassa vähintään yhden voiton, ehkä kaksikin, mutta välieräyllätykseen ei TPS:n liito vielä tällä kaudella riitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy