Pittsburgh Penguins 2022–2023

 • 144 412
 • 591

Mihin Pittsburgh Penguins yltää kaudella 2022–2023?

 • Voittaa Stanley Cupin.

  Ääniä: 15 10,0%
 • Etenee Stanley Cup-finaaleihin.

  Ääniä: 0 0,0%
 • Etenee konferenssi-finaaleihin.

  Ääniä: 7 4,7%
 • Etenee välieriin.

  Ääniä: 15 10,0%
 • Etenee puolivälieriin.

  Ääniä: 74 49,3%
 • Jää runkosarjaan.

  Ääniä: 39 26,0%

 • Äänestäjiä
  150
 • Poll closed .

Humboldt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
On tämä kyllä kanssa uskomaton korpivaellus tämän yv pelin kanssa. Ei vaan tule apuja tärkeillä hetkillä vaikka kuinka tarjotaan mahdollisuutta. Ykkös yv onnistuu kerta toisensa jälkeen paskomaan housuunsa epäinhimillisellä voimalla [1].

[1] http://iposeogsekk.com/penguano.pdf
 

Cocktus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, HPK
On tämä kyllä kanssa uskomaton korpivaellus tämän yv pelin kanssa. Ei vaan tule apuja tärkeillä hetkillä vaikka kuinka tarjotaan mahdollisuutta. Ykkös yv onnistuu kerta toisensa jälkeen paskomaan housuunsa epäinhimillisellä voimalla [1].

[1] http://iposeogsekk.com/penguano.pdf
Minun mielestäni yyvee on mennyt hurjasti eteenpäin vaikkei se tänään tulostaululla näkynytkään. Nyt sentään saatiin kiekko lähes joka kerta alueelle ja kuvio pyörimään kun taasen jossain vaiheessa kautta vaarallisimmat tilanteet tuli omiin sen jälkeen kun oltiin pyöritty vastustajan sinisen ja oman pään välillä 1,5 minuuttia.

Boston näytti miksi se johtaa liigaa, mutta piste tuosta pelistä olisi voitu ottaa. Pienellä vääryydellä jopa kaksi, mutta ei kelvannut vaikka sitä hopealautasella tarjottiin. Pari minuuttia ennen pelin loppua tuomarin kullin kautta kiekko vastustajalle ja paria sekuntia myöhemmin kiekko löytyi Jarryn takaa. Nolla pistettä ja muutamaa tuntia myöhemmin Florida painaa todennäköisesti pisteellä ohitse meistä. Tiukaksi menee. Onneksi peli on näyttänyt nyt jo kaksi(!) peliä suhteellisen ehjältä, joten toivo elää vielä!
 

Humboldt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Minun mielestäni yyvee on mennyt hurjasti eteenpäin vaikkei se tänään tulostaululla näkynytkään. Nyt sentään saatiin kiekko lähes joka kerta alueelle ja kuvio pyörimään kun taasen jossain vaiheessa kautta vaarallisimmat tilanteet tuli omiin sen jälkeen kun oltiin pyöritty vastustajan sinisen ja oman pään välillä 1,5 minuuttia.
Miten surullista onkaan että ihan oikeassa taidat olla kun sanot, että sen jälkeen kun on menty hurjasti eteenpäin kiekko päätyy lähes joka kerta ylivoimalla hyökkäysalueelle - aivan vaatimattomin ylivoiman lähtöoletus. Rima on matalalla.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Vähän on sellainen fiilis, että antaa tuon paikan lipua käsistä vaan parempi niin. Sitten taas toisaalta muistelee viime kevään playoffeja kuinka kolmos-/nelosmaalivahdeilla haastettiin Rangers täysin, mutta seiskapelin jatkoajalla tiputtiin. Siinä mielessä olisi lapsenomaista uskoa, että jos tuonne selviäisi, niin mitä vain voisi tapahtua. Nyt siihen on toki vaikea uskoa kun se lähes varma playoff-paikka on vaihtunut jopa jo epätodennäköiseksi. Playoffit kun missataan, niin eiköhän se jälleenrakennus päätetä ihan virallisesti aloittaa. Sitten saavat Crosby, Malkin ja Letang itse päättää, että mitä haluavat tehdä. Ollako mukana vai lähteä hakemaan vielä menestystä muualta.
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Tangerin uran 1000 peli NHL:ssa ja Pittsburghissa sekä voitto Battle of Pennsylvaniasta lämmittää keväistä maanantaiaamua!

Pens (vähän kuin HIFK) osaa kyllä nämä omiensa muistamiset ja kunnioitukset loistavalla tavalla! Kannattaa katsoa esimerkiksi Penguinsin Instasta Tanger videot yms. muistamiset sekä kunnianosoitukset. Oli myös huikea katsoa, kun jengi tuli lämpöihin #58 jokaisen pelaajan päällä! YouTubesta löytyy myös Pre-Game Seremonya yms.

Huikea ukko tuo Tanger ja ei voi kuin hattua nostaa miten kovalla tasolla sekä intohimolla vetää edelleen (varsinkin vielä 2 aivohalvauksen jälkeen). Upea pelaaja ja roolimalli!
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Lauantain Bruins-ottelu oli turhauttavaa katseltavaa ja siinä pienoiskoossa yhteenveto Penguinsin koko kaudesta. Heikko alku, surkea loppu ja huono (tai lauantaina ensi sijassa tosiaan tehoton) ylivoima. Siinä välissä sitten sitten kuitenkin taas nostivat itsensä tasoihin vain hävitäkseen ottelun vielä varsinaisen peliajan puitteissa. Näissä on monen monta pistettä menetetty tämän kauden aikana, pistettä jotka hyvin olleet otettavissa mutta monesti ihan oman huonouden vuoksi menetetty. Lauantain peli nyt muutenkaan ei ollut mitään hyvää, ja ykkössentteriään lepuuttanut Bruins olikin kaksi erää täysin kuskin paikalla, mutta olisihan tuosta kelvannut nyt ainakin yksi ryöstöpiste mukaan kun se tarjolla oli. Sen 3-3 tasoituksen jälkeen vielä viimeisen 7 ja puolen minuutin aikana kaksi yv:täkin ennen sitä lopullista voittomaalia joten voittoonkin oli tarjolla kaikki mahdollisuudet siinä. Eivät vaan kyenneet sitten tekemään tarvittavaa voittoon saakka.

Flyersia vastaan ei myöskään nähty hyvää pelaamista joukkueelta. Tärkeät kaksi pistettä sieltä onneksi tulivat, mutta kyllähän Flyers sai ihan liikaa laatupaikkoja ottelussa ja DeSmith joutui venymään lukuisiin huipputorjuntoihin. Onneksi oli tällä kertaa taas pelipäällä sitten, mutta viisikkopelaamisen tiiviydestä ei voi jaella kiitoksia Penguinsille. Parempaa vastustajaa vastaan tuo peli ei olisi riittänyt, mutta onneksi riitti sentään nyt eikä käynyt kuten vaikka Canadiensia vastaan pari viikkoa sitten.

Kyseessä tosiaan Letangille uran tuhannes runkosarjaottelu ja tuttuun tapaansa urakoi valtavat minuutit ottelussa (30:34). Mahtava pelaaja ja upea merkkipaalu hänelle. Matkan varrella on tapahtunut paljon, joten erittäin hienoa että ylipäänsä sai tuon määrän pelejä kasaan, ja että edelleen pystyy pelaamaan kovalla tasolla isoja minuutteja siellä.

Runkosarjan kahteen viimeiseen viikkoon Penguins lähtee tuossa viimeisessä playoff-paikassa kiinni ollen. Lauantain kierroksella hetkeksi ohitse noussut Panthers on pisteen perässä, ja myös Sabres voisi nousta pisteen päähän rästipeliensä myötä (nämä kaksi kohtaavat toisensa toki huomenna eli toinen menettää vähintään pisteen). Viikonlopun pelinsä hävinnyt Islanders ei ole myöskään kuin pisteen edellä ja ovat pelanneet pelin enemmän, joten tässä on Penguinsilla vielä mahdollisuudet ensimmäiseen villi kortti-paikkaankin. Bruinsia vastaan lähtökohtaisesti kyseessä olisi nopea sarja, ja vaikka revanssin ottaminen edelleen kirvelevästä 2013 kohtaamisesta kiehtoisikin, olisi tuolta seiskapaikalta selkeästi paremmat (eli nollaa paremmat) mahdollisuudet edetä ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon. Silloin vastaan tulisi todennäköisesti Carolina, joka olisi kyllä ihan voitettavissa oleva joukkue, vaikka siihenkin sarjaan Penguins toki altavastaajana lähtisi.

Jäljellä olevat ottelut näiltä neljältä joukkueelta:

87p Islanders (TBL, PHI, @WSH, MTL)
86p Penguins (@NJD, MIN, @DET, CHI, @CBJ)
85p Panthers (BUF, OTT, @WSH, TOR, CAR)
81p Sabres (@FLA, @DET, CAR, @ NYR, @NJD, OTT, @CBJ)

80 pisteessä olevan Senatorsin lasken jo pois pelistä, koska pelejä vain viisi jäljellä ja ovat kuusi pistettä viivasta ja välissä kaksi muutakin joukkuetta.

Sabresilla on eniten pelejä jäljellä, mutta myös vaativin otteluohjelma. Enimmäkseen vieraspelejä ja kaksi b2b-settiä vielä jäljellä kun muilla ei enää sellaisia ole. Vaatisi pienoista ihmettä että Sabres tuolta vielä nousi pudotuspeleihin, mutta mahdollisuudet siihen edelleen olemassa.

Islandersilla, Penguinsilla ja Panthersilla lähtökohtaisesti kaikilla helpohko otteluohjelma. Panthersilla neljä viidestä pelistä kotona, ja saattaa hyvin olla että Toronto sekä Carolina jättävät noihin viimeisen viikon kohtaamisiin tähtipelaajiaan kotiin noilta reissuilta kun ei niillä peleillä välttämättä ole heille enää panosta ja valmistautuvat jo alkaviin playoffeihin. Islandersin kolme viimeistä kohtaamista playoffien ulkopuolisia joukkueita vastaan, kuten myös Penguinsilla. Mutta eihän näillä ennakkoasetelmilla oikein merkitystä ole, playoff-kisa näiden joukkueiden välillä ollut todella huonotasoinen ja jokainen vuorollaan menettänyt pisteitä peleistä jotka olisi pitänyt voittaa ja välillä sitten yllättäneet voittamalla pelejä joissa ei pitäisi olla mahdollisuuksia.

Penguinsin kannalta kaksi seuraavaa peliä ovat isoja, kun vastassa on divisioonavoitoista ja vähintään kotiedusta ensimmäiselle kierrokselle vielä taistelevat playoff-joukkueet vastassa. Näistä pitäisi vähintään toinen voittaa, mielellään tietenkin molemmat. Kolme viimeistä peliä sitten taas olisivat heikompia joukkueita vastaan, mutta kuten nähty viime viikkoina on Penguinsilla niissäkin ollut isoja vaikeuksia, mutta mikäli mielivät pudotuspeleihin ei enää ole yhtään varaa pudotella tarjolla olevia voittoja.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ei mitään saumaa Devilsiä vastaan ja selkeä tappio tilille. Tappion ja Panthersin voiton myötä sitten takaisin viivan alapuolelle. Pisteellä nyt Islandersia ja Panthersia perässä kun pelejä enää neljä jäljellä. Ensimmäinen tiebreaker tasatilanteessa tulee lisäksi olemaan noiden kahden eduksi Penguinsia vastaan vertaillessa, joten tasapisteisiin nousu ei riitä vaan pitää kerätä vähintään piste enemmän. Ei ole enää kohtalo omissa käsissä vaan Penguins tarvitsee muiden apuja, mutta tappioihin ei enää myöskään varaa. Seuraavaksi sitten Fleury tuleekin vierailulle Pittsburghiin, toivottavasti muistelee hyviä aikoja Pittsburghissa antamalla kavereilleen apua playoff-paikan jahtaamisessa.

Valitettavasti näyttää siltä että Crosbyltä loppui loppukaudesta bensa tankista. Ikä ei tule yksistään. 70 peliä jaksoi kantaa joukkuetta reppuselässään, mutta sitten on tullut seinä vastaan. Yhdeksään viimeiseen peliin tehot 2+3 eivät vaan riitä ykköspelaajalta kesken kiivaimman pudotuspelitaiston. Tämän myötä putosi sieltä pistepörssin top-10 sijoilta lähemmäs 20. sijaa, ja tuloillaan jo ollut sadan pisteen kausikin jää kaukaiseksi haaveeksi vaan. Siinä tuli myös uran pisin putki ilman syöttöpistettä (seitsemän ottelua). No vielä on neljä peliä aikaa antaa kaikkensa nostaakseen joukkueensa takaisin playoff-viivan yläpuolelle kun 82 ottelua on täynnä.

Sekin olisi ihan mukavaa jos tuo Granlund alkaisi näiden seuraavien neljän pelin aikana näyttää muultakin kuin köyhän miehen kasperikapaselta. Iso pettymys ollut ja taas yksi hieno sulka Hextallin hattuun.

Petry on myös todella surkea, valtava floppi. Hienoa että tuolle sitten maksellaan enemmän cappitilaa kuin Letangille. Samalla nämä Marinot ja Mathesonit vetelevät erinomaisella tasolla joukkueissaan, ja pelikuntoon tervehtynyttä Ty Smithiä ei voida nostaa ylös pelaamaan Ruhwedelin tai Friedmanin tilalle...
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Vaikea tosiaan nähdä enää Penguinsin tästä pudotuspeleihin nousevan. Vähintään kolme voittoa olisi melkeinpä otettava viimeisistä neljästä pelistä ja siltikään se ei välttämättä riitä. Kyllä tässä nyt on varauduttava siihen, että se tämän hetken NHL:n pisin pudotuspeliputki tulee päätökseen. Toki seuraavasta pelistä voitto ja toiselle tai molemmille Islanders-Florida -kaksikosta tappio, niin kaikki on taas omissa käsissä, joten ei se vieläkään mahdotonta ole.

Ehkäpä se on vain se bensa loppunut koneesta Crosbyn johdolla, sillä liian heikkoa on tekeminen ollut viimeisen noin kuukauden verran. Maaliskuun alusta jos katsoo, niin Penguinsilla on 18 ottelusta yhteensä 17 pistettä, ylivoima on ollut 18. parasta ja alivoima 24. parasta. Vaikea on tuollaisella erikoistilannepelaamisella pärjätä ja se osa alue on kyllä kauden loppua kohden mennyt ikävä kyllä vain heikompaan suuntaan.
 
Vaikea tosiaan nähdä enää Penguinsin tästä pudotuspeleihin nousevan. Vähintään kolme voittoa olisi melkeinpä otettava viimeisistä neljästä pelistä ja siltikään se ei välttämättä riitä. Kyllä tässä nyt on varauduttava siihen, että se tämän hetken NHL:n pisin pudotuspeliputki tulee päätökseen. Toki seuraavasta pelistä voitto ja toiselle tai molemmille Islanders-Florida -kaksikosta tappio, niin kaikki on taas omissa käsissä, joten ei se vieläkään mahdotonta ole.

Pens on siis pisteen perässä Floridaa ja Islandersia. Kumman tahansa ohittaminen riittää pudotuspeleihin. Pelejä on kaikilla neljä jäljellä.

Pensillä vastassa vielä Chicago, Columbus, Detroit ja Minnesota. Turhan pessimistinen on tuo lainaamani arvio. Jos ei joukkue noista ota 2-3 voittoa, niin sietääkin jäädä ulos.
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Pens on siis pisteen perässä Floridaa ja Islandersia. Kumman tahansa ohittaminen riittää pudotuspeleihin. Pelejä on kaikilla neljä jäljellä.

Pensillä vastassa vielä Chicago, Columbus, Detroit ja Minnesota. Turhan pessimistinen on tuo lainaamani arvio. Jos ei joukkue noista ota 2-3 voittoa, niin sietääkin jäädä ulos.

Esimerkiksi Moneypuckin sivujen mukaan Penguinsin todennäköisyys pudotuspeleihin on noin 42 %, kun vielä pari viikkoa sitten se oli jotain 80-90 % välillä. Kertoo siis jotakin joukkueen viime viikoista ja tämän hetkisestä kunnosta. 4 voittoa viimeisistä 10 ottelusta. Ei toki Islandersilläkään kovin paljon paremmin mene, kun taas Panthersilla nyt neljä voittoa putkeen. Noilla kahdella muulla todennäköisyyden pleijareihin noin 78 % Moneypuckin mukaan.

Vaikka tuo siis todennäkösyyksienkin mukaan on vielä Pensin osalta melko lähellä kolikonheittoa, niin kyllä tässä itse jo hieman on alkanut varautumaan siihen, ettei ehkä kannata ihan vesi kielellä sitä pleijarikiekkoa odotella. Ja vaikka on paperilla kuinka helppoja pelejä Penguinsilla jäljellä, niin juuri näitä "helppoja" Pens on viime aikoina paljon hävinnyt. Ei näytä pleijarijoukkueen taistelulta ollenkaan ja vaatisi nyt ensisijaisesti kapteenin esiin astumista.
 
Esimerkiksi Moneypuckin sivujen mukaan Penguinsin todennäköisyys pudotuspeleihin on noin 42 %, kun vielä pari viikkoa sitten se oli jotain 80-90 % välillä.

Kyllä tuo 42 pinnaa antaa kuitenkin huomattavasti optimistisemman kuvan kuin se sinun ”vaikea nähdä” jne. Mutta ymmärrän kyllä pointtisi ja kannattaja näkee tilanteen helposti vaikeampana kuin se oikeasti on.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Pens on siis pisteen perässä Floridaa ja Islandersia. Kumman tahansa ohittaminen riittää pudotuspeleihin. Pelejä on kaikilla neljä jäljellä.

Pensillä vastassa vielä Chicago, Columbus, Detroit ja Minnesota. Turhan pessimistinen on tuo lainaamani arvio. Jos ei joukkue noista ota 2-3 voittoa, niin sietääkin jäädä ulos.

Suurin ongelma tässä on se että noilla pisteen edellä olevilla on vieläkin helpompi jäljellä oleva otteluohjelma. Heillä kolme peliä vielä kotona, Penguinsilla vain kaksi. Torontolla ja Carolinalla hyvin mahdollisesti ja todennäköisesti ei panosta ensi viikon Floridan vierailuillaan, joten tähtipelaajia lepuuttaen ovat helpommat vastustajat kuin vaikka ilman panosta ja näyttöjä ensi kautta varten antavat Detroit ja Columbus kotonaan. Islandersilla taas tänään sitten eilen New Yorkissa hävinnyt Tampa vastassa, joka tullee Brian Elliottin johdolla nyt sitten väsyneenä. Nuo ovat lähtökohtaisesti paljon helpommat pelit kuin vaikka Penguinsilla tänään divisioonavoitosta kamppailevan Minnesotan vierailu Pittsburghissa. Toki Penguins saa apuja siitä että Wildin ykköstähti edelleen sivussa kokoonpanosta.

Tuo on ongelma koska Penguinsille ei tosiaan riitä enää pelkästään omien pelien voittaminen, ja kun joukkue ei ole maaliskuun alusta lähtien kyennyt kuin kertaalleen voittamaan kaksi peliä putkeen, ja pudottivat kotonaankin muutama viikko takaperin arvokkaat pisteet Montrealille ja Ottawalle sekä viime viikolla vieraissa Detroitille, ei tuo hyvältä näytä juuri nyt. Juuri nuo kyseiset pelit taitavat harmittavasti olla ratkaisevia, kuten niiden jälkeen pystyi vähän ounastelemaankin.

Penguinsin toivo omien pelien voittamisen ohella aika isosti nyt Washingtonin ja Ovechkinin harteilla. Sekä Islanders että Panthers pelaavat Washingtonissa ainoat jäljellä olevat vierasottelunsa. Washington vaan ollut liigan huonoin joukkue tämän vuoden puolella, joten aika isosti saavat venyä voittaakseen toisen noista peleistä. Mutta sieltä Penguins tarvitsee nyt apuja, koska vaikea nähdä Islandersin ja Panthersin häviävän muita jäljellä olevia pelejään.

Tilanne on siten se että neljä voittoa vaadittaneen pudotuspelipaikkaan ja samalla sitten Capitalsilta apuja yhdellä varsinaisella peliajalla otetulla voitolla jommasta kummasta noista kahdesta Penguinsin edellä nyt olevasta joukkueesta. Toivo elää kuitenkin, kyllä tässä mielellään ainakin neljä Penguinsin pudotuspeliottelua vielä katselisi tälle keväälle.

Toivotaan nyt kuitenkin että ennustukset hieman pielessä, ja että heti tänään Penguins voittaisi Minnesotan ja samalla Tampa voittaisi Islandersin sekä Ottawa Floridan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguinsin maalisuhde on tällä hetkellä viisi maalia pakkasen puolella. Penguins ei ole ollut miinuksella sitten Crosbyn tulokaskauden. Vajaatkin kaudet huomioiden heikoin on ollut +13 saldo (2014-15).

Penguins on päästänyt tällä kaudelle 253 maalia. Tuo on suurin määrä sitten Crosbyn tulokaskauden.

Penguinsilla on 38 voittoa ja neljä peliä jäljellä. Penguinsin vähäisin voittomäärä täydellä kaudella Crosbyn tulokaskauden jälkeen on ollut Mike Johnstonin ainoalta täydeltä kaudelta tulleet 43 voittoa eli tuo tulee varmuudella alittumaan.

Penguins voi yltää maksimissaan 94 pisteeseen tältä kaudelta. Heikoin pistemäärä Crosbyn tulokaskauden jälkeen on ollut tuon Johnstonin täyden kauden 98 pistettä eli tämäkin tulee varmuudella alittumaan.

Lähes kaikilla merkittävimmällä mittareilla tämä on ollut heikoin kausi Penguinsilta sitten Crosbyn tulokaskauden. Kaikkein turhauttavinta on se että tämä tapahtuu samalla kun ensimmäistä kertaa Crosby ja Malkin ovat pelaamassa samanaikaisesti täyden 82 ottelun runkosarjan, kumpikin on edelleen PPG-tason pelaajia ja koko liigan laajuisestikin kumpikin top-25:ssa. Syyttävä sormi ei voi kuin osoittaa Hextallin ja Sullivanin suuntaan. Päitä on pudottava kauden päätteeksi (toivottavasti tästä nyt Penguins kuitenkin painaa aina mestaruuteen saakka ja Hextallille pystytetään patsas Marion patsaan viereen).
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Mutta sieltä Penguins tarvitsee nyt apuja, koska vaikea nähdä Islandersin ja Panthersin häviävän muita jäljellä olevia pelejään.
Ymmärrän että huonosti tai vähintäänkin epävakaasti pelanneen joukkueen kannattajan silmin tilanne näyttää vaikealta ja siltä, että loput pelit pitää voittaa eikä sekään välttämättä riitä, mutta näin neutraalisti katsoen Penguinsin tilanne ei ole ihan näin haastava kuin lainauksesta ajattelisi. Panthers on kieltämättä pelannut hyvin, ja vaikka ovat aiemminkin kauden mittaan monta kertaa hukanneet hyvän vireen ihan yhtäkkiä ja alkaneet pelata kehnosti ja hävinneet otteluita putkeen, niin vaikea tosiaan nähdä niin käyvän enää, sen verran on tekemisen taso noussut loppusuoralla.

Sen sijaan Islanders on vetänyt ihan yhtä vihkoon ja arvaamattomasti kuin Penskin. Ei olisi jättiyllätys, vaikka NYI ottaisi loppukauden putkeen turpaan. Pitkäänhän nuo Idän villi kortti -kisailut näyttivät siltä, että haluaako kukaan noista kolmesta edes playoffeihin kun hyviä otteita seurasi aika uskomattomia perseilyjaksoja, noh nyt on Panthers kääntänyt uuden sivun, mutta yhä tuntuisi Islanders olevan ihan samassa veneessä Pittsburghin kanssa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ymmärrän että huonosti tai vähintäänkin epävakaasti pelanneen joukkueen kannattajan silmin tilanne näyttää vaikealta ja siltä, että loput pelit pitää voittaa eikä sekään välttämättä riitä, mutta näin neutraalisti katsoen Penguinsin tilanne ei ole ihan näin haastava kuin lainauksesta ajattelisi. Panthers on kieltämättä pelannut hyvin, ja vaikka ovat aiemminkin kauden mittaan monta kertaa hukanneet hyvän vireen ihan yhtäkkiä ja alkaneet pelata kehnosti ja hävinneet otteluita putkeen, niin vaikea tosiaan nähdä niin käyvän enää, sen verran on tekemisen taso noussut loppusuoralla.

Sen sijaan Islanders on vetänyt ihan yhtä vihkoon ja arvaamattomasti kuin Penskin. Ei olisi jättiyllätys, vaikka NYI ottaisi loppukauden putkeen turpaan. Pitkäänhän nuo Idän villi kortti -kisailut näyttivät siltä, että haluaako kukaan noista kolmesta edes playoffeihin kun hyviä otteita seurasi aika uskomattomia perseilyjaksoja, noh nyt on Panthers kääntänyt uuden sivun, mutta yhä tuntuisi Islanders olevan ihan samassa veneessä Pittsburghin kanssa.

Yllätyksiä voi tosiaan hyvin vielä tapahtua, ja eihän nuo läpi kauden mitenkään varmemmin ole pelanneet kuin Penguins (Panthers toki nyt löytänyt loppukauden aikana uuden vaihteen ja se pysynyt enimmäkseen päällä tämän vuoden puolella, pois lukien se neljän pelin notkahdus taannoin). Islandersin saldo kuitenkin siitä ensimmäisestä comeback-voitosta Penguinsia vastaan lähtien (17.2) on 12-7-2. Onhan tuo ihan toista luokkaa kuin Penguinsin sarja 11-13-1. Pisteprosentissa ero on .619 vs. .460 eli ihan toista luokkaa tuonkin pohjalta olleet peliesitykset siitä keskinäisen kohtaamisen noususta/romahduksesta (joka toistui vielä kahdesti heti perään) lähtien. Etten ihan samaan veneeseen laittaisi heitä Penguinsin kanssa. Toki nyt pari viimeistä viikkoa ovat olleet yhtä heikkoja, joten se antaa tässä toivoa. Siltikin jälkimmäiseen b2b-otteluun vierailulle tuleva Tampa, sekä vierailevat Philly ja Montreal eivät lähtökohtaisesti ole Islandersille vaikeita otteluja, ja hyvin vaikea nähdä heidän mokaavan noita. Edelleenkin siis näen Penguinsin toivon pitkälti lepäävän Washingtonin käsissä (omien pelien hoitamisen ohella). Mutta katsellaan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Wildia vastaan Penguins teki tarvittavan eli otti voiton. Ei se kolmannen erän johtoasemassa pelaaminen taas erityisesti vakuuttanut Carterin maaliin saakka, vaan peli oli passiivista ja vastustajan annettiin painaa päällä. Voitto kuitenkin lopulta ja se on tässä vaiheessa tärkeintä. Odotettavasti ja valitettavasti samalla Islanders ja Panthers kävelivät vastustajien yli selkein lukemin, joten edelleen pisteellä viivan alapuolella. Edelleen sitä Washingtonin apua tässä kaipaillaan, siellä ei heillä vaan ole enää edes näennäistä yritystä pelissä joten ohuet ovat nuo toiveet.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguins kävi juuri Detroitissa tekemässä sen mikä jäi reilu viikko sitten tekemättä eli hakivat sieltä voiton. Alku oli hermostunutta, mutta Nylanderin avausmaali helpotti Penguinsin pelaamista. Erän loppuun sitten iso jäähyntappo ja heti perään Crosbylta hänen eliittiluokan rystyveto ja tauolle 2-0 johdossa. Toinen erä melko tasaista ja kummallekin maalit. Kolmannessa erässä sitten Penguinsilta suoritus joita ei ole liian montaa nähty, eli tyylikkäästi hoidettu johtoasemassa pelaaminen. Kahteen ensimmäiseen erään Detroitilla oli paikkoja tehdä tuosta ottelu, kiekollisesti olivat hieman hallitsevampi osapuoli, mutta kolmannessa erässä Penguins piti vakuuttavasti pelin hallinnassaan eikä antanut Detroitille juuri ollenkaan maalintekopaikkoja.

Crosbyltä nyt kaivattu huippupeli ja sen myötä rikkoi 1500 pisteen rajapyykin. Malkinille maali ja sen myötä varmisti PPG-kauden.

Nyt sitten toivomaan että sieltä Washingtonilta ja/tai Philadelphialta tulisi tänä yönä apuja.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Eipä tietenkään tullut apuja noilta. Capitals varmuuden vuoksi vielä jätti Ovechkinin sivuun pelistä. Maaliennätyksen jahtaamista tärkeämpää etteivät tarjoa apuja Penguinsille. Torontokin varmisti kakkospaikkansa eli Floridan vierailulle siellä ei enää mitään panosta. Carolinakin voi sineitöidä ykköspaikkansa ennen viimeistä peliään, jolloin Florida saa vastaansa kaksi ilman mitään panosta pelailevaa porukkaa. Islandersilla sitten vastassa surkeat Caps ja Canadiens. Vaikealta nyt näyttää apujen saaminen mistään suunnalta. Noita turhia viimeisen kuukauden tappioita jouduttaneen kiroilemaan vielä pitkään, mutta pidetään nyt vielä toivoa yllä että toinen noista edellä olevista kompastuu vielä toisessa ottelussaan.
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Apuja tuli kuin tulikin Capseilta ja Floridakin menetti pisteen Torontolle eli ainakin viimeisen playoff-paikan suhteen kaikki taas Pensillä omissa käsissä.

Toivottavasti pojille nyt maistuu tämä tilaisuus eikä enää kompuroida..
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Apuja tuli kuin tulikin Capseilta ja Floridakin menetti pisteen Torontolle eli ainakin viimeisen playoff-paikan suhteen kaikki taas Pensillä omissa käsissä.

Toivottavasti pojille nyt maistuu tämä tilaisuus eikä enää kompuroida..
Jos ei ota Chicagosta ja Columbuksesta voittoja, niin sitten on kyllä ihan ansaitusti jäänyt ulos play-offeista.
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Jos ei ota Chicagosta ja Columbuksesta voittoja, niin sitten on kyllä ihan ansaitusti jäänyt ulos play-offeista.
Juuri näin. Melkein aina se poffeista ulosjääminen on täysin ansaittua, sillä niin pitkä on otanta. Eri asia tietysti jos puolet jengistä on loukkaantuneena jatkuvasti mutta pääosin aina ulosjäänti on täysin ansaittua.

Tällä kaudella nämä ”helpot” pelit ovat taas kerran olleet Pensille yllättävän hankalia mutta toivotaan, että joukkue olisi huolellinen ja jo valmiissa playoff-moodissa!
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Sairastupa näyttää Pensin osalta tällä hetkellä oikein hyvältä. Pettersson vielä Friedmanin tilalle, niin joukkue on sellainen kun pitääkin. Toivotaan nyt, että tarvittavat voitot otetaan eikä kukaan loukkaannu.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kohtalo on tosiaan taas omissa käsissä, kun sieltä tuli Capitalsilta toisella yrittämällä sitä kaivattua apua. Oli kyllä melkoista katsella ottelun viimeiset viisi minuuttia, ei voinut olla ennen 5-2 maalia varma Capsin voitosta, vaikka kokoajan oli useampi maali etumatkaa. Onneksi saivat pari kertaa omalta alueelta vedettyä kiekon tyhjään, ja ettei esimerkiksi Kuemperin vastaava yritys päätynyt omaan verkkoon vaikka aika lähellä kävikin. Nämä kaksi viimeistä peliä olivat ensimmäiset ja viimeiset kun tuli kannatettua Capsia, kiitoksia että hoitivat nyt jälkimmäisen peleistä. Torontokin auttoi hieman, vaikka Panthers sen pisteen saikin jolla pysyvät edelleen Penguinsin edellä tiebreakerin turvin vaikka Penguins tänään rinnalle nousisikin.

Nyt sitten kaksi peliä jäljellä ja vastassa tasapistein sijoilla 31. ja 32. majailevat joukkueet. Jos ei tästä nyt selvitä playoffeihin niin eipä sitten ansaitakaan sinne päästä. Nyt joukkueen on pidettävä yllä kahden viimeisen pelin aavistuksen konservatiisempi pelityyli, pitää oma paketti tiiviinä, ja tehdä tarvittava noiden kahden voiton ottamiseen.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Aina niin ihana Caps tarjoaa nyt tosiaan hopeatarjottimen kera Pensille mahdollisuutta jatkaa kauttaan playoffeissa ja venyttää playoff-putkea jo 17 kevään mittaiseksi. Niin karsea kausi tämä kuitenkin on ollut, että vieläkin on suuri pelko sen suhteen, että tämä onnistutaan vielä tyrimään ja jos tie nyt playoffeihin veisi Bruinsin raadeltavaksi, niin muutoksia pitää silti tapahtua. Ei voi Sullivan enää jatkaa penkin takana, niin halutonta paskaa tämä kausi joukkueelta on ollut. Luokattomia esityksiä aivan liikaa joista Sullivanin pitää kantaa vastuu. Pahasti epäonnistui myös Hextallin joukkueen kasaus, vaikka pienen pienen pienen toivonkipinän annan vielä sille, että tämä lanseeraamani "jämäkämpi puolustus-osasto" osoittaisi playoffeissa arvonsa joukkueelle. Tätä vartenhan muutoksia tehtiin kun viime kaudella ei löytynyt jämäkkyyttä lainkaan oman maalin edustalla. Bruinsille on vieläkin kalavelat maksamatta 2013 kevään osalta.

No, tämän joukkueen mestaruus on venyttää playoff-putkea. Tämä taitaa olla ikävä tosiasia.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Toivottavasti pojille nyt maistuu tämä tilaisuus eikä enää kompuroida..
Tais tulla vatsa täyteen 16 vuodesta ja nyt Pens työnsi itsensä kyllä pää edellä portaikkoon. Tai onhan tossa vielä mahiksia mikäli Isles häviää Montrealille.

Harmillinen on Grannynkin saldo Pinguissa: 20 otteluun 1+4=5, nyt ei ole enää aikaa hakea kolmea kautta peliä kuten Nashvillessä.

Ei taida rebuild/tool olla vaihtoehtona niin kauaa kuin Sid on joukkueessa. Ei sillä että uskoisin Hextallin tekevän oikeita valintoja muutenkaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös