Pittsburgh Penguins 2022–2023

 • 150 653
 • 591

Mihin Pittsburgh Penguins yltää kaudella 2022–2023?

 • Voittaa Stanley Cupin.

  Ääniä: 15 10,0%
 • Etenee Stanley Cup-finaaleihin.

  Ääniä: 0 0,0%
 • Etenee konferenssi-finaaleihin.

  Ääniä: 7 4,7%
 • Etenee välieriin.

  Ääniä: 15 10,0%
 • Etenee puolivälieriin.

  Ääniä: 74 49,3%
 • Jää runkosarjaan.

  Ääniä: 39 26,0%

 • Äänestäjiä
  150
 • Poll closed .

ippe94

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, NHL, Ilves
Kyle Dubas sanoi kauden jälkeen omassa mediatilaisuudessaan, että on ensi kaudella joko Toronton GM tai ei minkään joukkueen GM, joten tuskin hän on Pittsburghiin tulossa ellei joku ole muuttunut tässä vajaan parin viikon aikana.

John Chaykalla voisi noiden juttujen perusteella kuvitella olevan ihan hyvä mahdollisuus tulla valituksi uudeksi GM:mäksi. En pidä lainkaan tästä ajatuksesta.

Chayka meni Arizonan GM:mäksi vahvalla analyyttisellä taustalla, mutta lopulta teki oikein korostetusti samat virheet kuin dinosauruksina pidetyt vanhanliiton hokiäijät. Hankki pelaajia, kuten Phil Kessel, Carl Söderberg jne. isolla capilla ja laskevilla näytöillä, jakeli aivan mottipäisiä sopimuksia pelaajilleen, jonka seurauksena Coyotes oli rebuildin keskellä olevana joukkueena lopulta siinä tilanteessa, että cappi tuli vastaan.

Analytiikkaa hyödynnetään kuitenkin vahvasti esimerkiksi siihen, että löydetään markkinoilta pelaajia, jotka ovat kykyihinsä nähden alipalkattuja ja tehdään näiden löydösten perusteella omille pelaajille halpoja sopimuksia. Mistään tällaisesta ei ollut Chaykan aikana tietoakaan.

Alla kuva Chaykan tekemistä kokonaisarvoltaan yli 10M olevista soppareista. Kellerin soppari näyttää nyt 86 pinnan kauden jälkeen ihan hyvältä, mutta sitä ennen pelasi kaksi kautta samalla reilun 7M AAV:n lapulla pyöreästi 130 peliä ja teki näissä otteluissa yhteensä 70 pinnaa. OEL:län diili aivan kamala, Chychrunin diili puolestaan erinomainen, Golikoski sai hyökkäävänä pakkina parhaimmillaan 36p 5,5M AAV:n sopparilla jne.

En saanutkaan kuvaa näkyviin, mutta täältä CapFriendlyn sivuilta näkee Chaykan jakamat sopparit: John Chayka Staff History, Signings, and Coach Contracts - CapFriendly - NHL Salary Caps

Osa osui osa ei, mutta pointtina lähinnä se, että Chayka tuntui jakelevan näitä sopimuksia ajatuksella, että kyllä joku osuu väkisinkin. Tuollaisesta arvailusta on analyyttisyys aika kaukana.

Tähän vielä lisäksi omien luvattomien testien järjestäminen junnuille ja siitä seuranneet 1. ja 2. kierroksen pickien menetykset ja lopulta potkuihinkin johtanut tapaus, jossa hän neuvotteli vastoin työsopimuksensa ehtoa työpaikasta toisen toimijan kanssa niin varmaan parempi ettei tällaista kaveria Penguinsissa nähdä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyle Dubas sanoi kauden jälkeen omassa mediatilaisuudessaan, että on ensi kaudella joko Toronton GM tai ei minkään joukkueen GM, joten tuskin hän on Pittsburghiin tulossa ellei joku ole muuttunut tässä vajaan parin viikon aikana.
Ei se ihan noin suoraan tainnut sitä sanoa. Ja äkkiäkös tilanne muuttuu, jos mieleistä sopimusta lyödään naaman eteen ja mies itse näkisi Pittsburghin hyvänä hänelle ja perheelleen. Itselle kelpaisi Dubas, on täysin eri asia olla Pittsburghissa GM kuin Torontossa. Pittsburgh on aika mukava siitä, että se on lätkäkaupunki, mutta silti saa operoida suoraan sanottuna täysin rauhassa kun verrataan Torontoon. Historia on puolella eikä vastaan. Tuollaisen Toronton mylläkän jälkeen voisi olla kiva asettua Pittsburghiin.

Mitä enemmän tätä asiaa pureskelee, niin sitä vakuuttuneempi olen siitä, että Dubas pitäisi yrittää saada tulemaan Pittsburghiin. Ainut vaan, että sitä Keefeä en halua nähdä Pensin penkin takana.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ei vaan taida aikataulullisesti Dubasin markkinoille tulo nyt oikein osua yhteen Penguinsin suorittaman hakuprosessin kanssa. Siellä ollaan jo toisella kierroksella hakuprosessissa ja hiljalleen varmaan päätökset alkavat muotoutua. Dubas itse aika tehokkaasti myös otti itsensä pelistä pois alkuviikosta, ja vaikka tilanne siltä osin nyt loppuviikosta kääntyikin päälaelleen, niin en tiedä ollaanko Penguinsin omistajaportaassa valmiina palaamaan takaisin mahdollisuuteen Dubasin palkkaamisesta kun siitä jo varmasti Dubasin kommenttien jälkeen siirryttiin eteenpäin. Saisi olla aika vahvasti omistajien ykkössuosikki jos nyt vielä palaavat Dubasiin tämän hakuprosessin puitteissa.

Muutoin siellä on ehdolla tällä hetkellä spekulaatioissa esille tulleiden tietojen pohjalta seuraavat henkilöt:

Jason Botterill
- Oli ilmeisesti torstaina käynyt paikan päällä haastattelussa ja tullut mukaan prosessiin nyt Seattlen kauden päättymisen jälkeen.
- Penguinsin johtoportaassa vuodet 2007-2017 ja oli noiden b2b-mestaruusvuosien apulais-GM, josta piti tulla Penguinsin seuraava GM aikoinaan, mutta JR halusi jatkaa ja mahdollisuus ykkösmieheksi tarjoutui sitten Buffalosta.
- Buffalossa epäonnistui mutta hiljalleen siellä hänen aikaiset siirrotkin alkaneet kantaa hedelmää (esim. O'Reilly-kauppa alkuun todella heikko, mutta nyt kun Tage Thompson on ylittänyt potentiaalinsa ja lyönyt itsensä läpi todelliseksi tähtipelaajaksi on tuo kauppa kääntynyt win-win treidiksi ja Thompson iso palanen Sabresin tulevaisuutta). Lisäksi voi todeta että Peguloiden alaisuudessa työskentely ei varmasti ollut otollista hyvälle työlle, sen verran paljon noina vuosina tunkivat sormensa päivittäisiinkin asioihin.
- Siirtyi Buffalon potkujen jälkeen nopeasti Seattlen apulaismanageriksi ja siellä heti toisella kaudella alkoi todenteolla näkyä se joukkueen rakentamisen eteen tehty laadukas työ - josta osa kunniasta varmasti myös Botterillile.

= Apulaismanagerina kahdessa organisaatiossa laadukasta työtä, mutta pääpaikan saatuaan epäonnistui tehtävässä. Onko kyseessä erinomainen apulainen vai onko ainesta todenteolla huipputyöhön myös päävastuun kantajana? Ansaitsisi uuden mahdollisuuden ja kelpaisi kyllä takaisin Pittsburghiin.

Mathieu Darche
- Spekulaatiossa hän yksi jotka saaneet kutsun toiselle haastattelukierrokselle.
- Yksi neljästä Tampan apulaismanagerista. Mestaruuskaudet tittelinä Director of Hockey Operations ja tälle kaudelle sen oheen tosiaan sai myös apulaismanagerin tittelin.
- Pelaajauran jälkeen vain neljän vuoden ajan työskentelyä jääkiekon parissa, ja Tampan johtoportaaseenkin liittyi vasta kesällä 2019 - eli kaudeksi jolloin voittivat ensimmäisen peräkkäisistä mestaruuksistaan. Paljonko Tampan menestyksessä siten on Darchen kädenjälkeä?

= Selkeästi nouseva kyky ja tuleva GM, mutta ehkä nyt vielä liian aikaista sille kuitenkin?

Eric Tulsky
- Myöskin spekulaatiossa toisella haastattelukierroksella mukana.
- Carolinan apulaismanagerina nyt kolmatta kautta. Edennyt siihen rooliin ensin pelkkänä analyytikkona organisaatioon liityttyään vuonna 2014, ja eteni siitä aina koko analytiikkaosaston johtajaksi ja sitten apulaismanageriksi.
- Siten erittäin vahva tausta kiekkoanalyytikkona ja sillä osa-alueella Carolina eittämättä yksi liigan johtavia organisaatioita.

= Myöskin nouseva kyky ja tuleva GM, mutta kun yhdestä Flyers-taustaisesta päästiin eroon niin tarvitseeko tilalle ottaa toinen (Tulsky on Philadelphiasta, Flyersin fani ja entinen Flyers-bloggari)?

Steve Greeley
- Hänen nimensä myös esillä lyhyellä listalla jotka edenneet toiselle haastattelukierrokselle.
- Dallas Starsin scouttaus- ja pelaajakehitysosaston johtaja toista vuotta.
- Sitä ennen Buffalon apulais-GM Botterillin alaisuudessa ja kokemusta myös Rangersin ja Kingsin organisaatioista. 42-vuotiaaksi ehtinyt jo siten työskennellä NHL-organisaatioille 16 vuoden ajan aloitettuaan Kingsin scouttina vuonna 2006.
- Dallasissa tehty scouttaus- ja pelaajakehityspuolella erinomaista työtä viimeisen noin viiden vuoden ajan, mutta kuten Darchen kohdalla niin paljonko tuosta erinomaisesta työstä voi antaa juuri Greeleylle kunniaa kun vasta kaksi vuotta työskennellyt siellä?

= Jälleen siten yksi nouseva kyky ja varmaan tuleva GM jossain, mutta ehkä hänenkin kohdalla vielä liian aikaista sille?

Dan MacKinnon
- Myös yksi esillä olleista nimistä toiselle haastattelukierrokselle edenneistä.
- Penguinsin organisaatiossa vuodet 2006-16 eli kaksi Stanley Cuppia organisaatiossa jo voittanut. Aloitti scouttina, eteni vuodessa koko ammattilaiscouttausosaston johtoon ja sitten pelaajakehityksen johtoon.
- Ensimmäisen b2b-mestaruuskevään jälkeen siirtyi samaan tehtävään New Jersey Devilsin organisaatioon Sheron perässä, ja siellä edennyt aina apulaismanageriksi saakka. Neljättä kautta nyt Fitzgeraldin oikeana kätenä siellä.
- Penguinsille tuli menestystä hänen vuosinaan ja Devilsissa tehty kauttaaltaan vakuuttavaa työtä viimeiset vuodet, joten kai niistä pienen palan kunniaa voi jakaa MacKinnonille?

= Tuttu mies organisaatiolle ja vaikka Penguins-vuosina ei juuri otsikoissa ollut, niin hyvää työtä hiljaisena taustavaikuttajana siellä selkeästi silloin ja nyt myös Devilsissa. Ei olisi mitään vastaan jos saisi mahdollisuutensa päävastuunkantajana nyt Pittsburghissa.

Jason Karmanos
- Myös yksi nimistä jotka ovat spekulaatioissa liitettynä toiselle haastattelukierrokselle.
- Sabresin apulaismanageri (Associate GM) toista vuotta.
- Penguinsin organisaatiossa vuodet 2014-2020. Aloitti VP of Hockey Operations-tittelillä ja nousi toisen peräkkäisen Cupin jälkeen apulaismanageriksi.
- Oli JR:lle tuttu mies jo Carolinan vuosilta, Hurricanesin entisen omistajan poika, ja sielläkin JR:n apulaismanagerina yli kymmenen vuoden ajan (vuodesta 1998 saakka).
- Sai kuitenkin JR:ltä potkut 2020 loppuvuodesta vain kuukausia ennen kuin JR itsekin lopetti. Olisi ihan mielenkiintoista tietää syyt Karmanoksen potkuille, kuitenkin JR:n luottomies vuosikaudet ja tuossa vaiheessa organisaatio muutenkin aika hyvin tyhjennetty pätevistä kiekko-osaajista kun heille tarjoiltu muualta vastuurooleja.
- Pääpainopistealueena Karmanoksella ilmeisesti ollut analyyttinen puoli ja sen kuntoon laittamiseksi alun perin JR hänet toikin Pittsburghiin.

= Varmaan ihan pätevä kiekko-osaaja, mutta ei oikein innosta että reilut kaksi vuotta sitten apulaisen paikalta pois potkittu mies tuotaisiin nyt takaisin sitten. Lisäksi apulaiseksi nousikin alunperin vasta voitettujen mestaruuksien jälkeen, ja sen jälkeen menestys alkoi sitten karttaa joukkuetta.

Sitten myös mukana on tosiaan jatkuvasti ollut John Chaykan nimi ja tietenkin myös Kyle Dubas pitänee tässäkin nostaa esille. Ei näistä kahdesta nyt sen enempää.

Selkeästi siellä haetaan näiden nimien pohjalta kuitenkin tuollaista nuorehkoa nimeä organisaation johtoon. Jos siinä alunperin haastateltujen joukossa oli vielä mukana Marc Bergevinin ja Peter Chiarellin kaltaisia kokeneempia nimiä, ovat he pudonneet nyt spekulaatiosta pois. Kaikki jäljellä olevat nimet ovat käsittääkseni nelissäkymmenissä olevia (Chayka ja Dubas vielä kolmessakymmenissä) ja Botterill/Dubas ainoat aiemmalla managerin kokemuksella olevia heistä. Monella pääpaino vielä tuolla kiekkoanalytiikassa. Sehän on mainittu yhdeksi osa-alueeksi johon uusi johtoporras haluaa panostaa ja se näkyy kyllä näissä nimissä.

Noista nimistä omat suosikit melkeinpä olisivat Botterill ja MacKinnon. Greeleyn, Darchen ja Tulskyn kohdalla vähän miettisin että ovatko liiankin kokemattomia vielä, ja tulisiko siten nousu manageriksi heille nyt vähän liian nopeasti, mutta ei sikäli mitään heidänkään valintoja vastaan. Karmanos ainoa joka noista ei sytytä yhtään, vähän liikaa painolastia noiden kyseenalaisten potkujen vuoksi. Dubas kelpaisi itselleni myös, Chaykan jättäisin väliin kun sielläkin liikaa painolastia Coyotes-vuosilta noiden sekoilujen vuoksi.

Kuka tahansa uudeksi käskijäksi sinne tulekaan, niin tuossa on paljon työtä että saa rakennettua Penguinsin kaukalon ulkopuolella (ja toki sen sisälläkin) jälleen esimerkilliseksi liigan eliittiorganisaatioksi. Sheron ja Rutherfordin aikana siellä taustavaikuttajina oli sellaisia henkilöitä kuin Tom Fitzgerald, Jason Botterill, Bill Guerin, Dan MacKinnon, Patrik Allvin... Sieltä nuo on viety pala palalta muihin organisaatioihin vastuullisiin rooleihin. Sitten näiden lisäksi viety paljon muitakin taustavaikuttajia muualle, viimeisen vuoden sisään ties kuinka monta matkannut Rutherfordin ja Allvinin perässä Vancouveriin sieltä. Hextallin ja Burken aikana taas sinne ei ole näin hieman kärjistäen tuotu kuin Hextallin paras ystävä, tuon parhaan ystävän poika ja Hextallin oma poika. Puhtaita nepotismipalkkauksia vaan. Täten Hextallin vuosilta perintönä merkittävä osaajavaje organisaation taustahenkilöstön suhteen ja tuossa saa uusi käskijä kääriä hihansa ja alkaa pala palalta hankkia sinne päteviä osaajia.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tuttu mies bongattu Penguinsin pukukopista:


Numeronjäädytys-uutisia odotellen, vai olisiko tässä Zuckerin ensi kauden korvaaja...
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tuttu mies bongattu Penguinsin pukukopista:


Numeronjäädytys-uutisia odotellen, vai olisiko tässä Zuckerin ensi kauden korvaaja...
Ihan hyvin voisi tehdä yhden pelin sopimuksen ja johonkin ensi kevään tankkauspeliin pukea. ;)

Sen jälkeen sitten paita kattoon. \o/
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Torontolta on pyydetty lupaa haastatella Dubasta ja se on myös saatu. Kyllä se Dubas taitaa aika korkealla olla Pensin omistajien toivelistalla kun vielä näin jälkijunasta on otettu kaveri haastateltavaksi.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Jos nyt vähän saa hassutella, niin kun tuolta on häivytetty nyt muutamassa vuodessa oikeastaan kaikki osaaminen, otetaan kerralla sisään isompi nippu geeämmiä ja vähän niinkin baseballin closereiden kanssa toisinaan, mennään committee-systeemillä!

Botteril-Dubas-Chayka olisi aika monipuolinen paketti ja voisivat ehkä jopa keskenään saada jotain aikaan, sekä eritoten estää toistensa tyrimiset. Olisihan joku voinut aikoinaan vähän jeeärrääkin suitsia. Mutta eihän tällaista skandinaavista johtamista voida jenkeissä käyttää, vaan pitää olla kapea toimenkuva ja jyrkkä hierarkia, että aina tietää kenet lykätään milloinkin bussin alle.

Toi Chaykan aika Arizonassa oli kyllä koominen, kun kukaan koko organisaatiossa ei vissiin viitsinyt tulokkaalle kertoa, että dude, ei noin saa sääntöjen mukaan tehdä.

Noh, tulee kuka tulee, melko samahan se on. Tekemätön paikka niin monessa suhteessa ja toisaalta Hextallin jälkeen se kuuuuuuuluisa höyryävä kasa paskaa on parannus.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
En tiedä teistä muista, mutta vituttaa kyllä katsella tuota Floridan pudotuspelitaivalta. Helvetin tunarit kun eivät voineet hoidella noita kahta viimeistä peliä sarjan huonoimpia joukkueita vastaan. Kuka tietää oliko Penguins sitten löytänyt tuon flow-tilan playoffeissa? Ainakin siinä olisi sitten ollut neljän ottelun voittoputki alla playoffeihin lähdettäessä ja sen myötä hyvä viretila alla. Eikä tuo Metropolitan ainakaan vakuuttanut, joten sen ensimmäisen villi kortti-paikan ottamalla olisi ollut mahdollisuudet ainakin konferenssifinaaleihin. Carolina oli siipirikkoinen ja tehoton, Devilsin nuori runko haki vasta kokemusta ja Rangers hankki liikaa tähtiä ja ei muutenkaan vakuuttanut. Kyllä tuo tämän kauden Penguins pelistä kiinni päästessään olisi voinut nuo joukkueet ainakin kaataa. Vaikka olisi tullut taas yksi 1st round exit, olisikin ollut parempi kuin jäädä hädin tuskin ulos pudotuspeleistä. Mutta kun eivät hoidelleet edes rupusakkeja, niin eivät ansainneet sitten mahdollisuutta siihen. Toivottavasti Crosbyä, Malkinia, Letangia ja kumppaneita vituttaa yhtä paljon seurata Panthersin otteita ja tulevat ensi kaudeksi erityisen latautuneina kaukaloon sitten.

Ilmeisesti Dan MacKinnon ja Eric Tulsky ovat ulkona managerinhakuprosessista, ja Kyle Dubas sitten käynyt Pittsburghissa paikan päällä haastattelussa ja tavannut matkalla myös Sidney Crosbyn. Kyllä se vaikuttaa että ne kauden päätöksen jälkeiset spekulaatiot Dubaksesta FSG:n ykkösprioriteettina sitten pitäisivät paikkansa, ja että siellä ollaan nyt kaikki laittamassa peliin hänen saamiseksi joukkueen uudeksi manageriksi. Ainakin hyvin siellä ollaan nyt venytetty jo lähes maaliin vietyä prosessia Dubaksen tultua vapaille markkinoille ja hänet otettiin prosessiin mukaan. Pallo taitaa pitkälti olla nyt Dubaksen hallussa ja hänen päätöstä odotellaan. Jos ei Dubas halua paikkaa, niin vaikuttaisi sitten katseiden olevan Mathieu Darchessa tai Steve Greeleyssä.

Uusi manageri voisi ensi töikseen heti potkia tuon Nick Pryorin eli pois potkitun Hextallin apulais-GM:n pojan pois amatööriscouting-osaston johtajan paikalta. Olisihan se aika irvokasta jos Hextall saa tuota kautta vielä kädenjälkensä näkymään Penguinsin tulevaisuuteen, kun siellä draftissa nyt on sitten 14. vuoro käytössä.
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
En tiedä teistä muista, mutta vituttaa kyllä katsella tuota Floridan pudotuspelitaivalta. Helvetin tunarit kun eivät voineet hoidella noita kahta viimeistä peliä sarjan huonoimpia joukkueita vastaan. Kuka tietää oliko Penguins sitten löytänyt tuon flow-tilan playoffeissa? Ainakin siinä olisi sitten ollut neljän ottelun voittoputki alla playoffeihin lähdettäessä ja sen myötä hyvä viretila alla. Eikä tuo Metropolitan ainakaan vakuuttanut, joten sen ensimmäisen villi kortti-paikan ottamalla olisi ollut mahdollisuudet ainakin konferenssifinaaleihin. Carolina oli siipirikkoinen ja tehoton, Devilsin nuori runko haki vasta kokemusta ja Rangers hankki liikaa tähtiä ja ei muutenkaan vakuuttanut. Kyllä tuo tämän kauden Penguins pelistä kiinni päästessään olisi voinut nuo joukkueet ainakin kaataa. Vaikka olisi tullut taas yksi 1st round exit, olisikin ollut parempi kuin jäädä hädin tuskin ulos pudotuspeleistä. Mutta kun eivät hoidelleet edes rupusakkeja, niin eivät ansainneet sitten mahdollisuutta siihen. Toivottavasti Crosbyä, Malkinia, Letangia ja kumppaneita vituttaa yhtä paljon seurata Panthersin otteita ja tulevat ensi kaudeksi erityisen latautuneina kaukaloon sitten.

Ilmeisesti Dan MacKinnon ja Eric Tulsky ovat ulkona managerinhakuprosessista, ja Kyle Dubas sitten käynyt Pittsburghissa paikan päällä haastattelussa ja tavannut matkalla myös Sidney Crosbyn. Kyllä se vaikuttaa että ne kauden päätöksen jälkeiset spekulaatiot Dubaksesta FSG:n ykkösprioriteettina sitten pitäisivät paikkansa, ja että siellä ollaan nyt kaikki laittamassa peliin hänen saamiseksi joukkueen uudeksi manageriksi. Ainakin hyvin siellä ollaan nyt venytetty jo lähes maaliin vietyä prosessia Dubaksen tultua vapaille markkinoille ja hänet otettiin prosessiin mukaan. Pallo taitaa pitkälti olla nyt Dubaksen hallussa ja hänen päätöstä odotellaan. Jos ei Dubas halua paikkaa, niin vaikuttaisi sitten katseiden olevan Mathieu Darchessa tai Steve Greeleyssä.

Uusi manageri voisi ensi töikseen heti potkia tuon Nick Pryorin eli pois potkitun Hextallin apulais-GM:n pojan pois amatööriscouting-osaston johtajan paikalta. Olisihan se aika irvokasta jos Hextall saa tuota kautta vielä kädenjälkensä näkymään Penguinsin tulevaisuuteen, kun siellä draftissa nyt on sitten 14. vuoro käytössä.
Juttua oli myös, että Dubas Burken pallille ja Greeley manageriksi. Saattoi toki olla toimittajan omaa spekulointia.
Samassa jutussa kaivettiin kytkös B.U:sta Quinnin kautta Sullivaniin ja tuo ei taas kuulustanut hyvältä, vaikka muuten lupaava tyyppi. Pääasia että pätevät nuoret ulkopuolelta.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Juttua oli myös, että Dubas Burken pallille ja Greeley manageriksi. Saattoi toki olla toimittajan omaa spekulointia.
Samassa jutussa kaivettiin kytkös B.U:sta Quinnin kautta Sullivaniin ja tuo ei taas kuulustanut hyvältä, vaikka muuten lupaava tyyppi. Pääasia että pätevät nuoret ulkopuolelta.

Eiköhän tuollaisia epäsuoria kytköksiä pysty löytämään useimpien valmentaja/johtoporras-henkilöiden väliltä tuolta NHL:stä. Kuitenkin melko pienet piirit siellä kuitenkin pyörivät. Greeleyllä ja Sullivanilla kuitenkin suorempikin yhteys kun molemmat Boston Universityn alumneja ja NHL:ssä kumpikin työskennellyt pitkään, joten varmastikin tuntevat toisensa suoraankin ainakin jossain määrin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jes! Mä tykkään tästä. Vahva luotto siihen, että Dubas tulee tekemään hyvää työtä ja virheistä on opittu. Niitä tulee kaikille ja turhan kovaa on Dubasia mielestäni kivitetty virheistä ja "virheistä". Toki Toronto on Toronto ja Pittsburghissa ilmapiiri on paljon rennompi, mutta johdettavana on kuitenkin huippu organisaatio. Historia on puolella, ei vastaan.

Hyvä tästä tulee, vaikka näen käsien olevan aika sidotut näin ihan alkuun.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ohoh, yllättävää että Dubas lähtee organisaation alas-ajo hommiin.

Kaiken saa rakentaa alusta. Mielenkiintoisen haasteen otti vastaan, eihän tuossa ainakaan mitään paineita ole seuraavaksi 8 vuodeksi. Ehkä juuri vastapainoa Toronton pommitukselle.

Leafsistä varmaan revitään iso nippu osaajia Penssin toimistolle.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ohoh, yllättävää että Dubas lähtee organisaation alas-ajo hommiin.

Kaiken saa rakentaa alusta. Mielenkiintoisen haasteen otti vastaan, eihän tuossa ainakaan mitään paineita ole seuraavaksi 8 vuodeksi. Ehkä juuri vastapainoa Toronton pommitukselle.
No eikö tuo ole aika unelma tilanne? Siis toki sanoisin parin kauden ajan kädet olevan sidotut, mutta sitten ajetaan alas kunnolla ja rakennetaan ihan itse koko paletti. Apuna saattaa olla tuolloin käytettävissä sellaisia lajilegendoja kuin Crosby, Malkin ja Letang. Oma kädenjälki joukkueessa olisi kuitenkin tasan 100%. Ei tuota hienompaa olisikaan.

Ainut miinus, että monesti nämä ovat menneet niin, että se rebuildin tehnyt GM ei ole itse päässyt nauttimaan omista hedelmistään vaan on potkittu pois just silloin kun joukkue on ruvennut pärjäämään.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Muutamia huomioita Dubaksen pressitilaisuudesta:

Dubas hoitelee GM:n roolin draftin ja free agenzyn ylitse, ja sitten jossain vaiheessa heinä-elokuun aikana palkannee siihen rooliin toisen henkilön. Eli ihan välitöntä palkkausta GM:n paikalle ei ole odotettavissa.

Maalivahtitilanne yksi prioriteeteista ja seuraavien 48-72 tunnin aikana siitä käydään keskusteluja valmennuksen ja muiden kanssa. Jarryn tilanne kartoitetaan tarkkaan ja suhteessa muihin mahdollisesti tarjolla oleviin vaihtoehtoihin, ja sitten tehdään päätöksiä mihin suuntaan mennään.

Bottom-6 ja puolustus maalivahtitilanteen ohella keskeisen tarkastelun kohteena lähiaikoina. Kartoittaa se mitä Penguinsilla omasta takaa on tuohon tarjota ja missä kaivataan parannuksia tai muutoksia.

Keskeistä se että Crosbyn, Malkinin, Letangin ja Sullivanin johdolla haetaan menestystä, ja että noiden tarjoaman johtajuuden turvin tulee ns. pehmeä lasku seuraavaan sukupolveen mentäessä kun nuo supertähdet aikanaan lopettavat.

Guentzelin tilanteessa olisin toivonut kysymystä, vaikka toki vastaus vielä aika ympäripyöreä olisikin ollut. Kuitenkin yksi keskeinen palanen lyhyen ja pitkän tähtäimen capin hallintaa tuo Guentzelin tilanne. Tehdäänkö jatkosopimus ennen kautta, katsellaanko hokitreidiä vai katsotaan tilannetta rauhassa siirtotakarajalle? Siinä on todella iso päätös tehtäväksi tämän kesän aikana.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Varsin tyytyväinen, että FSG sai hommattua Dubaksen eikä tilalle palkattu vuosikausia NHL:ssa pyörineitä dinosauruksia. Varmasti on nälkää ja halua kehittää itseään, sekä myös varmasti ottanut oppia Toronton vuosistaan. Iso plussa siitä, että joidenkin juttujen mukaan juurikin tuollainen "analytics guy".

Kyllä tästä hyvä tulee, vaikka JR kerkesi parin mestaruuden jälkeen tekemään aikamoista tuhoa organisaatiolle. Hextall nyt ei oikein tehnyt mitään, paitsi muutaman tyhmän sopimuksen/treidin, kuten mm. Granlund, Carter Kapanen, McCann etc. Noh, virheitähän sattuu kaikille, mutta mitään hyviä liikkeitä Hextall ei nyt oikein tehnyt.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Hours after the hire, the Penguins’ ownership group made more waves. Following Dubas’ media availability, the Penguins cut ties with three employees Hextall had hired. Alec Schall (director of hockey operations and salary cap management), Kerry Huffman (director of pro scouting) and Teena Murray (senior VP, integrated performance) were all fired, said team sources, who spoke under the condition of anonymity. All had at least one more year on their contracts.

Lisää Hextallin palkkauksia potkittu pois sieltä taustatiimistä. Vielä nuo Hextallin ja Pryorin omat pojat ainakin pitäisi saada sieltä ulos.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös