Pittsburgh Penguins 2022–2023

 • 144 340
 • 591

Mihin Pittsburgh Penguins yltää kaudella 2022–2023?

 • Voittaa Stanley Cupin.

  Ääniä: 15 10,0%
 • Etenee Stanley Cup-finaaleihin.

  Ääniä: 0 0,0%
 • Etenee konferenssi-finaaleihin.

  Ääniä: 7 4,7%
 • Etenee välieriin.

  Ääniä: 15 10,0%
 • Etenee puolivälieriin.

  Ääniä: 74 49,3%
 • Jää runkosarjaan.

  Ääniä: 39 26,0%

 • Äänestäjiä
  150
 • Poll closed .
Suosikkijoukkue
HIFK
Tää puppelointi oli kyllä oikein Penguins klassikko.

Kaksi peliä jäljellä, Chicagoa ja Columbusta vastaan.
Kaikki omissa käsissä...

Nyt on sitten Islandersilla kaikki omissa käsissään ja Montrealilta saamalla pisteenkin se on hyvää yötä Pittsburgh. Harmi, jos pingviinejä ei pudotuspeleissä nähdä vaikka toki Bostonia vastaan ei palaa olisikaan ollut.
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Sellaista paskaa sitten. Hyvää kesää Penguins ja palstan pens-fanit.
Kesällä pitäisi olla muutosten aika. Kesällä uuden työpaikan itselleen saavat etsiä ainakin Ron Hextall, Brian Burke, Mike Sullivan, Todd Reirden, Andy Chiodo, Tristan Jarry, Brian Dumoulin ja Jeff Carter. Malkin olisi myös aika myydä, mutta sitä ei tule tapahtumaan, joten en laske häntä listaan.
Näin jälkikäteen katsottuna trade deadline oli kyllä Hextallilta sellainen työnäyte, että oksat pois. Tässähän alkaa melkein kaipaamaan Rutherfordia takaisin.
Pienen pieni toivon kipinä tässä vielä on, mutta odotukset ihan nollassa ja takki on tyhjä. Katsellaan syssymmällä sitten taas.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Hah, aivan loistava loppu aivan loistavalle kaudelle! Näki kuuhun asti, että ketään ei vittuakaan kiinnosta nää hommat enää ja golfkentät kutsuu. Onhan sitä rehkittykin jo, ansaitut kesälomat. Ei tartte tulla takasin, kenenkään. Fuckin bunch of losers. Eipä se playoff-paikka ja 1st round exit tosin olisi ollut kuin näennäisesti parempi suoritus.

Onhan tää silti uskomatonta housuun paskantamista noin kokeneelta nipulta. Sen kyllä tiesi jo viimeistään siinä vaiheessa, kun joukkueen sisältä vakuuteltiin, kuinka "everybody cares" - tarkoittaa tasan sitä, että ei todellakaan kiinnosta ja töitä ei tehty missään vaiheessa kautta. Eipä tästä kaudesta kyllä keksi mitään positiivista sanottavaa vaikka kuinka kaivelisi.

Se löysässä hirressä roikkuminen loppui sitten lyhyeen ja nyt ollaan kiikussa määrittelemätön määrä vuosia. Yhtään mitään indikaatiota siitä, että tällaisella porukalla sijoitus parantuisi ei ole olemassa eikä vastaavasti palikoita ole vaihtaa parempaan. Organisaatiolla tuskin on munaa panna rebuildia vielä käyntiin, joten nussitaan nyt sitten taas löysällä munalla seuraavat 5-10 kautta. Onhan tässä kovia oltu se 16 vuotta vai mitänäitäoli.

Tämä kausi vedettiin siis vessanpöntöstä alas oikein näyttävästi, toivottavasti viimeistään nyt otetaan se kaikille kenkää meininki ja edes yritetään pelastaa Crosbyn ja Letangin viimeiset vuodet. Malkin olisi pitänyt potkia hevonvittuun jo vuosia sitten, tuollaista selänsuoristelua ja liukumista ei vaan voi katsella, kun pitäisi olla johtava pelaaja. Pisteitä tulee siellä täällä, mutta pääsääntöisesti ihan jeffcarterina siellä hiihdellään. Voi mennä vaikka magnitogorskiin.

Keksin muuten sittenkin kaks positiivista asiaa: Crapitals ja Cryers oli vielä huonompia. Lisäksi voi kateellisena seurata toisen "veteraanijoukkueen" Bostonin menoa, ihan pikkusen on paremmin rakennettu joukkue ja siellä pelataan vähän samaa hokia kun Pensin Cup-runeissa.

Kaikesta huolimatta, kädet kyynärpäitä myöden ristissä, että Islandersilla menee vielä pupu pöksyyn!
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ei helvetti mitä paskaa taas. Samanlainen kuin taannoiset Canadiens, Senators ja Red Wings (ja myös Bruins) tappiot. Rinnalle tullaan ja sitten ei enää riitäkään, vaan osataan hävitä vielä varsinaisen peliajan puitteissa. Vittu vielä sarjan paskimpiin kuuluvaa joukkuetta vastaan runkosarjan viimeisessä kotipelissä, "Fan Appreciation Nightissa", pelissä joka voitettava että pudotuspelihaaveet pysyvät omissa käsissä. Todellakin tämän kauden Penguinsille sopiva tapa pelata itsensä ulos playoffeista. Ei helvetti, ei voi käsittää.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kuten jo vähän ennen kauden alkua ikävästi ennustin, niin tämä on se kausi jolloin Pens jää ensimmäistä kertaa pitkään aikaan ulos playoffeista. Alkukaudesta ei ihan hirveästi ehtinyt pelejä katsella, mutta tässä tämän vuoden puolelle vähän enemmän. Jotenkin tuntuu, että mukavasti ollaan pelissä mukana ja laukauksia saadaan aikaan, mutta siihen se sitten jääkin. Kuten ylhäällä todettiin, niin rinnalle tullaan usein ja sen jälkeen vielä hävitään tyylipuhtaasti.

Tässä kun vastassa oli kaksi NHL surkeinta joukkuetta, niin jotenkin oli hyvä fiilis että tämä hoidetaan ja pudotuspeleihin mennään. Turpaan tuli eilen kuitekin Chicagolta, niin fakta on se, että ei tämä joukkue ansaitse päästä pudotuspeleihin. Hienoa toki, jos Montreal voittaa Islandersin ja Pens Columbuksen, mutta en jaksa tähän itse suuresti uskoa.

Viimeisissä peleissä ei ole ihan meidän kärkijätkät olleet pisteiden valossa sillä tasolla, mitä odottaa sopisi. Crosby esimerkiksi pelasi todella hyvän alkukauden aina tammikuun ajan, mutta jotenkin tuntuu, että tämän jälkeen tahti hieman hiipui. Nopeasti laskettuna pistekeskiarvo lokakuu-tammikuu aikana oli 1,22 ja vastaavasti helmikuu-huhtikuu 0,94. Tämä pätee myös varmasti osaltaa Guentzeliin ja samaan aikaan kun alimmista ketjuista ei hirveästi apuja ole tullut, niin tässä on tulos.

Ei nyt vielä sitä julisteta ja pidetään pientä toivoa yllä, mutta tämä kausi saattaa olla se, kun hieno putki menee poikki.

EDIT: korjattu Pensin vastustaja ja Montrealin voittoahan tässä halutaan… Kiitos @Weagle.
 
Viimeksi muokattu:

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Eipähän tarvitse surkutella niitä aiempia tappioita, kun joukkueelle pudotuspelipaikkaa tarjottiin oikein hopeatarjottimella.

Tuo, ettei muka pelaajia riittävästi kiinnostaisi, on halpamainen selitys ja tekosyy sille tosiasialle, että Penguins ei vain ole tällä kaudella ollut riittävän hyvä. Tässä katsoisin ensisijaisesti valmennuksen (ja tietysti myös managerien) suuntaan, joka olisi pitänyt ikävä kyllä vaihtaa jo useampi vuosi sitten. Ei se pelkästään pelaajamateriaalista jää kiinni, vaikka toki sekään ei ole missään nimessä enää 6-7 vuoden takaisessa iskussa.

Nyt tarvitaan Islandersin epäonnistumista vastaavassa tilanteessa, mikä ei missään nimessä mahdotonta ole, mutta isossa kuvassa ehkä itse toivoisin tästä nyt pudotuspelien ulkopuolelle jäämistä, jos sillä saataisiin valmennus vaihtoon. Muuten edessä on ekan rundin exit ja Sullivanin kanssa taas ensi kauteen. Edelleen ensi vuonnakin tällä joukkueella on mahdollisuudet päästä mukaan kevään peleihin, mutta uutta valmennusta itse eniten kaipaisin.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
No nämä tuli jo kotiin, eli ei kai ole enää uskon asia?
Totta, tulipa korjattua tuo lapsus ja siellä onkin siis Islanders vastaan Montreal, joten se siitä vähäisestä uskosta. Pens taas tuttuun tyyliinsä häviää Columbukselle johdettuaan ensin 3-0 peliä.

EDIT: Menee jatkuvasti jengit sekaisin…
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Musertavaa. Valitettavaa on, että ketään muuta ei voi syyttää kun omia turauksia. Mahdollisuuksia täyttää minimivaatimukset oli vaikka millä mitalla. Nähtäväksi jää onko tämä sen vääjäämättömän ison lopun alkupiste vai vain välivuosi pudotuspeleistä.

Kyllä se vaan niin on, että toimistoa on pakko tuulettaa tälläisen mahalaskun jälkeen. Kukaan ei voi eikä saa hyväksyä tapahtunutta.
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Pisin playoff putki pohjois-amerikan ammattilais sarjoissa poikki.
Ulkopuolisten olisi helppo räksyttää, että tämä oli tiedossa ikääntyvien tähtipelaajien tason vääjäämättömästi laskiessa. Onhan taso laskenut toki, mutta kyllä syy numero 1 on erittäin heikko valmennus. Sen takia tämä vituttaakin, ei reagoitu.
Peli oli joulun aikoihin aivan loistavaa, sen jälkeen vuoristorataa. Sarjan vanhin joukkue paskoo housuun johtoasemassa toistuvasti. Hukattuja johtoja lähes eniten. Missään vaiheessa ei tullut muutoksia. Erikoistilanne pelaaminen surkeaa. Oman alueen puolustaminen komediaa, omista lähtö vaikeaa ja laadukkaiden maalipaikkojen luonti hankalaa.
Sullivanin kyvyttömyys on nähty jo monta vuotta, annettu ratsastaa kahdella cupilla liian pitkään. Nyt tullee loppu tuolle.
Hextallin toiminta myös aivan käsittämätöntä.
Carter, Kapanen, Granlund, Kulikov, Bonino..
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Näin. Kyllähän se vaan vituttaa ja varsinkin se tyyli millä ihan itse tämä puppeloitiin. Muutoksia on tapahduttava! Aloitetaan vaikka Sullysta ja Hextallista.

Olen kyllä myös pettynyt Sidin ja kumppanien suorituksiin kauden loppupuoliskolla, ei siitä mihinkään pääse. Sid varsinkin on (tai pitäisi olla) VOITTAJA ja JOHTAJA, niin luulisi, että olisi vaikka yksin piiskannut joukkueen vikassa KOTIPELISSÄ ja vielä fan appreciation nightina voittoon sysipaskasta ja tankkaavasta Chicagosta.

Toki kauden aikana myös mv-osasto petti, kun Jarry ei pysy millään kasassa eikä DeSmithistä ole tasaiseksi suorittajaksi ottelukuorman kasvaessa.

MG:n hankinnasta tykkäsin kyllä mutta ei vaan lähtenyt.

Vittu.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Kärsimysten kausihan tämä on ollut. Viime kesänä jo näki että loppuviimein aika keskinkertainen on kokoonpano jolla kauteen lähdettiin. Jotenkin ajattelin silti, että runkopelaajamme piiskaa tämän joukkueen pleijareihin. Loppukauden pelit oli täyttä paskaa jos totta puhutaan. Miten voi hävitä Blackhawksille joka on myynyt kaikki tähtipelaajansa ja on täysin tankkimoodissa? Oli siellä toki muitakin sysihuonoja esityksiä. Ensikaudelle minun ensimmäinen toive on valmentajan vaihtuminen. Kiitos kaikesta Sullivanille mutta aikansa kutakin.
 

ipaz

Jäsen
Penguins-fanien maailma romahti yhdestä kyykystä. Ilmassa on vähän samaa katkeruutta kuin Red Wings-faneilla pitkän pleijariputken päätyttyä, mutta mielestäni Pittsburgissa asiat eivät ole kuitenkaan niin huonosti kuin Detroitissa keväällä 2017. Harmittaahan se varmasti, mutta silti joka vuosi 50% NHL-joukkueista aloittaa kesäloman huhtikuun puolessa välissä.

Jos Pensien kauden jakaa puoliksi, niin ensimmäiset 41 ottelua meni saldolla 21-14-6 ja jälkimmäinen puolisko 19-17-4 (viimeinen peli vielä tänään Columbuksessa). Eli aikalailla samalla tasolla alku- ja loppupuolisko. Kalenterivuonna 2023 tilastot ovat 21-20-4 (+viimeinen peli).
Myönnän heti alkuun etten ole kovinkaan montaa Penguisin peliä katsonut, että voisi alkaa tekemään jotain syväanalyysiä taktiikoista tai yksittäisten pelaajien suorituksista, mutta edelleen siellä Crosby, 35 ja Malkin, 36 joukkuetta perässään vetävät. Rickard Rakell palasi muutaman vuoden aikaiselle tasolleen lähes 30 maalin mieheksi, kuten myös Jason Zucker UFA-kautenaan. Brian Rust väänsi omalla tasollaan sen 20 maalia ja 46 pistettä. Guentzel 35 maalia. Eli kyllä tuo kärki on edelleen varsin laadukas, mutta sitten tulee iso pudotus onnistumississa - johon Hextall reagoi laittamalla matkaan kaikki kaudella nihkeästi suoriutuneet (Kapanen, McGinn ja Blueger). Kevään kovia koitoksia varteen tuotiin mukaan lisää kokemusta Granlundin, Boninon ja Kulikovin muodossa. Pieleenhän se meni, eikä varsinkaan MG päässyt missään vaiheessa jyvälle mikä hänen roolinsa Pensissä on. Nashvillessa 36 pistettä 58 ottelussa, mutta Pittsburgissa 20 pelissä surkeat 1+4. Mitä lie tapahtunut.

Pens on lievässä retool-tilassa, jossa joukkuetta yritetään paikata mahdollisuuksien mukaan Crosbyn, Malkinin ja Letangin loppuvuosia varten. Niin kauan kuin kolmikko on kuvioissa, niin täydellistä rabuildia ei varmastikaan tule. Eli ei ainakaan 3-4 vuoteen vielä. Mutta särmäämistä Hextall varmasti tekee. On itseasiassa tehnyt jo parin vuoden ajan ja Wilkes-Barre on nyt yksi AHL:n nuorista joukkueista ja jäävät myös ulos pleijareista tällä kaudella. Mutta siellä on hyviä lupaavia nuoria pelaajia, joita nyt marinoidaan tällä menestymättömyydellä. Toivottavasti vituttaa sen verran, että ensi syksynä on tuli perseen alla Hållanderilla, Grudenilla, Puolinilla, Smithillä ja kumppaneilla.

Owen Pickering voi parhaimmillaan ottaa Dumolinin paikan, jos tuo lähtee UFA:na muualle, mutta sälli on vasta 19. AHL-kausi tekisi varmasti hyvää nuorukaiselle. Jason Zucker pelasi henk.koht. ok kauden ja on UFA. Ikää 31v ja loppu-uran rahasopimus varmasti mielessä lähtee kilpailuttamaan seuroja. Toisaalta hyvä Hextallille, koska riskejä riittää loukkaantumishistoria tuntien.

Tulevan kesän draftiin Pensillä on oma ykkönen, joka on siis jotain 10-16 välillä. Olisiko Hextall valmis treidaamaan ylöspäin kun siellä noita lupaavia senttereitä on hyvin tarjolla. Ykkönen ykköseen ja kylkeen joku Gruden tms. että pääsisi napsimaan uutta leveyttä Sidin ja Genon taakse. Carter alkaa olemaan hidas ja vanha, eikä Poehling tule olemaan Top6-hyökkääjä ikinä. Seuran sentterilupauksista Hållander on kovin yksin, joten lisäverta kaistalle kaivataan.

Ron Hextall tuli GM:ksi 9.2.2021 ja on sen jälkeen tehnyt 14 treidiä. Ihan ekaksi toi Carterin Losista 50% palkanpidätyksellä pelkkiin varausvuoroihin ja hyvinhän Jeff ekan kevään ja viime kauden pelasikin. Tällä kaudella tuli sitten selvä pudotus, joka on isokokoiselle 38-vuotiaalle pelaajalle melko ymmärrettävää.

Kapaseen vaihdettu Filip Hållander tuotiin takaisin UFA-Jared McCannista. Hyvä treidi joka nuorensi runkoa.
Samoin Nylander-Lafferty oli nuorennusleikkaus.
Rickard Rakelista Hextall maksoi Dominik Simonin (nyt Tsekeissä, eikä paluuta NHL:ään tiedossa), Aston-Reesen (ANA > TOR > WSH), mv Clangin ja 2. vuoron. Yksi heti auttava laatulaituri kasaan keskinkertaisuutta. Hyvä treidi.
Ty Smith <> Jon Marino nuorensi pakistoa kolmella vuodella. Pari kautta Devilsissa räpiköinyt Smith laitettiin farmiin kehittymään. Ikää vasta 23v ja potentiaalia aivan helvetisti.
Viime kesän Mike Matheson <> Jeff Petry / Ryan Poehling treidi onkin sitten hieman haastavampi arvioida. Petry on Mathesonia seitsemän vuotta vanhempi ja sopimus kalliimpi. Joksikin vuoden lyhyempi. Oliko kyseessä pelkästään ailahtelevasta Mathesonista eroon pääseminen, samalla kun Habs halusi yhtälailla päästä eroon vanhenevasta Petrystä. Vaihdettin kaksi varsin hyvää ja samaa roolia eri kätisyyksillä pelaavaa pakkia toivotaan-toivotaan perusteella. Win-win tai jotain. Petryn tehot tällä kaudella 5+26 eli lähes identtinen miehen toissakauden Habs-tehoihin. Matheson oli taas puolet kaudesta telakalla, mutta pisteissä tehokas niissä peleissä jotka pelasi.
Deadline-treidejä ei nyt edes kannattaisi alkaa liikoja purkamaan kun tie tyssäsi runkosarjaan. Mutta sanotaan nyt jotain. Bonino on UFA ja miehen sai lähes ilmaiseksi eli PO-ajatellen hyvä, halpa ja tuttu haku. Granlundin sopimus jatkuu vielä kaksi kautta, joten MG:llä on hyvää aikaa lunastaa tuo kaupassa annettu kakkoskierroksen vuoro tulevilla kausilla. Kulikov-kauppa sitten olikin näillä näkymin totaalinen floppi, jossa riski ei kannattanut. Mies on UFA ja vastineena meni Brock McGinn sekä 3. kierroksen vuoro 2024. McGinnillä on sopimusta jäljellä vielä kaksi vuotta. Kulikov oli treidin jälkeen kuukauden loukkaantuneena ja tulee pelaamaan max. kuusi peliä Pens-paidassa. Sellaista se välillä on, eikä Hextall näemmä pelkää pelata.

Kesällä on paljon pohdittavaa, mutta en usko kummankaan Hextallin tai Sullivanin lähtöön. Hexy / Burke on ollut ruorissa vasta kaksi täyttä kautta ja Sullivanilla on sopimus kevääseen 2027 asti. Tämä kausi oli pettymys, mutta sellaista sattuu (mm. Tampa 2016-17 tai Dallas 2020-21). Muutama täsmähankinta kesällä kokoonpanoon ja ehkä valmennukseen. Nyt oli kolmas kausi samalla kokoonpanolla Sullivan, Reirden, Vellucci. Jotkut jacquesmartin ja markrecchi sinne taas varmaan Sullivania jeesaamaan tarvittaisiin.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mutta särmäämistä Hextall varmasti tekee. On itseasiassa tehnyt jo parin vuoden ajan ja Wilkes-Barre on nyt yksi AHL:n nuorista joukkueista ja jäävät myös ulos pleijareista tällä kaudella. Mutta siellä on hyviä lupaavia nuoria pelaajia, joita nyt marinoidaan tällä menestymättömyydellä. Toivottavasti vituttaa sen verran, että ensi syksynä on tuli perseen alla Hållanderilla, Grudenilla, Puolinilla, Smithillä ja kumppaneilla.

Seuran sentterilupauksista Hållander on kovin yksin, joten lisäverta kaistalle kaivataan.

Kapaseen vaihdettu Filip Hållander tuotiin takaisin UFA-Jared McCannista. Hyvä treidi joka nuorensi runkoa.
Itse näen tuon Pensin prospects-osaston melko tyhjänä varsinkin hyökkääjien osalta. Hållander noista hyökkääjistä on kärkiluokkaa ellei ihan jopa se paras. Ja käsittääkseni hän lähtee Pensin organisaatiosta Ruotsiin pitkällä sopimuksella. Ehkä tuo Hextallin särmääminen ja marinoiminen ei ollut sitten Hållanderin makuun.
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Penguins-fanien maailma romahti yhdestä kyykystä. Ilmassa on vähän samaa katkeruutta kuin Red Wings-faneilla pitkän pleijariputken päätyttyä, mutta mielestäni Pittsburgissa asiat eivät ole kuitenkaan niin huonosti kuin Detroitissa keväällä 2017. Harmittaahan se varmasti, mutta silti joka vuosi 50% NHL-joukkueista aloittaa kesäloman huhtikuun puolessa välissä.

Jos Pensien kauden jakaa puoliksi, niin ensimmäiset 41 ottelua meni saldolla 21-14-6 ja jälkimmäinen puolisko 19-17-4 (viimeinen peli vielä tänään Columbuksessa). Eli aikalailla samalla tasolla alku- ja loppupuolisko. Kalenterivuonna 2023 tilastot ovat 21-20-4 (+viimeinen peli).
Myönnän heti alkuun etten ole kovinkaan montaa Penguisin peliä katsonut, että voisi alkaa tekemään jotain syväanalyysiä taktiikoista tai yksittäisten pelaajien suorituksista, mutta edelleen siellä Crosby, 35 ja Malkin, 36 joukkuetta perässään vetävät. Rickard Rakell palasi muutaman vuoden aikaiselle tasolleen lähes 30 maalin mieheksi, kuten myös Jason Zucker UFA-kautenaan. Brian Rust väänsi omalla tasollaan sen 20 maalia ja 46 pistettä. Guentzel 35 maalia. Eli kyllä tuo kärki on edelleen varsin laadukas, mutta sitten tulee iso pudotus onnistumississa - johon Hextall reagoi laittamalla matkaan kaikki kaudella nihkeästi suoriutuneet (Kapanen, McGinn ja Blueger). Kevään kovia koitoksia varteen tuotiin mukaan lisää kokemusta Granlundin, Boninon ja Kulikovin muodossa. Pieleenhän se meni, eikä varsinkaan MG päässyt missään vaiheessa jyvälle mikä hänen roolinsa Pensissä on. Nashvillessa 36 pistettä 58 ottelussa, mutta Pittsburgissa 20 pelissä surkeat 1+4. Mitä lie tapahtunut.

Pens on lievässä retool-tilassa, jossa joukkuetta yritetään paikata mahdollisuuksien mukaan Crosbyn, Malkinin ja Letangin loppuvuosia varten. Niin kauan kuin kolmikko on kuvioissa, niin täydellistä rabuildia ei varmastikaan tule. Eli ei ainakaan 3-4 vuoteen vielä. Mutta särmäämistä Hextall varmasti tekee. On itseasiassa tehnyt jo parin vuoden ajan ja Wilkes-Barre on nyt yksi AHL:n nuorista joukkueista ja jäävät myös ulos pleijareista tällä kaudella. Mutta siellä on hyviä lupaavia nuoria pelaajia, joita nyt marinoidaan tällä menestymättömyydellä. Toivottavasti vituttaa sen verran, että ensi syksynä on tuli perseen alla Hållanderilla, Grudenilla, Puolinilla, Smithillä ja kumppaneilla.

Owen Pickering voi parhaimmillaan ottaa Dumolinin paikan, jos tuo lähtee UFA:na muualle, mutta sälli on vasta 19. AHL-kausi tekisi varmasti hyvää nuorukaiselle. Jason Zucker pelasi henk.koht. ok kauden ja on UFA. Ikää 31v ja loppu-uran rahasopimus varmasti mielessä lähtee kilpailuttamaan seuroja. Toisaalta hyvä Hextallille, koska riskejä riittää loukkaantumishistoria tuntien.

Tulevan kesän draftiin Pensillä on oma ykkönen, joka on siis jotain 10-16 välillä. Olisiko Hextall valmis treidaamaan ylöspäin kun siellä noita lupaavia senttereitä on hyvin tarjolla. Ykkönen ykköseen ja kylkeen joku Gruden tms. että pääsisi napsimaan uutta leveyttä Sidin ja Genon taakse. Carter alkaa olemaan hidas ja vanha, eikä Poehling tule olemaan Top6-hyökkääjä ikinä. Seuran sentterilupauksista Hållander on kovin yksin, joten lisäverta kaistalle kaivataan.

Ron Hextall tuli GM:ksi 9.2.2021 ja on sen jälkeen tehnyt 14 treidiä. Ihan ekaksi toi Carterin Losista 50% palkanpidätyksellä pelkkiin varausvuoroihin ja hyvinhän Jeff ekan kevään ja viime kauden pelasikin. Tällä kaudella tuli sitten selvä pudotus, joka on isokokoiselle 38-vuotiaalle pelaajalle melko ymmärrettävää.

Kapaseen vaihdettu Filip Hållander tuotiin takaisin UFA-Jared McCannista. Hyvä treidi joka nuorensi runkoa.
Samoin Nylander-Lafferty oli nuorennusleikkaus.
Rickard Rakelista Hextall maksoi Dominik Simonin (nyt Tsekeissä, eikä paluuta NHL:ään tiedossa), Aston-Reesen (ANA > TOR > WSH), mv Clangin ja 2. vuoron. Yksi heti auttava laatulaituri kasaan keskinkertaisuutta. Hyvä treidi.
Ty Smith <> Jon Marino nuorensi pakistoa kolmella vuodella. Pari kautta Devilsissa räpiköinyt Smith laitettiin farmiin kehittymään. Ikää vasta 23v ja potentiaalia aivan helvetisti.
Viime kesän Mike Matheson <> Jeff Petry / Ryan Poehling treidi onkin sitten hieman haastavampi arvioida. Petry on Mathesonia seitsemän vuotta vanhempi ja sopimus kalliimpi. Joksikin vuoden lyhyempi. Oliko kyseessä pelkästään ailahtelevasta Mathesonista eroon pääseminen, samalla kun Habs halusi yhtälailla päästä eroon vanhenevasta Petrystä. Vaihdettin kaksi varsin hyvää ja samaa roolia eri kätisyyksillä pelaavaa pakkia toivotaan-toivotaan perusteella. Win-win tai jotain. Petryn tehot tällä kaudella 5+26 eli lähes identtinen miehen toissakauden Habs-tehoihin. Matheson oli taas puolet kaudesta telakalla, mutta pisteissä tehokas niissä peleissä jotka pelasi.
Deadline-treidejä ei nyt edes kannattaisi alkaa liikoja purkamaan kun tie tyssäsi runkosarjaan. Mutta sanotaan nyt jotain. Bonino on UFA ja miehen sai lähes ilmaiseksi eli PO-ajatellen hyvä, halpa ja tuttu haku. Granlundin sopimus jatkuu vielä kaksi kautta, joten MG:llä on hyvää aikaa lunastaa tuo kaupassa annettu kakkoskierroksen vuoro tulevilla kausilla. Kulikov-kauppa sitten olikin näillä näkymin totaalinen floppi, jossa riski ei kannattanut. Mies on UFA ja vastineena meni Brock McGinn sekä 3. kierroksen vuoro 2024. McGinnillä on sopimusta jäljellä vielä kaksi vuotta. Kulikov oli treidin jälkeen kuukauden loukkaantuneena ja tulee pelaamaan max. kuusi peliä Pens-paidassa. Sellaista se välillä on, eikä Hextall näemmä pelkää pelata.

Kesällä on paljon pohdittavaa, mutta en usko kummankaan Hextallin tai Sullivanin lähtöön. Hexy / Burke on ollut ruorissa vasta kaksi täyttä kautta ja Sullivanilla on sopimus kevääseen 2027 asti. Tämä kausi oli pettymys, mutta sellaista sattuu (mm. Tampa 2016-17 tai Dallas 2020-21). Muutama täsmähankinta kesällä kokoonpanoon ja ehkä valmennukseen. Nyt oli kolmas kausi samalla kokoonpanolla Sullivan, Reirden, Vellucci. Jotkut jacquesmartin ja markrecchi sinne taas varmaan Sullivania jeesaamaan tarvittaisiin.
Maailma ei suinkaan romahtanut. Kaikki hyvä loppuu aikanaan, kuten tiedetään. Syy ei ollut vielä se odotettu. Tämän takia tilanne on raskaampi, 1st round exittien jälkeen olisi pitänyt nähdä, että valmennukseen tarvitaan uutta verta oman porukan ulkopuolelta.
Kun noita matseja on kausi toisensa jälkeen katsoo 80+ kaudessa, niin näkee tuon Sullivanin heikkouden. Reagointia ei ole vuosiin ollut ja nyt eväät on repusta syöty muruja myöten.
Hextall jo alunperin oli kummallinen valinta, Burkeen uskoin. Näillä ihan sama homma lyhyemmällä otannalla toki. Kotiyleisön "hextall out" rytmikkäiden huutojen jälkeen hankitaan Granny ykkös av mieheksi ja kolmosketjun stuntiksi, Bonino loukkaantumaan ja Kulikov viemään sen toisen nuoren valopilkun, Josephin itseluottamus. Ei mitään järkeä. Tuohon lisäksi nämä surullisen kuuluisat jatkosopimukset viime kesänä. Ainoa plussa siitä että sai vaihtuvuutta surkeaan bottom kutoseen. Vai antaakko tuostakaan plussaa.
Zucker oli todella hyvä, mutta nyt pitää päästää irti koska nuorennuttava väkisinkin. Joseph nousi jo mielestäni top 4 pakiksi, Pettersson paransi, eli Dumolle goodbye. Pool ollut yli vuosikymmenen tyhjä, nyt Josephin ohella saatu Drew O'Connor vakimieheksi. Pickering oli helppo pickata, ei vielä roolia ylhäällä eikä tästä sulkaa officelle.
Nyt onkin hankala paikka uskalletaanko näille nuoremmille antaa paikkaa vai haetaanko ufa miehiä. Nylander, Hållander, Puustinen, Smith olisi hienoa nähdä pelaamassa Nhl:ää.
Tämän päättää syksyllä uudet miehet penkin takana ja yläkerrassa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tämän takia ei ollut luottavainen olo. Aivan liian monta kertaa tällä kaudella pupellettiin pelit selvästi heikompia joukkueita vastaan ja menetettiin monen maalin johtoja jne. Ainakaan ei tarvitse jossitella nyt yhtään mitään. Pens oli huono eikä missään nimessä ansainnut paikkaansa playoffeissa.

Ikävä kyllä aivan joka ikinen osa-alue petti tällä kaudella. Kärkipelaajat, leveys isosti, pakisto (mikä kärsi paljon loukkaantumisista), maalivahdit, päävalmentaja, apuvalmentajat (erikoistilanteet), toimisto. Aivan kaikki sulivat totaalisesti.

Aika fifty-fifty olo itselläni mitä nyt pitäisi tehdä, mutta kallistuisin yrittämään vielä. Uuden valmennuksen avulla voi kenties saada jotain elämää vielä tuohon joukkueeseen aikaan. Toimistoakin voisi tuulettaa, mutta vahvasti epäilen, että sitä eivät tee. Jos homma menee vituiksi, niin rebuild on helppoa aloittaa vielä kesken kaudenkin ja myydä sieltä pois kaikki muualle kelpaava. Guentzel olisi varmasti houkutteleva palanen monellekin seuralle.

Kiitokset kaikille tästä kaudesta. Viimeksi tämä on koettu Crosbyn tulokaskaudella, niin onhan tämä erikoinen fiilis asennoitua playoffeihin ilman sitä omaa seuraa. Pääseepä ainakin ilman jännitystä seuraamaan idän kovia taistoja.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
@ipaz aivan huikeaa positiivisuutta siellä, nostan hattua! Siis ihan oikeasti, kadehdittava asenne.

Itse en pysty tuollaiseen itsepetokseen enää, koska olen kyyninen ihmispaska. Olen luonnollisesti todella monesta asiasta täysin eri mieltä, mutta en jaksa nyt sen enempää tarttua, kun se menee vain vanhan toistoksi. Sen verran on sanottava, että kun kehaisit prospekteja, niin aloin jo epäilemään sarkasmitutkani toimivuutta. Mutta kai sen tilanteen voi nähdä glass half empty / no glass at all -tyylisesti.

Kausi taputeltiin hienosti Columbuksen farminfarmijengiä vastaan ja annettiin pari pinnaa, ettei Keklu saisi Bedardia. Hienosti toimittu, tästä on hyvä jatkaa!

Jonkinlainen keskinkertaisuuteen tyytyminen näyttää hiipineen koko organisaatioon, kun tästäkin kaudesta ainoat pettyneet tuntuvat olevan journalistit ja pieni osa faneista. Joukkueen sisältä kilvan kehutaan kuinka annettiin kaikkemme ja uskotaan tähän jengiin ja jeejee. Ei muuta kun uudestaan vaan, varmaan samaa kaavaa toistamalla tulee ensi kaudella parempi tulos, koska niinhän maailma toimii.

Edellinen voitettu playoff-sarjakin täyttää kohta viisi vuotta, mutta ei kai sekään nyt niin justiinsa, kun joskus on kumminkin menty päätyyn asti.
 

JuiWSH

Jäsen
Itse tulen nyt sen verran huutelemaan vieraisiin pöytiin, että vaikkei playoffien ulkopuolelle jääminen mitään herkkua ole, niin pitkällä aikavälillä tämä voi olla jopa organisaation pelastus. Mitä sitten, jos Pens olisi vaikkapa päässyt nitkutellen ensimmäiselle kierroksella ja ottanut 4-0 sarjassa turpaan, olisiko fiilis sen parempi?

Itse näen tilanteen ainakin niin, että nyt Penguinsista ei voi tulla samalla tavalla oman aiemman menestyksensä vanki kuin mitä Red Wingsistä 2010-luvulla. Eli Pittsburghissa ei aleta lyömään kausi toisensa jälkeen assetteja siihen, että voidaan vain ylläpitää hienoa pudotuspeliputkea. Organisaatio toki satsaa mitä todennäköisimmin vielä Crosby-Malkin-Letang trion aikana omaisuuttaan (ja osittain vähän tulevaisuuttaankin) pitääkseen joukkueen kilpailukykyisenä kunnes miehet eläköityvät, mutta sen jälkeen voi aloittaa firesalen ja keskittyä oikeasti jälleenrakentamiseen. Sitä paitsi, nyt Penguins pääsee varaamaan syvästä ja laadukkaasta draftista ihan kivalta paikalta.

EDIT:
Hextallille, Burkelle ja Pryorille potkut persuksiin. Tervemenoa saatanan tunarit, ei tule ikävä.

Vielä tuo nepotismi-palkkaus Pryorin poika pois amatööri-scoutingin johdosta ja muutenkin kaikki Hextallin palkkaukset hiuksista vittuun tästä organisaatiosta.

Pääsitte näköjään samalla eroon myös sikariportaan sählääjistä. Flyersin myyrä Hextall ja jo sadasti NHL-hommissa kenkää saanut Burke voivat mennä muualle virittelemään treidejään.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Nopeaa toimintaa ei voi muuta sanoa. Jos viimeksi päädyttiin Hextalliin ja Burkeen, niin mitähän sieltä mahtaisi nyt sitten tulla? Ylipäätään kuka haluaa tunkea kätensä tuohon paskakasaan kun johtotähdet ovat jo toinen jalka eläkkeellä, mutta organisaatio odottaa vähintään sitä playoff-paikkaa vielä eikä lupaa aloittaa rebuild ole tullut?

Positiivista kuitenkin, että uudet omistajat laittoivat heti tuulemaan eivätkä vain istu jossain taustalla käsiensä päällä. Toivottavasti Lemieuxia kuitenkin kuunnellaan vielä ja myös hän on ollut sitä mieltä, että johtoporras pitää laittaa pihalle. En ole ihan varma millainen kiekko-osaaminen uusilla omistajilla on, mutta Lemieuxilla on kokemusta enemmän kuin riittävästi. Pitää myös samalla toivoa ettei tämä ole Sullivanille ja ylipäätään tuolle koko valmennukselle synninpäästö sillä niin päin vihkoa veti tuo valmennusryhmä, että myös heidän on saatava potkut persuksiinsa ennen uuden kauden alkua.

Itse tulen nyt sen verran huutelemaan vieraisiin pöytiin, että vaikkei playoffien ulkopuolelle jääminen mitään herkkua ole, niin pitkällä aikavälillä tämä voi olla jopa organisaation pelastus. Mitä sitten, jos Pens olisi vaikkapa päässyt nitkutellen ensimmäiselle kierroksella ja ottanut 4-0 sarjassa turpaan, olisiko fiilis sen parempi?

Itse näen tilanteen ainakin niin, että nyt Penguinsista ei voi tulla samalla tavalla oman aiemman menestyksensä vanki kuin mitä Red Wingsistä 2010-luvulla. Eli Pittsburghissa ei aleta lyömään kausi toisensa jälkeen assetteja siihen, että voidaan vain ylläpitää hienoa pudotuspeliputkea. Organisaatio toki satsaa mitä todennäköisimmin vielä Crosby-Malkin-Letang trion aikana omaisuuttaan (ja osittain vähän tulevaisuuttaankin) pitääkseen joukkueen kilpailukykyisenä kunnes miehet eläköityvät, mutta sen jälkeen voi aloittaa firesalen ja keskittyä oikeasti jälleenrakentamiseen.
Tuskin fiilis olisi ollut kummoisesti parempi, mutta komea playoff-putki olisi saanut jatkoa. Sen lisäksi en usko, että Pensistä olisi tullut oman menestyksen vanki ja playoff-putkea olisi alettu venyttämään yhtään sen pidempään kuin sitä oli tarkoitus nyt venyttää. Kun Crosby, Malkin ja Letang lyövät hokkarit naulaan tai meno muuttuu järkyttävän tahmeaksi, niin tämä joukkue olisi ollut rebuildissa heti. Oli päällä playoff-putki tai sitten ei.

Vielä tuo nepotismi-palkkaus Pryorin poika pois amatööri-scoutingin johdosta ja muutenkin kaikki Hextallin palkkaukset hiuksista vittuun tästä organisaatiosta.
Eiköhän tuo tapahdu. Viimeistään siinä vaiheessa kun joukkueella on uusi GM, niin hän alkaa tuomaan omia luottomiehiä sisäänsä. Hyvin vaikea on nähdä, että Pryorin saatua kenkää, niin hänen poikansa jatkaisi missään virassa.

Sitten jäädäänkin jännäämään uutta GM:ää.
 

Humboldt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pitää myös samalla toivoa ettei tämä ole Sullivanille ja ylipäätään tuolle koko valmennukselle synninpäästö sillä niin päin vihkoa veti tuo valmennusryhmä, että myös heidän on saatava potkut persuksiinsa ennen uuden kauden alkua.
Alku oli tosissaan hyvä ja ripeä. Todellakin toivoisi, että samalla tuuletettaisiin koko valmennusosasto, mutta eihän tämä hyvältä näytä. Sullivanille vaan lisää vastuuta: 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mielenkiintoista oli huomata tämä, miten Pittsburghin lento katkesi hieman Detroitia playoff-putkea aiemmin.

Detroitin playoff-putkessa avainrunko, eli 38v Datsyuk, 36v Zetterberg ja 35v Kronwall veivät vielä jengin playoffseihin. Se päättyi sitten seuraavalla kaudella, koska Pavel oli siirtynyt KHL:ään.

Pittsburghin matka loppui Malkinin ollessa 36v, Crosby 35v ja Letang 35v. Vuotta nuorempana, ja vuotta aiemmin ulos pleijareista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös