Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Pittsburgh Penguins 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Walkin, 18.06.2017 klo 14.57.

 1. Malkkinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Eiköhän Montreal laita kohta Niemen waivereihin
   
 2. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Olisihan tuon voinut varsinaisellakin hoidella ja helpomman kaavan kautta, antamatta vastustajalle taas lukuisia laadukkaita maalintekopaikkoja pelin ratkaisemiseen. Mutta kuitenkin hieno nousu takaa rinnalle ja sitten jatkoajalla voittoon saakka, kelpaahan se näinkin.

  Toivottavasti Murraylle ei käynyt pahemmin.

  -------

  Penguins on huhujen mukaan kaupittelemassa Ian Colea ja sen vuoksi hän on istunut viimeiset kolme ottelua sivussa. Ei haluta riskeerata hänen loukkaantumisen kanssa. Pelillisestihan Cole ei ole pelannut itseään kokoonpanosta pois, joten tuo selittäisi sen miksi hän yhtäkkiä tippui Ruhwedelin tieltä pois.

  Eihän tämä sinänsä mikään yllätys ole ja olihan tämä luettavissa rivien välistä jo kesällä Penguinsin signatessa Matt Hunwickin. Cole on kesällä UFA-statuksella ja kaksinkertaisena Stanley Cup-voittajana ja hyvien playoff-esiintymisten säestämässä hänelle on varmasti kysyntää UFA-markkinoilla ja siksi hintalappu olisi noussut Penguinsille liian kovaksi ensi kesänä. Palkankorotus kun on ihan varmasti edessä. Jatko Pittsburghissa tätä kautta pidemmälle ei siten missään vaiheessa ollut oikein todennäköistä. Puolustuksen kärkinelikko pelaa jo 4+ miljoonan sopimuksilla ja sellaista (tai lähelle sitä menevää) ei ollut enää Colelle annettavaksi. Hunwick taasen tuli joukkueeseen lähestulkoon samalla hintaa kuin Cole pelaa vielä tämän kauden, joten ensi kaudesta eteenpäin on sitten se edullisempi vaihtoehto Penguinsin kolmospakkipariin.

  Se mikä tässä nyt hieman häiritsee on sitten tämän ajoitus. Kun melko selvää oli että Cole ei tätä kautta pidemmälle joukkueessa jatka, niin olisihan kaupan voinut kesälläkin hoitaa pois alta. Jos siis Cole meinataan nyt sitten kaupata pois. Nimittäin eihän tuo puolustuksen syvyys tällä hetkellä oikein kestä Colen kauppaamista ilman korvaajan löytämistä tilalle. Ruhwedel on pelannut ihan hyvin ja ehkä häneen on luottoa vakituisena kolmosparin pakkina, vaikka näkisinkin enemmänkin seiskapakin roolissa hänet. Siinä Ruhwedel on ollut erinomainen viime ja tällä kaudella. Nimittäin jos Colesta nyt luovutaan, niin kyllä se haiskahtaa siltä että sitten siirtotakarajalla haetaan upgradea Ruhwedeliin nähden. Nyt sellainen olisi jo kuitenkin omasta takaa riveissä, joten vastineen on oltava sitten järkevä. Lisäksi tuo Pouliot annettiin ennen kauden alkua pois, niin nyt Colen kauppaamisen jälkeen seiskapakkina olisi sitten Corrado/Trotman/Czuzman/Summers/Tinordi tason puolustaja. Katsomattomia kortteja kaikki eivätkä potentiaaliltaan Pouliotin veroisia. No ehkä noista jonkun nähdään pystyvän hoitamaan roolin moitteetta, tekemään Ruhwedeliltä viime kaudella nähdyn kaltaisen nousun seiskapakin rooliin.

  Ajoituksen puolesta haiskahtaa siis joukkueen herättelyltä, kun alkukaudesta joukkueen pelilliset esitykset eivät ole vakuuttaneet. Cole sieltä joukkueesta yksi helpoiten kaupattavia pelaajia onkin. Cole on kuitenkin ollut erinomainen puolustaja Penguinsille kahden viimeisen kauden ajan, ja playoffeissa nostanut aina tasoaan. Erittäin hyvä kolmosparin pakki ja tarpeen vaatiessa on kyennyt hyvin täydentämään kärkinelikkoakin sopivan parin vierellä. On lisäksi puolustuksesta se fyysisin pelaaja, joten kyllähän hän aukon sinne jättäisi. Kyllähän Colen myötä sieltä lähtisi sellainen ulottuvuus jota muilta puolustajilta ei oikein löydy. Eihän Cole kuitenkaan korvaamaton ole ja onhan noista farmipakeista nämä Trotmanit ja Summersit ja Tinordit samaan profiiliin meneviä, että ehkä heistä on korvaamaan sitä puolustukseen jäävää aukkoa fyysisessä pelissä sitten. Eikä Colekaan nyt mikään fyysinen pelote ole, mutta pärjää kuitenkin siinä pelissä ja jakelee suhteellisen säännöllisesti isoja taklauksia siellä, mikä pitää vastustajat aina varpaillaan.

  Jos Colesta on kuitenkin nyt kesken kauden päätetty luopua, niin vastineen pitää sitten olla kohdallaan. Colen arvoa laskee rental-status, jota Penguins on sitten paikkaillut antanut hänen agentilleen luvan neuvotella muiden joukkueiden kanssa. Lisäksi rental-statuksesta huolimatta puolustajat ovat aina kuitenkin kysyttyä tavaraa. Jos Brendan Smith sai viime kaudella 2. ja 3. kierroksen vuorot vastineena, niin kyllähän Colen parempana ja kaksinkertaisena Cup-voittajana tuota parempi tai vähintään saman tason vastine pitäisi tuoda takaisin. Penguins tuskin kuitenkaan ensisijaisesti vuoroja hakee takaisin vaan valmiimpaa pelaajaa, luultavimmin sitten hyökkäykseen ja siellä joko alempien kenttien sentteriosastolle tai kärkikenttien vasemmalle laidalle. En nyt jaksa alkaa pohtimaan että keitä Colella olisi mahdollisesti saatavilla, mutta pitää toivoa että sieltä jotain kunnon pelaajaa tulee takaisinpäin eikä Colea nyt pelkän joukkueen herättelyn vuoksi ihan huvin vuoksi kaupata pois.
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2017 klo 12.16
 3. Bob Sacamano Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  Lainaus:
  Aina tietenkin toivoisi, että mestarijoukkueessa mukana oleminen ei enää nykyään nostaisi vaihtoarvoja, mutta aina löytyy joku Bergevin noihin tarttuu.

  Ei se Cole ainakaan automaattisesti edukseen tossa vertailussa esiinny: Workbook: F.HERO.2017
   
 4. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Se on selvää ollut jo pidempää, että Colen palkka tulee nousemaan roimasti tämän kauden jälkeen, vähintään tuplaantumaan. Kannattaako Pensin tästä huolimatta kaupata Colea(?) sillä onhan tuo ollut äärettömän tärkeä palanen näissä parissa runissa ja muutenkin Cole on soturi viimeisen päälle, yhtäkään kutia mies ei jätä blokkaamatta ja on tosiaan joukkueen fyysisin puolustaja. Hunwick ei ole mielestäni ollut vielä kovin hyvä ja pakkipari Hunwick-Ruhwedel ei herättäisi kovinkaan paljoa luottamusta allekirjoittaneessa. Jos vastine ei ole luokkaa todella hyvä (eli kolmossentteri tai laadukas laituri) niin en lähtisi kauppaamaan Colea pois. Ja jos Cole kaupataan niin kyllä JR on pakotettu treidaamaan myöhemmin pakki sisään, mielellään jopa pari pakkia.

  Ja niin, olisihan se Pouliot kannattanut pitää remmissä mukana...
   
 5. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Cole on juuri sellainen puolustaja, jonka Pens pystyy nostamaan uudelle tasolle muttei pitämään pidempään. Eli peruspakki, joka näyttää voittavassa jengissä aina helvetin paljon paremmalta mitä todellisuudessa onkaan. Lovejoy, Bortuzzo, Engelland, ketämeitäoli... Vaikka tykkään Colesta kuin hullu puurosta, onhan tuo selvää, että sieltä tulee Engelland-tyylinen palkankorotus vähintään 4M asti ja se on hei hei ja kiitos kaloista.

  Seuraavaa aihiota siihen kolmospariin sitten vaan, on se ennenkin toiminut. Hunwick - Ruhwedel nyt kolmosparina ja siirtorajalta sitten "ronhainsey" tai "trevordaley", riippuen vähän miltä tuo muun pakiston touhu näyttää.

  Jossain epämääräisissä treidihuhuissa nousi Alex Galchenyukin nimi esiin, mutta taitaa olla aika utopistista tuon 4.9M palkan kanssa. Ja tuskin Montrealilla vielä on tarvetta painaa liipasinta, potentiaalia kuitenkin on vaikka nyt jokin mättääkin. Eikä tietenkään pelkällä Colella liikkuisi lähellekkään, mutta Montrealilla voisi ehkä olla käyttöä pakille? Melko köykäiseltä näyttää puolustus siellä, toki loukkaantumisiakin on. En tiä, kuhan spekuloin näkemääni.

  Reavesille maksettava yli miljoona kyllä itkettää edelleen, vieläkin ja ikuisesti.
   
 6. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Eiväthän nuo Hunwick ja Ruhwedel ole tainneet parina montaakaan vaihtoa vielä vedellä, vaan siellä on tasoiteltu pareja peluuttamalla Hunwickia Schultzin kanssa ja sitten Ruhwedel on pelannut Määtän sekä Dumoulin parina. Tuo onkin mielestäni ihan järkevä tapa rakentaa parit, sillä ei Hunwick-Ruhwedel paperilla tosiaan kovaakaan luottamusta herätä. Olisihan siinä hyvin luisteluvoimainen pari, mutta omissa ei oikein vääntövoima välttämättä tahdo riittää.

  Bobby Mac veteli juuri twitterissä hieman jarruja päälle tuon huhumyllyn suhteen, jota Penguinsin beat writer Mackey on vahvasti ajanut eteenpäin. Siinä missä Bobby Mac toteaa että kauppa voi tapahtua mutta ei ole mitenkään kirkossa kuulutettua että niin tulee käymään, oli Mackey aiemmin radiossa todennut odottavansa kaupan tapahtuvan hetkenä minä hyvänsä. Pientä eroavuutta raportoinnissa...

  Sen lisäksi että tosiaan Colen on sanottu olevan healthy scratch koska tämän loukkaantumista ei haluta riskeerata (harvoin pelaajaa tosiaan useampia otteluita putkeen pidetään healthy scratchina vain meneillään olevien kauppaneuvottelujen vuoksi), on sille tarjottu muitakin syitä:

  - Sullivanilla ja Colella ei henkilökemiat kohtaa.
  - Cole sen paremmin kuin Hunwick eivät ole vakuuttaneet oikealla puolella pelatessaan ja vasemmalla puolella on Dumoulinin ja Määtän takana tilaa vain toiselle.
  - Valmennus tykkää peluuttaa leftin ja rightin puolen pakkeja yhdessä, jolloin siis Ruhwedelin osakkeet joukkueen kolmantena rightin pakkina nousevat.

  Vaikka Cole ei ole mielestäni siis mitenkään pelannut huonosti ja sen vuoksi pelannut itseään ulos rosterista, niin olisihan tuossa ihan järkeviä syitä sille miksi niin on tapahtunut. Katsotaan nyt kumpi tapahtuu seuraavaksi, Colen paluu pelaavaan kokoonpanoon vaiko hänen kauppaaminen muualle.

  ------------------

  Casey DeSmith on saanut kutsun ylös sillä välin kun vielä odotellaan tarkempaa tietoa Murrayn tilanteesta.

  ------------------

  Eilisestä pelistä vielä sen verran että oli hienoa nähdä Rustin saavan onnistumisen tasakentällisin. Kauden ensimmäinen maali hänelle 5vs5 pelissä, josko se siitä lähtisi nyt kulkemaan paremmin ja ei ihan samalla huonolla viimeistelyllä kuin Hagelin vetelisi siellä.
   
 7. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Casey DeSmith on kutsuttu ylös ja Murrayn tilanteesta toivottavasti kuullaan harjoitusten jälkeen. Niin hyvä kuin Jarry onkin ollut Murrayn pitkä sairasloma olisi valtava kolahdus Penguinsin pudotuspelihaaveille. Ensinnäkin se olisi taas heihei kaikille varamaalivahdilla pelatuille otteluille ja toiseksi Jarryn toiminta aloittavana maalivahtina on vielä testaamatta. Tietysti tilaisuus olisi identtinen Murrayn aikanaan saaman mahdollisuuden kanssa, mutta siihen ei varmaan kukaan haluaisi silti mennä.
   
 8. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
 9. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Täytyy toivoa, että tämä tilanne ei aja Rutherfordia treidaamaan Colea johonkin maalivahtiin. Se tuntuisi, että Colesta väistämättä saataisiin ei-niin-arvokasta vastinetta mitä toivoisi. Varamaalivahdit harvoin ovat kovinkaan arvokkaita ja Cole on (ollut) arvokas. Penguinsille.
   
 10. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  Lainaus:
  No ei, oikeastaan ovat tilastollisesti hyvin samanlaiset. Tuossa HEROchartissa toki mukana tuo yksi kausi kun Smith on jostain syystä pelannut kiekollista/suojattua roolia Detroitissa? Parina viime kautena Cole sitten ollut hieman edellä muuten, mutta (huonompiin) joukkueisiin suhteutettuna Smith ollut parempi.

  Lainaus:
  Ei tosiaan oo ei, mutta kai se on toivottava että on vain alkukankeutta, ja tietty tuo loukkaantuminen asiaa vielä hankaloitti. @Bosco asiaa jo avasikin hyvin, mutta eihän Cole voi peliesitysten takia olla viltissä ja kun Ruhwedel yllättäen täyttää paikkansa ihan ok, niin Hunwickin sieltä pitäisi periaatteessa pudota. Olikos se niin, että Sullivan ja Cole ovat käyneet pitkiä keskusteluja, mutta lopputulemana Cole on ollut raaputettuna nyt neljä(?) peliä, niin vaikuttaahan se henkkoht-jutulta. Samaan aikaan myös joku reaves painaa niitä hajavaihtoja joka pelissä, kun enempää ei uskalleta antaa, niin hölmöltähän se tuntuu.

  Yhtä kaikki, toi jengi nyt menee pleijareihin heittämällä, periaatteessa. Harvoin kannattaa vedota huonoon tuuriin, mutta tuolla taitomäärällä huonoin laukaisu% 5v5-pelissä ainakin viimeisen 10v aikana ei vaan ole kestävää. Penguinsin lukema siis 5,07% ja edes kuuden alle täyden kauden aikana ovat päässeet vain 14-15 Coyotes 5,72% ja 13-14 Sabres 5,84%. Että eiköhän se ala uppoamaankin joskus. Ei sillä, etteikö muitakin ongelmia olisi, mutta hyökkäys se tuon jengin vahvuus on ollut ja tulee jatkossakin olemaan. Viime kaudellakin aika usein oli löysäilyä pari erää ja sitten pistettiin vauhtia koneeseen ja raavittiin voitto. Nyt alkukaudesta pääsi repeämään vähän pahemmin muutamaan kertaan, mutta tulkoon ohipelejä jos sillä säästellään kevättä varten. Eilinen peli näytti taas, että kun se mankeli lähtee pyörimään niin ei siinä tuollainen keskitason nippu kuin Flyers pysy millään mukana.
   
 11. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Sprong on tosiaan erinomaisen alun jälkeen hyytynyt ja tippunut jo alle piste-per-peli tahdin. Nyt saldona on 14 pistettä 17 ottelussa. Viimeiset neljä peliä pisteittä ja viimeisiin 12 peliin vain 4 pistettä. Että kyllähän se Sprong vielä tarvitsee aikaa AHL:ssä, mutta pitää toivoa että peli kohtapuoliin lähtee kulkemaan taas.

  Yksi asia jonka huomasin juuri on Sprongin waiver-status. Tuo hänen tulokaskauden peluuttaminen ylhäällä yli sen 10 ottelun tekee tilanteen tuossa suhteessa vaikeaksi, nimittäin sen seurauksena tämä meneillään oleva kausi on nyt viimeinen jonka Sprong on waiver-vapaa. Jos olisi siirretty junnuihin ennen kymmenettä peliä silloin, olisi tämän jälkeen vielä kaksi waiver-vapaata kautta jäljellä. Mutta nyt tämän seurauksena ei ole muuta vaihtoehtoa kuin nopea kehittyminen, sillä ensi syksynä viimeistään Sprongille pitää löytyä pysyvä paikka NHL:stä. AHL ei ole silloin enää vaihtoehto. Toivotaan että silloin viimeistään on sitten pelipaikan arvoinen, muutenkin kuin waiver-statuksensa johdosta.

  ------------

  Zach-Aston Reesellä oli taas hiljaisempi alku AHL:ssä kun taisi olla healthy scratchina alkukaudesta jokusen ottelun (vai oliko loukkaantunut, en ole ihan varma), ja ensimmäiset viisi peliä menivät pisteittä. Nyt viimeisiin 10 peliin saldona sitten 2+7 tehot ja +11 saldo.

  Loukkaantumiset pilasivat viime vuonna Thomas DiPaulin kauden, mutta nyt hänkin on saanut hyvän alun tälle kaudelle. 15 pelin jälkeen kasassa 7+3 tehot, ja niistäkin pisteistä seitsemän on tullut viimeisen kahdeksan pelin aikana.

  Dominik Simonilla on taasen 17 pelin jälkeen kasassa WBS:n kovin pistesaldo, 3+12. Simon menettää myös waiver-kelpoisuutensa tähän kauteen, joten hän lienee korkealla listattaessa ylös nostettavia hyökkääjiä kauden aikana jossain vaiheessa. Simon on jo kahdella edellisellä kaudella tehnyt hyvää tulosta WBS:ssä ja molempien kahden edellisen kauden aikana päässyt NHL:ssäkin pelaamaan pari ottelua. Tämän ja ensi kauden aikana pitäisi selvittää sitten että onko Simonista vakituiseksi NHL-pelaajaksi.
   
 12. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Malkin palannut harjoituksiin muun joukkueen kanssa ja näyttäisi hyvältä hänen paluunsa suhteen. Myös Cole näyttäisi olevan huomenna pelaavassa kokoonpanossa. Harjoituksissa on vedetty näillä kentällisillä:

  Sheary-Crosby-Hörnqvist
  Guentzel-Malkin-Kessel
  Hagelin-Sheahan-Rust
  Kuhnhackl-Rowney-Reaves
  (McKegg)
  (Archibaldia ei ole mainittu twitterissä mutta kai sekin siellä on mukana ylimääräisenä hyökkääjänä)

  Dumoulin-Letang
  Määttä-Hunwick
  Cole-Schultz
  (Ruhwedel)

  Jarry
  DeSmith
   
 13. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Numeroiden valossa meni erittäinkin mallikkaasti, kuten tietysti Sabresia vastaan pitääkin. Jarrylle nollapeli muutamalla todella näyttävällä torjunnalla, Crosby ja Guentzel iskussa, Malkin heti pisteille ja Colelle reippaat 18min peliaikaa, alivoimavastuuta ja kaikki muutenkin normaalisti hänen kohdallaan. Mistään ongelmista valmentajan kanssa ei tainnut olla tietoakaan?

  Archibald oli muuten WBS:n matkassa ja teki heti alivoimamaalin.
   
 14. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Nyt Sprong ei ollut pelaavassa kokoonpanossa lainkaan. Katsomossa vai jotain vammaa?
  Tuo waiver-status onkin ikävämpi homma. Käsittämättömällä tavalla tuo tapaus ajeltiin reisille. Kai siinä Johnstonin aikaan kaikki oli niin sekaisin että tuollaista pikkuasiaa ei jaksettu murehtia.
   
 15. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Katsomokomennus. Tässä valmentajan kommentti: "Part of the process of being a pro here. We wanted him to watch from up top. We've been doing a lot of film work with him, and this is part of the process."

  WBS:llä lisäksi nyt viikonloppuna kolme ottelua kolmessa päivässä, joten yksittäisenä katsomokomennuksena tuosta ei nyt vielä tarvitse huolestua. Toivottavasti ei kuitenkaan enempää joudu katselemaan pelejä sivusta ja toimisi nyt hyvänä herätyksenä Sprongille.
   
 16. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Sprong pelasi viikonlopun kaksi jälkimmäistä ottelua ja viime yönä sai onnistumisiakin. Sprong merkkautti taululle teholukemat 1+1 ja muutoinkin oli ilmeisesti pelannut vahvan ottelun. Lauantainakin oli alunperin toisena syöttäjänä WBS:n avausmaalissa, mutta maalintekijä muutettiin jälkikäteen ja Sprongilta lähti se syöttöpiste pois.

  Tässä vielä tuore artikkeli Sprongista: Jim Rutherford: Daniel Sprong's development with Penguins won't be rushed | Pittsburgh Post-Gazette

  Sinälläänhän tuohon otsikkoon voisi heittää tuon vastaväitteen että niin jo tehtiin, johtuen tosiaan waiver-statuksesta...

  ------------

  Viikonlopun ottelut Sabresia vastaan sujuivat juuri niin hyvin kuin niiden pitikin. Kaksi voittoa varsinaisella peliajalla, maalisuhteen kaunistelemista, onnistumisia tasakentällisin, Jarryltä erinomaista peliä Murrayn tuuraajana, Malkinilta erinomainen paluu takaisin kehiin, Crosby jatkoi tehoiluaan ja nousi yli piste-per-peli tahdin, Kessel kävi tekemässä yhden kesselmäisen maalin, Letangilta alettiin nähdä Norris-tason pelaamista, alemmilta kentiltäkin kaksi onnistumista ja niistä etenkin oli hienoa nähdä Hagelinin karistavan gorillaa niskastaan, Colelta erinomaista pelaamista palatessaan takaisin pelaavaan kokoonpanoon... Tuosta on hyvä jatkaa tätä nyt lauantaina alkanutta viiden kotiottelun putkea. Tällä viikolla vastustajien taso nousee selvästi viimeviikkoisesta ja toivottavasti Penguins pystyy vastaamaan siihen.

  P.S. Hörnqvistille jatkosopimus, kiitos. Siinä olisi hieno joululahja Penguins-kannattajille.
   
 17. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Greg McKegg laitettiin eilen waiversiin.

  Tuolla haettaneen joustavuutta rosteriin kun 23 pelaajan rosterissa ainoa waiver-vapaa pelaaja oli kakkosmaalivahti Jarry entuudestaan. Nyt sitten vapautuu yksi paikka mahdollisia ylösnostoja varten, muutoinkin kuin loukkaantumisten kohdatessa. Toisaalta loukkaantumisen vuoksi tätä juuri nyt osaltaan haettiin kun Schultz loukkaantui Rangers-pelissä ja ylös tarvittaneen sitten seitsemäs puolustaja. Toki se olisi onnistunut kyllä pelkällä Schultzin IR-listalle laitollekin, joten sen vuoksi tuo joustavuus rosterin suhteen lienee tärkein syy tälle.

  McKegg aloitti kauden erinomaisesti odotuksiin nähden ja osoitti potentiaalia vakituiseen alempien kenttien sentterin rooliin, mutta ei se lento sitten kovin pitkälle lopulta kantanut - vain kauden pari ensimmäistä viikkoa. Se nyt oli toki ihan odotettavaa kun McKeggin paikka ylhäällä tuli ihan puskista harjoitusleirin aikana ja kovin harvoin tällaiset tapaukset sitten miksikään timanteiksi pitkässä juoksussa hioutuvat. Sheahanin hankkimisen ja Rowneyn/Malkinin tervehtymisen jälkeen McKegg tippui ulos pelaavasta kokoonpanosta sitten, jäätyään sentterihierarkiassa viidenneksi. Sitä ennen heti Sheahanin hankkimisen jälkeen peliminuutit tippuivat jo pieniksi, vain kertaalleen sen jälkeen sai yli yhdeksän minuuttia peliaikaa ottelussa ja sekin siinä rökäletappiossa Jetsille. Oli kuitenkin aikansa ihan alkukaudesta hyvä täyte sentteriosastolle ja ehkä se vielä saa mahdollisuuden Pittsburghissa myöhemminkin, jos ura waiver-ajan jälkeen vielä jatkuu Penguinsin organisaatiossa.

  Yllättävintä tässä on kenties se että McKegg lähti waivereihin ennen Archibaldia, mutta tuon voi ottaa luottamuksen osoituksena johtoportaalta Archielle. McKegg on pelannut alkukaudesta paljon enemmän kuin Archibald pitkälti pelipaikkojen suhteen. Sentteriosastolla on ollut tarvetta pelaajalle ja laituriosastolla taas ollut tungosta, joten Archibald ei siitä syystä ole vielä saanut juurikaan mahdollisuuksia. Johtoportaassa kuitenkin nähdään tämän myötä Archibald ainakin toistaiseksi arvokkaampana tapauksena kuin McKegg. Valmennus voi toki nähdä asian toisin, mutta tosiaan pelipaikat ovat pitkälti sanelleet heidän peluutusta alkukaudesta. Archibaldin "kuntoutusjakso" AHL:ssä tulee kohtapuoliin päätökseen ja voisi kuvitella että pikapuoliin sen jälkeen saa ainakin yhdessä pelissä mahdollisuuden (todennäköisesti Kuhnhacklin tilalla, jos ei loukkaantumisia tule laituriosastolle).

  Corrado oli eilen AHL:ssä ollut sivussa ottelusta ja voisin veikata että on matkalla kohti Pittsburghia, seiskapakin rooliin.

  Rangers-pelissä valitettavasti pisteet karkasivat vieraille. Penguins oli hallitsevampi osapuoli, mutta kiekot pomppivat paremmin Rangersille tällä kertaa. Penguins kilisteli tolppia, Rangers teki Letangin kautta onnekkaan voittomaalin. Ei mahda mitään. Nyt sitten takaisin voittojen tielle kun Islanders tulee tänään vierailulle.
   
 18. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  McKegg läpäisi waiverit, ja Dominik Simon nostettiin ylös. Schultzin ja Murrayn lisäksi myös Kuhnhackl oli poissa harjoituksista, joten sielläkin jotain vammaa lienee. No joka tapauksessa Simonille ansaittu nosto.
   
 19. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Ensi yönä Toronto vastassa ja pisteitä tarvitaan. Tuli käytyä Pittsburghissa paikanpäällä katsomassa pari matsia nykin jengejä vastaan, hieno kokemus vaikka Pensin peli ei lähtenytkään missään vaiheessa oikein lentoon ja varsinkin Crosby ja Letang olivat sysihuonoja näissä matseissa. Malkin ja Kessel olivat sitten parhaimmistoa, Kessel varsinkin pelaa todella hyvää kautta. Pittsburgh on ihan hieno kaupunki ja viimeisen päälle urheilukaupunki jossa kannattaa kyllä käydä katsomassa lätkää ja vaikka myös Steelersin matsi jos semmoinen mahdollisuus aukeaa.
   
 20. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Viiden ottelun kotiputki tuotti lopulta kaksi voittoa ja kolme tappiota. Toinen voitoistakin vasta jatkoajan kautta. Ei se nyt ihan putkeen mennyt. Tämän myötä joukkue tippui taas playoff-viivan alapuolelle ja pelejäkin kuitenkin pelattuna eniten itäisestä konferenssista. Onhan tässä vielä yli puolet kaudesta jäljellä, mutta olisihan se ollut nyt hyvä aika saada se peli kulkemaan kunnolla. No ei mahda mitään. Nyt sitten edessä kolmen ottelun vieraskiertua lännessä. Katsellaan onko sieltä pisteitä kotiintuomisina.

  Simon on ollut pirteä ilmestys kahdessa pelaamassaan ottelussa ja tuonut sitten yhden taitavan pelaajan lisää hyökkäykseen. Toivottavasti meno jatkuu samannäköisenä.

  Sheary on viime kauden runkosarjalla ja kahden edellisen vuoden finaalisuorituksilla ansainnut kärsivällisyyttä, mutta kyllähän hän on ollut yksi tämän kauden suurista pettymyksistä. Viime kaudella Crosbyn rinnalla veteli tasakentällisin kovinta tahtia mitä kukaan laituri on siinä vetänyt, mutta tänä vuonna ei saa mitään aikaiseksi. 11 viimeiseen peliin saldona ainoastaan 1+1 tehot ja suuren osan siitä ajasta pelannut ykköskentässä. Koko kauden aikana ainoastaan neljä syöttöpistettä 32 ottelussa! Jos Penguins lähtee herätysostoksille niin kyllähän Hagelinin ja Colen ohella Sheary on sieltä ensimmäisenä liipasimella. Olisihan siellä monta muutakin alisuorittajaa joiden peliesityksistä voisi valittaa, mutta kyllähän Shearyn pitäisi alkaa nyt suorittamaan palkkansa ja roolinsa edellyttämällä tasolla.
   
 21. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Ihan järkyttävää paskaa, kun se ei toimi niin ei se vain toimi. Onneksi kautta on vielä paljon jäljellä eikä mitään olla vielä hävitty, mutta kyllähän tuon kurssin vain pitää kääntyä ja mielellään melko pian! Tällä hetkellä näkisin puolustajien tekemisen suurimpana ongelmana, hyökkääjät eivät saa mitään apuja pakeilta ja vaikea on tänä päivänä jääkiekossa tehdä maaleja jos pakit eivät ole tukemassa hyökkäyksiä. Letang on ihan ulapalla tällä hetkellä pelinsä kanssa ja kun jäljelle jää nimet Määttä, Cole, Dumoulin, Hunwick ja Ruhwedel niin eihän se paljoa hurraa huutoja aiheuta. Schultzia kaivattaisiin kovasti takaisin askiin. Hunwick on ollut kyllä ihan järkyttävä pettymys, odotuksissa oli perusvarma ja hyvin liikkuva puolustaja kolmospariin, mutta paskan vitut täysi hasardi koko kaveri ja miehen voisi laittaa kiertoon vaikka heti.

  Shearystä en ole koskaan pitänyt enkä pidä vieläkään, aina ollut mielestäni hyvin riskialtis pelaaja, mutta sentään tehoja on tullut. No nyt ei tule enää tehojakaan ja riskialtis se on edelleen kun menettelee kiekkoja siellä täällä ja on omissa hukassa jne.

  Ja kyllä siellä on myös parannettavaa ihan Crosbylla ja Malkinillakin, näiden pitäisi kumminkin olla niitä kavereita jotka vetävät vaikka kivirekeä perässä.

  Vahvistuksia tarvitaan, mutta toivottavasti se ykköskierroksen varausvuoro olisi nyt koskematon sillä eihän tuossa mitään takeita ole siitä, että homma vielä kääntyisi, kumminkin raskaat kaudet alla niin kuka tietää lähteekö homma toimimaan koko kauden aikana ollenkaan?
   
 22. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Ei kyllä vakuuta Pensin meno tällä hetkellä ja liikaa tulee nyt tappioita. Liian suuri vaihtuvuus oli ja viime kaudella onnistunut Sheary ei kyllä ole minuakaan vakuuttanut, vaikka pelasi viime kaudella todella hyvin. Guentzel on vähän heikomman alkukauden jälkeen pelannut ihan hyvin, mutta koko joukkue alisuorittaa. Lisäksi Schultzia kaivattaisiin takaisin, sillä kun Letang alisuorittaa pahasti, niin tuo puolustus on todella kapea.

  Nyt siellä on Ottawa ilmoittanut, että ovat valmiita kauppoihin*, jotta saavat kurssin käännettyä. Hoffman, Pageau, Brassard, Ceci ja Smith ovat mahdollisesti liikuteltavia pelaajia. Tuossa ainakin Pageau ja Smith kiinnostaa, mutta ensimmäisen osalta hinta saattaa olla kova. Toivon, että tänä vuonna tuota ykköskierroksen varausta ei treidata pois.

  En lähde itse mitään kauppoja hahmottelemaan, sillä en tiedä mitä esimerkiksi Sheary + Hagelin kaksikolla olisi mahdollista saada. Brassard varmasti liian kallis yhdessä Pageaun kanssa, ellei haluta uhrata Sprongia tai ensimmäisen kierroksen varausta. Smith voisi olla saatavilla halvalla, mutta olisiko upgrade Sheahaniin verrattuna? Varmasti voisi lähteä jollain kakkoskierroksen varauksella, mutta se ei riittäisi ja pitäisi sisällyttää Sheary ja/tai Hagelin mukaan.

  Olisiko Ottawalla jotain, mitä voitaisiin saada paketilla Sheary + Hagelin ja vaikka 2nd? Toisaalta sitten LW osasto kokisi aikamoisen menetyksen, ja pitäisi saada sentteri + laituri. Tämä managerointi ei ole minua varten.

  *linkki vie Ottawa Sunin sivuille.
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2017 klo 14.25
 23. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Ottawan haaskan ympärillä lienee 30 korppikotkaa kiertelemässä. 1st round ja Sprong on mielestäni irroitettavissa ainoastaan jos takaisin on tulossa kalustoa joka auttaa nyt ja tulevaisuudessa. Joku Ceci&Pageau paketti olisi esimerkiksi sellainen.
  Vaikea sanoa kuinka epätoivoisia Kanadan pääkaupungissa ollaan, mutta Melnyk voisi olla sen luokan kitupiikki että jopa Hagelin olisi hänen silmissään vastaanotettavisssa oleva palanen kun tämä pelailee hieman caphittiaan pienemmällä palkalla. Käsittääkseni ko. omistaja puuttuu aktiivisesti Dorionin työhön.

  Eiköhän kuitenkin näillä mennä, ja siirtotakarajalla JR raijaa jonkin muualla alisuorittaneen pakin riviin, ja toivoo tälle schultzmaista kehitystä.
   
 24. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Siis Ceci ja Pageau vaihdossa Sprongiin ja ensimmäisen kierroksen varausvuoroon? Minä vähän luulen, että edes pelkkä Ceci ei irtoa tuolla hinnalla, kun Penguinsin varausvuoro painuu kuitenkin yli kahteenkymppiin. Ja tuon vaihdon jälkeen palkkakatto huutaa punaisella, joten osastosta Hagelin, Cole jne. pitäisi päästä eroon, jotta jotain arvokkaampaa voi ottaa vastaan.
   
 25. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Joo molempia ei kyllä saa paketilla Sprong&ykköskierros. Itseä tuolta Ottawasta kiinnostaisi Ceci ja sitten Smith joka voisi jo irrota vähän edullisemmin. Smith ja Sheahan muodostaisivat jo paljon paremman bottom-6 sentteristön ja Smith toisi muutenkin vähän kokoa ja vääntövoimaa jengiin.

  Seuraillaan tilannetta nyt ja katsotaan mitä JR keksii, ei ole pahemmin jäänyt mies tulen päälle makaamaan koskaan vaan aina ollut valmis isoihinkin muutoksiin.