Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Pittsburgh Penguins 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Walkin, 18.06.2017 klo 14.57.

 1. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Hyvin heikko esitys Ducksia vastaan takana. Yksittäisiä lyhyitä jaksoja ja Kesseliä lukuunottamatta jokaisella pelaajalla on hyvin paljon parannettavaa, kun kausi lähestyy puoliväliä. Vaikea sanoa, että mistä kiikastaa, mutta joukkueen taso on todella kaukana siitä, mitä se on ollut kahtena edellisenä kautena. Matka maailman parhaasta joukkueesta keskivertoon on yllättävän lyhyt.

  Letang on toki puolustajien syöttöpörssissä kolmantena, mutta silti hänen kauttaan kuvaa parhaiten viime yön kaltaiset ensimmäiseen maaliin johtaneet käsittämättömät virheet. Samanlaisia harhasyöttöjä on nähty Crosbyltakin aivan jatkuvalla tahdilla. Jollain tapaa johtavat pelaajat eivät tunnu olevan henkisesti riittävän terävällä tasolla, mikä on jollain tavalla täysin ymmärrettävääkin kahden juhlinnan täyteisen kauden jälkeen. Monella kannattajallakin on luultavasti maha täynnä mestaruuksista, joten mitenkä ei olisi joukkueen pelaajillakin. Niin kovatasoisessa sarjassa, kuin NHL on, se ei varmasti vaadi kuin muutaman prosentin pienempää henkistä omistautumista ja tulos voi olla jotakin tämän tapaista. Tokikaan muunmuassa Fleuryn, Cullenin ja Boninon lähtöä ei myöskään voi vähätellä. Cullen oli kaksi kautta peräkkäin liigan paras nelosketjuun sentteri ja Fleury muodosti Murrayn kanssa keväisin liigan parhaan maalivahtikaksikon. Tuollaisien pelaajien korvaaminen on osoittautunut mahdottomaksi. Murrayn ei voi sanoa olleen tällä kaudella suorastaan huono, mutta koko joukkueen pelin ollessa solmussa, ei hänkään ole pystynyt otteillaan joukkuetta kannattelemaan.

  Kautta on vielä paljon jäljellä ja monien tilastojen mukaan Penguins on ollut yksi ’’epäonnisimmista’’ joukkueista, jos esimerkiksi laukausprosentteja haluaa sillä tavoin tulkita. Jonkinlainen viimeinen rutistus vaan esimerkiksi tuosta maalinteosta näyttäisi puuttuvan. Valmennusjohtoa ja Rutherfordia testataan nyt toden teolla, sillä melkoinen katastrofi on kaudesta tulossa, jos joukkueen suuntaa ei onnistuta kääntämään joulun ja uuden vuoden jälkeen. Itse edelleen luotan siihen, että joukkue kaivamastaan kuopasta nousee ja pääsee vauhtiin. Helposti se ei tule tapahtumaan, mutta toivon, että joukkueesta löytyy paloa ja intohimoa tarvittavaan työntekoon.
   
 2. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Mielestäni @Wild-Chester vastasikin jo tähän erittäin hyvin. Fyysisesti ja atleettisesti Letang näyttäisi olevan yhä se sama vanha tuttu Letang, mutta kiekolliset ratkaisut eivät ole niin hyviä kuin aiemmin ovat olleet. Ajatukset ovat hyviä kyllä, mutta kun syötöt eivät ole laadukkaita eikä laukaukset niin tuolta se pelaaminen näyttää, virheiden sävyttämältä. Aika Letangin kauppaamiseen olisi nyt huonoin mahdollinen eikä olisi ihan ensimmäinen kerta kun pelaaja joutuisi hakemaan tasoaan vaikean loukkaantumisen jälkeen jonkin aikaa, jos ei tällä kaudella niin viimeistään ensi kaudella Letang pelaisi jo omalla hyvällä tasollaan uskoisin joten toivottavasti tämän suhteen ei hätiköidä, ja tuskin näin tehdäänkään.

  Ja tosiaan kärjistetysti koko joukkue on alisuorittanut tämän kauden, toki pelkästään jo Crosbyn ja Letangin palaaminen omille tasoilleen nostaisi joukkueen osakkeita kummasti.

  Itsellä ainut toive tässä tilanteessa JR:n suhteen on ettei tämä alkaisi hätäilemään asioiden suhteen. Jonkun ykköskierroksen varausvuoron kauppaaminen pois johonkin toivotaan tapaukseen (kuten Perron 2014-15 kaudella) olisi juuri sitä, tuota kakkoskierroksen vuoroakaan en helpolla lähtisi pois kauppaamaan kun mietitään tilannetta tällä hetkellä. Sullivanin potkuja tällä kaudella on turha edes miettiä (toivottavasti). Ensi kausi sen sitten mielestäni näyttäisi onko Sullivanin eväät syöty vai ei, tällä kaudella voi hyvin olla kyse vain vajaasta tankista johon ei paljon koutsilla ole tehtävissä.
   
 3. ippe94 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins, NHL
  Ja eivätkös Kypreos ja Friedmann höpisseet vielä, että Penguins haluaisi Letangista vastineeksi kaksi hyökkääjää? En muista oliko juuri tämä sama juttu vai jotain muuta höpö höpöä, missä pohdittiin Buffaloa mahdollisena kauppakumppanina tässä Letangin kuviossa ja sieltä olisi sitten mahdollisesti tulossa ainakin Evander Kane Penguinsin suuntaan. Itse on todella vaikea kuvitella Letangia yhdessäkään toisessa NHL-joukkueessa ja nuo treidihuhut taitavat olla ihan puhdasta spekulointia erilaisilla skenaarioilla. Ainoa totuuspohja taitaa olla se, että JR ehkä mahdollisesti tekee jotain kauppoja ennen trade deadlinea.

  Olen vähän samoilla linjoilla mm. nimimerkin @Walkin kanssa siitä, että ei tässä ole syytä tehdä mitään hätiköityjä peliliikkeitä. Tietysti aina on hyvä pitää silmät ja korvat auki jos joku mielenkiintoinen pelaaja olisi saatavilla edullisella vastineella, mutta ei tässä mielestäni ole syytä tehdä sen suurempia kauppoja. Kahden perättäisin Cupin jälkeen joukkueella näyttää vihdoin ja viimein olevan se mestaruuskrapula ja eiköhän me fanit juuri ja juuri kahden perättäisen pytyn jälkeen kärsitä yksi vähän heikompi kausi tähän väliin.

  Salary Cappihan nousee ensi vuodeksi NHL:län verkkosivujen mukaan ainakin sen 3$ miljoonaa asettuen 78-82 miljoonan dollarin välimaastoon niin mm. tuolla lisääntyneellä cappi tilalla voidaan sitten touhuta yhtä sun toista ensi kesän aikana. Jos nyt vaikka jonkun Tyler Bozakin saisi kohtuu hintaan niin häntä voisi harkita vielä tämän kauden aikana, mutta eiköhän Toronto pidä varakapteeninsa vielä tämän kauden. Kesän free agencyssa sitten vaan mukavaa pakettia sinne Bozakin suuntaan niin saadaan laadukas sentteri kolmoseen. Joku Carl Hagelin tai Ian Cole voidaan sitten tämän kauden deadlinella kaupata vaikka Vegasin riveihin playoff runiin Marc-Andre Fleuryn kaveriksi.
   
 4. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Eiköhän kyseessä ole vaan herättelyä sisältävä huhu. Vaikea kuvitella että Letang lähtisi Pittsburghista, mutta mikäli lähtisi. Evander Kane olisi noin viimeinen jota Penguinsiin toivoisin. Myrkyttäkööt pukukoppia Buffalossa.
   
 5. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Minusta Letangin kauppaaminen voisi olla oikeasti fiksu veto. Tilalle olisi väkisinkin tultava puolustaja. Vain Schultz on kykenevä liikuttamaan kiekkoa kyllin hyvin korvatakseen Letangia edes nimellisesti, mutta loukkaantumisia ja alavireisyyttä varten on oltava apuja.

  Evander Kanea on aiemminkin huhuttu, mutta oma kantani hänestä on pysynyt samana: ei tarvitse tulla. Jos on kysymysmerkkejä huonosta ilmapiiristä jonkun pelaajan aiheuttamana niin hänestä pitäisi pysyä erossa. Joukkue tarvitsee ilmiselvästi hyviä tyyppejä Kunitzin, Cullenin ja Fleuryn mentyä.

  Letangkin on kaikesta päätellen hyvä tyyppi joten hänenkin panos pukukopin ilmapiiristä pitäisi korvata. Tämä on ilmeisesti saamassa toista lasta, ja ne uutiset taitaa vaikuttaa peliesityksiin. Todisteita voi udella Karlssonilta.

  Jotenkin kuitenkin pitää todennäköisenä, että jengiä vain herätellään huhuilla.
   
 6. En Liten Pingvin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  #41 & #66
  Lainaus:
  Huoh.

  Koska JR on hätäillyt? Vai onko JR ollut valmis tekemään rohkeita ratkaisuja? Perron kauppaakaan ei kannata itkeä yhtään. Vaikka treidissä annetulla 1. varauksella varattiin myöhemmin maaginen Matthew Barzal, niin Penguins sai mutkan kautta Carl Hagelinin, joka oli voittamassa kahta Stanley Cupia.

  Mike Sullivan ollut joukkueen peräsimessä kaksi vuotta: alla kaksi mestaruutta. On se hienoa, että edes mainitaan miehen nimi ja potkut samassa asiayhteydessä.

  JR tulee tekemään kaikkensa, jotta tämä joukkue taistelee tänäkin vuonna Stanley Cupista. Se on myös tämän seuran ainoa tavoite. Niin kauan kuin Crosby ja Malkin pelaa tässä joukkueessa, niin Stanley Cupin tavoittelu on ainoa tavoite, sillä ei tässä mitään tulevaisuutta rakenneta.
   
 7. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Rutherford on ajautunut ainakin omissa papereissa jo aavistuksen heikommille hangille pilvilinnastaan, kuten jossain jutuissakin kysyttiin, että oliko useammat onnistuneet hankinnat Botterillin ja Sullivanin yhteistyön hedelmiä. Ulkopuolisen silmin nyt laivaa näyttäisi ohjaavan yksin Rutherford ja hankinnat ovat olleet vähän vanhanaikaisemman oloisiakin.

  Tässä olisi tietysti erinomainen paikka korjata kurssia, kun Letangin nimi on vedetty mukaan niin ainakin teoriassa pelipalikoita ja tilaakin on riittämiin. Oleksiakin hankkiminen oli hyvä marginaalihankinta arpalippuna myöhempiä aikoja varten, mutta ei yksittäisenä toimena riittävä kääntämään tämän hetkistä kurssia. Jos oikein hurjaksi haluaisi heittäytyä niin Letang + Jarry -paketilla pitäisi olla jo massiivinen treidiarvo, mutta nuo taitaa olla niitä konsolipelisiirtoja. Jossain vaiheessa mm. Jarrystakin pitää päästää irti, koska Murray on Penguinsin ykkösmaalivahti pitkään.

  Todennäköisyydet edelleen juuri Letangin siirtymiselle lienee aika pienet kaikesta spekulaatiosta huolimatta, mutta voihan niitä pyöritellä kun ei muutakaan nautintoa joukkueen toiminta ole viime kuukausina tarjonnut.
   
 8. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Harjoitukset alkamassa ja Letang ei ole siellä. Melkoisen mielenkiintoista, vaikka en tiedä miten se laskettu aika heillä olikaan. Voihan se sitäkin olla.. Ja edelleen uutta: blokattu kuti on tehnyt kipeää jalkaakin joka voi myös olla syynä. Harjoitusten jälkeen taitaa tulla lisää tietoa tästä tilanteesta, joka on kyllä mielenkiintoinen.

  Korjataan vielä, että ilmeisesti vapaaehtoiset joihin Letangilla on ollut tapana osallistua pelipäivinä.
   
  Viimeksi muokattu: 27.12.2017 klo 19.31
 9. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Eiköhän se ole letangmaiseen tapaan ihan vain sairasloma.

  Jonathan Bombulie‏Varmennettu tili@BombulieTrib
  Sullivan: Letang is out tonight with a lower-body injury
   
 10. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Sullivan kerkesi jo kertomaan että Letangilla on alavartalovamma ja on DTD-statuksella.

  Crosbyllä, Letangilla ja Kesselilla noin muutoin mainitakseni ei ole yleensä tapana osallistua pelipäivinä vapaaehtoisiin aamujäihin. Tänäänhän ei ollut kuitenkaan vapaaehtoiset aamujäät kun Letangia (ja ennen aamujäitä luistellutta Schultzia) lukuunottamatta siellä olivat kaikki muut mukana.
   
 11. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Joo, olin tulossa kirjottamaan samaa kun selailin twitter-feediä alaspäin. Tottakai ne eniten kommentteja saaneet spekulaatio-postaukset oli siinä ensimmäisenä tyrkyllä.
   
 12. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Vähän vähemmän seurattu alkukausi itselläni. Ilmeisesti maha täynnä täälläkin. Ihan sama mitä ympärillä tapahtuu, jos sitä nälkää ei saada herätettyä niihin tärkeimpiin pelaajiin. Ne kysymykset, onko maha täynnä, pitää esittää Crosbylle, Malkinille ja muille pukukopin hidalgoille. Muut seuraa johtajia. Nyt puhutaan vastuunkannosta.
   
 13. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Huhhu iso voitto lopulta rankkareilla todella turhauttavan matsin jälkeen sillä olisihan tuo peli pitänyt hoitaa jo varsinaisella peliajalla, mutta kyseenalainen tuomarointi ja kiekkojumalat olivat nyt vastaan. Ensimmäinen erä umpipaska, mutta tämän jälkeen Pens otti homman haltuunsa ja Panarin oli ainut joka sinitakeista sai jotain aikaan. Malkinilta hyvä peli ja rankkarimaali oli kyllä todella hieno. Crosby ok, lähellä oli jatkoajalla voittomaali kasiseiskalle, mutta se hylättiin, rankkarista sitten kiekko uuniin.

  Nousu upea, mutta turhaan meni piste sinitakeille.
   
 14. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Tiukka voitto hyvällä nousulla takaa-ajoasemasta, mutta tässä tilanteessa Metron joukkueille ei saisi jäädä pisteen pistettä.

  Malkin oli hyvä.
   
 15. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Täytyy sanoa, että yksi nimi on käynyt mielessä joka voisi olla ihan kokeilemisen arvoinen nimittäin Max Pacioretty. 4,5 milj cap hit vielä pari kautta joten ei pitäisi palkan puolesta olla ongelma. Toki itsellä on jäänyt miehestä aina vähän semmoinen löysän flegun kuva joka ei isoissa peleissä pysty maaleja tekemään, mutta onhan noi neljän viime kauden maalimäärät miehellä komeaa luettavaa kuitenkin ja uusi alku uudessa seurassa voisi tehdä miehelle hyvää. Habs elää vaikeita aikoja ja jos siellä ei kurssi muutu niin voisi ainakin kuvitella, että siellä oltaisiin valmiita tekemään muutoksia ja santsaamaan tulevaan kauteen.

  Toki vielä tämmöistä ratkaisua ei ehkä kannata tehdä sillä Pens ei ole siinä tilanteessa, että sen kannattaisi alkaa esim. ykköskierrosta maksamaan Paciorettystä (eikä Habs myöskään täysin ulkona playoff-taistosta), mutta jos Pens nostaa osakkeitaan tammikuun aikana niin sitten voisi MaxPac olla kokeilemisen arvoinen kaveri mielestäni.
   
 16. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Pisteistä makseltiin jälleen hintaa:

  - Bryan Rust tulee olemaan pidemmän aikaa sivussa.
  - Chad Ruhwedel niin ikään pidemmän aikaa sivussa, week-to-week statuksella.
  - Matt Murray meni jälleen rikki, DTD-statuksella.

  ------------

  Noh, katsellaan mahdollisia positiivisia puolia näissä huonoissa uutisissa. Murraylle on viime aikoina alkanut upota helppoja osumia taakse, viime yönäkin kaksi maaleista olisi pitänyt torjua (vaikka toki Jenner vapaasti pääsikin nousemaan maalille, veto oli kuitenkin sellainen joka olisi pitänyt napata kiinni; toinen oli sitten se Panarinin toinen osuma joka menee Murrayn piikkiin). Ehkä tämän (toivon mukaan lyhyeksi jäävän) huilin aikana sitten saa sitten hieman mentaalipuolta kuntoon ja palaa kaukaloon terävämpänä sitten huilin jälkeen. Sillä välin Jarry sitten saa pitää joukkuetta pystyssä samalla tapaa kuin Murrayn edellisen saikun aikana.

  Rustin loukkaantuminen voi avata oven puolestaan Sprongille. Ei ihan välittömästi kuitenkaan, Simon sieltä noussee ensin takaisin kokoonpanoon. Mutta ehkä vuoden vaihteen jälkeen sitten.
   
  Viimeksi muokattu: 28.12.2017 klo 21.11
 17. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Jarryn pitänee heti pelata tuplapelit kun uusi tulokas Leightonkin on day-to-daylla alhaalla.

  Pens harjoitellut tälläisellä puolustuksella: Dumoulin-Hunwick Cole-Oleksiak Maatta-Corrado. Huh huh. Aika rajua luettavaa.
   
 18. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Letang, Schultz, Murray ja Rust voi perse!

  Pahimpaan aikaan puskee nämä loukkaantumiset, edessä on kuitenkin paljon tätkeitä matseja eikä siimaa saisi antaa yhtään. No, nyt pitäisi Crosbyn ja Malkinin ottaa joukkue reppuselkään takavuosien tapaan, ja Kesselin on myös pelattava hyvin.

  Ja alkaa Murrayn tuo loukkaantumishistoria olemaan melkoisen pitkä jo nyt.
   
 19. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Letangin treidihuhut on ammuttu nyt useammaltakin taholta alas kun viimeisimpänä Josh Yohe kertoi puhuneensa usean organisaation henkilön kanssa ja kaikista kävi ilmi, että mitään aikeita ei ole vaihtoon. Letangin suurin vika on loukkaantumisherkkyys, miehellä itsellään olisi huonosta kaudesta huolimatta iso treidiarvo, mutta ymmärtäähän sen, että joukkueen koko runkoa ei haluta räjäyttää. Kaiken lisäksi sellaisen kaupan tekeminen kesken kauden voi osoittautua hankalaksi kun Letangilla on vielä siirtoa rajoittavat tekijätkin sopimuksessaan.

  Penguins nosti tänään jonkun pelaajan jonka nimeä en muista edes kuulleeni. Kertoo hyvin vallitsevasta tilanteesta; joukkue tarvitsisi mitä kipeimmin pisteitä mutta joukkueen alakerta on AHL-tasoinen loukkaantumisista johtuen.
   
 20. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  2-1 turpaan Hurricanesilta joka oli suoraan edessä sarjataulukossa. Käytännössä puolet kaudesta takana ja Penguins vajaan 90n pisteen tahdissa. Alempaan villi kortti -paikkaan 3 pistettä ja Islandersilla vielä peli vähemmän pelattuna. Välissä viime yön vastustaja Hurricanes. Takaa tulee viime aikoina mukavasti pelannut Flyers. Todella vaikealta näyttää kun peli ei lähtenyt joulutauonkaan jälkeen kulkemaan niin vaikea nähdä hommien lutviutuvan itsestään. Jotain ravistelua vaatisi, mutta loukkaantumiset ovat sitoneet Rutherfordin kädet.

  Esimerkiksi Sheahaniin on ihan turha kohdistaa mitään epäileviä katseita: vertailu Boninoon menee ihan käsi kädessä tämän kauden tiimoilta. Bonino: 26gp, 6+1=7 -7 50,9% ja Sheahan: 30gp 3+8=11 +-0 56.6%. Sheahan on ollut itseasiassa melko hyvä hankinta omaan ruutuunsa. Letangin ja Crosbyn alavireisyys, Murrayn ajoittainen epävarmuus ja ylipäänsä joukkuepuolustaminen on ollut huonolla tasolla.

  Myös vieraspelaaminen on ollut liian huonoa. Syytä voi vierittää alkukauden surkealle otteluohjelmalle johon oli pistetty back-to-backeja levänneitä joukkeita vastaan yksi toisensa perään, mutta ei tekeminen muinakaan iltoina ole ollut niin hyvää, että syytä voisi täysin sysätä siihen suuntaan.
   
 21. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Näennäisesti hyvin roikkuivat mukana, mutta kun tasakentällisin ei osata enää maaleja tehdä niin voittaminen on vaikeaa. Niin selkeä maali Hurricanesilta hylättiin, että Ahon nopea kuitti oli jopa vastustajan fanin silmissä oikeutettu.

  Ylläolevaan viestiin viitaten olen erimieltä siitä että Letangilla olisi iso vaihtoarvo. Syykin on mainittu siinä miksi näin ei olisi: Tuskimpa kukaan luulee että tämä olisi Letangin nykyinen taso, vaan se sama parhaimmillaan dominoiva Letang on edelleen olemassa. Ongelma on vain siinä että 7,25 miljoonan caphitilla on realistisesti odoteltavissa korkeintaan 60-70 peliin kykenevä pelaaja.

  JR ei tunnetusti arkaile tehdä isompiakaan muutoksia, mutta nyt toivoisin että istuisi vain käsiensä päällä. Jääköön sitten vaikka ulos playoffeista. Tämän joukkueen menestysikkuna ei ole vielä sulkeutumassa useampaan vuoteen. Kaksi peräkkäin tullutta kannua on faneillekin tuonut kummasti malttia. Vaikka kausi jäisi niin suutariksi että kausi päättyisi runkosarjaan, niin pitkä kesäloma pelaajille ja top17 sijoilta varaaminen ei olisi katastrofi.

  Edelleen silti uskon että peli alkaa kulkea. Eri asia on että ehtiikö sillä enää playoffjunaan.
   
 22. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  En tiedä saisiko parin cupin jälkeen valittaa, mutta sanotaan nyt maltillisesti, että onhan toi ihan vitun järkyttävää kuraa! Tasakentällisin ei luoda riittävästi maalipaikkoja ja omissa niitä syntyy vastustajille ihan solkenaan, ja sit kun maalipaikoille päästään niin voi morjes miten huonoja ratkaisuja nähdään kerta toisensa perään. Tämän hetken Pens kun kohtaisi viime kevään Pensin niin olisi joka kerta kaksinumeroiset luvut taululla niin järkyttävä ero tässä on nyt viime kauteen, kun se ei toimi niin se ei vain toimi. Viime yönäkin olisi voinut ihan helposti tulla turpiin 5-1, mutta Jarryn hyvät otteet ja Carolinan huono viimeistely pitivät pelin tiukkana loppuun asti.

  Koko jengi alisuorittaa rankasti ja useampi tärkeä kaveri sairastuvalla, ei helppo tilanne millään tavalla valmennukselle tai managerille. Varsinkin toi puolustus kun sieltä puuttuu Letang ja Schultz niin on suorastaan surkuhupaisa, Määttä ylivoimalla on kuin kala kuivalla maalla, hienosti onnistui viime yönäkin veivaamaan kiekon keskialueen puolelle kesken hyvän pyörityksen. Tosin eipä tuokaan Letang&Schultz parivaljakko tasollaan ole ollut, mutta kyllähän noita silti kaivattaisiin askiin takaisin ja pikaisesti.
   
 23. Smasher/Devourer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, Peliitat
  Jonkin hollantilaisen median mukaan Sprongia oltaisiin nostamassa ylös. Joko vihdoin saataisiin kokoonpanoon joku joka suostuu laukomaan?
   
 24. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Onhan Penguins laukonut tällä kaudella eniten koko NHL:ssä ottelua kohden ja muutoinkin Penguinsin tämän hetkinen keskiarvo (34.79 laukausta per ottelu) on Penguinsin historian suurin kausikohtainen lukema. Ettei se nyt siitä ole kyse ettei vetoja saataisi aikaiseksi. Tokihan Sprong sitten olisi siellä tällä hetkellä Kesselin ohella toinen joka voisi suoralla laukauksella pystyä ohittamaan maalivahdin, ja muutoinkin tuoda sinne sitä maalintekotaitoa mitä joukkue nyt kipeästi tarvitsee. Jotain tuo joukkue nyt tarvitsee että tuo umpisolmu maalinteossa tasakentällisin saada aukaistua, ja Sprong olisi omasta takaa parasta tarjolla olevaa lääkettä siihen. Nyt onkin aika katsastaa mihin Sprongista on. Viime aikoina ollut hyvässä vireessä AHL:ssä ja kun Rustin myötä siellä on avoin paikka kokoonpanossa (Sprongille mahdollisuus joko Simonin tai mieluiten Kuhnhacklin paikalle), niin nyt alkaa olla oikea hetki antaa hänelle mahdollisuus.

  Onneksi nuo Letang-huhut ammuttiin alas. Tokihan siinä kesti hetken aikaa ennen kuin niin tehtiin, eli ehkä kulissien takana on huhujen mukaisesti testattu markkinoita. Mutta ei Letangin kauppaamisessa missään vaiheessa ole ollut mitään järkeä. En näe nimittäin mitään sellaista skenaariota jossa Penguins olisi tuossa kaupassa jäänyt voiton puolelle. Letang on Penguinsin ylivoimaisesti paras ja tärkein puolustaja, ja onhan häntä useaan otteeseen viimeisten vuosien aikana nimitetty jopa Crosbyä tärkeämmäksi pelaajaksi Penguinsille. Huipputasolla pelatessaan Letang on NHL:ssä top-5 puolustaja ja kevään 2016 finaalisarja hyvä esimerkki siitä kuinka Letang kykenee dominoimaan tärkeimmissä peleissä ja auttamaan johdattamaan joukkueensa Stanley Cupiin. Ja vaikka viime kaudella ihmeen kaupalla Penguins voitti myös ilman Letangia, niin ei se puolustuksen pelaaminen todellakaan läpi kevään mitään kaunista ilman häntä ollut. Etenkin puolustuksen kiekollinen pelaaminen oli useasti melko tuskallista katseltavaa. Letangilla takana nyt vaikea alkukausi, mikä oli odotettavaakin pitkän poissaolon jälkeen, mutta kauppaamisen sijasta Penguinsin tulee auttamaan Letangia nousemaan tasolleen.

  Ei tuo pelillinen umpisolmu muutoinkaan yhdellä kaupalla aukea, eli helppoa ei ole JR:lläkään. Päin vastoin Letangin kauppaamisessa etenkin olisi suurena riskinä valuminen mestarikandidaatista pysyvämmäksi playoffien ulkopuoliseksi joukkueeksi. Lähtisin nyt ihan siitä että Kuhnhackl saadaan tiputettua kokoonpanosta pois (kunhan Sullivan alkaa peluuttamaan Simonia ja Sprongia hänen edeltään, niin se onnistuu hyvin ilman kauppojakin), Rowneyn tilalle haetaan kaupalla parempi nelossentteri (toinen Sheahan kelpaisi mainiosti) ja sitten Cole kaupataan pois - joko varausvuoroihin tai kyseiseen nelossentteriin. Ihan vaan herättelyn vuoksi ja koska Cole aika selvästi on tippunut valmentajan suosiosta pois. Eli tämän suhteen mieli on tässä muuttunut, mutta kun joukkueen tilanne on vaikea ja jos Cole ei terveellä puolustuksella mahdu pelaamaan, niin ei muuta kuin Letangin ja Schultzin tervehtymisen jälkeen kaupaksi. Kunhan vaan vastine on hyvä, on se Cole edelleen hyvä kolmosparin pakki kuitenkin ja tasoltaan edelleen top-6 puolustaja Penguinsillekin vaikka valmennus näkee asian toisin. Mitään isompia liikkeitä ei nyt kuitenkaan kannata tehdä. 1. kierroksen vuorosta ja Sprongista tulee pitää kiinni. Jos Shearysta tai Hagelinista tulee eteen järkevä kauppa, niin sitä tulee harkita. Muutoin maltilla eteenpäin.

  Peluutuksen suhteen Sullivanin pitää nyt lyödä ykköskentän koostumus lukkoon. Crosbyn tehot tasakentällisin pidemmän aikaa luokattoman heikot, lieneekö kaksi syöttöä viimeiseen noin 20 otteluun tasakentällisin? Crosby tunnetusti pelaa parhaiten kun on mukavuusaluellaan ja rutiineissa kiinni. Siellä on kuitenkin lähes tulkoon koko kauden ottelusta toiseen ja otteluiden sisällä laiturit vaihdelleet ja Sullivan vedellyt kovemmalla kädellä ketjurumbaa. Nyt pitäisi jo pikkuhilijaa löytää noista Guentzelista, Hörnqvististä ja Shearystä se oikea koostumus Crosbyn rinnalle ja pitää siitä kiinni. Crosbyä voi toki sitten tuplapeluuttaa Sheahanin tai Rowneyn paikalla otteluiden aikana, mutta ykköskentän laiturit pitäisi nyt lyödä lukkoon. Toki se kaikki lähtee viime kädessä Crosbystä itsestään ja hänen tulee parantaa ja löytää se tuttu tehokkuus otteisiinsa, mutta näkisin että pysyvien laitureiden löytäminen auttaisi siinä - kun ei tuo kierrätys ole ainakaan tuottanut toivottua tulosta. Lähtisin näistä kentällisistä liikkeelle itse:

  Sheary-Crosby-Hörnqvist
  Guentzel-Malkin-Kessel
  Hagelin-Sheahan-Sprong
  Simon-Rowney-Reaves

  Sheary ei ole ansainnut paikkaansa ykkösessä, mutta tuolla tavalla kolme ensimmäistä kenttää ovat parhaassa tasapainossa. Nimittäin Sheary-Kessel tai Sheary-Sprong eivät ole laiturikaksikot joihin luottaisin, tai joihin uskoisin valmennuksenkaan luottavan kokonaisvaltaisen pelaamisen suhteen. Shearyn ja Crosbyn pitäisi nyt löytää se viime kauden toimiva yhteispeli nopeasti ja ykköskenttä tuossa koostumuksessa on kykenevä tekemään paljon tuhoa yhdessä. Kolmosessa sitten Sheahanin rinnalla olisi paljon vauhtia ja Sprongin myötä maalintekotaitoa. Siinä olisi Sprongilla myös sitten pari tunnollisempaa kenttäkaveria auttamassa häntä kasvamaan NHL-pelaajaksi. Simon puolestaan toisi neloskenttään kiekollista osaamista, kun selvästi Kuhnhackl-Rowney-Reaves ei kolmikkona toimi vaikka kukin yksilönä kyllä menee neloskentän pelaajasta tasoltaan. Kakkoskenttä tuossa muodossa pelasi hyvin ennen kuin Guentzel siirrettiin siitä pois joulukuun alkupuolella.

  Ennenkaikkea kyse on nyt siitä että pelaajat yksilöinä ja joukkueena alkavat pelaamaan kykyjensä edellyttämällä tasolla. Lähtee siellä kärkipelaajista (Crosby, Letang, Murray, Sheary...) ja koskee jokaista pelaajaa. Valmennuksen pitää myös parantaa ja löytää sinne paremmin toimivat taktiikat ja kenttäkoostumukset.
   
 25. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Post-Gazette (Dave Molinari) on muuten vuotuisen tradition mukaisesti joulun alla laittanut Penguinsin prospectit järjestykseen ja saanut organisaatiolta (Apulais-GM Bill Guerinilta ja Hockey Ops' apulainen Erik Heasleylta) kommentit junnuista:

  1. Tristan Jarry
  2. Daniel Sprong
  3. Dominik Simon
  4. Lukas Bengtsson
  5. Zach Aston-Reese
  6. Adam Johnson
  7. Teddy Blueger
  8. Sam Lafferty
  9. Niclas Almari
  10. Filip Gustavsson

  Listauksessa painotettu NHL-valmiutta pitkän tähtäimen potentiaalin edeltä.

  Part I of Dave Molinari's top-10 Penguins prospects breakdown | Pittsburgh Post-Gazette
  Part II of Dave Molinari's top-10 Penguins prospects breakdown | Pittsburgh Post-Gazette
  Part III of Dave Molinari's top-10 Penguins prospects breakdown | Pittsburgh Post-Gazette