Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Pittsburgh Penguins 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Walkin, 18.06.2017 klo 14.57.

 1. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Ensi yönä vastassa olisi Senators vieraissa, vaikea peli olisi edessä ja varmasti kotijoukkue haluaa jälleen kerran lyödä Pensin jäänrakoon kun muistelee viime kevättä. Maalihanoja on nyt saatu auki ja toivottavasti sen suhteen sama tahti jatkuu, mutta omissa pitäisi pystyä pelaamaan paljon paremmin. Saman ongelman kanssa on paininut myös Sens eli maalirikasta peliä odotettavissa, tai sitten käy se perinteinen ja molemmat keskittyvät siihen heikkouteensa eli puolustamiseen extra tarkkuudella ja nähdään vähämaalinen nyhjäys. Lauantaina sitten olisi vielä Chicago vastassa, 10-1 persrauskaus on varmasti vieläkin muistissa jokaisella ja muutenkin viime kaudet Hawks on ollut sen verran v-mäinen vastustaja viime kaudet, että eiköhän tuo ole tämän viikon jäljellä olevista matseista se "tärkeämpi".

  Lainaus:
  Kessel snaps a one-timer home, ties game - YouTube

  Tuossa tuo, maaginen syöttö ei voi muuta sanoa ja toivottavasti tulevana yönä nähdään lisää!

  E: Kessel on ollut kyllä todella hyvässä vireessä tällä kaudella ja mies johtaa Pensin sisäistä pistepörssiä neljällä pisteellä tällä hetkellä. Viimeksi Pensin sisäisen pistepörssiin on voittanut joku muu kuin Crosby tai Malkin kaudella 2003-2004, Dick Tärnström.
   
  Viimeksi muokattu: 16.11.2017 klo 18.31
 2. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  Lainaus:
  Lainaus:
  Siis onhan se ylivoima toiminut. 24,3%, liigan 5. tehokkain. Erikoista toki, että on toiminut lähinnä vieraissa, 31,9% ja kotona huipea 12,9%. Mutta jotenkin sitä luulisi, että kun kotipelejä tulee vähän enemmän jatkossa, niin alkaisi luistamaan. Ja joka tapauksessa noillakin lukemilla kotipelien saldona ujo 6-0-1.

  No, Malkinista nyt on helppo olla samaa mieltä. Epäilen kirjoittaneeni itsekin monena vuonna tuon saman, miksei joukkueen paras vetäjä lauo? Yleensä sillä jossain vaiheessa loppuu hermo riplailuun ja se alkaa vaan tylysti vetää, sitten tulee maaleja. Kessel on mun mielestä tälläkin kaudella vähän parempi onetimereissa, mutta ei se edelleenkään varsinainen uhka ole. Kesselin vahvuus vaan ei ole staattisessa tilanteessa veto. Mutta kuten yllä mainittiin, vastustaja joutuu huomioimaan sen, joka avaa tilaa muiden ratkaista. Kesselhän on nimenomaan ton YVn ykköspelintekijä (pakin kanssa), ei Crosby eikä Malkin. Siksi niitä ratkaisuja odottaisikin muilta enemmän, Crosbyllakin ihan kohtuu veto. Crosbyn rooli itse asiassa vähän epäkiitollinen, kun hommana on pitkälti rouhia päädyssä ja ottaa iskuja maalin kulmalla, ihan vaan koska on siinä niin hyvä. Kiekollinen vastuu on aika monesti muilla.
   
 3. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Noi on pitkälti alkukauden peruja, sillä ennen Sabres-matsia oli pyörähtänyt jo ~10 ylivoimakertaa ilman osumia. Ehkä ne hyvät ylivoimaprosentit nousee sitten liiaksi hattuun ja sitten tekeminen sakkaa, mene ja tiedä. Sullivan oli kuitenkin vaatinut suoraviivaisuutta ja se kyllä edelleen loisti poissaolollaan varsinkin ennen Letangin jäähyä. Schultz on suoraviivaisempi viivapelaaja ja se on minunkin mielestäni resepti toimivaan ylivoimaan.
   
 4. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Battle of Pennsylvania nähdään keväällä 2019 jälleen ulkojäillä: Penguins, Flyers to face off in 2019 NHL Stadium Series | NHL.com

  ----------------

  Erikoistilannepelaaminen on tosiaan tökkinyt tässä jo pidempään. Alivoimalla tullut viime aikoina päästettyä liikaa maaleja, ja vastaavasti taas ylivoimalla ei ole tullut maaleja. Jos ottaa otannan sieltä lokakuun viimeiseltä täydeltä viikolta, niin tilastot ovat seuraavat: 13 ottelua, yv% 15.2 (liigan 23. tehokkain) ja alivoima% 76.1 (liigan 25. paras). Kun samaan aikaan tasakentällisinkään ei ole juhlittu maaleilla (20 kappaletta, liigan 28. eniten), niin eihän tuo hyvältä näytä. Erikoistilannepelaamisen on parannuttava paljon ja nopeasti, ja samalla myös olisi hyvä alkaa tasakentällisinkin saamaan sitä tulosta pikkuhiljaa.

  Mutta onhan tuo peli nyt muutoin jo paranemaan päin. Chicago-pelin ensimmäisen erän nukuin ohi ja ilmeisesti mentiin vieraiden hallinnassa, mutta kaksi viimeistä erää oli tasaista ja Penguinsilla oli omat mahdollisuutensa ottaa pisteitä ottelusta. Sitä ennen Nashville ja Buffalo-otteluissa joukkue esitti jo sitä viime kausilta tuttua periksiantamattomuutta ja teki molemmissa otteluissa nousut kahden maalin takaa jatkoajalle (ja Buffalo-pelissä voittoon) saakka. Tokihan aina se on parempi jos ei tuollaisia nousuja tarvitse tehdä vaan ollaan johtoasemassa, mutta viime kausilla juuri tuo kyky nousta takaa tasoihin on ollut yksi joukkueen parhaista piirteistä ja hienoa nähdä että se on tällä kaudella taas pikkuhiljaa iskostumassa joukkueeseen. Chicago-pelissäkin siihen oli mahdollisuudet, mutta valitettavasti Kessel ei saanut viime sekuntien avopaikasta laitettua kiekkoa sisään. Siinä välissä sitten hyvä vieraspeli Ottawassa ja pisteet varsinaisella peliajalla siellä. Pikkuhiljaa se paketti alkaa hioutua kasaan, mutta tosiaan tekemistä on vielä. Erikoistilannepelaaminen pitää nyt ensimmäisenä saada kuntoon, sekä yli- että alivoiman osalta, ja sitten tasakentällisinkin olisi hyvä alkaa saada tulosta aikaan. Paikkoja kyllä siunaantuu joka ottelussa, viimeistelyyn on saatava vaan terävyyttä lisää.

  Guentzel on pikkuhiljaa alkanut lämpenemään taas, Sheahan on myös ollut hyvä (upea esityö tuohon Hunwickin alivoimamaaliin), Murray maalissa on erinomaisessa vireessä, Sheary ja Hörnqvist ovat pelanneet hyvin, Hunwickilta hyvä paluu loukkaantumisen jäljiltä, Kessel ja Malkin tekevät hyvään tahtiin tulosta... On siellä paljon positiivista. Crosbykin sai hieman onnistumisia viime viikolla, mutta vielä saisi ottaa enemmän roolia siellä. Hagelin pörrää hyvin edelleen siellä ja pääsee paikoille, mutta valitettavan tehotonta hänen pelinsä tällä kaudella. Yksi onnistuminen ruokkisi varmasti itseluottamusta. Rust sai sen alivoimamaalin tuossa muutama peli sitten, mutta hakee edelleen kauden ensimmäistä maalia tasakentällisin joten hänellekin tekisi hyvää saada onnistumisia siellä.

  Tällä viikolla edessä kolme ottelua ja vähintään neljä pistettä olisi hyvä kerätä niistä peleistä.
   
 5. RightinPakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins, Jets, #87, #71, #58 #29, Byfuglien.
  Daniel Sprong Ahl:ssä 14 peliin 9+5 eli pelaa aivan väärässä sarjassa nyt. Eikö sitä Reavesia vois laittaa poppareille ja kutsua Sprong ylös? Tulis taitoa ja Sprong on helkkarinmoinen maalintekijä ja niitä maaleja nyt jengi tartteis. Ennemmi näkisin ketjut suurinpiirtein tässä koostumuksessa

  Sheary - Crosby - Guentzel
  Sprong - Malkin - Kessel
  Hagelin - Sheahan - Rust / Hörnqvist
  Kuhnhackl - McKegg - Rust / Hörnqvist
  Reaves, Rowney, Archibald

  Sitten Flyersia ja Sinitakkeja vastaan tuosta voi pudottaa vaikka Hagelinin pois ja Reaves sisään. Hagelin ei nykytasollaan tuo mitään muuta kuin vauhtia peliin - vähän semmonen upgrade Antti Pihlströmistä.

  Alkukauteen vielä semmonen huomio että herrat Rust ja Kuhnhackl on ollu vähiten turhia jätkiä joukkueessa, antaa joka vaihdossa 102% ja Rustilla se näkyy pistesaldossakin. Toivottavasti kumpaakaan ei kaupata vaikka vastine mikä ois, noista kahdesta tullu jo viimekaudella omat henkoht. kaksi lempipelaajaa.
   
 6. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:

  Nykyään noita on vain liikaa ja siksi tuo on itselleni vain peli muiden joukossa. Tietenkään Flyersille ei koskaan halua hävitä, mutta tuo ulkoilma ei tuo enää mitään lisää tapahtumalle.

  Chicago pelistä katsoin vain avauserän ja se riitti, ihan järkyttävää paskaa. Jotenkin tuo näyttää siltä, että Pens jännittää pelejä Chicagoa vastaan tai sitten Hawks pelaa ihan taitojensa ylärajoilla sillä niin suuri ero näillä jengeillä oli taas. No, ilmeisesti homma tasoittui toisessa ja kolmannessa erässä, mutta peli olisi voinut hyvin olla jo ohi ensimmäisen erän jälkeen.

  Nyt pitäisi pelin alkaa löytää uomiinsa kun kohta ollaan jo joulukuun puolellakin. Matt Murray on ainut jolle voi antaa tässä vaiheessa puhtaat paperit, ja Phil on ollut hyvä vaikka Chicagoa vastaan olisi ehdottomasti pitänyt laittaa kiekko uuniin.
   
 7. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Sprong aloitti kauden tulikuumana mutta on sen jälkeen hyytynyt. Viimeiseen 9 peliin saldona tehot 2+2. Että eiköhän tuo AHL ole vielä toistaiseksi oikea sarja Sprongille. Vielä tarvitsee tasaisuutta otteisiinsa, ainakin tehoilun suhteen, ja kiekotonta pelaamista on myös tarpeen kehittää ennen kuin on valmis nousemaan ylös ja vakiinnuttamaan paikkansa NHL:ssä. Alkukauden tehoiluista suuri osa muistaakseni lisäksi tuli ylivoimalla, ja ylhäällä ei heti saisi mitään isoa yv-roolia, joten pitäisi alkaa dominoimaan peliä tasakentällisin AHL:ssä ennen kuin voitaisiin puhua väärästä sarjasta. Joulun/uuden vuoden jälkeen on varmasti parempi paikka katsella Sprongin ylösnostoa, sillä välin tämän on hyvä kerryttää vielä kokemusta miesten peleistä AHL:n puolella.

  Toisekseen sen jälkeen kun Sprong nousee ylös, niin en usko että missään vaiheessa nähtään ketjua tuossa muodossa. NHL:stä tuskin löytyy sellaista valmentajaa joka luottaisi tuohon kolmikkoon oman pään pelaamisen suhteen. Samasta syystä en muista että Sullivan olisi koskaan laittanut Shearyä tuohon Malkinin ja Kesselin rinnalle, vaikka siinä vasemmalla laidalla on kaikkia muita kyllä kokeiltu. Kyllähän Malkin ja Kessel tarvitsevat rinnalleen sellaisen varmistelevamman pelaajan jolta puolustusvelvoitteet hoituvat. Guentzel on viime aikoina siinä ollut eikä hänkään mikään erinomainen ole vielä puolustussuuntaan, mutta selvästi kuitenkin Shearyä tai Sprongia parempi tässä vaiheessa.

  Sprongin noustessa sitten aikoinaan ylös näkisin järkevimpänä erotella Kessel, Sheary ja Sprong eri kenttiin.

  Lainaus:
  Eilisten harjoitusten perusteella viime aikojen heikosti toiminut alivoimapelaaminen tiputtaa Kuhnhacklin ensimmäistä kertaa tällä kaudella ulos pelaavasta kokoonpanosta. Vasta yhden pelin tällä kaudella pelannut Archibald nousee takaisin kokoonpanoon. Eihän se Kuhnhacklin syytä ole, mutta tuo on helpoin tapa valmennukselle hakea muutosta sinne. Archibald tuo hieman eri ulottuvuutta neloskenttään nopeampana pelaajana Kuhnhackliin nähden ja av-rotaatiossa tapahtuu varmasti myös jotain muutoksia. Kuhnhacklin pudottaminen pois ennen Reavesia on myös oikea ratkaisu. Niin paljon kuin Reavesia on parjattu täällä, on hän sentään tehnyt yhden maalin tällä kaudella toisin kuin Kuhnhackl.

  Rowney on myös tervehtynyt pelikuntoiseksi, joten siellä voi tapahtua enemmänkin muutoksia neloskentässä lähiaikoina. McKeggin ja Rowneyn välillä kilpailua neloskentän sentterin paikasta nyt, ja pystyväthän kummatkin pelaamaan laidassa myös, joten voivat hyvin molemmat olla siellä neloskentässä yhdessä jossain vaiheessa.
   
 8. Kaspar11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Pittsburgh Penguins
  Alivoimapelissä ei ole kehumista ollut, mutta Kuhnhackl on mielestäni tärkeä alivoimapelaaja, tuolla tavalla kun syöksyy blokkaamaan niin eihän siitä vaan voi olla pitämättä. Lisäksi kädetkin on aikaisemmin toimineet edes jollain tapaa peliä edistävästi.Toisin kuin Reavesilla joka ei niillä pysty muuta kuin lyömään vastustajaa naamaan. Reaves on ollut about kahdessa pelissä hyvä. Nashville pelissä lokakuussa oli kentän kuningas, tuo peli jossa yleisökin huusi äijän nimeä hurmioituneena. Ennemmin oisin ilman muuta ottanut esim. Archien tuohon neloseen, tuonee pelillisesti edes jotain. Philly, Columbus yms. peleissä Reaves sitten taklaamaan ja nyrkkeilemään. Yleisesti ottaen nelosketju on ollut huono. Helkkarin hyvä että siellä tulee olemaan nyt kilpailua, mutta väärä mies sieltä ensimmäisenä healthy scratchinä. Minä peluuttaisin nelosta muodossa Kuhnhackl - Rowney - joku joka osaa pelata. Siinä sitten alivoimallekin hyvä hyökkääjä parivaljakko samantien Hagelinin ja Sheahanin kanssa. Sheahan on muuten mun mielestä ollut erittäin hyvä hankinta.
   
 9. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Minun mielestäni alkaa pikkuhiljaa varmistua ne kesäiset pelot; edes Sullivanilla ei ole lupaa pudottaa Reavesia pois pelaavasta kokoonpanosta - ei vaikka joukkue kaipaisikin herätystä ja mies pelaa naurettavia minuutteja illasta toiseen. Chicago-pelissä 6 vaihtoa ja 3.39 peliaikaa. Lienee tämän kauden pohjanoteeraus, ainakin Penguinsin osalta.
   
 10. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Malkin missaa Vancouveria vastaan pelattavan matsin, ylävartalovamma. Hienoa. On se vain uskomattoman lasinen tapaus kun kaudesta toiseen joutuu sen vähintään kourallisen pelejä jättämään välistä. Ei pitäisi nyt olla mitään vakavaa, mutta eipä tuo yllättäisi jos saikku venyisikin taas useampaan viikkoon...
   
 11. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Tästä voi toisaalta seurata hyvääkin. Crosby toivottavasti herää vihdoinkin todellisuuteen, kun ei voi luottaa siihen, että Malkin tekee tarvittavan. Samalla muukin joukkue toivottavasti jälleen hieman hitsautuu tiiviimmäksi, kun toivottavasti ymmärtävät, että nyt tarvitaan jokaisen tason nostoa.
   
 12. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Nyt tuli tappio sellaisesta pelistä joka olisi pitänyt ehdottomasti voittaa. Oikeastaan ensimmäinen sellainen tappio tällä kaudella, muissa tappioissa ollut lieventäviä tekijöitä (jälkimmäinen b2b-peli, vieraspeli, tappio jatkoajalla kauden avausottelussa...). Nyt oli vastassa edellisenä yönä pelannut vastustaja, pelattiin kotikaukalossa, vastassa etukäteen ei-niin erinomainen vastustaja ja Penguins puolestaan saanut pari päivää lepoa ja parit kunnon harjoitukset alle... Mutta ei ollut joukkue taaskaan valmiina ottelun alussa ja Murray piti torjunnoillaan mukana pelissä. Sitten Canucksille pari tuurimaalia ja etenkin se toisen erän viime sekuntien yv-maali muutoin hyvän jäähyntapon aikana oli aika ratkaiseva. Kolmannessa erässä ihan hyvää takaa-ajoa ajoittain, mutta ei sitten ratkaisevimmilla hetkillä saatu ylivoimalla onnistumista ja noustua maalin päähän enää. Tämä tappio harmittaa eniten tällä kaudella kärsityistä tappioista, siitä huolimatta että joukkue pelasi ilman Malkinia.

  Crosby oli ihan hyvällä pelipäällä, sai joukkueelleen useamman ylivoimamahdollisuuden ja ihan hyviä paikkoja siellä rakenteli. Malkinin ollessa poissa Crosby jopa pääsi pitkästä aikaa ylivoimalla kokeilemaan vetoja b-pisteeltä, niitä on aika harvakseltaan nähty Crosbyltä. Se viimeinen silaus siitä edelleen kuitenkin puuttuu, jotta voitaisiin puhua siitä vanhasta tutusta maailman parhaasta.

  Letang jatkaa vuoristoratamaisia otteitaan ja nyt oli taas useasti vaikeuksissa omalla alueella ja vastustaja pääsi alivoimallakin paikoille Letangin pelaamisen johdosta. Pakkipari Dumouliniakin kierreltiin pariin otteeseen ja avausmaalissa kadotti miehensä, samaan tapaan kuin oliko se nyt viime viikolla Ottawa-pelissä vai missä kun kävi samoin. Ryhdistäytymistä kaivattaisiin ykköspakkiparilta nyt oikein todenteolla.
   
 13. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Tänään pelattava ottelu Bostonissa onkin sitten iltapäiväpeli, alkaa jo klo 20.00 Suomen aikaa. Nämä iltapäiväpelit on yleensä tasoltaan heikompia, ja nyt vielä kiitospäivän jälkeinen ottelu, joten saa nähdä millaista peliä on sitten luvassa.

  Malkin edelleen sivussa, Rowney tehnee paluun pelaavaan kokoonpanoon ja Guentzel siirtyy takaisin laidalle. Kakkoskenttä muodossa Guentzel-Sheahan-Kessel. Archibald 13. hyökkääjänä jälleen.

  Puolustuksessa Cole oli eilen harjoituksissa seiskapakkina ja Ruhwedel puolestaan Määtän parina, joten siellä voi tapahtua myös muutoksia.
   
 14. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Ja huomenna taas jälleen kerran back-to-back peli, tällä kertaa kivikovaa Tampaa vastaan. Sikäli puntit tasoittuvat, että Tampakaan ei pääse levänneenä, mutta joukkueen vireet osoittavat aivan päinvastaisiin suuntiin joten sieltä ei kannata laskea pisteitä tulevaksi. Bostonilta voisi pisteitä saadakin, joten ehkä lähtisin siihen matsiin Murraylla. Toisesta ottelusta olisi tärkeääkin tärkeämpää saada pisteitä, mielelllään tietysti molemmista.

  Metropolitanissa kuhisee. Penguins on valahtanut villi kortti -paikalle ja takaa ainakin Rangers on tulossa kovaa kyytiä. Capitals on ihan tappituntumassa. Devils on edellä, mutta heillä on alkanut yskimään. Blue Jackets todennäköisesti menee menojaan ja Islandersista ei kukaan osaa sanoa. Pakka on vielä todella sekaisin, mutta se on varmaa, että Penguinsin on pakko alkaa parantamaan jossain välissä jotta ei mene liian tiukaksi.
   
 15. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Ensin näytti että tulee lujaa kompostoriin, mutta Penguins pääsi vielä kyytiin mukaan.
  Kapteeni näytti edes jotain elonmerkkiä, että taitaa sillä sentään sokeri suussa sulaa, mutta paljon pitää vielä pelin parantua.

  Ei edes uskalla arvata kuinka Lightning aikoo huomenna kohdella Penguinsia.
   
 16. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Aika jäätävää paskaahan tuo taas on. Ehkä kymmenen minuuttia koko pelissä näytti ns. normaalilta eli hyvältä.

  Tampalle laitoin juuri elämäni suurimman panostuksen vedonlyönnissä, eli eiköhän Pens nyt sen voiton kairaa!
   
 17. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Nuo ensimmäiset erät ovat olleet jo useamman pelin aivan jäätävää paskaa, niin Vancouveria kuin Chicagoa vastaan niin myös Bostonia vastaan eilen olisi peli voinut olla ohi jo ensimmäisen erän jälkeen. Murray on ollut mies paikallaan näissä ja antanut jengille aina mahdollisuuden ryhdistäytyä ja voittaa pelin. Suurin ongelma tällä hetkellä on omasta päästä lähteminen ja keskialueen ylitys, ihan liikaa tulee tällä hetkellä syöttövirheitä jotka ovat maksaneet maaleja omiin kuten eilen Bostonia vastaan. Ainakin kaksi Bruinsin maaleista syntyi omanpään kiekonmenetyksen jälkeen, molemmat olivat huonoja syöttöjä toinen Guentzelilta ja toinen Rowneylta. Ja kun syötöt ovat noin heikkolaatuisia niin ei keskialueen yli päästä vauhdilla vaan ainut ratkaisu on kerta toisensa perään kiekon päätyyn heittäminen ja perään johon tämä jengi ei sovellu yhtään. Ykköspakkipari Dumoulin-Letang on kyllä järkyttävän huono tällä hetkellä ja ei tuo Määtän pelikään kovin hyvältä ole viime ajat näyttänyt.

  Ainut positiivinen asia Bruins pelissä oli, että Crosby osoitti hieman heräämisen merkkejä, harmi ettei joukkueesta tällä hetkellä löydy laitureita heittää vierelle jotka auttaisivat pelaamista. Crosbyn ketju oli kumminkin ainut joka sai pelin vietyä vastustajan päähän vaihdosta toiseen muiden pyöriessä pääsääntöisesti omissa.
   
 18. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Tulee kalliiksi tämä playoff-paikan ostaminen! Otan kaiken kunnian komeasta kotivoitosta Tampaa vastaan.

  Sivusilmällä vain seurasin, mutta näytti Crosby olevan vihdoinkin pelipäällä ja toisaalta Tampan veljet taisi olla vähän piipussa. Ei kovin lennokasta menoa ollut. Lukemat vähän mairittelee, ei se ehkä ihan noin isolla erolla isännille ollut. Joku pelin tarkemmin seurannut voinee raportoida luotettavammin, mutta ekaa kertaa tällä kaudella oli hyvä fiilis pelissä.
   
 19. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Ensimmäisen erän katsoin, ja ainakin siinä oli tekemisen meininkiä ja kiekkoja syötiin. Sitä mitä Pens on pari viime vuotta tehnyt, mutta vielä on parennettavaa.

  Ongelmana tällä hetkellä se, että Sullivan ei osaa/uskalla peluuttaa Reavesia eikä McKeggiä. Rowney sai hyvin vastuuta ja pelasi ainakin ekassa erässä hyvin. Kun Malkin palaa, niin onkohan McKegg se joka väistyy.

  Sheary - Crosby - Hörnqvist
  Guentzel - Malkin - Kessel
  Hagelin - Sheahan - Rust
  Kuhnhackl - Rowney - Reaves/McKegg/Archi

  En tiedä saisiko tuo nelonen tuossa muodossa enemmän peliaikaa.

  Tykkään itse Sheahanista, vaikka hfboardsilla ja täällä hänet on haukuttu alimpaan helvettiin. Parempi puolustussuuntaan kuin Bonino, mutta hyökkäyspäässä ei ole vielä onnistunut. Takakarvaa kiekkoja hyvin, eikä näytä niin laiskalta mitä Bonino.
   
 20. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Erikoistilanteet toimi Tampaa vastaan erittäin hyvin. Alkuun tapettiin Guentzelin 2+2 jäähy ja ei ainoastaan tapettu vaan tehtiin myös maali siihen alivoimalla. Tuohon kun olisi Tampa lyönyt maalin tai pari niin olisi ollut taas ihan eri peli. Tämän jälkeen sitten Tampalle vihellettiin 2+2 ja kun sieltä Sheary sai haastamalla vielä yhden miehen lisää boksiin niin päästiin kokeilemaan 5-3 ylivoimaa ja hyvinhän se meni kun kiekko löysi tiensä maalin perukoille. Ja tuo 5-3 ylivoimahan jatkui sitten vielä tuon maalin jälkeen ja Pens latoi vielä yhden maalin lisää kahden miehen ylivoimalla, 2-0. Ja ottelun viides maali oli yllätys yllätys, myös kahden miehen ylivoimalla tehty, eli siis kolme maalia tehtiin kahden miehen ylivoimalla! Ainut maali minkä Pens teki tasakentällisin oli Phil Kesselin läpiajomaali mistä päästäänkin tuohon tasakentällisin pelaamiseen. Tosiaan 5vs5 peliä Tampa kyllä hallitsi, Pens on viime pelit ollut täysin Crosbyn ketjun varassa, mutta kun tuossakin ketjussa laiturit pelaavat helvetin huonosti tällä hetkellä niin vaikea siinä on kasiseiskan yksin taikoa jotain. Hörnqvist ei saa kiekkoa mistään sisään ja Sheary lentäisi tuosta ketjusta heti pois jos olisi vain joku kenet nakkaa tilalle. Tasakentällisin pelaaminen ei toimi yhtään tällä hetkellä ja kaikki lähtee tuolta omista, huonoja ratkaisuja ja kiekkoa sohitaan vastustajalle kilpaa. Joka jätkän pitäisi nostaa tasoaan kiekkovarmuudessa, on se sitten syöttö tai syötön vastaanottaminen, mutta tällä hetkellä ihan perus asiatkin kusevat huolella ja vaikea on lähteä hyökkäyksiä rakentamaan kun ratkaisut kestävät liian pitkään.

  Sheahan, McKegg, Reaves ja Rowney ovat semmoisia kavereita etten tiedä voiko noiden ollessa kokoonpanossa niin mitään voittaa. Max. 1 noista saisi olla kerralla kokoonpanossa, mutta nyt ne kaikki ovat siellä ja ikävä kyllä homma ei toimi. Oikea kolmossentteri jostain olisi tervetullut hankinta. Eikä puolustuskaan tällä hetkellä vakuuta, mutta toisaalta noilla on todistetusti pärjätty.
   
 21. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Olen kyllä vahvasti eri mieltä Sheahanista. Mielestäni siinä on oikein pätevä kolmosketjun sentteri, joka on hitaasti, mutta varmasti, koko ajan parantanut otteitaan. Viimeisimmissä kuudessa ottelussa Sheahan on saanut hyökkääjistä kuudenneksi eniten jääaikaa, pisteitä on kertynyt 1+4 = 5 ja +/- tilastoon on kertynyt +4. Lisäksi Sheahan on hyvä aloittaja, joka on ottaa noin puolet aloituksistaan omalla puolustusalueella. Tämä on erittäin iso asia, sillä näin ollen Crosbyn ei tarvitse tuhlata niin paljoa voimiaan oman pään aloituksiin. Lisätään tähän sekin, että Sheahan ei ole vielä ottanut ensimmäistäkään jäähyään Penguinsin paidassa. Tämä on mielestäni hyvin tärkeää alivoimapelaamisen ollessa suurissa vaikeukssa ja joukkueen ottaessa tällä hetkellä 3. eniten jäähyminuutteja ottelua kohden.

  Viime peleissä Sheahan on esiintynyt hyvin positiivisesti. Saadessaan pelata hyvien pelaajien kanssa, pystyy löytämään heitä tarkoilla ja oikea-aikaisilla syötöillään, kuten näissä kahdessa maalissa:
  Kessel Sheahanin rystysyötöstä: Kessel's short-side snipe | NHL.com
  Hunwick Sheahanin rystylätystä: Hunwick's shorthanded goal | NHL.com

  Ei Sheahan ole hyökkäyspäähän missään nimessä mitään maailmaa mullistavaa esittänyt, mutta kun ottaa huomioon sen, että mitä valmennusjohto häneltä odottaa ja kuinka vastuullisesti hän puolustuspään velvoitteitaan hoitaa, niin etenkin viime otteluissa hänen antinsa hyökkäyspäähänkin on ollut jo melko hyvää.

  Toivottavasti sama jatkuu ensi yönä, sillä Flyersin voittaminen tuntuu aina vain yhtä hyvältä!
   
 22. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Rumaa ja kovaa tulee veljesrakkauden kaupungin kaverit kakkoseen. Ei sillä, että Pingviinit mitenkään sitä estelisi - pikemminkin päin vastoin. Kiltimmin sanottuna Pens on ollut aika lailla jaloissa muutamaa ihan mallikasta hyökkäyspään myräkkää lukuunottamatta.

  Mukavasti on kyllä rakenneltu maalipaikkoja, siis Flyersille. Toistakymmentä 2-1 tai 3-1 hyökkäystä tähän mennessä ja oliko nyt kahteen erään neljä vai viisi tolppakutia vierailla? Murray venyi muutamaan kohtuu väkevään torjuntaankin, kunnes sitten loukkaantui toisen erän loppupuolella. Jarryllä maailman epäkiitollisin homma tulla tuohon rumputuleen ja täysin sekaisin olevan puolustuksen taakse, ja nopeasti kolahtikin omissa. 3-1 se on Philille kahden erän jälkeen, en mä ainakaan jaksa enää. Ihan jees jos ei nyt kymppi sentään mee rikki ja bonusta jos Murraykaan ei mennyt kovin pahasti. Se onkin sitten sitä myöden kausi paketissa, jos huonosti kävi.
   
 23. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Olipa huvittava avautuminen edelliseltä nimimerkiltä, häpeäisit! Katellaan ne pelit loppuun ja märistään vasta sitten- Teppo Winnipeg vei mennessään, saa kaataa tervaa ja höyheniä päälle.

  Näemmä 5-4 jatkoaikavoitto napsahti, en olisi koskaan uskonut kahden ensimmäisen erän perusteella. Mutta näin, matka jatkuu.
   
 24. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Joo toinen erä oli ihan karsea Pensiltä, mutta ensimmäisessä ja kolmannessa erässä Pens oli parempi joukkue jäällä ja lopulta se riitti sitten jatkoaikavoittoon 5-4. Olihan tuo kolmas erä ihan mieletön, hirveä hönkä päälle ja väkisin tasoihin, hienoa! Näiden elämysten takia sitä valvoo. Rafflin 4-3 maali oli todella halpa Pensin kannalta, surkea peli viivassa Hunwickilta ja Jarryn käärmeenkieli oli heikko. Hieno maali toki itävaltalaiselta, mutta Pensin kannalta todella halpa. Mutta niin vain Pens nousi vielä tasoihin kun Crosby otti ison aloitusvoiton Girouxia vastaan ja Schultzin laukaus meni lopulta Guentzelin kautta sisään. Ja vielä kolmannen erän ihan loppuun Shearyn kuti kilahti tolppaan ja olisi ollut maukasta jättää Philly kokonaan pisteittä, mutta no lopulta jatkoajalla se voitto tuli sitten Crosbyn tyylikkäällä ohjauksella, hieno peli Letangilta tilanteessa.

  Huonoa toinen erä (oikeastaan termi huono on hyvin laimea ilmaus kuvaamaan toista erää ja yllä @disco-stu teki sen paremmin), Murrayn loukkaantuminen ja Sheary joka ei saa tällä hetkellä mitään hyvää aikaan ja pilaa parhaansa mukaan Crosbyn peliä.

  Toivottavasti Murray selvisi säikähdyksellä ja Malkin saadaan takaisin remmiin tuleviin peleihin.
   
 25. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Tää on kyllä just joku vitun Larry Murphyn laki - ensimmäistä kertaa tällä kaudella jätän kolmannen erän (kokonaan) katsomatta ja sitten tulee tollanen loppu! Siitäs sain saatanan epäilevä tuomas. Noh, jälkilähetyksenä sitten, jos joskus vielä jaksaa herätä.

  Crosbyn syttyminen hitaasti mutta varmasti on kyllä hieno asia ja sitä tarvitaan, hyvinhän se sähisi jo ekoissa erissä vaikkei veljet paikoista saakkaan sisään. Veskaritilanne onkin sitten jännä, Vegasiin voisi soitella kun nillä tuntuu kuka vaan pelaavan uunissa hyvin.