Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki heavy on saanut viikon pelikiellon, sillä hän ei Yleisradion ketjussa pysynyt aiheessa, vaan keskittyi henkilökohtaisuuksiin asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Pittsburgh Penguins 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Walkin, 18.06.2017 klo 14.57.

 1. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Ei kahta ilman kolmatta? Pittsburgh Penguins onnistui kuin onnistuikin uusimaan Stanley Cup -mestaruuden ja lähtee tulevaan kauteen vain yksi asia mielessä, tripla. Vaihtuvuutta joukkueessa tulee olemaan todennäköisesti hieman enemmän kuin viime kauden ja toissakauden välillä, mutta ei mitenkään liikaa. Crosby, Malkin, Kessel, Letang ja Murray jatkavat Penguinsissa yhä ja jos nämä miehet pysyvät vain terveinä niin on Penguinsilla hyvä mahdollisuus voittaa kolmas peräkkäinen Stanley Cup. Penkin takaa löytyy osaava valmennus Mike Sullivanin johdolla joten tulevasta kaudesta on lupa odottaa yhtä hyvää kuin menneestä kaudesta.

  Käydään sopimukset tässä välissä läpi:

  Hyökkääjät:

  Evgeni Malkin 9.500 milj$ (2022 UFA)
  Sidney Crosby 8.700 milj$ (2025 UFA)
  Phil Kessel 6.800 milj$ (2022 UFA)
  Patric Hörnqvist 4.250 milj$ (2018 UFA)
  Carl Hagelin 4.000 milj$ (2019 UFA)
  Jake Guentzel 0.734.167 milj$ (2019 RFA)
  Bryan Rust 0.640 milj$ (2018 RFA)
  Tom Kuhnhackl 0.625 milj$ (2018 RFA)
  Scott Wilson 0.625 milj$ (2018 RFA)
  Carter Rowney 0.612.500 milj$ (2018 UFA)
  Daniel Sprong 0.692 milj$ (2018 RFA)
  Dominik Simon 0.692 milj$ (2018 RFA)

  Matt Cullen - UFA
  Tom Sestito - UFA
  Chris Kunitz - UFA
  Nick Bonino - UFA
  Kevin Porter - UFA
  Oscar Sundqvist - RFA
  Conor Sheary - RFA

  Puolustajat:

  Kris Letang 7.250 milj$ (2022 UFA)
  Olli Määttä 4.083 milj$ (2022 UFA)
  Ian Cole 2.100 milj$ (2018 UFA)

  Chad Ruhwedel - UFA
  Trevor Daley - UFA
  Ron Hainsey - UFA
  Mark Streit - UFA
  Justin Schultz - RFA
  Brian Dumoulin - RFA
  Derrick Pouliot - RFA

  Maalivahdit:

  Marc-Andre Fleury 5.750 milj$ (2019 UFA)
  Matthew Murray 3.750 milj$ (2020 RFA)
  Tristan Jarry 0.630.833 milj$ (2018 RFA)  Vielä ei ole täysin varmaa mihin salary cap tulee asettumaan, mutta viimeisimpien huhujen mukaan se tulisi olemaan noin 75 milj$ mikä tarkoittasi sitä, että Penguinsilla olisi noin 15 milj$ tilaa palkkakatossa.

  Hyökkäyksessä isoimmat aukot ovat tällä hetkellä kolmos- ja nelossentterin tontit ja voi olla, että tämä on se kausi kun Oscar Sundqvist saa oikean mahdollisuuden näyttää olevansa valmis pelaamaan NHL:ssä. Viime kaudella Sundqvist iski AHL:ssä 46 pistettä ja pääsi myös ylhäällä pelaamaan kymmenen ottelua. Toivottavaa kumminkin olisi, että toinen kaksikosta Bonino/Cullen tekisi jatkosopimuksen Penguinsin kanssa. En olisi kovin yllättynyt myöskään jos joukkueen monivuotinen luottosoturi Chris Kunitz tekisi halvan vuoden mittaisen jatkosopimuksen, tämä kävisi itselleni oikein hyvin sillä Kunitz on kumminkin yhä laatupelaaja alempiin ketjuihin mielestäni ja tuo vähän sitä santapaperia sinne. Sheary on vähän ristiriitainen pelaaja, peliesitykset ailahtelevat todella paljon jonka vuoksi mies seilaa ykkösketjun ja katsomon väliä tämän tästä. Jim Rutherford on myös puhunut, että tarkoitus olisi kasata ensi kaudeksi hieman fyysisempää joukkuetta kasaan ja tähän muottiin ei Sheary istu ja kun otetaan huomioon kuinka paljon Penguinsilla on nuoria laitahyökkääjiä puskemassa show'n puolelle/isompaan rooliin niin en pistäisi pahakseni jos tämä kausi jäi Shearyn viimeiseksi Pens-nutussa. Guentzel jatkaa toivottavasti samoja otteita myös tulevalla kaudella ja Sprong lyö itsensä läpi show'n puolelle.

  Puolustuksessa palapeli on vielä enemmän auki, mutta eiköhän sieltä tulla saamaan sekä Dumoulinille, että myös Schultzille jatkosopimukset aikaan ellei nämä sitten lähde ihan mahdottomia pyytämään. Dumoulinin kohdalla en tämmöiseen usko, mutta Schultz iski semmoiset näytöt menneellä kaudella pöytään, että tämän hinta saattaa kivuta melko kovaksi, toivottavasti ei kuitenkaan liian kovaksi sillä Schultz on mielestäni mitä mainioin puolustaja kakkospariin Letangin taakse. Daley on viettänyt hienot puolitoista kautta Penguinsissa, mutta olisin itse valmis päästämään miehestä irti vaikka en nyt pahaksenikaan pistäisi jos Daley jatkaa Pittsburghissa, laatupuolustaja yhä. Hainsey oli ehkä se ns. heikoin lenkki ja jos ei suostu aivan minimaaliseen hintaan jatkamaan vuoden lapulla niin kiitos miehelle, hieno pelaaja kaikin puolin kyseessä. Derrick Pouliotin tilanne on tukala, vieläkö miehelle saadaan lappua sorvattua ja mahdollisuus annettua vai joko Pens päästää miehestä irti? Tällä hetkellä Pouliot on jäämässä melkoiseksi bustiksi kun mies varattiin kumminkin jo numerolla kahdeksan 2012 varaustilaisuudessa.

  Sitten maalivahteihin. Nyt on se hetki käsillä kun Penguinsin ja Fleuryn yhteinen taival on mitä ilmeisemmin tulossa päätökseen. Fleury pelasi hienon kauden ja varsinkin keväällä MAF oli mies paikallaan kun Pens kaatoi ensin avauskierroksella Columbuksen ja tämän jälkeen sitten kivenkovan Washingtonin. Haikea fiilis siitä tulee nähdä MAF jonkun muun seuran paita päällä, mutta kun joukkueella on uusi ykkösmaalivahti joka on jo nyt 23-vuoden iässä NHL:n kirkkainta kärkeä niin on tämä Fleuryn siirto muualle väistämätön. Kiitos Marc-André Fleurylle kaikista näistä vuosista mitä Pittsburgh Penguinsia edustit! Murrayn asema tämän joukkueen ykkösmaalivahtina tulevina vuosina on hakattu kiveen ja kakkosmaalivahdiksi hankitaan vapaista joku tai sitten kyseiselle paikalle nousee Tristan Jarry joka on myös lupaava nuori kaveri.

  Tänä kesänä pitää ottaa myös huomioon Expansion Draft, eli laajennusdrafti. Tänään joukkueet ilmoittavat suojauslistansa eli listan pelaajista joita LV ei pysty itselleen poimimaan. Uskoisin itse Pensin menevän 8+1 suojauksella. Perustelen tämän sillä, että Penguinsilla on paljon noita hyökkääjiä nousemassa ylös ja isompiin rooleihin, mutta puolustuksen osalta tämmöisiä pelaajia ei ole nähtävissä. Fleury suostui heivaamaan NMC:n sopimuksestaan pois LV:tä koskien joten tätä ei tarvitse suojata, todella hieno teko Fleurylta Pensiä kohtaan ei voi muuta sanoa ja pitää hattua nostaa miehelle! Itse suojaisin seuraavat pelaajat: Crosby, Malkin, Kessel, Hörnqvist, Letang, Määttä, Dumoulin, Schultz ja Murray. Tällöin LV saisi napata Fleuryn, Rustin, Hagelinin tai Colen ja eiköhän LV:n valinta kohdistu tällöin Fleuryyn. Jokaisen menetys noista kirpaisisi, mutta jos Pens menettää "vain" kakkosmaalivahtinsa niin mielestäni voidaan sanoa, että selvisimme melko vähällä.

  Sitten itse Entry Draft. Penguinsilta löytyy omat varausvuorot kierroksilta yksi, kolme, viisi, kuusi ja seitsemän. Tämän lisäksi löytyy Ottawan vitoskierroksen varausvuoro mikä tuli viime kauden alkupuolella kun Mike Condon kaupattiin Kanadan pääkaupunkiin. Siirtotakarajalla Pens kauppasi kakkoskierroksen varausvuoronsa Carolinaan josta tuli Ron Hainsey takaisin päin ja sitten neloskierros matkasi Torontoon jotta saatiin Eric Fehrin sopimus dumpattua sinne. Pens varaa siis numerolla 31 ensimmäisen kerran ellei nyt sitten tapahdu jotain kauppoja tässä vielä ennen tuota. Draftin päivämäärä on 23.6. ja mitä ilmeisemmin tämä drafti alkaa suomen aikaa 23.6. - 24.6. välisenä yönä. En ala tästä draftista tämän enempää höpöttämään koska en ole kovin paljoa tutkinut millaisia pelaajia siellä on mahdollisesta tarjolla Pensin päästessä varaamaan. Toivottavasti löytyy joku helmi sieltä sit.

  Mielenkiinnolla seurataan miten JR:n puheet kasata ensi kaudeksi hieman fyysisempi joukkue toteutuu. Expansion Draftin, Entry Draftin ja heinäkuun alun jälkeen ollaan paljon viisaampia siitä millaiseksi joukkue tulee muodostumaan tulevalla kaudella. Nyt ei muuta kuin hyvää kesän jatkoa kaikille ja nauttikaa!
   
  Viimeksi muokattu: 18.06.2017 klo 15.18
 2. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Eipähän Shearya kannata päästää muualle. Yli kahdenkymmenen maalin mies ja on ollut omalta osaltaan toimiva palanen loistavasti pelannutta ykköskenttää pitkin vuotta. Heikohkojen pudotuspelien ja muuten ohuiden näyttöjen vuoksi ei vaadi suurta sopimusta minkä vuoksi jatko Penguinsiiin olisi luonteva jatkumo. En jaksanu lukuja alkaa pläräämään, mutta jos esimerkiksi kuuden miljoonan sopimus kolmeksi vuodeksi mahtuisi realismin rajoihin niin mikä ettei.

  Edelleen elättelen toiveita Schultzin jatkamisesta Penguinsissa. Mies sanoi viihtyvänsä täällä, eikä varmaan ole unohtanut, että sai Penguinsissa ikäänkuin uuden mahdollisuuden NHL-uralleen vaikeiden Edmonton-vuosien jälkeen. On osoittanut sopivansa systeemiin kuin nenä päähän, mutta voi yrittää pian 27-vuotiaana rahastaa markkinoilla. Dumoulin puolestaan on ollut niin kauan mukana, että pidin häntä jo seuran omana varauksena. Ehdottomasti jatkosopimuksen arvoinen kaveri, mutta hinta ei saa karata käsistä.

  Entry draftiin joku heitti sellaisen suomalaisnimen kuin Henri Jokiharju ilmoille. Arvellaan menevän Penguinsin varausvuoron aikoihin. Pelkästään tilastoskouttauksen perusteella voisi olla ihan hyvä haku, mutta mitään muuta kaverista en osaa sanoa.

  Capista sen verran, että jos Las Vegas ottaa Fleuryn niin se vapauttaa 5,75m tilaa cappiin mikä todellakin tulee tarpeeseen.
   
 3. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Aika odotettu suojauslista Pensiltä eli: Crosby, Malkin, Kessel, Hörnqvist, Letang, Määttä, Dumoulin, Schultz ja Murray. Fleuryn LV todennäköisesti nappaa, muut pelaajat jotka saattavat Pensistä kiinnostaa ovat Hagelin, Rust ja Cole.
   
 4. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa ja Pena
  Lainaus:
  Ymmärrän kyllä, että kun ilmoille on heitetty taikasanat fyysisyys ja suojelu, niin saattaa tuntua hyvältä idealta heivata kääpiö muualle. Ei se silti sitä ole. 53 pistettä 61 peliin osana liigan doiminoivinta ketjua. Jos sen saa kiinnitettyä edes 3M monivuotiseen sopimukseen, ei pitäisi olla vaikeakaan päätös. Mielenkiinnolla myös kuulisin, että kuinka paljon niitä nuoria laitureita organisaatiossa oikeasti on puskemassa ylös. On siellä toki lupaava Sprong sekä pari muuta semilupaavaa hyökkääjää, ei kyllä mun mielestä silti ahdasta ole.

  Muutenkin, pitää ihmetellä tuota logiikkaa Rutherfordilta, että "jos liiga ei suojele meidän jätkiä niin hommataan lihasta". Ei se kostaminen yhtään loukkaantumista poista, päinvastoin. Jännästi niitä loukkaantumisia on tullut aiemminkin, vaikka rosterissa on ollut adamsit ja glassit, menestys vaan oli huonompaa. Ja nyt pari kautta kun on keskitytty taitoon (korjaus: vauhtiin), on pärjättykin yllättäen aika hyvin.
   
  Viimeksi muokattu: 18.06.2017 klo 20.50
 5. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  @odwaz. Mielestäni Penguinsilla on laitahyökkääjien osalta pullat hyvin uunissa. Kessel, Hörnqvist, Rust, Guentzel, Hagelin, Wilson, Sprong jne. Ei Shearya toki ilmaiseksi kannata päästää pois ja jos palkkakatossa tulee olemaan tilaa tehdä sopimus niin ehdottomasti semmoinen rustataan, mutta en näe mitään syytä miksei miestä voisi treidata tämän jälkeen pois, vaihtoarvoakin varmaan löytyy ihan kohtalaisen kauden jälkeen hyvin ja mielestäni Sheary on helposti uhrattavissa, näin myös Mike Sullivan näki useaan otteeseen kevään peleissä kun heivasi miehen katsomoon.
   
 6. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa ja Pena
  Lainaus:
  Niin onkin ihan hyvä tilanne. Topkutosessa pari kovaa veteraania sekä pari nuorempaa juuri breikannutta jamppaa. En ihan Hagelinia tai Wilsonia samaan kategoriaan pistäisi, tai edes Rustia, ihan hyviä syvyyspelaajia mutta tuskin enempää. Siksi ihmettelenkin, miksi sieltä pitäisi saada joku pois, en usko että vastine olisi kauhean kova. No ok, jos joku bonino-tyyppinen kolmossena irtoaisi, niin käy. Ja edelleen kiinnostaisi ne nuoret laiturit, jotka on puskemassa ylös ja joille olisi hyvä tehdä tilaa kuitenkin samalla pitäen Kunitz mukana.
   
 7. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Guentzelin paikka Crosbyn rinnalla vasemmalla laidalla on melko varma, sitten oikealle Hörnqvist kun on taas kunnossa (nyt pelasi murtuneella sormella läpi playoffit ja saattoi siellä olla vielä muutakin). Malkinin laidalla nähdään Kessel ja toisella laidalla sitten Wilson joka sopi tuohon hyvin. Sitten on kolmoseen heittää Hagelin ja Rust tai Sprong. Neloseen löytyy Kuhnhackl, Rowney, Sundqvist. Mahdollisesti myös Kunitz. AHL:stä löytyy nimiä mm. Aston-Reese ja Simon.

  Mun mielestä Shearyn ainut panos on juurikin vain nuo pisteet, omiin päin huono ja tekee vaarallisia kiekonmenetyksiä melko paljon. Itse ainakin arvostan Rustin korkeammalle ja myös Hagelinin (vaikka tällä oli vaikea kausi). Laituriosastolle on tunkua niin en mä näe mitään ongelmaa miksei Shearya voisi laittaa lihoiksi? Tuleva sopimus tuskin tulee alle 2 milj.$ olemaan cap hitiltään ja itse en ainakaan haluaisi nähdä Shearyn vievän tuota enempää palkkaa. No, en minä nyt pelihousujakaan revi jos Sheary jatkaa Pittsburghissa, mutta näen tässä mahdollisuuden painaa liipasinta kaupan suhteen.
   
 8. Schadowan Jäsen

  Turha enempää spekuloida, GMJR tekee oikeat ratkaisut ja me nautimme. Kyllähän Pensillä on aivan huikeat lähtökohdat triplan toteuttamiseen, core pysyy kasassa ja palkkakatossa tilaa about 21miljoonaa nyt kun/jos Fleury menee Vegasiin. Kuten jo edellä mainittiin, kolmos/neloskentän sentteriä kehiin, dumo+schultz jatkot, Shearyllekkin 3miljoonan pahvi käteen ja ja... no, GM hoitaa homman himaan, niinkuin on tehnyt jo kahtena edellisenä kesänä. Mutta silti tosi mielenkiintoista nähdä, millaisella poppoolla lähdetään rakentamaan syys/lokakuussa.
   
 9. Aunt Wang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Brommapojkarna, John Eichel
  Jos Sheary on heikko puolustussuuntaan, on asiaan helppo ratkaisu: puolustava sentteri. Todella oudolta vaikuttaa jonkun Wilsonin arvostaminen Shearyn edelle. Kivoja roolipelaajia nämä Wilsonit, Rustit ja muut, mutta onhan arvostus mennyt ihan järjettömäksi jos 60 pisteen miehiä pitäisi alkaa siirtelemään heidän tieltään. Twitterissäkin porukka itkee, kun Rustia ei suojattu Vegasilta. Hyvät pleijarit takana, mutta kyllähän näitä on joka joukkueessa vähintään se yksi.
   
 10. Ziege Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
  Huhujen mukaan Pensillä on jo joku diili tehty Las Vegasin kanssa draftista. Eli ei menetetä ketään semmoista jota ei haluttaisi menettää.
   
 11. anatomia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LeKi
 12. Kaspar11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Pittsburgh Penguins
  Mikä tämä huhu on, josta ainakin toista kertaa luen täältä: miksi pens maksaisi Vegasille jostain?
  Eikö tuo nyt ole aika selkeä homma ettei tarvita maksaa siitä että annetaan heille kolminkertainen Stanley Cup voittaja, selkeä ykkösmaalivahti?
  ketä sinne ennen MAFfia haluaisivat, Rust? Cole? Sundqvist? kaikki hyviä, mutta korvattavia palasia, jollaisia löytävät muualtakin suojaamattomista pelaajista.

  Voin olla väärässä, mutta en vaan ymmärrä tuota huhua.
  Lainaus:
   
 13. TylerDG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät & Caps
  Lainaus:
  Tullaan tänne vihollistenkin puolelle huutelemaan kun ei parempaakaan tekemistä ole. Sori.

  Sinänsä samaa mieltä että Fleuryn arvo ei ole negatiivinen puhtaasti hockey-trade mielessä. Pari vuotta menee äkkiä joten sopparikaan ei Vegasin porukalle siltä osin tuota mitään ongelmia.

  Mutta tuo on McPheen vaakakupissa tällä hetkellä uskoakseni Mrazek+Rust/Hagelin/Cole vs Fleury+Sheahan , niin uskoisin että Pensin täytyy kyllä hiukan voidella GMGM:n selkäkarvoja että saavat Fleuryn kamat kassiin ja toivotella käsipäiväällä kiitokset mestaruuksista. Ja Pensin tarve/halu päästä Fleuryn sopparista eroon ei ainakaan auta asiaa, etenkin kun NMC:sta on luovuttu vain Vegasin suuntaan. Vielä ennen listojen julkituloa uskoin Pensin pääsevän aidan matalimmalta kohdalta eroon Fleurystä, mutta nyt Mrazekin vapautumisen myötä olisin yllättynyt jossei tuossa mitään tarvi väliin laittaa.
   
 14. En Liten Pingvin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  #41 & #66
  Lainaus:
  Olisi ihan kiva tietää, kenellä korvaisit Conor Shearyn, jos tämä palkka olisi esim. 4 miljoonaa per kausi jatkossa? Ihan vaan mielenkiinnosta.

  Sheary tosiaan painoi ensimmäisellä kokonaisella NHL-kaudellaan sellaisella tahdilla pisteitä, että laitahyökkääjistä käsittääkseni ainoastaan Chris Kunitzilla, James Nealilla, Alex Kovalevilla, Mark Recchillä ja Jaromir Jagrilla on näyttää tehokkaampia kausia.

  Kai tolla 23-vuotiaalla jampalla on vähän enemmän potentiaalia kehittyä kuin sun edelle rankkaamalla Carl Hagelinilla.
   
 15. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Lähtisin näillä...

  Guentzel - Crosby - Hörnqvist
  Wilson - Malkin - Kessel
  Hagelin - xxx/Bonino - Rust/Sprong
  Kunitz/xxx - xxx/Sundqvist/Cullen - Kuhnhackl
   
 16. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa ja Pena
  Lainaus:
  No ei ole. Varsinkin kun vasen laita oli jo menneellä kaudella ongelmana. Wilson on ihan riittävä stunttaamaan ajoittain kärkiketjuissa, mutta ei sen pitäisi lähtökohtaisesti siellä olla. Hagelin on ok (ylipalkattu) polkukone, mutta nähtiinhän se nyt pleijareissa miten paljon hyötyä miehestä on kun jalat ei toimi. Pää ja kädet eivät tuo juuri lisäarvoa. Hyvät LWt alakutoseen, siis. Mutta parempia pelaajia, kun Sheary menettää kiekkoja ja tekee _vain pisteitä_? Eipä siinä sitten.

  Eikä niitä nuoria sitten niin paljon ollutkaan puskemassa, paitsi se Sprong? Farmissa Aston-Reese on aikamoinen arpa ja pelannutkin jo kai kymmenen aikuisten ottelua. Itse olisin heittänyt Bluegersin seuraavaksi potentiaaliseksi. Pensillä on aika hyvin onnistuneet nämä NCAA-miehet, mutta ei niistäkään jokaisesta voi tulla superonnistumisia? Simon on vähän hämäräksi jäänyt itselle, liekö silläkään pistepotentiaalia liiemmin, ja onko edes laituri? Mutta ei sieltä todennäköisesti ole ihan just odotettavissa mitään erikoista.

  Lainaus:
  Juu toi yks Crosby hoiti sen ihan ok suuren osan kaudesta. Ja tosiaan, se ykkösketju oli ajoittain täysin dominoiva, vaikka tietty suuri osa siitä Crosbyn ansiota. Vaan aika monesti on Pens-puheissa valiteltu, miten vaikeata on löytää sopivia laitureita ykköseen. No nyt ois. Jonkun Rustin yliarvostamisen tavallaan ymmärtääkin, kun se on clutch, ainahan se vaikuttaa mielipiteisiin.
   
 17. P3ksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens
  Sheary on kyllä niin vahvasti ns. Crosbyn oppipoika, että toivoisi hänen jäävän joukkueeseen. Pystyy Guentzelin ja Crosbyn kanssa tic-tac-toe tyyliseen kiekotteluun hyökkäysalueella ihan ketä vastaan tahansa.
   
 18. mountainsnake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
  Joo emmäkään shearystä haluaisi luopua. Horny tekee hyvää jälkeä, mutta pelinopeat sheary-crosby-guenz pystyvät sellaiseen muistutukseen, kun laittavat jalat ja kiekon hyökkäyspäässä rullaamaan, että vielä oilea aikaisia pistoja nousevat pakit löytyy hienosti kiekolla, niin kyllä tämä ketju tulee olemaan hyvä, jos kasassa pysyy. Kaikilla kolmella pelaajalla on pistepotentiaalia, ei vedot painu logoon. Rust tuntuu olevan kanssa onnistuja pleijareissa, mutta jostain on luovuttava kuitenkin. Kos se ei maffi ole, niin kukas sitten. Btw, pakistosta Cole pelasi ihan uskomattoman kauden, alkoi jopa kiekollisia ja luistelullisia elementtäjä löytymään hänenkin pelistään.
   
 19. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  - Sheary teki runkosarjassa 61 ottelussa 48 pistettä tasakentällisin. Laitahyökkääjistä enemmän pisteitä tasakentällisin tekivät ainoastaan Patrick Kane, Artemi Panarin, Brad Marchand, Nikita Kucherov, Vladimir Tarasenko, Max Pacioretty, Nikolaj Ehlers, Leon Draisaitl, Blake Wheeler, Patrik Laine ja Brandon Saad. Heistä kaikki pelasivat vähintään 10 peliä enemmän kuin Sheary ja ainoastaan Kane teki enemmän kuin kymmenen pistettä tasakentällisin Shearyä enemmän.
  - Yli 40 ottelua pelanneista pelaajista peliaikaan suhteutettuna Sheary teki heti Malkinin, Crosbyn, Kucherovin, McDavidin, Bäckströmin ja Marchandin jälkeen kovinta tahtia pisteitä.
  - Crosbyn ja Malkinin aikakaudella heidän lisäkseen Penguinsin pelaajista Shearyn 48 pistettä enemmän pisteitä kaudessa tasakentällisin ovat tehneet vain Pascal Dupuis (55) ja James Neal (51), molemmat 2011-12 kaudella. Lähes täyden kauden pelanneen Crosbyn rinnalla siis kukaan ei tehnyt kovempaan tahtiin tulosta tasakentällisin.
  - Penguinsin pelaajista Sheary on Malkinin lisäksi ainoa joka teki sekä viime että tämän kevään finaalisarjassa vähintään kaksi maalia kummassakin sarjassa.

  Ei ole yhtään mitään syytä luopua Shearystä. Playoffit kokonaisuudessaan olivat pettymys, ei pystynyt pelaamaan samalla tasolla kuin runkosarjassa. Healthy scratch toimi kuitenkin herätyksenä ja sitten Senators-sarjan seiskapelistä eteenpäin olikin todella hyvällä pelipäällä siellä. Kuitenkin koska runkosarjan tehoilu ei siirtynyt playoffeihin, heikensi se Shearyn asemaa sopimusneuvotteluissa eikä sieltä mitään isoa sopimusta tarvitse hänelle antaa. Lisäksi Shearyn hyvästä kaudesta huolimatta vaihtoarvokin lienee alhainen, varmasti muissa joukkueissa ollaan epäileväisiä hänen suhteensa jos vierellä ei ole Crosbyä. Että senkin puolesta voi todeta että ei siellä varmasti mitään hintakilpailua Shearystä käydä, joten miksipä hänet kauppaamaan.

  Hyökkäyksessä keskeisimmät kysymykset ovat Boninon ja Cullenin jatkosopimukset tai heille korvaajien löytämiset. Kummankaan aukon täyttäminen ei vaadi Shearystä luopumista.
   
  Viimeksi muokattu: 19.06.2017 klo 21.08
 20. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Luotan kyllä, että JR ja MS tekevät parhaan päätöksen Shearyn suhteen, onko se sitten jatkosopimus ja ensi kaudella taas Sidin vierellä vai kauppa vai mikä.
   
 21. VilleLeino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canada, CHI&PIT, Pats, Barca&Pep, SASpurs
  Paljon on puhuttu että pingviineillä ei ole varaa pitää Boninoa ja Schultzia. Kunhan eivät mitään mahdottomia pyydä, varsinkin Bonino, niin jos se siitä on kiinni niin joukkueen ainoat kaksi ylipalkattua pelaajaa 4 miljoonan Määttä ja Hagelin kaupaksi ja tilaa palkkakattoon.

  Lainaus:
  Itse olisin kyllä suojannut ilman muuta Colen Määtän sijaan. Parempi, tärkeämpi ja halvempi pelaaja. Toivottavasti lähtijä löytyy osastolta Fleury/Hagelin, Rustista ja Colesta en haluaisi luopua.

  Lainaus:
  Ihan oikeastiko löytyy joku joka haluaa heittää Shearyn ulos? Ei hyvää päivää. Sitten vielä pitää kahta kädetöntä polkukonetta Rustia ja Hagelinia Shearya (kädet+jalat) parempina pelaajina. Huippuna vielä nostaa jonkun alempien ketjujen Wilsonin saman tason pelaajaksi. Wilson ei tule ikinä tekemään 53 pistettä ja olemaan niin hyvä kuin Sheary on jo nyt, vaan hän tulee olemaan ainoastaan pätevä alempien ketjujen mies. Samaan aikaan @Walkin vielä haikailee jonkun hasbeen-Ilyan (Sheary>Ilya) perään.
  Kun miestä ei tarvinnut edes suojata ja saadaan varmasti kohtuu hintaan, niin jatko pingviini-nutussa on 100% varma, ja hyvä niin.

  Lainaus:
  Mistähän näitä kärkiketjujen laitureita, jollainen Sheary kiistatta on, on tulossa Sprongin lisäksi? Wilson ja Hagelin eivät sitä ole. Ja sua oikeasti haittaisi Shearyn +2 miljoonan palkka, mutta sen sijaan ylipalkatun 4 miljoonan polkukoneen (Hagelin) pitäisit ilomielin

  Guentzel/Sheary - Crosby - Hörnqvist
  Sheary/Guentzel - Malkin - Kessel
  Hagelin - Bonino - Sprong/Rust
  Kunitz/Wilson - Cullen/Rowney - Rust/Kuhnhackl
   
 22. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Tänään tulee kuluneeksi tasan 14 vuotta siitä kun Penguins varasi Marc-Andre Fleuryn ykkösvuorolla vuoden 2003 varaustilaisuudessa. Aika on vierähtänyt nopeasti ja nyt sitten 14 organisaatiossa vietetyn vuoden, 806 pelatun NHL-ottelun (runkosarja+playoffit) ja kolmen voitetun Stanley Cupin jälkeen Fleuryn aika Penguinsin riveissä tulee päätökseen. Vegas tullee ilmoittamaan tänä iltana järjestyksessään sopivasti juuri numerolla 29 ottavansa Fleuryn Penguinsista laajennusdraftissa.

  Fleuryn siirto Vegasiin heidän organisaatiohistoriansa ensimmäiseksi ykkösmaalivahdiksi on vain virallistamista vailla varma siirto. Kaikki ennusmerkit ovat jo pitkään osoittaneet siihen. Enää tässä jännitetään sitä että onko Penguinsin ja Vegasin välillä tehty joku kauppa jolla se on varmistettu, vai ottavatko suoraan vain parhaan Penguinsista tarjolla olevan pelaajan ilman mitään sivudiilejä. Lähinnä tuossa jännittää se että kun Fleury luopui NMC:stä laajennusta varten jo helmikuussa, on tuo sivudiili voitu tehdä jo silloin ja silloinhan Fleuryn arvo oli alhaisimmillaan. En näe että Penguinsilla olisi tarvetta nyt erinomaisesti sujuneiden playoffien jälkeen maksaa mitään siitä että Vegas ottaisi parhaan tarjolla olevan maalivahdin ja parhaan Penguinsista tarjolla olevan pelaajan, mutta jos tosiaan kauppa on tehty jo ennen playoffeja niin onhan sekin mahdollista. Toivottavasti ei tosiaan mitään olla makseltu siihen suuntaan, tai ainakaan mitään isompaa vastinetta, mutta jos niin on tapahtunut niin samapa tuo loppupeleissä. Kaksi peräkkäistä mestaruutta voitettuna joten hyvillä mielin voi ottaa vastaan tuli sieltä vastaan sitten millainen kauppa tahansa.

  Fleury on tässä viimeiset päivät tehnyt hyväntekeväisyystyötä Pittsburghissa ja jättänyt jäähyväisiä kannattajille. Hieno maalivahti ja kaiken perusteella vieläkin hienompi ihminen. Kiitos menneistä vuosista Flower!
   
 23. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Onhan se hieman huvittavaa jos LV nappaa Fleurysta itselleen hyvän ykkösmaalivahdin ja tämän päälle vielä veisi Pensistä jotain (varausvuoron/-vuoroja)? Mutta tosiaan kun ollaan tuplamestareita ja joukkueen tilanne tulevaa kautta silmällä pitäen näyttää hyvältä niin ei tuo niin pahalta tunnu.

  @VilleLeino. En sanonut Wilsonia saman tason pelaajaksi kuin Sheary, mutta pidän tätä kyllä sopivampana pelaajana Malkinin ja Kesselin rinnalle kuin Shearya jonka olit hahmotelmassasi laittanut kakkoseen.
   
 24. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Bob McKenzie juuri päivitti twitterissä noita huhuja koskien hänen tietojaan Vegasilla valmiina olevista kaupoista. Hänen oletuksena on että Penguins lähettää varausvuoron Vegasiin, ja tuolla kaupalla on varmistettu se että he sitten ottavat Fleuryn. Lisäksi totesi että tuo on ilmeisesti ollut ensimmäinen Vegasin tekemistä kaupoista.

  Kun kerran McKenzie noin meni toteamaan niin eiköhän se paikkansa sitten pidä. Eli JR on aikaisin ollut liikkeellä ja varmistanut joukkueelle työrauhan playoffien ajaksi, kun ne huhut jo alkuvuodesta alkoivat ja eiköhän se silloin ennen siirtotakarajaa ollut jo sovittuna sitten. Ykköskierroksen se varmaan sitten maksoi kun ajoissa oltiin liikenteessä, mutta eipä mahda mitään. Eipä tarvinnut Fleuryn NMC:n ja sopimuksen ulososton kanssa stressailla ja palkintona hänen pitämisestä riveissä loppukauden ajan on Stanley Cup. Jos siitä hintana vuoron #31 antaminen pois niin ei ole paha hinta. Vegasille kuitenkin loistokauppa jos noin on tapahtunut.
   
 25. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Nyt ymmärtää myös paremmin, miksi Pens otti (pienen) riskin kesken pudotuspelien ja vaihtoi Fleuryn pois maalinsuulta yhden heikomman pelin jälkeen, vaikka muuten hienot pudotuspelit pelasikin