~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Kotona: 13-2-4 (NHL:n paras piste-%)
Vieraissa: 9-13-1 (26. paras piste-%)

Vegas ja Arizona peleissä Flyers oli silmämääräisesti ihan hyvin pelissä mukana. Omassa päässä vain tuntuu tulevan kaikennäköisiä unohduksia, pomppuja ja maalivahdin virheitä (Coyotesin eka maali). Vastustaja pääsee paikoille turhan helposti. Paha sanoa miksi tuota tapahtuu juuri vieraskentällä.
Tämä!!! unohtui laittaa omiin ajatuksiin.
Vaikka useat pelit ollaan aloitettu jopa hyvin,niin nopeasti se on lässähtänyt ekassa erässä, jonka jälkeen on sitten kuitenkin jotenkin kasattu hommaa. Lännen kiertueen ekojen erien maalit 3-13 ja 2 ja 3 erien maalit 9-10
 
Saattaa mennä viikonpäivät etten todellakaan yhtään
Älykästä ajatusta itsestäni pysty nyhtää

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Yksi aika olennainen ero koti ja vieraspelaamisessa löytyy myös erikoistilanteista, josta Bill Meltzer oli koostanut hyvän twiitin:


Kyllähän tuollainen ero/tiputus näkyy pakosti tuloksissakin.

Nopea summailu tästä kiertueesta, toistaiseksi:
- Sharksia vastaan täysi ohipeli. Joukkue oli fyysisesti joo jäällä, mutta henkisesti jossain ihan muualla.
- Ducksia vastaan hikinen voitto. Esitys ei mitenkään kummoinen.
- Kingsiä vastaan vähän samaa rataa mitä San Josessa. Kotijoukkue oli tässäkin pelissä se huomattavasti yritteliäämpi ja taistelevampi, mitä pitää vain kummastella kun kiertueella oli alla jo yksi täysi limboilu.
- Vegas peliä en nähnyt, kun onnistuin spoilaamaan tuloksen itselleni, jonka jälkeen ei vain maistunut. Ilmeisesti vastustajan pelinopeuden ja paineen kanssa oli ollut suuria ongelmia. Lähtökohtaisesti Vegas oli näistä lännen vastustajaista se tasokkain, joten pinnoja en ollut tästä edes budjetoinut.
- Arizonaa vastaan sinänsä hyvää vääntöä ja olivat pelissä mukana, alussa ihan kuskinkin paikalla, mutta Hartin imaisu laittoi lumipallon matkaan ja pian peli oli 3-0, mistä eivät tässä alavireessä onnistuneet enää nousemaan.

Flyers-valmennuskin varmasti pohtii kovasti tätä vieraspelaamisen vaikeutta ja toivon mukaan jotain ratkaisujakin sieltä löytyy. Muutoin tekee kyllä tiukkaa päästä pudotuspeleihinkin.

Jos kokoonpanoa miettii, niin eihän tuo kolmonen oikein riitä, Viime peliin lähtivät Farabee - Laughton - Andreoff kolmikolla ja muitakin variaatioita on tässä viime ajat nähty. Farabeella on hieno tulevaisuus edessään, muttei ihan vielä ole ketjunsa peliä liidaavalla tasolla vaan tässä vaiheessa uraa mennään enemmän tuki/täyte roolissa. Laughton ei puolestaan tällaista täydentävää palasta paremmaksi tule top-9 roolissa koskaan nousemaankaan. Andreoffin ei kuuluisi NHL:ssä edes pelata tai jos niin tuollaista Stewartin santapaperiroolia. Sama tarina jatkuu muillakin nimillä oli ketjussa sitten Raffl, Pitlick tai joku muu. Näin tulee vähänkään tasokkaampaa vastustajaa vastaan järjestäen aika epäedullisia matchuppeja vastaan ja touhu on pelkkää selviytymistä. Tämä vielä korostuu vieraissa kun eivät pääse käyttämään vaihtoetua. Nelonen tuossa muodossa Pitlick - Raffl - Aube-Kubel ei on sen sijaan mielestäni ihan riittävä, joskaan ei mikään ase, mutta vaikkapa Vorobyovin tekeminen ei tunnu vain riittävän. Stewartista puhumattakaan.

Näin ollen tehot ovat kahden kärkiketjun varassa ja jos näistäkin vain toinen on viime pelit toiminut, niin vaikeaa on, eikä ainakaan kestäisi yhtään tasoitusta erikoistilanteiden puolelta, mitä sitäkin ovat siis antaneet. Sama juttu myös maalinsuulla.

Lopuista tammikuun 8 ottelusta, 6 on sentään kotipelejä, mutta ei se tätä ongelmaa mihinkään poista kun aika tasaisesti niitä koti/vierasmatseja olisi tämän jälkeen taas edessä.


----------------------------


U20-kisat tulivat eilen päätökseen ja Flyers-prospectien otteista voisi jotain sanoa. Mukana oli tällä kertaa "vain" neljä pelaaja: Zamula (Venäjä), Brink & York (USA) sekä Ginning (Ruotsi).

Yegor Zamula oli se suurin onnistuja. Oli hopealle yltäneen Venäjän turnauksessa selvästi eniten pelannut puolustaja. Ei vielä kisojen alun leirityksissä ollut syvyyspakkia suuremmassa roolissa, mutta onnistui voittamaan Braginin luottamuksen vahvalla pelaamisellaan. Tehojen puolesta tahti rauhoittui sen lennokkaan Tshekki avausmatsin jälkeen, mutta tarjosi järkähtämöntä 5vs5 pelaamista erityisen vahvalla puolustamisella. Kiekollisesti väläytteli avausmatsin jälkeenkin, mutta pyrki jättämään liian innokkaat nousut ja riskialttiit yliyrittämiset muille keskittyen enemmän vahvaan yleispelaamiseen, mitä osaltaan suuri kuormakin edellytti. Olen ollut Zamulan NHL-mahdollisuuksia kohtaan positiivisella mielellä jo pidempään, mutta kyllähän tämä kehitys, mitä on viimeisen parin vuoden aikana ottanut jäätyään kesällä 2018 tyystin ilman varausta on vain todella jyrkkää. Pidän top-4 NHL-rooliin nousua täysin mahdollisena.

Adam Ginning pelasi Ruotsin kapteenina aika odotuksien mukaisen turnauksen. Tarjolla oli maltillisia minuutteja Ruotsin tähtipakkien takana, mikä olikin miehen ominaisuuksille varsin sopiva rooli. En edelleenkään näe tässä vakituista NHL-puolustajaa, jatkuvasti nopeutuvaan NHL:ään, mutta antaa ajan näyttää. Pronssimatsissa näytti, että saadessaan aikaa ja tilaa onnistuvat ne komeat avauksetkin. Vastaavasti paineistettuna tulee turhan usein kiire ja hätä. Jos ihan rehellisiä ollaan, turnauksessa pelasi aika monta pelaajaa, joita olisi mieluummin katsellut Flyersin vuorolla 50. kesän 2018 draftissa varaamana prospectina.

Bobby Brink pelasi mielestäni hyvän turnauksen, vaikka rooli ei USA:n sekavassa paletissa lopulta kummoiseksi noussutkaan. Aloitti kisat Turcotten ketjussa vahvalla esityksellä. Toinen peli ei ollut ihan yhtä vahva, jonka jälkeen lopputurnaus meni nelosessa haalariosaston puurtajien kanssa, jossa pystyi rajallisista minuuteistaan huolimatta luomaan yllättävänkin paljon. Oli loppuun asti ylivoimakoostumuksissa mukana. Vähän kaksipiippuinen turnaus siis. Mielestäni Brinkin vahvuuksia hukattiin tuolla roolituksella, muttei myöskään tarjonnut aivan sellaista säkenöintiä, että valmennus olisi pakotettu kasvattamaan tämän roolia. Pelaajana Brink on mennyt vahvasti eteenpäin, viime kaudesta. Suurin heikkous luistelu on jo paljon parempaa, vaikka yhä kehitettävää riittääkin. Ensi vuoden kisoista odotan Brinkin osalta paljon, mikäli vain kehityksen suunta pysyy samana.

Cameron York oli USA:n nuorin puolustaja ja samalla ainoa 01-vuosikerran edustaja. Syystä tai toisesta ei kuitenkaan saanut kisoissa kuin 7. pakin hajavaihtoja vaikka USA:n peruspakkipainotteinen puolustus suorastaan huusi parempaa kiekollista osaamista ja varmuutta. Ylivoimalla sai toki roolia, mikä olikin mielenkiintoista kun välillä pelasi ottelun ensimmäiset vaihtonsa suoraan YV:n viivassa vaikka peliä oli jo hyvän matkaa taitettu. Kisojen aikaisessa haastattelussa oli paljastanut, ettei ole loukkaantumisten vuoksi ihan 100% tikissä, mikä voi osaltaan selittää, mutta jännä case kaikkinensa. USA:n pakisto menee seuraaviin kisoihin kovasti uusiksi ja Yorkin voisi olettaa olevan tuolloin huomattavasti suuremmassa roolissa. Näistä kisoista ei kauheasti muisteltavaa jäänyt, omien kuin joukkueenkaan otteiden puolesta.
 
"Pakko myöntää, että olin väärässä."
- Jari Porttila 9.9.2007

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Samaa mieltä Zamulasta. Nyt vain tuli huonoja uutisia kun Zamula loukkaantumisen takia loppukauden sivussa.
 
Saattaa mennä viikonpäivät etten todellakaan yhtään
Älykästä ajatusta itsestäni pysty nyhtää

Crank

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Flyers, nippelitieto
Hart 2-3 vkoa sivussa vatsalihasvamman takia. 16., 17., 19. ja 22. päivä on pelit, Elliott tuskin pelaa kaikkia, niin kukas on odotettavissa toiseksi veskariksi?
 
Me pyöritetään monen sadan tuhannen juttua ja te tuutte mulle naureskelemaan!

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa


Hart sivussa kahdesta kolmeen viikkoa. Ilmeisesti vatsalihaksen revähdystä tarkoittaa tuo "abdominal strain". Alex Lyon kutsuttu ylös Phamtomsista, jossa pelannut tällä kaudella 23 peliä ihan ok tilastoilla (2.56 gaa, 91.6 %). Sanomattakin selvää Hartin jättävän ison loven veskaosastolle, vaikkei hän vähään aikaan mikään ihmeidentekijä ole ollutkaan. Elliotiin on vain luotto vähän vähissä ja hänen tämän hetkistä virettään kuvaavat viimeisen 5 ottelun torjuntaprosentti 84.3 % ja 4.82 gaa. Toivotaan kuitenkin Elliotin pystyvän pieneen tasonnostoon parrasvaloissa, varsinkin alkukauteen hänelle mahtui kuitenkin varsin hyviäkin jaksoja. Flyersin onneksi All Stars tauko tulee sopivaan kohtaan, eikä kovin monta peliä ilman Hartia toivottavasti tule.

Stewart laitettu waiver-listalle ja Farabee lähetetty AHL:n puolelle, jotta Lyonin palkka saadaan mahdutettua katon alle.
 

Crank

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Flyers, nippelitieto
Koosteen katselin Blues-pelistä. Pistin merkille, että Myers oli kentällä jokaisen takaiskun aikana. Ensimmäisessä ja kolmannessa maalissa hylkäsi paikkansa maalin edessä ja syöksyi maaliviivan taakse kiekollista kohti, mikä mahdollisti syötön maalintekijälle ihan ykkössektoriin. En ole nähnyt pelejä siihen malliin, että osaisin sanoa kuuluuko toi pelisuunnitelmaan, mutta yli-innokkaalta höntyilyltä se näytti.
Nuori pelaaja vielä, niin oppirahojen piikkiin taitaa mennä. Harmi että tapahtui kahdesti samassa pelissä.
 
Me pyöritetään monen sadan tuhannen juttua ja te tuutte mulle naureskelemaan!

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Koosteen katselin Blues-pelistä. Pistin merkille, että Myers oli kentällä jokaisen takaiskun aikana. Ensimmäisessä ja kolmannessa maalissa hylkäsi paikkansa maalin edessä ja syöksyi maaliviivan taakse kiekollista kohti, mikä mahdollisti syötön maalintekijälle ihan ykkössektoriin. En ole nähnyt pelejä siihen malliin, että osaisin sanoa kuuluuko toi pelisuunnitelmaan, mutta yli-innokkaalta höntyilyltä se näytti.
Nuori pelaaja vielä, niin oppirahojen piikkiin taitaa mennä. Harmi että tapahtui kahdesti samassa pelissä.
Joo poika tuppaa vähän höntyilemään. Eli enemmän intoa kuin ymmärrystä vielä hommissa. Sen takia sitä on välillä pidetty sivussakin peleistä. Se täytyy kuitenkin sanoa että pelaa ajoittain todella hyvinkin.
 
Saattaa mennä viikonpäivät etten todellakaan yhtään
Älykästä ajatusta itsestäni pysty nyhtää

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Mark Friedman takaisin AHL:n, Braun tekee paluun kokoonpanoon Kingsiä vastaan. Ihan kelvollisesti Friedman esiintyi viidessä pelaamassa ottelussaan, vaikka joukkkue kokonaisuudessaan ailahtelevasti pelasikin. Hyvä tietää farmista löytyvän pätevä paikkaaja, jonka voi heittää ainakin näin muutamaan otteluun kerrallaan. Itse asiassa nähdyn perusteella rankkaisin hänet Häggin edelle, mutta toki jo kätisyys ja sopimustilanne pitää Häggin tämän hetken pakkihierarkiassa edellä. Ajan kanssa kuitenkin pidän Friedmania hyvinkin mahdollisena kolmosparin luottoluutana NHL:n puolelle.

Tuo Sanheim - Myers kaksikko aiheuttaa välillä vilunväreitä omissa. Pelinlukuvirheitä varsinkin Myersin tapauksessa tulee vielä liikaa. Sijoittuminen, liikkuminen omissa ja tilanteen tunnistaminen milloin kannattaa rikkoa ovat enemmän tai vähemmän kehityskohteita puolustuspelissä. Toivottavasti Myers saa noita pikkuhiljaa hiottua, sillä sen verran kovat työkalut hänellä on nousta laatupakiksi myös NHL-tasolla. Muistaakseni Twitterissä tai jossain tuli vastaan kommentti Myersin laukomisesta, että parannettavaa olisi kiekon saamisessa ensimmäisen miehen ohi. Täytyypä tuota tarkkailla tulevissa peleissä.

--------------------------------------------------------------------
Giroux'lla 32 tehopistettä pelejä ollessa takana 48 kappaletta, mikä tatkoittaa noin 55 pinnan kausitahtia. Jos jätetään työsulkukausi (joka meni piste per peli tahtia) väliin, edellisen kerran Giroux on tuota vähemmän pisteitä tehnyt tasan kymmen vuotta sitten kaudella 09-10.
--------------------------------------------------------------------

Tuossa vielä kokoonpano otteluun Kingsiä vastaan. Elliot odotetusti takaisin maaliin.

 

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Giroux'lla 32 tehopistettä pelejä ollessa takana 48 kappaletta, mikä tatkoittaa noin 55 pinnan kausitahtia. Jos jätetään työsulkukausi (joka meni piste per peli tahtia) väliin, edellisen kerran Giroux on tuota vähemmän pisteitä tehnyt tasan kymmen vuotta sitten kaudella 09-10.
Tämä on kyllä ollut mystistä. Samaan malliin on tosin kyykännyt koko kärki ja lähimpänä ppg-tahtia on (Konecknyn jälkeen) Couturier 46 pisteellä 53 pelissä. JA:n mukaan huonoimmalla sopparilla operoiva Hayes on viime peleissä näyttänyt vähän haukkaria ja nostanut tasoaan.
 
"Of course! Derka Derkastan..."

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Oisko siellä Roo'lla loukkia taustalla? Itse en ole tänä vuonna niin paljon pystynyt otteluita katsomaan opiskeluiden ja duunin vuoksi. Jäänyt sen takia paljon koosteiden varaan, tiukkaa on poffeihin pääsy. Hienoa on ollut tosiaan Hayesin piste tehtailu ja otteet viime aikoina.
 
People weren't moving" for the police escort, Morrisonn said. "They were mooning us, throwing stuff at us, beer bottles, whatever they had in their hands. It's to be expected from Philly fans. Didn't they boo Santa Claus?

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Sattumoisin tuli juuri keskustelua liippaava viesti vastaan Twitterin puolella. Eli noiden tilastojen mukaan sekä Giroux henkilökohtaisesti että koko kentällinen Giroux'n ollessa jäällä luo maalipaikkoja aivan samaan tahtiin kuin parilla edelliselläkin kaudella 5v5 pelissä. Ylivoimatehoista ja syöttöpisteiden määrästä vaikuttaisi siis kiikastavan. Syöttöjen osalta voisi ainakin olettaa jossain kohtaa tuurin kääntyvän, kun kerran maalipaikkoja pystyy ketju vanhaan tapaan luomaan.
 
Viimeksi muokattu:

Shaguel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Itse en näe Girouxta millään tapaa ongelmana tällä hetkellä. Joukkue puolustaa tiiviisti ja laajuutta löytyy nyt hyvin myös bottom6 osastolta. Niin monta kautta ollaan aiemmin katsottu kun Giroux naputtelee +70 pistettä ja joukkueen laatu muuten on ollut kuraa ja kausi sitä myöden loppunut aikaisin. Giroux on kuitenkin pelannut hyvää kahden suunnan peliä ja johtanut hyvin joukkoja edestä ainakin omaan silmään. Toki mieheltä toivoisi aina tehoja enemmän mutta tällä hetkellä JVR:n ja G:n muodossa Flyersilla on mielestäni vielä reservissä tehoja, joita toivottavasti saadaan irti vielä lopun playoff runissa. Onhan tuo JVR:nkin tolppien kilauttelu ja avopaikkojen määrä ollut tällä kaudella jo surkuhupaisaa siihen nähden kuinka paljon on onnistunut laittamaan kiekko verkkoon (nimimerkillä: pari kertaa Hockey GM:ssä kokeillut).

Jatkoajan listaaman Phillyn huonoimman sopimuksen omaava ja Antti Mäkisen NHL-illassa dissaama Kevin Hayes painaa tällä hetkellä melko raikasta kiekkoa. Tauon jälkeen 3 peliin 5 pistettä joiden seassa pari alivoimamaaliakin. Hieno mies kentällä ja pukukopissa.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Jaahas. Oli taas niitä öitä kun pidemmät yöunet olisivat olleet rutkasti parempi valinta. No virheestä ei voi syyttää kuin itseään. Kun kerran hereillä ollaan ja ennen töihin lähtöä on enää turha yrittää nukkua lisää, niin laitetaanpa jotain.

Toronton ja Carolinan hieman tampatessa olisi ollut mukava napata kaksi pistettä pois kuleksimasta ja tehdä samalla hieman hajurakoa näihin, mutta ei näemmä. Siellä oli kyllä muistettu ennen ottelua kertoa haastavasta ja tärkeästä tulevasta ohjelmasta kun seuraavat pari viikkoa on vastassa näitä idän joko pudotuspeleihin jo vahvasti matkalla tai taistelussa yhä tiukasti olevia nippuja. Unohtivat vain, että ennen tuota olisi olleet tarjolla kaksi pistettä jo pudutuspelihaaveensa menettäneestä Devilsistä. Ilmeisesti paholaisten olisi pitänyt kaatua ilman sen suurempaa effortia ja voimien tuhlaamista. Harmi vain, ettei vierasjoukkueen kopille oltu muistettu tätä käsikirjoitusta toimittaa ja mokomat tulivat ihan pelaamaan.

Flyers on tällä hetkellä tasolla, että parhaana päivänään kykenevät kaatamaan oikeastaan kenet vain ja hyviä pelejä saadaan useampiakin putkeen, mutta vastapainoksi näitä alisuorituksiakin tulee ihan liikaa. Tätä samaa rataahan tämä on ollut koko Giroux-eran. Voitetaan otteluita siellä täällä, jotta päästään kertomaan medialle ja uskottelemaan itselle kuinka kovia ollaan, ei mitään hätää, vaikka oikeasti hätää ja tarvetta muutoksille olisikin. Ne menestyvät joukkueet kun käyvät Wells Fargo Centerissä ainoastaan vierailulla. Tässä välissä toki huippu ja pohja olivat molemmat asteen-pari matalammalla. Taso on siis noussut, mutta joukkueen yleisolemus on ja pysyy.

Tästä voisi kirjoittaa jälleen pitkästikin, mitä en tähän hätään aio tehdä, ehkä joskus myöhemmin. Tuosta joukkueesta vain puuttuu se aito ja rehellinen ymmärrys, mitä ja kuinka paljon se voittaminen oikeasti vaatii sekä miten menestystä mielivän ammattijääkiekkoilijan tulisi suhtautua jokaiseen päivään ja otteluun, niin jäällä kuin sen ulkopuolella. Näin hyvin typistetysti ilmaisten. En tarkoita, että Devilsiä vastaan tulisi pelata yhtä hyvin kuin Penguinsia vastaan, on luonnollista, että ns. päävastustajia vastaan löytyy lisä-efforttia, mutta ei taso vain voi heitellä noin paljon. Tai voi, mutta silloin joukkueen tekemisessä on jotain vialla. Jäällä joukkueen sisältä (ei ainoastaan valmennuksen suusta) pitäisi kummuta ymmärrys millaisia ratkaisuja suosimalla menestys rakentuu, pikavoittojen ja henkilökohtaisen näyttävyyden tavoittelun sijaan. Vastuu itselle, mutta ennen kaikkea joukkueelle pitäisi olla olemassa. Lisäksi tarvittaisiin puheiden sijaan tekoja. Todennäköisesti nytkin joukkueen avainkasvot kilpaa kertovat, miten nähty esitys ei ole mitenkään hyväksyttävä, minun ja koko joukkueen pitää pystyä parempaan jne. Kun näitä samoja lauseita kerrotaan samojen pelaajien toimesta useampia kertoja vuodessa kaudesta toiseen rupeavat sanojen teho ja painoarvo kummasti rapisemaan...

Penkin takana on nähty Lavioletten ja Vigneaultin kaltaisia laatuvalmentajia ja kasvoipa se Berubekin, välissä kokemuksen kartuttua AHL:ssä, toisessa miljöössä aina voittajaksi asti. Tuollainen Beruben kaltainen työteliäs ja itse pelille oikealla tavalla nöyrä filosofia olisi ihan tervetullutta Philadelphiaankin. Hakstolkin kun nousee vielä uudella yrittämällä laadukkaaksi NHL-valmentajaksi, mitä en ihmettelisi lainkaan, niin ei tämäkään vakioselitys loputtomiin kanna.

Mutta joo en tämän enempää ajatellut omaa kuin muidenkaan päivää ja mieltä pilata. Uskon, että Flyers tulee kyllä tiensä raivaamaan pudotuspeleihin. Joukkueen taso ja materiaali riittävät + eiköhän sieltä pakon edessä se riittävän tasokas pelaaminen löydy, mutta mitään viitteitä kunnon menestyksestä en ole toistaiseksi tälläkään kaudella joukkueesta saanut.
 
Viimeksi muokattu:
"Pakko myöntää, että olin väärässä."
- Jari Porttila 9.9.2007

B-Jacket

Jäsen
Flyers on tällä hetkellä tasolla, että parhaana päivänään kykenevät kaatamaan oikeastaan kenet vain ja hyviä pelejä saadaan useampiakin putkeen, mutta vastapainoksi näitä alisuorituksiakin tulee ihan liikaa. Tätä samaa rataahan tämä on ollut koko Giroux-eran. Voitetaan otteluita siellä täällä, jotta päästään kertomaan medialle ja uskottelemaan itselle kuinka kovia ollaan, ei mitään hätää, vaikka oikeasti hätää ja tarvetta muutoksille olisikin. Ne menestyvät joukkueet kun käyvät Wells Fargo Centerissä ainoastaan vierailulla. Tässä välissä toki huippu ja pohja olivat molemmat asteen-pari matalammalla. Taso on siis noussut, mutta joukkueen yleisolemus on ja pysyy.

Tästä voisi kirjoittaa jälleen pitkästikin, mitä en tähän hätään aio tehdä, ehkä joskus myöhemmin. Tuosta joukkueesta vain puuttuu se aito ja rehellinen ymmärrys, mitä ja kuinka paljon se voittaminen oikeasti vaatii sekä miten menestystä mielivän ammattijääkiekkoilijan tulisi suhtautua jokaiseen päivään ja otteluun, niin jäällä kuin sen ulkopuolella. Näin hyvin typistetysti ilmaisten.
Samankaltainen intuitio ollut näin divarivihollisen näkökulmasta jo usean vuoden ajan, ja tässä on sanoitettu aika hyvin omatkin mietteet. Ulkopuolisen olisi ehkä parempi olla hiljaa eikä alkaa vieraasta pöydästä huutelemaan, mutta johtajuus ja ammattimaisuus näin yksinkertaistetusti näyttäisi olevan se iso syy siihen, miksi lento on tyssännyt monesti runkosarjaan. Ehkä tästä on kannattajat vääntäneet paljonkin Giroux'n aikakaudella ja eikä tämä hölinä tuo mitään siihen keskusteluun lisää, mitä ei olisi jo tähän mennessä sanottu. Ei vain käy paperilla järkeen, että tuolla talentilla ja leveydellä jäädään jatkuvasti playoffien ulkopuolelle, vaikkakin maalivahdit eivät ole kyseisellä ajalla olleet priimaa. Mielestäni kokonaispotentiaalin ansiosta Flyers olisi tänäkin vuonna uskottavampi vastus Pittsburghille tai Washingtonille ensimmäisellä kierroksella kuin muut metron WC-sijoista kisaavat.

Jälkikäteen katsottuna Columbuksen 2010-luvun taival tuli johtajuuden osalta käännekohtaansa Nash-treidin myötä kesällä 2012. Kipeä mutta odotettu ja erittäin tarpeellinen ratkaisu siihen saumaan. Kapteeni ja viimeinen tähtipelaaja lähtee, mikä antoi tilaa joukkueen uusien johtajien esiinmarssille. Tätä vastuuta ottivat edelliskaudelle hankittu Prospal, ja kesän kaupoilla hankitut Foligno ja Dubinsky. Toki joukkueessa oli heidän ohella muitakin kovan työmoraalin pelaajia (esim. Bobrovski), mutta tuo ydin tuntui tekevän merkittävän ilmapiirimuutoksen pukukoppiin. Sitten tuli johtoportaaseen Davidson, ja sitä kautta Kekäläinen ja muut tätä asennetta arvostavat ja ylläpitävät henkilöt. Lyhyesti: sen jälkeen kurinalaisuudessa ja yrityksessä on suhteellisen vähän ollut moitittavaa, vaikka pelit ovat menneet ajoittain päin helvettiä. Päin helvettiä on mennyt Philadelphiassakin, mutta eipä siellä ollut yhtä paska rosteri.

En osaa sanoa, onko ongelmat ratkaistavissa pienellä hienosäädöllä (eli uusi valmentaja tai pelaajahankinta), odotetaanko prospectien ja tulokkaiden kypsymistä, vai olisiko jo aika heivata Giroux tai Voracek ja katsoa mitä tulee.
 

mikkihiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Philadelphia Flyers,
Viime yönä sitten pöllytettiin Washington kunnolla, ohipeli heiltä mutta olihan liike ja peli-ilme meillä todella hyvä. Käytännössä tosin peli ratkesi Gudakseen ja Niskaseen, 1-3 maalissa Gudas töpeksi aloituksessa ja 1-4 maalissa Niskasen heitto maalille sai ansaitsemansa ohjauksen. Ironista siis jopa jossain määrin. Peliesitys oli kliininen mutta jotenkin Capitals pelintaso heittelee myös pelien välillä suuresti. Iso voitto silti ja pelkästään viime yön peliä katsomalla voisi päätellä että keväällä mennään pitkälle. #28 oli pelipäällä, JV:n odotellaan josko nallekarhu alkaisi heräillä.
 

stouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Olipahan melkoinen muutos edelliseen peliin, oltiin tehokkaita ja puolustettiin hyvin, ja mikä ero edelliseen peliin oli myös siinä että nyt tehtiin itse maalit erien alkuun.

Kapteenilta vahva peli, niinkuin koko kentältä, Couturierin 3-1 maali oli tyylikäs, nopeasti karvauksen alta pois ja muutamalla nopealla syötöllä läpiajo ja varma maali, JVR:n hieno yhdenkäden kurotus ohjaus loksautti suun auki minulta niinkuin Holtbyltäkin, toisen erän jäähysumasta kun selvittiin oli peli paketoitu. Erikoismaininnan ansaitsee Aube-Kubel, hieno pohjustus Rafflin maaliin ja vielä komea viimeistely kun paikan sai, ja matsin kruunasi Gordie Howe hat trick.

Gostisbehereä voisi koittaa kaupata vielä kun edes jotain arvoa on, useampi jätkä mennyt jo kehityksessä ohi, Devils matsissakin isoissa vaikeuksissa, muuten paketti hyvin kasassa.

-stouni
 

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Melkoinen ryhtiliike divisioonan kärkijengiä vastaan. Ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että Devils-ottelun kaltaiset ohipelit ovat anteeksiantamattomia tässä vaiheesa kautta. Jääkiekkoon kuuluu, että joksus voi törmätä vastustajan päälläseisovaan maalivahtiin ja jäädä nollille, mutta kyllä puolustuspään lepsuilu kertoo, ettei joukkue aivan 100 prosenttisella valmiudella tuohon otteluun tullut. Sitten taas väliin tulee näitä Capitals-pelin kaltaisia esityksiä, jotka muistuttavat joukkueen potentiaalista ja nostavat odotuksia ainakin hetkellisesti ylöspäin.

Flyersin 67 pistettä riittää Metropolitanin kuudennelle paikalle. Tuolla pistemäärällä oltaisiin suoralla playoff-paikalla kaikissa muissa divisioonissa, mutta Metropolitanissa ja itäisessä konferensissa jo taistelu villi kortti-paikasta jatkunee aina runkosarjan viimeisille kierroksille saakka.

Washington 77
Pittsburgh 73
Columbus 69
--------------------
NY Islanders 68
Carolina 67
--------------------
Philadelphia 67
Florida 64

Seuraaviin kuuteen otteluun kaksi peliä Floridaa ja Columbusta vastaan sekä Islanders kohdataan kertaalleen. Sanomattakin selvää, että tuossa rypistyksessä vedetään suuntaviivat loppukaudelle ja sille, lähteekö Flyers playoff-jahtiin kuskin paikalta vai altavastaajana.

Trade deadline lähestyy, mutta en usko Flyersin olevan kovinkaan suuri peluri tämän vuoden deadlinella. Varmasti Fletcher käy yhden jos toisenkin pelaajan kohdalla "renkaita potkimassa", mutta tosiasiassa mikään ei oikein puolla isomman hankinnan järkevyyttä. Ensinnäkin jo palkkakattotilanne tekee isommat liikkeet mahdottomiksi, eikä joukkueessa ole yhtään selkeätä "cap dumppia" pois heitettäväksi. Toisekseen, en näe järkeä myöskään kärkipään varausvuorojen kauppaamisessa, sillä realistisesti ajatellen joukkue ei ole siinä tilanteessa, että yksi suurempi UFA-vahvistus tekisi siitä varteenotettavan haastajan Stanley Cupia ajatellen. Kolmanneksi vielä se tosiasia, ettei edes playoff-paikka ole mikään itsestäänselvyys, eli varsinkin ykköskierroksen varausvuoron kauppaaminen voi osoittautua pahaksi virheeksi. Farabeen ja Frostin takana prospekti osasto näyttää varsinkin hyökkääjien osalta vaihteeksi hieman ohuelta ja tämän kesän draftissa olisi mahdollista korjata tuota osastoa.

Joku maltillinen hankinta nelosketjun keskelle voisi olla oiva liike, jos hinta olisi luokkaa 3-4 kierroksen varaus. Patrickin kuntoutumisen varaan ei oikein uskalla laskea ja Giroux ja Laughton sopivat huomattavasti paremmin laidoille. Tällöin mahdollisiin playoffeihin voitaisiin lähteä esim. nelikolla Coots, Hayes, Frost, UFA. Vielä paremmalta näyttäisi, jos Patrick pystyisi paluun tekemään ja ottamaan paikkansa kolmossentterinä.

Gostisbehere on kai se realistinen palanen, jos palkkoja halutaan liikuttaa ulospäin. Pitkään olen ollut Gostibeheren kauppaamista vastaan sillä perusteella, ettei hänestä heikkojen peliesitysten myötä täyttä vastinetta tulla saamaan. Nyt tuo slumppi on kestänyt jo kohta kaksi vuotta ja alkaa näyttämään mahdolliselta, ettei hänen kurssinsa ainakaan Flyers nutussa tule kääntymään. Jos Gostisbeherestä jotain joukkuetta hyödyttäviä palasia vaihdossa saataisiin, en välttämättä olisi sitä vastaan, vaikka puhtaasti "talentissa" takkiin lievästi tulisikin. En kuitenkaan usko Ghostin liikkuva mihinkään ainakaan vielä deadlinella, sillä loppukautta ajatellen pakkiosasto alkaisi olemaan turhan ohut tuon jälkeen. Ehkä kesällä sitten saattaa tapahtua enemmänkin.
 

vapari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Olihan vääntö viime iltana/yönä! Harva varmaan muistaa tällä kaudella nähneensä yhtä viihdyttävää Flyers- peliä, ja jos muistaa niin muistaa väärin. Tampa toki vei ansaitun voiton nopeampana ja tehokkaampana joukkueena. Ja näkihän tässä, että Vasilievskiy on maailmanluokan veska, Hart ei ainakaan toistaiseksi. Hyvää vääntöä ja isoa tunnetta riitti lähes koko ottelun. Konecny ei taida jättää enää mitään jengiä kylmäksi, nytkin teki oman osansa ja vähän muidenkin verbaalisissa myllyissä.
Sen sijaan G:lle saisi jostain kaivaa samaa grittyä mitä suurimmalla osalla jengistä löytyy, ja samalla itseluottamus olisi kova löytää kauden tiukimmalla runilla. Tuntuu, ettei mies osu edes kaukalon takaseinään enää, eikä kyllä kovin hanakasti vetämään lähdekään, viimeisellä nelosella alkoi toki paukuttelemaan vähän sinnepäin. On raskasta. Näyttää tekevän raskasta myös ketjukaveri Cootsilla, joka kahdessa läpiajossa viimeisessä erässä aikaili sen verran, että ei tarvinnut moken edes suorittaa.
Puolustus pelaa tismalleen omalla tasollaan, Provorov ihan omalla levelillään illasta toiseen. Tuon paremmin ei tuo kuusikko mielestäni pysty suoriutumaan. Ghostia ei ole ollut kyllä vähääkään ikävä. Ykkösvitja tarvii aika järeän faceliftin, että poffeihin saati siellä etenemiseen on mitään tsäänssejä. Ihan kuin pari kertaa aiemmilla kausillakin oltaisiin oltu samassa tilanteessa...
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Eipä toi eilinen matsi mitään hurraa huutoja saanut itsessäni ainakaan aikaiseksi, perus Flyers vuodesta toiseen melkein samalla kaavalla. Kaivetaan se kuoppa mihin mennään ja sitten yritetään nousta sieltä ylös, eikä ollut oikeasti edes lähellä lopulta saada ottelusta edes sitä yhtä pistettä. Tasoero/tekeminen näiden kahden jengin välillä aikamoinen, hienoa on ollut että JVR on näyttänyt pisteiden valossa heräilemisen merkkejä viime peleissä. Toivotaan että järki pysyy päässä trade päivän lähestyessä, ei tosta jengistä mitään mestari ehdokasta tehdä parilla täsmä hankinnalla. Eikä ne poffit tosiaan ole millään tavalla itsestäänselvyys, nyt vaan enemmän vastuuta junnuille sekä sitä iänikuista arvokasta kokemusta lisää.
 
People weren't moving" for the police escort, Morrisonn said. "They were mooning us, throwing stuff at us, beer bottles, whatever they had in their hands. It's to be expected from Philly fans. Didn't they boo Santa Claus?

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Täytyy kyl sanoa että viime aikoina on ollut pääsääntöisesti ihan kiva katella Flyers pelejä. Tuli käytyä myös rapakon takana Fort Lauderdalessa. Sieltähän kairattiin tärkeät pinnat ja oli kiva huomata miten paljon Flyers-faneja oli paikalla.
Mitäs jengi täällä mieltä trade deadlinen toiveista/ peloista joukkueen suhteen. Itellä vähän semmonen fiilis että ei tarttis nyt ihmeemmin mitään tehdä. Ei ainakaan lähdettäis kauppailemaan niin että saadaan jotain jämä varausvuoroja. Ihmeen paljon liikkeellä huhua että Jeff Carter oltais hommaamassa takaisin. Pari vuotta tais olla vielä 5.2milj sopparia jäljellä. En ole katellut Kingsien pelejä joten paha sanoa missä kunnossa Jeff on. 17 maalia näyttää iskeneen tällä kaudella.
 
Saattaa mennä viikonpäivät etten todellakaan yhtään
Älykästä ajatusta itsestäni pysty nyhtää

Shaguel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Mitäs jengi täällä mieltä trade deadlinen toiveista/ peloista joukkueen suhteen
Itse en lähtisi hulluttelemaan siirtorajalla vaikka esitykset kentällä ovat viime aikoina olleet hyviä. Tällä hetkellä ainakin täältä löytyy luottoa että Flyers menee playoffseihin ja sieltä voisi jotain menestystäkin tulla. Tuskin mestaruutta mutta jo yhdenkin sarjan voittaminen olisi hienoa. Sinänsä harmi että Flyers ei tarvitsisi mitään vahvistuksia jos Patrick ja Lindblom olisivat kunnossa, mutta koska näin ei ole niin niin ehkä joku vahvistus hyökkäykseen voisi olla järkevää. Carter ei varmasti ihan ilmaiseksi Losista lähde ja palkkakattorasitekin on jonkinlainen niin en oikein näe tuota helposti toteutettavana / järkevänä sopimuksena ja ratkaisuna nykyisessä tilanteessa. Toki Carterista olen aina pelaajana tykännyt joten en nyt pahastusikaan mikäli mies Philadelphiaan tuotaisiin kunhan treidi ei nyt olisi mikään aivan posketon. Ehkä realistisempana näen esimerkiksi Nate Thompsonin tai Melker Karlssonin kaltaisen pelaajan tulevan tuomaan syvyyttä joukkueeseen.

Ghostin treidiin en oikein usko nyt deadlinellä koska mies on ollut loukkaantuneena ja lisäksi loukkaantumisien tullessa nykyiselle kuusikolle ovat paikkaajat Friedmanin jälkeen aika vähissä.

Seurataan mitä tulevat päivät tuovat tullessaan..
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Ihmeen paljon liikkeellä huhua että Jeff Carter oltais hommaamassa takaisin. Pari vuotta tais olla vielä 5.2milj sopparia jäljellä. En ole katellut Kingsien pelejä joten paha sanoa missä kunnossa Jeff on. 17 maalia näyttää iskeneen tällä kaudella.
Olen kauhukseni huomannut samaa. En todellakaan näe että 35 (!) vuotias Jeff Carter on se palanen mikä nostaisi Flyersin seuraavalle tasolle ja veisi mestaruuteen. Tämä ja edellinen kausi numeroina: 136 peliä niissä 30+30 (0,44ppg), ja sopimusta tosiaan vielä tämän kauden jälkeen kaksi vuotta jäljellä. Ja jotain LA haluaisin hänestä vastineeksikin. Pitäiskö vielä Mike Richardskin signata samalla... Kiitos, mutta ei todellakaan kiitos.

Itselläni ei ole mitään suurta tarvetta isommille liikkeille tällä hetkellä. Jos joukkue oppisi pelaamaan vieraissa kuten pelaavat kotona, niin eihän tässä olisi mitään hätää, ja cuppi olis lähes varma. Eli, mielestäni joukkue on kyllä valmis menemään pitkälle tänä keväänä rosterin puolesta, kunhan saadaan henkinen puoli, ja tarkkuus (?) JOKA pelissä kuntoon.

Se on pakko vielä todeta että kyllä on ollut huima muutos viime kauteen mitä tulee puolustuspelaamiseen. Ja puolustuspelaamisella tarkoitan kaikkia kolmea aluetta ja alivoimaa. Hankinnat (Hayes, Niskanen ja Braun) ovat olleet suuri osa tätä, mutta silti suurempi osa on mielestäni ollut uuden valmennusjohdon tuomat systeemit. Maalivahtipeliä (kotona) unohtamatta. Pelkällä hyökkäyksellä ei voi voittaa. Katsokaan vaikka....no, Torontoa :).
 
Viimeksi muokattu:

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Carter tolla palkka rasitteella yli pariksi kaudeksi, ei kiitos. Sitten taas jos Kings söisi palkkaa myyntihinta nousisi, nyt en usko että Carter maksaa älyttömyyksiä. Eric Staal taas olisi mielenkiintoinen vaihtoehto, jos vaan on Minnesotan myyntilistalla. Meltzer asiaa blogissaan enemmän pohtikin. Kreider on vähän sellainen märkäuni ja ei oikein mitään järkeä lähteä häntä tavoittelemaan, hinta tulisi olemaan liian kova eikä hänen jatkosta Flyers paidassa olisi mitään takeita.
 
People weren't moving" for the police escort, Morrisonn said. "They were mooning us, throwing stuff at us, beer bottles, whatever they had in their hands. It's to be expected from Philly fans. Didn't they boo Santa Claus?

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Seuraaviin kuuteen otteluun kaksi peliä Floridaa ja Columbusta vastaan sekä Islanders kohdataan kertaalleen. Sanomattakin selvää, että tuossa rypistyksessä vedetään suuntaviivat loppukaudelle ja sille, lähteekö Flyers playoff-jahtiin kuskin paikalta vai altavastaajana.
8 pistettä 12 mahdollisesta viimeiseen kuuteen peliin ja playoff-juna on puksuttaa edelleen raiteillaan. Varsinkin back-to-back voitot Columbuksta lämmittävät mieltä. Tiukkaa kuitenkin edelleen tekee, vaikka Flyers tällä hetkellä suorassa playoff-paikassa kiinni onkin. Ottelun vähemmän pelannut Islanders vaanii pisteen päässä, Columbukseen on matkaa kaksi ja Carolinaan kolme pistettä. Jos päävastustajista Islandersiin ja Blue Jacketsiin vertaa, Flyers vaikuttaa kuitenkin olevan se joukkue, jonka kuntokäyrä osoittaa ylöspäin. Tänään jälleen tärkeitä pisteitä jaossa täkäläisittäin katsoen parhaaseen katseluaikaan, kun Winnipeg-ottelu starttaa jo kahdeksalta.

Vaikka paketti tällä hetkellä onkin kohtuulisesti kasassa, negaa täyttyy kyllä antaa otteluihin valmistautumisesta ja ensimmäisen erän pelaamisesta yleensäkin. Käsittämätön juttu miten se vastustaja pääsee ottelu toisensa perään yllättämään Flyersin housut nilkoissa avausminuuteilla. Ihan turhaan annetaan aina se maali tai pari eteen. Sitten toki saadaan edistyneet tilastot näyttämään hyvältä, kun hirveällä sykkeellä täytyy kaksi erää painaa päälle ja jahdata tasoitusta. Columbusta vastaan nousu onnistui, mutta Islesiä tai Tampaa vastaan ei riittänyt, vaikka näennäisen hyvä kirivaihe kummassakin matsissa nähtiinkin.

Sen sijaan G:lle saisi jostain kaivaa samaa grittyä mitä suurimmalla osalla jengistä löytyy, ja samalla itseluottamus olisi kova löytää kauden tiukimmalla runilla. Tuntuu, ettei mies osu edes kaukalon takaseinään enää, eikä kyllä kovin hanakasti vetämään lähdekään, viimeisellä nelosella alkoi toki paukuttelemaan vähän sinnepäin.
Ei Giroux ehkä edelleenkään aivan sillä parin kauden takaisella tasolla operoi, mutta positiivista on että tulosta alkaa pisteiden muodossa tulemaan taululle. 12 pistettä viimeiseen 7 peliin kapteenille, joskin siitä olen samaa mieltä, että laukoa hän saisi nykyistä hanakammin, kun hänellä hyvä laukaus kuitenkin on eikä joukkueesta kunnon snaipperi-tyylisiä pelaajia oikein löydy.

Carter huhusta sen verran, että jäljellä olevien sopimusvuosien takia en toivo häntä hankittavan. Täksi kaudeksi olisi varmaan kelpo lisäys rosteriin ja toki nostalgia-arvoa paluulla olisi, mutta palkkakattorasite tuleville kausille ei mielestäni ole sen arvoista. Toki jos suunnitelma sopimuksesta eroon pääsemiseen on niin tervetuloa, mutta en tiedä mikä sellainen käytännössä voisi olla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy