Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Philadelphia Flyers 2019–2020

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Eager, 22.04.2019 klo 12.24.

 1. Eager Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, Eagles, HPK ja Barça
  No niin. Eiköhän se ole jo uuden kausiketjun aika. Tässä on saanut nyt hetken sulatella päättyneen kauden sekoiluja, joten alkaisi olemaan korkea aika vähän toiverikkaimmille ajatuksille…

  Kulunutta oli jo hyvin summailtu omassa ketjussaan, mutta olihan tuo sellainen monenkirjava sekamelska, ettei samanlaista enää toivoisi näkevänsä. Kahdeksan aloittanutta maalivahtia, kaksi päävalmentajaa, kaksi GM:ää kertovat jo, ettei kaikki mennyt ihan kuin oli suunniteltu. Mahtui sekaan toki hyvääkin niin yksilöiden kuin joukkueen osalta, mutta pettymysten kausihan tuo kokonaisuutenaan oli.

  Mutta parempaa huomista kohden vai miten tämän lyhyesti kiteyttäisi. Aloitetaan. Käyn tätä selkeyden ylläpitämiseksi läpi jälleen osa-alueittain. Startataan maalivahdeilla.  Maalivahdit:


  Carter Hart / 761 666 $ / RFA 2021

  Alex Lyon / 750 000 $ / UFA 2020
  Felix Sandström / 792 500 $ / RFA 2021

  Brian Elliott / UFA 2019
  Michael Neuvirth / UFA 2019
  Mike McKenna / UFA 2019
  Cam Talbot / UFA 2019


  Kahdeksan aloittanutta maalivahtia oli siis kuluneen kauden saldo ja samalla uusi NHL-ennätys, joka tuskin ihan heti rikkoutuu. Jos vähän kevennetään, niin mielestäni oikeus ja kohtuus, että tuo ennätys on juuri Flyersin nimissä. Nyt kun rasti, on saatu tuohonkin ruutuun, voidaan toivon mukaan suunnata kohti hieman seesteisempiä aikoja tämän veskaripaletin osalta.

  Viime kauden ehdottomasti parhaita asioita oli Carter Hartin vahvat otteet, joilla nosti koko joukkueen vielä elättelemään toiveita pudotuspeleistä. Hartin nousun varaanhan tätä palettia varmasti jokaisen mielissä rakennetaan, mutta vielä ei olla siinä pisteessä, etteikö nuorukainen tarvitsi avukseen pätevää kakkoskassaria, jonka kanssa jakaa pitkän kauden kuormaa. Tämän on Fletcherkin nostanut yhdeksi kesän prioriteetiksi. Brian Elliott ja Michael Neuvirth jatkanevat jonnekin muualle. Molemmilla kyllä kyvyt riittävät tällaiseksi luotettavaksi apuriksi, mutta terveys sanoo vähän toista. Ei jatkoon.

  Cam Talbotin hankinta oli siinä mielessä vähän kumma, kun ei sitten loppupeleissä saanut juurikaan pelata niitä pelejä. Periaatteessa herran pitäisi olla juuri sitä mitä lääkäri määrä ja kaiken lisäksi tuttu Hartille jo entuudestaan, mutta tiedä sitten. Mitään Bobrovskya on tähän rakoon turha sotkea, mikäli tarkoitus on rakentaa Hartin kehityksen varaan. Case-Bob sössittiin aikanaan samaan tapaan Bryzin megadiilillä ja hyvinhän se lopulta meni… Oma kutina on, että signaavat Talbotille sen jatkon, mutta katsotaan.

  Phantomisien tilanne on aika selkeä eli Lyon-Sandström tandemilla lähtevät liikkeelle, eikä siinä mitään, hyvältä kuulostaa.

  Summailuna maalinsuulle olisi vihdoista viimein tarjolla sitä valoa tunnelinpäähän, mutta vielä ei olla kuitenkaan maanpäällä ja valtavasti lepää yksillä parikymppisillä hartioilla.  Puolustus:


  Shayne Gostisbehere / 4 500 000 $ / UFA 2023
  Radko Gudas / 3 350 000 / UFA 2020 (Right)
  Robert Hägg / 1 150 000 $ / RFA 2020
  Andrew MacDonald / 5 000 000 $ / UFA 2020
  Samuel Morin / 700 000 $ / RFA 2021
  Philippe Myers / 678 333 $ / RFA 2020 (Right)

  Ivan Provorov / RFA 2019
  Travis Sanheim / RFA 2019

  T.J. Brennan / 675 000 $ / UFA 2020
  Mark Friedman / 749 167 $ / RFA 2020 (Right)
  David Schlemko / 1 025 000 $ / UFA 2020
  Reece Willcox / RFA 2020 (Right)

  Jacob Graves / RFA 2019

  Yegor Zamula / 753 333 $ / RFA 2022 *


  Varmasti se suurin huomio kiinnittyy sopimuspöytiin, kun Provoroville ja Sanheimille pitäisi saada nimet papereihin. Sanheimin kohdalla puhuttaneen vielä sillasta, mutta Provorovin sopimus määrittää jo vähän enemmän mitä tuleman pitää, kun Fletcher istuu alas neuvottelemaan.

  Provorov on muutenkin avainasemassa, millainen Flyersin tulevasta kaudesta tulee. Kulunut jätti kevätpuoliskon nousujohteisuudesta huolimatta odottamaan parempaa, mitä olisi myös saatava, mikäli Flyers aikoo nousta legimentiksi playoff-nipuksi. Paljon on toki joukkueen pelitavan ja pelaamisen uudistamisestakin kiinni, joilla paljon pelaavan ykköspakin urakkaa helpotetaan, mutta kyllä niitä henkilökohtaisia virheitäkin pitää Ivanin vain karsia.

  Siinä missä Provorovin rooli kuitenkin on selkeä, niin Gostisbehere olisi vastaavasti ulapalla. On hiljakseen pudonnut kevennettyjä 5vs5 minuutteja pelaavaksi YV-pakiksi ja saa nyt nähdä kumman kärsivällisyys loppuu ensi, jos ei muutosta tähän tule? GM:n vai pelaajan? Jos pelaajakauppojen kautta mietitään, niin onhan Ghost heittämättä sitä todennäköisintä ja parasta kauppavaraa, mitä Fletcherillä on. Arvoa on ja merkitys joukkueelle ei enää mitenkään erityinen, mutta eiköhän tässä kohtaa maltti olisi paikallaan varsinkin, jos siellä on ollut erinäistä vaivaa taustalla. Tosin Gostisbehere on pienikokoisena liikkuvuuteen rakentava puolustajana montaa muuta hauraampi etenkin alavartalovammoille, ne syövät heti miehen pelaamisen tehokkuutta ja selvästi. Jääkiekossa vain harvemmin ihan täydessä tikissä vedetään kaudesta toiseen.

  Sanheim nosti nimeään framille vahvoilla otteillaan ja toivon mukaan sama laulu jatkuu. Myös Gudas pelasi vaihteeksi vahvan kauden ja osoitti olevansa edelleen käyttökelpoinen parrunpätkä, kun rooli ei nouse liiaksi.

  MacDonaldin kohdalla positiivisin asia on pian alkava viimeinen sopimusvuosi. Ulosostoakin on väläytetty, mutta itse antaisin paskan valua loppuun asti, kun näillä näkymin mitään nopeita cap-helpotuksia ei tarvita. Ei ole enää pitkät piinat.

  Häggin kohdalla on jo hieman saanut kummastella valmennuksen pohjatonta luottoa mieheen, hieman Amacin tapaan. Onhan tällä asenne kunnossa ja tuo fyysisyyttäkin mukanaan, mutta liikaa tulee vain virheitä niin kiekon kanssa kuin ilman, eikä juurikaan vaikutuksia peliaikaan. Kyllä ruotsalaistakin olisi siellä katsomossa voinut rohkeammin kierrättää, mutta katsotaan mitä ensi kausi tuo. Kuitenkin niin kauan, kun sopimuslukemat pysyvät aisoissa ja valmennus ymmärtää olla yliroolittamatta miestä ei puhuta sen merkittävämmästä jutusta.

  Muista Myersille toivoisi Sanheim-routea eli lupauksia herättävät otteet siirrettään hiljakseen tuloksen puolelle. Kaikki ominaisuudet hyväksi puolustajaksi NHL:ään ovat olemassa. Morinin kohdalla katsellaan, josko terve kesä tekisi tehtävänsä ja liikkuminen näyttäisi hieman terävämmältä. Mennee halvalla sopimuksellaan joukon jatkona, vaikka mitään mahdotonta läpimurtoa ei varmasti kukaan enää odota.

  Loppuporukkaa onkin selkeää AHL-osastoa, joita ei toivon mukaan juurikaan ylhäällä nähdä. Zamula jatkaa vielä junioreissa.

  Fletcherillä olisi tiettävästi yksi kokeneempi profiilipakki hakusessa, mitä tuo puolustus kieltämättä vähän kaipaisikin, ettei nuorilta tarvitse vaatia liian paljon liian aikaisin. UFA-markkinoiden kovimmat nimet olisivat Karlsson, Myers, Edler, Strålman ja Gardiner ja sitten ovat ne trade-mahdollisuudet.
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2019 klo 12.41
  Golden Brett, Jay79 & Caney tykkäävät tästä.
 2. Eager Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, Eagles, HPK ja Barça
  Hyökkäys:


  Sean Couturier / 4 333 333 $ / UFA 2022
  Claude Giroux / 8 275 000 $ / UFA 2022
  Oskar Lindblom / 925 000 $ / RFA 2020
  Nolan Patrick / 925 000 $ / RFA 2020
  Michael Raffl / 1 600 000 $ / UFA 2021
  James van Riemsdyk / 7 000 000 / UFA 2023
  Jakub Voracek / 8 250 000 $ / UFA 2024

  Justin Bailey / RFA 2019
  Ryan Hartman / RFA 2019
  Travis Konecny / RFA 2019
  Scott Laughton / RFA 2019

  Corban Knight / UFA 2019
  Jori Lehterä / UFA 2019
  Philip Varone / UFA 2019


  Couturier oli heittämällä kuluneen kauden paras hyökkääjä ja ylipäätään Flyers-pelaaja sementoiden samalla tasonsa ykköskentän selke-kategorian sentteriksi. Ei Giroux’n kausi huono ollut, joskin mies on pystynyt urallaan parempaankin, juurikin kokonaisvaltaisessa pelaamisessa. Tehot eivät jättäneet valittamisen aihetta, nytkään. Muista JVR heräili kevään mittaan ja osaahan mies niitä maaleja kauhoa, ei siitä mihinkään pääse, mutta kykenee myös rakentamaan peliä. Tulevasta kaudesta tulee toivottavasti ehjempi ja tasaisempi. Nuoremmasta kaartista Lindblom ja Konecny pelasivat kohtuu vahvat kaudet, joskin Konecny osalta toivoin hieman parempaakin, mutta kaikki aikanaan.

  Paremmasta puheenollen Patrickin kausi oli kuin kopio edellisestä. Vaikea syksy ja huomattavasti lennokkaampi kevätpuolisko. Ensi kaudella pitäisi alkaa tapahtumaan heti syksystä tai erilaiset bust-huutelut lisääntyvät. Henkilökohtaisesti näen paljon yhtymäkohtia Couturieriin, jonka urakaari oli offensiivisesti samalla tapaa hitaasti käynnistyvä, mutta panos joukkueelle muutoin tärkeä. En ole siis huolissani, mutta kyllähän joukkue tarvitsisi nuorelta mieheltä jatkossa enemmän.

  Voracekin kausi oli tehojen puolesta selkeä pudotus edellisestä, jolloin myös miehen heikko puolustaminen ja erinäiset lepsuilut paistoivat selkeämmin esiin. Rahakasta sopimusta riittäisi, joten toivotaan sitä steppiä takaisin kohti huippua.

  Laughton pelasi kaikessa hiljaisuudessa uransa parasta kiekkoa ja kyllä tällaiselle työn sankarille on aina sijaa omassa Flyersissani. Hieman kliinisempänä viimeistelijänä tehot olisivat olleet paljon komeammatkin, mutta tämä auttaa Fletcheriä eittämättä sopimusneuvotteluissa. Myös Hartmanille ilman muuta jatkoa vaikkei tästä mitään hirmuista tehoilijaa taida olla millään konstilla saatavissa, mutta luonnetta ja kovuutta tarvitaan. Tutkan alla uurastanut Raffl teki myös luotettavaa duunia nelosessa, jota pitää osata arvostaa ja niinhän Fletcher teki. Itävaltalainen on kaikessa hiljaisuudessa pelannut jo yli 400 peliä NHL:ssä ja samalla Flyersissa. On nykyjoukkueesta roikkunut mukana jo neljänneksi pisimpään.

  Bailey, Knight ja Varone ovat aika yhdentekevä kolmikko. Ei herroista sinänsä ole haittaa rosterin jatkeena / ns. hissipelaajina liigojen välillä, mutta ainahan sitä parempaa laatua toivoisi, eikä varsinkaan useampaa näistä halua samanaikaisesti kokoonpanoon. Bailey oli toki Fletcherin haku, joten voisi kuvitella jatkoa olevan luvassa. Varonen ja Knightin kohtaloon, vaikuttanee vuorostaan paljon, jatkaako Gordon valmennustiimissä vai ei? Olivat tämän selkeitä luottoratsuja Phantomseissa ja käyttöä löytyi myös Flyersista.


  Connor Bunnaman / 746 667 $ / RFA 2021
  Joel Farabee / 925 000 / RFA 2022
  Morgan Frost / 925 000 $ / RFA 2022
  David Kase / 768 333 / RFA 2021
  Pascal Laberge / 811 666 $ / RFA 2021
  Matthew Strome / 804 166 $ / RFA 2022
  Maksim Sushko / 804 166 $ / RFA 2022
  Isaac Ratcliffe / 842 500 $ / RFA 2022
  German Rubtsov / 925 000 $ / RFA 2021
  Carsen Twarynski / 775 833 $ / RFA 2021
  Mikhail Vorobyov / 784 167 $ / RFA 2020

  Nicolas Aubé-Kubel / RFA 2019

  Cole Bardreau / UFA 2019
  Greg Carey / UFA 2019
  Tyrel Goulbourne / UFA 2019
  Byron Froese / UFA 2019
  Michael Vecchione / UFA 2019


  Phantomseissa olisi edessä mielenkiintoinen kausi, sen verran laajalla rintamalla uutta talenttia olisi tulossa, etunenässä Farabee, Frost ja Ratcliffe. Näistä voi joku pelata itsensä aina Flyersin kokoonpanoon, mutta todennäköisempänä pidän starttia AHL:ssä. Farabeen mahdollisuuksia suoraan NHL-rosteriin pidän parhaimpina. Hieman kokeneemmasta kaartista Vorobyov onnistui tässä hetkellisesti viime syksynä, mutta kausi noin muutoin jätti odottamaan parempaa, joten tiedä sitten. Paljon on kiinni, miten tilannekovuus ja jalkanopeus kehittyvät. Rubtsov olisi terveenä pysyessään ollut jopa todennäköinen nousija Flyersin miehistöön jo kuluneen kauden puolella, mutta joutunee nyt tekemään rauhassa paluuta Phantomsien kautta. Joka tapauksessa mukava määrä talenttia olisi tuonne nyt ladattu. Toivon mukaan kirittävät toinen toistaan.

  Aube-Kubelille kannattaisi jatko vääntää, vaikkeivat mahdollisuudet Flyersin riveihin turhan korkeat ole. On kuitenkin hyvä tekijä AHL:ään ja NHL:ssä miehen räjähtävä liike soveltuu energiarooleihin. UFA-osastosta paha sanoa, miten Fletcher herrat kokee. Kenestäkään ei kuitenkaan ole Flyersille mainittavaa apua vaan puhuttaisiin selkeämmin Phantomsien vahvistamisesta.  Valmennus:


  Fletcher aloitti offseasonin liikkeensä palkkaamalla Alain Vigneaultin Flyersin uudeksi päävalmentajaksi. Eipä siinä. Kokenut ja tasaisesti joukkueitaan pudotuspelehin vienyt valmentaja, joka on viimeisimpien Rangers-potkujensa jälkeen saanut taas hetken pohtia omaa tekemistään.

  Sekä Fletcher, että mahdollisesti apuvalmentajan roolissa jatkava Gordon nostivat kauden päätös haastatteluissaan esille Flyersin puutteellisen tekemisen hyökkäyspäädyssä, jonka vuoksi joutuivat viettämään vuorostaan liian paljon aikaa omissa. Liikaa kaksinkamppailuiden häviämisiä, helppoja kiekonmenetyksiä, laiskaa takakarvausta, maskipelaamisen puuttumista jne. Näissä petraamalla voisivat kummasti lisätä ja pidentää omia hallintajaksojaan, minimoida vastustajan nopeat pelinkäännöt sekä ennen kaikkea helpottaa näin omaa urakkaansa puolustussuuntaan vaikeuttaen vuorostaan vastustajan puolustamista. Mielestäni ihan osuvia ajatuksia. Flyers paransi kyllä valmentajavaihdosten myötä viisikon tiiveyttä omissa, mutta eipä se paljoa auta, jos omat hyökkäykset jäävät tyngiksi ja peli pyörii jatkuvasti omissa. Eiköhän jatkossa nähdä aktiivisempi ja peliä kontrolloivampi Flyers tai ainakin tähän pyrkivä.

  Erikoistilanteet, olisi myös tärkeää, saada vihdoin ja viimein kuntoon. Näissä ovat antaneet viime kaudet ihan liikaa tasoitusta muille.

  Muusta valmennustiimistä ei vielä mitään virallista ole silmiin osunut vaan eiköhän tässä odotella rauhassa Vigneaultin keskustelukierroksen tuloksia. Elliotte Friedman piti Rick Wilsonin jatkoa todennäköisenä ja olihan tämä Fletcherin haku kesken viime kauden. Luulisi, ettei se suuri kuva pelaamisen kehittämisestä ole muutamassa kuukaudessa suuremmin muuttunut. Gordonin vuorostaan luulisi jatkavan Flyers-organisaatiossa, joko sitten Vigneaultin apurina tai Phantomsien puikoissa, kun tuskinpa NHL-päävalmentajan paikkaa on miehelle mistään tarjolla.

  Nopealla tsekkauksella Darryl Williams näytti toimineen Vigneaultin valmennustiimissä, ensin useamman vuoden Vancouverissa videovalmentajana ja perään koko miehen Rangers-aikakauden apuvalmentajana. Oli samalla ainoa tällainen AV:n perässä seurasta toiseen matkannut apuri. On parhaillaan työttömänä saatuaan Vigneaultin tapaan viime keväänä potkut Rangersiltä, joten ei olisi kauhea yllätys, mikäli liittyy seuraavaksi Flyersin valmennustiimiin.

  Tulevissa MM-kisoissa on muuten hauska seurata Kanadan valmennusta. Vigneault hoitaa päävalmentajan pestiä ja apuvalmentajana häärii muuan Dave Hakstol. Mistä lie keskustelevat…
   
  Jay79 tykkää tästä.
 3. Eager Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, Eagles, HPK ja Barça
  Draft:


  Flyersilla on hallussaan seuraavat pickit tulevaan varaustilaisuuteen:

  1. Kierros: 11th overall
  2. Kierros: 41st overell
  3. Kierros: 65th overall & 72nd overall
  4. Kierros: 103rd overall
  5. Kierros: 134th overall
  6. Kierros: 165th overall & 172nd overall
  7. Kierros: 196th overall & 201st overall

  Mukavasti olisi jälleen vuoroja, vaikka nuo tuplat hieman loppupainotteisia ovatkin. Hextallin ja Pryorin osalta oli jo oppinut hahmottamaan millaisia pelaajatyyppejä ensisijaisesti haluavat, mutta Fletcherin ja Flahrin osalta on paha sanoa. Mitä Minnessotan draftaamista herrojen aikakaudelta katsoo, niin vähän huonot vibat syntyvät. Paljon isoja ja kamppailuvoimaisia pelaajia, joilla sitten puutteet muilla osa-alueilla kuten liikkeessä, peliälyssä, taidoissa jne. ovat nousseet rajoittamaan kehitystä. Toivoa sopii, että olisivat päivittäneet ajatuksiin kohti tätä päivää, mutta kesähän tuon vasta näyttää.

  Tuota 11. vuoroa en vielä sen suuremmin rupea avaamaan, kun sinne on tosiaan helppo luetella reilut kymmenen nimeä mahdollisena varauksena, joista toki osa ehtii menemään juuri ennen Flyersin vuoroa. Katsellaan näitä vielä lähempänä draftia.

  Prospecteistakin ajattelin vielä jotain kirjoitella, ennen draftia,  UFA-markkinat


  Paljon on puhetta riittänyt, kuinka joukkuetta pyrittäisiin aktiivisesti vahvistamaan, eikä rahaa pelättäisi käyttää, joten katsellaan mitä tuleman pitää. Tämä tosin on kuin jostain Paul Holmgrenin pelikirjasta, joka ei aikanaan tuottanut kuin ongelmavyyhdin tuleviksi vuosiksi, jonka viimeisiä jäljet olisivat vasta hiljakseen katoamassa.

  Fletcher on nostanut esiin ainakin kolme selkeää tarvetta: 1. kakkosmaalivahti 2. kokenut top-4 puolustaja ja 3. hyökkääjähaku.

  Kaikki ovat sinänsä perusteltuja aukkoja, joiden paikkaamisessa onnistumalla joukkue voisi olla nopeasti contender-moodissa. UFA-markkinoilla vain harvemmin laatu ja hinta kohtaavat toivotulla tavalla, joten onhan tässä uudet paskasopimuksetkin hyvin mahdollisia, varsinkin kun ovat näin kovaan ääneen huudelleet joukkueen vahvistamisen perään, jolloin vahvistuksitta jääminen on helposti tulkittavissa epäonnistumiseksi. Paljon on luonnollisesti kiinni siitä, mistä lähdetään maksamaan. Järjestäen ne huonoimmat sopimukset on solmittu kakkoskorin pelureille, joille epätoivoiset GM:t ovat ykkösnimien missaamisen jälkeen heittäneet hövelisti dollareita. Tähän ei Flyersin pidä enää sortua vaan ennemmin sitten myöntää tappio tarjouskilpailussa niistä kärkinimistä ja nuolla haavat kuin yrittää paikata tätä jollain paremman puutteessa haulla, josta sitten medialle kerrotaan, kuinka niin halusimme hänet Flyersiin…

  Jos nyt oikein fantasioidaan, niin Fletcherin haut saisivat olla seuraavat. Vigneaultille tuttu Kevin Hayes keskikaistalle, palkkakaton kanssa kamppailevasta Pegistä myös Tyler Myers helpottamaan jo pidempään organisaatiota vaivannutta rightinpakkien laatuvajetta. Talbotille puolestaan se parin vuoden jatko Hartin tutkapariksi. Näillä mentäisiin jo pitkälle, heh. Saa sitten nähdä miten todellisuudessa käy…  Pelaajakaupat


  Nyt kun GM on vaihtunut ja pelaajapolitiikanlinja tuntuisi ainakin puheiden puolesta siirtyvän aktiivisempaan suuntaan, niin kaipa niitä kauppojakin voisi jälleen odotella. Hexyllä taisi olla vähän ongelmana, ettei loppupeleissä halunnut maksaa pyydettyä hintaa vaan arvosti omia varauksiaan ja varausvuoroja korkeammalle. Fletcherillä ei ole tätä painolastia harteillaan, kun pääsee kauppaamaan toisen varaamia pelaajia, mutta toivotaan, ettei mopo kuitenkaan karkaa käsistä. Itse näkisin mielelläni tätä Hexyn linjaa, mutta kyllähän monesti ne viimeiset puuttuvat aukot on vain paikattava organisaation ulkopuolelta, jolloin liialliselle jahkailulle ei ole sijaa.  Yhteenveto


  Ne suurimmat ja tarpeellisimmat sekä eniten siihen tulokseen vaikuttavat muutokset tullaan toivottavasti samaan pelitapaan ja joukkueen ilmeeseen jäällä uuden päävalmentajan johdolla. Mielenkiintoista myös nähdä mitä Fletcher touhuaa toimiston puolella ja miltä joukkue lopulta syksyllä Prahassa näyttää. Itsellä on lippu Prahan matsiin hommattuna, joten lokakuussa sinne käy matka.

  Odotuksena meillä jokaisella on varmasti huomattavasti parempi ja ennen kaikkea tasapainoisempi Flyers-kausi, joka päättyisi pudotuspeli runiin.

  Tästä se odotus kohti syksyä taas alkaa... Sitä odotellessa nautitaan kesästä ja pyritään siinä ohessa pitämään ketju aktiivisena.
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2019 klo 12.53
  Jay79 ja ~KarKaus~ tykkäävät tästä.
 4. Lord Nikon Jäsen

  Lainaus:
  Itse lisäisin vielä listaan Michael Ferlandin. Ne tyhjät paikat rosterissa löytyvät kakkosen keskeltä ja kolmosen laidalta. Tämä ajaisi Raffl-Laughton-Hartmanin laadukkaaksi neloskentäksi.
  Joten jos listattaisiin hankinta toiveet näin :
  1. Rightin pakki ( Myers / treidi: Trouba)
  2, Sentteri ( Duchene / Hayes )
  4. Laituri ( Panarin / Skinner / Ferland )
  5. Maalivahti ( Talbot)

  Lindblom - Couturier -Voracek
  Giroux- Duchene/Hayes - Panarin/Skinner/Konecny
  JVR - Patrick - Ferland/Konecny
  Raffl - Laughton - Hartman

  Provy - RHD
  Sanheim - Gudas
  Gostisphere/Morin - Myers
  Hägg

  Hart
  Talbot
   
 5. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Flyersin johtoporras nyt sitten luopunut suvakkien painostuksesta liki ikiaikaisesta traditiosta eli Kate Smithin God Bless America -kappaleen esittämisestä hallissa aina kun tarvitaan ns. pakkovoitto. Paikallisille suvakeille on aiheuttanut näppylöitä se, että Kate Smith on aikanaan (30-luvulla !!!) esittänyt kappaleita, joiden sanat ovat olevinaan rasistisia. Samalla romun keräykseen on toimitettu Kate Smithin patsas, joka oli pystytetty hallin edustalle vuonna 1987.

  Kai ne pian tuomitsevat julkisesti Flyersin ikonisen Broad Street Bullies traditionkin ja repivät alas Bill Barberin ja Bobby Clarken paidatkin sieltä hallin katosta kun kukkahatut ei voi hyväksyä moisten "goonien" kunnioittamista. NHL on muutoinkin nykyään niin helvetin tekopyhää neppailua ilman isompia rähinöitä (vs. Clarken ja "Hammer" Schultzin ajan Flyers) että mitään tällaista näennäis-korrektiutta ei tasan olisi kaivattu.
   
  LostHorizon, strapat, Burnittaja ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 6. myhyjukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Naurettavaa meininkiä. 30 luvulla jenkeissä tuskin montaa rasismin vastaista ihmistä edes ollut ja laulut ainakin arkipäivää. Kyseisessä kipaleessa ei ole kuitenkaan mitään rasismiin viittaavaa. Abraham Lincolninkin patsaat varmaan kielletään kohta kun vastusti rotujen tasavertaistamista. Ja sitten jengi jaksaa vielä ihmetellä miten joku Trumppi valitaan pressaksi
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2019 klo 04.52
 7. Craig Berube Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Iso kiitos @Eager tästä hienosta avauksesta! Näitä perusteellisia juttuja on aina mukava lukea.

  Lainaus:
  Itse en jaksa tässä vaiheessa sen enempää ajan puutteen vuoksi ruveta kirjoittelemaan tulevista näkymistä. Mutta draftista sen verran, peilaten juurikin tuohon yllä olevaan, pelkään että Cole Caufieldin nimeä tuskin turha odottaa kuulevan Flyersin ensimmäisellä huudolla. En tiedä mitä mieltä täällä ollaan Colesta, mutta itse olisin valmis ottamaan hänet tuolla 11. vuorolla silmää räpäyttämättä, mikäli olisi vielä siinä vaiheessa saatavissa. Alex Debrincat on näyttänyt että tuollaisella 170com rungolla on täysin mahdollista tehdä kovaa jälkeä tässä liigassa, ja Caufieldiä on pidetty jopa kovempana lupauksena kuin Debrincatia aikoinaan. Kelpaisi minun Flyersiini.

  Lainaus:
  Tätä odotellessa! *virtuaalipeukku*
   
 8. ~KarKaus~ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Tuli tosta Caufieldista kirjoteltua jo tämän kuun alussa tämän kauden osioon. Tosiaan en peliäkään ole nähnyt pojalta mutta selvästikin tietää miten kiekkoa laitetaan häkkiin. Jos on tarjolla niin minäkin ottaisin. Sanoisin että ei edes riski varaus ja sitä paitsi jos menis munilleen, niin prospect pool on sen verran leveä että hutikin mahtuu sekaan :).
  Hartin kaveriksi hyvä kakkosmokke, top4 pakki ja hyvä hyökkääjä ensi kaudeksi toivelistalla
   
  Craig Berube tykkää tästä.
 9. Lord Nikon Jäsen

  Tuli tuossa tsuumailtu AV edellisiltä kausilta tuttuja pelaajia joilla sopimus loppumassa kesällä. Millaisia tuntemuksia herrat;
  - Mats Zuccarello
  - Kevin Hayes
  - Carl Hagelin
  - Tanner Glass
  - Brandon Prust
  - Aleksander Edler

  Herättävät tällä palstalla?

  Zuccarello ja Hagelin ( mikäli vain toinen, valinta osuisi Zuccarelloon ) olisivat nopeita pelaajia kolmanteen kenttään mikäli Panarin vetää vesiperän ja toimisto haluaa mielummin nopeutta kuin voimaa ( Ferland ), Hayes toisen kentän keskelle mikäli parempaa ei löydy ( Duchene ) , Edler taas tukisi hyvin mahdollisen treidin ( Gostisphere ) menetyksiä.

  Joka tapauksessa mielestäni jokainen kakkosvaihtoehtoja mikäli ne kovimmat menevät muualle. Lisäksi useamman kakkoskorin hankinnan jälkeen alemmissa kentissä olisi jopa ylitarjontaa.

  Rivien välistä voi siis helposti lukea että mielestäni Frost ja Farabee aloittavat kautensa farmissa.

  Tarvitseekohan noista kahdesta listatusta varoittaa sarkasmi kyltillä.
   
 10. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  En ymmärrä intoa treidata Gostisbehereä. Halpaa sopimusta jäljellä vielä 4 kautta. Vaikka olisi vain 40 pisteen kakkosyyveen pakki, niin olisi hintansa arvoinen. Mahdollisuudet on kuitenkin aina tuonne ppg tahtiin, niin aika järjetöntä vastinetta saisi ainakin tällä hetkellä vastapuoli tarjota, että lähtisin treidaamaan. Ja kaiken lässytyksen siitä, että "puolustajan tärkein tehtävä on puolustaa" voi jättää menneisyyteen. Myös NHL on menossa kohti paikatonta peliä, jossa ei ole enää niin suuri kuilu sillä välillä onko hyökkääjä vai pakki.
   
 11. Caney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
  Lainaus:
  Tullaan nyt tylsyyttä avaamaan suu uuteen ketjuun.

  Kesän markkinoista sen verran, että nyt kun Flyers on uuden GM:n, päävalmentajan ja joukkueen rungon myötä mielestäni yksi kiinnostavimmista (poffien ulkopuolelle jääneistä) joukkueista tehdä pitkä soppari, niin nyt jos koskaan markkinoilla pitäisi käyttää sitä cappitilaa ja munaa. Ei voida perkele jäädä kerta toisensa jälkeen kakkosiksi näissä asioissa. Jos/kun nimet Duchene ja Panarin etsivät uutta seuraa 1. kesäkuuta 2019, niin tässä pitäisi olla ihan selvä plan A josta sitten lähdetään liikkumaan kohti seuraavaa eli downgradea, mikäli ykkösnimet menevät ohi suun. Panarin tulee saamaan n. 9-10m/vuosi tyylisen sopparin, ja Duchene taas siinä 8-9 paikkeilla. Nämä jätkät on niitä, joissa se tähtäin pitäisi olla ilman selityksiä, riippuen tietenkin siitä halutaanko se sentteri vai laituri. En ole koskaan ollut Duchenen isoin fanipoika, mutta onhan toi nyt tekijämies mitä tulee kiekolliseen pelaamiseen ja kyvyt säilyä NHL:n huipulla löytyvät työkalupakista.

  Sitten jos ammutaan ohi, voidaan alkaa puhumaan Zuccarellosta ja Hayesistä, ja onhan siellä vielä sitten näitä puhtaampia tilastoille perustavia jätkiä kuten Eberle ja Skinner. Joo, varmasti olisivat kaikki vähän halvempia, mutta onko Flyersillä varaa lähteä säästölinjalle tämän asian suhteen ja napata tollanen toinen JVR:n tyylinen nimi markkinoilta eli tuo pöytään sen varmat 50-60 pinnaa hintaan 7m/kausi, mutta rooli ja peliaika olisi selvästi enemmän "middle-6" kuin Giroux'n, Couturierin ja Voracekin tyyliin joukkueen kantovoima. Jotenkin ei vaan sytytä, kun olisi reilu mahdollisuus nyt hommata se markkinoiden kirkkain nimi ja paaluakin olisi, millä mällätä. Kasper Kapanen (RFA) olisi tosin yksi, kenet näkisin mieluusti Phillyssä.

  Hagelin olisi napakka lisä tuonne alaketjuihin tuomaan nopeutta ja AV-osaamista, ja yksi sormuskin löytyisi. Toisiko sitten sitä selvää upgradea pisteillä, mitä Flyers kaipaisi, niin ei. Jos hankinnat kesältä olisivat "Duchene-Trouba/Myers-Hagelin" niin en pistäisi pahaksi. Tiedä sitten miten menee capin alle, kun ilmaseksi ei ole kukaan tulossa. Anyways, tuon kovempaan pakettiin ei riitä usko, ja Subbanista en lähtisi edes potkimaan renkaita koska Preds veisi sen treidin kuitenkin, enkä halua menettää tässä vaiheessa yhtäkään NHL-valmista nuorta mallia Sanheim/Myers ja nuoremmat eivät taas varmasti vastaisi Subbanin arvoa millään mittarilla.

  Mainitaan nyt Edleristä vielä sen verran, että olen aina pitänyt pelaajasta vaikkei ehkä mikään liigan paras TOP4-osaston kaveri olekaan, mutta vuoden päästä ikää olisi mittarissa jo 34 vuotta ja tietäen loukkaantumishistorian, niin kiitos mutta ei kiitos.

  Tässä mun paketti syksyn avaukseen. Realistinen, pleijareihin riittävä ja capin alle mahtuva:
  Tällä hetkellä tuntuu siltä, että joku junnuista tulee ryöstämään väkisinkin itselleen syksyn avaukseen pelipaikan. Mikäli olisi pomminvarma juttu, että noista nuorista yksi (Farabee tai Frost) olisi NHL-valmis, niin jättäisin jopa tuon yhden laiturihankinnan tekemättä, etenkin jos sillä ei saada 20-30 maalia lisää rosteriin. Trouban oikeuksien saamiseen olisin valmis laittamaan junnun ja varausvuoroja. Good luck Chuck.

  Giroux - Couturier - Konecny
  Lindblom - Duchene - Voracek
  van Riemsdyk - Patrick - Farabee
  Raffl - Laughton - Hartman
  (Vorobiev, hissipojat)

  Sanheim - Trouba
  Provorov - Myers
  Gostisbehere - Gudas
  (Hägg)

  Hart
  Talbot

  HYÖKKÄYS
  Sean Couturier / 4 333 333 $ / UFA 2022
  Joel Farabee / 925 000 / RFA 2022
  Claude Giroux / 8 275 000 $ / UFA 2022
  Oskar Lindblom / 925 000 $ / RFA 2020
  Nolan Patrick / 925 000 $ / RFA 2020
  Michael Raffl / 1 600 000 $ / UFA 2021
  James van Riemsdyk / 7 000 000 / UFA 2023
  Jakub Voracek / 8 250 000 $ / UFA 2024
  Mikhail Vorobyov / 784 167 $ / RFA 2020

  PUOLUSTUS
  Shayne Gostisbehere / 4 500 000 $ / UFA 2023
  Radko Gudas / 3 350 000 / UFA 2020 (Right)
  Robert Hägg / 1 150 000 $ / RFA 2020
  Andrew MacDonald / 5 000 000 $ / UFA 2020
  Samuel Morin / 700 000 $ / RFA 2021
  Philippe Myers / 678 333 $ / RFA 2020 (Right)

  MAALIVAHDIT
  Carter Hart / 761 666 $ / RFA 2021

  KESÄN SOPPARIT
  Matt Duchene / 8 275 000 $ / UFA 2026
  Ryan Hartman / 1 800 000 $ / UFA 2021
  Travis Konecny / 4 000 000 $ / RFA 2021
  Scott Laughton / 1 800 000 $ / UFA 2022

  Ivan Provorov / 6 250 000 $ / UFA 2025
  Travis Sanheim / 3 000 000 $ / RFA 2021
  Jacob Trouba / 7 000 000 $ / UFA 2026 (Right)

  Cam Talbot / 2 000 000 $ / UFA 2021

  = n. 82M. Amacin viisi milliä katoaa onneksi kohta.
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2019 klo 17.08
 12. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Duchene ja 8,275 kuulostaa siltä, että passaisin. Jos Voracekia ja/tai Giroux´a on pidetty omilla soppareillaan kalliina, niin mihin tarvittaisiin yksi huonompi pelaaja vastaavalla sopparilla lisää? Ei se että päästään MacDonaldin sopparista pian eroon tarkoita sitä, että pitäisi haalia joku älytön soppari tilalle.
   
 13. Caney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
  Lainaus:
  Tuo 8,275m on ihan puhtaasti vain esimerkki, ja en usko henkkoht. että Duchene on signaamassa mihinkään halvalla joten siksi pessimistinen mieli sopimuksen suuruden suhteen. Lätkäsin saman hintalapun, koska samoja numeroita löysin kun vähän etsiskelin millasta sopimusta porukka olisi valmis lyömään Duchenelle tänä kesänä.

  Jos joku pitää tänäpäivänä vielä 8,275m Giroux'ta kalliina, niin elää jossain omassa maailmassaan. Se että onko Duchenen caphit 8,275m vai 7,275m, on aika toissijasta fantasiahahmotelmassani. Hayesin saa sitten varmasti siihen 5-6m/kausi, jos se on parista millistä kiinni.
   
  Breathe tykkää tästä.
 14. Caney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
  Ja se mikä näissä uuden pelaajan hankkimisissa pitää muistaa on se, että miten roolit ja peliaika kohtaavat kun katsotaan paria viime kautta ja sitten sitä tulevaa. Duchene on profiloitunut urallaan jo monen kauden ajan selväksi top6-pelaajaksi, joka takoo keskimäärin ~60 pinnaa 82 peliin, kun joukkueesta löytyy toinen mitat täyttävä top6-sena. Phillyssä tuo toinen kaveri olisi Selke-tason Couturier, ja kolmantena saisi rauhassa kasvaa Patrick. Eli ihan OK lähtökohdat sen suhteen.

  Katotaan nyt ensiksi, tuleeko tekemään millasta jälkeä vielä kevään peleissä, kun alottanut ainakin hyvin (5 peliä, 7 pinnaa). Tulee luonnollisesti vaikuttamaan isosti siihen, mitä tulee pyytämään.
   
 15. Jay79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Provorov ei tule lähtemään noin halvalla ikävä kyllä, ellei sitten tehdä silta sopparia. Duchene kyllä kelpaisi mutta veikkaan että hänkin saa isomman sopimuksen joltain, riippuen vielä kuinka pitkälle menevät poffeissa.
   
 16. Tornados Jäsen

  En ole mikään asiantuntija Philadelphian suhteen, mutta laitetaan vähän omia mietteitä keskustelua siivittämään.

  Tämä kausi oli varmasti kaikille pettymys kun joukkue ei pystynyt edes oikein tosissaan kilvoittelemaan pudotuspelipaikasta. Joukkueessa on kuitenkin elementtejä joiden vuoksi suhtaudun tulevaisuuteen toiveikkaasti.

  Tärkein asia on, että sekä GM että valmentaja on jo vaihdettu. Varauksissa ei ainakaan ykköskierroksen osalta ole mielestäni viime vuosina onnistuttu kovin hyvin. Minulla on sellainen käsitys, että Fletcher preferoi isoja ja voimakkaita pelaajia ja GM sopinee siten hyvin joukkueen profiiliin. Tällä hetkellä jos pitäisi veikata ykköskierroksen varausta, niin todennäköisimmiltä tuntuisivat Podkolzin tai Boldy, jotka ovat vähän kookkaampia hyviä kahdensuunnan laitureita. Kumpikaan ei kyllä vahvistaisi joukkuetta vielä ensi kaudella.

  Maalivahtien osalta tulevaisuus on erinomainen. Carter Hartin lisäksi Euroopassa on monta lupaavaa maalivahtia, joista esimerkiksi Samuel Ersson osoitti tällä kaudella lupaavia otteita nuorten kisoissakin. Hän pelannee ensi kauden Ruotsissa ja siirtynee tämän jälkeen Amerikan sarjoihin. Cam Talbotin värväys oli hieman kummallinen kun hänelle ei annettu peliaikaa. Ensi kauteen yrittäisin lähteä Hartin johdolla ja kakkosmaalivahtina saisi olla kokeneempi maalivahti johon voisi tukeutua lepokierroksilla tai jos Hart kompastelisi kehityksessään. Hart on vielä nuori ja häntä on hehkutettu vähän liikaakin, mutta potentiaalinen tulevaisuuden tähtimaalivahti kuitenkin. Kakkosmaalivahdiksi kelpuuttaisin Talbotin tai Elliottin, jotka ovat molemmat kokeneita ja voivat siten edesauttaa Hartin kehitystä. Talbotin puolesta puhuu Elliottin loukkaantumiset viime vuosina.

  Pelaajiston puolella taso on mielestäni jo nyt riittävä taistelemaan pudotuspelipaikasta hyvällä maalivahtipelillä. Muutama värväys voisi kuitenkin auttaa asiaa, mutta yhtä tärkeää olisi Nolan Patrickin kehitys. Pelaaja on ollut toistaiseksi lievä pettymys, joka osittain johtunee myös loukkaantumisista matkan varrella. Patrick on kuitenkin inhottava pelaaja vastustajille ja omaa selvästikin kovan voitontahdon. Jos loukkaantumiset eivät ole este ja pelaaja jatkaa kehitystään, niin näkisin tulevaisuudessa tehokkaan pelaajan, joka voisi loistaa erityisesti pudotuspelien ratkaisuhetkillä.

  Olen ollut hyvin pettynyt Gostisbeheren viimeaikaisiin esityksiin. Vaikka joka joukkue tarvitseekin myös hyökkääviä puolustajia, niin vuotoa on mielestäni tehoihin nähden liikaa puolustussuuntaan. Hän olisi mielestäni erinomainen kauppatavara, josta saisi varmaan hyvän vastineenkin. Joukkue tarvitsisi mielestäni kakkossentterin, jotta Patrick saisi itselleen tällä hetkellä sopivamman roolin kolmosena.

  Sean Couturier on mielestäni joukkueen selvästi paras pelaaja, joka ansaitsisi saada Selken lähivuosina. Giroux sopii hänen vierelleen ja joukkueen ykkösketju on kovaa valuuttaa. Pettymyksiin on kuulunut mielestäni Voracek, mutta uusi kakkossentteri voisi saada uutta piristystä hänenkin uralleen. Sopiva vahvistus rooliin olisi Duchene ja tällöin näkisin joukkueen heti pudotuspelijoukkueena.

  Raffl on palvellut joukkuetta hyvin, mutta hänet vaihtaisin nuorempaan pelaajaan. Syksyllä voisi sitten training campilla testata olisiko esimerkiksi Farabeestä jo tuohon rooliin. Minusta MacDonald (toki liian kallis sopimus) ja Hägg ovat ok, eikä joukkueen menestymättömyys ole niinkään heidän syytään.

  Kokonaisuutena uskon kuitenkin joukkueen nousevan pudotuspelikamppailuun jo ensi kautena.
   
 17. Caney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
  Lainaus:
  Miten sen nyt ottaa.

  Vuodesta 2011 eteenpäin Flyersin ykköskierroksien varaukset ovat Couturier, Laughton, Morin, Sanheim, Provorov, Konecny, Rubtsov, Patrick, Frost, Farabee ja O'Brien. Näistä selkeiksi busteiksi laskisin toistaiseksi vain ja ainoastaan Morinin, ja Rubtsovin kohtalon näyttänee ensi kausi, miten hommat AHL:ssä lähtee sujumaan. Molempia näitä nimiä yhdistää loukkaantumiset viimeisinä kausina, erityisesti Morinilla. Se on sitten mielipideasia, laittaako nuo draftauksen piikkiin vai ei. Laughtonista on saatu hyvä duunari alaketjuihin ja alivoimalle, josta teki muuten viime kaudella kaikessa hiljaisuudessa 32 tehopistettä - ei ehkä se ideaali ykköspick mutta ei ainakaan epäonnistuminen. Provorov on joukkueen paras puolustaja eikä Sanheim ole kaukana tästä, ja Konecny on takonut kolmella kaudella yli 0.5ppg tahtiin pisteitä vaihtelevassa roolissa - ikää 22. Näistä alle 20v pojista en sanoisi vielä juuta enkä jaata, vaikka lupaavia otteita ovatkin esittäneet kaikki. Ja vaikka et viestissäsi puhunutkaan kuin ykköskierroksien varauksista, niin onneksi Hextall ja taustajoukot onnistuivat noilla jälkimmäisillä kierroksilla napaten Hartin, Lindblomin ja Ghostin kaltasia jätkiä ykkösen ulkopuolelta, plus sitten noi mainitsemasi veskarit vielä. Flyersin varaaminen on ollut varmaan historiansa parasta vuodesta 2011 eteenpäin.

  Niin, case Patrick. Patrickillä (2nd overall) on alla kaksi NHL-kautta, ja poika täyttää tänä vuonna 21 vuotta. Couturier (8th overall) alkoi näyttämään tehoketjujen edellyttämiä juttuja NHL-kaukaloissa vasta parin kolmen kauden jälkeen ja onnistui siirtämään ne sitten tilastoille vasta miehen seitsemännellä NHL-kaudella, ollessaan 25 vuotias. Ja kyllä, ihan samaa settiä sai lukea tuolloin Couturieristä että "ei riitä vastustajan pimentäminen noin korkealta varaukselta, ja missä ne junnukausien pisteet viipyvät". Kuinkas kävikään.

  Patrickin peliotteet ovat olleet omiin silmiin sellaisia, millä tehdään mittava NHL-ura. Molempien NHL-kausien syksyt penkin alle, jonka jälkeen vasta heräillyt. Pettymyksiä varmasti odotuksiin nähden, mutta dumaisin vasta tuossa muutaman vuoden päästä, jos pysyy tollasena kolmosketjun jyränä joka väläyttelee pari matsia kauteen osaamistaan. Epäilen tämän toteenkäymistä suuresti. Se mikä nostattaa toiveita Patrickistä verrattuna Couturierin polkuun on se, että Patrickin urapolku ja rooli tulee olemaan aikalailla samanlainen, kuin Coutsilla oli tämän kasvaessa isompaan rooliin - jos Flyers hommaa sen sentterin jostain. Tämän lisäksi ovat about samankokosia, eivätkä perusta pelaamistaan rakettimaiseen luisteluun vaan lähinnä kaikkeen muuhun, Patrickin ollessa mielestäni pykälän hyökkäävämpi versio.

  Ghostista tunnutaan olevan montaa mieltä. Itselleni on tärkeintä, että Ghostia hyötykäytetään oikein, oli kohtalo mikä tahansa. Treidissä ei saa hävitä, koska on pelannut yhden kauden vihkoon, osin loukkaantumisen takia. Jos pidetään, niin yhden puolustajahankinnan jälkeen taakka keventyy ja jäisi tollaseksi takuuvarmaksi YV-spesialistiksi kohtalaisen hyvällä lapulla.

  PS. Sellanen muistutus ihan yleisesti, kun eletään kuitenkin vasta kevättä ja offseason on pitkä. Itselle noissa fantasiahahmotelmissa se pelaajan caphit ei ole se olennaisin, kunhan se on suuntaa antava eli edes sinnepäin.
   
  Jay79 tykkää tästä.
 18. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Ajattelin lähinnä edellisen GM:n eli Hextallin aikakautta, joka alkoi 2014. Tältä osin onnistuminen on enemmän toki mielipideasia koska pelaajien urat ovat vieläkin vasta alkuvaiheessa. Mielestäni varauksissa olisi voinut onnistua paremminkin. Jos ottaisi vaikka aina seuraavan varauksen, niin nyt joukkueessa olisi 2014 jälkeen varattu: Denisenko, Kupari, Heiskanen, Bowers, Borgström, Werenski, Roslovic ja Tuch.
   
 19. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Itselleni tärkein aihe jääkiekossa Blackhawksin jälkeen eli nuoret pelaajat, joten laitetaan lusikka soppaan.

  Denisenko, Kupari, Heiskanen, Bowers, Borgström, Werenski, Roslovic, Tuch

  vs.

  Sanheim, Provorov, Konecny, Rubtsov, Patrick, Frost, Farabee, O'Brien

  Tällä hetkellä tuo "hypoteettinen" listaus menee edelle, mutta onhan tuo nyt ihan utopistista ajatella, että nuo kaikki kaverit olisivat päätyneet Flyersin haaviin. Menee jossitteluksi, mutta Werenski olisi saattanut nostaa Flyersin tasoa sen verran paljon, että Heiskasesta olisi Flyers vain voinut haaveilla. Mistäpä sitä tietää.

  Kun tuota Flyersin listausta katsoo ja nimenomaan vain ensimmäisen kierroksen varauksia (muutama suhteellisen potentiaalinen lupaus löytyy myöhemmiltä kierroksilta), niin onhan tuossa laatua ja potentiaalia ihan järjettömästi. Pelaajat kehittyvät eri tahtia ja esimerkiksi Frost on vasta tulossa mukaan remmiin kuten Farabeekin. Patrickissa huutaa se potentiaali, Sanheim pelasi todella hyvän kauden ja vaikka Provorov pelasi ehkä heikon kauden monien mielestä, se venäläisen potentiaali on ihan yhtä korkealla kuin Werenskin. Heiskanen on tietysti koko listauksesta omassa kastissa, mutta en ihmettelisi yhtään, jos muutaman vuoden päästä Provorov sekä Heiskanen on parivaljakko, joka tappelee keskenään Norriksesta.

  Aina voi onnistua paremmin, mutta tuo Flyersin kahdeksikko on kyllä todella potentiaalinen ja rehellisesti sanottuna en välttämättä vaihtaisi noita päittäin. Siihen toki vaikuttaa se, että Flyers on varannut monia omia draftin suosikkejani itselleen.
   
  aessi, wunderveba & Jay79 tykkäävät tästä.
 20. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Minusta tuo on ihan hyvä tapa vertailla varausten onnistumista vaikka ei sisälläkään mitään yhteyttä tosielämään. Jokainenhan noista pelaajista on ollut tarjolla Philadelphiallekin. Tätä vertailutapaa on käytetty muuallakin.

  Kannattaa myös huomioida, että Philadelphia on saanut varata poikkeuksellisen paljon ykköskierroksella joten tasoakin voi odottaa keskimääräistä enemmän. Sanheimiin en suhtaudu ihan yhtä suurella lämmöllä, Provoroviin kylläkin. Minusta Heiskanen on muuten samassa kastissa Werenskin ja Provorovin kanssa ei omassaan. Minä vaihtaisin nuo päittäin heittämällä vaikka ne ovat vasta seuraavia varauksia. Lisäksi O'Brienin valinta viime vuonna oli itselleni suuri yllätys eikä vaikuta hyvältä valinnalta tällä hetkellä.
   
 21. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Lainaus:
  Jos nyt lähtee ensiksikin siitä, että Flyers sai kakkosvuoron, jolla varata jäljelle jäänyt Patrick, isolla tuurilla, niin on aika turhaa haihatella mistään Heiskasesta. Draft oli tuolloin kuitenkin kahden hepan kisa ja tuossa vaiheessa Flyers varasi oikein. Vielä tässäkin vaiheessa ottaisin Patrickin ennen Heiskasta. Kärkisentteri vs. välihyökkääjä, nuff said.

  Muutenkin aika paksua haukkua Flyersiä huonosta draftaamisesta, kun prospect-pool on NHL:n parhaita. Toki hutejakin mahtuu, mutta aika paljon pelaa Flyersissä niitä omia varauksia ja lisää on tulossa hyvällä tahdilla. Melkein tällaiset haukut voisi heittää jonnekin paremmin kohteeksi sopivaan organisaatioon.
   
 22. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  No olisin itsekin valinnut Patrickin, mutta ei se nyt niin ykselkoinen tilanne ollut. Yleisesti on kai tiedossa, että yksi joukkue olisi jo ensimmäisenä valinnut Makarin. En nyt tiedä mihin ampiaispesään sohaisin, mutta täällä on kai tarkoitus vaihtaa mielipiteitä. Minä en ole kovinkaan vakuuttunut joukkueen prospect-poolista (poislukien siis maalivahdit), joukkueessa on toki jo paljon nuoria pelaajia ja sikäli tilanne on hyvä.
   
 23. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Lainaus:
  Kun ei näköjänn hirveän tuttu tuo pooli ole, niin tutustu:

  https://www.eliteprospects.com/team/70/philadelphia-flyers/in-the-system

  Ja vertaa sitten muihin.
   
 24. Caney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
  Nyt kun tuli puheeksi, niin itselle noussut tyhjistä esiin nimet Zamula ja Wylie. Alhaisilla vuoroilla napattuja pakkeja, jotka ovat tehneet "sanheimit" eli rakettikaudet heti varauskesän jälkeen - toki Sanheim varattiin ykkösenä.. Jos saa esittää toivomuksia @Eager, niin erityisesti näistä olisi kiva lukea vähän enemmän kun on vähän enemmän kartalla noista ykköskundeista.

  Myös noi yliopistohyökit kiinnostaa isosti, että miten käy. Varaushetkellä muistan pitäneeni erityisesti Allisonin ja Laczynskin varauksista ja mennyt kausi jotenkin ihan harmaata omassa pääkopassa että miten on mennyt. Pitäs varmaan googletella...
   
 25. Tornados Jäsen