Joo... tiukaksi menee. Viime yönäkin oli aika ympäripyöreä ja tasainen vääntö, mutta vaikeaa se voittaminen juuri nyt on. Näitä samanlaisia tappioita on viime matseihin mahtunut ihan liikaa. Melkein, muttei sitten kuitenkaan. Täytyy tosin myöntää, ettei tuo Columbus-matsi ollut kaikkine virheineen ja näennäispelaamisineen kovinkaan kaksinen Flyersilta, vaikkapa Vegasia vastaan oli paljon tasapainoisempi 60 minuuttinen. Mutta oli viime yönäkin vähintään se pinna otettavissa.
Mrazekilta vaihteeksi täysi pannukakku tai no enemmän ne hyvät ottelut ovat niitä harvinaisuuksia. Neljäs osuma oli jo ihan omanlaisensa imaisu, mutta parissa muussa nähtiin taas sitä tshekin perusongelmaa. Pelaa hyvin pienessä perusasennossa rakentaen koko pelinsä refleksiensä varaan, jättäen valtavasti tilaa ympärilleen. No luonnollisesti ongelmia seuraa, mikäli vain maskia löytyy puhumattakaan, että joku onnistuisi jopa ohjaamaan. Tilaa kiekolle kun löytyy sieltä ja täältä. Vaikkapa Elliottilta jäi jokunen highlight reel pelastus tekemättä, mutta oli lähtökohtaisesti kiekkojen tiellä pakottaen vastustajat laadukkaisiin ratkaisuihin. Mrazekin kanssa riittää kun saa kiekon kohti maalia ja jonkun siihen eteen, niin todennäköisyydet maaliin ovat jo kohtalaiset. Lyon on mitä on, mutta kyllähän valmennuksen pitäisi vain herraan luottaa. On pohjimmiltaan kuitenkin lähempänä sitä mitä menestyvältä maalivahdilta NHL:ssä vaaditaan.
Simmonds-Filppula-Rafl kolmikolla ei oikein missään vaiheessa lähtenyt kulkemaan. Olivat vain aivan liian hidas ketju, joten valmennukselta oikea ratkaisu vaihtaa kesken viime yön Filppulan ja Laughtonin paikkoja. Toivottavasti muutos säilyy. Tiedä tuoko tuokaan niitä tuloksia, mutta ei tuossa mitään katoakaan. Jordan Wealinkin voisi vaihteeksi nostaa kokoonpanoon. Kaverilla on menossa vaikea kausi, mutta toisi sentään nopeudellaan ja taidoillaan pientä lisä yllätyksellisyyttä Raflin ja Readin kaltaisiin dieselvetureihin nähden.
Loppuohjelmaa kun katselee, niin seuraavissa peleissä: Canes (vieras + koti), Rangers (koti + koti), Red Wings (vieras) ja Islanders (vieras) ei passaisi pisteitä juurikaan menettää, muutoin menee todella haastavaksi. Näistä olisi hyvä saada minimissään se 10 pistettä, toiveissa toki täydet 12, jonka päälle muutama irtopiste muista: Capitals (koti), Penguins (vieras), Dallas (vieras), Colorado (vieras) ja Bruins (vieras) niin pudotuspelien pitäisi kutsua.
Milloinkas niitä NHL-maalivahteja palailee telakalta? Mrazekilta vaihteeksi täysi ohipeli, tällä miehellä pleijarit saadaan nopeasti pakettiin ja Jorstin kisapassi leimattua.
Hexyn viimeisin toivomus taisi olla, että Elliott/Neuvy tandemia nähtäisiin tositoimissa vielä runkosarjan lopulla. Sitä, puhutaanko huhtikuusta vai maaliskuun lopusta ei taida vielä kukaan tietää. Vielä ainakin ensi viikko vedettäneen tällä nykykaksikolla ja vaikka kuntoutuisivat, niin pelivireen löytymisen kanssa mennee oma aikansa, joten tuskin ovat suureksi avuksi enää tässä pudotuspelijahdissa. Tätä pidän ainakin itse realistisena ajatteluna, niin valitettavaa kuin se onkin.
Käyköhän sittenkin niin että meillä kaksi top10 kiepppeillä olevaa vuoroa?
Miten näette draftin varausten kannalta? Määräähän meillä jo on, terävintä kärkeä lähdetään varmasti hakemaan joten treidaaminen ylöspäin todennäköistä? Mutta millä hinnalla kun käsittääkseni top3 tai top5 ulkopuolella tippuu laatu jo jonkin verran.
Vai tehtäisiinkö jälkimmäisellä varauksellä treidi myöhempiin varauksiin?
Mites Simmonds? Olisiko Simmonds arvoltaan siirtyminen 10-13 vuoroilta top5 sisään?
Simmonds+ Phillyn 1st vaihdossa Top5 varaukseen?
Bluesin 1st vaihdossa 2x 20-40 sisällä oleviin vuoroihin?
Simmonds+Phillyn toisen kierroksen varaus top10 varaukseen?
Vielä on vähän turhan aikaista näihin draft-pyörittelyihin kun ei tiedetä millä pickeillä mennään ja miten kukin juniori suorittaa kautensa loppuun. Katsellaan nyt ensin rauhassa edes tämä pudotuspelitaistelu.
Mutta omasta mielestäni draftissa on tälläkin kertaa tarjolla hyviä pelaajia myös top5:n kuin top10:n ulkopuolella, joten ihan tyytyväisin mielin olisin vaikkei tällasta pickiä Flyersilta löytyisikään. Kaksi varausta väliltä 11-20 käy oikein hyvin.
Vaikkapa viime vuonna varmaan yleisin kysymys Morgan Frostin varaamisen kohdalla oli tyyliin KUKA?! ja nyt taas ihmettelevät miten oli varattavissa tuolla 27. vuorolla. Hauskaa sinänsä, mutta näin tämä vain vuodesta toiseen menee. Ihan liikaa kiinnitetään huomiota draft-vuoden tilastoihin ja tuloksiin kun olennaisempaa on nähdä näiden taakse ja hahmottaa itse pelaaja vahvuuksineen ja heikkouksineen sekä mitä tämä voisi olla x-vuoden kuluttua.
---------------------
Varauksista puheen ollen viime ajat ovat toimistolla käyttäneet tulokassopimusten solmimiseen kun nimensä papereihin laittoivat
Carsen Twarynski,
Maksim Sushko kuin
Matthew Stromekin. Kaikista tulen kyllä kauden päätteeksi kertomaan omat ajatukseni ja havaintoni vähän tarkemmin, mutta koko kolmikon voi lyhyesti sanoa menneen kauden myötä jääkiekkoilijoina urillaan eteenpäin, joten ihan odotettuja sopimuksia.
Twarynskin sopimuksen myötä Anthony Salinitri on tällä hetkellä ainoana CHL-varauksena, joiden varausoikeudet siis säilyvät ainoastaan kaksi vuotta varaamisesta, ilman sopimusta tuosta 2016 draftista ja tuskin sopimusta on enää saamassakaan. Näin ollen varaus raukeaa kesäkuun alussa. Tykkään kaverista työteliäänä ja uutterana pelurina, mutta kyllähän tuolla nopeudella ja räjähtävyydellä pitäisi saada OHL:ssä vain enemmän aikaan. Kapeammassa prospect-poolissa voisi saada sopimuksensa, mutta Flyersilla ei nyt kyllä ole tarvetta Salinitrille.