Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
Amac paransi huimasti aikasempaan, ihan ok bottompakki se on kun ei erehdytäa palkkaa katsomaan. Jostain pitäisi silti kaivaa laatupakki mielellään jo ensi kaudeksi. Hjalmarsson Arizonasta tuomaan kirjaimellisesti puolustusosaamista ja Cup-kokemusta, tai sitten markkinoilta joku vastaavan tyylinen, todnäk. kalliimpi haku.
Pelkästään playoffien perusteella AMac on Flyersin pienin murhe tulevalle kesälle. Hienosti on kyllä nostanut tasoaan ja ymmärtää rajansa taidollisesti, toisin kuin eräs Gudas.

Teki kyllä pahaa katsella Provorovia kolmannessa erässä, kun ei meinanneet syötötkään enää lähteä. Jo ensimmäisessä erässä arasteli vähän lämäriä ja selostajatkin ihmetteli, että miksei laukonut täysiä. Kunnes sitten tajusivat, että pelaa loukkaantuneena.

Seuraavia liikkeitä tekisin itse Hextallin saappaissa:

- Giroux'lta C pois ja ensi kausi pelkillä varakapteeneilla. C on ansaittava. Tämä toisaalta tuskin tapahtuu.
- Voracekille kiitos hei, tai sitten käynti kallonkutistajalla, joka kertoo että keväisin pitää mennä ahtaisiin väleihin.
- Simmondsille kiitos hei
- Mrazekille kiitos hei
- Neuvirthille kiitos hei
- Elliottille hyvä kakkonen jostakin. Omat prospektit taitaa olla vielä liian junnuja siihen rooliin.
- Provon jatkot tehdään varmaan myös tulevana kesänä? Mitään siltasoppareita tuskin aletaan tämän kohdalla harrastamaan, vaan pidempää lappua lyödään suoraan eteen. Suoritusvarmuus on jo nähty.
- Häggille parin vuoden siltasoppari, caphit jonnekin 1,5m paikkeille.
- Filppulalle ja Readille kiitos hei

- Hakstolille kiitos hei
 
Pöö

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Sen verran tiukkana ollaan että parempi ruuvata wells fargolle pyöröovet. Lisään vielä et jos siellä tosiaan aletaan pistää ukkoa oikein kunnolla pihalle niin kaikkia ei voi korvata vielä omilla nuorilla.
 
Saattaa mennä viikonpäivät etten todellakaan yhtään
Älykästä ajatusta itsestäni pysty nyhtää

#25 Primeau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Viimeksi muokattu:
"Sure NBA players make a lot of money, but we spend a lot too."-
Patrick Ewing

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Pensiä vastaan tuli turpaan ja varsinkin kolmen kotimatsin puhaltaminen nostattaa kulmakarvoja, mutta olihan kausi kokonaisuudessaan onnistunut. Pudotuspelipaikka ja monen nuoren tulevaisuuden avainpalasen positiivinen eteneminen ovat ne päällimmäisimmät.


Hakstolin potkuja on turha huudella. Miehellä on omat vikansa ja voi hyvinkin olla, että aikanaan pakkailee kimpsujaan, mutta ei tässä vaiheessa oikein ole mitään perusteita potkuille. Ei tuo joukkue ollut vielä valmis sen pidempään playoff runiin. Tulevina vuosina mitataan sitten Hakstolin osaaminen kun pitäisi alkaa paukuttaa tulosta myös kevään peleissä. Onneksi Hexy ei varmasti ole yhtä lyhytnäköinen, mitä fanit foorumeilla.

Tärkeää on myös hahmottaa, että pelkät potkut eivät riitä, vaan pitäisi myös olla tarjolla se parempi valmentajakin, mikä ei ole lainkaan taattua. Lisäksi jos annat päävalmentajallesi potkut pudotuspeleihin päättyneen kauden jälkeen, kun joukkueelta ei rehellisyyden nimissä parempaa voinut oikein odottaa, niin kyllä siinä helposti kysyy, mitä tuolla pitäisi sitten tehdä työpaikkansa pitääkseen?


Pelaajistoa jos miettii, niin vähän kaksijakoisia ajatuksia nousee, varsinkin konkarien osalta.


Giroux pelasi fantastisen runkosarjan ja pudotuspeleihin pääsystä iso kiitos kapteenille, mutta Pensiä vastaan jäi kyllä täysin statistin rooliin. Samoin kävi Voracekille, eikä Simmondskaan kummia esittänyt, oli vaivoja tai ei. Tässä on kuitenkin juuri niitä veteraaneja, joilta olisi vaadittu kovia tekoja, jotta Flyers olisi voinut toisesta kierroksesta unelmoida. Kaksi ensimmäistä luonnollisesti jatkavat, mutta Simmondsin osalta taisi homma olla tässä. En usko, että enää Flyers-paitaa päällensä pukee, vaan kesällä nähtäneen kauppa jonnekin.

Sen sijaan Couturier oli huikea niin runkosarjassa kuin joukkueen paras hyökkääjä Pensiä vastaan, vaikka pari viimeisintä pelasi puolella toista jalalla, todellinen liideri.

Patrick käänsi vaikean syksyn vahvaksi kevääksi ja kova pelimies olisi tästäkin tulossa. Myös Konecnylta lupauksia herättävää touhua vaikka niitä mustia hetkiä vielä liikaa tuleekin. Molemmilta myös ennakkoluulotonta ja rohkeaa touhua pudotuspeleissä, vaikkei vielä mahdottomia tuloksia nähtykään. Lindblomkin sai ensimmäiset piirtonsa NHL:ssä.

Filppula jakaa varmasti mielipiteet, mutta itse antaisin herralle vielä lyhyen jatkon kun ei tuonne keskikaistalle ole vielä ensi kaudeksi kauheasti niitä omia nuoria nousemassa. Laughton ja Lehterä ovat tekijämiehiä neloseen, mutta kolmosen keskellä en kummankaan varaan laskisi tai ainakaan tällöin ei voida puhua mistään kilpailuedusta vastustajiin. No eiköhän Valle hae vähän turhan pitkää lappua verrattuna Flyersin tarpeisiin ja jatka uraansa muualla.

Lehterä pelasi mielestäni nousujohteisen kauden. On ylipalkattu, ei epäilystäkään, mutta kaikesta huolimatta hyvä ja älykäs pelaaja neloseen, joten ulosostolle ei oikein ole syytä. Mikäli osatavat Jorin ulos pitää tuosta säästyvillä taaloille olla selvä tarve, enkä tällaiseksi näe Dale Weisen kaltaisten UFA-pelurien naaraamista.

Laughtonkin pelasi asiallista peliä nelosessa ja etenkin syyspuolisko oli todella vahvaa tekemistä. Ei kuitenkaan missään kohtaa osoittanut, että ansaitsisi tuota suurempaa roolia. Nopeutensa ja suoraviivaisuutensa avulla pääsee kohtalaisesti paikoille, mutta maalintekijänä herra on vain valitettavan kehno.

Jordan Wealin kausi ole vaikea, eikä paljoa ilonaiheita jäänyt. Mikäli touhu ei ala muuttumaan, tuleva kausi jää herran viimeiseksi Flyersissa. Myös Taylor Leier on tilanteessa, että parempaan pitäisi pystyä, mikäli nyt saa uuden sopimuksen.

Read, Raffl ja Weise kolmikon osalta voisi typistää, että valitettavasti ainoastaan näistä yhden sopimus loppuu…


Puolustuksessa Provorov oli satunnaisista virheistä huolimatta todellinen real deal ja tulee tarjoamaan melkoisen selkärangan tuleviin menestysjahteihin. Vähän sääliksi kävi kun joutui vetämään tuon viimeisimmän olkapää paketissa. Gostisbehere pelasi vahvan runkosarjan, mutta pudotuspeleissä tahti selvästi hiipui ja katosi kuvasta.

Muusta pakistosta Hägg ja Sanheim aloittivat NHL-uransa ja toivon mukaan kykenevät jatkossa nostamaan profiiliaan ja parantamaan näin puolustuksen syvyyttä sekä tiputtamaan kankean peruspakkijaoston pienempiin rooleihin. No Amac osoitti sentään olevansa mainettaan parempi, mutta varsinkaan Manning-Gudas paria en toivo enää näkeväni, etenkään 20 minuutin roolituksella. Manningille en näe enää käyttöä ylipäätään, mutta saa nyt nähdä, miten Hexy asian näkee.


Maalivahtien osalta kautta on jokseenkin vaikea arvioida, kun molemmat kärsivät sen verran kriittiseen aikaan loukkaantumisesta, jonka jäljiltä eivät ehtineet saamaan pelituntumaansa kuntoon, mikä sitten näkyi helppoina maaleina Pensiä vastaan. Neuvylle tämä nyt on tuttua juttua entuudestaan ja tuskinpa se tuosta on mihinkään muuttumassa, mutta Elliott pelasi loukkaantumiseensa saakka vahvaa kautta ja olisi ollut mukava nähdä mihin tekeminen olisi lopulta riittänyt. No ensi kaudella sitten. Lyonille propsit yrittämisestä, vaikkei talentti ihan riitäkään. Mrazekista en sano mitään.


Valmennusta voisi vielä kommentoida. Hakstolilla on ihan kunnioitettava kiekonhallintaan ja liikkuvuuteen rakentuva systeeminsä, mutta jotta tuolla voitaisiin tehdä tulosta tulisi joukkueen sekä etenkin puolustuksen olla nykyistä kiekollisempi ja nopeampi. Nyt Pensiä vastaan jäivät vähän housut nilkoissa ihmettelemään, kun ei vain riittänyt.

Itse en näistä penkityksistä jaksa samalla tapaa murista. Tärkeää huomioida keihin ne kohdistuivat sillä vaikkapa Provorov ja syksyn jälkeinen Patrick eivät näitä kohdanneet ja miksi olisivatkaan. Molemmat pelitaitojensa lisäksi aivan helvetin älykkäitä, työteliäitä ja tunnollisia pelaajia. Osasivat laittaa järjestäen joukkueen etusijalle ratkaisuissaan sen oman gloorian hakemisen sijaan. Vaikkapa Konecny toi pöytään paljon hyvää, mutta myös huonoa. Nähtiin säännöllisesti kurittomia jäähyjä, kiekonmenetyksiä, puutteita puolustuspelaamisessa jne. Tällöin on ihan ok, että tämä näkyy myös peliajassa ja että kasvua vaaditaan. Sitten kun kulkee ja edellä olevat puutteet ovat hallussa, niin enemmän roolia ja näin mielestäni valmennus toimikin. Ongelmaksi voi toki nähdä eräänlaisen kaksoisstandardin. Valmennuksen olisi pitänyt kohdella näitä vastuistaan luistaneita ja virheisiin sortuneita veteraanejakin hieman kovemmin. Rookieet ja muut nuorukaiset kyllä pääsivät tarkkikselle, mutta riittävästi kun oli pelejä vyöllä ja nimeä selässä sai huomattavasti enemmän anteeksi. Tämä on tiettyyn pisteeseen ok ja ymmärrettävää, mutta tätä pistettä voisi jatkoa ajatellen ehkä hieman tarkistaa.

Kris Knoblauch toi mukanaan uusia palikoita kiekollisen pelaamisen rakenteisiin ja oikeanlaista aktiivisuuden kulttuuria, mitkä kauden edetessä lähtivät rullaamaan mukavasti tai ainakin koen, miehen tulon olevan positiivisten muutosten taustalla. Hyvää duunia ja toivon mukaan annettavaa jäi vielä enemmänkin.

Lähinnä oman alueen puolustuspelaamisesta ja pakiston peluuttamisesta vastanneen Gord Murphyn työtä voi katsoa jo hieman kriittisemmin. Murphy oli mukana valmennustiimissä jo neljättä kauttaan ja tiedä sitten onko kehitystä enää viime vuosina juurikaan saatu? Voisi olla paikka kokeilla uutta miestä tuolla tuolilla ja katsoa mitä saa nuorukaisista irti.

Samat sanat Ian Laperrierestä. Suoraan sanoen olisi hyvä tietää mikä herran rooli ja vastuu edes on, sakanneen alivoimapelaamisen lisäksi. Jotenkin tuntuu siltä mukavalta ex-pelikaverilta pelaajiston ja muun valmennuksen välillä. Alivoima ei tosiaan ole toiminut sitten sen Lappyn ensimmäisen valmentajakauden jälkeen ja tämä johtuu mielestäni pitkälti alivoimapelaamisen muuttumisesta. Vielä Lappyn aikaan neliön pelaaminen oli huomattavasti passiivisempaa ja pyrkivät lähinnä peittämään ja blokkaamaan. Nykyään alivoiman pitäisi olla huomattavasti aktiivisempaa ja tilanteiden tunnistaminen korostuu. Eli hahmottaa milloin isketään tiiviillä nelikolla kiinni ja milloin ei. Tämä oli jotenkin hukassa koko kauden. Joko olivat liian passiivisia tai sitten yliaktiivisia pelaten itsensä ulos.


Eli eli…jotenkin täällä on turhan negatiivinen kaikille kenkää ilmapiiri valloillaan, vaikka kausi oli kokonaisuutena Flyersille hyvä…mutta kaipa asiat voi nähdä ja kokea monella tapaa.


Mutta tässä nyt nopeat ajatukset. Jatketaan sitten uudessa ketjussa jahka sellainen saadaan jonkun toimesta tulille. Prospecteista lupaan kirjoittaa jälleen vähän laajemman kattauksen kunhan kaikkien kausi ehtii ensiksi päättymään.
 
"Pakko myöntää, että olin väärässä."
- Jari Porttila 9.9.2007
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
itse toivon että meillä on ensi kaudella jo uusi kapteeni. #28 oli järkyttävä pettymys poffeissa.
Olisi uskonut että kapteenia olisi edes vähän kiinnostanut pelaaminen mutta ei. Puolustus suuntaan miehen tekeminen oli järkyttävällä tasolla.
#93 missä mies oli koko poffit? Samaa tekemistä kuin herra kapteenilla. Ehkä jopa treidaisin miehen pois.
Simmonds kiitos ja näkemiin
Missä oli meidän johtavat pelaajat silloin kuin piti pelata? Vastus oli kyllä helvetin kova ei siinä mitään. Silti olisin odottanut joukkueelta paljon enemmän
Kyllä minun nähdäkseni Girouxta kiinnosti, mutta se purkautui lähinnä kiukutteluna. Ja vastaavasti Voracekilla tyhminä jäähyinä. Couturier oli ainoa, joka reagoi, kuten johtavan pelaajan kuuluu.
 
Gillies: Tulin pelaamaan kovaa, rehellistä lätkää

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Hakstolin potkuja on turha huudella. Miehellä on omat vikansa ja voi hyvinkin olla, että aikanaan pakkailee kimpsujaan, mutta ei tässä vaiheessa oikein ole mitään perusteita potkuille. Ei tuo joukkue ollut vielä valmis sen pidempään playoff runiin. Tulevina vuosina mitataan sitten Hakstolin osaaminen kun pitäisi alkaa paukuttaa tulosta myös kevään peleissä. Onneksi Hexy ei varmasti ole yhtä lyhytnäköinen, mitä fanit foorumeilla.
Jep. Tässä yhteydessä hyvä muistaa myös se, että kyllä niillä huippukoutseilla Babcockia myöten on kaikilla omat päähänpinttymänsä kokoonpanon ja peluutuksen suhteen. Kokoonpanon kehittyessä paremmaksi muuttuvat räikeästi väärät päätökset sen suhteen mahdottomaksi. Koutsin kyvyt punnitaan kun näistä päätöksistä tulee pelkkää hienosäätöä. On yksi Hextallin tärkeistä duuneista tunnistaa näitä valmentajan heikkouksia ja hoitaa pelaajistoon niitä hyviä vaihtoehtoja. Näen että tämä prosessi on käynnissä ja menossa oikeaan suuntaan. Tuskallisen hitaasti näin fanin näkökulmasta.

Tärkeää on myös hahmottaa, että pelkät potkut eivät riitä, vaan pitäisi myös olla tarjolla se parempi valmentajakin, mikä ei ole lainkaan taattua.
Jep. Mulle aiheuttaa ahdistusta miettiä jotain Alain Vigneaultia Flyersin peräsimessä.


Filppula jakaa varmasti mielipiteet, mutta itse antaisin herralle vielä lyhyen jatkon kun ei tuonne keskikaistalle ole vielä ensi kaudeksi kauheasti niitä omia nuoria nousemassa. Laughton ja Lehterä ovat tekijämiehiä neloseen, mutta kolmosen keskellä en kummankaan varaan laskisi tai ainakaan tällöin ei voida puhua mistään kilpailuedusta vastustajiin. No eiköhän Valle hae vähän turhan pitkää lappua verrattuna Flyersin tarpeisiin ja jatka uraansa muualla.
En jää itkemään Valtterin perään, mutta kolmossentterin paikalle ei varsinaisesti tunkua juuri nyt ole. Stop gap -ratkaisuna Laughton tai Raffl menee.

Lehterä pelasi mielestäni nousujohteisen kauden. On ylipalkattu, ei epäilystäkään, mutta kaikesta huolimatta hyvä ja älykäs pelaaja neloseen, joten ulosostolle ei oikein ole syytä. Mikäli osatavat Jorin ulos pitää tuosta säästyvillä taaloille olla selvä tarve, enkä tällaiseksi näe Dale Weisen kaltaisten UFA-pelurien naaraamista.
Lehterän loppukausi ja playoffit pelastivat paljon. Pelaaminen näytti alkukaudesta todella kankealta. Saatan muistaa väärin, mutta onko fysiikka ollut heikossa kunnossa Blues-ajan loukkaantumisten jälkeen? Omaisuudenhallinnan näkökulmasta ulosostossa ei ole järkeä. Se tullee kysymykseen vain jos johto katsoo neloseen olevan tunkua omien junnujen taholta.

Read, Raffl ja Weise kolmikon osalta voisi typistää, että valitettavasti ainoastaan näistä yhden sopimus loppuu…
Oon aina rakastanut Readia, mutta taitaa olla jo aika antaa miehen mennä. Rafflin kanssa mulla ei ole ongelmaa, kunhan ei pelaa ykkösen tai kakkosen laidassa. Weise on Hexyn isoin virhe, menee jämämiehenä sopimuksensa loppuun, mikäli ei mene kaupaksi.


Muusta pakistosta Hägg ja Sanheim aloittivat NHL-uransa ja toivon mukaan kykenevät jatkossa nostamaan profiiliaan ja parantamaan näin puolustuksen syvyyttä sekä tiputtamaan kankean peruspakkijaoston pienempiin rooleihin. No Amac osoitti sentään olevansa mainettaan parempi, mutta varsinkaan Manning-Gudas paria en toivo enää näkeväni, etenkään 20 minuutin roolituksella. Manningille en näe enää käyttöä ylipäätään, mutta saa nyt nähdä, miten Hexy asian näkee.
Hyvin pitkälti samaa mieltä. Amac on mun mielestäni pelannut parhaan kautensa Flyersissa nyt. Vanhat tutut heikkoudethan hänellä edelleen on, mutta lite bättre. Aikanaan ennustin adrenaliinihöyryissäni että "kasa paskaa joka ei tule pelaamaan sopimustaan loppuun Flyersissa". Tapani mukaan kevyesti liioittelin ja olin tietenkin väärässä. Tai no, olihan tuossa pitkä stintti Phantomsissa. Pakiston ongelmakohta parissa viime pelissä oli Gudas-Manning, jossa ensin mainittu joutui ottamaan vastuuta kiekollisesta pelaamisesta, eikä kumpikaan kyennyt paikkaamaan toisen heikkouksia. Heikoin lenkki on Manning, jolle en näe mitään käyttöä NHL-tasolla. Vuotaa tasakentällisin laukauksia, ja ennenkaikkea laadukkaita maalipaikkoja, kuin seula. Gudakselle uskon kaikesta huolimatta olevan vielä käyttöä, peli Sanheimin parina sujui mielestäni ihan hyvin.

Valmennusta voisi vielä kommentoida. Hakstolilla on ihan kunnioitettava kiekonhallintaan ja liikkuvuuteen rakentuva systeeminsä, mutta jotta tuolla voitaisiin tehdä tulosta tulisi joukkueen sekä etenkin puolustuksen olla nykyistä kiekollisempi ja nopeampi. Nyt Pensiä vastaan jäivät vähän housut nilkoissa ihmettelemään, kun ei vain riittänyt.
On vaikea tuomita valmentajia hyökkäyspeliä vaivanneesta mielikuvituksettomuudesta, kun tietää joukkueen rakennuksen, prosessin, olevan vielä kesken. Luotan prosessiin ja lupaan tuomita Hakstolin vasta kun Hextall saa työkalupakin eli pelaajiston riittävän hyvään kuntoon. Varaan kuitenkin oikeuden huudella otteluketjuissa Hakstolin ampumisesta aurinkoon :D

Murphyn ja Lappyn voi laittaa eläkkeelle.

Mutta tässä nyt nopeat ajatukset. Jatketaan sitten uudessa ketjussa jahka sellainen saadaan jonkun toimesta tulille. Prospecteista lupaan kirjoittaa jälleen vähän laajemman kattauksen kunhan kaikkien kausi ehtii ensiksi päättymään.
Kiitos näistä ja tulevastakin vaivannäöstä. Sinulta tulee aina hyvää ja ajatuksia herättävää luettavaa.
 
The masses are asses.

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Tuloksellisesti odotetunlainen kausi, joskin tapa, jolla pudotuspelipaikka ja Metropolitanin kolmas sija tulivat, oli vähintäänkin mielenkiintoinen. Tasaisuudesta on turha puhua, mutta 10 pelin tappioputken sun muiden vastoinkäymisten vastapainoksi väliin mahtui myös erittäin hyviä vaiheita. Playoffeissa sama meno jatkui; kaksi vierasvoittoa Pittsburghista on kova juttu, mutta tapa, jolla tappiot tulivat, oli todella ikävä. Kaiken huomioon ottaen kausi oli kuitenkin plus-merkkinen, eikä liialliseen negailuun ole syytä ryhtyä.

Girouxn ja Voracekin "bounce-back" kaudet olivat mahtava juttu ja kauden suurin yllätys minulle. Couturien läpimurto tulosrooliin, Provorovin otteet takalinjoilla ja Nolan Patrickin koko ajan nouseva kehityskäyrä olivat niin ikään hienoa seurattavaa.

Meillä on Selke-tason ykkössentteri, rinnallaan mahdollinen top-3 Hart kandidaatti ja 100 pisteen laitahyökkääjä sekä toinen yli ppg-tahdin laituri. Lisäksi erinomainen ykköspakkipari löytyy. Kuitenkin pudotuspelipaikan varmistaminen jäi viimeisen ottelun varaan. Jonkin verran voi maalivahtien loukkaantumisten piikkiin laittaa, mutta on selvää, että joukkuessa on puutteita niin hyökkäyksen kuin puolustuksenkin leveyden suhteen. Ei kuitenkaan ole utopiaa, että Flyers on oikeasti hyvä joukkue yllättävänkin pian. Nuorten pelaajien kehittymistä ja paria täsmähankintaa se kuitenkin vaatii.

Hakstolin potkuja on turha huudella. Miehellä on omat vikansa ja voi hyvinkin olla, että aikanaan pakkailee kimpsujaan, mutta ei tässä vaiheessa oikein ole mitään perusteita potkuille.
En ehkä itsekkään usko, että potkuille on tässä vaiheessa tarvetta, mutta ymmärrän kyllä myös päinvastaisia näkemyksiä. Penguins-sarjan kolme ensimmäistä tappiota olivat oppikirjaesimerkkejä otteluista, jotka voivat maksaa valmentajalle työpaikan. Ulospäin näytti siltä, että Hakstol on menettänyt otteensa joukkueeseen, eikä hänellä ole keinoja toimia johtajana. Esitykset kotiyleisön edessä olivat suorastaan noloja ja joukkue näytti alistuneelta heti tappiolle jouduttuaan. Äkkipikaisempi GM voisi vetää tästä johtopäätöksensä ja antaa potkut, enkä minä ainakaan sitä automaattisesti tuomitsisi.

Hextallin pitkäjänteinen rakennusprojekti on mallillaan, ja tämä kausi oli jälleen askel eteenpäin. Joukkueenjohdon tekemisiin löytyy täältä luottoa. Mielenkiintoinen kesä tulossa, kun pikkuhiljaa pitäisi alkaa oikeasti menestystä tavoittelemaan. En näe enää tarvetta Schenn-kaupan tapaisille puhtaasti tulevaisuuteen tähtääville treideille, vaan mahdollisten muutosten pitäisi hyödyttää joukkuetta myös lyhyemmällä tähtäimellä.

Kiitos kaikille ketjun kirjoittajille, on aina hienoa lukea asiantuntevia mielipiteitä ja kommentteja tässä ketjussa. Palataan asiaan ensi kauden ketjussa!
 
"Mutta ehkä olen sen verran vanhempaa polvea, että minulle "kommunisti"-sanasta tulee mieleen ihan tavalliset suomalaiset työväenluokkaiset ihmiset, jotka ovat rakentaneet tätä maata siinä missä muutkin."
-Telaketju

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Sanheim ja Lindblom liittyvät Phantomsien riveihin Ahl- play offeihin. Siellähän on tilanne kahden pelin jälkeen 1-1 Bruinsin farmia vastaan. Kaks ekaa peliä pelattiin vieraissa ja loput pelit Phantomsien kotiluolassa. Ekalla kierroksella pelisysteemi on paras viidestä. Seuraava peli vasta viikinloppuna.
 
Saattaa mennä viikonpäivät etten todellakaan yhtään
Älykästä ajatusta itsestäni pysty nyhtää

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuosta Philyn pelityylistä (aina sattuu ja tapahtuu!!!) on annettava kyllä propsit jengille. Siis meinaan, että tässä on jotain sitä aito "old school" meininkiä.

Mielestäni top 3 joukkue viihdyttävyydessä (parhaat ei järjestyksessä Boston, Penguins ja Philadelphia).

Tuossa aikaisemmin oli noista turhakkeista puhetta... no Gudas tietysti karmeita virheitä mutta olihan nämä molemmat suomalaiset aivan kuutamolla suurimman osan pelistä. Siis kun luisteluvoima ei riitä niin se ei riitä (Filppulalla pelisilmä auttaa paljon) mutta vaikeammaksi se liikkeen ylläpito vuosi vuodelta menee.
 

#25 Primeau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Nyt menee kyllä niin ohi aiheen kuin vain voi mutta ei voi mitään
Eagles voitti Super Bowlin
76rs näyttää että todella monen vuoden jälkeen etenevän pudotuspeleissä ainakin toiselle kierokselle. Joukkue taisi kyntää ja tankkaa monta vuotta.
Nyt kun vain saataisiin jääkiekko puoli kuntoon
Muutama tärkeä palanen siellä on mutta kyllä sitä kovasti uskoo että 20-21 oltaisiin jo siinä iskussa että voisi haaveilla jo finaaleista.
 
"Sure NBA players make a lot of money, but we spend a lot too."-
Patrick Ewing
Hextallin pitkäjänteinen rakennusprojekti on mallillaan, ja tämä kausi oli jälleen askel eteenpäin. Joukkueenjohdon tekemisiin löytyy täältä luottoa. Mielenkiintoinen kesä tulossa, kun pikkuhiljaa pitäisi alkaa oikeasti menestystä tavoittelemaan. En näe enää tarvetta Schenn-kaupan tapaisille puhtaasti tulevaisuuteen tähtääville treideille, vaan mahdollisten muutosten pitäisi hyödyttää joukkuetta myös lyhyemmällä tähtäimellä.
Mielestäni kuitenkin tämä kesä on se viimeinen jolloin voidaan tehdä näitä tulevaisuuteen tähtääviä treidejä. Varaamalla nyt, sato voidaan kerätä maksimissaan 2-3 vuoden päästä. Silloin vielä nykyisellä rungolla voidaan aloittaa joka vuotinen cup run.

Tottakai mielelläni vaihtaisin esim Simmondsin nuoreen lupaavaan pelaajaan mutta kuka sellaisesta haluaisi kesällä luopua?

Itse lähtisin vähän kuulostelemaan markkinoita juuri Simmonds ja Voracek edellä. Näissä kuitenkin suurin arvo ja mahdollisuus saada jotain tulevaisuutta takaisin.

Millaisena pidätte esim Seguinin ja Tavaresin tilannetta? Olisiko meillä mitään saumaa lähteä tavoittelemaan näitä Voracekin ja Simmondsin kanssa?

Mikä tuo Morinin tilanne nyt tällä hetkellä oikein on? Olen koittanut jotain infoa etsiä hfboardsilta mutta olen siinä käsityksessä että sieläkin vain mutu tietoa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Millaisena pidätte esim Seguinin ja Tavaresin tilannetta? Olisiko meillä mitään saumaa lähteä tavoittelemaan näitä Voracekin ja Simmondsin kanssa?
Anteeksi vieraisiin pöytiin huutelu, mutta minkä ihmeen takia Dallas luopuisi heidän ykkössentteristään saadakseen Simmondsin tai Voracekin, edes molemmat samassa paketissa eivät varmasti riittäisi irrottamaan Seguinia Dallasista pois. Ja taas mitä tulee Tavaresiin niin sehän on UFA nyt kesällä, Phillyhän voi koittaa iskeä siihen kiinni ihan vapaasti jos vain takoo riittävästi taalaa pöytään ja tarjoaa Tavaresille aidon mahkun voittaa cup. Tavaresin perässä tulee olemaan varmasti moni muukin joukkue ja mihin ikinä Tavares päätyy niin silloin siellä myös pysyy, ainakin jonkun aikaa sillä tuskin tuon luokan megahankintaa ollaan heti liikuttelemassa yhtään minnekään.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Tavares on märkä Päiväuni eikä todellakaan Seguin lähtisi noin helpolla, siihen saisi lyödä päälle vielä liian paljon kultaa että Dallas edes vilkaisisi ehdotusta.
 
People weren't moving" for the police escort, Morrisonn said. "They were mooning us, throwing stuff at us, beer bottles, whatever they had in their hands. It's to be expected from Philly fans. Didn't they boo Santa Claus?

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Aika odotusten mukaan meni kausi, pudotuspelit ja aikainen kesäloma.

Mikä korpeaa on tapa jolla kesäloma tuli. Pingut on parempi joukkue ja voittivat ansaitusti, sehän on selvä. Mutta törkyiset tappiot, typerät virheet, maalivahtipelin lähes täydellinen sulaminen jne. Penguins oli haastettavissa ja jos vain otteluvoittojen määrää katsoo niin ok, tuo on se tasoero taitaa olla. 3 kotitappiota ja kun sitä saippuaa kaivettiin lattialta pitkään ja hartaasti niin ei voi olla tyytyväinen. Viimeinen peli oli täysin voitettavissa vaikka hyökkäyksen ja puolustuksen kovin jätkä pelasi rikkinäisenä. Toivon mukaan sitä kuuluisaa oppia ja nälkää saatiin kahmalokaupalla.

Girouxin kapteenius on minusta kiveen hakattu. Ehkä parin vuoden päästä mr. Couturierin aika alkaa mutta ei vielä. G pelaa edelleen hyvällä tasolla, on organisaation kasvot ja kommenteista päätellen on pidetty ja arvostettu joukkueessa. Riskit aseman poistamisessa on suuremmat kuin mahdolliset hyödyt. Joukkuedynamiikka on tärkeä asia ja heppoisin syin sitä ei kannata lähteä sörkkimään. Jos kapteenius vaihtuu, oletan että kopissa on tapahtunut jotain mistä me emme tiedä mitään. Enkä nyt tarkoita välttämättä mitään dramaattista tai yksittäistä tapahtumaa.

Samat toiveet kuin muillakin kesän suhteen, hallittu muutos jatkukoon. Toivon potkuja Hakstol, Lappy, Mullen osastolle. Maalivahdeille tuskin tehdään isompia koska iso H on tulossa kauden parin sisään. Elliot on riittävä 1b tason maalivahti runkosarjaan, riittää pudotuspeleissä jos edessä on huippujoukkue ala Hawks ja A.Niemi. Neuvyn vaihtaisin heti pois, ei vaan jaksa enää arvuutella milloin Litmas-kroppa taas pettää. Stolarz olisi hyvä kakkonen mutta pitkä loukkaantuminen saattoi tuoda takapakkia aika paljon. Vaikea tilanne, mitään Pricea ei voida ostaa (eikä edes haluta) eikä kukaan Elliotia selvästi parempi ota vuoden kahden sopparia. Ja Hartille on pakko pitää paikkaa auki. Ei voida perseillä Bobrovsky tyyliin...

Puolustuksessa tulee kuntoon pikkuhiljaa ilman hankintojakin, korkeintaan joku varaosapalikka voidaan hommata. Mitä Hakstoll sitten peluuttaa ihan liikaa kun Sanheim istuu katsomossa...Kärkeen sitten sitä syvyyttä vaan lisää. Itse antaisin Lehterän olla, oletuksella että rahaa ei tarvita muualle ja tuskin tarvitaan. Jori vaikka farmiin jos ei muuta. Isoja sopimuksia tippuu pois muutenkin ja elc-sopparilla olevia ainakin toivotaan tilalle. Kolmoseen sentteri voidaan hommata, muuten ulkopuolelta en hakisi ketään, ainakaan lähtökohtaisesti. Simmerin vaihtaisin pois jos vaan tulee järkevä tarjous, vaikka se 3c ja jotain päälle. Varausvuoroja en enää haalisi, ne riittää mestaruus-ikkunan auki pitämiseen vielä pitkään.

Kiitokset palstalle kirjoittaneille, niin Flyers-faneille kuin vieraileville tähdille. Hyvää keskustelua ollut, pitäkää taso yllä!
 
Moraali on sitä ettei uskalla tehdä mitä haluaa.

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Mielestäni kuitenkin tämä kesä on se viimeinen jolloin voidaan tehdä näitä tulevaisuuteen tähtääviä treidejä. Varaamalla nyt, sato voidaan kerätä maksimissaan 2-3 vuoden päästä. Silloin vielä nykyisellä rungolla voidaan aloittaa joka vuotinen cup run.
Totta toki tuokin, mutta toivoisin, että jos tänä kesänä palasia kaupataan, tilalle saataisiin jotain joka auttaa paikkaamaan tämän joukkueen puutteita. Toki se jokin, mitä kaupalla saavutetaan voi olla muutakin kuin rosteripelaaja, esim. cap-tilaa tai palasia tulevia kauppoja varten. Ajatuksena tässä pohdinnassa on siis se, että toivoisin joukkueen nykyrosterin mieluummin vahvistuvan tämän kesän aikana kuin heikentyvän. Ja eihän sekään poissulje mahdollisuutta tehdä liikkeitä, jotka hyödyttävät myös pidemmällä tähtäimellä.
 
"Mutta ehkä olen sen verran vanhempaa polvea, että minulle "kommunisti"-sanasta tulee mieleen ihan tavalliset suomalaiset työväenluokkaiset ihmiset, jotka ovat rakentaneet tätä maata siinä missä muutkin."
-Telaketju
Kolmoseen sentteri voidaan hommata, muuten ulkopuolelta en hakisi ketään, ainakaan lähtökohtaisesti. Simmerin vaihtaisin pois jos vaan tulee järkevä tarjous, vaikka se 3c ja jotain päälle. Varausvuoroja en enää haalisi, ne riittää mestaruus-ikkunan auki pitämiseen vielä pitkään.
Tutkiskelin hieman tilastoja, +/- , taklauksia sekä tasakentällisin tehtyjä pisteitä. Pelaajat valitsin nhl.comiin nimettyjen keskushyökkäjien joukosta. Sopisiko meille muutamaksi kaudeksi keskikaistalle joku joukosta Coyle, Faksa, Lazar, Bennet tai Jenner? Osan näistä voi sitten myöhemmin siirtää luontevasti myös laitaan mikäli omia keskushyökkääjä lupauksia alkaa tunkemaan läpi. Luulisi Simmondsilla jonkun noista liikahtavan.
 

Philly22

Jäsen
Jennerin ottaisin kirkuen vastaan, sopisi flyersiin kuin nyrkki silmään. Faksa ja Coyle olisi mielenkiintoisia, Bennetistä en oikein syty vaikka potentiaali olisikin ehkä suurin näistä ja Lazarista en oikein osaa sanoa
 

Jarvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers ( JYP, ajalta ennen Liigan vesittämistä)
Wayne-train on ehdokkaana Mark Messier-palkinnonsaajaksi.

nhl.com
 
Viimeksi muokattu:
"Javanainen ois täällä se hakis aseen, vittu.
Tommosten amatöörien kans saatana joutuu täällä pörräämään.
"

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Kaino pyyntö sille joka ottaa tehtäväkseen uuden kausiketjun avaamisen: Saisiko ketjun otsikon edelleen tässä hyväksi todetussa muodossa jossa tämänkin kauden ketjun otsikko on? Ilman mitään kiusallisia iskulauseita, aforismeja tai vastaavia? Kiitos :)
 
The masses are asses.

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
People weren't moving" for the police escort, Morrisonn said. "They were mooning us, throwing stuff at us, beer bottles, whatever they had in their hands. It's to be expected from Philly fans. Didn't they boo Santa Claus?

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Flyersin pelaajilla oli tänään kaudenpäätöshaastattelut niin joukkueenjohdon kuin median kanssa. Tässä muutamia Twitteristä poimittuja pointteja:

 • Provorovin olkapää oli viimeisessä playoff-pelissä siinä kunnossa, että olisi huilannut 6-8 viikkoa runkosarjan aikana. Vamma olkalisäke-solisluunivelessä.
 • Simmonds pelasi pitkän aikaa loukkaantuneena. Saattaa käydä leikkauksessa korjauttamassa lonkka/lantioseudun vammaa. Oli myös peukalon nivelsidevamma tappelusta DeAngeloa vastaan. Ilmeisesti myös jotain nilkkavammaa oli, mutta ei halunnut huilata kauden aikana. Vaikuttaa aidosti siltä, että Simmonds haluaan jatkaa joukkueessa myös ensi kauden jälkeen.
 • Voracek terve, mutta huilaa mm-kisat. Ei ollut täysin tyytyväinen omaan kauteensa.
 • Myös Giroux ja Ghost jättävät kisat väliin.
 • Neuvirth käy lonkkien tähystysleikkauksen. Hän myös vaihtaa maalivahtivalmentajaa ja trenaa kesällä Kanadassa. Uusi valmentaja työskennellyt mm. Dubnykin ja Hellebuyckin kanssa.
 • Elliot uskoo olevansa 100 % kunnossa harjoituskauden alkaessa.
 • Patrick saa ensimmäistä kertaa pariin vuoteen ehjän kesän. Mainitsi laukauksen yhdeksi tärkeimmistä kehityskohteista.
 • Konecny kertoi kehittyneensä paljon kauden aikana. Kesällä focus tekniikkaharjoittelussa voiman sijaan.
 • Girouxn ja Couturien mukaan katsojien buuaus saatoi johtaa ajoittain yliyrittämiseen. Ymmärrystä fanien reaktioille kuitenkin löytyi.
 • Kapteeni kehui erityisesti joukkueen nuoria pelaajia ja odottaa heiltä edelleen kehitystä.
 • Seuran presidentti Holmgrenin mukaan Hexylla on vapaat kädet toimia kesän UFA-markkinoilla.

Ei siis mitään maata mullistavaa, kuten odottaa toki saattoi. Simmerin rekordi loukkaatumisten suhteen tosiaan lähentelee koomisia piirteitä, kun näiden muiden lisäksi alkukaudesta lähti vielä hampaitakin suusta. Ehkä tuo myös antaa uskoa siihen, että ensikausi saattaa olla taas sitä vanhaa Väiskiä.
 
"Mutta ehkä olen sen verran vanhempaa polvea, että minulle "kommunisti"-sanasta tulee mieleen ihan tavalliset suomalaiset työväenluokkaiset ihmiset, jotka ovat rakentaneet tätä maata siinä missä muutkin."
-Telaketju

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Simmondsin huono kausi kyllä selittyy noilla loukeilla.
Lantiovamma tuli jo training campilla ja hyvin todennäköisesti leikataan.
Siihen revähtynyt nivunen,nilkassa hiusmurtuma,4 tunnin hampaiden repimistalkoot ja peukku revähti,huh huh.
Haluaisi kovasti jatkaa loppu-uransa Flyersissa mutta ymmärtää myös bisnespuolen.
Myös Elliott voi joutua pieneen korjausleikkaukseen,myönsi että ei ollut täydessä pelikunnossa.
Miksei sitten menty Mrazekilla kun molemmat molarit oli loukkaantuneena,toisaalta kyllä ymmärrän ratkaisun kun Mrazek on mikä on.

Iloisin uutinen on että Manning on ilmeisesti jättämässä seuran,ei odota saavansa jatkoa,tämä oli siis toimittajan mutua haastattelun pohjalta.

Surullisin uutinen taas on että Linnunpelätti saa ilmeisesti jatkaa,mitään vihiä ei ollut että Hakstol ja hupiapurit saisivat kenkää,Hextall ei nyt voi myöntää olevansa väärässä joten näillä mennään.
 

Breathe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88 & Kanada
Ihmetyttää miksi Simmondsia ei laitettu sivuun ja annettu parannella vammoja kuntoon. Tietysti osoittaa lujuutta, mutta onhan tuo aivan idioottimaista toimintaa koska otteet kaukalossa olivat todella vaisut.
 
"When I pass and when we all pass, we don’t know where we’re going. But for me, I really hope that when I get there, I get another chance to play one more game in the Orange and Black under Mr. Snider’s Philadelphia Flyers" - Bobby Clarke

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Ihmetyttää miksi Simmondsia ei laitettu sivuun ja annettu parannella vammoja kuntoon. Tietysti osoittaa lujuutta, mutta onhan tuo aivan idioottimaista toimintaa koska otteet kaukalossa olivat todella vaisut.
Mietin ihan samaa. Koko kausi pilalle sit samalla. Tehkääs joku ensi kauden avaus niin päästään ruotimaan tulevaa.
 
Saattaa mennä viikonpäivät etten todellakaan yhtään
Älykästä ajatusta itsestäni pysty nyhtää
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy