Mainos

Petteri Sihvonen – kiekkomedian virallinen totuus

  • 2 854 239
  • 13 140

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Loistava analyytikko ei välttämättä ole hyvä valmentaja ja sama toisinpäin. Pakko oli tulla toteamaan tälläinen itsestäänselvyys.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Pistetään kokeiluun. Lähtölaukaus Sihvosen ja Savolaisen podcast Myötä- ja vastoinkäymisissä.

Eniten äänessä avausjaksossa vieraansa Kari Kanala ja suhteensa Arsenaaliin. Timo Soini ja Millwall tais olla ainakin tuloillaan.
 

Simolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikko
Materiaali oli kyllä surkea ja Sihvonen ei siitä saanut mitään irti. Kuitenkin jotain kertoo, että ei niitä mahiksia muualta tullut kuin junnuihin, mutta huipulle ei enää ollu asiaa, vaikka puheet suuria.
Kuin junnuihin? Sehän tärkeintä mahdollista jääkiekkokoutsin duunia.
Ja juuri junnukoutsina Hämptonissa Sihvonen oli (ja olisi varmasti vieläkin) erittäin hyvä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Waqu

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Kuin junnuihin? Sehän tärkeintä mahdollista jääkiekkokoutsin duunia.
Ja juuri junnukoutsina Hämptonissa Sihvonen oli (ja olisi varmasti vieläkin) erittäin hyvä.
Tottahan toki se on todella tärkeä pesti, mutta täysin eri maailma kuin ammattilaismaailma. Junnukoutsin työ on arvostettavaa hommaa heikolla korvauksella ja varmasti joutuu perusteetonta vittuilua kuuntelemaan myös paljon.
Ja hienoa jos hän on junnukoutsin hommissa onnistunut, lähinnä viittasin tuohon ammattilaisuuteen.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Hyviä pointteja esitti koko kolmikko urheilucastissa tuosta suomalaisen jääkiekkoilun tilasta.

Seppänen sen parhaiten naulasi, että me nyt vaan satutaan elämään semmoisessa maailmassa, jossa jääkiekko on viihdebisnestä. Tykkäsi siitä tai ei, niin näin se asia nyt vaan on.

Ja jos tuote ei ole viihdyttävä, niin se johtaa automaattisesti katsojamäärien pienenemiseen ----> liigaan ja seuroihin valuu vähemmän rahaa -----> liigaseurat eivät pysty kilpailemaan pelaajista muiden eurooppalaisten sarjojen kanssa -------> liigan taso putoaa entisestään heikentyvän pelaajamateriaalin myötä, joka taas vaan entisestään syventää tätä kierrettä.

Omalla tavallaan tuo heijastuu myös juniorituotantoon. Ei täällä tarvitse käydä läheskään yhtä vaativaa polkua päästäkseen nuorena pelaajana liigaan pelaamaan, kuin vaikka Ruotsissa tarvitsee käydä. Totta hemmetissä tuo kovempi kilpailu, mitä Ruotsissa on jalostaa myös parempia pelaajia niistä junnupelaajista. Olin paikan päällä katsomassa tuota U18 ottelua USA:ta vastaan, ja oli se kyllä hurjaa nähdä, että miten silmiin pistävän selvästi suomalaispelaajat jäivät varsinkin luistelussa USA:n pelaajista jälkeen. Siinä oli ihan todella selvä ero, että miten paljon nopeammilta ja voimakkaammilta vastustajat siinä matsissa näytti.

Miten saada sitten tuote viihdyttävämmäksi tavalla, joka aivan pomminvarmana toisi lisää katsojia lajin pariin ja täten lisää rahaa, joka taas kasvattaisi sarjan tasoa ja tämä vuosikausia alaspäin viettänyt kierre lähtisikin positiiviseen suuntaan?

Resepti on hyvin yksinkertainen: Liiga oikeasti auki. Kilpaileminen keskiöön. Siitä koko kilpaurheilussa kuitenkin on kyse. Joka vuosi tippuu yksi seura suoraan, ja mestiksestä nousee yksi suoraan, jonka lisäksi pelataan karsinnat vielä toisesta mahdollisesta nousijasta/putoajasta. Liigan joukkueiden määrä ihan maksimissaan 14:sta.

12 joukkueen Liiga ja 12 joukkueen Mestis olisi kuitenkin se kaikkein hedelmällisin vaihtoehto. Ai että miten Mestiksen tasokin nousisi kohisten tuollaisella mallilla, ja miten ihmisiä rupeaisi tämä kotimainen kiekkoilu kiinnostamaan aivan toisella tavalla.

En kertakaikkiaan pysty ymmärtämään sitä, että miksi tätä ei tehdä? Resepti olisi niin hemmetin yksinkertainen, ja toimisi aivan 100%:n varmuudella. Suomalainen jääkiekko alkaisi todella nopeasti voimaan paljon paremmin.

Kammoksuttaa katsoa tätä nykypäivän touhua, kun muistaa vielä ne ajat, kun tänne ihan oikeasti tuli todella kovan luokan ulkomaalaisvahvistuksia. SM-liigasta pystyi yhteen aikaan ihan aidosti puhumaan Euroopan kovimpana kiekkosarjana.

Nykyään tänne roudataan jotain perkeleen ECHL:n ja Allsvenskanin jyriä, ja nämä ovat täällä tänäpäivänä tähtipelaajia! Ei tuon tasoiset pelaajat olisi mahtuneet täällä edes pelaamaan joskus vuosituhannen vaihteen molemmin puolin, mutta nykypäivän liigassa ovat ykkösketjun ukkoja.
 
En kertakaikkiaan pysty ymmärtämään sitä, että miksi tätä ei tehdä? Resepti olisi niin hemmetin yksinkertainen, ja toimisi aivan 100%:n varmuudella.

Osakkaat vastustavat. Kuka nyt haluaisi sijoituksensa arvon romahtavan. Toki pitkässä juoksussa sitä arvoa nakerretaan koko ajan nytkin.
 

Jindebyne

Jäsen
Onko tästä Savolaisen ja Sihvosen Aitio-viritelmästä siis tarkoitus tulla podcastin muodossa tavaraa ulos jatkossa?

Kiekko-Kiukaan jälkeen odottaisin sitä innolla, mutta olen näköjään sen verran reppana etten tuolta Apu360 tai Aition sivuilta löytänyt kun tekstinpätkää ja joku Kari Kanalan Arsenal-fanitukseen liittyvä podcast.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Onhan Sihvonen itsekin eri yhteyksissä käsitellyt sopimattomuuttaan valmentajaksi ja valmennusuransa epäonnistumista. Ainakin Urheilucastissa siitä taisi olla puhetta.

Aitio menee tarkkaan seurantaan. Aloitus oli vahva ja ilmeisesti tänään tulossa vielä lisää artikkeleita.
Samoin kirjassaan Sihvonen myöntää, että ei hänestä ollut päävalmentajaksi, pukukopin ympäristö valmentajana ja auktoriteettina ei istunut häneen. Pelicansin ruoriin päävalmentajana Sihvonen sanoi tarttuneensa myös siksi, kun oli perhe elätettävä ja kohtalaisen suuri asuntolaina, jotenkin noin kertoillut.
 

ace

Jäsen
Onko tästä Savolaisen ja Sihvosen Aitio-viritelmästä siis tarkoitus tulla podcastin muodossa tavaraa ulos jatkossa?

Kiekko-Kiukaan jälkeen odottaisin sitä innolla, mutta olen näköjään sen verran reppana etten tuolta Apu360 tai Aition sivuilta löytänyt kun tekstinpätkää ja joku Kari Kanalan Arsenal-fanitukseen liittyvä podcast.
Kiuas kuulema Spotifyssä ja muut lehden kotisivuilla. Huomennahan ensimäinen Kiuas käsittääkseni ilmestyy.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onko tästä Savolaisen ja Sihvosen Aitio-viritelmästä siis tarkoitus tulla podcastin muodossa tavaraa ulos jatkossa?

Kiekko-Kiukaan jälkeen odottaisin sitä innolla, mutta olen näköjään sen verran reppana etten tuolta Apu360 tai Aition sivuilta löytänyt kun tekstinpätkää ja joku Kari Kanalan Arsenal-fanitukseen liittyvä podcast.
Tuo mainitsemasi podcast on Myötä- ja vastoinkäymisissä -podcastin ensimmäinen jakso, jossa vieraana on Kari Kanala. Tuli se lenkillä kuunneltua ja se oli itse asiassa positiivinen yllätys. Kanala oli kokeneena esiintyjänä miellyttävää kuunneltavaa ja tarinaa Arsenal-fanitukseen liittyen tosiaan riitti.

Toisaalta itselleni on muutenkin kolahtaneet intohimoisten kannattajien vierailut podcasteissa, että ehkei tuo positiivinen yllätys sitten niin valtaisa ollut. Mm. Jukka Rasila on aina tavannut olla kiinnostavaa ja viihdyttävää kuultavaa Petopodissa vieraillessaan. Myös Ari Steniuksen Kärpän raapaisu -kirjasta pidin paljon, ja se on juuri tuollainen Myötä- ja vastoinkäymisissä -podcastin tyyppinen kannattajatarinoiden ja urheiluseurarakkauksien käsittelyyn erikoistunut kirja, toki täysin Kärppien ympärille keskittynyt sellainen.

Tuosta Myötä- ja vastoinkäymisissä -podcastista on ilmeisesti seuraava jakso tuloillaan vasta kesäkuussa, eli julkaisutahti on verkkaisempi kuin tiistaisin julkaistavalla Kiuas-podcastilla, joka ylemmän viestin perusteella olisi siis Spotifyn kautta tulossa saataville. Lisätään vielä, että nuo Apu360-podcastit ovat verkkosivujen lisäksi saataville myös Apu360-mobiiliapplikaation kautta, jonka käyttö ei näköjään vaadi tilausta saati sisäänkirjautumista. Applikaatiossa on myös tuki push-ilmoituksille uusista podcasteista. Monet artikkeleista toki ovat maksumuurin takana.

Näiden lisäksi olisi ilmeisesti tulossa myös Sihvonen 1 vs. 1 -podcast, jossa Sihvonen "haastaa urheilun vaikuttajia". Eli tässä kaiketi jatketaan hieman Sihvosen kanssa hallilla -sarjan hengessä, joskin kuvauksesta päätellen tässä sarjassa ei keskitytä pelkästään kiekkovaikuttajiin.

A-lehdet kirjoitti:
”Kiekkokiuas-podcastin fanit toivoivat, että jatkamme Sihvosen kanssa työtämme. Aitiossa onkin Kiuas-podcast, jossa ruodimme tarvittaessa tylystikin jääkiekon tärkeimmät puheenaiheet joka tiistai. Aitio ei kuitenkaan keskity pelkästään jääkiekkoon, vaan sisältöjä tulee monipuolisesti eri lajeista.”, kertoo Savolainen.

Aition sisältöihin kuuluu myös mm. Sihvonen 1 vs. 1-podcast, jossa Petteri Sihvonen haastaa urheilun vaikuttajia. Ensimmäinen vieras on Rauman Lukon Suomen mestariksi valmentanut Pekka Virta. Myötä- ja vastoinkäymisissä -podcast taas kertoo julkisuudesta tuttujen ihmisten yllättävistäkin urheiluseurarakkauksista. Vieraiksi ovat tulossa mm. Kari Kanala ja Timo Soini.

 
Viimeksi muokattu:

Dorian Gray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johdossa oleva joukkue
Sihvosen ansiot urheilujournalismin kehittäjänä ovat kiistattomat, ja monet hänen rasittavista maneereistaan (kaikkitietävyys, pelaajamateriaalin merkityksen mitätöinti jne.) selittyvät paljolti omaksutulla ja rakennetulla roolilla.

Yksi asia, joka minua on oikeasti hänen tekemisessään risonut, on se, kuinka Sihvonen unohtaa omat aiemmat tekstinsä ja luottaa siihen, ettei kukaan muukaan muista.

Parhaiten mieleen jäänyt esimerkki on se, kun Raimo Summasen tuli loppukeväästä Sormusen tilalle Hifkin valmentajaksi ja voitti pari ensimmäistä peliä. Sihvonen kirjoitti ylistävään sävyyn, kuinka Summanen oli esitellyt nerokkaan uudistetun version Meidän pelistä, ja vertasi Ramia samalla kaudella liigassa nähtyyn Erik Karlssoniin todeten molempien olevan yhtä ylivoimaisia muihin nähden.

Meni muutama viikko, ja Rautakorven Tappara tiputti Hifkin helposti pleijareissa. Sihvonen totesi lakonisesti, ettei Summanen ollut valmis ja sortui siksi jäljittelemään Rautakorpea.

Miten on mahdollista, ettei Erik Karlssonin veroinen nero, joka saman tien uudisti jääkiekon, ollutkaan valmis eikä pärjännyt edes hopea-Jukalle. Perustuiko alkuperäinen analyysi lopulta mihinkään?

Näistä toivoisin että Sihvosta haastettaisiin enemmän. Jälkiviisaus kun on niin paljon helpompaa
 

Jindebyne

Jäsen
Kiitos @aurora borealis ja @ace kattavasta vastauksesta!

Ei siis mitään vikaa tuossa Myötä- ja vastoinkäymisissä podcastissa, mielelläni kuuntelen futikseen ja urheiluilmiöihin liittyviä juttuja.

Mietin vaan laittavatko herrat mikin päälle vai onko tuotanto tekstimuodossa, mutta tuossahan vastasittekin, että tiistaisin tulee podcastia, joten odotellaan yön yli.
 

Sawo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sihvonen ja Savolainen olivat muuten Urheilucastin vieraana eilisessä jaksossa. Siellä kertoilivat jonkun verran uudesta Aitio mediasta.
 

Karavaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Flyers
Oliko jossain mainittu, että aina tiistaisin olisi tuo julkaisupäivä? Itse en tuota ole huomannut. Itselläni ei ole niin paljoa vapaa-ajan vietto ongelmia, että jaksaisin Kari Kanasen fanituksesta kuunnella sekuntiakaan. Luulisi, että lähdetään heti kärki edellä tämän uuden alustan kanssa lentoon ja kiuas heti vain kuumaksi.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oliko jossain mainittu, että aina tiistaisin olisi tuo julkaisupäivä? Itse en tuota ole huomannut. Itselläni ei ole niin paljoa vapaa-ajan vietto ongelmia, että jaksaisin Kari Kanasen fanituksesta kuunnella sekuntiakaan. Luulisi, että lähdetään heti kärki edellä tämän uuden alustan kanssa lentoon ja kiuas heti vain kuumaksi.
Tänään illemmalla pitäisi ilmestyä uusi Kiuas.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.

Jof

Jäsen
Aika vahvasti on tuo Sihvosen ja Savolaisen isännöimä Aitio aloittanut myös tekstipuolella.

Kriittinen ja rohkea ote muistuttaa vanhaa Urheilulehtiä ihan juttujen otsikoinnista lähtien. Esimerkkeinä vaikka "Vuosikymmenestä toiseen HIFK:ta johtaa joukko polkupyörävarkaita, jotka luulevat olevansa suurrikollisia" ja "Kriisiviestinnän ammattilainen Leijonien tulevasta päävalmentajasta: Valehtelee kuin piisami posket täynnä pullaa".
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kuuntelin Sihvosen Aition mm. Liigan jääkiekkovalmentajista ja pelitavoista. Siipimies Savolainen passasi todennäköisesti etukäteen sovitulla tavalla Sihvosta, joten ei hänestä enempää. Mutta Sihvoseen. Kuvittelin - turhaan - että Sihvonen olisi vihdoin kaivanut analyytikon hanskat esille eikä jatkaisi populistista menoa. Todellakin turhaan.

Sihvosen mukaan Tappara voitti Liigan Grönborgin ymmärrettyä meidän pelin hädän hetkellä. Höpsis. Sihvosen mukaan kansainvälinen jääkiekko lähestyy Taposen ja Virran meidän peliä. Höpsis. Vastaavaa lätinää löytyi paljon muutakin, mutta katsotaanpa mainitsemiani hieman tarkemmin.

Oleellista on se, mitä meidän pelillä jääkiekon pelitapana tarkoitetaan. Vaikka Sihvonen laskee hitaita lähtöjä varmaan edelleen, meidän peli ei todellakaan tarkoita sihvoslaista yksinkertaisuutta vaan kyseessä on hyvin kattava pelitapa kaikkiin tilanteisiin.

Meidän pelissä pyritään ensisijaisesti nopeaan hyökkäykseen, mutta puolinopeat ja hitaat lähdöt ovat paikallaan kun peli vaatii sitä. Tärkeää on säilyttää puolustusvalmius, hyökkäysvalmius ja hyödyntää erilaisia rytmejä. Viisikon etäisyydet ja tuki kiekolliselle sekä rintamahyökkäykset alivoimahyökkäysten sijaan ovat osa meidän peliä.

Ja tällä määrittelyllä päästään toki propagandassa aina siihen, että kun inhotaan Grönbergin ja vuosia Jukurien Olli Jokisen pelitapaa, niiden menestys onkin meidän pelin ansiota. Grönberg siis tajusi Sihvosen mukaan siirtyä hädissään kohti meidän peliä - ja kas, Tappara vei mestaruuden.

Todellisuudessa viimeinenkin NHL-seura pelaa osan pelistä meidän peliä. Viivelähtö maalin edessä tai sen takana ei kuitenkaan tarkoita kuin Sihvosen jutuissa pelaamisen siirtymistä kohti Virran meidän peliä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sanotaan vielä erikseen kun ei liity ko. podcastiin se, että suomalaisen jääkiekon kehitys junnuista edustuksiin on heikentynyt meidän pelin takia. Ei niin, kuten Sihvonen väittää, että syy on meidän pelistä luopuminen.

Nykyään pelaajien taitotaso on aiempaa heikompi ja osan tästä ongelmasta voi laittaa liian taktisten sarjojen piikkiin. Kun vatvotaan oikeaa roolia ja oikeaa sijoittumista ja oikeaa tekemistä jäällä, pelaajien henkilökohtainen taitotaso ja kontaktienkin kautta kehittyvä tietty pelaamista edistävä kovuus jää kehittymättä.

Liigaan tulee aivan raakileita koska he eivät ole oppineet edes perusasioita junnuissa ja/tai Mestiksessä. Aikaa on mennyt liikaa väärienkin asioiden opetteluun. Olli Jokinen toi tämän hyvin esille siirtyessään Jukureihin ja teetettyään testejä mm. pelaajien kyvystä käsitellä kiekkoa, syöttää, laukaista ja ottaa taklauksia vastaan sekä antaa taklauksia.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Meidän pelin paradoksi on, että meidän pelin pelaaminen etenkin junioreissa ei kehitä optimaalisesti pelaamaan meidän peliä. Painotus pitäisi ehdottomasti olla lajitaidoissa, luistelussa, kamppailussa, laukauksessa ja syöttötaidoissa. Pelitavalla ei ole mitään väliä, jos perustaidot eivät ole kunnossa. Aiheesta pitäisikin käydä enemmän valmentajavetoista keskustelua, että mikä olisi sitten paras tapa kehittää pelaajia ja millaista peliä maajoukkueissa halutaan nähdä. Missään nimessä kaikista meidän pelin periaatteista ei kannata luopua, mutta selvää on, että seisoskelu ei kehitä ketään. Toisaalta jos pyritään pelaamaan Kanadaa tai USA:ta vastaan heidän tempojääkiekolla, niin tukkaan tulee varmasti.
 

axe

Jäsen
Sihvonenhan itse tiivisti filosofiansa näin: "Meidän peli on: Hyökätessä maalin tekemistä, tilan voittamista, tilan tekemistä, puolustusvalmiutta; puolustaessa maalin teon estämistä, tilan pois ottamista, keskustan sulkemista, hyökkäysvalmiutta."

Vähän tarvitaan jo eforttia, että löytää maailmasta joukkueen jota tuohon ei saa sovitettua, ainakin jos se pärjää.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sihvonenhan itse tiivisti filosofiansa näin: "Meidän peli on: Hyökätessä maalin tekemistä, tilan voittamista, tilan tekemistä, puolustusvalmiutta; puolustaessa maalin teon estämistä, tilan pois ottamista, keskustan sulkemista, hyökkäysvalmiutta."

Vähän tarvitaan jo eforttia, että löytää maailmasta joukkueen jota tuohon ei saa sovitettua, ainakin jos se pärjää.

Aika vaikea palapeli tosiaan löytää jokin menestyvä joukkue, joka ei tuossa kehikossa toimi...

Se mikä erottaa nämä meidän pelin profeetat jääkiekkovalmentajista, on lähtökohta. Meidän pelissä se on valmentaja kun taas esimerkiksi Jokisen tai Grönbergin joukkueissa se on pelaaja. Jokisen näytöt pelaajien kehittämisessä + samaan aikaan joukkueen menestymisessä ovat kiistattomat.

Missään nimessä kaikista meidän pelin periaatteista ei kannata luopua, mutta selvää on, että seisoskelu ei kehitä ketään. Toisaalta jos pyritään pelaamaan Kanadaa tai USA:ta vastaan heidän tempojääkiekolla, niin tukkaan tulee varmasti.

Juuri näin. Valmennusta on syytä kehittää, jotta Liigaan tullessaan ja Liigassa pelaajilla on enemmän henkilökohtaista osaamista. Se vaatii vähemmän valmentajaehtoisuutta ja taktista träppiä ja enemmän niitä eväitä, mitä esimerkiksi Jokinen yhdessä Viiman kanssa on tuonut Jukurien harjoitteluun.

e: miesten maajoukkueessa tarvitaan myös pelitavallista modernisointia. Kyse ei ole lainkaan meidän pelin poistamisesta, jota ei kannata tehdä. Sen sijaan erikoistilannepelaaminen ja avauspelaaminen pakki-pakki-sentteri tai pakki-sentteri ei ole toiminut kaikissa tilanteissa optimaalisesti. Suomen riittävä avauspelaaminen on ollut liian helppo ottaa mm. aggressiivisella paineistamisella kiekolliseen pakkkiin pois. Antaa kiekon tehdä työ, siinä perusresepti.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Olin katsomassa tuolla U18-kisoissa paikan päällä ottelua Suomi - USA.

Se oli aivan silmiin pistävän selvää, että jotain pelaajien harjoittelussa tehdään täällä huonommin, kuin USA:ssa. Vastustajan pelaajat olivat aivan silminnähden nopeampia ja voimakkaampia. Suomi oli jatkuvasti ongelmissa sen takia, että ei vaan yksinkertaisesti kestetä siinä pelitempossa mukana.

Aika mahdotonta siinä oli nähdä, että millään taktisilla nyansseilla niin ilmiselvää eroa otetaan kiinni, kun toiset on vaan niin selvästi parempia.

Ja kun asia näin on, niin minusta on jotenkin erikoista lähestyä asioita niin, että täällä meillä on tämä Tapolan ja Virran edustama ylivertainen pelitapa, jota muu maailma ikään kuin sitten joutuu lähestymään ja kopioimaan. Kun ei se siellä lehtereillä todentotta siltä näyttänyt, että niiden pohjoisamerikkalaisten tarvitsisi tämmöistä tehdä.

Jos nyt vähän kärjistän, niin siinä missä P. Sihvonen laskee jotain viivelähtöjen lukumääriä ja träppipuolustuksen kovuutta, niin vastustaja on tuossa välissä käynyt tekemässä jo muutaman maalin.

Jotain mätää tuossa meidän pelaajakehityksessämme on. Ja en näe, että miten joku meidän pelin hinkkaaminen ainakaan siellä junioreissa auttaa heitä ottamaan tuota ilmiselvää etumatkaa kiinni?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös