Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Petteri Sihvonen – kiekkomedian virallinen totuus

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Vesso, 01.09.2004 klo 17.31.

 1. teppana Jäsen

  Urheilulehden kysy ja vastaa osiossa vuosia sitten oli Sihvoselta hyvä vastaus kysymykseen joka meni vapaasti lainaten jotenkuten näin:

  "Miksi antaisin mitään arvoa analyytikon ajatuksille joka ei pysty menestymään valmentajana "

  johon Sihvonen vastasi vapaasti lainaten:

  "Samasta syystä kun annat arvoa elokuvakriitikolle joka ei ole Oscar-tason ohjaaja"

  Ei Sihvosen mielipiteet pelistä mitään kiveen hakattuja totuuksia ole (vaikka hän niitä sellaisina välillä esittää), mutta kyllä hänellä mainio silmä on taktisille vivahde-eroille jääkiekossa ja joukkuelajeissa yleensä.
   
  Hokifani25 ja Virveliä kainaloon tykkäävät tästä.
 2. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Sihvonen on useammankin kerran näyttänyt mediassa pelistä keskustellessaan vaikkapa Marjamäen tai Jalosen kanssa, että kyllä hänellä silmää sille on ja pystyy olemaan samalla sivulla näiden huippukoutsien kanssa. Eli kyllä siellä oikeasti on kotiläksynsä tehnyt kiekkomies taustalla ja peliymmärrys oli monia vuosia mediassa ihan omaa luokkaansa.

  Niihin poliittisiin mielipiteisiin kun on tuon Lindgren & Sihvonen ohjelman kautta väkisinkin vähän tutustunut, niin niistä en kyllä aina pysty ihan samaa mieltä olemaan.

  Mutta kiekossa mies on rautaa.
   
  Hokifani25 tykkää tästä.
 3. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Itse en Sihvosen johtajuudesta tiedä yhtään mitään niin olen siinä asiassa hiljaa.

  Pelipaikattomia pelaajia ei muka tarvita. Tässä muutama NHL:stä; Koivut, Simmonds, Big Buff, Justin Williams jne jne... Tämä on on yksi rooli muiden roolien joukossa ja jos valmentaja ei tätä tajua niin ihme on.
   
 4. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  @Wire katsoitko sen videon? Jos katsoit, niin ihan ystävällisesti kysyn että ymmärrätkö mitä pelipaikattomuus tarkoittaa?
   
 5. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  En koska video vetää errorit Savolaisen naaman näkymisen jälkeen 5s kohdalla.
   
 6. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Höh, harmi. Minun mielestäni Sihvonen avaa hyvin tuolla videolla sitä miten pelipaikattomuus on todellisuudessa ihan mahdoton termi käytettäväksi.
   
  Virveliä kainaloon tykkää tästä.
 7. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Minusta kysymys on Sihvosen kohdalla varsin osuva. Tältäkin palstalta löytyy lukematon määrä esimerkkejä siitä, kuinka Petteri kyselee kompetenssin ja kiekkokokemuksen perään, kun hänen juttujaan kyseenalaistetaan.

  Minähän en todellakaan velvoita analyytikolta mitään valmennusosaamista. Vielä vähemmän sitä kyselen Jatkoajan nimimerkeiltä, jotka ovat pääasiassa faneja eivätkä jääkiekon ammattilaisia.
   
  iSing, HOOLIGAN_, Virveliä kainaloon ja yksi muu tykkäävät tästä.
 8. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Ei Sihvonen tuota kysymystä kyseenalaistanut, vaan vastasi siihen mielestäni hyvällä vastauksella joka ainakin tyydytti oman uteliaisuuteni.
   
 9. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Eli kyseessä on vain termin määrittelyä.
   
 10. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Ei ole.

  Mutta jos nyt ihan lyhyesti tiivistän: pelipaikattomuus = pelaaja pelaa ilman pelipaikkaa. Yksikään jääkiekkoilija ei NHL:ssä tällä hetkellä pelaa tuolla tavalla. Ja saa luultavasti aika paljon virrata vettä Vantaanjoessa että tulevaisuudessakaan pelaa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.11.2018 klo 21.30
 11. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jouel Awrmiia, GeneMatti
  Lainaus:
  Käytännössä niin, että jos yksi olisi pelipaikaton, niin melkeinpä koko joukkueen pitäisi olla. Ja jos tällaisia moniosaajia olisikin joukkueellinen, niin siinä annettaisiin erikoisosaamisessa ja pelin rakenteessa liikaa tasoitusta.
   
 12. teppana Jäsen

  Rover taitaa olla ainut "pelipaikaton" pelaaja lätkässä.
   
 13. theZ Jäsen

  Lainaus:
  Katsoin videon ja kymmenen minuuttia elämästäni meni täysin hukkaan kun kyse oli juurikin tuosta nimimerkin @Wire mainitsemasta termin määrittelystä. Seuraavassa Kiekkokiukaassa Petteri ja Samuel voisivat keskustella vähintään vartin siitä, että Liigan tilastoissa jäähyn syynä saattaa olla "pelin viivyttäminen - kiekko katsomoon" ja kyseinen termi on äärimmäisen vaarallinen ja harhaanjohtava sillä kyseisen jäähyn saaminen ei edellytä kiekon lentämistä katsomoon asti eikä virallisessa sääntökirjassa tuollaista termiä ole. Varsinkin kun kuten Petteri totesi, niin täyteen pelipaikattomuuteen ei edes voida käytännössä mennä ikinä. Siitäkin johtuen ei ole noin kärkkään vastustavan kannanoton paikka jos pelipaikattomuuden määritelmä jonkun mielestä toteutuu sillä, että pelaajat vaihtavat säännönmukaisesti roolejaan jäällä. Kärppien pelaamisessa esim. pakkipareilta on nähty tilanteita missä pakki tekee itsensä pelattavaksi keskikaistalle sentterin tontille, heittää kiekon päätyyn ja luistelee perään ja vielä toinen pakki tulee kolmantena pelaajana päätykiekkoon ja siitä lähteneestä tilanteesta pyöritystä on jatkettu niin, että kaksi hyökkääjää pelaa ns. normaalia pakin paikkaa. Täyttä pilkunnussimista jos tuota ei saa kutsua pelipaikattomuudeksi vaan "pakin roolin laajentamiseksi" tjsp ettei pikkujunnut mene sekaisin ja luule ettei mihinkään tarvitse erikoistua. Yleensä hyvää juttua Kiekkokiukaassa, mutta nämä pilkunnussimiset voisi jättää vähemmälle.
   
 14. Uuhis #97 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
  Sihvonen on edelleen pelkkä pseudokiekkotietäjä, käytännössä aina jälkijunassa mutta tuolla "kyseenalaistan kaiken" mantralla pyrkii paikkamaan puutteitaan ymmärryksessään, surullista että tähän vielä tänä päivänä langetaan. Onneksi sentään on jättänyt Röngän ajoista tutut henkilöön menemiset pois.
   
 15. Golden AWe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charles Darwin
  Lainaus:
  Ilmeisesti Suomesta löytyy paljonkin pelitapoja ja valmennuksen suuntauksia etukäteen analysoivia tahoja.
   
  HOOLIGAN_ ja Käyttäjänimetön tykkäävät tästä.
 16. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  Petteri Sihvonen sanoi äsken Lindgren&Sihvonen-radio-ohjelmassa tuoneensa kiekkojumala-termin Suomeen. Se on sen sortin tuontiponnistus, että ansaitsee tulla talteenotetuksi.
   
 17. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  PIkana: Sihvonen on väärässä jos kyse on siitä, mitä termillä normaalisti tarkoitetaan. Paljon ennen häntä termiä "kiekkojumala" käytti mm. Ville Nieminen. Muistan käyttäneen jossain ennen vuotta 2000. Jatkoajastakin löytyy Niemisen haastattelu vuodelta 2001, jossa hän käyttää "kiekkojumalaa" ja se löytyy tästä. Termihän on ns. vanhaa perua ja suora käännös englannista, joten kenties Sihvonen seuraavaksi kertoo tuoneensa jääkiekko-termin Suomeen. Ellei peräti keksineensä jääkiekon itse?
   
 18. Maple Leaf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
  Lainaus:
  Ei, sen teki kyllä Juhani Tamminen.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 19. P.Sihvonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ei ole. Antaa urheilun näyttää, kuka kulloinkin on
  Lainaus:
  Tuskin Sihvonen on jääkiekkojumalat-termiä tuonut Suomeen. Sain käsiini pätkän Lindgren ja Sihvonen radioshow'n käsistä, siinä seisoo näin: "On nimittäin niin, että itse aloin käyttää tuota jääkiekkojumalat-ilmaisua lätkäjournalismissani jo yli 10 vuotta sitten. En enää muista, mistä minä sen silloin keksin. Hätkähdin, kun huomasin, että se on nyt osa pohjoisamerikkalaista lätkäpuhetta. Olen katsonut läpi niitä sikäläisiä tuoreita puheita jääkiekkojumalista, ja huomasin, että sillä nyt sitten selitetään lähes kaikkea. Eivät laita siihen kylkeen juuri muuta pelianalyysia. Pelkällä jääkiekkojumalalla selittely on tyhjän tynnyrin kolinaa, ikään kuin kyse olisi onnesta ja sattumasta, kuka tekee maalit, mikä joukkue voittaa, mikä häviää. Parempi olisi, ettei tuo jääkiekkojumalat nyt ainakaan rantautuisi tänne Suomeen."
   
  Goljat, teppana, aessi ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 20. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Ateistit varmaan kieltää tämänkin jumalan olemassaolon.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 21. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Ja huomiotaloudessa ja klikkihuorauksessa. Siis Sihvosella on olemassa täysin ammattimainen ja analyyttinen moodi, jolla ensiksi ponnisti pinnalle. Mutta sillä ei ilmeisesti elä vaan tällä media- ja sketsihahmo "Johtavalla". Ehkä eniten inhoan hänen totaalisen ja laskelmoidun epärehellistä Nuori Suomi -kampanjaansa, joka ammuttiin murskaavasti alas nimenomaan tässä ketjussa, mutta vastaavia pienimuotoisempia kyynisiä mediakampanjoita häneltä löytyy vaikka kuinka paljon. Ja sitä asiallista ja analyyttistä puhetta todella paljon vähemmän. Valitettavasti.
   
  LaTe_Show tykkää tästä.
 22. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Omalla kohdalla en oikeastaan Sihvosta muuten enää seuraa, kuin Lindgren & Sihvonen ohjelman kautta. Joka on kyllä mainio ohjelma ja suosittelen jokaiselle.
   
  aessi ja Runtulin tykkäävät tästä.
 23. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Totta. Olen lenkeille valinnut muutaman reitin, joiden aikana ohjelman ehtii kuunnella alusta loppuun. Ehkä kiinnostavin radio-ohjelma kun uutiset, sään ja tietyt dokumentit laskee pois. Kritiikittä ei L&S selviä sekään. Joskus on hieman keinotekoisia vastakkainasetelmia, joita sitten tuomari yrittää arvostella yhtä keinotekoisesti. Mieleen tulee Kuusela ja oliko se ainakin lähetyksen teemaa sivuten urheilu ja politiikka? Varaan oikeuden muistaa Kuuselan asema väärin ja hän olikin jossain muussa jaksossa. Silti heittämällä mainio ohjelma. Lindgren yllättää tässäkin. Aivan kuten musiikissaan.
   
 24. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Lindgren on myös minun mielestä vahvempi näistä kahdesta herrasta. Toki Sihvonen osaa myös roolinsa vetää hyvin. Aika suuri ero on hyvän ja huonon lähetyksen välillä väittelyissä, mutta suht laadukkaat ja mielenkiintoiset keskustelut vieraan kanssa yleensä pelastaa hyvin paljon jos väittely tuntuu keinotekoiselta (mitä se kieltämättä joskus tekee). Lindgren on omaan mieleen sen takia, että aika paljon omaan samankaltaista ajatusmaailmaa. Sihvonen kyllä välillä onnistuu tyrmäämään väittelyssä Lindgrenin totaalisesti ja se alkaa itseäkin sapettamaan kun oma ajatusmaailma saa kolauksen. :D

  En tuota Kuuselan lähetystä muista, täytyypä etsiä ja virkistää mieltä.
   
 25. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Mun lenkkipohjaisen muistikirjanpitoni mukaan Sihvonen vie myös välillä Lindgreniä. Mutta en tiedä, onko eri aiheissa sovittu puolet (Kyllä/Ei) - vai kenties arvottu. Lindgren on välillä aika hukassa, mutta silloinkin joskus hyvä noin radio-ohjelman ja perustelujensa tasolla.

  Eniten harmittaa hudit. Esimerkiksi Kummola antoi toisessa esiintymisessään ohjelmassa loistolätyn Sihvosen lapaan. Kummola nosti vapaassa aloituspuheenvuorossaan itse esille Venäjän ja Putinin mieltymyksen jääkiekkoon. Siitä olisi Sihvosen pitänyt seuraavassa puheenvuorossaan laittaa kiekko tyhjiin. Vähintään ottamalla esille Jokerien poliittisen taustan Putinin lähipiiriin. Mutta ei. Sihvonen otti Trumpin esille. Tosin voi olla niinkin, että puheenvuorot on tehty ennalta ja Sihvonen yllättyi Kummolan lätystä, jota ei ollut käsikirjoituksessa.