Ilmoitukset

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Fancy Jasper huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella.

Sulje ilmoitus

Petteri Sihvonen – kiekkomedian virallinen totuus

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Vesso, 01.09.2004 klo 17.31.

 1. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Voi taivahan luoja... Tarttetko tosiaan vielä lisää selkääsi? Ilmeisesti hidas klikkauspäivä menossa.
   
 2. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Paikallisessa aviisissa eli Länsiväylässä nimimerkin @P.Sihvonen jatkuvan ja kritiikittömän nuoleskelun kohde Esa Sievinen, siis Esa Sievinen, yhdessä Antti Kasvion kanssa lähetti kaikkien lasten vanhemmille selkeän viestin:
  Urheilun ei kuulu olla kivaa.
  Tätähän on todistanut, myös Esa Sievisen, siis Esa Sievisen poika Jani, joka HS:n Kuukautisliitteessä kertoi uineensa uransa ensimmäiset vuodet isänsä pakottamana, siis Esa Sievisen pakottamana.
   
 3. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Mietitääs nyt hieman tätä lausuntoa. Tässä siis joku ulkoa päin haluaa määrittellä, millaista urheilukokemuksen pitää yksilöiden mielestä olla. Urheilun ei kuulu olla kivaa. Urheilusta täytyisi kait tämän näkemyksen tehdä mahdollisimman ikävää, jotta se tuottaisi mahdollisimman hyvää tulosta. Samalla voimme heittää romukoppaan niiden tuhansien huippu-urheilijoiden kokemukset, joiden kokemus on ollut täysin päinvastainen. Lapsuudessa ja nuoruudessa on urheiltu päivittäin tuntiakausia lähinnä vain yhdestä syystä: kun se on ollut niin kivaa.

  Kaiken kaikkiaan ei jotenkin kuulosta kovin loogiselta lausunnolta.
   
 4. steepler Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  chelsea, The Ohio State Buckeyes
  No joo tuskin tuota ihan kirjaimellisesti kannattaa tulkita, mielestäni tarkoitetaan sitä että jos huipuille haluaa niin välttämättä koko ajan ei ole kivaa tai tavallaan oletusarvo ei voi olla se että on kivaa ja olettaa pääsevänsä huipulle. En usko että tässä ihan perusharrastamista tarkoitetaan.
   
 5. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Mun mielestä oletusarvon kannattaisi nimenomaan olla se, että on kivaa. Sitten tulee hetkiä, jolloin ei ole kivaa, mutta ne ovat poikkeuksia. Ja silti tottakai jos joku haluaa vetää pakotettuna ja vittuuntuneena läpi lapsuuden ja nuoruuden urheiluharrastuksen niin se hänelle suotakoot. Silti miksikään yleiseksi ohjenuoraksi ja normitilaksi tällaisia ei pidä laukoa. Samoin kuin ei Sievisen, Agassin jne. perheen mallia, jossa isä pakottaa lapsen urheilemaan kohti huippua.

  Toki kaikki em. varauksin, koska itse juttua en pääse lukemaan.
   
 6. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
 7. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Lainaus:
  Sihvos-Sievisläisessä ajattelussa ei ole sijaa harrastamiselle. Sihvos-sievisläisessä maailmassa varmaankin noin 95 % urheiluseurojen alaikäisistä jäsenistä on aivan väärässä paikassa.
   
 8. Jupe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Eihän tämä nyt mikään uusi asia ole, huipulle vaaditaan paljon harjoittelua joka ei ole "kivaa". Ainahan se on mennyt niin että 99% varmuudella laji mihin panostetaan löydetään oman mielenkiinnon avulla, toki vanhemmathan ne juniorit sinne treeneihin vie ja lajia on valitsemassa mutta siitä eteenpäin mitä tehdään treeneneissä on kiinni vain itsestään, riittääkö mielenkiinto, onko "kivaa".
  Sanoisin että aluksi sen kuuluu olla juniorina mukavaa, löytää se palo siihen lajiin, löytää kipinä mistä harjoittelu saa lisää tuulta purjeisiin. Harrastus muuttuu totisemmaksi muutamien vuosien harjoittelun jälkeen kun perusteet on hallussa ja kuuluukin muuttua jos haluaa kehittyä seuraavalle tasolle, itselläni junnufutiksessa tämä muutos oli selkeä, siirtyminen isolle kentälle. Ei vain jaksanut panostaan siihen kovaan yksipuoliseen kuntorääkkiin vaikka pallolla oli edelleen kiva leikkiä.
  Pidän itseäni monipuolisena harrastelijaurheilijana ja olen hemmetin tyytyväinen siihen mitä valintoja olen tehnyt, lajiharjoitusta saanut reilussa 30 vuodessa yli kymmeneen lajiin mutta en ole kilpailutasolle asti treenannut muuta kuin junnufutista ja voimailussa joskus tuntunut siltä ettei ole kivaa kun vedetään sarjat ja toistot äärimmilleen. Ja tämä teksti nimenomaan kannustimena kaikille nuorille liikkujille, itse olisin puutunut vain yhteen lajiin, nyt pelaan hyvällä harrastetasolla reilua viittä eri palloilulajia, vähän kamppailu-urheilua, ampumaurheilua, autourheilua, voimailua jne.

  Pointti tässä se että mun tulkinnan mukaan se urheilu muuttuu ei kivaksi siinä vaiheessa kun panostus yhteen lajiin on valtava, vähintään 10 tuntia viikossa kun lasketaan oheisharjoitteet mukaan. Kuka on sitten tähän valmis, vaikea sanoa, yleensä sellainen jota koulu ei kiinnosta, tämä rankka yleistys on yksi fakta, niin monta tapausta lähipiirisssäkin. Paine on myös kova perheen puolelta jos vaihtoehtona opiskele kunnolla, taikka paljon perheen rahavaroja vievä huippu-urheilu joka ei välttämättä tuota yhtään mitään taloudellisesti/tulevaisuutta ajatellen. Vähiten kuitenkin ymmärrän sitä jos vanhemmat pakottavat lapsensa tähän "ei kivaan" rumbaan jo varhaisessa lapsen kehitysvaiheessa se on täysin väärä lähestymistapa urheiluun ja liikkumiseen.

  _
   
 9. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Kiitos. Jutun luettuanikin voi hyvin todeta, että ei tätä "Urheilun ei kuulu olla kivaa" pidä laukoa miksikään yleiseksi ohjenuoraksi. Toki eivät Sievinen ja Kasvio sitä välttämättä edes varsinaisesti tehneet vaan kyse on toimittajan nostosta.
   
 10. adolf Jäsen

  Tuollainen otsikko saa enemmän klikkauksia kuin jos se olisi mennyt jotenkin tyyliin: "Monen ihmisen mielestä treenaamisen kuuluu olla kärsimystä, mutta on olemassa myös toisenlaista ajattelutapaa, jossa urheilija pystyy saamaan nautintoa kovastakin rääkistä. Ei ole olemassa mitään yhtä tiettyä totuutta, vaan oikeita tapoja on monia erilaisia. Kyse on vain siitä että sinun kuuluu etsiä se sinulle itsellesi toimiva tapa. Löytää elämän ilon lähde".
   
 11. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Lainaus:
  Minä ymmärrän vallan mainiosti vaikka toki en omien lasteni kohdalla voisi kuvitella moista tekeväni.
  Jos otetaan esimerkiksi juuri uinti, jossa samassa altaassa polskii vaikkapa kiinalaisia tehotuotantouimareita, niin voidakseen olla samalla tasolla, pitää harjoitella samalla tasolla. ja tähän määrään ei varmaankaan pääse, jos mennään lapsen ehdoilla.

  En nyt löydä KK-liitteen juttua, mutta muutama poiminta toiselta palstalta lainattuna:

  Jani Sievinen:
  Siitä alkoi minun ja siskoni Ninan uiminen. Olin nelivuotias ja Nina kuusi. Uiminen ei ollut lastenleikkiä vaikka olimme lapsia. Ensimmäinen vapaapäiväni oli 16-vuotiaana. Kuri oli jumalattoman tiukkaa kotona ja altaalla. Elämä meni kokonaan uinnin ehdoilla.

  Jani Sievinen:
  Jouluna oli yksi vapaapäivä uimisesta, jos aattoilta sattui olemaan sunnuntai.

  Esa Sievinen:
  Lähdimme koko ajan siitä, että Janista tulisi maailman paras uimari, ja tiesimme, kuinka paljon sen eteen täytyy tehdä töitä.

  Esa Sievinen:
  Kaikki oli yhden kortin varassa. Se oli minulle isänä vaikea valinta. Kun Jani ui Euroopan-ennätyksen 16-vuotiaana, tiesimme, että riski kannatti.


   
 12. adolf Jäsen

  Andre Agassi ainakin valotti kirjassaan sitä vaiettua totuutta, jota moni huippu-urheilija kantaa sisällään. En voi tietää onko Sievisen tapauksessa kyse samasta asiasta, mutta on nämä "yksi vapaapäivä yli 10 vuodessa" jutut vähän tämmöisiä, että totanoinaan... vaikea tuosta on mitään sankarillisuutta löytää.

  Ei sen metallipalasen saaminen jostain ohimenevästä tapahtumasta noin tärkeä asia ole.
   
 13. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Varmasti tässäkään kysymyksessä ei ole vain mustaa ja valkoista. Sievisten ja Agassin tapaukset ovat ääriesimerkkejä ja vielä niistä ääriesimerkeistä, jotka ovat tuottaneet urheilullisesti tulosta (muilla mittareilla eihän se esim. Agassilla ihan putkeen mennyt). Aika harvoin kuulemme niistä vastaavista ääriesimerkeistä, joissa urheilullista tulosta ei ole tullut.

  Ääriesimerkkien lisäksi on niitä harmaan sävyisiä tapauksia, joissa on yhdistynyt tavoitteellinen urheilu ja lapsen ehdoilla meneminen. Ovatko esim. Jenna Laukkasen tai Matti Mattsonin tarinat samanlaisia ääriesimerkkejä kuin Sievisen? Epäilen vaikka helkkaristi sielläkin on töitä paiskottu.
   
 14. Jupe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lainaus:
  Saivartelua, mutta joo kyllä minäkin ymmärrän että tälläisiä vanhempia on ja tuottaa varmasti tulosta kun synnytyslaitokselta heitetään suoraan jo altaaseen, onhan katsos vauvoilla jo se refleksi ja nehän kelluu. Mutta en laittaisi omia muksuja tuohon tilanteeseen, monissa tapauksissa lapsen rääkin voi laskea kidutukseksi.
  Ja tämähän ei poissulje huippu-urheilu-uraa, jokunen aika sitten luin NHL-pelaajasta, en muista nimeä joka alkoi harjoittelemaan luistelua vasta 6-7 vuotiaana, muistaakseni huippuautourheilijoita on hypännyt rattiin paljon vanhempana. Kiinnittäisinkin enemmän huomiota urheilulliseen ilmapiiriin kotona, liikkumiseen leikin kautta lapsena, voin suositella esim GrIFK:n urheilukoulua, erittäin järkevää ja monipuolista urheilutoimintaa lapsille, mukavan kautta siihen että urheilu on hauskaa ja tätä useampi vuosi, sitten omasta kipinästä siinä 10 vuotiaana ja eteenpäin kiristetään treenitahtia jos laji on löytynyt ja hyvät perustat hallussa sekä on sitä lahjakkuutta, halua ja motivaatiota. Pakottamisen kautta on nähty liian monia surullisia tarinoita, google auttaa siinä, yksi kävi kääntymässä IFK:ssakin, epäilen ettei ole kovin iloinen omasta nuoruudestaan ja muutamista miljoonista mitä ehkä tienasi.

  _
   
 15. Teikel Jäsen

 16. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Lainaus:
  Enpä tiedä, mutta ketjun aihe ainakin tuntuu palvovan Esa Sievistä ja toistuvasti valtakunnallisessa radiossa vetoaa Esa Sieviseen jonkinlaisena kilpaurheilun kaikkitietävän ja kaikkivoivana auktoriteettina.
   
 17. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Tottakai, koska Esa Sievisen ajatukset sopivat hänen omiin ajatuksiin ja motiiveihin. Niitä menestysvalmentajia, jotka ovat asiasta Sihvosen kanssa eri mieltä, ei sitten nostetakaan "Johtavan" toimesta samalla tavalla jalustalle.
   
 18. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Boldaus oma.

  Didier Auriol ainakin on tällainen tapaus. Auriol aloitti rallihommat vasta parikymppisenä (mitään aikaisempaa moottoriurheilutaustaa ei ollut) ja voitti sittemmin maailmanmestaruudenkin. Auriolin mukaan ajamista ei tarvitse aloittaa nuorena, vaan myöhemmälläkin iällä aloittanut pärjää, jos vain omaa talenttia.
   
 19. Fordél Jäsen

  Sekin kannattaa ymmärtää, että urheilua on hyvin monenlaista. Siinä voi Sievinen, Sihvonen ja kumppanit käydä vaikka olympialajia edustaville lumilautailijoille, että urheilemisen ei tule olla kivaa ja kuunnella, millaista palautetta tulee. Tai sitten nämä nuoret leijonat, joiden lähestyminen urheilemiseen on pikkasen erilainen kuin ns. vanhan liiton miesten.

  Ja kaikki tämä ei tarkoita, että pitäisi kitkeä pois kaikenlainen kilpailu. Ei tietenkään eikä tässäkään kohdin maailman tarvitse olla mustavalkoinen. Huipulle tähtäävien junnujen lisäksi täytyy olla myös mahdollisuudet harrastaa ilman, että täytyy vetää koko ajan verenmaku-suussa. Saimme taas tällä viikolla huolestuttavaa tutkimustietoa lasten ja nuorten liikunta-aktiivisuudesta. Osa tätä kysymystä on se, että osa lapsista ja nuorista tippuu tai tiputtautuu pois yhä nuorempana pois harrastuksista. Homma aloitetaan aikaisemmin, mutta myös dropout tapahtuu aikaisemmin. Tämä ei ole huippu-urheilunkaan etu.
   
 20. Askaisten Visa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joidenka paita on ollut päällä
  Tulipa tuossa eräs pelitapajuttu mieleen, kun muistelee Petteri Sihvosen analyysia John Tortorellasta valmentajana.
  Jos Tortorella on niin huono valmentaja kuin Petteri Sihvonen analysoi, miten ihmeessä Columbus on päästänyt tällä kaudella tähän mennessä vähiten maaleja ja hävinnyt vähiten otteluita?
  Ai niin, siellähän on se Jarmo Kekäläinenkin ollut pilaamassa kokonaisuutta.

  Olisiko se edes joskus siitä kiinni, että valmentaja valitsee pelitavan pelaajien vahvuuksien mukaan?

  Kuten tapa, jolla IFK Mariehamn voitti Veikkausliigan tällä kaudella. Heikoimmalla pallonhallintaprosentilla ja lyhyimmillä mahdollisilla syöttöketjuilla. Väärin voitettu, sanon minä nohevasti korkeimmin ylävivahtein perättäisin sanoin kaikin luettavissa olevin mokomin.

  En odota kumpaankaan ihmettelyyni reagointia viestiketjun nimimerkiltä, mutta muilta pelivälineen hallinnasta kiinnostuneilta ilomielin.
   
 21. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Jääkiekon kaltainen mukaurheilu on vähän huono verrokki uinnin kaltaiselle raa'alle lajille.
   
 22. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Edelleen, urheilua on hyvin monenlaista. Toiset lajit vaativat raakaa kuntoa, voimaa ja kestävyyttä. Toisissa näitä ei tarvita virittää aivan äärimmilleen, koska tarvitaan peliälyä, silmän, mailan ja pelivälineen koordinaatiota jne. Voit hyvin arvottaa tällaiset lajit muka-urheiluksi, mutta mun mielestä huipulla kovaa urheilua kaikki.
   
 23. Askaisten Visa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joidenka paita on ollut päällä
  Lainaus:
  Kannattaa tutustua esim. Rasmus Ristolaisen ja muiden suomalaisten nuorten NHL- pelaajien harjoitteluun Hannu Rautalan johdolla. Toki selväähän on, että uinnin/tenniksen/jonkun pitkäkestoisen kestävyysurheilun huipulle pääseminen ja siellä pysyminen vaatii erilaista harjoittelua.

  Toki, onhan siellä Hakametsän toisessa päädyssä harrastettu mukaurheilua vuodesta 1985, jos huumori sallitaan vakavassa asiassa.
   
 24. Perättäisin sanoin:

  Lainaus:
  Lainaus:
   
 25. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Niin, Columbus on voittanut eniten pelejä, päästänyt vähiten maaleja ja tehnyt itse 3. eniten maaleja. Ja lisäksi pelannut vähiten otteluja, joten voittosarake ja tehtyjen maalien saldo tuosta vielä nousee. Ja tuo kaikki surkealla valmentajalla ja keskinkertaisilla pelaajilla ja keskinkertaisella GM:llä. Hieno laji tämä jääkiekko.