Ilmoitukset

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Fancy Jasper huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella.

Sulje ilmoitus

Petteri Sihvonen – kiekkomedian virallinen totuus

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Vesso, 01.09.2004 klo 17.31.

 1. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Masentavaa on, että tämä on käyty läpi sielläkin niin usein, mutta silti valuu ohi kuin vesi hanhen selästä. Tässä Sihvosen vastuu on todella raskas, sillä ilman hänen populistista, harhaista ja kyynistä ristiretkeään keskustelu ei olisi ikinä juuttunut tähän toisarvoiseen kysymykseen. Sihvonen yksinkertaisesti otti satunnaisesti valitun keppihevosen itseään promoavan mediakampanjan aiheeksi - vaikka hän alkuvaiheessa oli miten asiapitoinen kirjoittaja tahansa niin se vaihe jäi nopeasti historiaan ja tilalle tuli tämä irvokkaan kyyninen näkyvyyden ja klikkien huoraaminen keinolla millä hyvänsä.
   
 2. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Lainaus:
  Salasuo muuten tuossa valehtelee. Todellisuudessahan 15-vuotiaana yli 50% tulevaista Bundesliigapelaajista on pelannut Bundesliigan tai 2.Bundesliigan akatemioissa. En tiedä tekeekö sen tarkoituksella vai vaan vahingossa.

  Täysin selvää muutenkin että kyllä 15-vuotiaana jo lahjakkuudet tunnistaa on tunnistettu. Esim. jalkapallossa ei juuri löydy pelaajia jotka olisivat 16-vuotiaana tulleet "tyhjyydestä" huipulle. Toki niitä on, mutta ei paljoa. Euroopassa ja E-Amerikassa siinä vaiheessa ollaan jo vähintään keski-tason joukkueissa. Suurin osa ihan huipuissa jo.

  Salasuohan myös väittää että jalkapallo ei vaatisi nuorena paljoa toistoja vaan parempi olisi harrastaa vielä valtavan paljon. Kuitenkin kaikki jotka ovat huipulle päässeet ovat nuoruudessa valtavasti tehneet pallon kanssa. Jopa suomalaiset Litmasista lähtien. Ovat toki harrastaneet monipuolisesti, mutta pääpaino ollut jalkapallossa ja sen kanssa tekemisessä.

  Mitä tulee itse NS-aiheeseen, jälleen kerran. Niin en näe ongelmana sitä että meillä on laajoja massoja, vaan ongelma tulee siitä miten niitä ohjataan.

  Jalkapallon puolelta enemmän, mutta myös liittyen jääkiekkoon. Isommat ongelmat kilpailussa liittyvät tälläkin hetkellä siihen ettei osata kilpailla oikein. Lapset tahtovat luontaisesti kilpailla. Sitä ei tarvitsisi keinotekoisesti vahvistaa eikä varsinkaan valmentajien tehtävä olisi yrittää hakea tulosta keinolla millä tahansa. Tämä paljon suurempi ongelma kuin se NS tai mikään muukaan. Valmentajien kyvyt/äly ei riitä siihen että pelaajaa kehitettäisiin täysillä, vaan tarkoitus on pönkittää omaa egoa ja voittaa pelejä. Tätä kautta mm. minimoidaan virheet, luodaan pelitapa-/taktiikka tuomaan maksimaalinen tulos, jne.

  edit: Kun jalkapalloa käsittelin, niin pitää todeta se missä jääkiekko on mielestäni onnistunut on rakentamaan järjestelmän jossa tietyt seurat tyytyvät siihen että heidän tehtävä on "tuottaa harrastustoimintaa" ja samalla lahjakkaimmat yksilöt päästetään eteenpäin. Tämä varsinkin Oulussa ja sen seudulla on tehty Kärppien toimesta erinomaisesti. Eli autetaan pieniä seuroja ja samalla pienemmät seurat ymmärtävät oman roolinsa.
   
  Viimeksi muokattu: 24.08.2016 klo 11.26
 3. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Väittäisin että tämä on ollut todella suuri ongelma: halutaan orjallista ylikurinalaisuutta että voitettaisiin sinänsä merkityksettömiä juniorisarjoja eikä kiinnitetä tarpeeksi huomiota yksilötaitojen systemaattiseen kehittämiseen. Takavuosina tämä oli varmasti yksi syy siihen, että meille vahvistui suorastaan pienikokoisen, kurinalaisen luistelukoneen prototyyppi, joita sitten pelaamaan NHL:n 3- ja 4-ketjuihin - ei helpolla suvaittu esim. suurikokoisten pelaajien tilapäistä kömpelyyttä ja hitaampaa luistelun kehittymistä, koska haluttiiin maksimoida sarja- ja turnauspisteet. Nythän mantrana on jo vuosia ollut yksilökeskeisyys ja yksilötaitojen kärsivällinen ja johdonmukainen kehittäminen, mikä ajattelu on selvästi levinnyt jo aika laajalle.
   
 4. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Lainaus:
  Tämä onkin oikein hyvä kehitys. Tosin monella valmentajalla(ainakin jalkapallon puolella missä tarkemmin olen mukana) ei ole ihan tarkkaa käsitystä mitä tarkoittaa yksilökeskeisyys tai yksilön taidot. Mutta se onkin sitten toisen keskustelun aihe.
   
 5. Watson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Arsenal
  Lainaus:
  Salasuolla on oma agendansa ja hänen tekemänsä tutkimukset perustuvat pitkälti kakkos-kolmostason palloilijoiden haastatteluun. Niistähän voi vetää vaikka mitä johtopäätöksiä kun nämä kaikki vakuuttavat että monipuolisuus on ok.

  Sen sijaan esim. Hannele Forsmannin vastaikään julkistettu väikkäri lyö faktat pöytään. 19-vuotiaana huipulla olevat on jo 15-kesäisenä lajinsa huippuja ja mikään muu ei merkitse kuin toistojen määrä pallon kanssa. Voihan niitä keihäitä heitellä pitkin kesää mutta ei sillä jalkapalloilijaa tehdä. Minusta on lähinnä surullista että Salasuon tapaisille huuhaa-miehille annetaan palstatilaa ainoana oikeana totuutena kun eri lajien vaatimukset on täysin erilaisia.
   
 6. Ruoppaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pääkaupunkiseutu
  Karkaa jo ohi aiheen, mutta luin, että tekeillä on kansainvälinen tutkimus, joka perustuu harjoituspäiväkirjoihin, eikä urheilijoiden muisteluihin. Tutkimus otanta on erittäin laaja ja tutkimus valmistuu 2020-luvun puolella ellei ollut peräti 2030. Tällöin saamme ehkä faktaa tai ainakin tilastoja varhaisesta erikoistumisesta sekä lapsuuden harjoittelusta.
   
 7. Watson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Arsenal
  Lainaus:
  Forsmanin tutkimus perustuu faktaan, eli Sami Hyypiä akatemian pelaajakohtaisiin harjoituspäiväkirjoihin ja testituloksiin.
   
 8. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Täytyy myöntää, etten tuntenut Salasuota edes nimeltä ennen maanantaita. Lueskelin muutamia artikkeleja häneltä ja minusta hän perusteli sanomansa hyvin. Linkittämässäni artikkelissa hän puhuu kansainvälisestä tutkimuksesta, joka osoittaa pyramidiajattelun urheilussa vääräksi. Myönnän, että uskoin nämä väitteet kritiikittömästi.

  Siinä olen Salasuon kanssa samaa mieltä, että yhteiskunnan ja urheiluseurojen pitäisi ja kannattaisi liikuttaa mahdollisimman suuria massoja. Tällöin ne huippulahjakkuudetkin eksyvät helpommin urheilun pariin. Tästä hyötyy niin huippu-urheilu kuin kansanterveyskin. Ja jos pyramidi on mahdollisimman pitkään mahdollisimman leveä, ammattilaisurheilukin saa lisää osaajia. Luultavasti ne kärkitalentit on löydetty teini-ikään mennessä, mutta liian tiukalla karsinnalla menetetään varmastikin paljon seuraavan asteen lahjakkuutta.

  Mikä tekee Salasuosta huuhaa-miehen?
   
 9. Watson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Arsenal
  Lainaus:
  Se että hän niputtaa lähes kaikki lajit saman mantran alle. Lisäksi hänen tekemänsä tutkimus, jossa hän huippu-urheilijoiden taustoja tutkimalla on selvinnyt että monipuolisuus on tie huipulle. Tutkimuksen lähdeluettelosta kuitenkin selviää että esimerkiksi jalkapalloilijoiden osalta on haastateltu lähinnä aladivaripalloilijoita.

  En ole missään nimessä sillä kannalla etteikö massoja pitäisi saada liikkeelle. Päinvastoin, minusta tämä on ehdottoman tärkeä tavoite ihan jo kansanterveydenkin kannalta. Varmasti sieltä joku myöhäisherännytkin löytyy huippu-urheilun pariin. Kunto- ja kilpaurheilu on kuitenkin kaksi eri asiaa ja mikäli tutkija sanoo tutkimukseensa perustuen, että 10-15 -vuotiaana ei pitäisi harrastaa yksipuolisesti esimerkiksi jalkapalloa koska siitä ei ole mitään hyötyä, niin minusta se perustuu enemmän tutkijan omaan mielipiteeseen kuin tutkittuun faktaan. Periaatteessa voitaisiin laittaa Salasuon ja Forsmannin tutkimukset vastakkain ja pohtia kumpi on oikeassa. Ensimmäinen perustuu eritasoisiin minusta-tuntuu haastateltaviin ja jälkimmäinen usean vuoden aikana eri testeissä mitattuun faktaan. Uskon enemmän jälkimmäiseen.
   
 10. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Haastattelu on tänä päivänä paljon käytetty tutkimusmenetelmä, joten metodin osalta ei voida yleistäen puhua mutu-haastatteluista. Kuten sanoin, en tunne tarkemmin Salasuon tutkimuksia, joten voi ottaa kantaa hänen tutkimustensa luotettavuuteen.

  Monipuolisen harrastamisen puolesta on paljon uutta tutkimusta.
   
 11. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  No kyllähän tuosta jannusta on nopeasti saanut kuvan huomiohakuisena provokaattorina, joka ei niin faktoista piittaa. Vaikkapa nyt maanantaiaamuna esitti Ylellä väitteen, että Suomessa olisi 550 päätoimista urheilujohtajaa syömässä rahaa kentältä. Todellisuudessa tuo on se suuruusluokka, kun lasketaan kaikki lajiliitoissa työskentelevät ihmiset. Eli johtajien lisäksi myös valmentajat, tuomarikouluttajat, toimistosihteerit ym.

  On kertakaikkiaan röyhkeää esiintyä tutkijan auktoriteetilla ja sitten esittää valheita suorassa TV-lähetyksessä.
   
 12. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Laske uudestaan. Käy läpi vaikka isoimpien lajiliittojen alueorganisaatiot ja laske toiminnanjohtaja, aluekoordinaattori, junioripäällikkö jne. nimikkeellä olevat "johtajat". Esimerkiksi Ässien junioripäällikön (kuten kymmenien muidenkin) palkan maksaa jääkiekkoliitto ja ainakin aikaisempi viranhaltija pyöritteli papereita toimistossa. Valtava määrä rahaa menee toimintoihin, jotka voitaisiin ulkoistaa, automatisoida tai hoitaa otona ja raha käyttää konkreettiseen toimintaan.
   
 13. Pekkis Jäsen

  Lainaus:
  Joo, nyt sekoitin kilpaurheilun ja aiemmassa viestissäni mainitut "iltapäiväkerhot sun muut höntsäilyt."

  Onko sitten paikkakunnan pienuus ehdoton este uskottavan toiminnan pyörittämiselle? Suomesta löytyy suuri joukko pieniä paikkakuntia, joissa pelataan jotain pallopeliä ihan maan korkeimmalla sarjatasolla. Islanti tunki itsensä jalkapallon arvoturnaukseen, vaikka lajia harrastavat suuret massat puuttuvatkin.
   
 14. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Jo pelkkä maalaisjärki sanoo, että Bundesliiga-tason futaaja on 15-vuotiaana mennyt läpi jo aika monesta lahjakkuusleikkurista.
   
 15. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  En tiedä mihin viittaat, mutta Salasuo viittasi johonkin kansainväliseen tutkimukseen.
   
 16. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Arjen Robbenhan ei ole pelannut Bundesliiga-joukkueiden akatemioissa. Hän taitaakin olla esimerkki siitä, että myöhemmälläkin iällä voi nousta tuntemattomuudesta vielä ihan tähtistatukseen?

  Kuinkakohan paljon jääkiekon SM-liigassa on sellaisia pelaajia, jotka eivät ennen viidettätoista syntymäpäiväänsä ole pelanneet lätkää muualla kuin kauppareissa?
   
 17. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  En minä tuota laskenut, vaan OKM:n ylitarkastaja Hannu Tolonen. Kuvittelisin hänen tietävän jotain näistä asioista.
   
 18. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Riippuu ilmeisesti urheilujohtajan määritelmästä. Poristakin löytyy useita urheiluliitojen työntekijöitä, joilla ei ole mitään tekemistä kenttätyön kanssa. Voisin kuvitella, että Salasuo viittaa liitojen luomaan byrokratiaan tuolla luvulla.
   
 19. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Mun ei tarvitse nähdä yhtäkään tutkimusta pystyäkseni sanomaan, että todellisuus jossa 85 prossaa Bundesliiga-futareista on höntsäillyt vielä 15-kesäisinä jossain kortteliliigoissa, on harhainen todellisuus.
   
 20. Watson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Arsenal
  Lainaus:
  Salasuon tulkinnat tuosta bundesliigatutkimuksesta on jo aikaa sitten ammuttu alas, tai kuten Eagle nätisti sanoi, niin Salasuo tulkitsee lukuja haluamallaan tavalla.

  Salasuon viittaamassa tutkimuksessa on tosiaan teksti että 25,2% on pelannut samassa akatemiajoukkueessa ikävälillä U15-U18. No tämähän saattaa hyvinkin pitää paikkaansa, mutta kyseessä on nimenomaan prosenttimäärä samassa joukkueessa pelattaessa. Tosiassa Saksan leikkuri on hyvinkin raaka, Bundesliigapelaajista noin 60% pelasi akatemioissa U14-15 iässä ja 16-17 ikäluokassa luku on jo 80%. Salasuon 15% on ihan täyttä puppua ja on käsittämätöntä että joku ihan oikeasti uskoo näitä lukuja että 85% tulevista bundesliigapelaajista pelaisi U15 iässä muualla kuin akatemiajoukkueissa.
   
  Viimeksi muokattu: 24.08.2016 klo 17.15
 21. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Eikö tuo 15%:a viittaa suomalaiseen järjestelmään? Eli jos Saksassa käytettäisiin suomalaista tasoista pyramidia nuorten urheilijoiden kohdalla, moni Bundesliigan pelaaja lopettaisi teini-iässä.
   
 22. Watson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Arsenal
  Lainaus:
  Ei viittaa, vaan saksalaiseen.
   
 23. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  "Helposti pelkistettävä esimerkki löytyy Bundesliigaa käsittelevistä tutkimuksista, joiden mukaan kentällä kirmaisi alle 15 prosenttia nykypelaajista, mikäli lahjakkuusleikkuri olisi tehty 15 ikävuoden kohdalla."

  Ok. Ymmärrän tämän siten, että saksalaisessa järjestelmässä 15 vuotiaana ei tehdä tiukkaa karsintaa vaan se tehdään myöhemmin. Artikkelin mukaa Suomessa leikkuri on tiukempi.
   
 24. L4E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauma Luk
  Tämä on mielenkiintoinen ketju. Sihvosella kuitenkin kompetenssia kirjoittaa lätkästä ja urheilusta, vaikka usein myönnettäköön provoaakin.

  Sitten tälläiset Hiitelät, jotka tuskin lätkää pahemmin on pelanneet ja "pulskahkosta olemuksesta" päätellen olleet varmaankin niitä viimeisen kierroksen varauksia kun koulun jumppatunnilla on joukkueita muodostettu. Nämä saavat kuitenkin kirjoitella ilman isompaa polemiikkia ja muka asiantuntijoina jopa nhl-lätkästä ilman, että omaa ketjua avattaisiin. Siitä voi jokainen miettiä, että kummalla on kompetenssia enemmän kirjoitella valtamedioissa lätkästä tai urheilusta ylipäätään.

  Mielenkiintoinen pointti?!?
   
 25. punasydän Jäsen

  Lainaus:
  Niin, tässähän on se hyvän ja huonon trollin ero. En enää jaksa juuri korviani lotkauttaa Sihvosen kirjoittelulle, mutta Sihvosella on sentään usein joku kanta, jota yrittää perustella. Se juju siellä takana.

  Hiitelällä voi olla kompetenssia oikeaan keskusteluun, mutta jos puolet jutuista on "nakkimuki on Suomessa paskanmakune, Känädässä kaikki on paremmin" ja "kahvikupit on Hakametsässä liian pieniä ja maksaa vitusti" ja puolet jotain "sexiwau Hintzin ja Puljun tyttöystävät on siskoksii hei", niin koko uskottavuus murenee. Lisäksi Hiitelällä on joku pakottava tarve piikitellä kaikkia muita kykenemättä sanomaan yhtäkään positiivista sanaa ikinä mistään. Milloin käännetään cheerleadereiden hyväksikäyttö itse chirppojen syyksi ja ihan mitä vain paskaa pystyy näppäimistöltään suoltamaan. Kykyjä olisi olla Suomen parhaita kiekkokirjoittajia, mutta kun on jäänyt oman elämänsä kanssa jossain vaiheessa paitsioon ja purkaa pahaa oloaan haukkumalla aina kaiken, niin onnea matkaan!

  Tietysti sekin voi olla meriitti, että mulle Sihvonen on tänä päivänä vain räksyttävä pikkukoira tämän kaikesta kaiken tietävän Hiitelän rinnalla. Olin jo joskus avaamassa ketjua Hiitelästä, mutta uskaltaakos täällä suuren suomalaisen journalistin synnyinsijoilla parjata "seuralegendaa"?