Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Petteri Sihvonen – kiekkomedian virallinen totuus

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Vesso, 01.09.2004 klo 17.31.

 1. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Huolimatta siitä, että muuten olen asiasta kanssasi varsin samaa mieltä, mutta vihaan tällaisia juttuja edes vitsillä. Monen nuoren ihmisen itsetunto on tuhoutunut jo nuorella iällä tuohon sinun mainitsemaasi jumppatunnin varausnumeroon. En kerta kaikkiaan ymmärrä, että automaattisesti isokokoisista ihmisistä tehdään huonoja ihmisiä tällä tavalla. Muutenkin osaat varmaan argumentoida asioilla etkä ihmisten ominaisuuksilla.

  Mitä tulee Hiitelän kompetenssiin, ainakin hän on kasvanut jääkiekon vaikutuksen alaisena. Hänen isänsä ei ole ollut mitenkään täysi turisti tamperelaisessa kiekossa, vaikka myös pappa pilasi omat mahdollisuutensa toimimalla Ilveksen UTJ:na ja ylentämällä itsensä häviävän joukkueen päävalmentajaksi. Hiitelän kolumneista en pidä itsekään, mutta hän on töissä iltasanomissa, joten työnkuvaan tietyllä tavalla kuuluu provokaatio. Viime kädessä esimies Vesa Rantanen kuitenkin vastaa kaikesta sisällöstä ja tämähän on iltasanomia parhaimmillaan.

  Koko keltainen media Suomessa on varsin vahvasti sidoksissa jääkiekkoliittoon ja "räväkätkin" jutut, jotka kritisoivat jääkiekkoa Suomessa ovat tavallaan etukäteen kirjoitettuja ja sovittuja. Jääkiekko on tietyllä tavalla erittäin surullinen linnake suomalaisessa yhteiskunnassa, koska se on erittäin sisältä lämpiävä yhteisö ja varsin pieni ja tiivis. Jääkiekko on kovasti suojeltua ja ns. mainehaittoja aina peitellään.

  Sihvosen kohdalla näkyy julmasti, että hän ei saa uusia pestejä, koska hän on tunkenut lusikkansa jokaiseen soppaan. Niin toimittajana kuin kiekkomiehenäkin. Tämä kääntyy Suomen pienissä piireissä eittämättä itseä vastaan ja tältä osin Hiitelät yms. ovat turvassa, koska he aina ymmärtävät kuitenkin nuolla oikeita henkilöitä oikeassa paikassa. IS voi siis käytännössä kirjoitella mitä se lystää, koska oikeat tahot on voideltu ja homma siltä osin skulaa.

  Ja mitä tulee Sihvoseen; hänen asiansa on oikea, mutta se tapa, jolla hän asioita vie eteenpäin ei tule Suomessa ikinä onnistumaan. Suomessa kaivataan isoa kulttuurimuutosta ja työelämää hallitsee edelleen (alasta riippumatta) vanhanaikainen ajattelu ja johtaminen. Edes kyvykkäitä tekijöitä ei palkata, jos he jakavat mielipiteitä tai pitävät ääntä. Suomessa on aina virhe (oman uran kannalta) pitää ääntä. Suomalainen työelämä kaipaa edelleen seinäruusuja. Alasta riippumatta.
   
 2. Memotuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
  Vaikka Sihvonen on paska valmentaja ja täysin turha trolli niin onhan toi Valavuorelle kuittailu täyttä timanttia! Siinä kaksi turhaketta vastakkain.
   
 3. Sihvoselle on jostain syystä aina kasetti menee jumiin kun NHL-miehet pyyhkii Europelaajien yli. Tai en ainakaan keksi muuta syytä mistä se aina repii näitä päättömiä juttuja. Crosby tehoilla 18 12+15=27 ei muistaakseni "ollut kummoinenkaan pelaaja MM-tasolla". Tällä kertaa Ovechkin on tehoilla 6 2+2=4 ja 73 33+28=61 "maailmancup- ja edes MM-tasolla ei ole mitään käyttöä".

  Tämä kaikki pisteiden mättäminen kertoo lahjomattomasti että NHL on täysin ylimainostettu sarja pelilliseltä tasoltaan.
   
 4. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Juu. Lisäksi Sihvonen osasi päätellä, että kun lohkovaiheesta välieriin pääsi kolme eurooppalaista maata, se tarkoittaa kiekkovaltikan olevan tukevasti Euroopassa. Kato nyt, kolme on enemmän kuin yksi. Siitä Sihvonen ei varmaankaan mainitse, että jos laitettaisiin pelaajat joukkueiksi, Kanada saisi kasaan kolme maailman parasta joukkuetta, neljä, jos ne roolitettaisiin niin kuin muut tekevät, eli että mukana olisi myös grindaava nelosketju.

  Se äijä on täysi, siis aivan täysi vitsi, vaikka välillä osuukin naulan kantaan ison kaukalon asioissa.
   
 5. L4E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauma Luk
  Lainaus:
  Missään tapauksessa ei ollut tarkoitus tehdä isokokoisista huonoja ihmisiä!
   
 6. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Meni muistaakseni aikoinaan vielä niinkin, että "Crosby ei olisi kummoinen pelaaja EHT:llä". Rohkenen olla Petterin kanssa "hivenen" eri mieltä tästä.

  Malkinkin kuulemma loistaa ylimainostetussa NHL:ssä, muttei maajoukkuetasolla. Sihvonen ei jostain kumman syystä maininnut sitä että Malkin voitti 2012 MM-kisojen pistepörssin Venäjän maajoukkueen kaikkien aikojen parhaimmalla pistesaldolla.
   
 7. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Sihvosen osalta kardinaalinen ammattivirhe väittää, että Team Ruotsi pelasi irvokasta NHL-kiekkoa kun taas Team Euroopalla oli ja on itsekunnioitusta ja -ymmärrystä luoda oma tapa toimia. Sikäli kun kyse ei ole jostain iltamakulttuurista, jääkiekkokaukalossa molempien joukkueiden pelaamisen rakenne oli lähes täysin sama. Team Eurooppa pelasi 5vs5 peliä lähtöineen samalla tavalla kuin Ruotsi. Se ero tuli sitten pelirohkeudessa. Ruotsi pelkäsi, Eurooppa ei. Tyypilliseen - vähän huijarin - tapaan Sihvonen nostaa Team Euroopan ja Team Kanadan esille joukkueina, jotka eivät seuraa keskimääräistä NHL-pelitapaa. Voi, voi Petteri. NHL:ssä pelitapa riippuu niin monesta tekijästä (tasan, tappiolla, voitolla, kotona, vieraissa, rasitus, vastustaja, jään kunto jne) että tällaisen viihdeturnauksen maajoukkueet eivät sellaista noudata useistakaan syistä. Ei muutenkaan ole olemassa mitään keskimääräistä NHL-pelitapaa, mutta sen tilalla on voiton maksimointiin tähtäävä pelaaminen kapeassa kaukalossa ja usein väsyneenä huonolla jäällä. Voiton maksimointi tarkoittaa paitsi pelin tulosta, myös yksilöiden ja tähtien luomista. Heidän avullaan seurat tekevät kosolti rahaa ja rakentavat varsin onnistuneesti ns. tähtikulttia maailman parhaasta sarjasta. Siksi pelitapa NHL:ssä on enemmän yksilökeskeinen kuin Euroopassa.

  Kaukalojen koon suhteen Sihvonen taitaa olla hajulla. NHL:n seurapomot äänestivät jo muutama vuosi sitten asiasta ja oliko tulos 29-1 tms kaukaloiden leventämisen puolesta. Sitä ei tule välttämättä koskaan tapahtumaan, koska NHL-pomot eivät päätä hallien asioista. Leveämpi kaukalo söisi katsomokapasiteettia myös muista tapahtumista ja vanhoissa halleissa leventäminen on muutenkin teknisesti ongelmallista. Jääkiekon kehityksen kannalta - kun pelaajat ovat aiempaa nopeampia ja suurempia - kaukaloiden leventäminen esim 27 x 61 olisi NHL:ssä varmasti toivottavaa.
   
 8. Vanhaukko Jäsen

  Lainaus:
  Älä huolehdi. Siitä yrittivät muut aikoinaan tehdä mutta älä kuitenkaan kerro tuota "vitsiä" uudelleen.

  Otetaan kahvit yhdessä jos tavataan. Cheers!
   
 9. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Suurimmassa osassa halleista taitaa kuitenkin olla samantyyppiset teleskooppikatsomot kuin Jaffalassa. Yhden rivin poistaminen toisi 1,5-2 metriä lisää leveyttä kaukaloon. Katsojamäärässä tämä olisi reilu 200. Suurempi homma on sitten laittaa lattiaan lisää jäädytysputkia. Puolet seuroista myy pelinsä loppuun lähes aina, joten niille siitä tietysti tulisi tulonmenetyksiä ja toisen puolikkaan hallit olisivat samalla katsojamäärälla aavistuksen verran täydempiä.
   
 10. P.Sihvonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ei ole. Antaa urheilun näyttää, kuka kulloinkin on
 11. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Ei ole kiinnostusta klikata sun klikkihuorausblogiasi, joten kerro täällä jos jotain järkevää sanottavaa on.
   
 12. Lainaus:
  Tipuin kyllä kärryiltä.
   
 13. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Ei ehkä järkevää sanottavaa edes nimeksikään, mutta ihanaisen psykedeelistä huomiotaloutta Johtavan Johtavasta Kynästä ja Himalajan Kokoisista Aivoista...
   
 14. Spede Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Heh heh, ihan kuin suoraan Kummolan suusta. Olen kyllä samaa mieltä. En ymmärrä miksi pitää tätä palstaa jonain oman blogin mainosalustana. Toki siinä mielessä onnistuvaa mainontaa, että itse kyllä kävin lukemassa. En kyllä tullut tuosta hullua hurskaammaksi...
   
 15. IceMaster Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Trashers, Flyers
  Enbuske, Veitola & Salminen -höpöstelyssä johtava kertomassa dopingista. Ei sinänsä tuonut uutta tietoa mihinkään asiaan, mutta silti ihailen miestä. Salminen kysyi, mistä tietää että dopingia on huuppu-urheilussa niin paljon. Tehnyt pienet päättelyt ja kaneettina vielä, että minähän se urheiluasiantuntija tässä olen. Todellinen tuntija, sanon ma.
   
 16. punasydän Jäsen

  Lainaus:
  Onneksi ei ruvettu kyseenalaistamaan, seuraava argumentti olisi ollut plagiaattitavaramerkki "monta peliä oot pelannu". Sihvosella on myös käsittämätön taito keksiä pyörä uudelleen ja uudelleen. Tarpeeksi monimutkaisesti selittämällä yrittää avata pelin peruslainalaisuuksia ja kruunaa kokonaisuuden nerokkuudessaan keskimällä jonkun uuden hienon termin, kuten tuo @Robin Big Snake'n mainitsema "levottomuus"/"levottomuus". Joku päivä mies avaa varmasti meille avaruusaika jatkumon elämänkertakirjan kokoisessa teoksessa, kun Doc selitti sen jo yhdellä lauseella.

  Henkilökohtaisesti suurin käsittämättömyys oli tuo reagointipelaaminen vs. ennakointipelaaminen, jossa Sihvonen lyttäsi Marjamäen reagointipelaamisen "teorian" tekstillä, josta sai kuvan, että Marjamäen kiekossa ajatellaan peliä vasta eteenpäin vasta siinä vaiheessa, kun pelaaja itse saa kiekon. Tuonkin tarinan kruunasi Sihvosen päätelmä, että koko valtakunnassa on 7 jääkiekkoihmistä, joille juttu aukeaa. Yksi oli Sihvonen itse, toinen veli-Sihvonen, Twitterissä myönsi Ramstedtin olevan kolmas. Olisi mielenkiintoista tietää loput neljä, jotka Sihvosen mukaan ymmärtävät.
   
 17. Ilmari Ahde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vihaan melkein kaikkia.
  Lainaus:
  Juhani "Veli" Tamminen on varmasti yksi neljästä, kolme jäljellä.
   
 18. ftr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
  Summasta ja J Jalosta koko rahalla.
   
 19. Waqu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja Dallas Stars
  Lainaus:
  Joo nämä kaksi lisätään varmasti. Onhan J Jalonen voittanut kaikki mestaruutensa Sihvosen opein ja pahan paikan tullen aina Petterille rimpauttaa, niin saa vähän korkeampaan tietoisuuteen yhteyden.
   
 20. Eikka86 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Pientähän tuo on, Karri Kiven Ässille hoiti mestaruuden pelkällä tekstarilla.
   
 21. IcyPredator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Eilen olisi tarvittu Sihvosta hiillostamaan Alajan Peraa Hassesta kuin Kalea aikanaan Sheddenistä. Nyt Pera luikerteli Tihisen ja kumppaneiden taakse ja samalla vaivihkaa ohjasi keskustelun lasten liikkumiseen yms. Toivottavasti Petteri ottaa lehdistötilaisuuden haastoon perjantaina klo 13 Yle Puheessa.
   
 22. Petteri Sihvonen kirjoitti perättäisin sanoin korkeimmin mahdollisin ylävivahtein itselleen työhakemuksen maineikkaaseen blogiinsa. Kai sitä olisi voinut marssia suoraan toimistollekin tai lähetellä pelin tiimellyksessä Antti Pennaselle tekstareita?
   
 23. Petteri Sihvonen kehuu myös toisessa blogikirjoituksessaan ihan aiheesta Maarianhaminan tapaa toimia pitkäjänteisesti jalkapallon saralla. Toki myös myöntää, ettei ymmärrä paljon jalkapallosta.

  Siksipä voisikin itse kukakin hämmästyä, kun tilastot kertovat IFK Mariehamnin pallonhallintaprosentin olleen liigan alhaisin.

  Lisäksi joukkueen pisimmät maalipaikkaan johtaneet hyökkäykset kestivät keskimäärin 7 sekuntia ja syöttöjen määrä oli 2.
  Esim. SJK:lla maalipaikkaan johtaneet syöttöketjut olivat keskimäärin 8 syötön mittaisia.

  Ja kärjessä voitetuissa hyökkäysalueen pääpalloissa oli Maariaanhaminan kärkipari Orgill - Kangaskolkka. Kuulostaa hyvin englantilaiselta, pallo boksiin...pääpallon voitto...maalipaikka...tai maali.

  Miten se menikään...peliväline on vallan väline? Vai koskeeko se jotain määrättyjä pallopelejä?

  Maarianhaminan mesteruus on siis oikein voitettu, mutta silti väärin?

  Mutta nohevia blogeja ovat silti.
   
 24. P.Sihvonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ei ole. Antaa urheilun näyttää, kuka kulloinkin on
  En löytänyt legendaarista Nuori Suomi -ketjua enää mistään. Niinpä tempaisen Coach Juha Malisen ytimeen osuvan haipakan Kaikki pelaa -systeemille tähän toiseen legendaariseen keskusteluketjuun. Linkki vie Suomen Kuvalehden sivulle.

  ”Minä en ole tämän Kaikki pelaa -systeemin kannalla lainkaan. Urheilu on mahtavaa elämään kasvattamista, jossa pitää noudattaa ja opettaa yhteiskunnan tietynlaista rehtiä järjestelmää nuorille. Mikä on oikeasti urheilua parempi asia opettamaan sitä, miten kestetään tappioita ja sitten noustaan niistä heikoista hetkistä”, Malinen sanoo.

  Valmentaja Juha Malinen arvostelee maajoukkueen pelitapaa: ”Meidän pitää olla inhottava joukkue” - Suomenkuvalehti.fi
   
 25. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Lainaus:
  Siellähän tuo on maajoukkueosion alla, kuten ennenkin. Sinne voisi siirtää tän P.Sihvosen viestin, niin menee oikeaan paikkaan.