Olenko osallisena keskusteluun, jossa silkat amatöörit ja tuuripellet vain heittelevät omiaan?
Näihän saattaa käydä, jos laajentaa markkinointiaan tällaiseen vapaaseen sosiaaliseen mediaan.
Olenko osallisena keskusteluun, jossa silkat amatöörit ja tuuripellet vain heittelevät omiaan?
Kyllä minä urheilua ymmärrän, mutta en ilmeisesti tiedettä.
Missä muissa lajeissa kuin jääkiekkoilussa: pitää olla voimakas (kaikki voiman eri muodot peräti); pitää olla kestävä (aerobinen, vauhtikestävyys, maitohapon sietokyky yms.); pitää olla nopea; pitää olla henkilökohtaiselta taktiikalta (pelitilanneroolit hyökkäämässä kiekollisena, hyökkäämässä kiekottomana, puolustamassa kiekollista, puolustamassa kiekotonta); pitää olla joukkuetaktisesti vahva (pelikirja, joka mainitussa linkissä näytti olleen jopa peräti maailman vaativinta jääkiekossa ohi jopa amerikkalaisen jalkapalloilun) ja täytyy ottaa huomioon, että siellä on sitten vastassa kaiken kukkuraksi se vihulainen eli vastustaja?
...
Sinä et ymmärrä sen enempää urheilua kuin tiedettä. Ja etenkään jääkiekkoa et ymmärrä ollenkaan. Hassunkuriset "tilastointisi" ovat osoittaneet viimeksi mainitun.
Tämä ei pidä paikkaansa, sillä helppo löytää lajeja, jotka ovat ihan yhtä monipuolisia fyysisen haasteen osalta.
Mitä henkisiin ominaisuuksiin tulee, niin toki kyse on aina vähän siitä, millainen persoona on kyseessä: joku saattaa tosiaan kokea kovempaa painetta joukkue- kuin yksilöurheilussa.
Totta. Kysy vain "ihmisiltä", heh! Voit kysyä myös ammattilaisilta, jos sellaisia tunnet. Voin paljastaa, että vastaus olisi subjektiivinen jopa ammattilaisten kesken ja se varmasti vaihtelisi vastaajasta riippuen. Mutta olkoon, sinun "ihmisesi" tietävät vastauksen, heh!Uskaltaisin kuitenkin väittää, että jos ihmisiltä kysyttäisiin, kumpi on henkisesti raskaampaa, pelata lätkää/futista jengissä tai kiertää yksinään PGA- tai ATP-kiertuetta, niin yksilölajit veisivät tässä selkeähkön voiton.
Itse arvioisin, että esimerkiksi kaunoluistelu on sekä fyysisesti, että henkisesti todella raskasta.
Jätin edellisessä viestissäni linkittämättä muista tutkimustuloksista jo pelkästään siksi, koska halusin nähdä miten ymmärsit asian. Kyse ei ole siitä, että onko minulla 100 vai ei yhtään tutkimustulosta linkittää vaan siitä, että yksi ainoa tutkimustulos ja sen perusteella "varma tieto" ja muiden nimimerkkien leimaaminen ei-urheilua ymmärtäviksi, on epätieteellistä ja kuten sanottua, myös hieman moukkamaista käytöstä muita keskustelijoita kohtaan. Ikään kuin Raamattu olisi ainoa maailman syntyä käsittelevä teos ja sen perusteella pitäisi uskoa, että näin se tosiaan on, miten Raamatussa sanotaan.Ainahan, esimerkiksi sinun nimimerkkisi, voi heittää kehiin oman, tosin todistusvoimaltaan verrattain vaatimattoman vastalauseen.
Minä toivon, ettet kysynyt tosissasi. Kirjallisuuden historia on pullollaan noita esimerkkejä. Se, mikä on toisaalla nostettu kansakunnan kaapin päälle, on toisaalla poltettu roviolla tai kielletty jo ennen julkaisua. Minusta on keskustelijoiden aliarvioimista jos tästä täytyy erikseen esimerkkejä antaa.PS. Ja kerro nyt sitten vielä, kysyn tätä kirjallisuuden maisterina, täsmällisesti, minkä suhteen olet kirjallisuudessa törmännyt loppupäätelmiin, jotka ovat "päinvastaisi toisiinsa nähden"?
Eräs urheiluvälinevalmistajakin sen mainoksessaan sano, Just Do It!Jos joskus pitäisi päättää keskustelupalstalle kirjoittaminen, niin se olisi nyt, tasan tällä sekunnilla.
Itse en ota kantaa kaikkiin listaamiisi ominaisuuksiin, koska en omaa niistä tarpeeksi asiantuntemusta, mutta tuon fysiikan alueelta uskallan kyllä todeta, ettei huppukiekkoilija ole kaikilta osin absoluuttisten huippu-urhelijoiden tasolla.
Luettele toki noita lajeja - ja vieläpä perustele kaikkien fyysisisen ominaisuuksien kohdalta. Muista kaikki fysiikan eri kohdat. kun väsäät luetteloa.
Heh, heh, hee! Ai jaa? Noinko nerokkaasti päättelit? (Minkä lajin mies tai nainen itse olet?)
Tämäkin vielä!
Oletko ihan järjiltäsi!?
Ei kai kukaan kiekkoilija voi olla "kaikilta osin", kuten sanot, "absoluuttisten huippu-urheilijoiden tasolla"!? - Sehän olisi jo sitten teräsmies. Satuolento! Boltin nopeus ja Virenin kestävyys...
Oma vikani, mitäs läksin tänne ammattiasioista höpöttelemään.
Johtava, oman tappionsa kärsineenä
Nopeasti (mainitsemasi judon ja painin lisäksi) mieleen tulee vapaa-ottelu, nyrkkeily, 10-ottelu, lacrosse, vesipallo, rugby.
Väännetään rautalangasta: keskiverto suomalainen pääsarjatason jääkiekkoilija ei pärjäisi fysiikkatesteissä esim. suomalaiselle yleisurheilijalle.
...Miten Niko Kapasella kävisi penkkipunneruksessa ja jalkakyykyn maksimissa parhaan maratoonarimme kanssa? Miten Kapanen juoksisi Cooperin-testissä parasta kuulantyöntäjäämme vastaan?...
Perkele, vihoviimeisen kerran. Ja muidenkin nimimerkkien kannattaa yrittää nyt oivaltaa tasan tarkkaan tästä, enempää en tarjoile:
Miten Niko Kapasella kävisi penkkipunneruksessa ja jalkakyykyn maksimissa parhaan maratoonarimme kanssa? Miten Kapanen juoksisi Cooperin-testissä parasta kuulantyöntäjäämme vastaan?
Nyt viimeistään pitää ymmärtää, mitä on eri fyysisten ominaisuuksien yhdistämisen haaste jääkiekkoilussa verrattuna muihin lajeihin. Piste.
Johtava
Tero Pitkämäen testituloksia:
- penkki 175 kg
- etukyykky 172,5 kg
- takakyykky 190 kg
- rinnalleveto 155 kg
- tempaus 120 kg
- 1- tasaloikka 3,57 m (wtf??)
- 20m lentävällä lähdöllä 2,08 s
...
PS. Ynnä sitten, että jääkiekkoilussa ovat nämä henkilökohtaiset ja joukkuepelaamiseen liittyvät pelikirjavaatimukset ja kamppailulajiulottuvuus kera ryhmässä pärjäämisen. - Olemme hyvin lähellä sitä, että jääkiekkoilu on KAIKESSA MONIPUOLISUUDESSAAN maailman vaativin urheilulaji, ainakin lähellä sitä.
ESPN.com: Page 2 - Sport Skills Difficulty Rankings
Onko jostakin käynyt ilmi paljon Pitkämäki juoksee cooperissa? Entä Niko Kapanen?
Käsittääkseni Niko Kapanen ja lähes kaikki suomalaiset huippukiekkoilijat häviäisivät molemmissa lajeissa Tero Pitkämäelle.
...Ei jääkiekkoilijan välttämättä tarvitse penkata 200kg tai kyykätä 300kg, mutta keskiverto huippupelaaja penkkaa 150kg, kyykkää 200kg, juoksee cooperin 3500m+, joiden lisäksi juoksee satasen vikkelään...
Onko jostakin käynyt ilmi paljon Pitkämäki juoksee cooperissa? Entä Niko Kapanen?
En tiedä, mutta Pitkämäen kova juoksukunto on jokaisen vähänkään herran uraa seuraneen tiedossa. En tiedä onko Pitkämäki koskaan juossut virallista maratonia, mutta ainakin epävirallisen (mittasi itse reitin) on harjoituksen vuoksi juossut. Pysyn väitteessäni.
En ota itse keskusteluun mitään kantaa, mutta boldattu osuus tuntuu aika kovalta.
Tuo nyt oli periaatteessa hatusta vedetty esimerkki jääkiekkoilijan monipuolisuudesta. Kaikesta huolimatta ei tulokset varmaan kauhean kauaksi noista heitä. Huippupelaajalla tarkoitan tietysti kovan tason NHL-pelaajaa ja voisin veikata, että siellä huippupelaajat ~tuollaisiin lukemiin pystyvät. SM-liigassakaan nuo tulokset eivät mitään utopiaa ole ja NHL:ssä vaaditaan vielä astetta kovempaa fysiikkaa pärjätäkseen.En ota itse keskusteluun mitään kantaa, mutta boldattu osuus tuntuu aika kovalta.
Ei jääkiekkoilija ehkä yksittäisessä voima-, nopeus- tai kestävyystestissä pärjää omien lajiensa niiloille, mutta näiden kaikkien yhdistelmässä jääkiekkoilija on kova kombinaatio. Esimerkiksi nykypäivän huippuhyökkääjän täytyy olla NHL:ssä nopea, räjähtävä, kestävä, hyvä palautumaan ja tuota kaikkea täytyy olla 9-10 kuukautta putkeen. Tämän lisäksi pitää olla kova pää, että jaksaa niitä taklauksia ottaa illasta toiseen vastaan. En väitä, etteikö muissa lajeissa vaadittaisi yhtä lailla samoja ominaisuuksia, mutta ei niitä hirveän montaa ole, jossa enemmän täytyy yhdistellä fyysisiä ominaisuuksia.
Ei jääkiekkoilijan välttämättä tarvitse penkata 200kg tai kyykätä 300kg, mutta keskiverto huippupelaaja penkkaa 150kg, kyykkää 200kg, juoksee cooperin 3500m+, joiden lisäksi juoksee satasen vikkelään. Näiden lisäksi näitä kaikkia ominaisuuksia pitää pystyä hyödyntämään vastustajaa/vastustajia vastaan. Siellä on vastassa joukko muita, jotka pystyvät samanlaisiin suorituksiin. Niin joo, ja siinä ohella täytyisi vielä niitä maalejakin latoa. :)
Minä en osaa suoralta kädeltä sanoa, meneekö jääkiekko monipuolisuudessaan kolman vaativimman lajin joukkoon, mutta kyllä se aika kärkipäätä on. Jokaisessa lajissa on omat haasteensa, mutta se mikä jääkiekon erottaa aika monesta muusta lajista, on nimenomaan se, että kyseisiä ominaisuuksia pitää hyödyntää muita kentällä olijoita vastaan. Tietysti esimerkiksi jenkkifutiksessa fyysistä kontaktia tulee vieläkin enemmän ja vielä kovemmin, mutta siitä taas puuttua monia elementtejä, joita jääkiekosta löytyy.
...
Toisin kuin jääkiekkoilu, keihäs ei vaadi yhteenpelaamiseen liittyvää pelikirjaa eikä siinä heittoradan päässä tule kukaan, ja taklaa puun takaa heittäjää.