Kuvernööri
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- HIFK
Siis hetkinen, oliko tämä UL:ssä ollut juttu muka ihan oikeasti tilattu konsulttiraportti? Vai enkö vain osaa tulkita huumoria tekstin muodossa...
Tää nyt voi mennä liian vaikeaksi, mutta Matti Virmasen käsitys pelikirjasta on näkynyt niin hyvin koko kauden, että jutulle on voitu nauraa jo ennen kuin sitä laajalle yleisölle paljastettiin. Vitsin loppu oli siis niin ilmeinen, että kaikki arvasivat sen jo etukäteen.Pee kirjoitti:Näinkö on? Miten minä olen käsittänyt, että Virmanen laukoi kommenttinsa vasta vähän aikaa sitten? Tarkalleen en muista/tiedä milloin, mutta käsitykseni mukaan vasta maaliskuussa tai aikaisintaan helmikuun lopussa.
Mikäli käsitykseni on oikea, miten on mahdollista, että "Jokeri-fanit ovat naureskelleet" sille "koko kauden"?
Pantse67 kirjoitti:Sihvosen ennustajanlahjat eivät ainakaan ole häävit:
1. Torinosta piti tulla katastrofi.
2. Pienen budjetin seura ei voi koskaan voittaa SM-kultaa
3. Doug Shedden on Mr. Fiasko
Jne. Nämä ovat ainoastaan tältä kaudelta olevia pieleen menneitä ennustuksia.
Tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa, mutta voisiko joku kertoa minulle edes yhden Sihvosen oikeaan osuneen ennustuksen. Sellaisiakin täytyy olla...?
Tämä oli surullista luettavaa, Sihvonen. (Lyhensin lainausta tilan vuoksi). Olen kuvitellut, että teet analyysejäsi ja pelivinkkejäsi, koska haluat auttaa lajia. Nyt kerrotkin haluavasi vain ärsyttää, että Urheilulehteä myytäisiin enemmän.P.Sihvonen kirjoitti:Urheilulehden päätoimittaja Jukka Rönkä sanoi hiljan minulle, että saan potkut sinä päivän, kun noin kolmannes "profetioistani" ei mene pieleen. Pieleen mennyt profetia - Torino, Shedden, tai yksittäisen pelin lopputulos jne. - on Röngän mukaan se ainut kohtio, jossa kuka tahansa kadunmies voi tulla jäähallilla minun pakeilla ja sanoa, etten tiedä tästä lajista yhtään mitään.
Ja minä sanoin Röngälle, että ei huolta. Noin kolmannes minun tai kenen tahansa profetioista menee väistämättä pieleen.
Pieleen mennyt profetia luo tartuntapinnan ja synnyttää jääkiekkokeskustelun. Jääkiekkokeskustelua syntyy vähemmän siitä, että pelataanko lyhytsyöttöpeliä millaisella kenttätasapainolla ja millaisella pelikirjalla.
Ja oleellista on, kuten näihin salaisuuksiin perehtyneet tietävät, luoda jokin yksi sana, joka vihastuttaa tai ihastuttaa ja käynnistää "on tai off -reaktion" ihmisen aivoissa.
Pelikirja-sanan minä olen asemoinut siihen positioon, joka on kuin vedenjakaja. Se jakaa ihmiset niihin, jotka jo ovat vihkiytyneet (edes hieman) jääkiekon saloihin ja niihin, jotka eivät (vielä) ymmärrä paljoakaan pelistä.
Itse termi pelikirja ei ole minun keksintöni.
-sihvonen-
P.Sihvonen kirjoitti:Pelikirja-sanan minä olen asemoinut siihen positioon, joka on kuin vedenjakaja. Se jakaa ihmiset niihin, jotka jo ovat vihkiytyneet (edes hieman) jääkiekon saloihin ja niihin, jotka eivät (vielä) ymmärrä paljoakaan pelistä.
Johtiko tämä pelinopeusero myös siihen, että Ässät joutui rikkomaan ja jäähyilemään?
”Juuri näin. Mutta tämä yksi puupää kirjoittaa siitä, että Favourin oli huono. Ei, ei, Favourin ei ollut huono. Ässät oli alakynnessä, Toivolan fokus joko katosi tai hän provosoi tilannetta tarkoituksella ja Pekka Jalonen oli huono.”
Ajattelinkin, että se Lapinlahden Lintujen minä-mies on otos elävästä elämästä, ja tottahan se näyttää olevan. Kaiken muun hyvän lisäksi minä-mies on jälleen laskeutunut opettamaan meitä kuolevaisia maan matosia.P.Sihvonen kirjoitti:Urheilulehden päätoimittaja Jukka Rönkä sanoi hiljan minulle,...minun pakeilla...minun kanssa on ....mitä minä ja Rönkä ...minun epäonnistuneista ....Ja minä sanoin Röngälle...minun tai kenen tahansa ...
....Minä valitsin sanan PELIKIRJA.......minä olen toistaiseksi epäonnistunut...minä olen asemoinut .....ei ole minun keksintöni.
-sihvonen-
P.Sihvonen kirjoitti:Pelikirja-sanan minä olen asemoinut siihen positioon, joka on kuin vedenjakaja. Se jakaa ihmiset niihin, jotka jo ovat vihkiytyneet (edes hieman) jääkiekon saloihin ja niihin, jotka eivät (vielä) ymmärrä paljoakaan pelistä.
Bob Maali kirjoitti:Tässäpä sitä sanavarastoa on kerrakseen. Asemoinut positioon? Minä voisin asemoida aapiskirjan siihen positioon, joka jakaa suomen kielen käyttäjät harjaantuneisiin ja vielä opetteleviin.
Tuleeko tuo nimimerkin P-kirjain paavista? Ilmeenkään värähtämättä katsot oikeudeksesi jakaa ihmiset tietäviin ja tietämättömiin. Onko röyhkeydellä mitään rajaa?
Hyvä Petteri,P.Sihvonen kirjoitti:Mutta ne "lyhytsyöttöpelit", "Kenttätasapainot", "kaksivaiheiset reagointipelaamiset" ja muut jargon valtaavat alaa kuitenkin hitaasti ja piilovaikutuksen kautta.
Ja oleellista on, kuten näihin salaisuuksiin perehtyneet tietävät, luoda jokin yksi sana, joka vihastuttaa tai ihastuttaa ja käynnistää "on tai off -reaktion" ihmisen aivoissa.
Minä valitsin sanan PELIKIRJA.
-sihvonen-
Maple Leaf kirjoitti:Tämähän tarkoittaa siis sitä, että ihmisiä ei jaeta "vihkiytyneisiin" ja "ymmärtämättömiin" ns. objektiivisen tiedon/kokemuksen perusteella, vaan Sinun (subjektiivisesti) valitsemallasi keinolla. Toisin sanoen tässäkin lähes absoluuttisina arvoina mainitsemasi "vihkiytyneisyys" ja "ymmärtämättömyys" ovat riippuvaisia vain ja ainoastaan siitä, miten ihminen päättää suhteuttaa itsensä Sinun satunnaisesti valitsemaasi vedenjakajaan. Tällöinhän kyse ei siis lopultakaan ole siitä, tietääkö joku jääkiekosta jotain vai ei.
P.Sihvonen kirjoitti:Ja aika monella on kanta siihen, mitä ajatella tästä pelikirjakeskeisestä journalismista. Oleellista on, että mahdollisimmat monet ovat ylipäätään joitain mieltä. Ja toki suurimmalle osalla se on yksi ja hailea.
-sihvonen-
Eiköhän tässä intetä siitä, että sinun ja edustamasi lehden journalismi on paskaa. Noin karusti sanottuna. Pelikirjajournalismisi - heh heh - on lopulta hyvin hyvin ohutta journalismin mittapuussa. Jos suurin antisi on saada ihmiset ymmärtämään, että jääkiekossa kannattaa a) syöttää kiekko b) liikkuvalle miehelle, että c) vastustaja ei saa sitä, niin kevyttä on, kevyttä on.P.Sihvonen kirjoitti:Ja aika monella on kanta siihen, mitä ajatella tästä pelikirjakeskeisestä journalismista. Oleellista on, että mahdollisimmat monet ovat ylipäätään joitain mieltä. Ja toki suurimmalle osalla se on yksi ja hailea.
-sihvonen-
Major Julli kirjoitti:Jatka Petteri vaan analysointia, sitä on ilo lukea koska kukaan muu ei edes yritä. Olen itse lopullisen kyllästynyt joukkueiden vertailuihin budjettien perusteella, mikä tuntuu olevan valtamedian ainoa analyysikeino kauden alussa.
Niille kaikille jotka haluavat lukea tunnetason schaissea, suosittelen lämpimästi tutustumista Pekka Jalosen "Hameenlinna"-tuotokseen 21.4.2006 Iltalehdessä. Sen luettuani ymmärrän täysin Sihvosen Jalos-antipatiat.
Minä olen Major Jullin kanssa samaa mieltä ja yhdessä tai erikseen puolustan Sihvosen olemassaoloa. Sihvosen ja Tamin analyysit eivät ole vakavin asia maailmassa (kuten ei jääkiekkokaan), mutta niitä on kiva lueskella, ehkä vähän pohtiakin.Major Julli kirjoitti:Sihvonen ja Tamminen sentään yrittävät analysoida mitä pelissä tapahtuu, esim. kaikki jotka ovat viitsineet kuunnella näkevät nyt koska Ässien kolmen kaistan rintama toimii ja koska ei. Käsittääkseni kukaan muu ei ole tyytynyt muuhun kuin tahto, henki, asenne, hulluus-tyylisiin selityksiin.
Mace kirjoitti:Tuo röyhkeyskysymyksesi pistikin minut ajattelemaan asiaa. Jos henkilö ei ymmärrä (juuri) mitään pelikirja-asioista, hän ei toisin sanoen myöskään ymmärrä, miten joukkue peliään pelaa. Hän ei ymmärrä, mitkä ovat joukkueen pelin avainasioita, mihin seikkoihin nojautuen vastustaja pyritään kaatamaan. Eli henkilö kyllä seuraa kiekkoa, ehkä aktiivisestikin, mutta ei oikein "ymmärrä" näkemäänsä, tai ei ainakaan kykene anylysoimaan sitä. Hän ei esimerkiksi kykene kertomaan, miksi joku joukkue on niin vahva/heikko tai miksi joku toinen joukkue on vaikeuksissa juuri sitä vastaan. Onko siis tuossa valossa kauhean röyhkeää sanoa, että henkilö ei ymmärrä kauhean paljon jääkiekosta? Minun mielestäni se ei näin äkkiseltään ajateltuna ole kauhean röyhkeää. Miten sinä asian ymmärrät? Mikä olisi mielestäsi parempi mittari, jos ihmisiä aletaan jakaa jääkiekosta tietäviin/tietämättömiin?
Noose kirjoitti:Varsinkin pudotuspeleissä Sihvoselta on tullut erinomaisia juttuja, ja hyvä että joku kirjoittaa näistäkin asioista. Minä kun en pelinopeuksista ja muista ymmärrä lähtökohtaisesti tuon taivaallista, vaikka käynkin katsomassa reilusti yli 50 peliä vuodessa. On hyvä, että joku selittää mitä tällaiset asiat tarkoittavat ja mihin voi peliä seuratessaan kiinnittää huomiota.
pokki kirjoitti:Lyhensin hieman lainaustani, mutta saanen kuitenkin tekoni anteeksi.
pokki kirjoitti:Mielestäni jonkun jääkiekkotietämyksestä ja -tietämättömyydestä puhuttaessa unohdetaan yksi tärkeä seikka.
Ensinnäkin, suurin osa jäähallille raahautuvista rahvaista ovat juurikin sellaisia katsojia, jotka eivät edes halua tietää jääkiekon taktisesta puolesta yhtään mitään. Moni on saattanut käydä katsomassa suosikkijoukkueensa pelejä yli 20-vuotta pelkästään viihteen, nopeuden, fyysisyyden tai vaikkapa ihmispyramidin tyttöjen takia. Ei heitä kiinnosta pelikirjat tai pelinopeus. He haluavat viihdettä, jonka parissa rentoutua.
Minulla on monta tapaa. Kun herään aamulla laitan kahvit porisemaan aina ennen suihkua. Kun ajan jäähallille, ajan aina samaa kautta. Kun käyn kaupassa, käyn poikkeuksetta aina samassa kaupassa jne. Ihan jokaisella meistä on samanlaisia tapoja, eikä ketään kiinnosta se tapa jolla esimerkiksi auto sinut kauppaan vie. Minä en ainakaan kaipaa mitään syvällistä opastusta auton moottorin toimintaan, vaikka se varmasti yleissivistävää olisikin. Olipa huono vertaus, mutta moni varmasti ymmärsi mitä ajan takaa.