Petteri Sihvonen – kiekkomedian virallinen totuus

  • 2 840 067
  • 13 121

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kyllä minäkin pidän KalPan ja Detroitin pelistä. Ne pelaa parasta lätkää mitä juuri nyt on tarjolla, ei siitä puolta sanaa. Itse näen myös pelin evoluution kulkevan lähivuosina hyvin nopeasti eteenpäin, jossa taktinen vaatimustaso nousee nykyisestä paljon, pelaajilla ja valmentajilla, Peliä luetaan vaihto vaihdolta mitä pitää tehdä ja tuo korisvertaus lienee hyvin lähellä tulevaa jääkiekon pelitapakehitystä, mutta nyt mennään tällä nykyosaamisella ja saa nähdä keväällä 2012 Helsingissä onko aika jo ajanut vähän Jalosen "meidän pelin" ohi vai ei. Ainakaan tässä vaiheessa kautta ei Jalosen Suomen kannata muuttaa peliään, korkeintaan viilata yksityiskohtia.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
"Johtava" fiasko -"Katastrofaalista"

Leijonat romahti - "Nuori Suomi ja tusinasentterit syypäitä" (EHT-ottelun analyysi)

"Enkä todellakaan halua mustamaalata (velipoika Toni) Sihvosen ansiokasta uraa vertaamalla häntä näihin tusinasenttereihin (Lindgren, Kuparinen, Wirtanen), mutta minun on pakko nyt verrata, että ihmiset ymmärtävät, missä tilassa suomalainen pelaajatuotanto Nuoren Suomen jälkimainingeissa tällä hetkellä on." (Suluissa oleva teksti omaa lisäystäni)

Nyt ollaan syvissä vesissä.

On se uskomatonta, miten karmeaa journalismia mopo-petteri on saanut aikaiseksi tässä aivan hiljattain: ensin hän nolaa itsensä Maria! -showssa, sitten hän muuttaa normaalin SM-liigakierrosennakon painetun UL:n mainokseksi ja laskee samalla liikkeelle perättömiä huhuja (Kekäläinen jättää Jokerit, Westerlund tilalle -"Agenttihöpinää"), ja nyt hän tietoisen röyhkeästi käyttää omaa veljeään esimerkkinä toimivan juniorituotannon huippunimestä. Se on Tonin meriiteistä huolimatta todella kyseenalaista journalismia, ja ns. jääviys tulisi vähintäänkin ilmetä artikkelista.

Nyt tämä touhu alkaa mennä jo tavallista mauttomammaksi. Alkukaudesta näytti ihan hyvältä, provoiluvaltikka oli siirtynyt Esko Seppäselle ja Sihvonen keskittyi enemmän asiaan, pelianalyysiin ja tuumaustaukojen laskemiseen, mutta nyt on taas alkanut skootteri keulia ja lujaa. Ennustan, että ennen kuin kausi on ohi, Julkisen Sanan Neuvostoa tarvitaan.

Edit. Pikkaisen sääli tulla hyvän ja asiallisen kiekkokulttuurikeskustelun sekaan tällaista laittamaan, mutta minkäs teet, kun ketju kerran käsittelee Sihvosta?
 
Viimeksi muokattu:

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Petterillä on aina selitys valmiina. Kotikisoissakin hän tulee itkemään joka tapauksessa ellei kultaa tule. Esim jos Selännettä Jalonen ei "huoli" kisoihin ja Suomi ei menesty Petteri huutaa pelaajatuotannon perään samalla kuin paras saatavilla olevaa pelaajaa hän ei olisi itsekkään kelpuuttanut joukkueesseen "meidän pelin" takia. Jos taas Selänne on kisoissa ja kultaa ei tule niin kisojen huono menestys johtuu pelkästään Selänteen osaamattomuudesta pelata "meidän peliä"
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Petteri kirjoittaaa mutkat suoriksi veljesrakkauden nimissä. Pelin tason noussut sen verran 10 vuodessa, että Toni Sihvonen pärjäisi v. 2011 yhtä hyvin Euro-peleissä kuin Petteri Wirtanen eli mahtuisi mukaan johonkin Moskovan turnaukseen, mutta ei tekisi tehoja hyökkäyspäässä.
 

Fordél

Jäsen
Nyt heitän ihan vain puhtaan kehuviestin eli hiton hieno ja laadukas kirjoitu J.Grönvallilta koskien pelitapaa ja sen kehittymistä! Huikeaa!

Se mikä tässä kaikessa tosiaan monesti unohtuu on kuinka peli kehittyy koko ajan. Olemme tulleet tähän pitkän kehityksen tuloksena ja sama meno jatkuu tulevaisuudessakin. Vallitsevia ja johtavia ajatuksia tullaan haastamaan jatkuvasti niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella ja hyvä niin. Keskusteltavaa siis riittää tulevaisuudessakin:)
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kotikisoissakin hän tulee itkemään joka tapauksessa ellei kultaa tule.

Kyllähän Petteri valitteli tämän viimeisimmän mestaruuden jälkeenkin, että oli "väärin voitettu" ja kirjoitti siitä oikein pitkästi Urheilulehteen.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kyllähän Petteri valitteli tämän viimeisimmän mestaruuden jälkeenkin, että oli "väärin voitettu" ja kirjoitti siitä oikein pitkästi Urheilulehteen.

Tuosta olisi kiva nähdä lisää. Mitä se Petteri viime kevään MM-kisojen jälkeen kirjoitti loppuottelusta Suomi-Ruotsi. En epäile, ettetkö olisi kirjoitusta Urheilulehdestä lukenut. Täällä on vain sattunut muutaman kerran, että on kommentoitu Petterin kirjoittamisia Urheilulehdessä ja sitten on selvinnyt, että lehteä ei olla edes luettu.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Sihvonen kirjoittaa usein UL:n paperilehteen niin sekavasti, unohtaen hyveen nimeltä selkokielisyys, että vaikka luen tekstin, niin en välttämättä ymmärrä sisältöä. Vika voi olla myös Johanneksen ymmärryksessa, mutta ei aina. Siksi ymmärrän niitä henkilöitä, joille ei aukea Sihvosen "The Johtava"-kirjoittelu, kun se on usein niin kvasi-tieteellistä lätkäjätkäjournalismia, että sellaiseen ei kykene moni muu kirjoittaja ja tämä ei ole kehumista.

Lisäksi Sihvonen kirjoittaa usein kuin joku "Saruman" UL-lehden tornistaan, jossa hän tuijottelee lätkämaailmaa yksinäisyydessään kristallipallonsa välityksellä ja jutut ovat sen mukaisia. Pahoja ovat Kummola, Shedden, ei-lätkäjätkät, Pietilä, Urama, "pekka-poloiset" ja monet muut. Hyvän puolella taistelevat etulinjassa Jukka Jalonen ja Vancouverin muut valmentajat. Niitä Olympiakisoja muistellaan kuin talvisodan ratkaisutaisteluja, joilla pelastettiin Suomelle pronssi, vaikka yökerhojournalismin sokaisemat NHL-tähdet lähes sabotoivat suuren mission. Tämä tarinankerronta lähtee jossain määrin "Star Warsin" ja "Taru sormusten herrasta" parhaiden osien innoittamana, Sihvosen kynästä. Kuljetetaan "Meidän peliä" kuin Frodo Reppuli sormusta kohti ylivoimaista pelitapaa, jolla voitetaan kultamitalit. Jalonen lähes menettää sielunsa "Frodon" roolissa päävalmentajana, mutta pelitapa ajetaan lopulta läpi koko Suomen jääkiekon. Timo Lehkonen oli tietysti "Sam Gamgi" Vancouver-kisoissa ja HPK:ssa, Jalosen apuvalmentajana. Risto Dufva ei voi olla kukaan muu kuin Star Warsin "R2-D2", vaikka nyt jo lipsahdetaan hänen osaltaan toiseen tarinaan. Kun on aasinsillalla siirrytty "Star Wars"-kerrontaan, niin Jukka Jalonen on myös "Luke Skywalker" ja Pasi Nurminen "Han Solo". Petri Matikainen on ilmetty "Chewbacca". Kummola on tietysti "Jabba the Hut", kuten kaikki ovat tietäneet jo kymmenet vuodet. "May The "meidän peli" be with you" Jukka, on pakko todeta kirjoituksen lopuksi.
 

Welmu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onhan tuo Sihvonen aivan käsittämätön tyyppi.

Suomi ottaa 3-0 nekkuun Venäjältä, niin "Leijonien suoritus oli huikea" ja kun Ruotsi kaatuu 4-3 "Leijonilla väärä pelisuunnitelma"

Ei vaan jotenkin mene meikäläisen jakeluun. Tämän täytyy jotain niin korkeaa analyysia, että vain The Johtava sen voi ymmärtää. Se mitä tulostaululla lukee 60 minuutin jälkeen, ei ole mitään merkitystä. Alivaltiosihteeri analysoi aikoinaan hyvin jääkiekkoa todeten "Suomi on useasti romahtanut ja hävinnyt hyvästä tasatilanteesta viimeisen 60 minuutia aikana"
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tuosta olisi kiva nähdä lisää...

Tässä linkki nettiversion uutiseen siitä, miten Suomi voitti finaalinsa väärin. Tuossa nettiversiossahan ei puhuta tämän väärin häviämisen syistä, mainitaan vain jutun otsikko "Väärin voitettu" ja että ilmestyy seuraavassa lehdessä.

http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/leijonien-mm-kulta-ylihehkutettu-–-”suomi-voitti-finaalinsa-vaarin”

edit. alkuperäisessä viestissäni totesin Sihvosen kirjoitelleen tästä viime mestaruuden "jälkeen". Tarkoitin kuitenkin tätä syksyä, kirjoitushan on ilmestynyt marraskuussa. En siis jotain Petterin heti finaalin jälkeen rustaamaa kirjelmää, joka olisi jäänyt monelta huomiotta mestaruushuuman keskellä.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Olen vähän hämilläni. Ensin vaahdotaan, että Nuori Suomi törkeästi riisti lapsilta kilpailullisuuden, mutta maajoukkueen kohdalla tyyli tulee ennen tulosta. Olen ollut siinä luulossa, että jääkiekko-ottelun tavoitteena on tehdä enemmän maaleja kuin vastustaja. Tässä samassa luulossa on mm Suikkanen, joka kuulemma liigaristeilyllä kertoi joukkueensa tähtäävän otteluiden voittamiseen toisin kuin monet muut valmentajat, jotka höpisivät jostain omasta pelistä ja sen sellaisesta.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Tässä linkki nettiversion uutiseen siitä, miten Suomi voitti finaalinsa väärin. Tuossa nettiversiossahan ei puhuta tämän väärin häviämisen syistä, mainitaan vain jutun otsikko "Väärin voitettu" ja että ilmestyy seuraavassa lehdessä.

http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/leijonien-mm-kulta-ylihehkutettu-–-”suomi-voitti-finaalinsa-vaarin”

Jos tuota "otteluennakkoa" miettii ihan puhtaasti journalismin kannalta, niin onhan se todella epäonnistunut tuotos, kiltisti sanottuna. Tässähän pitäisi puhua siitä, mitä on odotettavissa EHT-ottelulta Suomi-Ruotsi, mutta päähuomion varastaa viime kevään MM-kisat, painetun Urheilulehden artikkelin mainostaminen (=rahastaminen), ja se, että Sihvonen ei vastaa "kysymyksiin".

Miten Leijonien tulisi pelata Ruotsia vastaan? "En ota siihen tässä nyt varsinaisesti kantaa. Puran asetelman perusteellisesti ensi viikon torstaina ilmestyvässä Urheilulehdessä. Artikkelin teema on aika raju: Väärin voitettu."

Valottaisitko Ruotsin pelitapaa? "En".

Mitä mieltä olet Leijonien vastustajan mukaan vaihtuvasta pelirytmistä? "Niin, en tiedä, rytmittääkö hän enää niitä eri tavoin."

Artikkelin uutis- ja otteluennakkoarvo lähentelee nollaa, jutun perimmäinen tarkoitus on mainosmainen sekä harhaan'johtava', ja mielipiteet tarkoituksellisen skandaalinhakuisia. Ainoastaan Urheilulehdessä tällainen kirjoitusten taso ei johda potkuihin, vaan luultavasti kehuihin.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
"Sano vielä sana Ruotsista?

Pakka on sekava. Pelaamisen perusrakenne ei tue jatkuvaa prässäämistä. Senhän takia Leijonat on maailmanmestari tällä hetkellä. Ruotsilla on identiteettikriisi pelaamisen suhteen."
Leijonilla väärä pelisuunnitelma - "Ruotsilla identiteettikriisi" | Jääkiekko | Urheilulehti.fi

Niin, Ruotsi hakee Kanadan kiekosta lisämausteita ikiaikaiseen peliinsä ja se voitti Moskovan turnauksen, vaikka hävisi Suomelle 4-3. Analyytikon silmissä Ruotsi tietysti Mårtsin valmennuksessa vain sotkee pelinä, pelaa epäpeliä, höntsää, vaikka voittaisi keväällä 2012 MM-kultaa.

Ei enää Petteri tuijotetta takapeilistä Suomen MM-kultaa keväällä 2011. Se on jo historiaa ja mukavaa sellaista, mutta kuitenkin vain historian siipien havinaa kuuluu, myös pelitavan osalta, kun muistellaan kevään 2011 MM-kultamitaleita. Nyt mennään jo kohti uusia seikkailuja, isoja kisoja ja onneksi Jukka Jalonen lienee kartalla siinä, että hänen "meidän pelinsä" keväältä 2011 on nyt luettu vastustajien valmennuksessa ja pitää keksiä pieniä parannuksia Suomen pelitapaan, että mitaliputki jatkuu Helsingissä 2012. Muistutan, että se olisi Suomen ensimmäinen mitali kotikisoista, jos Jalosen Suomi voittaa mitalin toukokuussa 2012 Helsingin MM-kisoista.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Tässä linkki nettiversion uutiseen siitä, miten Suomi voitti finaalinsa väärin. Tuossa nettiversiossahan ei puhuta tämän väärin häviämisen syistä, mainitaan vain jutun otsikko "Väärin voitettu" ja että ilmestyy seuraavassa lehdessä.

Otsikolla "Väärin voitettu" Petteri Sihvonen kirjoittaa Urheilulehden numerossa 46/2011 17.11.2011 tuosta MM-kisojen finaaliottelusta perusteellisen analyysin. Kannattaa tutustua tekstiin ja siinä esiin tuotuihin tilastollisiin tosiasioihin Suomen viime kevään MM-kisojen otteluista. Alaotsikkona jutussa on:"Leijonat oli päävalmentaja Jalosen virheellisen pelisuunnitelman takia 39 minuuttia alakynnessä MM-finaalissa Ruotsia vastaan". Kommenttiartikkeli on otsikoitu:"Ruotsin epäpelaaminen haaste".

Kannattaa lukea koko juttu eikä vain tehdä otsikoiden perusteella johtopäätöksiä. Lähtökohtana jutulle on se, että Sihvosen mielestä Jukka jalosen pelikirja on maailman paras ja modernein. Vain Detroit Red Wings pelaa lähes yhtä hyvää jääkiekkoa kuin Jalosen Leijonat. Kunhan luet ensin jutun otsikkoa pidemmälle, niin voidaan jatkaa keskustelua sen sisällön pohjalta.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Siffa ja ilmeisesti Petteri Sihvonen ovat jääneet MM-kultahurmion kaivamaan poteroon, oliskohan keskellä halkopinoa iso kuoppa, siellä jossain. Jukka Jalosen on jatkettava Suomen pelin kehittämistä, eikä kuvitella, että kevään 2011 eväät riittävät uusiin kultamitaleihin tulevissa isoissa kisoissa. Kehitys kehittyy koko ajan ja niin on myös Jalosen Suomen pelitavan päästävä nykyisestä eteenpäin. Uskon, että Jalonen taustajoukkoineen tietää ihan hyvin, ettei viime kevään tasoisella esityksellä enää voiteta kultaa keväällä 2012 ja pieniä parannuksia mietitään. Eikä kenellekään ole mitään "maailman parasta" pelitapaa kuin ohikiitävän hetken, sitten on juostava lujaa eteenpäin, muuten muut maat menee taas ohi, ei Detroitilla NHL:ssä, eikä ainakaan Jukka Jalosen Suomella ole sellaista pelitapaa, jota ei luettaisi puhki ja pistettäisi itse vähän parempi versio esiin. Ihmetyttää kuinka joku näkee Jalosen Suomen pelitavan noin ylivertaisena verrattuna muihin joukkueisiin.
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Otsikolla "Väärin voitettu" Petteri Sihvonen kirjoittaa Urheilulehden numerossa 46/2011 17.11.2011 tuosta MM-kisojen finaaliottelusta perusteellisen analyysin. Kannattaa tutustua tekstiin ja siinä esiin tuotuihin tilastollisiin tosiasioihin Suomen viime kevään MM-kisojen otteluista...

Mutta onko nämä tilastolliset tosiasiat enää oikeita? Onko palauttaminen tai viivelähdöt jääkiekon evoluutiota?
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Mutta onko nämä tilastolliset tosiasiat enää oikeita? Onko palauttaminen tai viivelähdöt jääkiekon evoluutiota?

Totta kai ne ovat tosiasioita, voit tarkistaa ne katsomalla Suomen kaikki viime kevään MM-kisojen ottelut ja tehdä omat tarkat tilastosi näkemäsi perusteella. Ruotsi palautti Moskovassa eilen Suomea vastaan koko ottelussa 19 kertaa ja lähti viiveellä 10 kertaa. Suomi palautti 11 kertaa ja lähti viiveellä 1 kerran. Paljon on puhuttu Per Mårtsin uudesta pelitavasta, mutta omalta puolustusalueelta hyökkäyksiinlähtöihin ei ole tullut suurta muutosta Bengt Gustafssonin aikoihin verrattuna. Suomi pelasi Jukka Jalosen hyökkäyspelin ykkösvaihtoehtoa eli tilan voittamiskiekkoa (nopeita ja puolinopeita lähtöjä) ja rytmitti hyökkäyksiä HVP-lähdöillä poikkeuksellisen vähän, johtuen etukäteen tiedetystä Ruotsin kovasta prässipelistä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jukka jalosen pelikirja on maailman paras ja modernein. Vain Detroit Red Wings pelaa lähes yhtä hyvää jääkiekkoa kuin Jalosen Leijonat.


Petteri on ottanut pitkän kehitysaskeleen nähdessään eroja NHL-joukkueiden välillä. Muutama vuosi sitten kun asiasta täällä Jatkoajassa keskustelin Petterin kanssa, sain vääntää rautalangasta mallin kuinka iso osa NHL-joukkueista pelaa vähän miten sattuu eikä suinkaan Petterin markkinoimaa modernia kiekkoa. Itse asiassa siihen aikaan monen NHL-joukkkueen pelitapa oli hyvin lähellä Sheddenin edustamaa pelitapaa - vaikka Petteri ei tätä asiantuntemattomuuttaan myöntämään pystynyt.

Mutta vielä on Petterillä kirittävää. Oliko se nyt viime UL:ssa kun Petteri haukkui Selänteen siitä että ei pysy kaistallaan vaikka pitäisi ja kun ei pysy, ei tällaisia pelaajia tarvita MM-joukkueeseen ellei joku opeta Selännettä pysymään vain ja ainoastaan kaistallaan. Tässä on paljon asiaakin sillä Carlylen Anaheimin peli karkasi pelitapansa osalta käsistä jo aikaa sitten ja Selänteen kuten muiden Ankkojen pelaaminen oli varsin epäjärjestelmällistä. Sormi siis kohti silloista valmennusta, ei pelaajaa.

Mitä tulee Detroitiin niin siellä osataan tarvittaessa leikkaaminen kaistalta toiselle. Se on erittäin tehokas keino vastustajan puolustusalueella sen sijaan että kukin pelaaja pysyttelisi kaistallaan. Samaan tapaan pelaa myös Vancouver. Kun kiekko on oman joukkueen hallussa vastustajan puolustusalueella, kaistaleikkauksia tapahtuu 5vs5 pelissä sen mukaan mikä on pelitilanne ja kuka esimerkiksi on mennyt maskiin. Myös lähdöissä omalta alueelta saatetaan 5vs5 pelissä poikkeustapauksissa nähdä kaistaleikkauksia mutta kuten totesin, ne ovat poikkeuksia.

Suurin ero NHL:ssä viiden viime vuoden aikana pelin kehityksessä on kuitenkin se, että palauttamiset ja viivelähdöt ovat tulleet osaksi parhaiden joukkueiden peliä ja ne perustavat pelitapansa pitkälti kiekkokontrolliin. Jos esimerkiksi vertaa vuoden 2006 ja vuoden 2011 playoffeja, eron näkee selvästi. Suomessa J Jalonen on vienyt maajoukkueen peliä samaan suuntaan kuin NHL:ssä monet joukkueet mutta enpä menisi väittämään Jalosen pelitavan olevan edellä NHL:n parhaita joukkueita. Pikemminkin näen asian niin, että Jalonen on omaksunut eräitä piirteitä NHL:stä kuin niin että NHL:ssä on katseltu Jalosen maajoukkueen pelaamista narulta ja kopsaistu sitten se NHL:ään.

Ikävä kyllä NHL:ssä on edelleenkin useampia joukkueita jotka pelaavat pelitavallisesti aivan käsittämätöntä kiekkoa. Osin tämä johtuu siitä, että joukkueet on rakennettu vanhan NHL-kiekon mukaan eli isoja kädettömiä puurtajia löytyy yli tarpeen. Ehkä paras tämän osaamattomuuden edustaja on Calgary Flames, jonka 5vs5 pelaaminen lähentelee välillä katastrofaalista kiekkoa. Joukkueessa on myös taitoa (kyllä), mutta jo pitkään nähdyllä pelitavalla se nousee esille vain yksittäisten pelaajien onnistumisen, ei pelitavan kautta.

Silti on niin että isossa kuvassa NHL on pelitapamielessä Jalosta edellä. Eipä tarvitse kuin katsella Pittsburghin pelaamista niin huomaa, että siellä on ollut käytössä monta modernin kiekon peruspilaria jo ennen Jalosen maajoukkuetta.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Paljon on puhuttu Per Mårtsin uudesta pelitavasta, mutta omalta puolustusalueelta hyökkäyksiinlähtöihin ei ole tullut suurta muutosta Bengt Gustafssonin aikoihin verrattuna.

Ei Mårts ole missään vaiheessa itse väittänyt, että Ruotsin pelitapa muuttuu. Vanhaan tuttuun pelitapaan haetaan vaan vähän vivahteita esim. kanadalaisesta maalinedustojen pelistä. Mårts hakee peliin tapoja, jotka saattavat kääntää tasaisen pelin Ruotsin eduksi, mutta peruspelitapa on tietysti edelleen ruotsalainen kiekko. Ruotsin saldokin mestaruuksien voittamisessa on viimeiset kymmenen vuotta ollut melko kehnoa, poislukien kevään 2006 kaksi kultamitalia, vaikka se tuntuu suomalaisista siltä, että "hannu hanhet" voittaa aina kultaa. Ei se kuitenkaan oikeasti ole mennyt niin ja Ruotsin kulta-ajat ovat jo viiden vuoden päässä takanapäin, isoissa kisoissa. Itse ennustan, että Ruotsi Mårtsin aikana päävalmentajana voittaa ainakin yhden kultamitalin jossain kisoissa lähivuosina, olkoot analyytikot Mårtsin pelin ymmärryksestä mitä mieltä hyvänsä.
 
Viimeksi muokattu:
Pahoja ovat Kummola, Shedden, ei-lätkäjätkät, Pietilä, Urama, "pekka-poloiset" ja monet muut. Hyvän puolella taistelevat etulinjassa Jukka Jalonen ja Vancouverin muut valmentajat.

Tämähän nyt ei ole sattumaa vaan käsittääkseni aika paljon Röngän käsialaa. Hakemalla haettu hyviä ja pahoja. Tuosta "pekka-poloisestakin" Sihvonen on sanonut että vetivät sen ihan hatusta ja vähän vahingossa sitten olikin heikko kiekkotoimittaja.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Mitä tulee Detroitiin niin siellä osataan tarvittaessa leikkaaminen kaistalta toiselle. Se on erittäin tehokas keino vastustajan puolustusalueella sen sijaan että kukin pelaaja pysyttelisi kaistallaan. Samaan tapaan pelaa myös Vancouver. Kun kiekko on oman joukkueen hallussa vastustajan puolustusalueella, kaistaleikkauksia tapahtuu 5vs5 pelissä sen mukaan mikä on pelitilanne ja kuka esimerkiksi on mennyt maskiin. Myös lähdöissä omalta alueelta saatetaan 5vs5 pelissä poikkeustapauksissa nähdä kaistaleikkauksia mutta kuten totesin, ne ovat poikkeuksia.

Vastustajan puolustusalueella leikkaillaan tilanteen sekä kulma- ja karvauspelitavan mukaisesti. Kirjoitin kotikisat-ketjussa Teemun leikkaamisesta kaistalta toiselle omalta puolustusalueelta hyökkäyksiin lähdettäessä. Teemu tekee itsensä aktiivisesti syötettäväksi liikkuen kaistalta toiselle. Muistelisin, että jo Anaheimin mestaruusvuoden jälkeen Teemu pelasi omalla tavallaan hyökkäyksiinlähdöt. Kirjoitin myös, että uskon Teemun sopeutuvan pelaamaan omalta puolustusalueelta hyökkäyksiinlähdöt pääosin omalta kaistalta ja rintamana muun hyökkäysketjun kanssa. Teemun on vain soitettava Jukka Jaloselle ja ilmoitettava halukkuutensa pelata kevään omissa MM-kisoissa. Teemuhan ilmoitti Vancouverin jälkeen, että maajoukkuepelit olivat ohi. Jollain tapaa on myös selvitettä se, ketkä kokeneet NHL-pelaajat kertoivat iltapäivälehtien ja Avun toimittajille kisojen aikana Vancouverin joukkueen sisäisistä asioista. Jalonen oli kisojen aikana tietoinen noista iltapäivälehtien ja Avun jutuista ja vastasi vielä IS Veikkaajan tekemiin kysymyksiin Vancouverin tapahtumista, jotka IS veikkaajan toimittaja oli tarkistanut kokeneilta NHL-pelaajilta.

Silti on niin että isossa kuvassa NHL on pelitapamielessä Jalosta edellä. Eipä tarvitse kuin katsella Pittsburghin pelaamista niin huomaa, että siellä on ollut käytössä monta modernin kiekon peruspilaria jo ennen Jalosen maajoukkuetta.

Jukka Jalonen ja Timo Lehkonen alkoivat kehittää omaa pelitapaansa HPK:ssa jo 2000-luvun alussa. Ei silloin puhuttu vielä mistään Meidän Pelistä eikä monikaan uskonut sen läpilyöntiin suomalaisessa jääkiekossa. Jääkiekkoliitto lanseerasi Vancouverin ja viime kevään menestyksen jälkeen Jukka Jalosen Meidän Pelin suomalaisen pelitavan identiteetiksi ja on vienyt sitä jääkiekkoseuroihin Jukkien Jalonen ja Rautakorpi toimesta. Aika näyttää sen, mihin suuntaan mennään ja J.Grönvall kirjoitti siitä erinomaisen kirjoituksen tähän viestiketjuun. Se on varmaa, että peli kehittyy. Sekin jää nähtäväksi, että mennäänkö Alpo Suhosen täällä JA:ssa monien nimimerkkien mielestä hyvin argumentoituun tappelujen nollatoleranssiin muiden palloilulajien tapaan, vaan säilyttääkä jääkiekko omaleimaisuutensa kontaktilajina, jossa taklausten lisäksi esiintyy myös tappeluita.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Teemun on vain soitettava Jukka Jaloselle ja ilmoitettava halukkuutensa pelata kevään omissa MM-kisoissa. Teemuhan ilmoitti Vancouverin jälkeen, että maajoukkuepelit olivat ohi.

Ei tarvitse. Selänne on niiden pelaajien listalla, joita maajoukkueen johto tarkkailee ja joihin on yhteydessä loppukaudesta. Jalonen tietää, että vain Olli Jokisen päätös on ehdoton eikä hän ole käytettävissä kotikisoihin.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jollain tapaa on myös selvitettä se, ketkä kokeneet NHL-pelaajat kertoivat iltapäivälehtien ja Avun toimittajille kisojen aikana Vancouverin joukkueen sisäisistä asioista. Jalonen oli kisojen aikana tietoinen noista iltapäivälehtien ja Avun jutuista ja vastasi vielä IS Veikkaajan tekemiin kysymyksiin Vancouverin tapahtumista, jotka IS veikkaajan toimittaja oli tarkistanut kokeneilta NHL-pelaajilta.

Ei tarvitse totuuskomissoita perustaa. Suomi on vapaa maa ja pelaajilla on sananvapaus kertoa miten itse kokevat tapahtumat, miellyttää se Jukka Jalosta tai ei.
En usko, että nuo asiat kiinnostavat enää enempää kuin yhtä ihmistä Suomessa ja se henkilö olet sinä siffa. Kaikille muille nuo asiat ovat jo osa jääkiekon historiaa, kuten myös Vancouverin pronssimitali.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kirjoitin kotikisat-ketjussa Teemun leikkaamisesta kaistalta toiselle omalta puolustusalueelta hyökkäyksiin lähdettäessä. Teemu tekee itsensä aktiivisesti syötettäväksi liikkuen kaistalta toiselle. Muistelisin, että jo Anaheimin mestaruusvuoden jälkeen Teemu pelasi omalla tavallaan hyökkäyksiinlähdöt.

Kommentoin kirjoituksellani P Sihvosen kirjoituksen ehdottomuutta UL:ssa - en siis sinun jotain kirjoitusta jota en ole lukenut :) Mutta ei haittaa.

Nyt tuohon mistä sinä nyt kirjoitat lainaamassani kappaleessa sen verran, että ei ihan noinkaan. Tuolloin viitisen vuotta sitten niin Detroitin kuin Anaheimin hyökkääjät leikkasivat kaistalta toiselle omista lähdettäessä jo ennen keskiviivaa jos se oli tarkoituksenmukaista. Kyllä, näin teki myös Selänne, mutta näin teki myös Detroitin Datsyukin johtama ketju. ja Selänne osasi myös pysyä hyvin kaistallaan kun se oli joukkueen kannalta edullista. Anaheimin pelitapaan kuului silloin se, että 5vs5 pelissä peliä rauhoitettiin pakki-pakki syötöllä ja tänä aikana laiturit saattoivat leikata laidasta toiseen. Detroit teki sen silloin muuten samalla tavalla mutta ei yhtä systemaattisesti, vaan pikkaisen myöhemmin, juuri ennen keskiviivaa. Kumpikin joukkue pelasi hyökkäysiinlähdöt myös ilman kaistanvaihtoja ja Detroit näistä enemmän ilman leikkauksia.

Toisin sanoen, se mistä Selännettä kritisoidaan olikin Anaheimin ja myös Detroitin pelitapaan kuuluva leikkaus 2005-2006 kaudella.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
PROPAGANDAA!!!

Onko tässä SM-liigan tyhmin joukkue? - "Kiekkoa heitellään kuin spitaalista palaa"

Aika sanattomaksi vetää, sillä tämä on puhdasta propagandaa. Ihan oikeasti tulee mieleen sotapropaganda.

Pakko kai on kuvailla linkin sisältö: U-Studiossa Sihvonen osoittaa jäätävällä karttakepillä tv:stä, että Ilves ei pelaa "Meidän Peliä", eli Ilves on tyhmä.

Seuraan jääkiekkomediaa korostetun tarkasti "Epäonnistunein otsikko" ketjujani varten, ja kyllä joskus pienesti alkaa masentamaan. Ei tämä ole "Pelikirjakoulu", tämä on oman agendan ajamista. Ihmeellistä, että tällaisille tyypeille annetaan valtuudet toteuttaa itseään.

Ehkä tuomitsen liian varhain tämän uuden formaatin, mutta tällä hetkellä Sihvonen on syöksykierteessä. Ei tämä ole journalismia. Lähinnä Mopo-Petterin kirjoitukset ovat alkaneet muistuttamaan formaatiltaan vapaampia blogikirjoituksia. Maria! -show, "Meidän Pelin" - ei, vaan ainoastaan hitaan pelitavan sairaalloinen ihainnointi, karmea ajojahti kaikkea pystysuuntaan liittyvään kohtaan ja koko ajan paheneva provosointi, se on kaikki viihdettä. Viihdettä, jolla ei ole mitään tekemistä pelitapojen analysoinnin ja lätkäjätkämäisyyden kanssa. Sihvosesta on tulossa jääkiekkokulttuurin ikioma pelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös