Jääkiekkoherkkyys ei ole lahjakkuutta
Blues siis voitti eilen HVP-analyysin, mutta HIFK matsin. Samoin Sihvolan HPK-junnut voittivat pleijareissa HVP-analyysin, mutta ottivat otteluvoitoissa turpaan. Ika Lehkosen KooKoo voitti välierissä HVP-analyysin, mutta Törmäsen havumetsäpystysuunnan jääkiekko voitti ottelusarjan.
Voidaan siis sanoa, että HVP-analyysi on tekijälleen varmaan viihdykettä halonhakkauksen vastapainoksi, mutta ei sillä tunnu olevan kovinkaan suurta korrelaatiota otteluiden voittamiseen.
Tietty jääkiekkotaju tai jääkiekkoherkkyys ovat hyveitä, kun puhutaan tämän rakkaan pelimme analysoimisesta.
Miksi Blues oli eilen aivan iholla HIFK:ta vastaan, vaikka sillä on huonommat pelaajat ja se sijoittui runkosarjassa vasta yhdeksänneksi? - Vastaus löytyy HVP-tilastoinnin (ei analyysin) sinikantisesta ruutuvihkosta.
Miksi Sport löi KooKoon? - Vastaus löytyy siitä, että apuvalmentaja Petri Mattila sekoitti pakan, ja KooKoo pelasi kesken kauden (sic!) hyvän aikaa aikaa pystysuunnanjääkiekkoa. HVP-jääkiekko ei sitten tullutkaan enää KooKoolta selkäytimestä Sportia vastaan. Ja aina täytyy muistaa, että rikkominen on rakentamista helpompaa.
Ja mitä tulee HPK:n b-junnuihin, niin se on jo legendaa, miten viime kaudella Kerhon b-nuoret upotti Joel Armian johtaman Ässien b-junnut (Porissa puhuttiin kaikkien aikojen ikäluokasta) välierässä... HPK:n b-junnujen oli pakko turvata siihen pelitapaan, joka tuottaa kosolti merkintöjä Siffan, ei vaan siffan, HVP-vihkoon...
Mutta siis viis KooKoosta tai HPK:n b:stä.
Tämä Blues on HVP-ihme, kerta kaikkiaan. Jos Blues jää hopealle, niin se on kuitenkin HVP-hopea, josta Blues voi olla enemmän kuin ylpeä.
Eilen Blues taisi lyödä Siffan, siis siffan, tilastoennätyksen: se pelasi finaalissa vieraspelissä ison pahan HIFK:n kotiluolassa vieraana 45 kappaletta HVP-tekoja! (Modernissa jääkiekkopelissä hyökätään noin 160 kertaa per joukkue. On sensaatio, että jopa neljännes Bluesin hyökkäyksistä oli Hidastettuja, Viiveellä tai Palauttamalla lähteneitä laadultaan.)
Kun katsomme NHL:ää, KHL:ää ja Elitserieniä ja niiden pelitapoja sekä tiettyjä hiljaisia signaaleja SM-liigassa, niin tuntuisi, ainakin näin Johtavana ja lätkä(maisteris)jätkänä, että että Siffan, korjaan siffan, tilastoissa on jokin haju jostain tulevasta...
Mutta. Kuten sanoin. Jääkiekkotajua ja jääkiekkoherkkyyttä... sitä on toisille jaettu tuskin lusikalla, ja toisille sitten peräti kauhalla. Mutta alleviivaan, ettei kyse ole synnynnäisestä ominaisuudesta. Esimerkiksi Siffan, tarkoitan siffan, halkopino-retoriikan ja HVP-tilastoinnin vuoksi on huhujen mukaan tarvinnut elää jääkiekkoa päivittäin vuodesta 1976 asti. Sellaista kuin jääkiekkoherkkyys-geeni, sellaista ei ole. Se on hankittava maksamalla hinta.
Olen huomannut, että Siffan, eipäs kuin siffan!, HVP-tilastointi on aiheuttanut täällä sellaista närää, että tuon nimerkin vaiheille olisi esitetty sellaisiakin "syytöksiä", että hän olisi ex-jääkiekkoilija ja Kärppä-koutsi Toni Sihvosen isä. Minä en usko näitä syytöksiä! En, vaikka kidutettaisiin! Olisihan se liikaa, että siffa, yksi mies (tai siis nimimerkki), olisi kehittänyt sekä HVP-tilastoinnin että kasvattanut moninkertaisen MM-mitalistin ja kolminkertaisen Suomen mestarin. Edes halkopinojen katveesta ei kasva tuollaisia isiä ja lätkäjätkiä!
Joku "msg" on kehittänyt varmasti ja enemmän kuin Siffa - tarkoitan siffa -suomalaista jääkiekkoilua sen eri kulmilta. Niin uskon!
Johtava, isänsä poika