Petteri Sihvonen – kiekkomedian virallinen totuus

  • 2 838 719
  • 13 112

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En tiedä, mitä Siffa, tai siis siffa, väittää, mutta niissä otteluissa, joita minä näin tällä kaudella (ehkä noin neljä tai viisi peliä), Jukurit ei pysähtynyt maalinsa taakse ollenkaan, ei missään kohtaa peliä, kun pelattiin viidellä viittä vastaan. - Kyse on totaalisesta pystysuunnanjääkiekosta by Jarno Pikkarainen. Jääkiekko on pelikirjapeli. Valmentajien ohjeet näkyvät jäällä helposti.
Johtava

Eli pitkän vaihdon jälkeen pakki ei peruuttanut kertaakaan maalin taakse odottamaan viisikon vaihtoa? Tätä nyt tapahtuu normaalissa pelissä vähintään kerta pari erässä, kun molemmat joukkueet vaihtavat samaan aikaan. Mielestäni tämä ei kuulu pelitapaan vaan on tilanteen mukaista pelaamista. Erikoista.
 

P.Sihvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei ole. Antaa urheilun näyttää, kuka kulloinkin on
Eli pitkän vaihdon jälkeen pakki ei peruuttanut kertaakaan maalin taakse odottamaan viisikon vaihtoa? Tätä nyt tapahtuu normaalissa pelissä vähintään kerta pari erässä, kun molemmat joukkueet vaihtavat samaan aikaan. Mielestäni tämä ei kuulu pelitapaan vaan on tilanteen mukaista pelaamista. Erikoista.

Ei, jos kyseessä on totaalisen pystysuunnanjääkiekon joukkue kuten vaikkapa Jukurit tämän kauden Mestiksessä, niin silloin sinne maalin taakse ei jäädä missään tilanteessa. Toivottavasti siffa julkaisisi joitakin tilastoja tämän Jukurit-väitteeni tueksi. Siffa pystyy sanomaan kaikista suomalaisista kärkivalmentajista, millaista jääkiekkoa kukin peluuttaa.
Johtava
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Bluesin peli oli runkosarjan lopussa kohtuu sekaisin, ainakin tulosten perusteella. Säälipleijaressa joukkue käänsi kaksi ottelua kolmannessa erässä tasoihin ja jatkoajalla voitoksi. Tämä sama jatkui Porissa, puolivälierän ensimmäisessä ottelussa. Näitä nousuja yhdistää yksi asia, ratkaisevat maalit tehtiin "ajokoira" tyylillä, toimita kiekko maalille ja sieltä sisään.

Itse asiassa Bluesia aika läheltä ja aika paljon seuranneena uskallan olla tuosta kokonaisuudesta eri mieltä. Varsinkin ensimmäisen Ässät-Blues -pelin osalta. Kyllä siinä ottelussa Blues pyrki nimenomaan pitämään kiekkoa ja nimenomaan halusi sitä enemmän, mikä loppujen lopuksi johti siihen, että Blues Ässät voitti. Ja se alkoi jo ensimmäisestä ottelusta.

Esimerkkinä Ässien toisen erän kaksi tasavajaalla tehtyä maalia olivat molemmat Bluesin virheen jälkeisten nopeiden hyökkäyksien tulosta - Ässät ei pelannut kiekkokontrollia vaan nimenomaan pystysuunnan kiekkoa ja uskoi ilmeisesti vauhtia pitämällä ja prässäämällä väsyttämään Bluesin. Kuitenkin jo ensimmäisestä erästä alkaen Blues rauhoitti omaa peliään nimenomaan kontrolloimalla kiekkoa ja sai Ässät kuluttamaan energiaa turhanpäiväiseen juoksemiseen, mikä loppujen lopuksi käänsi tämän sarjan Bluesille.

Ja ainakin omasta mielestäni lähes samalla tavalla Blues sai Jypin kaadettua - kuluttamalla energiaa vähemmän kiekon saamiseen, mikä oli suoraa seurausta siitä, että sekä Ässät että Jyp joutui tekemään paljon enemmän töitä kiekon saamiseen oman joukkueensa haltuun kuin Blues joutui, koska Blues ei itse tietoisesti luopunut kiekosta esimerkiksi heittämällä kiekkoa päätyyn niin usein kuin Ässät ja Jyp teki, vaan nimenomaan kiekkoa kontrolloimalla laittoi sen kiekon tekemään töitä pelaajien sijaan. Ja tässä oli huikea ero nimenomaan Bluesin ja Ässien välillä jo sarjan ensimmäisestä ottelusta alkaen.

Ehkä sinäänsä ironista oli sarjan kannalta äärettömän ratkaiseva Camilo Miettisen maali neljännessä Jyp-ottelussa. 1-3-hyökkäyksessä käytännössä aina niin Ässät kuin Jyp heitti kiekon päätyyn - Cami piti kiekkoa ja teki maalin sellaisella hyökkäyksellä, jota Jyp tai Ässät eivät koskaan edes halunneet yrittää päättää laukaukseen. Tosin ei Blues kovinkaan monesti edes hyökännyt tällä tilastollisesti täysin toivottomalla tavalla, koska nämä hyökkäykset yleisesti ottaen jätettiin hyökkäämättä ylöspäin - vaan tilanteet aloitettiin uudelleen alaspäin pelaamisella ja viisikon tasapainoittamisella, mikä teki Bluesin pelitavallisesti vielä hyökkäyksestä epätyypillisen - ja silti se oli sarjan kannalta äärettömän merkityksellinen tilanne. Ja vastaavia ylöspäinpelaamisia ja päätyyn lyömisiä oli sekä Jypillä että Ässillä paljon sellaisissa pelitilanteissa, joissa olisi ollut vaihtoehto pelata alaspäin ja ottaa koko viisikko mukaan. Meni vähän sekavaksi tämä viimeinen kappale, mutta kuitenkin.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Nimimerkki choose_life, alat muistuttaa yhä enemmän erästä entistä kollegaani, joka ei halunnut yhtää opiskella peliä nimeltä jääkiekko - sillä seurauksella, että häneltä loppui työt muun muassa jääkiekosta kirjoittamisen suhteen.

No mutta sepä ikävää. Journalisteja on toki moneen junaan; en tunne kyseistä tapausta, mutta tiedän sen sijaan muutamankin tapauksen, joka on työskennellyt vuosikausia toimittajan nimikkeellä ilman alkeellistakaan journalistista osaamista, meriitteinä lähinnä JSN:n huomautukset ja raastupakeikat (mm. miehekkäästä lasten solvaamisesta). Toki jos on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia.

Otan nyt yhden kohdan esiin, ettei sinua täällä enää otettaisi liian vakavasti. Kirjoitat, "ettei yksikään joukkue ole vuoteen 2011 mennessä katsonut maalin takana seisomista tilastoinnin arvoiseksi asiaksi" ja miltei samaan hengenvetoon mainitset Erkka Westerlundin. - Huh, huh! Westerlundhan nimenomaan tilastoi nopeat, puolinopeat ja viivelähdöt (sinun sanoin maalin takana seisomista). Juuri westerlundilainen "Pelianalyysi", jota varten Westerlund kehitti oikein tietokoneohjelman, otti ensimmäisenä jo 80-luvulla huomioon muun muassa nämä viivelähdöt.

Kokonaiskäsitys, tilastointi ja analyysi pelistä on jotain aivan muuta kuin maalin takana seisoskelun laskemista. Tietokoneohjelma olisi muuten mitä mainioin pelin korvike sellaisille, jota jäällä olevat pelaajat häiritsevät suunnattomasti, mutta se ei ole Westerlundin jne. ongelma; he kun ovat sellaisia koutseja, joita pelaajat eivät naura ulos kopista.
Tämä nettimaailmakin on siitä ikävä paikka, ettei kriitiikkiä kestämättöminkään itsetunto-ongelmainen voi jollain mystisen ajatuspoliisin tasolla määrätä, kenet otetaan vakavasti ja missä asioissa. Sellaiset valtiot, joissa moista yritetään, ovat ihan erikseen (mutta tämähän menee aivan toisen tason tärkeyskategoriaan kuin "keskustelu viivelähdöistä").

Heität aina hatusta, että sitä ja sitä opetetaan jo esimerkiksi D-junioreissa. Ei opeteta! Minä olen ollut D-juniori. Veljeni on ollut D-juniori. Pekka Virta on ollut D-juniori. Ville Peltonen on ollut D-juniori. Me tiedämme, mitä siellä on opetettu 80-luvulla. Minä tiedän, mitä siellä on opetettu 90-luvulla. Olen elänyt sitä reaalimaailmaa. Ja tiedän, mitä siellä on opetettu kevääseen 2011 asti.

Niin minäkin. Siksikin olen erittäin kiinnostunut myös kuulemaan Ville Peltoselta ja Pekka Virralta, kuinka täällä kerrotaan totena heidän kokemuksiaan ja mennään heidän selkiensä taakse piiloon huutelemaan. Tosin kyseinen toimintamalli on suorastaan "trade mark", kun katsoo ketjun otsikkoa, meilläpäin sellaista ei vaan tavata kattella.
Mikäli itselläsi on junnuna ollut osaamattomia koutseja, sille ei voi enää mitään. Niitäkin tunnetusti riittää, varsinkin siellä junioripuolella.
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kukkuu, jos haluttaisiin tilastoida edes 2-3 tuhatta tapahtumaa yhdestä pelistä, niin ATK-ohjelma olisi siihen ainoa mahdollisuus, siis uusi ATK-ohjelma. Peliä pelataan 60 minuutin aikana 3600 sekuntia. Manuaalinen eli ruutuvihko-mentelmä toimii, mutta on jäänne 80-luvun lopulta. Pelin analyysi mutu-pohjalta on "The Johtavankin" menetelmä, vaikka muuta luulee ja kykenisi itse korvaamaan ATK-ohjelman, mutta lopulta se on vain mielipide-journalismia mutu-pohjalta.

Ihme, että lätkän ammattimies tyytyy moiseen, eikä kehittele parempia analyysi-apuvälineitä työtään tukemaan. Nyt menee aikaa siihen, kun pitää mutuilla tiukkaa analyysiä, jonka pohjaksi faktaa ei ole kuin se mitä silmät näkee ja siffan tilastot. Se ja se pelaa niin ja niin, koska katsoin pelin omin silmin, ei ole oikeaa analyysiä, vaikka olisikin "nähty oikein", jos tueksi ei ole faktoja numeraalisessa muodossa todisteeksi, että on edes oikeasti katsellut pelin, eikä ainoastaan loruile omiaan.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Hyvä P.Sihvonen,

kenties olet siellä Mallorcalla kun ei vastausta kuulu, mutta odotan edelleen vastausta näihin alla oleviin kysymykseen. Varmasti niihin löytyy selkeät luvut kun kerran et harrasta spekulointia.

Jos kerran et spekuloi niin todenna minulle JYP:n tunteen laskeminen Bluesin kiekkokontrollin takia. Kerro myös kuinka paljon se laski. Todenna minulle myös se miten Blues hallitsi peli virtausta. Kerro Bluesin pelin virtauksen lukemat ja JYP:n samat.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Hyvä P.Sihvonen,

kenties olet siellä Mallorcalla kun ei vastausta kuulu, mutta odotan edelleen vastausta näihin alla oleviin kysymykseen. Varmasti niihin löytyy selkeät luvut kun kerran et harrasta spekulointia.

Nykyään kaikki ovat "Barcelonassa", ei enää Mallorcalla, ainakin nettikirjoittelussa. Petteri on mielipide-journalisiti, jolle peli näyttää kaiken ja sen ei tarvitse numeroin perustella mitään kenellekään. Jos olisi jääkiekon "lukion matematiikka", niin Petteri kirjoittaisi hylätyn arvosanan. Siellä ei riitä, että "peli kertoo kaiken", jos kynä ei kirjoita perusteluja riittävän hyvin auki, myös numeraalisesti.

60000 tapahtumaa yhdessä pelissä. Jos "The johtava" tilastoisi niistä 5% eli asiat tärkeysjärjestykseen ja tilastoihin n. 3000 tapahtumaa, niin sekin vaatisi uuden ATK-ohjelman analyysin tueksi, johon Petteri tekisi määritykset, ei muuta. Manuaalinen duuni on "so 80`s".
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Väitätkö nyt, ettei Jukurit kertaakaan pelin aikana pysäytä kiekkoa maalin taakse vaihdon takia?

Tänne oli tullut asiallinen kysymys. Kiitos tästä. Enhän olisi muuten noin väittänyt, ellen olisi tilastoinut useita Jukureiden pelejä päättyneellä kaudella. Tilastoin Jukureiden peleistä H+V+P hyökkäyksiinlähdöt omalta puolustusalueelta lähtevistä hyökkäyksistä. V=viivelähtö on nyt kyseessä oleva maalin taakse seisahtaminen. Tilastoin mm. kaikki Jukurit-Sport finaaliottelut siinä pelejä seuratessani. Seuraavassa ovat Jukureiden luvut erittäin: 9.3.2011 (0+0+1)(0+0+0)(0+1+0); 11.3.2011 (2+0+0)(0+0+0)(0+0+0); 12.3.2011 (0+0+0)(0+0+0)(0+0+0); 14.3.2011 (0+0+1)(0+0+0)(0+0+0); 16.3.2011 (0+0+0)(0+0+0)(1+0+0).

Siinä ovat tyypillisen nopean pystysuunnan joukkueen H+V+P lukemat. Viidessä finaaliottelussa seisahtui Jukurit-pelaaja yhden kerran maalin taakse. Tämä osoittaa, että Jukurit ei vaihda miehistöään maalin taakse pysähtymällä. Jarno Pikkarainen on menestynyt erinomaisesti Mestiksessä Jokipoikien ja Jukureiden valmentajana tuolla nopean pystysuunnan jääkiekolla. Pikkarainen on kertonut avoimesti pelisysteemistään tv:ssä; nopeasti lähdetään ylöspäin ja syötetään poikittain (pakki-pakki) korkeintaan kerran ja siitä mennään taas ylöspäin.

Toivottavasti näen NHL:n pudotuspeleistä vähintään pari Tampa Bayn peliä. Tampa Bay on ollut myös puhdas nopean, pystysuunnan joukkue, mutta ottelussaan Carolinaa vastaan 10.4.-11 se palautti kiekon P=9 kertaa ottelun aikana taaksepäin, mikä oli uutta sen aiemmin näkemiini otteluihin.

Edit: Vertauksena Jukureiden pelisysteemillä laitan Bluesin vastaavat lukemat 7.4.-11 käydystä JYP-Blues ottelusta. Lisään vielä erittäin jäähyt, koska yv/av-pelaamista en tilastoi, vaan pelkästään 5vs5 pelin H+V+P-luvut. Bluesin lukemat (1+2+3, jäähyt 4x2min)(5+4+8; jäähyt 4x2min)(2+1+4, jäähyt 6x2min). Blues muuttui viimeistään Kärpät-pudotuspelisarjassa vahvaksi kiekkokontrollijoukkueeksi, jonka pelisysteemiä H+V+P näkövinkkelistä on mielenkiintoista seurata finaaliotteluissa HIFK:iä vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jääkiekko saisi apinoida jalkapallon puolelta pari tilastointimallia. Puck possession prosentit ja luisteltu matka per pelaaja lähetyksiin mukaan.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eikös Kerttulan porukka (tai joku?) analysoinutkin otteluja tietokoneohjelman avulla aika atomeiksi jo useampi vuosi sitten?
 

P.Sihvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei ole. Antaa urheilun näyttää, kuka kulloinkin on
Lector Kerttula

Eikös Kerttulan porukka (tai joku?) analysoinutkin otteluja tietokoneohjelman avulla aika atomeiksi jo useampi vuosi sitten?

Kyllä, niin teki. Ja ehkä tekee vieläkin. Mutta se ohjelma on kehitetty skouttaamista varten. Siinä tarkastallaan yksilön tekoja jäällä. Muistelen, että ohjelmasta on kaksi versiota, raskaampi ja kevyempi. Raskaampaa ei kai osaa käyttää kuin Kerttula itse.

Tommin Kerttulahan on tällä hetkellä Suomen paras selostajan vierellä istuva kommentaattori. Hän näytti kyntensä Mestiksen lähetyksissä Maikkarilla. Kerttulaa paremmin ei kukaan osaa yhdistää tiettoutta pelitavoista ja yksilöistä. Valistunut arvukseni on, että Kerttula ottaa vielä ison roolin, kun Maikkari alkaa kiskoa MM-kisoja vuoden päästä.
Johtava
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Juu, on mielenkiintoista nähdä aikanaan maikkarin MM-toteutus, kun katsojamäärä onkin 1,5 miljonaa Leijonien peleissä "isoja" vastaan, eikä enää kommentoida vain Mestiksen oikeille lätkäporukat-katsojille pelejä. Millaisen sapluunan esim. Kerttula saa vai saako vapaat kädet kommentoida mitä haluaa.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Tänä päivänä alkavan finaalisarjan HIFK-BLUES Urheilulehden Ruoskassa Petteri Sihvonen paneutuu niihin jännitteisiin, joita syntyi runkosarjassa joukkueiden välille. Bluesin pelisysteemimuutos tulee myös esille. Ruoska on mielestäni sen ohjaajan, Matias Ziemannin, luovuudesta kertova taidonnäyte. Alla on linkki Ruoskaan:

Urheilulehden pääuutiset | Urheilulehti.fi

Edit: en osannut linkittää Ruoskaan suoraan, mutta sieltä se etusivulta löytyy tai otsikkkosivulta VIDEOT
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Edelleen odotan sinulta arvon P.Sihvonen vastausta esittämiini kysymyksiin. Tässä ne vielä kertaukseksi:

"Jos kerran et spekuloi niin todenna minulle JYP:n tunteen laskeminen Bluesin kiekkokontrollin takia. Kerro myös kuinka paljon se laski. Todenna minulle myös se miten Blues hallitsi peli virtausta. Kerro Bluesin pelin virtauksen lukemat ja JYP:n samat."
 

P.Sihvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei ole. Antaa urheilun näyttää, kuka kulloinkin on
Retorinen keskustelu on erikseen

Edelleen odotan sinulta arvon P.Sihvonen vastausta esittämiini kysymyksiin. Tässä ne vielä kertaukseksi:

"Jos kerran et spekuloi niin todenna minulle JYP:n tunteen laskeminen Bluesin kiekkokontrollin takia. Kerro myös kuinka paljon se laski. Todenna minulle myös se miten Blues hallitsi peli virtausta. Kerro Bluesin pelin virtauksen lukemat ja JYP:n samat."

En vastaa ironisiin ja retorisiin kysymyksiin täällä. Ei riitä aika eikä voimavarat. Päätoimittajani on pyytänyt osallistumaan tähän keskusteluun siinä määrin, että saan edistetyksi suomalaista jääkiekkokeskustelua. Tämä kysymyksesi ei kuulu niihin.

Nyt olen juuri suuntaamassa Hesaan, siellä alkaa tämä taisto:

Mitä tapahtuu, jos Blues ajaa Granlundin kylmäksi - "Kosto tulee" | SM-liiga | Urheilulehti.fi

Don Johtava :)
 

Fordél

Jäsen
En vastaa ironisiin ja retorisiin kysymyksiin täällä. Ei riitä aika eikä voimavarat. Päätoimittajani on pyytänyt osallistumaan tähän keskusteluun siinä määrin, että saan edistetyksi suomalaista jääkiekkokeskustelua. Tämä kysymyksesi ei kuulu niihin.

Tunteesta puhuminen on spekulointia, jonka voi tehdä Mallorcalta käsin, mutta "pelin virtaus" on taas ilmeisesti täyttä faktaa? En jaksa uskoa, että kyse on ajasta tai voimavaroista vaan siitä, että pelin virtauksesta kirjoittelua on samanlaista spekulointia kuin tunteista kirjoittaminen. Et ole siis yhtään sen kummempi analysoija kuin ne, jotka kirjoittavat lätkästä toisesta näkökulmasta.
 

P.Sihvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei ole. Antaa urheilun näyttää, kuka kulloinkin on
Asia selvä!

Tunteesta puhuminen on spekulointia, jonka voi tehdä Mallorcalta käsin, mutta "pelin virtaus" on taas ilmeisesti täyttä faktaa? En jaksa uskoa, että kyse on ajasta tai voimavaroista vaan siitä, että pelin virtauksesta kirjoittelua on samanlaista spekulointia kuin tunteista kirjoittaminen. Et ole siis yhtään sen kummempi analysoija kuin ne, jotka kirjoittavat lätkästä toisesta näkökulmasta.

Asia selvä!

Ja hauskaa kiekkokevättä.

Johtava
 

P.Sihvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei ole. Antaa urheilun näyttää, kuka kulloinkin on
"Mä lähden Stadiin..."

En vastaa ironisiin ja retorisiin kysymyksiin täällä. Ei riitä aika, eikä voimavarat.
Don Johannes

Yes! Hyvä kuitti, Don Johannes.

Mutta nyt siis kohti Stadia.

Lähden tutkimaan sarjan HIFK-Blues pelin virtausta paikanpäälle.

Don Johtava :)
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Mitä mieltä porukka on näin ennen finaalisarjaa HIFK-BLUES ja sen ensimmäistä ottelua. Kummalla joukkueella on parempi joukkuehenki? Kumpi on nälkäisempi? Kummalla joukkueella on tunne- ja tahtotila korkeammalla? Kumpi on taistelevampi joukkue? Kumman joukkueen pelaajilla on motivaatio korkeampi? Tulevatko joukkueiden pelaajat laittamaan 100% itsestään voiton eteen?

Itse ajattelen, että nuo kaikki joukkueiden henkistä tilaa koskevat elementit ovat tasan. En pysty etukäteen arvioimaan, että eroja joukkueiden välillä olisi henkisissä asioissa.
 

lapa78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lexaa
Mitä mieltä porukka on näin ennen finaalisarjaa HIFK-BLUES ja sen ensimmäistä ottelua. Kummalla joukkueella on parempi joukkuehenki? Kumpi on nälkäisempi? Kummalla joukkueella on tunne- ja tahtotila korkeammalla? Kumpi on taistelevampi joukkue? Kumman joukkueen pelaajilla on motivaatio korkeampi? Tulevatko joukkueiden pelaajat laittamaan 100% itsestään voiton eteen?

Itse ajattelen, että nuo kaikki joukkueiden henkistä tilaa koskevat elementit ovat tasan. En pysty etukäteen arvioimaan, että eroja joukkueiden välillä olisi henkisissä asioissa.

Anteeksi, että huutelen ihan ulkopuolisena, mutta tähän sen verran, että mites sitten tuo jännitys heijastuu peliin? Tunne se on sekin? Ja uskallan väittää, että kyseinen tunne tai tila vaikuttaa ottelun lopputulokseen.

Ja tämä kysymys ei ole osoitettu suoraan siffalle.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Päätoimittajani on pyytänyt osallistumaan tähän keskusteluun siinä määrin, että saan edistetyksi suomalaista jääkiekkokeskustelua. Tämä kysymyksesi ei kuulu niihin.

Olet siis pelkästään mainostamassa lehteäsi täällä? Voisit vinkata Röngälle, että mainoksille on tällä palstalla ihan joku muu paikka kuin keskustelupalsta.

No sinällään varmaan sinulta viisas veto, sillä täällä sinun journalistinen pelikirjasi murenee pahemmin kuin Dufvan pelikirja ajokoirien hampaissa.

Jotenkin huvittavaa on se, että kuvittelet täälläkin olevasi joku johtava analyytikko.

Oikeasti täällä olet yksi nimimerkki, jonka meriitit palstan ulkopuolella ovat JSN:n moitteet ja käräjäoikeuden tuomiot ja UL:n lopputuloksesta riippuvat monikanavasurffausanalyysisi ovat oikeastaan surkeaa kiekkojournalismia. Tällä palstalla tunnut olevan vain Röngän markkinointikanava.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
En vastaa ironisiin ja retorisiin kysymyksiin täällä. Ei riitä aika eikä voimavarat.

Sinä (ja siffa tuossa yläpuolella) olet jo iät ja ajat vakuutellut, että näissä peleissä tahtotila menee pitkässä sarjassa aina tasan, eikä ratkaise pelejä. Miten siis kommentoisit sitä, että JYPin valmennus* määritteli radiossa ratkaisevan JYP-Blues -pelin jälkeen eron tahtotilassa yhdeksi suurimmaksi syyksi Bluesin voittoon. Espoolaiset yksinkertaisesti halusivat voittoa enemmän.

Olen aina ihmetellyt sitä, että kirjoituksissa (keskustelufoorumilla tai painetussa muodossa) pitää ottaa ns. ääriargumentointi käyttöön ja julistetaan omaa mielipidettä ainoana oikeana eikä eroteta mitään muita sävyjä mustan ja valkoisen väliltä. Oma henkilökohtainen arvioni on se, että Blues on juuri sen takia näin pitkällä, että taktisen osaamisen ohella Matikainen on loistava valmentaja virittämään joukkueensa tunne- ja tahtotilan maksimiin playoffeissa. Tämä on ollut jo vuosien ajan nähtävillä. Se ei ole ainoa syy siihen, että Blues on toistamiseen finaaleissa, mutta yksi niistä tärkeistä syistä joka tapauksessa.

Onko Petteri mahdollista, että sinun puutteesi tahtotilan luomisessa olivat yksi syy siihen, että valmennusurasi SM-liigassa jäi varsin lyhyeksi? Ja kenties juuri tämän takia pyrit tyrmäämään koko ajatuksen tahto- ja tunnetilan vaikutuksesta peliin? Et yksinkertaisesti ole kykeneväinen analysoimaan sitä?

*Kyseessä ei ollut Dufva, joten ilmeisesti kakkosvalmentaja.

Jatkoajan Johtava kanan lennon analyytikko
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös