Ymmärrän että kyseessä ajatusvirhe. Mutta totta, noihan tuo nykyisellään menee.Kuitenkin valtio antaa köyhiltä ja ottaa hyväosaisilta
Ymmärrän että kyseessä ajatusvirhe. Mutta totta, noihan tuo nykyisellään menee.Kuitenkin valtio antaa köyhiltä ja ottaa hyväosaisilta
Näköjään kirjoitusvirhettä.Ymmärrän että kyseessä ajatusvirhe. Mutta totta, noihan tuo nykyisellään menee.
Tämä selittää kyllä vaan osan. Kelkasta on tiputtu jo 2008 Nokian alamäen myötä. Nokian ja Venäjän kaupan tilalle pitäisi löytää jotain muuta yhtä merkittävää. Käytännössä mahdotonta ja vaatii hyvää tuuria. Täällä ei ole erityistä osaamista eikä varsinkaan pääomia.Pitää muistaa, että velkaantumisen jyrkkä kasvu on seurausta pandemian ajalta sekä Ukrainan sodan vaikutuksista. Natoon liittyminen kasvattaa julkisia menoja yhdessä Ukrainan tukemisen kanssa. Tähän pitää löytää panostuksia.
Vapaaehtoisuutta pitäisi mielestäni laajentaa ihan kaikkeen työhön. On yrityksienkin etu, jos vaan kaikki työntekijät ymmärtäisivät sen, miten paljon tuskaa ja ongelmia palkanmaksu aiheuttaa. Tämän se vapaaehtoisuus ratkaisisi. Miksi siis rajoittaa vapaaehtoisuus vain siihen, mitä emme halua, tahi kykene verovaroin rahoittaa, vaan laajennetaan se koskemaan kaikkea työtä. Katsotaan vaan, että joko se kilpailukyky ja kasvu siitä lähtee.Tätä vapaaehtoistoimintaa olisi hyvä saada laajennettua. Sille olisi varmasti tarve myös sote-alalla. Erilaisia mielenterveyspalveluita, nuorisotyötä, vanhusten ulkoilutusta ja vastaavia voisi myöskin kehittää vapaaehtoispohjalta, vaikkapa yhdistysten ja järjestöjen kautta. Taloustilanne on vaikea, se meidän on kaikkien ymmärrettävä. Kun ei kerta rahaa ole, niin eikö muut kuin minä voisi hoidella näitä ilman palkkaa vapaaehtoisena.
Tuurin varaan en laskisi. Paljonkohan olisi enemmän pääomia, jos vaikka suomalaisten logttoon sijoittamat varat olisi laitettu johonkin maltilliseen rahastoon?Tämä selittää kyllä vaan osan. Kelkasta on tiputtu jo 2008 Nokian alamäen myötä. Nokian ja Venäjän kaupan tilalle pitäisi löytää jotain muuta yhtä merkittävää. Käytännössä mahdotonta ja vaatii hyvää tuuria. Täällä ei ole erityistä osaamista eikä varsinkaan pääomia.
Pitäisi vaihtaa siis ensin kansa fiksumpaan. Veikkaukseltakaan ei voi leikata, koska se olisi leikkaus säätiöihin ja muuhun ”tärkeään”. Lottoa pelaavat kustantavat maksuillaan vaikka mitä.Tuurin varaan en laskisi. Paljonkohan olisi enemmän pääomia, jos vaikka suomalaisten logttoon sijoittamat varat olisi laitettu johonkin maltilliseen rahastoon?
Aika synkkä maailmankuva sinulla on.Pitäisi vaihtaa siis ensin kansa fiksumpaan. Veikkaukseltakaan ei voi leikata, koska se olisi leikkaus säätiöihin ja muuhun ”tärkeään”. Lottoa pelaavat kustantavat maksuillaan vaikka mitä.
Realistinen maailmankuva. Tästä selvitääm vaan pohjan kautta. Eli menot alas ja yritysverotus alas. Tehdään Irlannit. Kipeää tekee.Aika synkkä maailmankuva sinulla on.
Mennyt on mennyttä ja sitä voi käyttää tekosyynä niin kauan kuin haluaa. Tulevaisuuteen on mahdollista vaikuttaa sillä mitä nyt tekee.
Itse asiassa taitaa veikkausvoittovarat ohjautua valtion budjettiin nykyään muutenkin. Veikkaus kaiketi pyörii niillä varoilla muutenkin, mitkä se itse tienaa, joista sitten jaetaan.
Irlantihan teki ihan peliliikkeen aikanaan. Moni kv-firma perusti sinne sivukonttorin, että sai sekä halpaa työvoimaa että tosiaan matalan (Applen tapauksessa olemattoman, joka sittemmin todettiin laittomaksi) yritysverotuksen.Realistinen maailmankuva. Tästä selvitääm vaan pohjan kautta. Eli menot alas ja yritysverotus alas. Tehdään Irlannit. Kipeää tekee.
Realistinen maailmankuva. Tästä selvitääm vaan pohjan kautta. Eli menot alas ja yritysverotus alas. Tehdään Irlannit. Kipeää tekee.
Viittaat usein Nokiaan. Vaikka Nokia yrityksenä tippui maakunta sarjaan, loi se silti mm. Osaamispohjaa, minkä varaan on noussut moni tuleva Nokia.Tämä selittää kyllä vaan osan. Kelkasta on tiputtu jo 2008 Nokian alamäen myötä. Nokian ja Venäjän kaupan tilalle pitäisi löytää jotain muuta yhtä merkittävää. Käytännössä mahdotonta ja vaatii hyvää tuuria. Täällä ei ole erityistä osaamista eikä varsinkaan pääomia.
Epärealistista ja silti realistisin keino. Niin kusessa ollaan.Tästä on kyllä realismi kaukana. Irlannin verotus oli 2,5% alle nyt jo sovitun minimiverotuksen ja tämän lisäksi sekä Google että Apple isoista toimijoista ovat saaneet jälkiverotustuomiot. Ei ihan sama konsepti toimi tuosta vaan.
Mielenkiintoista olisi myös tietää minkälaisia lakisääteisiä menoja poistaisit ja millä keinoin lakimuutokset saataisiin aikaan vanhentuvassa suomessa?
Toki kivahan näitä omia visioita on heitellä. Realismi on jotain muuta.
Nokia oli maailman top-10 isoimman yrityksen joukossa huippuvuosinaan. Siis suomalainen yritys maailman kymmenen suurimman yrityksen joukossa. Tuo on todennäköisesti sellaista mitä ei enää tapahdu meidän elinaikana. Uskomaton tarina ja saavutus. Tottakai Nokian jälkeen on tullut kaikenlaista, mutta ei sellaista, joka olisi kansantaloudellisesti korvannut Nokian. Ainakaan vielä.Viittaat usein Nokiaan. Vaikka Nokia yrityksenä tippui maakunta sarjaan, loi se silti mm. Osaamispohjaa, minkä varaan on noussut moni tuleva Nokia.
Nokian tarina on hyvä esimerkki johtamisesta niin hyvässä kuin pahassa. Nousu melko pohjalta 80-luvun lamasta maailman suurimpien yritysten joukkoon on hieno tarina. Nousu rakentui johtamisella, jossa osattiin hyödyntää uusi markkina, osaaminen ja annettiin riittävästi vapauksia tekijöille.
TV-sarja Made in Finland kuvaa hyvin tuota nousun alkua. Pienistä jutuista ne isot tarinat lähtee. Todella paljon asiat on kiinni siitä, että uskalletaan yrittää uutta. Uskallus syntyy siitä varmuudesta, että vaikka asiat menisikin persiilleen, on joku turvaverkko mikä auttaa.
Omituinen mutta samalla varsin looginen päätös konservatiivi hallitukselta. Luonto ja eläimet eivät ole istuvalle hallitukselle tärkeitä.
Onkin turhauttavaa todeta aina uudelleen, ettei asiaan saada korjausta. Kritisoin näissä asioissa mielummin istuvaa hallitusta kuin edellisiä. Hallitukset toisensa perään pyrkivät ohjailemaan suomalaisten toimintaa eri tavoin. Luontoarvojen merkitystä ei oikein edistä kukaan, ei vaikka se olisi myös taloudellisesti järkevää.Ymmärrän värikirjan käytön Orpon hallituksen toimista, mutta niin se vaan on, että kritisoimasi suhtautuminen luontoon ja eläimiin on pysyvämpi ongelma aiemmillekin hallituksille.
Jotta luontoarvoja todella ja aidosti edistettäisiin, silloin Vihreiden olisi oltava pääministeripuolue. Ei ole ihan hetkeen näköpiirissä. Joka tapuksessa nykyinen hallitus voisi tehdä paljon paljon enemmän vihreän siirtymän hyväksi. Sillä olisi myös talouden piristymisen kannalta valtava merkitys. Entistä vihreämmät ja ekologisesti kestävämmät energiaan ja luontoon liittyvät ratkaisut ovat joka tapauksessa tulevaisuutta. Tuo vaatii myös pääomia ja siksi olisi tärkeää olla mukana myös isoissa yhteiseurooppalaisissa hankkeissa luonnon hyväksi.Onkin turhauttavaa todeta aina uudelleen, ettei asiaan saada korjausta. Kritisoin näissä asioissa mielummin istuvaa hallitusta kuin edellisiä. Hallitukset toisensa perään pyrkivät ohjailemaan suomalaisten toimintaa eri tavoin. Luontoarvojen merkitystä ei oikein edistä kukaan, ei vaikka se olisi myös taloudellisesti järkevää.
Itse asiassa taitaa veikkausvoittovarat ohjautua valtion budjettiin nykyään muutenkin. Veikkaus kaiketi pyörii niillä varoilla muutenkin, mitkä se itse tienaa, joista sitten jaetaan.
Ehkä tässä enemmän ongelma on se, että virastot sitten itse päättävät mistä leikkaavat. Riippuu sitten paljon päätöksien tekijöistä ja lainvaatimuksista toiminnalle, että miten se tapahtuu. Esimerkiksi Museovirasto ei löytänyt yhtäkään turhaa työntekijää koko talosta eivätkä nähneet mahdolliseksi töiden uudelleen järjestelyllä vähentää työntekijämäärää. Jotenkin epäilen, että todellisuudessa tilanne olisi tuo.Nyt Sari Multala onkin sitä mieltä, että Seurasaari ja muita museoita pitää pitää auki ja rahaa löytyy. Jotain kuvaa tuosta osaamisen tasoa, kun ensin heilutellaan innoissaan saksia ja sitten vasta mietitään seurauksia. Ei muuta kuin museot myyntiin, jos ei ole varaa pitää auki, kuten @Tami Talk jo ehdotti.
Ongelma taitaa isolta osin olla myös se, että kansa vastustaa isolta osin toimia joilla työpaikkoja pidemmällä tähtäimellä luodaan. Toki vielä niiden lisäksi todella merkittävästi vaikuttava asia on maailman talouden näkymät ja etenkin näkymät Euroopassa. Siihen Suomella taas ei hirveästi ole vaikutusvaltaa.Jotenkin ihan naurettavaa piperrystä nämä säästötoimet museoihinkin. Jep jep, kaikkien pitää osallistua, mutta silti.
Luokaa jumaliste niitä työpaikkoja ja toivoa tulevaan. Kyllä kansalaiset laittaa rahaa liikenteeseen, kun on jotain positiivista näkymää lähitulevaisuudessa. Tottakai nyt pihistellään eikä uskalleta rahaa käyttää, kun hallitus on täysin toimintakyvytön tekemään mitään mikä loisi fiilistä paremmasta tulevaisuudesta.
Pelaisivat edes eläkeläiset säästönsä veikkaukselle, niin sitä kautta rahaa palautuisi valtion kirstuun.
Kyllä meillä menee huonosti, mutta samassa veneessä ollaan koko kansa. Kai täältä noustaan vielä joskus ja saadaan täälläkin porukalla vitsailla menneille 2000-luvun hallituksille.