Lainaan viestiäsi tänne, jonne se sopii paremmin
@Noppa10
En nimittäisi tätä hallituksen leikkaustoimintaa miksikään rakennemuutokseksi, se on aivan liian vahva ilmaisu kuvaamaan juustohöyläilyä. Lisäksi nämä toimet vaatisivat tuekseen talouden nousukautta, mutta sitä ne eivät edesauta vaan hidastavat mahdollisesti orastavaa nousua.
Ellei sitä edes tule, niin lopputulokseksi jää "köyhien kurjistaminen" ja jonkinkokoinen valtion menojen säästö, jota ei toki sovi väheksyä. Se vaan ei riitä mihinkään.
Joo, nyt kun luin itse viestini uudelleen lainattuna, niin pieleenhän se meni.. Oma moka, kirjoitin huonosti, mitä tarkoitan.
Eli siis ei niitä suurimpia muutoksia ole vielä edes lähdetty yrittämään, vaan tämän juustohöyläilyn tarkoituksena on nimenomaan luoda se pohja, jotta niitä voidaan lähteä yrittämään.
Ja tähän liittyy esimerkiksi ansiotuloverouksen kevennykset. Mitä kannattavampaa se työnteko on, sitä helpompi se talous on saada kasvuun, kun ihmisiä kiinnostaa se työnteko. Nykysuuntaus, jossa ihmiset jäävät mieluummin kotiin kun "ei löydy koulutusta vastaavaa duunia" tai "töihin menemällä jäisi vain muutama satanen enemmän käteen" ei anna mahdollisuuksia niille rakennemuutoksille niin hyvin, kuin se tilanne, jossa ihmiset ovat töissä ja tienaavat.
Se on ihan totta, että talouskasvu ei ole ollut odotetun kaltaista, jonka takia nämä nyt näyttäytyvät vähän ongelmallisilta. Tämä "köyhien kurjistaminen" on taas sellainen ihmeellinen puolitotuus, joka on jäänyt elämään ainakin tällä palstalla. Näillä toimenpiteillähän nimenomaan yritetään saada ihmisiä maksamaan enemmän veroja (enemmän ansiotuloja = enemmän verokertymää valtiolle), jolloin taloutta on helpompi sopeuttaa, kun persaukisena. (edit. Ja niille köyhillekin on helpompi ohjata tukea, kun on jotain mistä ohjata)
Ja sekin kannattaa muistaa, että talouskasvun jumitettua, valtion tilanne olisi ihan helvetin paljon huonompi, jos näitä nyt tehtyjä leikkauksia ja säätöjä ei olisi tehty. Silloin sillä köyhälläkin olisi vielä entistä kurjempaa.